1776
-
#176 Na, csináltam egy háttérképet.
Aki akarja, berakhatja. -
MelWin #175 Úgy látszik, hogy szakadt egyet... Sajna ez előfordul. Arra is figyelj, hogy a böngészőt ne zárd be, illetve más böngészőben ne jelentkezz be az oldalra játék közben, mert akkor game over :) -
ricsa008 #174 épp fennvoltam a lesen és visszadobott a menübe amikor rányomtam akkor meg a kezdőházánl voltam és azt írta hogy press I to lodge invertory vagy valami ilyesmi
ez mér van már épp jött egy vad messziről csak vártam hogy biztos közelbe érjen -
MelWin #173 Mond az neked valamit, hogy free to play mmo? :)
Azok is ingyenesek, és ugyanakkor mégsem. Hasonlót képzelj el itt is. Egyébként sok függ attól, hogy hány szponzort tudnak szerezni, mennyi folyik be reklámdíjakból. Jelenleg a fő szponzor a Boone and Crockett, így ez szinte biztos garancia a rendes pontozási rendszerre. (B&C) -
#172 Jah, meg az elején azt irták, hogy teljesen INGYEN -es lesz a GAME!!! -
MelWin #171 A játszol a többiekkel rész még work in progress. Olyannyira, hogy valószínűleg a kiadáskor még nem is lesz a játékban... Egyébként letöltöd, játszol, esetleg havi díjat fizetsz, vagy micro transactionnel veszel újabb cuccokat. -
zeoos #170 Oké-oké...bocsánat. Úgy gondoltam, hogy valami alap dolgot majd meg kell venni, aztán persze a többi nyalánkság majd pénzes lesz. (volt már ilyen a történelemben)
Köszönöm a felvilágosítást, valóban nem tudtam erről. -
MelWin #169 Ui.: Ma éjjel lehet, hogy én is játszogatok egy adagot, v5-ös verzióval nem vittem túlzásba. Az a baj, hogy egy idő után nagyon kiábrándító, hogy egy hosszadalmas vadászat végén elejtett állatról még azt sem tudod meg, hány pontos a trófea. Egyszerűen kell, hogy lásd a trófeát, gyönyörködj benne, a trófeateremben kiállítsd, írj hozzá sztorit... -
#168 Lehet láma kérdés de: hogy hogy megveszed? Ez nem Online lesz amit le kell tölteni és játszól a töbiekkel?:O -
MelWin #167 Vistán is ugyanolyan a víz :)
Olyannyira dx9-es a játék, hogy vistán hiába van dx10, a dx9-et is telepíteni kellett... (Ettől persze nem lett downgrade-elve, de valószínűleg telepített valamit, ami kellett neki. Csak így indult el.)
Megvenni nem fogod, max havi díjat fizetni :) Még work in progress, hogy mi lesz fizetős, és mi ingyenes, de elvileg lesz havi díjas membership, illetve micro transaction megoldással cuccok vásárlása (fegyver, ruha, jármű...) -
zeoos #166 Összegezve azért az eddig tapasztaltakat:
Szerintem jó kis játék lesz ez a végén. Tényleg elég valóságszerű a hangulat, a grafika is elfogadható és tetszenek a fények is. Mondjuk a víz elég gagyi de nem fikázom le még, mert a vistán nem néztem meg idáig. Kiváncsi leszek a multis megoldásokra és a teljes fegyver-jármű-állat arzenálra. Koraőszre igérik a megjelenést (ha jól olvastam) és ha nem is tűkön ülve fogom várni, de azért biztos megveszem.
Jó ám egy ilyen punnyadós-kivárós-osnós játék a sok-sok rohangálós-lövöldözős-nyusziugrálós-akciójáték mellett. -
MelWin #165 Re. Melóhelyről mostantól vagyok :)
Lőttem pulykát, pisztoly és shoti való hozzá.
Pont a pulyka miatt ajánlom, hogy mindenképpen legyen az inventory-ban másodlagos fegyver lőszerrel, mivel puskával nem szabad pulykát lőni.
