29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
  • Her Laca
    Kösz a biztatást:))
    De asszem majd megkörnyékezek valakit .
    Amúgy én konzervatív vagyok ,pl az IL2 ben is csak a saját skinemet használom ,úgy hogy ide is csak egy kell.
    KB korom feketét képzelek el ,egy kis ez meg azzal:))
  • LeonSilver
    Pedig fotóbolttal igazán nem nehéz főleg így, hogy adnak tempet.
    Nem mondom amíg nem volt "kicsit" bonyibb volt de most már annyira nem.
    Van egy ilyen ragdós szar amivel viszonylag könnyű körüljelölni a cuccokat onnan meg már fáklyásmenet ;)
    Ne add fel!! Ha sikerül hihetetlen élményt ad!
  • DummyBoy
    Ez gyors volt xD Fő a kitartás xD
  • Her Laca
    Feladom:)) Ez a skin készítés asszem nem nekem való:))
    Már csak megmaradok a gép irányítása mellett ,a gépeket meg készítse más:D
  • Papa01 #4874
    Szóltam. Ez a kis ratyi egy rakás topic-ot teleszemetelt.
  • Papa01 #4873
    Oks, megnézhetjük, de még ne most pénteken.. :) Most repüljünk majd egy jót! :)
    De hétvégén megtesztelhetjük.. :)
  • Papa01 #4872
    Jelentem a moderátoroknak. Addig nem törlöm, ha nektek is megfelel így.
  • DummyBoy
    Mennnyéinnenel!!!
  • LeonSilver
    Majd Papa minnyá törli.
  • Zair #4869
    óóóóóó b**meg nem hiszem el, hát már ide is elért....
  • Gascan #4867
    már mi is egy ideje ezt használjuk az arma klánommal
  • DummyBoy
    Nemtom xD Én még a Mumble-t is javasoltam ... Csak szobát kék csináltatni és ki lehetne próbálni ... sokan dicsérik a 3-as TS-t ...

Ki kellene próbálni ... mit szólsz Papa?
  • Gascan #4865
    Egyébként miért nem váltottatok még TS3-ra?
  • Papa01 #4864
    Az szuper lenne köszi szépen!! :) És ha valami csoda folytán én is belejönnék, akkor Gimp-be megpróbálnám átültetni a skin-ezést mikéntjét, hátha... :))
  • Gascan #4863
    fizikailag lehetséges és amint látható az autó direkt igy van kialaitva... úgyhogy szerintem nem fake
  • LeonSilver
    Dehogyis értem félre Dummy.
  • DummyBoy
    @Leon: Ez teljesen érthető, nem azért írtam, remélem nem érted félre :(

@RedRiot: Na én nem vágom azért ennyire :) Ha megcsinálod akkor megköszönöm, akkor ugyanis legalább a színek egyformák lesznek, ha a minta nem is ... Arra meg ráfogjuk, hogy egyedi :)

Én egyszerűbben bohóckodtam össze az enyémet, kerestem egy terepszinű mintát, felnagyítottam, és simán ráhúztam plusz layer-ként...

Ahol nem kellett ott meg kitörölgettem, elforgattam ...

Ami viszont idegesítő, és ezért is nem akartalak megkérni :) A Camel template-ben el vannak forgatva a csűrőlapok meg a magassági kormány, ott szenvedni kell vele hogy passzoljon a minta ... mit szidtam miatta a készítőket, mikor csináltam a skinemet xD

Szóval ha nem akarsz emiatt idegösszeroppanást kapni, vagy ezzel sokat szenvedni, akkor nekem az is jó lenne, hogy ha az általad leírt metódussal csinálnál nekem 2 layert ... az egyikben a terepminta, a másikban a kosz-por- weathering ... És azt én ráküszködöm a Camelre ...

De ha megcsinálod, azt is nagyon megköszönöm! Csak előre akarlak figyelmeztetni :)

• RedRiot
    "Oké skacok, én elkezdek írni valamit, aztán ha kész van szerintem nézzétek át ti is, és akkor lenne egy koprodukciós magyar skinning manuálunk."

