Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Ebbõl hiányzik a %s... Ha berakod a q= mögé a %s-t, akkor is inaktív?

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
De az FF3.1-gyel jelenleg nagyjából egy szinten mozog, és még az is fog tovább gyorsulni. (Annak is van szép új JIT compilere.)

Arcor
Köszi!

Én ezzel próbálkoztam és inaktiv volt a legyen alapértelmezett gomb:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=&btnI=Jó+napom+van&meta=

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Sil78
Az, hogy valami nyílt forrású, nem jelenti azt, hogy nem gyûjt adatot a böngészési szokásaidról, ha egyszer ebbe beleegyeztél a telepítésekor. A Google egy kõkeményen profitorientált cég, nem csak úgy szívjóságból készítenek böngészõt.

Sil78
De, be lehet állítani alapértelmezettnek azt is.
Név: pl. Google Jó napom van
Kulcsszó: mondjuk legyen simán g, de tökmindegy
URL cím: http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=%s
Ha megvan, és megjelenik a "Más keresõk" alatt, csak ki kell jelölni, és alapértelmezetté tenni.
Mondjuk kár, hogy a könyvjelzõkhöz ebben nem lehet kulcsszót adni, a gyakran látogatott oldalak esetén ezzel is lehetne gyorsítani a böngészésen.

n3whous3
FF3 egyik frissítés óta megint ultraszar nálam.

púúúúú

n3whous3
Öhhh öhhh öhhh....

púúúúú

Még gyorsabb. Az elején a firefox is a megváltóként jött be, mindenki hanyatt volt esve hogy milyen gyors. Aztán ahogy bõvült, fejlõdött úgy lassult. Még ma is lehet tweakkel gyorsítani rajta, én speciel nem érzem egetrengetõnek a különbséget a chrome meg ff között. Ettõl függetlenül tetszik a chrome, csak kérdés hogy a problémákat mikorra javítják ki, és milyen irányban fejlõdik majd. Egyátalán eléri e valaha azt a testreszabhatóságot, mint a firefox.
n3whous3
Van offline telepítõ sok helyen, csak nem hivatalos ugye...

púúúúú

n3whous3
Nálam normál.

A windows kezeli, kérdezd azt <#wow3>

púúúúú

n3whous3
0.2-es verziót lehet fikázni, majd várd meg a véglegest

nekem eddig bejön a cucc egyébként, alig használ memóriát, teszteltem a javascript végrehajtás sebességet, 2x gyorsabb, mint FF3, stb stb stb...

púúúúú

Emberek! 😊 Miért rak minden egyes szálat "normál alatti" prioritási szintre a folyamatoknál??? Nekem kicsit gyengébb a procim, és ha fut mellette valami, olyankor tényleg erõsen mellõzi, de ha normálra állítom (mint minden más ahogy van), akkor no problem, repül.

Sil78
Dehát kulcsszavakat lehet hozzáadni elvileg. Várj, megnézem gyakorlatban.

Arcor
Amit én adok hozzá nem lehet beállitani alapértelmezettnek :|

Igazából nagyon tetszik az egész google Chrome úgy ahogy van. Pont nekem találták ki. Ez az egyetlen apróság ami hiányzik, hogy még FF-ben elég volt például csak annyit begépelni hogy "me" és tudta, hogy nekem a Miskolci Egyetem honlapja kell ^^

Sil78
Mert van benne már ilyen? Nem sorolja fel a többi about-os link közt...

Inkább azt kéne kideríteni, hogy hogyan lehet a rejtett beállításokhoz hozzáférni. Mint firefoxban az about:config.
Ability
Végülis találtam azért hibákat is, itt SG-n az átméretezett képeket egy új, felugró ablakban nyitja meg minden böngészõ, viszont a Chrome nem rakja teljes képernyõre, vagy legalább akkorára, mint amekkora képet betölt, hanem nyit egy kb. 30*30-as ablakot.
Sil78
Szvsz lehet, ha hozzáadod a keresõkhöz a Google "Jó napom van" keresést, és beállítod azt alapértelmezettnek.

