17438
  • Ry0K3N
    KB, az a baj hogy túl sok van belőlük.
  • Tinman #2177
    Hogy jutok ki a STALKER-ben a bunkerből az elején?

SEGÍTSETEK PLS!

• Zóanagyvarázsló
    Mondjuk annyi kiöregedést tényleg érzek, hogy alig tudom már rászánni magama játékra, szinte munkának fogom fel. Persze közben azért rá tudok még kattani.
  • Zóanagyvarázsló
    Ő az a bizonyos átlagjátékos

Egyébként nekik mindegy, nem való nekik a műfaj, elsősorban a kalandjátékokat siratókra céloztam.
  • Zóanagyvarázsló
    Félig-meddig stimmel, csak az én hozzászólásomhoz bajosan kapcsolódik ;)

(TBS-ekkel pedig tényleg csak én játszok már? Mert az már kiderült, hogy minden PC-s szimulátoros, de az szomorú, hogy ezt a műfajt milyen sokan elfelejtik megmelíteni is.)

Játszanál, olcsón egy megbízhatatlan gépen? De játszanál? Sokat? Jókat? XBOX360.

Eza játékosok egy tekintélyes részére igaz is lehet, de belegondolva a saját ízlésembe, valahol messze a PS3 mögött kullog ez a platform :)
  • Ry0K3N
    Meg egy tizenéves aki a Crysisre meg az fps shootákra van ráizgulva az első résznél nem tud továbbmenni egy kalandjátékba
  • Tinman #2172
    Komolyra ferdítve:

- Tudomásul kell venni, hogy a gyerek, asszony, munka, sörözés egy idő után felejtőssé teszi a játékokkal való kontaktot. Már semelyik nem tetszik, mert nem is nagyon van időd belemerülni, meg különben sem érsz rá.
    Egyik részed szépen kihal. Igen is van gamer-kiöregedés!

-Meg azt is tudomásul kell venni amit leírtál, hogy a kiadók, fejlesztők is igyekeznek biztosra menni és inkább kiadják a sokadik FPS-t, mert az talán bejön, meg a sokadik gagyi RTS-t, mert talán az is bejön.
    Persze PC-n és konzolon is mások az elvárások, mégis a warezra kenik a DMC4 csúnyán gáz PC-s eladásait, holott egyszerűen ez nem a platformja és nem is nagyon érdekli PC-seket. Persze ingyen leszedik, megnézik majd del. Ebből az jön le a kiadónak, hogy ingyen élvezkednek a szarjukon, pedig nem éppen.
  • gazgoblin
    ev hsz-e
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, szerencsére kalandjáték akad bőven PC-re és DS-re is, PC-re szinte több, mint FPS (most is várok többet is, egy csomót ki kellene még próbálni). Csak ugye rétegműfajként az átlagjátékos gyakran lemarad róluk, már nincsen akkora hájp körülöttük, mint a megboldogult LA/Sierra-féle időkben.
  • Tinman #2169
    Aranyos megoldásokat, lelket akarsz a játékokba? DS.

Nem volt se PS1 se PS2 az életedbe? Azt leszámítva, hogy fél gamer se vagy vegyé PSP-t.

Prevgen nem zavar? jRPG, TPS hevön? PS2

Grafikára erektálsz? 2 db 30"-os moncsi, meg FS-X, meg Crysis? No life MMO? PC.

Buzi vagy? Zöld teát iszol? Nincs kezed és lábad? Vágódeszka kő'?Utálnak az emberek, de mozogni akarsz? WII

Játszanál, olcsón egy megbízhatatlan gépen? De játszanál? Sokat? Jókat? XBOX360.

Öööööö...mmmmm....ööööö, nos, MGS4, FF XIII, ja az már nem....öööö... Uncharted...ööööö....Killzone....hmmmm, khmmm....izé! PS3

Gyertek WII-sek... a mellemre is, ti mochkosz állatok, ez az még, ti kis huncut gnómocskák
  • Tinman #2168
    Így van!
    DS-en a kalandjátékokból nagyon jól sikerült darabok vannak és nem 1 vagy kettő, hanem tizesével.

