6043
Egy böngésző a Google-től.
-
#1256 ja értem, azt hittem én csináltam vmit rosszul
no mind1, manuálisan töröltem (klikk a címsorban lévő adthwart ikonra, majd klikk a reklámra, újra klikk az ikonra és bejön egy add rule ablak a klikkelt objektum urljével, majd add, és voilá, el is tűnt :)
greasemonkey scripteket tud kezelni a chrome? iwiw tools miatt kéne :) -
Rundstedt17 #1255 nem nekünk földi halandóknak az biztos XD -
#1254 A Google fizet a Chrome hibáinak jelentéséért
-
#1253 Leteszteltem - valóban nem szűr mindent az ajnásszal pl: myvip-et sem.
De használja a listát, mert sok egyéb helyen néztem és máshol működik az ajnász szerinti szűrés.
( Nem azt írtam hogy már ugyan olyan jó mint FF - csak kezd egész normális lenni ) :) -
#1252 mármint "hide images..." :D -
#1251 azt elmondanád, hogy az ajnasz.hu listát hogyan etetted meg az adthwart -al? :)
mert én így adtam hozzá, és látszólag nincs is vele baja, updateli is
deviszont nem igazán működik :) pl myvip login így néz ki... ugyanúgy ott ficeg a reklám felül :) ff + adblockplus + detto ugyanez a lista és nincs meg ez a reklám pl
mit csinálok rosszul? be van pipálva a "hide igames..." opci az adthwart beállításai között
#1250: vettem észre :) thx :) -
#1250 v4 most jött ki, stabil, működik vele minden extension. :) -
#1249 no, remek... akkor várok egy stable verziót és adok neki még egy esélyt
kösz a beszámolót :) -
#1248 Ja még annyit hogy AdThwart akkor szűr teljesen ha a "Hide images while ads are removed" - be van pipálva. -
#1247 Csak szólok, hogy lássátok nem vagyok szemellenzős FF fan:
A 5.0.307.1 - dev kezd egész normális lenni:
- AdThwart már normálisan szűr ( nem látszódnak egyáltalán a reklámelemek )
Hulist + Ajnász list is szépen hozzáadható.
A következő egyéb kiterjesztésekkel kezd normális lenni minden:
- AutoZoom - Oldalak nagyításának testreszabása
- Clickable Links - Beirt hivatkozások kattinthatósága
- GooglePreview - Google találatok oldal-előképe
- Sexy Undo Close Tab - bezárt ablak visszaállítás gomb
- SmoothScroll - simított görgetés
- Speed Dial - gyorshívó
Igazából most már csak a magyar nyelvi ellenőrzés hiányzik - de az elviselhető. -
echte #1246 köszi -
#1245 Van, Clickable links néven. -
echte #1244 Sziasztok. Chromehoz nincs olyan linkification mint ffhoz? -
#1243 O.K. -
#1242 A Flash végét sosem fogja jelenteni, de sok helyen kiszoríthatja. Péládul az oldal elforgatós link hasztalannak tűnik, pedig ha csak egy szolídabb kiadásban arra akarod használni, hogy például egy hír mellé a dátumot ilyen "jegyzet-szerűen" ferdén (elforgatva) akarod kiírni, akkor végre van rá lehetőség natív font reder mellett is. Ezt eddig képekkel vagy mini flash videókkal oldották meg. Az ilyen apró animációkat és egyéb dolgokat felválthatja, a video tag sztori meg érdekes, nincs egyetértés a video-szabványokban -
#1241 FF is kezeli, nekem a görgetés sebessége a halál. Nem elferdíteni akartam, nekem FF pre-3.6.1 Ubuntu kiadás van fent, a görgetésnél teljesen belaggol. Lehet csak nálam van ez a jelenség, mint lentebb írtam a Firefox is már az új szabványok útjára lépett ami egy pozitív dolog. Nem a böngészők hiányosságát akartam bemutatni, hanem azt, hogy akinek gyengébb a gépe, annak Chrome alatt is szaggathat a görgetés, ezért van szükség a teljesítményjavításokra. -
#1240 nem rossz dolog, nem tudtam hogy a html5 -el ilyeneket is lehet
bár az "enyhe" túlzás amit írnak ott hogy a html5 fogja a flash végét jelenteni :) az picit vicces :) -
#1239 Nekem kezeli a FF az oldalt és tűélesek a betűk.
Chrome valamelyest gördülékenyebben kezeli de cserébe elmosódottabbak a betűk.
Itt - érzésem szerint - egy kicsit "egy kicsit másként bontottad ki az igazságot" mint ahogy valójában van. (by Gyurcsány)
-
ldavid #1238 ez a rotateme nagy poén :D -
#1237 http://rotateme.org/?u=hup.hu
És egy másik, ahol nekem az FF meghal simított görgetés nélkül is, Chrome-ban a lentebb említett nem igazán hatékony simított görgetés mellett is teljesen jó.
