17438
  • rumkola
    Mint minden mostanában megjelenő játék.
  • theone91
    Bizos tele lesz forradalmi újjításokkal :D
  • rumkola
    NFS, Grid, Dirt, Colin, GTR, TDU, Flatout, Trackmania

Én utálom az autós játékokat, de még így is eszembe jutottak ezek.

Sőt, tessék:
    RACINg
    Ha ezek után is keveselsz valamit, akkor lehet, hogy veled van gond....
    :D
  • Seth
    Ez király volt. Ilyen szuper,kivédhetetlen rúgásokat lehetett csinálni ( tűzlabda,ide-oda cikázó labda,minden csapatnak más) :)
  • Zóanagyvarázsló
    Arra gondoltam, hogy nem létezik egy egységes "konzol" platform, hanem külön van Xbox 360, PS3, Wii, PS2 stb. Ha így kiragadva nem is egyértelmű, a hozzászólásom egészéből szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy erre gondoltam.
  • arty
    alig várom az undercovert :D
  • Zóanagyvarázsló
    Ez is egy lehetséges megoldás, de biztos van egy komolyabb réteg, aki ehelyett inkább elretten a wareztől konzolon, és még ezzel sem trükközik. Ha az emberrel már egy-két játékot megvetetnek, akkor könnyebben vesz meg többet is, természetessé válhat számára. Persze ez nem midnenkire vonatkozik, és nem azonnali megtérésekre gondolok, csak a konzolok kezdeti feltöretlenségére, egyéb "fenyegetésekre". A PC esetében viszont Damoklésznak nemhogy kardja, de bicskája sincs.
  • Istencsászár
    Van NFS mikell még?:D
  • bertino
    "mely platformokra jelenjen meg egy játékod, akkor nem konzolra fogsz portolni (hanem Xbox 360-ra, PS3-ra és így tovább)"

szerintem ezt gondold át még egyszer...
  • arty
    kérlek segits! az autos játékokat szeretem, miért nem jön pécére évek ota 'értelmes' cim?

allitolag a ps1 ideje ota nincs változás, pedig akkoriban még egyszerre jött ki a destruction derby a pécémre is, most meg 1 évet elcsuszott a flatout uc és csomo más cim egyáltalán nem jön
  • Zóanagyvarázsló
    Statisztikailag érdekes, de ha kiadó vagy, és azon morfondírozol, hogy mely platformokra jelenjen meg egy játékod, akkor nem konzolra fogsz portolni (hanem Xbox 360-ra, PS3-ra és így tovább). Xbox 360-ról például könnyebb PC-re portolni, mint PS3-ra (annak ellenére, hogy ez utóbbi fix hardver), de a Microsoft politikája szerint az "exkluzívok" ettől függetlenül is PC-re, s nem PS3-ra szállingóznak át. Tehát lehetne akár Microsoft Family-t is nézni a hagyományos konzol vs PC helyett eladási adatokban, nincs kevesebb gyakorlati értelme.

Egyébként furcsállom ezeket az adatokat, egészen biztos nem tükrözik az EA bevételi arányait hosszabb távon, korábbi éves adatokban (2007-es gazdasági év) a PC és a PS3 úgy 6-7%-os szerepet vállalt mindössze a játékokból származó bevételből, valamelyest lemaradva a mobilra készült játékok mögött (temrészetesen a PS3 az azóta eladott hardvereknek köszönhetően is nyilván erősödött, de a Crysis az EA-nek - s nem annyira Cryteknek - jó befektetés volt, és úgy néz ki, hogy a Sims után a Spore személyében újabb pC-s zászlóshajót találnak maguknak). Már ha jól rémlik, igény esetén előkereshetem, annak idején Eurogameren olvastam, ott meg lehet találni.
  • theone91
    Eperjó? Csokitó? Capuciner...? :D
  • DarkSector
    Én tegnap 10 csokit kaptam.
    Autos szelet bohóc , meg szamba de zsánejrót is.
  • DarkSector
    Nekem van PC...és csak az van.
    És mi van a dc+ps1 vs. PC-vel?