Egyébként shotival lőttem már szarvast, kaptam is egy levelet Doctól, amiben felhívja a figyelmemet az etikus vadászatra. Az a baj, hogy shotihoz egyelőre csak pulykabarát lőszer van :) -
zeoos #164 Lőni még nem sikerült, sőt találkozni is csak lábnyommal találkoztam ... viszont ma azt ebédeltem és ez egy kicsit vígasztal -
#163 A jó az, amikor a körzetet, és az irányt is mutatja egyszerre. Találtam egy csomó pulykanyomot, de 1 órányi keresés után feladtam. Mindig 100 méterrel voltak előttem a hangjuk alapján. Pedig térdeltem. De mindegy. Valaki lőtt már pulykát? -
zeoos #162 Az a GPS valami valójában "vadász-segéd" kétféle funkció. Egyikben automata hangfelismerés, pittyenéskor bal-egér=állat meghatározása, jobb-egér=helyzete. Másik funkció a nyomfelismerés, amikor drazsét találsz, vagy lábnyomokat, akkor bal-egér ismét a vad meghatározása, jobb egér viszont vagy a körzetet mutatja amin belül megtalálhatod a prédát, vagy a szektort mutatja amerre elindult a nyomtól.
Statisztika nem csak az elejtett vadakat méri, hanem a nyomkövetést is és a helyes fegyverhasználatot.
Hajnalban és szürkületkor hatásos a magasles, viszont napközben az állatok nem igen csalhatóak ki a tisztásra.
Már kétszer jártam úgy, hogy a hanghívogatásra odacsalt leterítenivaló pont a magasles alá ácsorgott és nem tudtam velük mit kezdeni ... ha megmozdultam, szépen elrohantak (ilyenkor jöhet a nyomkövetés). -
#161 Nah sikerült kilőni egy szép kis "mule deer"-t, felmentem lesbe, sípolás, majd vártam, jött is egyszerre 3:) a hímet lőttem ki, ha jól emlékszem a feladat szerint 3at kell. -
zeoos #160 Azt viszont csak most érzékeltem, hogy a tól-ig időpont kitolódik ... talán a játékos aktívitásától függ, esetleg az eredményességtől, de nekem a jelenlegi lejárat már októberi.
Magam részéről csak azt tudom javasolni, hogy játszon mindenki lelkesen és más-más szisztéma alapján induljon ki az egyik, vagy a másik ponttól.
Lassan ki fog tisztulni a kép, egyre érthetőbb lesz minden.
Valós életben sem arról szól egy vadászat, mint ha állatkertben lennénk és halomra lődöznénk a vadakat.
Nekem már elég jó a statisztikám, igaz néha elmegyek kajálni, vagy csak mással foglalkozom (addig persze ott vagyok az egyik lesen, majd amikor visszatérek dudálok egyet és kivárom míg odasétál egy préda). -
MelWin #159 Nah indulok melózni, késő délután leszek, és válaszolok az esetleges kérdésekre :)
Nyugodtan jelölgessetek be thehunter portálon, ott is tudtok kérdezni. -
MelWin #158 A zárt bétában sem volt options menü. V4-ben sem volt, és V5-ben sem lett engedélyezve. -
MelWin #157 Majd otthonról csinálok valami screenshotos használati utasítást hozzá :)
Próbálgassátok, ízlelgessétek a játékot...
Előre mondom, hogy NAGYON bosszantó dolog lesz, amikor lősz egy állatot, és nem látod, hogy hány pontos... Csak akkor tudod meg, ha felkerülsz toplistára. Ez annyit tesz, hogy jelenleg csak akkor látod, hogy mekkora állatot lőttél, ha az nagyobb, mint az addigi rekordod. Erőteljesen bombázzuk a fejlesztőket, hogy legalább a confirmed kill-nél írja ki, mert ez így nagyon gáz. Persze a végső megoldás a normális pontozási rendszer, és egyedi trófeák lesznek. Ha ez elkészül, akkor lesz majd trófeaterem is. Ez a játék lényege, és "csupán" ez nincs még kész...
