Google Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én uninstalltam a rendeset, és ugy raktam fel a dev buildet.
köszi. lett most itt egy Chromium-om, (mint Firefox-nál Minefield) a könyvjelzõk viszont abban nincsenek meg, és csak ff-bõl tudok importálni. mind1, nem nem nagy gond.
Egyelõre több mint 1 óra után sem lagol ez a dev build (safe browsing bekapcsolva). Szal jobb 😊
Na felraktam a 1716-os dev buildet.
A letölthetõ Chrome-ra nem lehet rátenni, ha zipbõl rábontom, többet el se indul 😊
A mini installert kell letölteni a dev könyvtárból, és az felrakja egy KÜLÖN chromium könyvtárba a dev buildet. Szóval a kettõ szeparáltan van, és külön is mûködnek.
Amúgy semmi egetrengetõ változás nincs a public beta-hoz képest. Legalábbis elsõ ránézésre. Most tesztelem, hogy ez is nekiáll e akadozni 😊
A letölthetõ Chrome-ra nem lehet rátenni, ha zipbõl rábontom, többet el se indul 😊
A mini installert kell letölteni a dev könyvtárból, és az felrakja egy KÜLÖN chromium könyvtárba a dev buildet. Szóval a kettõ szeparáltan van, és külön is mûködnek.
Amúgy semmi egetrengetõ változás nincs a public beta-hoz képest. Legalábbis elsõ ránézésre. Most tesztelem, hogy ez is nekiáll e akadozni 😊
Tudom, hogy vannak praktikák, de a Miranda az sokkal jobb nekem. Sokat kell szarozni vele, de ha egyszer beállítod utána már tökéletes. Olyan beállítások vannak benne, amit semmi sem tud, semmi sem pótol, a program kinézetét is tetszés szerint alakíthatom. MSN-be pl. a beszélegetõablak sem tetszik, hogy egymásra tornyosítja igénytelenül az üzeneteket. Nálam most ilyen iChat féle buborékok vannak. 😛
az enyém 1583-as build<#fejvakaras>#fejvakaras>
Úgy látszik faszikkal nem tudják "eladni" magukat, mert ahogy a 196 hsz-t elnézem még férfi szemmel is totál idiótáknak néznek ki 😄
What about the forests?
Na, a chrome beállításaiban az Adathalászat és Kártékony programok elleni védelem címû opciót kell kikapcsolni ha valakinek lagol egy idõ után. Nálam megoldotta. Létre sem hozza már ezeket a fileokat.
Most néztem utána, jelentem a theme kreálgatásnak már neki is kezdett a community. 😊
Szóval akit annyira zavar a felsõ kék sáv, az pl már most cserélheti feketére... Pl deviantarton már van fent pár.
Hivatalosan persze még cserélni se lehet, csak az alapot felülírni.
Meg gondolom támogatva lesz vmi jobb módja is a theme kreálásnak, mert ez a dll hackelés nem a leg elegánsabb. 😊
Szóval akit annyira zavar a felsõ kék sáv, az pl már most cserélheti feketére... Pl deviantarton már van fent pár.
Hivatalosan persze még cserélni se lehet, csak az alapot felülírni.
Meg gondolom támogatva lesz vmi jobb módja is a theme kreálásnak, mert ez a dll hackelés nem a leg elegánsabb. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Persze, ebbõl is vannak nightly-k. Illetve ezek a snapshot-ok inkább a "hourly" buildekre (Tinderbox) hasonlítanak, ahogy elnézem.
These are my friends, see how they glisten...
A hivatalos béta 1589-es.
Akkor ez elvileg újabb build:
http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/1664/chrome-win32.zip
Akkor ez elvileg újabb build:
http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/1664/chrome-win32.zip
Jó ez a Google Chrome, nagyon tetszik, de hiányzik egy pár szolgáltatás..........kéne bele Adblock, mesterjelszó, hogy csak két fontosabbat említsek. Asszem egyenlõre párhuzamosan használom a FF-al...
"Windows Live Messenger a sok reklámmal és az idegesítõ dolgaival nem kell. 😛"
Használd: A-Patch
google it. :|
Használd: A-Patch
google it. :|
Most kitöröltem megint õket, és újra megszûnt a lag.