Sajnos Sam & Max csak SCUMM emuval megy, de teljesen élvezhető, semmi gond nincs vele.

Pár nagy név, ami még a PC-seknek is ismerős lehet:

- Myst
    - C.S.I. igen, az a CSI
    - The Secret Files: Tunguska
    - Runaway: The Dream of the Turtle igen, az a Runaway
    - Hotel Dusk
    - Phoenix Wright
    - Lost in blue részek (beszteszt kaland gémz evör)
    - Nancy Drew is szépen lassan átköltözik, PC-n ismert
    - Trace Memory
    - Sherlock Holmes
    - Days of memories részek
    - Journey to the Center of the Earth PC-n is volt...
    - Touch Detective részek
    - Time Hollow

A lényeget a végére hagytam... nekem nagy gyengém a Mystery Case Files sorozat, na az is lesz végre!
  • Győri Devi
    jah ok sry
  • donatus13
    Eve online ra céloztam...
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, a Quake 4-ről annyit, hogy a Quake részek közül nekem a kedvencem :-DDD

Hát abból a halmazból nem is nehéz kitűnni... :)
    Részemről a demó végéig sem jutottam, annyira untam.

Egyébkétn messzemenően nem értek egyet az öreg kiégett panaszkodó játékosok dumával. Van benne igazság, biztos sokak esetében jogos is a felvetés, de az egész ipar szintjén nem.

Számos remek játék jelenik meg mostanában is, de töredéke annak, mint a '90-es években (amikor havonta legalább 2-3 nagy durranás megjelent PC-re). Ez épp úgy köszönhető a megnövekedett fejlesztési időnek és költségeknek, mint az innovációt tekintve gyakran túlságosan is biztonsági játékot játszó kiadóknak és számos kreatív stúdió elhalásának.
  • Tinman #2164
    Majdnem 30-ként akkor én még örülhetek, hogy képes vagyok úgy belemerülni egy játékba mint rég.
    SŐT! GH-ban, amikor hardon perfectre lenyomtam a Scorpions - No one like you című számát, akkor az utolsó percben úgy libabőrös lettem, mint még soha. Aztán most lehet jönni szánalmasozni, nem érdekel ^^

Ja, a Quake 4-ről annyit, hogy a Quake részek közül nekem a kedvencem :-DDD
  • Győri Devi
    gwben havi díj?
  • Zóanagyvarázsló
    Psychonauts - nemismerem, de valami platform ha jól látom? ( konzolra vannak ilyesmi gémek pl Ratchet & Clank

Nem mostanában kezdtem el játszani, de amióta idén végére értem, bizony minden idők egyik legjobb játékának tartom. Mindenképpen ajánlott kipróbálni. (A demó keveset mutat, de az is szórakoztató.) És példaértékű a PC-s port is.
  • gazgoblin
    hat ha meg akarod ismerni a konzolt nincs mas dolgod mint megnezni a ra erkezo jatekokat...ennyi

nem kell erteni hozza csak jatszani kell
  • donatus13
    MÉg nincs önálló keresetem így még nincs miből költenem :D én a pc buzerálást szeretem szerelgetni meg minden de a konzol is tetszik :) csak a pc nekem már gyerekkorom óta megy így érthető hogy azt ismerem jobban.
  • gazgoblin
    neked biztos mas a hobbid amire koltesz
  • donatus13
    Bár én is így lehetnék:D
  • gazgoblin
    havidij nem zavar koltok igyis eleget jatekra
  • donatus13
    Ott inkább a havi díj a baj....:D Engem nem fogott meg sajna nekem kell az élmény unique vadászat vagy ilyesmi...
  • gazgoblin
    hat azertt ott is ment szepen a PvP

a kurvajo skillrendszer nagyon szep csapatjatekra adott lehetoseget...