Meg ki köszöni szépen?
  • theone91
    Arányok... Nem mindeggy, hogy 10 ember (PC) kap 1 csokit, vagy 1 ember (360) kap 1 csokit...
  • rumkola
    warez akkor is virult amikor mi még nem éltünk, és akkor is virulni fog amikor már nem élünk

és a PC szintén

Röhejes az, amit az ELVAKULT konzol tulajok regélnek itt már a Dreamcast ill. a PS1 megjelenése óta. A PC és a PC-s játékok köszönik szépen, jól vannak.
    /amúgy van konzolom és szeretem is/
  • DarkSector
    jah, de abban sem nagyon, mert a x360, meg ps3 azokra nem teljessen, azért, mert ott internet filmek, zene stb.
  • Lobsterman
    Úgy hogy ott van a PC mint platform, az Xbox360, a PS3, a PS2, az Xbox, a PSP, a DS, a Wii meg mittomén mi van még. Teljesen más mindegyik, nagyjából abban egyeznek, hogy játékkonzolok.
    Akkor újabb hasonlat, mert látom nem érted nagyon mit szeretnék mondani. Attól jobb a narancs, mint az alma, mert mellé vesszük még a banánt meg a kiwit meg a mangót meg az ananászt?
  • DarkSector
    Az a baj, hogy játékokról kéne beszélni, összehasonlítani, nem a gépeket, meg eladásokat.
    Lószart foglalkozik valaki egy géppel, ha 8millioan veszik meg, és 200e-n játszanak csak rajta, és azok közül is 100e ember ugyanazzal a 4-5 játékkal.
  • DarkSector
    Tudja értelmezni, és nem vitát szíttani akarok, de mit akarsz összeadni a 139, meg 81 millás eladásokkal?
  • [Jakuza]
    Persze a magyarazatuk egyik eleg labilis resze ez. :D
    Iltyen erovel belelehetne szamitani az osszes szamitogepre, macre minden masra eladott jatekokat szoftvereket es minden mast, semmiben nem kulonbozne az osszehasonlitasi alaptol. :D

Mindig elfeledkeznek arrol a tenyrol, hogy minden konzol mas, kulon fejlesztest igenyel, ami lenyegesen csokkenti az osszteljesitmeny a beveteleknel.

Az X360 teljesen mas gep mint a PS3 vagy a Wii szinten, persze lehet mondani, hogy konzol.
    Igen ilyen alapon az NDS is es a 20 evvel ezelotti orosz kvarcjatekom is az.
    Na de ilyen erovel a jatektermi gepek is azok, vagy a Windows eladas is mert van benne passziansz ami ugye jatek.
    Na de ne legyunk mar ennyire elfogultak. ;D
  • DarkSector
    Ez mind igaz, csak sokan nem foglalkoznak vele.
  • gazgoblin
    "Milyen összehasonlítás az hogy PC vs minden más?"

mert van az embernek szórakozásra elkölthető ideje/pénze videójátékok terén...

igy nézem (hogymáshogy?)

• Istencsászár
    Olvasgatom a FIFA topikot pécén hogy megy a világvége hangulat arról hogy a FFA 2009 pécén fejlődik, de csak grafikában, tartalmilag a konzolos verzió fényévekkel jobb lesz most is mint a pécés cucc... talán még grafban is.
  • gazgoblin
    "Jo akkor most magyarazd meg, hogy valamit leirsz aztan hulyesegeket forditasz es a masik a hibas. :D"

itt valamit nagyon benéztél....

de vissza a témához!

persze hogy a masodik legnagyobb beveteli forras:
    1. konzol 350 milla (kb)
    2. PC 86 milla

nem fogja levagni a warezt-tojó tyúkocskát mert a 86 milla is szép pénz.

viszont abban is biztos vagyok hogy ez múlt évben több volt..meg elötte...meg elötte...és jövőre meg kevesebb lesz.

ezvan..pc-re marad nehany RTS meg MMO a többi cucc viszont jönni fog konzolra is...

• Lobsterman
    De miért????? Milyen összehasonlítás az hogy PC vs minden más? Hozzáadhatnák a Lego eladásokat is. Hacsak nem ugyanaz az Xbox360, a PS3, a PS2, a PSP, a DS meg ezek, csak a nevük más, annyira értelmetlen összeadni. Össze lehet hasonlítani persze, de nem érdemes, és nem bizonyít semmit.
    Vizualizáljunk: itt vagyok én, vékonyka kis kocka. Én vagyok Xbox. Ott van nálam erősebb ember, ő a PC. Persze hogy meg tudom verni a PCt ha van mellettem 20 másik ember. Bizonyított valamit? Hát nem. Az bizonyít valamit hogy gyengébb vagyok az erősember ellen egyedül.
  • [Jakuza]
    Jo akkor most magyarazd meg, hogy valamit leirsz aztan hulyesegeket forditasz es a masik a hibas. :D

Egyertelmuen kiderul a listabol, hogy az EA-nak a 2. legnagyobb beveteli forrasa a PC a kulonbozo szegmensekben.
    Biztos lefogja vagni az ezusttojast tojo tyukot.
  • gazgoblin
    atmegyünk kötekedésbe? vagy megprobalunk vitazni? remelem utobbi lesz...