• Zair #4859
    flood, bocs, "van egy felület" akart lenni
  • Zair #4858
    Már azt hittem csak én szeretek ennyit pöcsölni :-))))) Hát igen, emlékszem, amikor egy akkor már hozzáértő haverom meglátta, mit össze nem taknyolok a z Il2 void skinjeivel, rácsapott a kezemre, hogy "rétegekkel is lehet b*meg!"...Ez még eléggé az elején volt, amikor még azt hittem, olyan a cucc mint a paint, vagy egy felület amit dekorálhatsz azt jóvan. Akkor egy új világ nyílt meg előttem:-)))))

Oké skacok, én elkezdek írni valamit, aztán ha kész van szerintem nézzétek át ti is, és akkor lenne egy koprodukciós magyar skinning manuálunk.
  • RedRiot
    Dummy, nincs meg úgy magában a terepminta. Én az alábbiak szerint csinálom a festést:

1. Betöltöm photoshopba a templatet.
    2. Flatten image, és mentek belőle egy jpget.
    3. Corelbe jpeg beimportál. Corelben erre a jpgre kiszerkesztem az álcaminta formáit. Minden színt külön eps-be kiexportálok.
    4. PSben template megnyit, szín-eps-eket beimportálom, külön layerekre a templatebe
    5. Utána elkezdem baszogtatni a színeket, általában a hue-sat-light csúszkákkal állítom be. A sok szűrő layer miatt (ami nem minden gép templatjénél egyforma!) ez általában nem sikerül elsőre, így nem is tudom a képeken látható terepszín rgb kódjait megadni.
    6. a jelzéseket, számokat, feliratokat is Corelben szerkesztem ki.
    7. Ha minden megvan, akkor egy kis extra kosz/por layert csinálok
    8. Egy spéci ecsettel beletörölgetek a felségjelzésekbe, számokba hogy kicsit kopottabbak legyenek.

Ha gondolod este megcsinálom a Tevére is a szürke/zöld mintát, és elküldöm neked a psd-t. Rádobod a személyes jelzéseidet és kész a skin. :)
  • LeonSilver
    @ Dummy : Egy kicsit megvagyok zuhanva, majd előbb-utóbb összeszedem magam aztán megint megyek röppenni.

@ Zair : Szerintem itt mindnyájan autodidakta "tanultuk" a fotóboltot ;)
    Egyébként én szeretek vele elszöszmötölni pedig biztos lenne rá gyorsabb-hatékonyabb szkinezés is, simán szórakoztat a pöcsölés ;) és ez a legfontosabb!
  • Zair #4855
    Papa én szívesen írnék hasonlót, de a többi skinmester segítsége is kellene. Ugyanis jómagam a Photoshop-ot magamtól tanultam meg, így lehet, hogy a számos magam fabrikálta ötlettől esetleg van sokkal egyszerűbb megoldás bizonyos dolgokra, vagy egyszerűen lehetnek olyan megoldások is, amelyeket én egyáltalán nem használok, de lényegesen "szakmaibbak".
    Néha szoktam nézni a Simmers Paintshopot, előfordult, hogy a fejemet verem a falba, milyen kézenfekvő dolgokat nem vettem észre-két órahosszás munkát spóroltam volna, ha tudom, hogy van +plugin, template stb., esetleg az adott munkafolyamat egyszerűbben kivihető lett volna....
  • DummyBoy
    Köszi!

Igazából az első világháborúban még nem igazán gyúrtak a rejtőszínre ... Inkább az volt a lényeg, hogy az ellenség (ellenfél talán jobb szó lenne ...) tudja ki ellen harcol. Nem véletlen az a rengeteg rikító festés ...

A Red Baron című filmben is van erről szó, amikor Pirosra festeti a báró a gépét, megkérdezik tőle, hogy miért, így elveszti a meglepetés erejét!

Erre az a válasz, hogy nem meglepni akarja az ellenfelet, hanem megfélemlíteni :)

Én mondjuk csak poénból festegetem a gépeket, hogy ténylegesen "egyediek" legyenek. A megkülönböztetés itt majdnem felesleges, ugyanis rajtam kívül csak Leon papa repül Camel-el, ő viszont sajnos ritkán :)

Az általam készítettek között kevés a történelmileg hiteles, ami pedig anno készült azok még template-ek nélkül készült, emiatt nem is olyan komoly mint a tieid, de ha gondolod, a galériámban van pár kép :)

@Herr Laca: Ha elakadsz, vagy valami nem kerek, akkor kérdezz nyugodtan, ha tudunk segítünk!
  • Her Laca
    Köszi mindenkinek:) Innen már menni fog :) bár még életemben nem csináltam ilyet:DD
  • DummyBoy
    Nos, az eredeti Template-eket le kell tölteni:

ROF Templates here

Az MFCViewer-el tudod majd az elkészült skineket megnézni :)

A 1706-ban nagyjából benne van minden, az elkészült dds file-okat pedig be kell másolni ide:

x:\xxx\Rise of Flight\data\graphics\skins\_gép_neve_\textures\_skin_neve_.dds

És utána látod ... Nem mindegy a "_gép_neve_" ugyanis csak úgy találja meg, ha a megfelelő, játék által is keresett név alá másolod:

Ez a Camel-nél pl: "sopcamel" ... De a template-ek asszem úgy vannak elnevezve, ahova be kell őket rakni ...
  • Zair #4851
    Szia Laca, a templateket itt találod:

hivatalos oldal

Arra kell majd figyelni, hogy a Rise of Flight\data\graphics\Skins\ mappában manuálisan kell majd létre hozni a gépek mappáit. A fenti linkről letölthető pdf.-es anyagban azonban benne lesz minden. Többek között az is, hogy a DDS pluginnal mentéskor milyen beállításokat kell preferálni, egyéb esetben átlátszó vagy foltos vagy éppen rózsaszín lesz a textúra:-)))))))

Sanyo, az ötlet klassz, megtisztelő volna, ha kiraknád.

Redriot+Dummy, álltakirály skinek, nagyon szépen beleolvadnak a táj színébe (ami ugye a lényeg volna...), végre nem azok a dögunalmas gyári sötét khaki vagy olive drab színek, amiket a brit gépektől megszoktunk.:))))))
  • Papa01 #4850
    Tényleg Urak, kissé félve kérdem meg, :) de egy hozzá értőnek nincs kedve egy rövid kis cikket készíteni erről a témáról, és kitenném a weboldalra...
    De tényleg, ha nem gond, és van kedve ideje, energiája a készítőnek.. :)
  • Papa01 #4849
    Laca, szerintem Dummy erre gondolt... :)
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1233011989&no=1706]#1706[/URL]
  • Her Laca
    Aham:) Találtam valami MFCViewert a játék mappájában.
  • Her Laca
    A gim et letöltöttem.
    Az eredeti template-eket a játék könyvtárában találom?
  • Her Laca
    Már visszaolvastam ,de sehol sem találtam:)
    De nekifutok még egyszer:D
  • DummyBoy
    Üdv!

Nos, az eredeti template-ek, kell egy Photoshop vagy Gimp vagy Paint.NET és egy nvidia DDS plugin.

Valahol már pár mondatban összefoglaltuk, hogyan is lehet legegyszerűbben megcsinálni, ha nem gond, nem pötyögöm be mégegyszer, de ha nem találja a kereső, akkor leírom neked tőmondatokban.

Nem bonyolult, játszani kell vele egy picit :)
  • DummyBoy
    Wow! Király :)

RedRiot, nincs meg véletlenül ugyanez a Terepminta 2048x2048-ban neked?

Mert akkor ráapplikálnám a Camel-emre, és akkor egyforma festésük lehetne :)

Lecserélném a mintát erről ... vagy ha esetleg egyszerűbbnek gondolod, akkor megcsinálhatnád nekem ... De nem akarlak ezzel terhelni, mert én is meg tudom csinálni ha kell :)

• Her Laca
    Urak?
    Mik kellenek ahhoz ,hogy skint tudjak készíteni?
  • Papa01 #4842
    OFF:
    Szerintetek ez fake?
    Vidi
  • RedRiot
    Köszi! :)
    Sajnos nem érkezett meg a tervezet, vmi gubanc van. (szar citromailról talán váltanom kellene) Esetleg dobd fel a tinypicre vagy a mediafire-re a vázlatot, a linket meg küldd el priviben, jobb nem jut eszembe így hajnalban.
  • Fokker
    RedRiot, elküldtem a skin-tervezetet. ha bármi kérdés van, szólj. előre is köszi. ez az új skined is állat lett!
  • RedRiot
    Én is várom már!

Ezzel a festéssel röppennék:
    Zöld-szürke Se5a

A zip tartalmaz egy személyes jelzések nélküli verziót is:

• Papa01 #4838
    Jó volt ez a kis röppenés egy ilyen fos nap után.. Köszi mindenkinek! Nagyon várom a pénteki nagy murit!!! :)