Jut eszembe. A játék nem lesz ingyenes :) Na jó, akkor az lesz, ha csak mule deert akarsz lőni, de azt hamar meg lehet unni :) A többi állathoz a licenszhez ugrade-elt membership kell majd, az pedig biza fizetős. -
zeoos #156 Google-nak van egy fordító opciója, így a kevésbé angolosok is kitudják silabizálni a lényeget a játék készítők oldalán közölt hírekből.
Ez a mostani "dolog" úgynevezett félig nyitott béta teszt, utána lesz zárt béta és végül tervezik a nyilt bétát is. Talán ez magyarázza az options menű hiányát.
Viszont most tényleg mindenkinek a hangulati véleményére kiváncsiak, hiszen próbálnak egy valóságos hangulatú játékot alkotni, ahol még a növények is felismerhetőek lesznek a résztvevők számára.
A multiban lehet majd más vadászokkal találkozni, megbeszélni az élményeket és talán közös portyákra is lesz lehetőség. -
#155 Igenigen, tudom. Cabelast ezért nem is játszottam. Csak a ledeket nem értettem. -
#154 Bejelöltelek, igazolj vissza pls. -
MelWin #153 Akkor tényleg csak egy hetes. Majd kiderül...
-
MelWin #152 Azzal ne nagyon törődj :)
A lényeg. GPS-en bal alsó nagy karika ha pirosan világít, akkor klikk. Ez megjegyzi a nyomot.
Szélre figyelj, smoke bottle arra van, hogy ne tréfáljon meg a szélirány.
Ha közel van az állat, akkor guggolva menj utána, különben megriad, elfut. Ilyenkor csak annyit tapasztalsz, hogy nem találkozol állattal... Ez jó is így, kellemesen realisztikus.
Közelről hallasz állatot, akkor guggolj le, és hívd! (kerek dobozka, hosszan lenyomva tarta. Ne csak kicsiket nyomj rajta)
A legfontosabb: TÜRELEM! Ez nam cabela's játék, ha rajtam és más béta tesztelőkön múlik, akkor még nehezebb lesz :) -
ricsa008 #151 Expires: 02/13/2009
Issued: 02/06/2009 -
#150 FÁCÁN?! EZAAAZ! Hajtás? .D Bár, még ráérünk tervezgetni. Egyébként ez a legjobb vadászos játék, amit életemben láttam. Pedig eddig szinte mindegyikkel játszottam. -
MelWin #149 Délután utána olvasok... Simán lehet, de fene sem tudja. Azt írja a portálon, hogy a licenszed határidejére, hogy 02.14-ig tart?
Én V4 óta tesztelem zárt bétában, nálam ezt írja lejáratra :
Expires: 08/01/2009 -
#148 Arra rájöttem, csak ha zöld, akkor mi van? Vagy az is egy zajszintet jelez? -
ricsa008 #147 melwin ez télleg csak 7 napos cucc?és utánna kész vagy addig jáccok vele amíg akarok? -
#146 Najó. Meguntam. Már egy órája hajkurászom őket, csak összezavarnak, mert vannak hárman. -
MelWin #145 Ui: NDA jelenleg felszabadítva, képek és videók publikálása nem jár tesztelésből való kizárással. -
MelWin #144 Mióta erre jártam, kissé fellendült az élet :) Osztogatják a béta kulcsokat? :)
Majd igyekszem végigolvasni a kérdéseket és válaszolgatni.
Addig is...
zeoos: Olyan túl sok minden nem maradhat ki a hátizsákból... Jelenlegi összes cucc belefér, a kérdés csak az, hogy másodlagos fegyvernek pisztolyt, vagy sörétest viszel.
Falcon: A kis ledek több mindent mutatnak. Itt látod az erdő háttérzajának erősségét (kis világoskék vonalak). A piros mindig nyomot/eljetendő állat hangját jelez.
Multi: Olyannyira nincs még, hogy hozzá se kezdtek... Nagyon sok minden van, amit javítani kell a single player játékon, a multinak még csak az elméleti részét vitatják meg.