• gazgoblin
    nem ferde az csak nem olvasod vegig a kibaaszott szoveget amit linkelek:

That means games for Sony systems combined to make a total of USD 275 million for EA during those three months.

ehhez meg add hozza a boxot is...kthnx bye
  • gazgoblin
    holis?
  • [Jakuza]
    Mar leirtam, mert vannak szakaszok a koznol eleteben, ahol egyszeruen nincsen warez. Tehet ebben az 1-2 evben teljes bevetelhez jut egy konzolos jatekkeszito.
    A masik fele hogy nem egy geptipussal versenyez a PC egybe szamoljak a marokkonzol beveteleit is, ami azert hogy mondjam messze van attol az elmenytol, amit egy PC nyujt, ilyen erovel a Barbie baba is benne lehetne a listaban.
    Valamint egy plusz tenyezo az akar 20-50%-os arbeli kulonbseg a ket tipus eladasi araban.
  • Lobsterman
    0wn3d :D
  • [Jakuza]
    Nem ferde csak nem tudod az angol szoveget ertelmezni. :D

"The PS3 made USD 139 million for the publisher during the quarter, followed by PC with USD 86 million and Xbox 360 with USD 81 million."

A kiadonak a PS3 139 millio dollart bevetelt produkalt az eltelt negyed evben, amelyet a PC kovetett 86 millioval es vegul ot kovette az Xbox a 81 millio dollarjaval.
  • Lobsterman
    Szóval ezzel azt mondod hogy a PCsek romlottlelkű csürhe, a konzolosok meg a megtestesült jóság pár renitens alakkal? Ezt azért kicsit nehezen amésztem meg.
    Biztos van valami oka hogy konzolra nagyobbak az eladások, és nem hinném hogy a platform által vonzott közösség moralitásának külömbségéban van az ok. De akkor miben? Mert a nextgen játékok drágábbak mint a pcs kollegák(nem sokkal de ha jól tudom így van), akkor miért veszik meg mégis? A PCsek szegényebbek? Meg kell venniük hozzá a gépet, és ebbe belesatnyulnak? Vagy miért? Mondj egy jó érvet mert tényleg nem vagyok képes felfogni a külömbség mibenlétét, ha nem a warezolás nehézsége az ok
  • gazgoblin
    arányok?

+5millio bvevétel PC-n mint boxon igaz?

és tobb jatekos pc van mint box? szerintem biztos (lasd 40millio UT3 cikk)

A-R-Á-NY-O-K.
  • gazgoblin
    plusz 5milla..bocsi
  • gazgoblin
    milyen ferde adat lehet az amit az EA közzetesz a sajat bevetelei alapján?

nem felesleges hiszen igazolja a véleményemet
  • [Jakuza]
    Te magad vilagitottal ra erre, hogy nem igy van
    Xbox eladasi mutato EA 81 millio dollar, PC 86 millio dollar.
    Tehat nehogy azt hidd, ahol maga a warez nincs jelen ott, olyan nagyok a kulonbsegek a felhasznalok lopasi szokasai kozott. :DDDDD
  • gazgoblin
    szerintem meg 5-6játék árábol vesz megegy boxot és azt a 3-4 játékot amit multiban is nyomna azon tolja eredetiben

a másik 50 játékot meg lewarezolja
  • [Jakuza]
    Felesleges szamokkal bombazni a masikat, mert rengeteg bevetel nem jelenik meg az egyik illetve masik oldal statisztikai mutatoiban, pl havidijak, vagy ferditett adatok a konzol melle csomagolt jatekok beszallitasi ara es sorolhatnam napestig.
    Raadasul legtobb jatek bevetele teljesen szetoszlik a konzolpiacon, mert lenyegesen tobb fajta van, lassan mar a mobiltelefonokat is beleszamoljak. :D Igy a gyartok kisebb beveteleken osztoznak.
    Raadasul nem tudom mit neztel, de az a 81 millios PC az Xbox360. :D

Amugy ugy gondolom hogy egy konzollal szemben a kevesebb mint 38%-os hatranyu eladasi mutato teljesen rendben van, nincs miert szegyenkeznie.

PS3 139 millio dollar vs PC 86 millio dollar