17438
-
Martins15 #1818 Jó gém Anno még nagyinál játszottunk vele mikor összegyűlt a család -
#1817 Nekem nem Nintendóm volt, hanem az a piacon kapható nintendo utánzat. Szerettem vele játszani, de írtó rondák voltak a játékok akkori szemmel is. Ami gépben volt "száz" játék, azok gagyik voltak, de a Mario volt a kedvencem.
Később piacon beszereztem pár játék kazettát és a legjobb a Flintstones volt. Meg volt pár nextgen játék is, ami arra a gépre már egész komolyan nézett ki. -
#1816 Igy van, volt konzolod, szóval konzolos vagy:)
Nintendo Entertainment System -
#1815 ÁÁÁ! Ilyen TV játékom nekem is volt. Ez a puska még meg is van a szekrényemben. Próbáltam bedugni a PC hátuljába a COM-ba, pont bele megy, meg a Joystick is, de nem lehet használni.
Akkor nekem is volt Konzolom ősrégen. -
#1814 lol megrémítesz -
#1813 kitaláltam :D -
#1812 pedig azok joak^^ amíg pc-n érhetőek el a jobb fajták addig megtartom:D hamán kozolon lesznek akkor lecsrélem a gépem egy P1-es re:D -
acsarkodo #1811 A konzol tulajok szerint az FPS gamepaddal ugyanolyan jó mint billentyűzettel, pedig nem.
Ilyenkor jön az, hogy DE meg lehet szokni…persze meglehet, mindent meglehet, de a jót általában könnyebb, sőt, ha tényleg jó, akkor nem is nagyon szükséges megszokni.
A PC tulajok nagyrésze szerint a GTA ugyanolyan jó billentyűvel, mint gamepaddal, pedig ez sem.
Egy konzol tulaj nem is nagyon tudja elképzelni a GTAt billentyűvel, ezzel tulajdonképp egyetértek, mert én se játszanék vele, ha nem lenne a PCmhez gamepadom, de ez gyakorlatilag szinte minden autós repülős meg egyéb hasonló dologra igaz, hogy általában jobb egy joyal vagy valami hasonló analóg eszközzel játszani. Ettől függetlenül láttam már egy barátomat billentyűzettel GTAzni(jót röhögtünk rajta ahogy gépelt vezetés helyett:) és jól elvolt vele, nem nyomta rosszabbul, mint én. A lényeg a dologból, hogy az semmiképp sem fér össze, hogy valaki szerint a GTA szar PCn billel míg az RTS meg FPS műfaj teljesen tökéletes konzolon gamepaddal, a fenét mind2 szar, de meglehet szokni, sőt akár olyannyira is, hogy valaki teljesen profin csinálja.
„nem mert ugyan olyan kontrollerrel is” Persze hogyne…pont annyira ugyanolyan, mint mondjuk a GTA billentyűvel.
Egyéb most olvasott irányítással kapcsolatos dolgok:
rezgés? - Létezik PCn is nem nagy vasszer
ravasz? – Kétségtelen, hogy ez jobb a kontrolleren lövöldözés közben
reálisabb forgolódás? – Szó sincs ilyenről egy kontroller esetén.
Ezekel a dolgokkal egy nagy gond van, hogy az emberek megpróbálják pozitívumnak beállítani azt, hogy egy gamepad pontatlanabb egy egérnél, nem kell extra fjúcsörnek felróni azt, hogy fuu de jó olyan szarul pozíciónál a gamepadom és most milyen valósághűen nem találtam el az ellent. Ezen feladatok nem feltétlen a beviteli eszközön kélne múlnia, hanem akár magán a programon.
Jópofa az a konzolos is, aki meg van győződve arról, hogy amikor a PC elé ül, akkor azt feltétlenül egy baromi kényelmetlen székben kell tennie, sőt már eleve úgy vette a gépet hogy az rávolt szögelve egy kalodára és csak miután abban elhelyezkedett azután lehet bekapcsolni. Ez nem így van, nem a PC tehet arról, hogy a tulajdonosa hülye ahhoz, hogy kényelmesen ülve, akár fekve nyomkodja és inkább ragaszkodik a görnyedéshez. -
#1810 honnan tudod, hogy most is az szól? -
#1809 Astral Projection-t hallgatol-e! -
#1808 naugye -
#1807 nem reklamáltam:D csak úgy szemet szúrt ezt úgy írtam hogy többet játszom a foskonzolomon mint föstömlőmön:D -
#1806 a simulátorokat nem seressem -
#1805 Momentán így kérte a prófétátok (szó szerint). Lehet nála reklamálni. -
#1804 nah ezt viszont rohattul nem tartom fer dolognak átirni a topic cimét rádásúl úgy hogy ? van a mondat végén és nem ! jel most nem is azért hogy védjem a pc-s tábort akik fikázzák a konzolosokat:D nekem is megvan a véleményem a pc-s gamékrol kaki majdnem mind:D kivéve simulátorok! de ez igy nem korrekt! egy irásjellel átbillenteni a mérleget az egyik tábor javára... -
#1803 ez kibaszott jó voltXD -
#1802 nincs -
#1801 Felőlem, de ezzel mindenki tisztában van... -
#1800 a pc-s játékok létjogosultsága a topic témája, nem? -
Ry0K3N #1799 Ez faya volt, nekem fekete volt ahoz adtak tárat meg távcsövet is. De többet használtam odakint mint NES-hez. Főleg mikor rászigetelőszalagoztam a bucsus lézert
De rég is volt. -
#1798 "Az miért elvakultság, ha valaki azt irja le, hogy az egyik lehet jobb valamiben és a másik szintúgy ?"
