63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• papi08
    Igen, ez így van, ha gond kikapcsolom, ez egy egyszerű kis script :)
  • Routeres
    Sziasztok!
    Itt a videóm az új Liazról:
  • Geri556
    Tényleg.
  • wollnerd #4802
    Papi08: Nem tudom hogy észrevetted-e a képek fényereje (főleg a szmájliknak) kicsi, kivéve ha rámutatunk az egérrel...
  • zorba3333
    Véleményem szerint szép, és részletgazdag lett a Liaz modell. Aprólékos kidolgozásának köszönhetően még a km óra számlálója is működik.
    Jelentősen fokozza a játékélményt a valós motor, és fékhang, valamint a jármű szintén valóság közeli irányíthatósága.
    Nagyon bejön az is, ha meghajtod a gépet simán túlmelegszik. Lehűteni úgy tudod, hogy külső nézetben kinyitod az elején, és az oldalán lévő szellőztető ajtókat.
    Ötletesen oldották meg az IBIS integrálását, illetve jópofa a manuálisan nyitható utastéri tetőszellőző, és a vezetőtér ajtó is.
    Továbbá még arra is figyeltek a fejlesztők, hogy a kézifék behúzásakor az ülés jobb oldalán elhelyezett kar is mozogjon.
    Az eddig megjelent gépek közül nálam jelenleg ez a favorit.
  • Geri556
    Már töltöm is
  • dv206
    Köszönöm a gyors választ. Meló után kipróbálom amit írtál, ha elakadok, majd még kérdezek.
    Köszi mégegyszer!
  • zorba3333
    Ahhoz, hogy utasokat szállíthass először is menetrend szerint kell közlekedned.
    A felső menüből válaszd ki a kis papírlapot ábrázoló ikont, és az első legördülő menüben szereplő viszonylatok valamelyikére kattintva kijelölheted, hogy melyik járatot szeretnéd vezetni.
    Az alatta lévő legördülő menüből választhatsz fordát, majd a csúszka segítségével az indulás helyét, és idejét tudod beállítani.
    Miután mindent kiválasztottál okézd le.

Másod sorban be kell állítanod az IBIS-t is. Beírod a járatszámot (Line/Kurs), és megadod az útvonalat (Route). Amennyiben nem akarsz bíbelődni ezekkel, akkor válaszd a felső menüből a 92 ikont, és egyszerűen add meg ott a paramétereket. A többit a program elvégzi helyetted.

Ha jegyet is szeretnél eladni, akkor a menü/általános beállítások/jegyeladás opció alatt adhatod meg, hogy ne legyen eladás, könnyű, illetve haladó szintű legyen az értékesítés.
    A jegyet legegyszerűbben a "T" billentyű megnyomásával tudod kiadni, vagy ha érted milyen jegyet kér az utas, akkor kattints rá a megfelelő jegyre.
    A visszajárót a "CTRL+T" billentyűkombinációval adhatod vissza, a vételárat pedig a pénzre kattintva teheted el.
    A mikrofont a "Q" betűvel tudod kezelni.

Remélem menni fog :)
    Eseménymentes gurulást....
  • Routeres
    Már videózom is!
  • zorba3333
    Kiadták a Liaz 677M típusú busz modelljét a játékhoz.
    Liaz 677M
  • dv206
    Sziasztok!
    Most találtam rá erre a játékra. Próbálgatom, hogy mi hogy merre miért, de lenne egy kérdésem, már így az elején.
    Elindítom a játékot, kérek mondjuk egy új buszt. Annak ugye nincs száma. Nagy nehezen beütöm az egyiket pl 92, vagy 72, (valamikor be sem veszi), és elindulok. Használom a sárga nyilakat, hogy merre menjek. Beállok a megállóba, és nem akar felszállni senki. Pedig elvileg ott van a fejük fölött, hogy melyik buszra várnak, és az stimmel.
    Le tudnátok nekem írni, hogy ez miért van, valamint hogy hogy is kell elkezdeni a játékot?
    Mert egy leírást találtam, de az nem igazán erről szól.
    Előre is köszönöm a segítségeteket, remélem hamarosan én is a rutinos vezetők közé tartozhatok a játékban :))
    Ja meg hogy mind1 melyik járatot ütöm be (ez rám van bízva), vagy esetleg ki van kötve, hogy melyik járatokkal lehetek?
    Üdv!
  • Warrior888
    Kösz, sejtettem hogy ezt használod, OMSI fórumon láttam párszor és nagyon dicsérik a topikjában. Ennek ellenére így videó alapján nekem nem tetszik a hangja... Mindegy, lehet hogy leszedem és kipróbálom. :)
    Index modot én is használok, csak nem azt amit te, hanem ezt.