Arcor
Olyasmit be lehet állitani a Chromeban, hogy ha csak egy kulcsszót irok be a cimsorba akkor ne a találatokat hozza be hanem az elsõ oldalt a találatok listájából?

Dj Faustus
Így elsõ blikkre:
- Telepítés kissé túlzottan puritán lett. Nem kérdi hova töltsön, nem kérdi hova telepítsen. Nincs hordozható offline telepítõ (aminek nem kell letöltenie). Kissé frusztráló.
- Igen használat közben is eléggé puritán.
A beállításoknál elég kevés dolog állítható be. Ok, ez még csak béta, de akkor is e téren kicsit több lehetõséget várnék el.
- A Webkit motor jól teljesít, szépen megjeleníti az oldalakat.
A "hét legjobb letölthetõ szoftverei"-jellegû oldal valószínûleg egy megfutó JS kódtól halhat meg (Safari alatt nem produkált ilyet). De tûrhetõen lekezeli.
- Acid3 tesztbõl 77 a 100 pontból. Szép teljesítmény.
(Safari 3.1.2<525.21> alatt csak 75, Firefox 3.0.1 alatt 71, Opera 9.52 alatt 83)
- Nincs magyar helyesírás-ellenõrzõ. És ezt meg nem lehet kikapcsolni. ;(

Szóval még éretlen, de fejlõdõképes. Hajrá, hajrá...

Ez tényleg jó.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Nortai
Nekem is tetszik, csak pár dolgot hiányolok de azt valoszinüleg pluginek segitségével késöbb orvosolhato lesz! 😊
Ami kifejezetten tetszik:
Kép

Mi mennyit zabál és mennyit vesz el a sávbol épp...

"Ember küzdj és bízva bízzál! De ha nem megy, legalább engem hagyjál!"

lck
Köszi a választ ! 😊
Ability
Én ma egész nap nyúztam, és nekem eddig semmilyen hiba nem jelentkezett. Nem lassult be, nem fagyott ki (csak egyszer egy szándékos bakival), a szótárt elintéztem, igazából most elsõdleges böngészõként használom, és már most is meg vagyok elégedve, pedig Opera után azt hinné az ember, hogy nem fogja akármi levenni a lábáról.
5c0rp330n
nálam semmi ilyesmi nem volt, eddig semmi stabilitási gond nem volt vele, meg sem rezzent soha, a tabok is gyönyörûen csúszkálnak ide-oda, bármikor. bár igazi stress testet még nem csináltam vele 😊

Malakai
Reméljük nem lesz olyan végtelenített béta állapot, mint a gmailnél. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sil78
Nem vagyok szakértõ, csak egyszerû mezei felhasználó. Gyorsnak gyors (a Webkitrõl eddig is tudtuk, hogy egy jó motor, a V8 meg meglepõen jól teljesít a javascripteknél), de a testreszabhatósága gyakorlatilag 0. (Még nyomaiban sincs.) Nálam ezzel már kiesett (OK, az IE-nél elõbb használnám), de azért kíváncsi leszek a jövõbeni változatokra. Ez még nagyon nincs kész. De a verseny mindenképpen jót tesz a piacnak. A Google-nak megvannak az erõforrásai, hogy egy jó böngészõt csináljon, az meg üdvözlendõ, hogy a nyílt forrást választották.

Igazán nagy újdonságok nincsenek benne (talán csak a V8), és amit a legnagyobb elõnyének tartanak (a külön processzek) könnyen hátránnyá válhatnak, nagyon oda kell majd figyelniük a memóriakezelésre. Most még elég messze van mondjuk a tökéletestõl, és nem is valami stabil, de most még hivatkozhatnak arra, hogy béta. De ha kerülnek bele még plusz funkciók (ami valószínû, mert most nagyon fapados), az szintén nem fog a gyorsaság javára válni.

Egyébként ami még nem tetszik, az a névválasztás. Igazán találhattak volna neki valami fantázianevet, amit egyébként nem használnak böngészõkkel kapcsolatban, mert ez így elég gáz. Jó, hogy nem mindjárt Google Javascriptnek hívják pl. A chrome gyakorlatilag a böngészõ felhasználói felülete. Ide tartoznak pl az eszköztárak, panelek, stb. Firefoxban különösen gyakran használják ezt az elnevezést, lásd pl userChrome.css, chrome URL-ok (pl chrome://browser/content/preferences/preferences.xul)...