""Igen fel lett vázolva, csak pár ember nem képes felfogni,"
ez az elvakultsag...
"Nem véletlenül kapták meg ezeket a kiegészítőket, mint például egér, billentyűzet a next-gen konzolok. "
netezeshez opcionalisan....es egy darab jatekhoz az UT3 (ahol senk nem lepodik meg az irrealis mozgason)
egeres temabol kiszalltam mert nincs kedvem minden betevedo verpecessel lemeccselni a velemenyemet... -
#1797 "Nem véletlenül kapták meg ezeket a kiegészítőket, mint például egér, billentyűzet a next-gen konzolok"
mesélj erről kérlek, mit kaptak, hogyan, mi használja?
( a billentyű gépelésre, ez a ficsőr konzolon is kamatoztatható irkákáskor... chat pl... )
amugymeg elegáns megoldás erre a problemára
-
#1796 Az miért elvakultság, ha valaki azt irja le, hogy az egyik lehet jobb valamiben és a másik szintúgy ?
El kell ezt fogadni, bárhogyan is esik ez néhány embernek a nehezére.
Nem véletlenül kapták meg ezeket a kiegészítőket, mint például egér, billentyűzet a next-gen konzolok. A készítők tisztában voltak azzal, hogy a konzolnak szüksége van bizonyos feladatokra ezekhez az input eszközöknek, mert ezzel könnyebbé lehet tenni jó pár dolgot.
Mondjuk ehhez hozzájárult jó pár felhasználó állandó sírása is, akik szinte követelték ezeket az eszközöket.
Tisztán lehet látni a trendet amúgy, a next-gen konzolok kezdenek PCsedni, mert csak igy lehet versenyben tartani őket.
-
#1795 én is bírom az ilyen lövöldözős izéket, de ez nem fps :) -
#1794 Nem is hiányzik senkinek:) most komolyan, egy erős rétegjátékkal miért kell pedálozni? aki ezt akarja élvezni az játszik vele pécén, vesz hozzá kiegészítőket, moddolgatja, peccselgeti élvezi... -
#1793 ez így egy végtelen körforgás, valaki dobjon fel egy témát -
#1792 Ebben csak pár hiba van...
"Pedig a billetyűzet+egér kombináció egy First Personal Shooter játékban, sokkal jobb irányításra ad lehetőséget" nem mert ugyan olyan kontrollerrel is
"és ez által nagyobb élvezhetőséget" - kényelmes fogás, fotel, kapanpé hdtévé, projector stb? és a legfontosabb a totálisan egyenlő feltéttelek!!!
"ráadásul semmiben nem reálisabb az egyikkel az irányítás mint a másikkal," - fail... rezgés? ravasz? reálisabb forgolódás?
"mert mindkettő olyan távol áll a realitástól, mint egy ökrösszekér a Ferraritól." igen valóban, de a kontroller mégis egy picit közelebb mint az egér... -
#1791 itt nincs ugrálás, még célkereszt se, viszont van fejmozgás-lekövetés :)
ilyen pl életben nem lesz konzolon (nagyon rétegjáték, pcn is kevesen játszanak vele) -
#1790 Duck Hunt.
Ezer eves valoban valamikor NESre adtak ki eloszor. -
#1789 "Igen fel lett vázolva, csak pár ember nem képes felfogni, hgy a számítógép valamiben jobb is lehet, mint a konzol."
te tenyleg ezt hiszed? igy nehez lesz beszelgetni...kicsit elvakult vagy -
#1788 Igen fel lett vázolva, csak pár ember nem képes felfogni, hgy a számítógép valamiben jobb is lehet, mint a konzol.
Pedig a billetyűzet+egér kombináció egy First Personal Shooter játékban, sokkal jobb irányításra ad lehetőséget és ez által nagyobb élvezhetőséget, ráadásul semmiben nem reálisabb az egyikkel az irányítás mint a másikkal, mert mindkettő olyan távol áll a realitástól, mint egy ökrösszekér a Ferraritól. -
#1787 Jaj de szerettem ezt a játékot:O
De régen is volt:D
Mi is a neve?:D -
#1786 Csak 24 éves cucc:) -
:) -
#1784 ezt melyik fps támogatja? -
#1783 -
#1782 Még mindig ez a téma? azt hittem logikusan felvázoltuk:) 2 órája... -
#1781 "ha nagy realitást akarsz,"
nem akarok...csak annyit hogy ne legyen pixelpontos celzas meg ezredmasodpercalatt megfordulas es fejloves kiosztas...ugralgatva -
#1780 "a ví kontrollerével való célzás immitálja talán egy kicsit valóságosabban a dolgot
kiveve hogy nem 5kg mint egy betarazott ak47-es :DD
(persze ertem amit mondasz nopara) -
#1779 a ví kontrollerével való célzás immitálja talán egy kicsit valóságosabban a dolgot, az analógkarral való buzerálás legalább annyira kificamított dolog, mint az egér+bill, viszont utóbbival hatékonyabban lehet tevékenykedni
a badcompany nagyon nem a controller miatt jött ki csak konzolra :)
ha nagy realitást akarsz, akkor azt csak a rétegjátéknak számító szimulátorokban találod meg, ezek pedig csak pc-re vannak (a nagy memóriaigény, illetve a kiegészítő perifériák - pl. trackIR - miatt)
lásd: arma, il2, lockon, lfs