17438
  • gazgoblin
    amig kulon gomb van a "togyogasra" vagy a sprintelésre addig csak egy komedia marad nekem neharagudj.

ehhez kepest en max csak a pixelpontos celzas kepesseget veszitem el...jo uzlet akkor a konzolt valasztanam (foleg hogy ne a pro-geek heccsátoljon a konstans ugrabugrálása közben)
  • NEOreg3
    konzolról meg portolják PC-re, nekem ez így tökéletes=)
  • Dzson
    Szerintem próbálj ki pár pécés játékot, hogy ha lenyomod a gombot, akkor azonnal megy-e a kamera vagy gyorsul (és lassul). :))))
  • berczely
    Ezt a FPS-es lődözős dolgot nem értem...

Valóságban egy képzett katonának nem okoz gondot gyorsan ide-oda tüzelni, felugrálós lövés megterhelő lehet de el tudom képzelni.Nem mi az irreális a pc-s FPS lövöldözésben?
  • [Jakuza]
    Nem ertem a kerdest, ugyanis a tomegvonzas szabalyai es a foldon elterjedt lendulet szabalyait hasznaljak a jatekban. Tehat egy felgyorsult test lassulasahoz is megfelelo ido kell, vagy hogy egy futo elerje a maximalis gyorsasagat amivel rendelkezik.
    Ezt sehol nem a gombnyomas erossegevel erik el, hogy minnel erosebben nyomod a gombot, annal nagyobb a gyorsulas vagy lassulas.
    Ezt igy nem lehet megoldani. Persze regen voltak probalkozasok arra, hogy rangasd a joysticket vagy nyomogasd minnel gyorsabban a gombot annak hatasara ersz el nagyobb sebesseget, de ez egy eleg elrettento megoldas.
    Tehat marad a fizika, ahol megprobaljak az eltelt idohoz rendelni a gyorsulasi folyamatot.
  • aabyssx
    Igen, van jövője a pécés játékoknak. Sajnos gőzerővel migrálnak át konzolra.
  • Dzson
    Rá lehet kötni - filmet nézni maximum.
    Egy pécés amúgy is "konzolhoz kell a fél millás hdtv" mantrával nem vesz mást, csak monitort. Ami előtt gerincferdül és aranyerezik.

Majd biztos deszkát ácsolok a fotelre... :)))))
  • Ry0K3N
    Pedig marha kényelmes, nem kell ide direkt külön bútor a PC-nek.
  • Ry0K3N
    Azt úgy hívják hogy precíz célzás
    De már meg lett beszélve ez is nem 1x hogy játékfüggő, CS UT Quake-ben ez lehet, Far Cry-ban nem lehet.
  • NEOreg3
    dehogy dobnád ki.
  • Dzson
    Oké, akkor máshogy mondom:

Billentyűzettel kússz, lopakodj gugolva, sétálj felegyenesedve majd fuss, persze oldalirányban is legyen mondjuk 15 sebességű mozgásod, ahogy az életben.

Ehelyett pécén rohangálni fogsz mert a toggle run dívik + őrült módra klattyingatás, és egy helyben forgás a papír súlyú RPG-vel.
  • NEOreg3
    tomb raider legend-et speciel kib.jó volt egérrel és billentyűzettel játszani, ugyanis az első 6 részben nem volt egér támogatás és örülök neki, hogy ezt a későbbi részkben is megtarják=)
  • gazgoblin
    "egy fotel karfán nyugvó deszkára"

LFMAO ott dobnam ki a pc-t az ablakon deszkástul
  • gazgoblin
    es ki is tudod tartani azt a lassabb mozgast hogy ne potyogj le pl tomb raiderben a szakadekba?
  • Ry0K3N
    Egér + billentyű = fotelból, ágyból a 42" TV vagy projektor 2 méteres képe előtt.
    Mintha nem lehetne rákötni a PC-t egyikre sem és mintha nem létezne sem wireless egér + bill és ezeket rárakni egy fotel karfán nyugvó deszkára
    Az most a te személyes problémád hogy így volt berendezve a szobád anno.
  • [Jakuza]
    Mar pardon de a gyorsulas lassulas az programozas kerdese, nem pedig kontroller vagy billentyuzet fuggo.
    Lasd pl nem egy jatekot PC-n ahol detto ilyen elven mukodik a fizika, rengeteg ilyen van mint pl a Fifa es mas sorozat, egeszen a Tomb raiderig vagy egyeb FPSekig.
    Egyszeruen semmi koze nincs ehhez az iranyitoeszkoznek.
  • Beni521
    az ugrálgatást már énis mondtam, de a csökkentagyu pc-seknek csak az egér rángatás jön be.
  • gazgoblin
    jo kerdes ott megbeszelhetjuk ez nagyon elvinne itt a temat...
  • Peetboy
    Hát ha nem is veszik nagyon a PC játékot, attól mindig is lesz. De ha több játék lesz konzolra, mint PC-re, nem fogok venni szar konzolt.
  • gazgoblin
    igen csak a jatekok nem tamogatjak (kiveve UT3)

es miert nem tamogatjak? hiszen PC-n irjak a jatekot es meg csak sok melo se lenne a dolog.

szvsz
    azert nem mert kurva irrealis az hogy te a battlefieldben ugy mozogsz/forgolodsz mint quakeben...vagy azert mert kurva irrealis hogy CS-ben ugralgatva lövöldözöl (probald mar ki ezt a valosagban)

ha a jatek keszitoi csak egy icipicit is realisabbra akarjak venni a jatekot akkor maradnak a kontrollernel (ahol pl az analogkar arra is jo hogy nem egy kulon gomb van a futasra)

nem csoda hogy az uj BF nem jott pc-re (persze lehet hogy csak untak a warezhuszarokat)
  • Ry0K3N
    a warez mindíg sántít csak attól függ kinek teszed fel a kérdést hogy "te miért warezolsz?"
  • Dzson
    Egér + billentyű = 15" monitor előtt görnyedezés asztalnál + kurva kényelmetlen kemény asztalon rángatod a kezed idegbajosan.