Meg kinyomta a chrome beállításaiban az Adathalászat és Kártékony programok elleni védelem címû opciót, hátha így nem is görcsöl vele.
Meg kinyomta a chrome beállításaiban az Adathalászat és Kártékony programok elleni védelem címû opciót, hátha így nem is görcsöl vele.
Mondjuk attól még nem kéne egy idõ után hosszú másodpercekre mindennek megállnia Chrome miatt.. Szóval vmi bug van, pl a Chrome lassan kezeli magának a listának a használatát, vagy vmi.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Konkrétan akkor szarul mûködik, mert nagyon nem igy megy 😊
Miután kitöröltem õket, folyamatosan építi fel újra. Most igy pár óra után 16MB-nál tart, és még nem lagol a chrome.
Errõl bugreport is van a chrome oldalán, jópáran meg is erõsíették a gondot, hogy egy bizonyos méret felett bazira lagolni kezd.
Lol most hogy irom elkezdett lagolni.
Safe Browsing-journal fileméret ahogy totalcommanderben frissitgetek rá folyamatosan ugrál 0-5-10MB között, majd ujra elõrõl. És közben a gép meg-meg áll 5 másodpercekre, kb 15 másodpercenként...
Miután kitöröltem õket, folyamatosan építi fel újra. Most igy pár óra után 16MB-nál tart, és még nem lagol a chrome.
Errõl bugreport is van a chrome oldalán, jópáran meg is erõsíették a gondot, hogy egy bizonyos méret felett bazira lagolni kezd.
Lol most hogy irom elkezdett lagolni.
Safe Browsing-journal fileméret ahogy totalcommanderben frissitgetek rá folyamatosan ugrál 0-5-10MB között, majd ujra elõrõl. És közben a gép meg-meg áll 5 másodpercekre, kb 15 másodpercenként...
2: Ez az az adatbázis, ami a támadó meg a hamisított oldalak feketelistáját tartalmazza. A telepítés után letölti a teljes listát, utána elvileg csak frissíti, és akkor már nem lesz ilyen lassulás. A Firefox is tökugyanezt a Google-féle adatbázist használja erre, ugyanez volt a helyzet a 3.0 telepítése után. Hiába törlöd a fájlt, le fogja tölteni újra. (Firefoxnál mondjuk ki lehet kapcsolni ezt a feature-t, Chrome-nál passz.)
Ez a Chrome proxy mögül kb megvakult. Yahoo helyett ment a google-re meg ilyenek. Szar.
Remélhetõleg jön rá vmi fix, nálam most 80 mega volt törlés elõtt...
És igen, sokszor beakadt, emiatt se használom most.
És igen, sokszor beakadt, emiatt se használom most.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
2 dologra jöttem rá.
1. Ki lehet iktatni az english helyesírás ellenõrzést.
-kilépsz a Chrome-ból
-Local setting\application data\Google\Chrome\Application\Dictionaries\en-US.bdic
-megnyitod notepaddal, és ctrl+a kijelöl mindent, delete, save. 0 byte-os file lesz.
-chrome indit, örül, nincs aláhuzogatás
2. A lelassulások okát is megtaláltam, sõt van róla bug report is már a chrome bugtrackeren.
A probléma ott leledzik, hogy egyes rendszereken (XP-n, Vistát nem érinti pl), a local Settings\application Data\google\chrome\user Data\Safe Browsing-journal nevû file folyamatosan nõ. Nálam pl már 53MB-os volt, és úgytûnik folyamatosan nyomja bele a szart, kb 1-2 perccel a böngészõ indítása után már. Ez okozza azt, hogy gyakorlatilag az egész gép pár másodperces szüneteket tart. Kitöröltem onnan az összes filet, és most megint villán gyors. A safe browsing fileom viszont már újra 8MB így 20 perc használat után... szal nem megoldás, max workaround a törlés.
1. Ki lehet iktatni az english helyesírás ellenõrzést.
-kilépsz a Chrome-ból
-Local setting\application data\Google\Chrome\Application\Dictionaries\en-US.bdic
-megnyitod notepaddal, és ctrl+a kijelöl mindent, delete, save. 0 byte-os file lesz.
