17438
  • Sanyix
    senki sem állította hogy a csőd szélén van, ez csak a te fantáziádban fordult elő :)

de azért:
    nvidia amd
    Már a grafikonból is látszik de ha megnézed az "52 wks change" látható melyik van a nagyobb kakiban :) ráadásul az nvidia nem is vett meg nagyobb céget. (az kevésbé számít mennyit ér egy részvény, azt számít milyen irányban mozog, és milyen ütemben)
  • sirpalee
    Vagy egy 1 gigás Sapphire 4870. Főleg nagyfelbontásoknál számít az az extra memória :) .

SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE 65.567Ft(54.639Ft)

Ha ATI-t veszel akkor csakis Sapphire...
  • Dante73
    Gainward Radeon HD4850 512MB Golden Sample /9559/ GDDR3,PCI-E, 700/2200 MHz,Heatpipe hűtés,TV+Dual DVI+HDMI 3 év garancia 41 460 Ft

Gainward Radeon HD4870 512MB Golden Sample /9580/ GDDR5,PCI-E, 775/4000 MHz,Heatpipe hűtés,TV+Dual DVI+HDMI+D.P 3 év garancia 60 600 Ft

Ha vennék, akkor Gainward Golden sample. Jelenleg ezen az áron vannak. Miért nem 4870, hiszen jóval erősebb, nem?

• rumkola
    Szerntem is 4850-es ATI.

Ár/értékben legjobb. Az NV hasonló árban gyengébb, ami meg gyorsabb valamivel az 2x drágább. 4870 talán ami még szóba jöhet, de már az sem éri meg az árát szerintem.
    4850-en 1600-ban Crysis is akadás mentes szalad, optionsban minden maxon (ok, uccsó pálya 25fps :P)
  • [Jakuza]
    Eleg egy 35 ezres HD4850. Nem kell kiadni annyit.
    Jelenleg ez a legjobb teljesitmeny/ar mutatoval rendelkezo kartya a piacon.
  • Dante73
    Alaptétel.
    Van 60 ropim, videókártyát akarok cserélni. Mi MA a jó vétel? Melyiket vegyem? Miért? (Ez puszta elmélet, de jó volna, ha nV, és ATI oldalról is megpróbálnátok meggyőzni. (Ne úgy, hogyha nem ezt veszed belédrugok....)
    Csak a kíváncsiság hajt!
  • rumkola
    Ezt én nagyon jól tudom, hat éve megvolt az első veszteséges negyedévük (most jön a mnásodik is :P). :)

A vita abból született, hogy valaki azt állította, hogy az nv csőd szélén van. Erre reagáltam, hogy az AMD sokkal rosszabb helyzetben van.
    Aki szerint nem, az elvakult ATI/AMD fanatice.
    :)
  • [Jakuza]
    Akkor neked az elso klikk.
    Nem olyan rozsas am az Nv helyzete, mint ahogy gondolod.

