29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
-
Lacusch69 #3237 Igaz, az Il-2-ben vagyok inkább járatos, de a trimmet miért nem tengelyre teszitek? -
#3236 Nekem a Fire D a Trim ... Én a Pinkie-t mindig meghagyom, mert főleg BS alatt kell a sok gomb, és nagy segítség az a plusz modifier ...
@Papa:
Nekem van BS profilom, de az X52 Pro-hoz van ... meg tudod nézni, mi hova van állítva ha az SST-ben átállítod a joy-t X52 Pro-ra, vagy csak betöltöd és akkor csak ki kell válogatnod a listából melyik gombhoz mit szeretnél rendelni, nem kell bepötyögni őket ... Ha kell akkor felteszem. -
#3235 Nagyon szívesen odaadnám ha lenne fater.De nincs.
A játékban állítom a gombokat mégpedig azért mert ha profilt használok akkor nem todom a Pinkie szviccset a trimmhez rendelni.A régebbi sst-vel ( ami még xp-hez volt ) működött faszán de az újakban már nem és nekem fontos, hogy az is gombként működjön. -
#3234 Jaja, én is így vagyok ... én nagyon várom az A-10-est is és az FC 2.0-t is ... De jelenleg a ROF az magasan az első ... főleg mivel ezzel online is repkedhetek :)
Nem kell az avionikával szenvedni, elég csak gyakorolni és ismerkedni :)
Tegnap este kicsit hekkeltem az új tipusú rulettet, erősebbre vettem benne az AI-t, kiváncsi vagyok úgy mire jutok majd :)
Egy dolgot nem értek, hogy lehet hogy nem untam még meg :) -
#3233 Leon: Egy kis magyarázat a Camel giroszkop effektjéről :) Jó kis videó!
-
#3232 Ez a dilemmám nekem is.Szeretem, imádom a lokkont is és a DCS-t is viszont igazán jól ( vagy legalább is megfelelően ) csak egyiket lehet űzni. :(
Egyelőre én is inkább a RoF-nál maradok aztán ha jön az FC 2 és / vagy a DCS A-10 akkor majd meglátjuk. -
#3231 Na tegnap este röppentem sugárhajtóművel, forgólapáttal és a végén mégis csak a jó öreg forgómotor mellett döntöttem :)
Szeretem a Lockon-t és a DCS-t is, de valahogy csak ROF lett a vége ... az első kettővel most megint sokat kellene gyakorolni és az a harmadik rovására menne, így most egyelőre maradok a ROF-nál :) -
#3230 Voltaképpen, én is erre gondoltam.. egy kis tapasztalat csere... :) -
#3229 Már csak a lehetőségért is egy óriási köszönöm jár xD
Ehh ... nekem még mindig csak virágpiacos van, eszem megáll, hogy itt nincs sehol ...
De ami késik nem múlik ... Most bénáztam vele egy órát ... Régebben olyan könnyű volt vele repülni ... most meg szenvedek ... hiába a gyakorlás hiánya ... -
#3228 Szép leszállás! Nekem is origi van, letöltős... Leon, az X-52 profilodat, majd elküldöd? :) Persze, ha ideadod! :)
Multi kapcsán, én csak egy kis öröm repkedésre gondoltam, a hegyek, völgyek, hidak között :) -
#3227 A téma rajta van a listámon, sok más egyéb mellett is... -
#3226 Bocs a 2. rész miatt, elakadtam vele. Ha ki szeretnéd próbálni, el kell jönnöd Fehérvárra. :) -
#3225 Tényleg Sanyo.Beszéltünk eccer egy czikkről vagy inkább interjúról pilóta bácsival.Abból nem lesz semmi? -
#3224 Na.Mi a rák?
-
#3223 Ja.Lehet össze sem lehet hozni a kettőt.Nekem ugye fent van az utolsó peccs.
