1748
City of Abandoned Ships
  • pmmaci
    vannak a governor csavónál durvább küldetések is vagy mijen szálon induljak el?
  • Jammer
    Mondom én, hogy benne van a Bolygó Hollandi! Csak tudnám hogyan lehet az ilyen unique hajókhoz hozzájutni... :)
  • Jammer
    A hivatalos fórumról:

Governor Missions:

Postby Angel on Mon May 11, 2009 2:36 pm
    Okay, to go over them in turn..

Finding a Spy: Two options: Either he/she is walking around town, and you have to go around talking to random people until you find the right one, or they're hiding inside a house. Both of those are really easy, from what I've seen.

Killing the Pirate: Frankly, this is probably the one I've had the most trouble with so far, but it is extremely straight-forward.

Pick up letter in enemy town: Either with a high sneaking skill, moor at the town at night, or sneak through the gates, after mooring at a beach and making your way through the jungle. Once inside the town, go to the inn and rest until morning. The town guard don't care much for you at day, unless you walk straight towards them or something (depends on your sneak skill, I figure. Mine is low). Now, the Governer should have told you who to find (etc. Harbor Master, Shopkeeper, Shipyard-man, or moneylender are the ones I've had), so just go talk to them. They'll tell you not to contact them again, blah-blah. Once you have the package, make a run for your boat/the gates (if you moored at the town, you might want to continue to avoid the guards. But if you moored outside, it doesn't really matter).

Kill Outlaw: Just walk through the jungle until a man comes up to you and tries to steal your money. You talk a bit about the Guv'ner, until you decide to walk away or attack him (you can walk away first, then stab him in the back too!). Easy.

Deal with smugglers: You have to have contraband on your ship, be moored at town, and talk to the smuggler in the inn. He'll tell you where to meet. Go there, and attempt to arrest them, and you'll have to fight and kill all three of them.

Those are the missions I've gotten from the governor so far. As for rank: Yes, I've managed to go one up in rank, and get a card-thing so I can get missions from the Governor-General. Warning! Those missions are extremely tough! When I got the card, I also got friendlier with the nation (France, in my case).
  • pmmaci
    Kémet városon belül hogyan találom meg?
  • Jammer
    Annak csinálsz küldetést akinek akarsz csak a karaktered kezdő tulajdonságai és a walleted más.
  • pmmaci
    mik a végigjáccási opciók ? abban merül ki , hogy kiknek csinálod a küldetést?? kereskedő, harcos hogy érdemes elindulni ? miért akar elküldeni egy olyan helyre hogy fort orange ami nincs is , és jamaica szigetére teszi?
    engedélyek mik és hol lehet beszerezni?
  • Jammer
    Ááá a legjobb hajó a másodosztályban amit valaha láttam! :) Egyébként ha fölbérelsz egy akármilyen tisztet a kocsmában akkor egyszeri 30000 arany kifizetésével ( ennyibe kerül a másodosztály ) akármeddig lehorgonyozhatod akármelyik kikötőben. Ennyit simán megér.

Most ott járok a Morgan's Favour plotban, hogy egy csókát kergetek az egész Karib szigetvilágon keresztül és itt értem el Cumana-ba ami egy spanyol város és nagyon-nagyon negatív a viszonyom vele. Na mondom körülnézek arra aztán keresek egy öblöt ahol meghúzhatom magam és este beszökök hozzájuk. Ekkor vettem észre, hogy igencsak méretes katonai konvoj amiből három db első és négy db másod osztályú hajó volt ( 2 108 ágyús Man of War, 1 Battleship, 2 Warship, 2 Fregatt ). Na mondom ennek már a fele sem tréfa és nem lehet véletlen, hogy ezek pont most vannak itt! Annak rendje és módja szerint le is rendezték az erődöt. Közben ( igen fontos a dolog ) ne felejtsük el folyamatosan lőni az erődöt kartáccsal (grapeshot) ugyanis mellettük érdemben úgysem tudunk hozzászólni az ágyúzáshoz de ezzel későbbi dolgunkat leegyszerűsíthetjük. Nos ezt egyébként beszoptam, mert nem voltam felkészülve partraszállásra és mintegy 250 ember votl a hajón amiből mire sor került a támadásra nem maradt csak vagy 210 úgyhogy csúnyán elkenték a számat az erődben. Elfogok egy fregattot gyorsan vagy elmegyek Port Royalba ahol le van horgonyozva 2 Warshipem is mert nem akartam eladni őket 5000 körüli darabáron és veszek fel rájuk embert aztán visszanézek! :)

