17438
  • Chocho
    Igen, azok legyek voltak. :D De ne feledjük, hogy mindez '97-ben volt. Akkoriben a Quake 2 engine volt az első, ami képes volt színes fények valós idejű generálására. Gondolom a robbanásokat is ezért csinálták olyanra, amilyenre. Demonstrálni szerették volna a sárgás-vörös fény táncolását a falakon.
  • Zóanagyvarázsló
    Én is arra gondoltam, rémlett, amikor beharangozták ezt a feature-t. És tényleg elég sajátosan nézett ki. A fekete négyzetek (állítólag döglegyek), legalább jópofák voltak a maguk módján.
  • dronkZero
    Jajj, tényleg. De az nagyon bénaaaa... :) Arról is leszoktak azóta.
  • dronkZero
    Hehe, azok még a Crysis-ban is 2D-sek. Szinte csak űrhajós játékokban csinálnak 3D-s robbanást, ott is csak ilyen lökéshullám-gyűrű maximum.

Megemlítendő kivétel az Alien vs Predator első része, ott 3D-s. Szűk folyosóból nagy terembe kiterjedő lökéshullám egy darabig tartja a folyosó alakját, mielőtt szétterülne, meg ilyesmi.

Nem értem, miért nem csinálják meg ezt máshol, jól nézett ki, fílinges volt, mégsem láttam azóta sem sehol. Tudtok még ilyet?
  • Chocho
    A Quake 1-ben 2D-sek voltak. A 2-ben már 3D-sek.
  • rumkola
    Passz, de az tuti, hogy haverom PC-Guru táborban úgy nyerte meg a Duke3D bajnokságot, hogy ő volt az egyetlen aki billentyűzettel tolta :DDD. Mindenki más egérrel.
  • Zóanagyvarázsló
    A robbanások nem 2D-sek voltak a Quake-ben? Bár ez már tényleg szőrszálhasogatás.
  • dronkZero
    Mert ott már volt értelme is felfelé nézni.
    Duke-ban nem volt perspektíva-korrekció fel-le nézésnél, és így a pályákat sem olyanra csinálták, mert szarul nézett ki.

Emellett a pályák technikailag 2D-sek, csak a motor rajzolja ki 3D-ben, míg a Quake-ben már minden "igazi" 3D.
  • [Jakuza]
    Ezek is milyen igenytelen modok. ;) Olyannyira, hogy a keszitok becsuletere valna mind nwn1 es nwn2-hzo.

http://www.nwn2prc.com/index.php
  • Zóanagyvarázsló
    Nem csak később került bele a kikapcsolhatósága? Az biztos, hogy én is láttam ilyen opciót, de akkor miért volt mindenki odáig, hogy a Quake már egeres multis? (Egyébként mi auto aimmel multiztunk, csak billentyűvel, még a Quake 3(!)-nál is csak később került képbe nálam az egér :))
  • Chocho
    Ízlések és pofonok. :)
  • rumkola
    szerintem az auto aim is kikapcsolható volt
    :)

vicces is lett volna multiban :P
  • Zóanagyvarázsló
    Én ezzel nem ellenkezem, és szorítok is a moddereknek, csak a játékokhoz hasonlóan, ez is egyre nagyobb munkát igényel, kvázi professzionálisan kell csinálni.

Persze mindez függ, a rendelkezésre álló editortól is, viszont így pedig a gyári DLC-knek csinálnak konkurenciát, illetve replikáló lehetőséget. Melyektől én többnyire rosszul vagyok (mármint az Oblivion-féle fizetős lópáncélra és társaira gondolok.)
  • Zóanagyvarázsló
    Hi-res mod? Nem akarom leszólni senki nonprofit munkáját, de attól a hideg kiráz, annyira ocsmány (ez egyrészt szubjektív, de a modellek egy része egész egyszerűen igénytelen), ráadásul piszkosul gépigényes (legalábbis a másik, "előző generációs" gépen nagyon be tud lassulni). Inkább eduke, 1280*1024-es felbontással.

Egyébként ahiába támogatták az egeret, úgyis automata célzás volt benne - legalábbis vertikális tengelyen.
  • Zóanagyvarázsló
    Valóban, nem is emlékeztem rá, hogy belecsempésztem ebbe a mondatba a TF-t :)
  • Chocho
    Szerintem nem, de a hi-res mod nem csak a felbontást emelte, hanem a modelleket is lecserélte. Sprite-ok helyett poligonból épült 3D-s lények támadnak nekünk. Sokkal-sokkal jobb. Nézz utána a Google-ön!
  • Bucser
    ja boxon most akkora felbontásban fut mint anno a VGA verzió? (640*480)
  • Chocho
    Ja, de sebaj, jobb később mint soha. XD

Amúgy boxon fos... Jobb PC-n a Hi-res moddal. ;)
  • dronkZero
    "Mi több, nem is támogatta az egérrel való nézelődést."