Kis mézesmadzag Dummy
( még feldolgozás alatt van )
-
#3222 De az kitolás lesz Leonnal ... mivel neki nem virágboltos verziója van ... -
#3221 Ha más programom nem lesz, akkor felőlem mehet bár még az életben nem próbáltam vele a multit.Mit is lehet ebben multizni?Egy tankot nyolcan lövünk ? ;) -
#3220 Leon, Dummy! :D Nincs kedvetek szerda délelőtt multizni BS-el?? :D
Persze, ha másnak van kedve, csak bátran! :) -
#3219 Jól kitoltatok velem ... Most hogy végre rendesen megy a ROF, a kilátás is jó, pakolhatom fel a DCS-t xD -
#3218 Ezeken a világháborús gépeken nincs semmi trimmelési lehetőség?Eléggé húzogatják fel az orrukat,mindíg lenyomva kell tartani,de ha így volt a valóságban is akkor így jó.Érdekes hogy a Dr I-et sok ászpilóta használta szívesen pedig nem valami pilótabarát,kiszámíthatatlan mintegy betöretlen ló:D -
#3217 Neki kell feküdni fater, nem egy nagy ördöngősség.Legalább is annyira megtanulni, hogy lehessen nagyjából élvezni a repülést vele.
Sokat kell trimmelni, nagyjából összhangban kell a kezed és a pedálokat mozgatni és ha lehet nem kell hirtelen nagyon levenni a naftát mert befigyel a vortex és abból nehezebb kihozni mint a dugóból a Tevét.
Az ilyenek meg hogy mozgó vonatra leszállás szvsz baromság.
Egyébként érdemes a kollektívra egy invertet tenni, hogy ha magadfelé húzod akkor emelkedjen mint az IRL gépeken.Ott ugye ha húzod fel a kolletív kart akkor emelkedsz.
-
#3216 Ne is mondd ... az itteni Teccsóban nincs :( De fosok kicsit a peccselttől, miverl állítólag az SST-s bugot, amit az eredeti változatnál egy új Newinput.dll-el orvosoltak, azt nem javították ki, és a régi nem jó hozzá ...
Na mindegy, majd kiderül ... -
#3215 Egyszer ezt a szimut úgy megtanulnám... Nagyon tetszik! -
#3214 offtápig
Csudááááálatoss!!
-
#3213 ED fórumon van pár topik, majd megkeresem ... Látatlanban nem szeretek fikázni semmit, nem is fogok, de engem megrémisztettek az olvasottak ...
Don't Walk ... Run away from the G940 topik
És a lényeget kifelejtettem ... van valami olyan bug hogy ha irányt váltasz, akkor először 4%-nyit ugrik vissza az adott irány ... Pl: tolóerő ... nyomod fel 52%-ig, majd kicsit vissza akarod venni de kapásból 48%-ra visszaugrik ... és majdnem minden iránynál ... Mondjuk ez érdekes ...
Mondjuk ezek lehetnek mendemondák, juzer bénaság, egyedi hiba ésatöbbi ... De amitől a legjobban félek: Mikor bejött a G940, Logitech Mark mindenre reagált majdnem minden komoly szimes fórumon ...
NA mostanra még a Logitech fórumról is eltűnt ... És ettől félek igazán :(
Mindenesetre a teszt 2-ik részét várjuk ezerrel xD -
#3212 - ministick kalibráció: az 5.08 előtti driver hibája, aki egyből a gyári lemezről teszi fel és nem a legújabbat, hát...
- center gyengeség: valóban van egy kis lötyögés középhelyzetben, számomra nem zavaró
- trimmer: na ezek tényleg szarok, erre azt találtam ki, hogy a joy egyik HAT switchét állítom át, való igaz, hogy a Messzeren tekerős volt a trimm, de pl. MiG-29-esen a boton van a kapcsoló :)
- profilerbe nem másztam bele, de tényleg lehetne sokkal barátibb
- kékhalálba még nem futottam bele, meg tudnád adni a linket, ahol ezt olvastad?
- driver gondok, hát igen, ezen is lehetne még fejleszteni, sokkal barátságosabb volt az X52 drivere és kezelőfelülete. Majd egy év múlva kérdezzetek meg, hogy akkor mit gondolok. :) -
#3211 Sok e??
Rettenetesen sok. Magyarországon élünk bakker és egy darab műanyagért benne max két poti 40 ropi. Én megcsináltam a maszek pedálomat ,működik is rendesen de félretettem ,mert untam,hogy állandóan bele rugok az asztal alatt. Majd ha lesz egy kimondottan szimulátoros szobám akkor talán előveszem,addig meg tekerem csuklóból a botot. -
#3210 Na ja ... de basszus, 30-40k egy qrva pedálért az sok ... -
#3209 Megmondtam én még az elején ,hogy várni kell azzal a G940el.