Valamint az SD202-őn a baromi hangos és idegesítő retarder hangot "lehalkítottam" ezzel.
  • omsifan
    Itt csak annyi a baj, hogy előre-hátra is megy és fordul is. Ezért nem értem. Már be is pozicionáltam, 3× megnéztem de így sem jó.
  • Routeres
    Az angol nyelvű Editorról szóló SDK segítségével :)
  • Brad33
    Hogyan sikerült elsajátítanod az editor használatát?:)
  • Routeres
    Jó reggelit!
    Ajánlhatnátok vmilyen jó fájlmegosztót ahova feldobhatom a pályát azoknak akiket érdekel.

@Warrior88:
    Váltó mdodot használok, mégpedig ezt (amúgy nem csak a d92-höz van új, az sd83-hoz 2, és a d86 és d89 is kapott új váltót:Váltó mod

És az SD202 sorozat indexét is lecseréltem: Index
  • atila4
    valahonnan lehet tölteni?
  • Hyp3r
    Jó lenne 1 olyan map, ami ilyen helyközi jellegű, 25-30 perces menetidővel és változatos tereppel.(pl hegy-völgy, kanyargósabb útvonal, stb.) Az Ystad-Malmo mappal csak az a baj, hogy unalmas a terep, és nyomni kell, ami a csövön kifér. Olyan 70-75ös tempóval lenne jó közlekedni.
  • Warrior888
    Milyen váltó mod-ot használsz D92-n? Attól van ilyen fura hangja váltásokkor, vagy egy sound mod-ot is használsz?
  • adam993
    Engem nagyon érdekel! Ha csinálsz hozza fasza menetrendet, pl.: Kb 5 percenként kell megállni, és hogy pontos legyél ne 40-el, és ne 80-al kelljen menni.:) Legyen olyan falujáró távolsági. :)
  • Routeres
    Nevezzük inkább Főként Fantázia de Magyar Vonatkozás Által Inspirált pályának... :)
  • wollnerd #4783
    Magyar vonatkozású? :)
  • Routeres
    Kellemes nyári estét emberek!
    Nagy nap volt a mai, mert elsajátítottam az editor alapszintű használatát. Ennek örömére összedobtam egy pályát, ami baromi kezdetleges és hiányos, de az első és működik.
    Tekintsétek meg a videómat róla (ha érdekel):
    Az első pályám az OMSI-hoz
    Ha esetleg igény lesz rá, feldobhatom valami fájlmegosztóra!
  • muHaHaHa
    Nem lehet hogy a keréknél a fordulást elírtad? Úgy értem hogy pl nem Z tengelyen forog hanem X-en pl., és akkor nem elfordul hanem előre átra megy.
  • papi08
    Kérlek magyarul fogalmazz, és használd az átkozott írásjeleket is. Előbb kapsz segítséget! :)
  • Krisz995
    Köszi, megoldódott :)
  • Routeres
    Próbáld meg úgy, hogy a "pálya betöltése busz nélkül" opciót választod, és úgy nézd meg a pályák listáját! :)
  • Zoliikp
    Biztos, hogy az elérési utat jól adtad meg?
    Egyszerű telepítő progi, más hiba nem lehet...
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    OMSI olykor rosszul érzi magát, megint gondolkodás nélkül ugrált a Spandau pályán, de: Véletlenül tegnap találtam egy programot:
    Game Booster 1.5 amely kikapcsolja a Pc-n futó majd összes alkalmazást és a játékra optimalizálja illetve szinte felgyorsítja. Nekem eddig azóta 3X próbáltam a beállításaimhoz mérten jóval gyorsabban fut. Nem ugrál, pattog a jármű. Ajánlom minden OMSI-zónak.
  • wollnerd #4775
    sajnos még mindig nem magyarul van! :D
  • alberti83
    mikkor jelenik meg új busz
  • adam993
    Ha leírod magyarul, akkor igen.
  • alberti83
    Űdv tud valaki új buszrol mikkor jőn lesz letőlthető
  • papi08
    //Remélem így megfelel :)//
  • Krisz995
    Sziasztok! Akadt egy kis problémám, bár mikor megjelent a Bad Kinzau pálya többen is írták, ha jól emlékszem. Na szóval a telepítése a pályának sikeresen megtörtént, azonban indításnál nincs ott a pályák között. Mi lehet ennek az oka?
    Válaszotokat előre is köszönöm!
    Üdv: Krisz995
  • tenkenorman
    szép lett! bár jó lenne ha a hegyi beszéd a banner alatt valahogy máshogy lenne megoldva. lehetne egy link és egy boxban felugrana vagy valami.
  • papi08
    //Emberek, mivel szavazat csak az 1-es számú képre jött, ezért hamar beraktam háttérnek, és egy picit változott a fórum megjelenése is. Ha bármi gond van, kérem jelezzétek privát üzenet formájában. Köszönöm :)//
  • atikarus
    látom már
  • atikarus
    mi történt az omsi hungary-vel? nem jön be az oldal
  • tenkenorman
    Tehát ha nem tévedek az egy modell. akkor a legjobb lenne törölni.