Peersze, nem támogatta... Az 'm'-mel lehetett bekapcsolni...

Jobban jött volna ez az infó 15 évvel ezelőtt, mi? :P :D
  • rumkola
    Én úgy emlékszem támogatta, sőt, "U"-ra lett inverz emlékeim szerint.
  • Chocho
    Ezt csekkoljátok le!!! Durvul a COD. :)
  • Chocho
    Nem a legjobb példa, mert amikor megjelent PC-re is a legtöbben billentyűzettel játszották. Mi több, nem is támogatta az egérrel való nézelődést.
  • rumkola
    Most találtam másik topikban, Duke Nukem 3D Xbox kontrollerrel, ami a konzolosok szerint tökéletes az FPS-re :DDDDDDDD

• dronkZero
    Ilyen van?
    Nahát, lehet, hogy nekiállok megint? Frankó, fél éve félbehagytam, _tegnap_ töröltem le, mert kellett a hely...
  • dronkZero
    "És ne felejtsd el a counter strike és a team fortress is csak egy Half-life modként indult."

A Team Fortress Quake(1) modként indult. A HL alá már mint Team Fortress Classic jutott el, de volt Q2höz is, valami más néven.
  • Bucser
    Szerintem pont ez az amiért a moddolás előtérbe kerülhet.

Nézd meg neverwinter nightsot ott is adtak egy félkész story-t meg egy eszméletlen jó eszközt. és kész mindenki kreálhatta a saját online meséit. (vagy ott van a Vampires: The Masquarade)

Szerintem egy játék nem lesz sikertelen, ha jó engine-t írnak alá kiadnak mellé egy dev packot vagy legalább frissítési lehetőséget és onnantól évekig keresett lesz.

Nézd meg Sims2-t. az emberek 5 éve játszák a különböző kiegekkel mert mindig van hozzá valami új! mindig forrón van tartva a játék hogy az újdonság varázsa meg legyen midnig. Szerintem baromi jól felépített stratégia.

IMO egy játék hosszú élettartamát és azt hogy nem 2-3 hétig köti le az embert pont az állandóan megjelenő modok szavatolják. és ha tartósan fogy közepesen egy játék az sokkal többet ér minthogy 1 év alatt eladnak előle 3 milliót aztán meg zérót.

A BIS tudatosan épít a MODDING community-re. ez OFP esetén bejött és úgy tűnik ARMA során is működött. A mai napig veszik még mindkét játékot.
  • Bucser
    Az Il-2 sturmovik és folytatásai szerinted félkész szar volt?

Modokkal olyan szintre lehet vinni, hogy félelmetes. (hangok cseréje, 6DOF a cockpitba, sérülésmodell csere (csak grafikai mod, hogy neten ne okozzon problémát) új mapok vagy régiek pontosítva)

Egyszerűen hülye vagy ah azt hiszed, hogy a mai fejlesztői környezetben egy fejlesztő mindent bele tud tenni egyedül a játékba amit megálmodott az induláskor.

A modder community ezt lehetővé teszi.

Medieval2: Total war-t nézd meg pl deus Lo Vult moddal vagy Stainless Steel-el. 3 teljesen külön játék.

ArmA: szintén. És nem azért mert az alap játék félkész szar , hanem végtelen számú dolog beletehető.

Mi a Jobb?? a csőbe mászok és semmi kreativitásnak nincs hely vagy az a community ami igenis képes profi modokat kiadni?

És ne felejtsd el a counter strike és a team fortress is csak egy Half-life modként indult.

Igaz sok félkész vagy félbehagyott mod is van, de mi a könyebb 20 közülkiszűrni a férgest vagy millióbüól talán 20 nagyszerű teljesen átalakító modot?

Ráadásul ezeket a modkat általában olyanemberek fejlesztik akik mindig alakítanak rajta javítják szépítik és valóságos csodák képesek így születni.

Szerinted a konzolokon miért kezdték el támogatni, hogy minden user csinálhat magának pályát és feltöltheti megoszthatja? Mindig itt kezdődik az egész csoda.

A consoleal aza baj, hogy csak előre kézbe adott dolgokat dobhatsz bele. míg a PC-n végtelen mennyiségű dolgot bele tudsz tenni a játékba ami digitális formában hozzáférhető vagy létrehozható.
  • rumkola
    QW, Q3PM
    :))))
  • Sanyix
    Csak példa a stalkerhez a oblivon lost mod, amivel megjelentek a beígért aztán kikapcsolt dolgok. (blowout, autók, random monszta spawn, random artifaktok, random anomáliák,közvetlen napfény napfény, nem scriptelt háború a hadsereg, freedom, duty, monolith között, koromsötét éjszaka, még több ilyesztő hang, új fegyverek, reális fegyverek, nehezített játék), vagy a float32 shadermod hogy mégszebb legyen.
    És még ott az ofp és arma amelyekhez annyi fantatsztikus mod készült, hogy órákig lehetne sorolni.
  • Sanyix
    "Sose moddoltam játékokat... ( kivéve rfactor azt persze most is mert az a lényege... máshogy használhatatlan ), de egy jó gémet moddingal csak elrontja az ember, egy GTAnál úgy jók a járművek ahogy vannak, persze kinek hogy tetszik."