Logitech egeret, billentyűzetet,no meg kormányt is tud gyártani de Joy-t hát az erősen kétséges. És még hol van az a fél év intenzív használat amit annó említettem. -
#3208 http://www.saitek.ru/other/ProFlightRudderPedals/
Igen, ez valami orosz Saitek oldal, de vannak rajta érdekes tesztek, és elég jó robbantott ábrák, csak necces megtalálni xD
@Logitech G940: elég komolyan elszántam magam anno a beruházásra, meg is lett rá a pénzem, de előjöttek az első hibák és azóta erősen elgondolkodóba estem:
- A Ministick kalibrációja mindig elveszik (Eleve nem értem az egész kalibrációs mizériát, X-52 már ezer éve tudja magát kalibrálni ...)
- az FFB hiányosságai sok helyen (Pl: a center gyengeség probléma, ami a Logitech szerint a játékok miatt van, de sokak szerint Logitech gond ...)
- Trimmereknél nincs központ jelzés ... ez kicsit gáz ...
- A profiler nem minden bilentyűkombináviót enged ...
- Vannak olyan beállítások amik kékhalált okozhatnak xD Ez külön finom xD
- Drájvergondok: Erre térnék ki leginkább ... Sok olyan hiba van elenleg a G940-nél amit SW-esen ki lehetne javítani ... DE!!!
Mióta az eszemet tudom, Logitech cuccaim vannak otthon, billentyűzet és egér ... Az első pár év alatt megtanultam, hogy a Logitech olyan mint a Creative (És az Ati mostmár...)
HW azt tudnak csinálni, csak drivert nem hozzá ... A billentyűzet-egér párosomhoz évek óta!!! nincs normális driver, ha a Logitech oldaláról leszedem a legutolsó angol drivert (Ami mondjuk 2006-os ...) akkor az is ékes mandarin nyelven akar települni, és elbassza az egész rendszert ...
Ha leszedem a normális drivert, az up-to-date és angol is, csak e lényeges feature-eit nem tudom használni a billentyűzetemnek ... (És itt most nem a multimedia gombokra gondolok ...)
Mindezt egy 70 rongyos joy-ra vetítve ... szóval én félek ... Nem kell nekem annyira FFB ... Ez az egyetlen dolog ami miatt váltottam volna, de olvasgatva a review-kat, meg tapasztalatokat, nagyon sok ember 1 hét után visszaküldte ...
Ezzel ellentétben sokan mai napig megelégedve használják, és örülnek minden feature-ének ... De én nem akarok kisérleti nyuszi lenni ...
Ha most valaki nekem azt mondja, hogy jó lesz az, ha kiadják hozzá a megfelelő drivert, akkor teljesen biztos NEM lenne a válaszom ...
Már az Ati kártyát is kezdem megutálni emiatt, az Audigy 2-esemet is az mentette meg, hogy van hozzá alternatív driver ...
Ha most ár és teljesítmény alapján vennem kellene VGA-t akkor csak Ati lenne ... Ha szolgáltatásait nézzük ... Akkor elvérzik ... Nvidia és kész ... kicsit lassabb, kicsit drágább, és lényegesen több mindenre használható rendesen ... (AA- AF- physx, ésatöbbi ....)
Namost: Van egy joy-om, ami tud FFB-t, van rajta Dual Throttle ésatöbbi, de a driver szarakodása miatt az FFB-t ki kell kapcsolni, a Dual Throttle csak singleként megy ésatöbbi ... Akkor el van baszva az egész ...
Megint VGA-s példa: Az Ati ugyanabban a felbontásban, ugyanolyan szűrők mellett gyorsabb mindt az nVidia hasonszőrű kártyája ...
Ez tény ... Csakhogy ezek a szűrők nvidia karik esetén sokkal több SW alatt működnek mint Ati esetén ... És ez orális szeksz :( -
Lacusch69 #3207 link -
#3206 saitek.ru ? Mert erre nekem valami bót gyün be.
A rugótányér felől meg majd érdeklődök az 59-esek lapján.
Dankesün Dummy ;)
**--**
Ja.És én is a pedálra szavazok.A lógitek az lógitek és mint tudjuk joyt nem tud csinálni. -
#3205 -
#3204 A Saitek Pedál mindenféleképpen költség hatékonyabb, én azt választanám.