Trófeák: Trófea terem még nincs, de ez nem is csoda. A jelenlegi pontozási rendszer nagyjából 0, lősz egy nagy állatot, a gép meg megmondja, hogy mekkora a trófea. Ennyi. Mivel jelenleg a trófeák nem egyediek (ezért kapnak a fejlesztők hideget/meleget, de nem nyilatkoztak még, hogy mikorra várható az upgrade), ezért ne lepődj meg, hogy tök egyforma agancsozattal találkozol a játékban. Amíg ezt nem javítják, addig nincs értelme trófeateremnek sem.
AAA: Antialiasing bug miatt max AAA-n a textúrák néha "rácsosak", nem nálatok van a hiba, ha ilyennel találkoztok.
Járművek: Egyszer majd kategória, gyalogolj sokat, mert az egészséges. :)
Állatok: Jelenlegi 3 után a következő a roosevelt elk lesz, majd fácán és asszem liba várható.
Vadászíjászat: Egyszer majd :)
"Nem találtam állatot": Nyomokat keresd, huntermate-en (gps) jelöld meg, kövesd. A standek is működnek, felmész, hívod a szarvast, vársz türelemmel.
Kérdéseket várom szeretettel, melwin néven megtaláljátok a profilomat thehunter.com-on is. A galériám HUN-ters képéhez kommenteljetek, így látszik, hogy hány magyar játszik, könnyebben megtaláljuk egymást. -
ricsa008 #143 tehát akkor hét nap? akkor szerintem törlöm is :( -
zeoos #142 Felszerelés választásánál jobbra és BALRA is van nyíl ... kvázi a fegyverektől visszafelé van a spray.
Mivel nem demo, hanem béta teszt ... így pont arról van szó, hogy próbáld ki és véleményezd. A beérkezett reakciók alapján fognak finomítani a dolgokon.
Persze, hogy akadnak benne még hibák bőven (ezt is mind megírhatjátok), de főként arra kellene tanácsot adni, hogy mi lenne az elvárásotok a jelenlegi helyzettel szemben.
Oszt majd összeülnek a "nagyfejűek" és a begyűjtött információk és a játékkészítés jelenlegi állapotát fogyelembe véve javítani fognak a végterméken. -
zeoos #141 Bizza!
Érdemes viszont odefigyelni a felszerelés megválasztásánál, hogy mire van egyáltalán szükségünk, mert a tárhely kapacitása véges.
Teljesen felesleges mindkettő fajta puskát magunkkal vinni, mert csak a helyet foglalja és így kimaradhat más, fontosabb felszerelés. -
ricsa008 #140 hogyhogy 7 nap??? ez nem végleges beta? csak 7 napig lehet használni??? -
#139 Valaki rájött már, mit jelentenek a kis ledek a gps-en? gondolom a széllel, meg a szagokkal áll kapcsolatban. -
#138 Hát spray-t még én se találtam benne!
Meg mivel "fukkant"-sak?
Nekem még sárga sose volt a jelölés! Csak piros.
Mi az hogy
"Azt pedig ne feledjétek, hogy ez nem demó ... tehát a készítők várják a véleményezésedet."
Akkor miért 7 nap próbaidőt kaptál, hogy kipróbáld a játékot???
(olvasd már el figyelmesen a mailt!)
Miért nincs options menü???
És miért hiányzik egy csomó item a játékból?
Jah és a grafikai beállítások sem tökéletesek!
Nah meg az irányítást sem kalibrálhatod!
Meg van egy jó pár BUG is még a játékban!
Vagy csak én várok kicsit többet egy végkifejlett játéktól?
Vagy ez a mai elvárások végkifejlett megvalósítása?
Sztem ez még nem a végleges változat!
Am meg hol van az hogy Online -Multi ???
Ti hol találtok olyat, hogy többen is, egyszerre, online, multiba toltátok?
Én még nem találkoztam magamon kívül mással is a játékban!
Ti??? -
#137 Az inventoryban lehet kiválasztani.