Azért írtam ezt le mert ugyan nem tudom, hogy véletlenül fogtam ki pont azt az időt amikor gazdát cserél majd a város vagy a plothoz tartozik de ez mindenképpen felkészülést igényel.

Egyébként aki csinálja a Morgan plotot és eléri azt a rész ahol Port Royalban bebörtönzik és mondja morgan, hogy majd keresi de nem történik semmi. Nos nem keres, nekünk kell elmenni hozzá. Leírom hol a háza: ahogy kikötünk Port Royalban és kiszállunk a partra háttal állunk a tengernek. Fölmegyünk bal oldalt ahol vannak az épületek és megyünk addig amíg egy sarok nem lesz ahol elfordulunk balra. Na ott a követkető sarok előtti ház ami elüt a többitől mert jobban néz ki. Ott bemegyünk és folytatódik is a dolog.
  • Piedon
    Na ebben a kivételes esetben jó a küldetés leírása, a fegyvereket a farakásoknál találod egy ládában elrejtve (a farakások között van, hátulról kell bemenni hozzá).

#Jammer: Én végül meguntam a szenvedést a fregattal, eladtam és vettem egy kisebb hajót, na azzal már beindult az üzlet! Azóta már kétszer cseréltem nagyobb hajóra.
  • lebike
    Sziasztok.
    Még az elején, mikor megcsinálok mindent, hogy leléphessek a szigetről, a Bishop hívat, megyek az ültetvény felé, ekkor az egyik cimbi figyelmeztet, hogy a másik cimbit elkapták, stb. stb. Ki kell szabadítanom, és meghagyja, hogy elrejtett pár fegyvert nekem. Na ezek merre vannak? Nem találom, a fogpiszkáló-bökőm meg esélytelen az őrökkel szemben.
    Köszi
  • Jammer
    Ehh jók ezek az upgradek!

Megvettem a speed upgradet és 11-ről 14,9 -re nőtt a hajóm sebessége. Plusz fölvettem a speed és maneuver perket is. Most már én irányítom a harcot. Akkor és azzal harcolok amikor és akivel akarok. Ha nincs kedvem harcolni negyedszélben is vígan elosonok! :) Nagyon jó ez a fregatt. Hátha még elmúlik róla a penalty! :D Elkezdtem tolni ezt a Morgan plotot. Hát utaztat rendesen!
  • Jammer
    Ehhehe! :):):) Benne van a bolygó hollandi!

refShip,ShipsTypes[SHIP_FLYINGDUTCHMAN]

Jó lenne tudni hol lehet fölvenni a main plotot mert eddig jártam keltem mindenfelé de semmi eddig! :)
  • Jammer
    Egyébként nem is néztem már a statisztikámat de nagyon sok hajót elfogtam már de eddig az összes tulajdonságát tekintve a Corsair kezdéskor kapott fregatt a legjobb hajó amit láttam. Persze láttam már nagyobb konvojokban Man of War -t is de a tulajdonságait nem láttam és ShipYardban még nem elérhető ha lesz ilyen egyáltalán. Okosan választva a ship perkeket még jobb tulajdonságokat érhetünk el vele.