Milyen negatív kritikákat olvastál a G940-ről?
Amit én még használok a joy védelmére, az az, hogy vettem ilyen joy és gázkar védő takarót. A Pedálra meg sima szatyrot teszek. Mert szerintem a finom por a legnagyobb ellensége ezeknek az eszközöknek... -
#3203 @Nézet kérdésre ... Az az érdekes, hogy én ezelőtt sem állítottam rajta semmit és úgy jó volt, most meg nem ... De asszem ezt az F10-et próbáltam ... Majd kipróbálom este megint ...
@X-52 ... Sajna ilyen méretem nincs ... Viszont régebben vmh59 fórumon volt valami hasonló kezdeményezés, asszem Gronyi mester csinált ilyeneket X-45-höz, lehet van méretük X-52-höz is ...
Saitek pedál szétszedős cuccom nincs, meg kellene nézni a Saitek.ru-t, onnan van az X-52 robbantott rajz is ...
De ha már joy ... qrva nagy dilemmában vagyok ... Párom úgy néz ki beletörődik, hogy vegyek pedált ... És most nem tudom mi legyen ...
Vegyek a szeretett X-52 Pro-m mellé egy Saitek Pedált, vagy adjam el és vegyek egy G940-est ... Árban sajna majdnem ugyanaz a kettő, G940 mellett szól az FFB és az osztott gázkar ... Saitek mellett szól az hogy imádom, ismerem, és a G940-ről egyre több rosszat olvasni ... Egyszerűen nem tudok dönteni ... -
#3202 Dummy kolléga.Nincs meg Neked véletlenül az x52-es joyon található szarság mérete? :D Tudod az a bizbasz amit egyfajta rugótányérnak is lehet hívni.Úgytűnik, hogy hiába a megfelelő kenés kezd kikopni és kicsinyt lötyög az egész hóbelevanc.Esztergáltatnék egyet ha lenne róla valamiféle műszaki rajz.
Emellett érdekelne még egy saitek pedál szétbarmoló leírás is ;) -
#3201 ahogy Leon is írta, beállítod a nézetet olyanra, amit deafultként szeretnél, majd F10-zel elmented.
#Papa: egyelőre jó a kedd 21.00 -
#3200 Köszönöm Urak! :)
Bár mákom is volt! Pl:
-1db 1 sorozatos felrobbantás.
-1db ellenfél szárnyának lebucizása, ami így leszakadt, én megúsztam.
- Egy AI a meggyengült szárnyával kezdett igen intenzív sülyedésbe amik felvételkor leszakadtak.
Szóval a valós teljesítmény inkább 6 lelövés.
Köszi tippeket, most már kicsit keményebben használom a magasságit...
Most reggel nyomtam egy rulettet gyorsan munkába indulás előtt (random) 6 lelövés volt a vége, sajnos elfogyott a lőszer...
A dugót még nem próbáltam.
De nagyon tetszik a gépben, hogy kis sebességnél, (lehet látni, hogy remeg, az átesés szélén van..), lábbal nagyon szépen lehet védekezni a lebillenés ellen.
Ami nem tetszik a géppuskák sűrű elakadása...
Leon: Szerintem megint én leszek a legsűrűbben lelőtt pilóta, hidd csak el... :D
Urak mikor röppenjünk legközelebb? Mit szólnátok egy kedd 21:00-hoz?
Ha hamarabb hazaérek akkor pedig a fórumra úgyis kiírom...
Szerdától pedig végre szabadság!!! :)
-
#3199 Ha az amire én gondolok ( FoV ) akkor azt ellehet menteni ( ha jól emlékszem F10 ) és akkor mindig úgy töltődik be. -
#3198 Urak, érdekes kérdés ...
Újrapattintottam a Windows-t, ROF-ot mindent ... és arra lettem figyelmes, hogy eddig az alapértelmezett pont ahonnan a pilóta nézelődik a gépben az a leghátsó pozíció volt ... és most nem az, hanem pont középen van, ami qrvára idegesít ...(Remélem érthető mit akarok ....)
Tapasztaltatok ti már ilyet? Sajnos nem volt lehetőségem hétvégén játszani, majd ma este fogom megnézni mi lehet a gond, de gondoltam rákérdezek, hátha valaki kapásból tudja a megoldást és nem kell vele este szarakornom ...