Lehet, hogy normális gépen kéne futtatni... <#mf2>

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Nyilván, errõl a bétáról beszéltem. Majd ha lesz új, kap még esélyt.
Mardel
A Google monnyon le!

Egyébként mit vársz az elsõ Bétától?

"Timeo Danaos et dona ferentes."

N o N a m e
ugyanez van nálam is mikor egy lapot bezárok... :S remélem a következõ verzióban már javitják..

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Hát nekem ennyi volt a Chrome. Egész napos használat után már hiába lépek ki belõle meg vissza, akkor is bazira akadozik. 10-15 másodperces szüneteket tart a gépem, és addig a windowssal se birok semmit csinálni.
azt én is most néztem 😊
FZoleee
Inkognitó lapnál:
Az inkognitó üzemmód nem befolyásolja a többi felhasználó, szerver vagy szoftver viselkedését. Ügyeljen a következõkre:
... (blabla)
Titkos ügynökök megfigyelése
Az Ön mögött álló emberek
<#idiota>
lck
Sil !
Neked mint szakértõnek mi a véleményed a Google Chrome-ról ?
Ability
Szintetikus tesztek, semmit nem jelent. Indíts el egy ClearBox-ot, és nézd meg, hogy melyik böngészõ alatt a legfolyamatosabb az animáció. Ne hidd, hogy én nem tudnék mondani érdekes dolgokat az IE és Js párosról. A mindennapokban használt egyszerû dolgok viszont mennek rajta, max. a fejlesztõ szenved meg vele.
mflex

What about the forests?

Picar77
majdnem XDD

()() (^^)

zvaragabor
Jajj, buta vagyok, hirtelen nem is tudom miért kevertem a Google-t a Firefox-szal. 😄 Azt hidtem, Firefox Chrome. 😄

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Ez a Mozilla alapítvány project-je, vagy valami harmadik féltõl származó módosított verzió?

Chaos Anno Domini

zolo
Tetszik, tetszik, de engem zavar, hogyha teljes képre rakom, akkor a fülek nincsenek ott. Így pedig nemtudom teljes képre tenni, csak a lehetõ legjobban széthúzni 😞
A világos design pedig bántja a szemem, FF szépen sötétre van állítva a skinem miatt,ez meg itt vakít :S Egy színskála, mint a Vistában, egy olyan kéne nekem és minden meglenne oldva.

Ha valaki veszi a fáradtságot, és beszámol a kérésekrõl a Google-nak, akkor kérhetne egy színskáláshatóságot 😄D

http://flickr.com/photos/zolika90/

Sil78
Hát, maximum magában az indulás sebességében. Végülis az IE egyes részei folyamatosan bent vannak a memóriában (azaz nem 0-ról indul), szóval azt nehéz megelõzni...

FZoleee
screenshotot pls, mert nekem behal a chrome tõle <#idiota>
amúgy ez is fura hibaüzenet tõle:
Kapcsolja ki a programot <#hehe>
5c0rp330n
"Még a JavaScript is tök gyors rajta"

vs (másik topicból)

"Én is néztem tesztet, az ilyenkor szokásos SunSpider-t. Nálam Firefox 3676,6 ms, Opera 4997,2 ms, IE7 32387,2 ms (lol...), Chrome 1864,4 ms."

32387,2 ms... alig 17-szer annyi csak, mint Chrome setében, tényleg marha gyors lehet 😊

5c0rp330n
"De az is tény, ha elindítok egy IE t és egy FF3-mat akkor az FF alul marad jócskán!"

azt meg hogy csinálod? miben marad alul?

Ability
Poén szövege van. Körülbelül mint GMail-en, amikor "Irgum-burgum, nem tudok csatlakozni a Google szervereihez."
Dzsini
címsorba: about:%

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Máté94
Olvasgatom a hsz-ket és valaki kiírhatná,hogy ez egy béta verzió!
Máté94
Nekem nagyon tetszik😄