A Bermuda szigetén lévő hajóács pedig sok-sok alapanyagért és jókora összegért ( hajótól függ de fregatt esetében 60-180ezer arany + a hozzávalók értéke ) nagyon sokat hozzáadhat a hajóhoz. +15% speed vagy maneuverability, erősebb ( nagyobb számérték ) hajótest, nagyobb raktér, több max ember. Szóval ha mondjuk itt hozzáadunk +15% maneuverabilityt és fölvesszük a 10%-os ugyanilyen perket hozzá az már 25% és azt hiszem van még egy ilyen ( talán az Old Sea Man ) ami még 20-at hozzáad. Ez már így cheat! :D De mondjuk én fölvettem a +10% speed perket és most még megveszem rá a speed upgradet is mert unom, hogy néha fél óráig üldözök egy hajót be tudok akasztani neki! :) Pedig amint lőtávolban van lövöm chainshottal ( láncos golyó ami a vitorlákat és a kötélzetet rendezi ) de sokszor nagyon elnyúlik a dolog. Egyébként a következő amit megveszek a raktér növelése lesz, mert akkor nem kell mindig elfoglalni a hajókat és el tudom hozni az engem érdeklő rakományt a sajátomon.

Egyébként ha valaki rájön, hogy a ShipYardban miért 8 ezerért veszik a 2. osztályú hajókat és 50-60 körül árulják az ötöd-hatod osztályúakat az leírhatná! :)
  • Jammer
    Megtámadni a várost ? Azt hogyan ?

Mert lehet ám kolóniát is kifosztani bár azt hajóval szokás. Beállsz 2 vagy több nagy ( legalább 2. osztályú legyen: Fregatt, Warship, stb... ) és szépen lövöd az erődöt amíg fönt a sarokban meg nem jelenik az ikon, hogy partraszállhatsz. Én jól meg szoktam szórni még ilyenkor kartáccsal is, hogy odabenn könnyebb dolgom legyen. Ki kell figyelni a kereskedőnél, hogy milyen áruból mennyi van ebből már lehet következtetni a kolónia gazdagságásra. Én általában 3-4 hajóval megyek amiben már legalább 1db 80-100 ágyús első osztályú hajó is van a nagy raktér miatt. Nagyon sokszor nem csak aranyat de rakás jóféle árut is kapsz amit el kellene hozni ha már megszenvedtem érte. Végre megjelentek a játékban a déli városok is pl. Curacao, Marcaibo, Trinidad ami nem tudom mennyit termel és mit de egy-egy ilyen portya során nem ritkán 100-500 ezer aranyat is lehet zsákmányolni. Ja és minden hajó fullon emberrel ez magától értetődik... :)
  • Piedon
    Nekem az nem tetszik, hogy nekimegyek 16 fős kis hajónak pl. sloop, és simán lenyomják az 50 fős legénységemet. Aztán kardozhatom le egyedül őket:D

Ha kint vagy dzsungelben, akkor ez a "speak nemtommi"-nél lehet megtámadni a várost.
  • Jammer
    Hmm van pár jópofa dolog amiket nemrég vettem észre...

Ha pl nem a mapon vagyunk de nem is városban, hanem "köztes" állapotban tehát látjuk a hajónkat úszkálni a vízen akkor be lehet menni a kabinba és a hajót be lehet járni. Eddig ez nem nagy dolog, de van pár érdekesség ami eddig azt hiszem nem volt.