persze biztos jo az is amit te irsz azokat nem probaltam (nem is fogom ugy mert grindfeszt a vege (magamat ismerve :DD))
  • gazgoblin
    nekem ez tetszett benne...vegignyomod a storyt es utana alig van valami ami behuzna mint egy drogos mmo...

jottek ki hozza szep sorban akiegek mindet le is nyomtam (utolsot kiveve)

ami miatt jobban bejott mint sok mas mmo :

-max 20 szint (par ora alatt elerheto volt.
    -a megkotes nelkuli karakterpont ujraelosztogatas.
    -az hogy a legnagyobb sebzesu fegyverek is fillerekbe kerultek (nem volt ubertapos cucc max a fegyver kinezete volt rika/nehezen beszerezheto (inkabb csak statusz szimbolum volt nem pedig imba))
  • [Jakuza]
    Hat tudod a Guild wars, Wow az Eve Onlinehez kepest egy gyermeteg retegjatek.
    Eve onlinebe nem kell grindelni ha nem akarsz, Xp-t sem kell gyujtogetned, mivel idohoz kotott a fejlodes.
    Itt a kokemeny PvP a lenyeg.
  • donatus13
    Én a gw t 1 hét alatt halálra untam egyszerűen elmész a storyn semmi nincs ami lekötne kb egy sima rpg...
  • acsarkodo
    Akkor ez csak neked csak most :)
  • gazgoblin
    who is the milkman? isteni jatek volt..abban az idoben a masik nagy kedvencem meg a beyond good and evil volt...ha esetleg kimaradt potold!
  • gazgoblin
    a drog is szorakozas :D
    nyomtam is a guildwars-t rendesen...

ma mar nem elveznem szerintem...akkor meg ujdonsag volt ma mar pisztolyal se tudnanak xp vagy akarmi grindelesre kenyzszeriten heti 1 óránál tovább (max jrpgben ahol van sztori is)
  • gazgoblin
    amikor altalnossagban azt mondom hogy valami nem szorakoztato akkor ugy ertem hogy nem szorakoztato az atlagos jatekos szamara

sajnos az az igazsag hogy az egesz jatekpiacot a hozzam hasonlo "kózuálok" (sic) tartjak el (es hidd el az ilyen vga kartya cserebere nem vonz minket)

persze van nehany kult jatek is (mindenplatformon) dehat nem lehet minden tomegcikk.

• Molnibalage
    Van. Pont. Csak a számomre igényes játkoknak nincs sajnos...
  • [Jakuza]
    Persze hogy egy single multi vagy mmo jatek kozott diferencia van, de nem is ez a lenyeg, hanem mennyire elvezed vele a jatekot.
  • Istencsászár
    Nemjátszod, amugy egy MMO nem Single és fordítva is igaz:)
  • [Jakuza]
    En Eve Online-zek ;)
  • Istencsászár
    Játszod?
  • [Jakuza]
    Van helyette most SW Online ;)
  • rumkola
    Tudom-tudom, ezért van Gamecube-om.
    :)

Volt 2 Rogue Squadron PC-re is (Rogue Squadron és Battle For Naboo), sőt a SW Starfighter is PC-n a legjobb. Ja és ugyebár a mindent verő X-Wing Alliance....
  • Istencsászár
    A közeljövőben ilyenről nincs szó, sőt a legújabb SW gém is only konzol...

Amugy konzolokra voltak repkedős játékok

Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (2001) GameCube
    Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike (2003) GameCube
    Star Wars: Jedi Starfighter (2002) Xbox, PlayStation 2
  • rumkola
    Amit nagyon szeretnék, az egy Tie Fighter vagy X-Wing folytatás....Elképesztő érzés volt egy Tie Fighterrel repülni, még most is kiráz a hideg, ha eszembe jut.