Kontroller = fotelból, ágyból a 42" TV vagy projektor 2 méteres képe előtt.
  • Peetboy
    Most miért kellett átnevezni megint a Topik címét másra? Ennek mi értelme?
    Kész gagyi az egész, ha minden nap más a címe.
  • Beni521
    a pc-s játékoknak egyértelműen nincs jövője
  • bertino
    :DDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddddddd
  • Dzson
    Ez aztán a valósághű dolog! Én is láttam ilyent régi filmeken, az oroszok mindig célba találtak a nácik meg nem + az oroszoknak nem kellett reloadolni sem. Bisztosan lézeres egeret használtak viszokaja kijbordocskival.

Pécés FPS = célba klikkelés, mintha excelt kezelnél = shit.

Kontrollerrel legalább van némi valóságérzete a dolognak, ki lehet használni a természetes mozgásokat (nem csak rohansz amerre nyomod a bill. gombot, hanem van lassulás és gyorsulás).
  • NEOreg3
    csatlakoztatható, az más kérdés mennyi játék támogatja...

meg különben is akkor elvész a konzolfíling, hogyha nem a pihepuha kanapédon hátradőlve kontrollerrel a kezedben lövöldözöl
  • [Jakuza]
    Van es a jatekok 5%-a ha kihasznalja.
    Ez a jatekkeszitok oriasi hibaja, egyszeruen nem erdekli oket hogy portoljanak a jatekba mas iranyitoeszkozt.
  • gazgoblin
    ezt ITT fejtsd ki (vagy olvass vissza es rajossz arra hogy miert santit a dolog
  • donatus13
    PS 3 ra szerelhető bill is meg egér is nem?
  • Ry0K3N
    "szerintem a pixelpontos celozgatosdi/pályabetanulosdi/ugrálva fejlovést osztogatás már MUNKA" valóban hiszen van aki ebből él meg
  • gazgoblin
    mondjuk ahol az irrealitas a lenyeg ott a konzol is tamogatja az egeret (UT3)
  • [Jakuza]
    Biztos nem mert nem tudod iranyitani ugy mint a billentyuzeten es egeren egyszerre, ebben biztos vagyok
    Egyszerre 8-12 billentyut tudsz lenyomni az egerevel egyutt mikozben haladsz. Ezt egy controllerrel nem tudod megtenni balkezeddel tamasztod es iranyitod a minijoyyal vagy gombsorral ugyanez a helyzet a jobb kezzel szinten a 6-8 fo gombot elered de joreszt tamasztod a kezeddel a kontrollert.
    Ezert mondtam, hogy probalj bunnyzni pl Quake3ban ami abbol all, hogy jobbra ballra ingatod a tested 45fokos szogben, mikozben ugralsz fegyvereket valtasz es losz.
    Egyszeruen ezt a mozdulatsort nem lehet megcsinalni egy kontrollerrel.
    Mint ahogy azt sem hogy ugy szaladsz korbe az ellenfeled korul, hogy a celkeresztet rajtatartod folyamatosan es az egergorgovel a billentyukkel egergombokkal lohetsz fegyvert valthatsz ugralhatsz zoomolhatsz es meg csomo dolgot csinalhatsz egyidoben.
  • Ry0K3N
    Warezra valaki rá van kényszerülve van aki meg meg le sem szarja hogy megvegye eredetiben holott képes lenne rá.
  • gazgoblin
    hiddel hogy rajtam kivul kurvasok átlagos jatekos van (átlagos nalam azt jelenti hogy nem tartja eletceljanak a jatekot es nem kezd el gyakorolni mint egy nolife geek sak azert hogy legyen esely multiban)

van aki csak jatszani akar...szerintem a pixelpontos celozgatosdi/pályabetanulosdi/ugrálva fejlovést osztogatás már MUNKA
  • Ry0K3N
    Nézd meg hogy a videókari rendesen van e benne a foglalatba vagy a monitorkábel nem tört e meg.
  • Ry0K3N
    Van egy 3500k genius () vagyis eddíg volt mer elérte a végzete) egerem amit vagy 5 éve vettem az egérpadom meg a gimis énekfüzetem és ha begyűröm használat közben csak kitépem a felső lapot
    A 30k-s egér csak az elvetemül Gosuknak való akik ebből élnek hogy játszanak és kapják érte a havi fizut.
  • NEOreg3
    kinek mi a szórakoztatóbb...

szvsz felesleges kontroller vs egér vita, mindeki azzal játszik, amivel akar és jól esik neki, de a tény az, hogy egérrel sokkal hatékonyabban megtanulhatsz célozni rövidebb idő latt, mint azt kontrolleren tennéd. (tudom, hogy irrelális pörgés meg így szar játszani NEKED, de attól még tény)
  • gazgoblin
    ez teny..csak sajnos a tobbseg biztos az en szorakozasi elmenyemet valasztja....a nagyon keves vérHC gamer meg nem fogja eltartani a pc-s piacot (főleg ha warezolgat is)
  • donatus13
    Ugyan ps 3 ommal élőben még nem volt alkalmam játszani de gyanítom tudsz pl kontroller sebességén állítani így lehet egy profi kontrolleres eltudja érni ezt a sebességet:)