17438
-
#1938 megcsinaljak neked a boltban az okositast....nem kell erteni hozza...
aki warezolni akar az szerintem 2perc alatt megtalalja a howto-t a neten
aki meg nem ert a nethez es meg pc-n se warezolt soha az konzolon se fog warezrol agyalni
nem kell misztifikálni a dolgot
mashogy megy a konzol warez de semmivel sem bonyolultabb... -
#1937 Rossz példa.
Boxra tonnányian azért nem warezolnak, mert tartanak a bantól. -
#1936 boxra van warez megis tobb jatek fogy ra mint pc-re (pedig PC biztos tobb van mint 20millio (eladott box)
jó példa erre az UT3 40 millió warezolója(link)
legyen kamu a fele akkor is sok gamer PC van és a jatekok megse fogynak ugy -
#1935 A chippel való szórakozásra gondoltam. PCn csak leszeded a játékot, felcrackeled és jó. Konzolon nem vagyok annyira képben de gondolom még mindig ki kell chippeltetni hogy megírt játékokat is be tudjon olvasni, viszont azzal elmegy a garancia, plusz baromi gyorsan tönkremegy a gép. Nextgen konzolokon lehet hogy máshogy van, de nem hiszem hogy olyan tisztalelkű a konzolos szcéna hogy ha ugyanolyan egyszerű lenne a warez mint PCn akkor sem csinálnák olyan mértékben. -
#1934 Igen a warezzal kapcsolatban igazad van.
Ha nincs, mert egyszeruen nincs lehetosege warezolni egy konzolosnak tisztalelkuen mutogat a masikoldalra, mikozben azt hangoztatja, hogy lassatok milyen melyre sulyedtetek emberek.
Viszont ennel sokkal arnyekoltabb a kep. Vannak bizonyos periodusok amiket ki kell varniuk, nem olyan egyszeru a vedelem feltorese mint egy szamitogepen viszont ha ez megtortenik, valljuk be naluk ugyanugy megszaporodnak a fekete piaci jatekpeldanyok es az eladasi mutatok bizony magaban a jatekpiacon sokkal kisebbekke valnak.
Ilyenkor mar csak a marokkonzolok produkaljak csak a hasonlo eladasi eredmenyeket, mint a vedelem kijatszasa elotti idoszakokban a tobbi.
Ilyenkor szokott a konzol hardvereladasi mutato is megnovekedni, mivel tobben vasarolnak, hiszen most mar masfajta forrasbnol is hozzaferhetnek a jatekok nagyobb palettajahoz.
Ezert irtam meg korabban, hogy sajnos ez inkabb emberi gyarlosagbol adodik, nem masbol. Esendoek vagyunk ezt Adam es Eva mar bebizonyitotta, ezert felesleges a masik oldalra mutogatni, mert egyik kutya masik eb. :D -
#1933 " Miért? Mert macerás warezolni."
nem jobban mint pc-re annyi a kulonbseg hogy azt mar megtanultad es nem tunik már bonyolultnak...
aki akar warezolni konzolon az 5 perc alatt megtanulhatja ha akarja hogyan kell -
#1932 nem akarom elutni az elet semminek
ha egy pc-s jatek termelte a legnagyobb bevetelt az miert erdekelje annyira mondjuk az EA-t akinek meg a legnagyobb penzt (összes játékot nezve (nem pedig csak egyet)) a konzolok hozták.
konzolok hoztak valami 350millát amig a PC 81-et 4 hónap alatt(link)
egy játék nem csinál nyarat...de kezdetnek nem rossz
amugy is hulyeseg az egesz hiszen blizzard jatek...kihoznak 3 évente egy játékot ami elfut egy 3-4éves konfigon is...ez nem viszi elorebb a pc fejlodeset szvsz -
#1931 A bevételek kétségtelenül jobbak konzolon. Miért? Mert macerás warezolni. De ez változni fog a közeljövőben, és szerintem nem olyan tisztalelkűek a konzolosok sem hogy miután könnyen tudnának warezolni mégis megállnák. A kevés warezt a konzolok eddig bekorlátolt képességeinek tudhatjuk be.