// Nem flémelésnek szánom, csak bemutatni, hogy mihez is kell majd teljesítmény. Ez nem egy hasznos példa, de a teljesítményt jól tükrözi. -
#1236 http://9elements.com/io/projects/html5/canvas/
Az ilyen technológiákban élenjáró a Chrome, Safari és most már a Firefox is. Azonban a böngészők között eltérő a teljesítmény, ezért is fontos a folyamatos gyorsítás. Egyébként akinek nem világos: ez nem flash videó.
ui.: ne nyomjátok ki rögtön, lesznek animációk. -
#1235 Na már lehet a sima Chrome alá s is extensionöket pakolni!
https://chrome.google.com/extensions -
ldavid #1234 SGA fanoknak :)
-
#1233 Ezek az adatok mindig kiküldésre kerülnek, függetlenül attól, hogy a weboldal eltárolja-e, vagy sem. Ezek a HTTP protokoll alapjai, egy weboldal megtekintéséhez minden böngésző, minden oldalon elküldi őket, kivétel nincs, viszont ezeket az adatokat felhasználói oldalon meg lehet hamisítani. Egyébként meg az apache vagy bármilyen webszerver mindig rögzíti őket, tehát a naplózásban mindenképpen benne lesznek. A weboldalak nem feltétlen tárolják őket, de általában mindenki felhasználja ezeket a statisztikai jellegű információkat a szolgáltatása fokozása érdekében. Szóval akárhol mész a weben, annak mindenképpen nyoma van, illetve közel 100%, hogy az adott megtekintett weblap saját módszerrel még továbbdolgozza őket. -
#1232 de gondolom a google ezt böngészőtől függetlenül tárolja, vagy csak Chrome esetében? -
#1231 Google - Adatvédelem
Ez a kérdés régebben engem is foglakoztatott, itt pontosan leírja a Google, hogy milyen adatokat tárol el, és milyen célból!
csak egy részlet:
"A Google szolgáltatásainak az elérése során szervereink automatikusan rögzítik azokat az adatokat, amelyeket a böngészők bármely webhely meglátogatásakor elküldenek. Ezek a szervernaplók adott esetben olyan adatokat tartalmazhatnak, mint például a webes kérés, az IP-cím, a böngésző típusa és annak nyelve, a kérés dátuma és időpontja, valamint a böngésző egyedi azonosítását lehetővé tévő egy vagy több cookie."
Itt egy példa bejegyzés:
123.45.67.89 - 25/Mar/2003 10:15:32 -
http://www.google.com/search?q=autók -
Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 - 740674ce2123e969
-
#1230 én láttam valami magyar kezdeményt de azon semmi se volt szószerint -
#1229 Nem néztem még, hivatalos Google Chrome blog az van, hasonló hozzá. Illetve van a Google Groups, ami gyakorlatilag egy fórum, és bárki írhat oda észrevételt, aggályt, hibajelentést, kérdést, fícsőr rikvesztet. -
#1228 a mediánt blokkolta a Adblock+ :P
A Chromenak nincs olyan közösségi oldala mint az Operánál az operablog ? -
#1227 Amúgy biztos hatalmas bűn tőlem, hogy rögzítem, ha linkkel, egy külső oldalról érkezett valaki egy termék adatlapra, hogy hányan rendeltek egy bizonyos terméket, hányan nézték az adatlapját, hányan kerestek rá. Adatok nélkül, csak számot és időpontot tárolok. Tudod ilyen a világ sajnos, a Youtube is így ajánl neked releváns videótalálatokat, csak ő sokkal többmindent tárol. Szóval most akkor akasszam fel magam? :( -
#1226 Akkor húzz el az SG-ről is. :) Itt ugyanis van Google Analytics és Medián WebAudit. Mindkettő naplózza, hogy merre mész az SG-n, miket nézel meg, melyik oldalt/cikket/topikot nézed a leggyakrabban. Érted, nem csak Google, hanem egy másik is, dupla élvezet. :) -
#1225 ". A telefonodat verd szét és szedd ki belőle a SIM kártyát, mert azon is tudnak követni. "
méghozzá ha jól tudom 30 méteres pontossággal mondják meg hogy hol a készülék.
"Az én webshop-om sajátkezűleg is rögzíti a keresési kulcsszavakat és egyéb adatokat, hogy releváció szerint sorrendezni lehessen a termékeket.
"
ott se fogsz látni. -
#1224 De tudná, ez tényszerű. Szerintem az is, hogy el is tárolja. Ahogy az összes weboldal, azok is, amik nem a Google fenhatósága alá tartozik. Így működik a web, a szolgáltatásfejlesztéshez szükséges van statisztikai információkra. Az én webshop-om sajátkezűleg is rögzíti a keresési kulcsszavakat és egyéb adatokat, hogy releváció szerint sorrendezni lehessen a termékeket.