Ha pl el akartuk tölteni az időt reggelig akkor a kocsmában vagy kivettünk egy szobát vagy a pult előtt aludtunk... :) Namost ha a kapitányi kabinban vagyunk és nyomunk egy ENTER-t van egy olyan menüpont, hogy "speak nemtommi" Elfelejtettem mire ezt leírtam! :) Bárcsak lenne taskváltás... Na mindegy ott ki lehet választani, hogy alszunk eddig-vagy addig ugyanúgy, mint a kocsmában. :) Nagyon tetszik. Aztán ha vannak rabszolgák a hajón akkor itt be lehet sorozni őket a legénységbe. ( Enlist slaves to the crew. )

Rabszolgákhoz 3 féle képpen juthatunk. Elfogott hajók rakteréből, vagy csempészektől lehet venni. De van egy érdekes harmadik módja is. Az előbb egy fregattal amin közel 300 ember volt elfogtam egy trade convoy-t ami egy Fluyt-ból és egy Barque-ból állt. Lelőttem a bárka legénységét közel nullára kartáccsal és ekkor megcsáklyáztam. A legénység a tólerő miatt harc nélkül átadta a hajót. Ekkor rabszolgává lehet őket tenni ( vagy kihajigálni őket ) és így akár be is lehet sorozni őket. A kapitányt szintén el lehet fogni és ezután ha a kabinunknból kimegyünk és lemegyünk a raktérbe (cargo hold) akkor ki lehet hallgatni és váltságdíjért el lehet engedni... :)) Ez eddig nem volt és szerintem nagyon jópofa újítás. :D
  • Piedon
    Balee4, Jammer: Köszi szépen! 3. X-be léptem
  • ricsa008
    megvan sikerült winRar el köszi
  • balee4
    Igen Boldog Szülinapot Piedon!:)
  • Jammer
    Esetleg megpróbálhatod alcohollal is. Bár nekem eredeti van de az működhet!
  • kingtiger
    bocsi, elírtam....
    a darabolt fájlt(001) nyisd meg a winrarral...az látni fogja mindkét file-t...aztán csomagold ki!

én is így csináltam
  • ricsa008
    az mdf -et meg hiába moutholom a DT-be olyan mintha semmi nem lenne rajta
  • ricsa008
    az mdf az az megvan a pár kb-es mds kellene azt semmivel nem tudom kiszedni hibát ír de pedig nem crc-s az ellenőrző szerint és már megpróbáltam újra is leszedni a 96 -os darabot
  • Jammer
    WoW! Boldog szülinapot Captain! Grogot neki de mánjelleggel! :))
  • kingtiger
    ricsa08

A winrar képes kicsomagolni az mdf-et a darabolt fájlokból!

• balee4
    Akkor a héten asszem beruházok rá...:)
  • Jammer
    Egyetértek. Én játszottam már a Sea-Dogs -tól kezdve az ÖSSZES kalózos hajós játékkal és nagyon tetszik. A Pirates of the Caribbean óta nem szórakoztam ilyen jól. Mondjuk ott nem értettem a filmből ismert hajó összemosását az egyáltalán nem kapcsolódó történettel... :) Az előző rész nem tetszett. Rengeteg remek újítás bekerült de van néhány nagyon idegesítő dolog is. A Sid Meier's féle Pirates! remake is nagyon tetszik bár ott a hajófoglalás meg az a sok meseszerű dolog kicsit lerontja a dolgot, de nagyon hangulatos és élvezetes játék de a lényeg az benne, hogy nem kell nagyon komolyan venni. Talán ebben a témában említendő még de a stratégiai játékok között kiemelkedő a Patrician sorozat legutolsó része és a Port Royal ami magyarul is megjelent. Mindkettővel hónapokig játszottam és a PR-t még most is tolom. A lényeg az, hogy ezeket mindet megvettem de egyiket sem 2000 forintért. Hogy megér -e ennyit. Naná! :) Másrészről szerintem pont emiatt érdemes megvenni azoknak akik nem szoktak játékokat vásárolni, mert ez nem pénz azért, hogy eredeti játékunk legyen. Biztosan nagyon sokáig elleszek vele ugyanis nem igazán gyorsan dobálja az XP-t, ezért a karakterfejlődés az eddigiekhez képest lassú. Ami nem baj de mire büntetés nélkül tudunk majd első osztályú hajókkal mászkálni addig szerintem 1-2 hét eltelik... :)
  • Piedon
    Ez egy érdekes kérdés, hogy megér-e 2k, én azt mondom, nekem simán megért. (Amúgy szerintem 2000forint abszolúte nem drága egy játékért.) Még akkor is, ha néha szétverem az asztalt miatta, mert néhol annyira idegesítő a játék. Díszcsomagolású amúgy, egy karton tokban van benne az EVM-es játék.
  • balee4
    És érdemes beruházni rá? 2k-t megér? tűrhető game? díszcsomagolású?
  • ricsa008
    az Platin féle Mds fájl -t nem tudja valaki feltenni?
  • Jammer
    Odamégy mellé és megcsáklyázod. Lesz majd rá egy ikon ha jó pozícióban vagy. Közel párhuzamos pálya és hasonló sebesség...
  • kingtiger
    Ha el akarod foglalni a hajót, akkor csónakot kell indítani? Gondolom azt csak megfelelő távolságból lehet.....
  • Jammer
    Csatából nem. Vagy kellő távolságra kell jutnod ami kis gyors hajók ellenében majdhogynem lehetetlen egy fregattal, vagy mindenkit le kell rendezned...
  • kingtiger
    Én az FTP-ről szedtem le a platint, az rendesen működik...
  • kingtiger
    Köszi!