-chrome indit, örül, nincs aláhuzogatás
2. A lelassulások okát is megtaláltam, sõt van róla bug report is már a chrome bugtrackeren.
A probléma ott leledzik, hogy egyes rendszereken (XP-n, Vistát nem érinti pl), a local Settings\application Data\google\chrome\user Data\Safe Browsing-journal nevû file folyamatosan nõ. Nálam pl már 53MB-os volt, és úgytûnik folyamatosan nyomja bele a szart, kb 1-2 perccel a böngészõ indítása után már. Ez okozza azt, hogy gyakorlatilag az egész gép pár másodperces szüneteket tart. Kitöröltem onnan az összes filet, és most megint villán gyors. A safe browsing fileom viszont már újra 8MB így 20 perc használat után... szal nem megoldás, max workaround a törlés.
A magyar verzióban a hivatalos oldalon, a letöltés elõtt is még a régi van.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Elõször is olvassátok el az amerikai szerzõi jogokat, az az érzésem, hogy ez a bekezdés valahol sántít. Este meg is nézem.
púúúúú
javították a szerzõdési feltételeket:
http://itcafe.hu/hir/google_chrome_eula_omnibox.html
Tegnap délutánra aztán elkészült az új szöveg, mely jelentõsen rövidebb, mint az elõzõ, annak csak elsõ mondatát tartalmazza, így azzal ellenkezõ értelmû, mivel az összes tartalom szerzõi jogát meghagyja a felhasználónál:
11. Content license from you
11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services.
http://itcafe.hu/hir/google_chrome_eula_omnibox.html
Tegnap délutánra aztán elkészült az új szöveg, mely jelentõsen rövidebb, mint az elõzõ, annak csak elsõ mondatát tartalmazza, így azzal ellenkezõ értelmû, mivel az összes tartalom szerzõi jogát meghagyja a felhasználónál:
11. Content license from you
11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként most már összehasonlítható a V8 és a TraceMonkey, mert végre kijavították azt a bugot, ami miatt eddig a FF 3.1 nightlyk kifagytak a Sunspider tesztjén. katt ide 😊
Az nem baj szvsz, ha egy rendszer idõsebb egy évesnél, bár ismerek olyanokat, akik kb havonta újratelepítik. Mondjuk hardverhiba már tényleg okot adhat egy újratelepítésre.
elég rég volt már ez a probléma, minimum 2 hónapja Operát használok már helyette. olvastam ezt a profilos dolgot, hogy esetleg az lehetett volna a baja, hogy sokféle firefoxom volt már az 1.0-tól kezdve a 2.0-ig, ki is töröltem elvileg minden profilos dolgot és tiszta lappal indultam, és újra elõjött a probléma. kiterjesztésbõl volt pár, de ezek viszonylag nagyobb kiterjesztések voltak, amiket sokan használnak. és próbáltam letiltani is õket, nem sok sikerrel. win xp pro, nod32 3.0, tûzfalból comodo volt, kb egy ideje már nem használok tûzfalat, ki lett a tököm a sok kérdezgetésébõl, némelyik program/installer el sem indult mellette. a crash-ek ~80%-a nem is rendes crash hibaüzenettel fordult elõ, hanem egyszerûen spontán bezáródott az egész, hibaüzenet nélkül.. elég régi rendszer mondjuk, 1 évesnél biztosan idõsebb xp-m van, sok progival, azóta volt egy alaplapcsere is, szóval majd egy közeljövõben esedékes format után rmeélhetõleg nem lesz már vele nagy baj. ff-em, operám, és mostmár chrome-om mindenképpen lesz format után is, mindegyiknek megvan a maga elõnye..
Kiterjesztések nélkül, tiszta új profillal is crashelt? Minefield jóhogy nem stabil, azok nightly-k (azért is hívják Minefield-nek)... Milyen oprendszert, vírusirtót, tûzfalat használsz, melyik fájlra (és azon belül melyik modulra) hivatkozik crashkor?
nálam úgy a 3.0 környékétõl kedzve állandóan crash-el, egy ideig tûrtem, aztán visszatettem a 2-t, az is crshelni kezdett, próbáltam a (Minefield) 3.1-et is, az is megadta megát sokzor. jött az Opera, ezzel már nagyon ritkán volt crash. ezzel a Chrome-al eddig semmi zûr nem volt.
Portable verzió.
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

VS _0.png)
VS