Ha anonimitást akarsz, akkor húzd ki az internetkábelt és sose csatlakoztasd újra. A telefonodat verd szét és szedd ki belőle a SIM kártyát, mert azon is tudnak követni. Bankkártyát se használj, mert hát a nagy csúnya bankok a Google-nél is hatalmasabbak és mindig tudják merre jársz. :) -
#1223 precision
mondta hogy nem tudná hogy ipé szerint rögzít a GOOGLE ezért raktam be neki a bizonyítékot. :) eddig az volt a bajod hogy semmit nem bizonyítok. -
ldavid #1222 "aki nem akarja, hogy tőle adatok menjenek a Google-hoz, annak ki kell kapcsolnia a javaslatokat feldobó Suggest szolgáltatást"
ennyi, mit kell ezen ennyit problémázni? -
#1221 még 1 ok a FF-re az Adblockja blokkolja ezt a google analizálót :)
"állítólag" A Google és a Firefox viszonya [szerkesztés]
A Mozilla Corporation és Google közti megállapodás a média figyelmét sem kerülte el. Különösen igaz ez a fizetett ajánlási megállapodásra.[202][203] A Firefox 2-ben bevezetett adathalászat elleni védelem jelentős vitákat váltott ki.[204] Az adathalászat elleni védelem alapértelmezetten be van kapcsolva, és a listáját a Google szerveréről kétóránként frissíti.[205] A felhasználó nem változtathatja meg a grafikus felhasználói felületen keresztül,[206] és arról sem kap információt, hogy ki az adatszolgáltató. A böngésző minden egyes frissítési próbálkozáskor sütiket küld a Google-nak.[207] A Mozilla Alapítvány a 2007 elején megjelent verziókba újabban egy opt-in biztonsági szolgáltatást is beépített. Ez az adathalászat elleni szolgáltatás valós idejű védelmet biztosít azáltal, hogy minden meglátogatott URL címet ellenőriztet a Google-lel.[208] A személyes adatok interneten történő védelme érdekében fellépő bizonyos csoportok aggodalmukat fejezték ki mondván, hogy a Google felhasználhatja ezeket az adatokat, bár a Firefox adatkezelési szabályzata kijelenti, hogy a Google nem használhatja fel a személyes információkat más célra, csak az adathalászat elleni védelemhez.[205]
A Mozilla Foundation 2008-as bevétele 78.6 millió dollárra rúgott, 5%-kal meghaladva a 2007-ben közölt 75.1 millió dollárt.[209][210] Ahogy korábban is, a bevételek nagy része a Firefox böngészőbe beépített keresési funkciókból és az alapértelmezett Google kezdőlapból származnak. A Google-lel kötött szerződés eredetileg 2008-ban lejárt volna, de meghosszabbították 2011-ig.[211]
2009 augusztusának végén a Mozilla Security emberei jeleztek egy biztonsági hibát a Google Chrome böngészőben, így segítve a Google-t.[212]
Eric Schmidt egy 2009. decemberében CNBC-nek adott nyilatkozatában kifejtette a felhasználói adatokról a véleményét,[213] melyre reagálva Asa Dotzler - aki a Mozilla közösségi fejlesztések irányításáért felelős - azt javasolta a Firefox felhasználóknak, hogy Google helyett használják a Bing keresőmotort.[214][215] -
#1220 Grat, akkor mégsem léptél túl. :) -
#1219 Állítólag, mi? Megint hozzánemértés és sok kókler véleménye. Nézz már be egy PHP topikba, minden oldalon találsz kezdőktől olyan kérdést, hogy miért hal le a PHP, amikor egy sütihez akarnak hozzáférni.
De elárulom: a szerver csak a saját domintartmányába eső sütikhez fér hozzá, illetve futásidő alatt tiltott neki a süti tartalmának lekérdezése. Amikor felmész egy weboldalra, akkor először egy kommunikációs folyamat zajlódik le. A böngésző kérelmet küld, ahol leírja, hogy milyen tartalmat vár, milyen kódolással, milyen tömörítést tud feldolgozni, és végsősoron, hogy milyen sütikhez engedélyez hozzáférést és azoknak mi a tartalmat. A szerver válaszul kiküldi a megfelelő tartalmat. Ezt a folyamatot magad is meg tudod nézni, ahogy azt is, hogy milyen tartalommal küldik az adatot a kérelemben. A Google tracking sütije nem önműködő, csak akkor használható, ha maga a szerver helyezi el, más szerver és domain nem férhet hozzá. Ergó Youtube-on, Google keresőjében a Google követ téged, és rögzíti, hogy melyik találatra kattintottál, melyik bizonyult hasznosnak, hogy fejlesszék a saját szolgáltatásukat. Egy egyedi oldalon csak akkor követ a Google, ha ők használják a Google Analytics rendszerét, amit az oldal üzemeletője sajátjogúlag dönt el és alkalmaz. A sütik kezelése meg egységes, minden böngészőben azonos. -
#1218 viszont az fizetős :) vagy khm izé....
A comodo FREE 1 reklámblokkerért nem warezolok.
de igazad van kb 2 éve én is használtam és valkóban már akkor is próbálkozott reklám cűjjésel. -
#1217 Outpostot hasznalok. Ennyi van a reklamok helyen linkben [AD] ha nagyon meg akarom nezni. Ezt en mondjuk szinte eszre sem veszem, persze kinek mi. A listajat nemtudom lehet-e szerkeszteni.