És world map? Arra ki lehet menni anélkül is, hogy a 2 hajók kicsinálom?
  • ricsa008
    valaki nem próbálta a platin-t leszedni?
  • Jammer
    Elég ha egyszer leírod egy lapon azt is látják! Paranbcsolj, Piedonnal privátban már kibeszéltük a dolgot, ezt abból idézem amit neki írtam:

"A 2 kis hajó amik megkeserítik a dolgot mert nagyon kevés embered lesz és állati lassú lesz a reload és a vitorlakezelés. Na ezt úgy csináltam, hogy nagyon közel mentem hozzá párhuzamosan és 1st nézetben a hajó fedélzetéről magam célozva ( akkor jó, ha villog a piros kör ) kozvetlen közelről leadtam rá egy oldalsortüzet. Kicsit elé és fölé kell lőni. Na ez ment is a sekélyesbe azonnal. Másikat elfoglaltam nagy nehezen de mivel erre a hajóra sincs elég ember el kellett süllyeszteni. Beálltam a sarokba és sokat védekezve és lőve leharcoltam mindenkit. Azért jó a sarok mert csak 2-3 emebr fér hozzád és nem tudnak körbeállni. Ezt a megoldást azért választottam, mert az egyik ágyúsorral nagyon mellélőttem és kb 10 perc mire betölti még ha a gyorsítást használom is. (R) Másodjára sikerült is elfoglalnom és a kabinból 9000-et ki is szedtem plusz az áru. Még szerencse, hogy ha beállítod a gép ment magától boarding előtt..."
  • Piedon
    Azért nem látod, mert még nincs feltörve, lévén Tages védelem van rajta. Egyszerűbb ha megveszed, 1990Forint, de az élmény megfizethetetlen amikor a fejedet vered a falba a teljesen használhatatlan küldetés leírások olvasásakor:D
  • kingtiger
    Valaki please.....

Az angolokkal kezdtem, elloptam a hajót is....aztán ott van a 2 spanyol hajó. Ezekkel mit kell csinálni? Mert legénységem nincs, csak az a 2 ember. Egy ágyúlövésre futja... El kell hajózni? Mert ha elkezdek hajókázni, akkor a 2 spanyol is jön utánnam, és 5 perc után sem változik a dolog. Vagy van valami world map? Arra hogy kell kimenni?
    Az irányítással sajna nem vagyok még teljesen tisztában, nem ismerem az első részt....
  • grebber
    És remélhetőleg hamarosan magyarítás is elkészül!
  • kingtiger
    Igen már megjelent az év elején oroszul, pár napja angolul is...