Google Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
These are my friends, see how they glisten...
Én ezzel próbálkoztam és inaktiv volt a legyen alapértelmezett gomb:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=&btnI=Jó+napom+van&meta=
Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.
Név: pl. Google Jó napom van
Kulcsszó: mondjuk legyen simán g, de tökmindegy
URL cím: http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=%s
Ha megvan, és megjelenik a "Más keresõk" alatt, csak ki kell jelölni, és alapértelmezetté tenni.
Mondjuk kár, hogy a könyvjelzõkhöz ebben nem lehet kulcsszót adni, a gyakran látogatott oldalak esetén ezzel is lehetne gyorsítani a böngészésen.
nekem eddig bejön a cucc egyébként, alig használ memóriát, teszteltem a javascript végrehajtás sebességet, 2x gyorsabb, mint FF3, stb stb stb...
púúúúú
Igazából nagyon tetszik az egész google Chrome úgy ahogy van. Pont nekem találták ki. Ez az egyetlen apróság ami hiányzik, hogy még FF-ben elég volt például csak annyit begépelni hogy "me" és tudta, hogy nekem a Miskolci Egyetem honlapja kell ^^
- Telepítés kissé túlzottan puritán lett. Nem kérdi hova töltsön, nem kérdi hova telepítsen. Nincs hordozható offline telepítõ (aminek nem kell letöltenie). Kissé frusztráló.
- Igen használat közben is eléggé puritán.
A beállításoknál elég kevés dolog állítható be. Ok, ez még csak béta, de akkor is e téren kicsit több lehetõséget várnék el.
- A Webkit motor jól teljesít, szépen megjeleníti az oldalakat.
A "hét legjobb letölthetõ szoftverei"-jellegû oldal valószínûleg egy megfutó JS kódtól halhat meg (Safari alatt nem produkált ilyet). De tûrhetõen lekezeli.
- Acid3 tesztbõl 77 a 100 pontból. Szép teljesítmény.
(Safari 3.1.2<525.21>525.21> alatt csak 75, Firefox 3.0.1 alatt 71, Opera 9.52 alatt 83)
- Nincs magyar helyesírás-ellenõrzõ. És ezt meg nem lehet kikapcsolni. ;(
Szóval még éretlen, de fejlõdõképes. Hajrá, hajrá...
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Ami kifejezetten tetszik:
Kép
Mi mennyit zabál és mennyit vesz el a sávbol épp...
"Ember küzdj és bízva bízzál! De ha nem megy, legalább engem hagyjál!"
Igazán nagy újdonságok nincsenek benne (talán csak a V8), és amit a legnagyobb elõnyének tartanak (a külön processzek) könnyen hátránnyá válhatnak, nagyon oda kell majd figyelniük a memóriakezelésre. Most még elég messze van mondjuk a tökéletestõl, és nem is valami stabil, de most még hivatkozhatnak arra, hogy béta. De ha kerülnek bele még plusz funkciók (ami valószínû, mert most nagyon fapados), az szintén nem fog a gyorsaság javára válni.
Egyébként ami még nem tetszik, az a névválasztás. Igazán találhattak volna neki valami fantázianevet, amit egyébként nem használnak böngészõkkel kapcsolatban, mert ez így elég gáz. Jó, hogy nem mindjárt Google Javascriptnek hívják pl. A chrome gyakorlatilag a böngészõ felhasználói felülete. Ide tartoznak pl az eszköztárak, panelek, stb. Firefoxban különösen gyakran használják ezt az elnevezést, lásd pl userChrome.css, chrome URL-ok (pl chrome://browser/content/preferences/preferences.xul)...
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
Az inkognitó üzemmód nem befolyásolja a többi felhasználó, szerver vagy szoftver viselkedését. Ügyeljen a következõkre:
... (blabla)
Titkos ügynökök megfigyelése
Az Ön mögött álló emberek
<#idiota>#idiota>
What about the forests?
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
A világos design pedig bántja a szemem, FF szépen sötétre van állítva a skinem miatt,ez meg itt vakít :S Egy színskála, mint a Vistában, egy olyan kéne nekem és minden meglenne oldva.
Ha valaki veszi a fáradtságot, és beszámol a kérésekrõl a Google-nak, akkor kérhetne egy színskáláshatóságot 😄D
http://flickr.com/photos/zolika90/
amúgy ez is fura hibaüzenet tõle:
Kapcsolja ki a programot <#hehe>#hehe>
vs (másik topicból)
"Én is néztem tesztet, az ilyenkor szokásos SunSpider-t. Nálam Firefox 3676,6 ms, Opera 4997,2 ms, IE7 32387,2 ms (lol...), Chrome 1864,4 ms."
32387,2 ms... alig 17-szer annyi csak, mint Chrome setében, tényleg marha gyors lehet 😊
azt meg hogy csinálod? miben marad alul?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.