Ekkora neptunusz orbitális baromságot régen hallottam. LOÁL
  • rumkola
    Szerintem a MOD-olás (igényes, normális userek által készített) jót tesz a játékoknak. A játékélményt növelik/változtatják meg mindenféle anyagi haszonlesés nélkül pusztán az adott játék iránti szeretetből, rajongásból fakadóan.
  • Zóanagyvarázsló
    Tehát például a Morrowind és az Oblivion nem jó?
    Netán említhetnék bizonyos sikeres Half-Life modokra...
    (Vagy olyan alapvető dolgokról, amikor egy PES-t feltöltenek valós játékosokkal, csapatokkal, talán ennek nem kell magyarázni a fontosságát. Ha jól tudom, a Konami szériáját még konzolon is moddolgatták.)

A moddolhatóság nagy erény tud lenni, de nincs szerepe minden játéknál. Viszont ahogy a technika fejlődik, a tartalom előállítása is egyre bonyolódik, ez nem tesz jót moddolásnak.
  • Balumann
    A legjobb a játékot módok nélkül végig vinni, aztán lehet szórakozni módokkal, kiegészítőkkel, akár kódokkal.
  • Dante73
    Ha angol, hát angol. De ha lehet, legyen magyar.
    Hogy Warhead tartalmilag 0, vagy sem? Ízlés kérdése. Szerintem annak, aki nem HALO-n "nőtt" fel, (ami szerintem ultragagyi) tetszik. Nézd meg a szavazást....
    Modding...
    GTA Vice city... Real 80'-s moddal... Haláli! Rátett egy lapáttal az élményre. Nude patch, pl vicc. DE! Mafia. (mafia? asszem) Csak a bordélyban vette le a nyakig öltözött csajokról a ruhát, ami a helyén volt. Valószinű, csak a korhatár és a prüdéria miatt nem eleve így volt. Persze egy Mass Effect-ben, HL2 -ben teljes marhaság, ill maximum jópofa LEHETŐSÉG. De van.
    A GTA-nál pedig nemhiszem, hogy véletlen a járművek moddolásának lehetősége. Mintha régen olvastam volna valahol, hogy szándékos, mivel a világuk úgy válik tökéletessé, de anyagi okok miatt nem licencelnek...
    De, hát tudod, kinek a pap, kinek a papné.
  • [Jakuza]
    Igy van. Rengeteg jo mod van es ez nem azt feltetelezi hogy azert, mert az eredeti jatek szar volt.
  • Istencsászár
    Jó gémet... mint egy GTA, teljesen felesleges belenyulni, félkész szart ( ami lehetne jó is ) moddoljon aki akar, annak ugy is mindegy.
  • Bucser
    " de egy jó gémet moddingal csak elrontja az ember,"

Szerinted minen úgy jó ahogy a készítők megálmodják mert ők tévedhetetlenek??

Baromság. sokszor a modding comunity tehetségesebb mint egy egész nagyköltségvetésű tervezőcsapat.

+ endless idejük és pénzük van hogy alkossanak, és nem szükséges öltönykékhez alkalmazkodni.. de látom te jobban szeretsz pórázon ketrecben mint mérhetetlen tárházát a lehetőségeknek kiaknázni.
  • Istencsászár
    Számold.
  • Istencsászár
    Aki kalandjáték, rpg kedvelő annak illik tudni angolul:) anélkül ezt a műfajt nem tudja élvezni, az meg hogy minden játékhoz felirat legyen nagy elvárás főleg egy rpgnél:) persze évek mulva lehet rá számítani, de nagyon sok idő, igaz manapság azért próbálnak lokalizálni pl Mass Effect, vagy Witcher, de 360ra a Fable 2 is magyar felirattal jön.

Egy akció játékban vagy bármi másban kevés a szöveg, ahhoz nem kell nagy angol tudás... egy GT4hez sem:) nagyon egyszerű a nyelvezete, és az embernek nem árt hogy fejlessze a tudását, ez a játékok által kiváló lehetőség.

Na mind1, mindenki máshogy szereti:)

( Crysis WH valóban feelinges szinkronnal, igaz a játék számomra 0 tartalmilag, de igényes )

Sose moddoltam játékokat... ( kivéve rfactor azt persze most is mert az a lényege... máshogy használhatatlan ), de egy jó gémet moddingal csak elrontja az ember, egy GTAnál úgy jók a járművek ahogy vannak, persze kinek hogy tetszik.
  • Bucser
    már miért ne vegyük ide az alapvető tervezési bakit??

EL LETT BASZVA?? EL LETT.

TÉNY?

AZ.

Akkor kibaszottul számoljuk ide.