Egyébként úgy látom a konzol el fog PCsedni valamennyire. Jönnek az újabb funkciók, lehetőségek pcre amiket a konzolos felhasználók is szeretnének maguknak. Így történt pl az internetezéssel, egér/billentyűzet hozzáadásának lehetőségével(bár ez az előbbihez köthető), hard drive integrálásával meg sok mással is, szerintem itt nem fognak megállni. -
#1930 a gw mennyire jó volt te jó ég, csak 2,5 évet kockultam vele :) -
#1929 Persze most ezzel akarod gondolom az elet elutni annak, hogy egy PCs jatek produkalta a legnagyobb bevetelt 2007ben.
Bizony most a bevetelekrol beszelunk, nem arrol, hogy massal is jatszik valaki, hiszen a bevetelek diktaljak a szabalyokat a jatekiparban.
Minnel nagyobb a bevetel annal sikeresebb valami, annal jobban eladhato, annal tobb fejleszto probal valami hasonlot kesziteni.
Latod a cimet a topiknak remelem remelem, a PC jatekok jovojerol van szo, marpedig ezt a bevetelektol fugg amibol nem zarhato akarhogy is szeretned az MMO. -
#1928 a jelenseg szerintem annak tudhato be hogy konzolon kevesebb a warez ezert szamithat ra a kiado hogy bejon a jatekbol penz...
majd utana portolja PC-re (fillérekből) mert ha meg onnan is jon valamennyi bevetel az nem baj (valakinek mindig hianyzik felmillio dollar :DDD)
-
#1927 Ez igaz. Bár a portolt játékok sosem az igaziak egyik oldalról sem.
De nem ezért írtam, hanem a megfogalmazás miatt. Konkrétan a "kutyáknak odaadjuk a maradékot" kép ugrott be róla, és azért nem igazán objektív véleménynek tűnik :S -
#1926 realitas...elvakult realista vagyok :D -
#1925 nagyon ra vagy zombulva erre az mmo temara...
nemhiszem hogy aki MMO-val nyomul az ne jatszana massal is...
sőt biztos van olyan aki az 1000eves konfigjan tolja a guildwars-t vagy a wow-ot de jatszani konzolon jatszik mert nem akar upgradelni (sőt szepen fut a notebookomon a guildwars)
OFF: kulon topicot erdemelne (biztos van is) arrol hogy az MMO nem jatek hanem inkabb drog. -
High end PC #1924 Ma is csak azt tudom mondani, hogy hajrá PC-sek!
Üdv. -
#1923 Ilyen is van.
Rengeteg huzonev kerult a PCs piacrol a konzolos oldalra, most a trend megfordult, mivel rengeteg a PCn sikeres es huzonevnek szamito jatek, a konzolokon egyaltalan nem lett sikeres es most szivjak a fogukat azok a jatekfejlesztok, akik a nagy penz remenyeben atpartoltak a masik oldalra.
Legtobbjuk belebukott ebbe a vallalkozasba, mivel egy masik jatekkulturaba csoppentek, ahol a nev szinte nem is szamit, csak egy-ketto alkotas adja el ugy magat. -
#1922 "Ha massal nem is de a konzolos asztalkarol lehullo maradekkal" Ez azért durva. Kicsit feljebb tartod a konzolokat mint a PC-t. Enyhe elvakultság? -
#1921 Viszont amirol beszeltunk az is jelen van.
Vannak olyan jatekkategoriak vagy stilusok, amik valamelyik geptipusnal nem elterjedtek, vagy iranyitasi vagy egyeb megfontolasbol egyszeruen, nem eladhatoak.
Ezek pedig megragadnak az adott geptipusnal konkurencia nelkul.
Teszem azt MMO vagy halozatos jatek amit probal valahogy most a konzolos fejlesztogarda is eroltetni, mert a WoW sikere azt jelzi felejuk, hogy egy veszelyforrassal bovult a kor, amivel meg kell kuzdeniuk,es ez igaz is, hiszen beveteli oldalrol lenyegesen nagyobb profitot termel, mivel havonta kulon fizetnek a megvett jatekon felul a jatekosok.
-
#1920 zárójeles rész kis részben igaz.
minden valamirevalo kiado/fejleszto ugy csinálja már a játékokat, ha idejük és határidejük engedi, hogy PC, PS3, X360ra adják ki egyszerre a gamet. vagy még beleveszik a Wii-t és a többit...
Rengeteg ilyen van és rengeteg ilyen lesz is. -
#1919 Jééé ilyenem volt!! El is lopták... -
#1918 verdikt:
-a PC előnye a hardverfejlődés (és a hátránya is)
-a PC-n csak mmo vagy sims tud konzolhoz foghato nyereseget termelni.
-a PC is platform ezert mindig is csinalnak majd ra jatekokat.
(evrol-evre egyre kevesebbet de azert van mivel jatszogatni. Ha massal nem is de a konzolos asztalkarol lehullo maradekkal (portolás minimum fel ev csuszassal))
-
#1917 Szerintem a 2002 es 2006os ev kozti idoszakban a minoseg is megrekedt, fokent a jatekkiadok surgeto magatartasanak koszonhetoen.
Persze mint irtam voltak olyan alkotasok is amik kiemelkedtek a mezonybol, de igazabol a nagyobbik reszere nem volt jellemzo. -
#1916 "Azt mindenki tudta, hogy a PC-s jatekok minosege korulbelul a 2002-es evek kornyeken megrekedt"
A minőség nem rekedt meg. A piac lehet hogy zsugorodni kezdett, de a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Sőt... -
#1915 Orommel latom, hogy semmi spam es hasonlo egy darab nem volt a megnyitas ota ami a masik oldalt sertegetne.
Na akkor probaljuk a temat is visszaterelgetni a helyes iranyba.
Azt mindenki tudta, hogy a PC-s jatekok minosege korulbelul a 2002-es evek kornyeken megrekedt, persze akadtak azelott es azutan is kiemelkedo alkotasok, amik azert sikeresnek mondhatok voltak a warez ellenere, megis igazabol az elvarasokat nem hoztak uzletpolitikai szempontbol. Koszonhetoen talan a fejlodes lassulasanak vagy a vedelmek sebezhetosegenek, esetleg a konkurencia azaz a konzolok jelentos terhoditasanak, ki tudja. Mindenesetre a eladasi kulonbsegek marginalis mereteket oltottek a ket jatekipari szektor kozott.
Olyannyira, hogy a szakertok mar 2008-2010 korul tizenketszeres elterest prognosztizaltak a konzolos es PC-s jatekok eladasi mutatoi kozott.
Ugy tunik kicsit elkalkulaltak magukat, mivel a kulonbseg megrekedt a hatszoros kulonbsegnel.
Mikozben a 2006-2007es evtol eroteljes fejlodesbe kezdett a PC hardver ipar, addig a konzoloknal a fejlodes megtorpant, pontosabban belassult, annak ellenere, hogy megjelentek a kovetkezo generacios konzolok.Persze ehhez az is kellett, hogy az egyik legnagyobb konzolgyarto ceg a Sony hibat, hibara halmozzon az ertekesitesi, fejlesztesi politikajaban.
Evek ota nem tortent meg olyan, hogy egy PC-s jatek egy fiskalis evben beferkozzon a top tizes listara a konzolok koze, de 2007ben ez is megtortent. Csak maga a World of Warcraft: Burning Crusade WoW kiegeszito 2.25 millios eladasaval a konzolos jatekok elokelo 7. helyen szerepelne es ha beleszamitjuk, hogy tobben megvehettek emelle az eredeti jatekot valamint, a havidijakat, ami a jatekkeszito zsebebe vandorol, akkor bizony bevetel szempontjabol konnyen lehet, hogy talan az barmelyik konzolos jatek beveteli mutatojat felulmulja egy ev bevetelenek szempontjabol.
Persze ennyire nem rozsas a helyzet, ami a PCs jatekipart jellemzi, mert a lemaradasuk eladas szempontjabol meg mindig tetemes, viszont a folyamat ami a ket polust annyira szettolta, teljesen lelassult, valoszinuleg annak koszonhetoen, hogy a szakertok az elorejelzesukben rengeteg dolgot nem vettek figyelembe.
Peldaul a konzolok terhoditasanak lassulasat, az uj piacokat, amiket az MMO-k es a digitalis eladasok kepviselnek, valamint a tetemes szamitogep hardver eladasokat, mikozben az aruk rohamosan csokkent es amellyel a szamitogepes celkozonseg szama megnovekedett.
Hogy van e letjogosultsaga a jovoben is a PC-s jatekoknak az ido eldonti, de azt tenykent mindenkeppen ellehet mondani, hogy egy olyan geptipusnal, ami a mindennapi eletunk szerves reszeve valt es tobb milliard gep talalhato szerte a vilagon, nehez a piacrol kiszoritani. -
#1914 Ja... a mai napig megy ^^ -
#1913 ez jó lesz?
-
#1912 Egyik legnagyobb kedvencem a Japán popkultúra Kunio sorozat. Nemzetközi terjesztésben nem jött ki a sorozat. Csak Japánban. De qrva jók ezek a figurák. Anno annyit jácottam különböző sport ligákat, ahol ütni-vágni lehet a másikat :) -
#1911 "közlekedés szimulátor"
Az kell nekemAm köszi, mindjárt megnézem
Zóanagyvarázsló: "Ha viszont a pesti dugókat szeretnéd a monitor/TV előtt is átélni, akkor szerintem olyan nem létezik "
Pedig ilyenre vágyok :) -
Zóanagyvarázsló #1910 A Test Drive Unlimitedben körbeautókázhatod/motorozhatod Hawaii-t, amennyiszer csak akarod, de gondolom, a komolyabb járgányokhoz versenyzéssel kell pénzt gyűjteni.
Ha viszont a pesti dugókat szeretnéd a monitor/TV előtt is átélni, akkor szerintem olyan nem létezik :)
Bár '97-ben megjelent egy Streets of Sim City névre hallgató játék, bár ez talán nem a legjobb választás.
Egyébként van valami vicces (perverz?) abban, hogy a PC-s játékok jövőjéről szóló topik a retrókonzolok irányába terelődött. Persze nosztalgiázni jó, nekem is megvannak az ezekhez fűződő emlékeim.
Nekem NES/SNES-klónom volt (elég tudatlan voltam ahhoz a témában, hogy erről fogalmam sem volt akkor, ahogy az egésznek a legalitásáról sem - bár azt fiatal fejjel is lehetett gyanítani, hogy ez így biztos nem kóser), sajnos csak NES-re való játékokkal (Super Mario Bros, Donkey Kong, Sky Destroyer, Duck Hunt, Wild Gunman, Contra, Battle City és sok egyéb), de a külseje egy az egyben a hagyományos PAL SNES kinézetét örökölte, volt hozzá Zapper-utánzat és két álSNES-kontroller is. Ez utóbbit (is) nagyon bírtam, a C64 joystickja után/mellett felüdülés volt, és semmi baj nem volt vele, a gép hamarabb megadta magát. -
#1909 közlekedés szimulátor^^
keress rá arra hogy training simulator itt az sg-n elméletileg nemsoká adják ki de kitudja. Van most is valami beta amit le lehet tölteni de ezt ott kérdezd meg -
#1908 pl? :) -
#1907 Arcade autós... -
#1906 akkor mi annak a neve? -
#1905 "kint az utcán, mint normál ember"
Az nem szimulátor... -
#1904 Hy!
Lehet kicsit off, de nem tudom hogy hol kérdezzem meg... Na szval valami olyan játékot keresek ami auto szimulátor? :) De nem ilyen versenyzős, hanem "kint az utcán, mint normál ember"... Létezik ilyen? És lehetőleg ne ilyen 10 éves játék legyen :) -
#1903 De ez már aztán tényleg úgy néz ki, mint keresztlányomék szendvicssütője. Amúgy nagyon finom kis szenyákat csinálhatsz benne... -
#1902 Nemrégiben is volt (elbukott) "elmosódott határ" a PC és a Konzol közt...
Phantom Game System
-
Ry0K3N #1901 Ha nagyon kell :D -
#1900 Lehetne 7500x3400pixeles felbontásban kérni a snes gammákból a képeket! Kösziek! :D -
#1899 Szerencsére még működik az eggyik gépem (rég nemnéztem :D) azt majd lefényképezem :D