Leépítések az NVIDIA-nál
  • Sir Quno Jedi
    Intel only! Já VÓL!
  • Dante73
    Volt egy AMD 2,6+-os CPU-m. Mint a tavaszi harmat, olyan gyenge volt, a 9600-as ATI kártyám 1 óra játék után minden alkalommal elszállt, azaz kifagyott, "mert a driver alaphelyzetbe állt"
    Tudom az eszemmel, hogy egyrészt ez régen volt, másrészt mára javultak a dolgok, de mégis, hiába nem vagyok fan, a másik tábor felé, valahol nem merek a párostól vásárolni. Él bennem egy gyanú, hogy mi van ha.... Így, még sok évnek kell eltelnie, mire újra vásárlok akár AMD, akár ATI terméket.
    Ha ezzel egyedül volnék, nem is volna gond. De nagyon nem vagyok egyedül. És bár tudom, hogy egy nV kari, vagy egy C2D proci nem jelent garanciát, mégis, az van a gépemben, és még sokáig az is lesz. Csere után is.
  • rumkola
    utolsó klikk
    :)
  • [Jakuza]
    Hat ez pont nem igaz, ugyanis, most a GPU agazat nyeresege tartja lenduletben a ceget. Az elejen csak az volt a gond a GPU agazattal, hogy rengeteg penzbe kerult a felvasarlassa es a tokeegyensulyat a cegnek, kisse megbillentette. Viszont kiderult, hogy jo otlet volt beleinvesztalni, mert iden pont az ATI profitja, az ami miatt az AMD nem roggyant meg.
  • rumkola
    Te nem velem vitatkozol, hanem egy 2008. július 14.-i üzleti jelentéssel.
    Mellesleg minden szavadból kitűnik, hogy AMD/ATI fanatikus vagy.
    De tudod mit, igazad van! Az NV a csőd szélén áll, az AMD-nek meg jól megy, a cikkek pedig hülyeségek.
  • Sanyix
    Te nemtudom hol élsz, mert tudod 1-2 bank bajban van, így MINDEN részvény ára esik, (pl az nvidia részvények jó meredeken zuhannak, több mint 10%-al jobban esnek mint az amd-é).
    Mellesleg ne vetítsd már a jelenre az 1 évvel ezelőtti leépítéseket, az már elmúlt :D
    Amúgy elég fura lenne egy haldokló cégtől, hogy fél év alatt 3 dologban tarolja le a konkurenciát (chipset,gpu, alacsony fogyasztású cpu), ráadásul elég jóak a jövőbeni terveik is (master-slave gpu-s megoldás, fusion, stb).
    Emellett hidd el, a gtx-ek sokkal kisebb bevételt hoznak az nvidiának mint a hd4xxx-ek az amd-nek. Nem véletlenül voltak iszonyú drágák és nem véletlenül vált hirtelen nagyon fontossá az nvvidiának a fejlettebb gyártástechnológia(mivel az új radeonok miatt nem adhatják aranyáron).

Nemrég már kiderült, hogy az amd rohadt jól járt az ati megvásárlásával, még ha túl sokért is kelt el.

Cpu-i meg ott vannak mindenhol, csak a csúcskategóriában a háromdémárk huszároknak nincs... de az rohadtul semmit nem jelentő szegmens, a bevételek nagyon kis részét hozza, és emellett még mindig olcsóbban ugyan azon a teljesítményen mint a core2-k.
  • Chocho
    Igen, viszont talán nem lesz rájuk feltétlen szükség. Közepes grafikán egy mai kártya (3850-4xxx) is elég lesz, sőt.
  • Chocho
    Hát nem tudom, szerintem ez simán károgás. Nem lesz itt semmi baj.
  • rumkola
    Itt pont az AMD-ről mint az egyik legnagyobb processzor és gpu gyártóról van szó. Tévedés azt hinni, hogy az eladott gpu-k olyan sok bevételt hoznak nekik. Olvasd végig az elemzést.
    Elképesztő mértékben estek a részvényei, a CPU-i sehol sincsenek, leépítéseket kell csinálniuk, hogy csökkentsék a kiadásokat.
    Természetesen az olcsó és jó vga-nak mindenki örül (nekem is 4850 van), és lehet szeretni az AMD-t mert felveszi a kesztyűt, de sajnos tényleg bajban vannak.
  • Bucser
    mire azok kijönnewk kint lesz az ati HD5xxx sorozata...
  • Chocho
    Ez egy felesleges vita. Az ATI, míg az AMD kezében van, biztonságban érezheti magát. Pláne most, az új kártyái kiadásakor. Az árai lent vannak a béka segge alatt, soha ilyen olcsón gyors, játékra szánt gépet nem lehetett még összerakni. Igaz, a Phenom-ok kiadása talán elhamarkodott lépés volt, de az meg ugye már csak a processzorok piaca, ne keverjük ide.

Az nVidia bajban lesz, ha igaz, amit írnak, s még a HD4830 is gyorsabb lesz a 9600-asnál. Az ára ugyanis ezen kártyáknak nem lesz olyan magas, sőt, a - már tuti nVidia-verő - 4670 potom 16 ezer Forintért a jövőhéttől itthon is kapható lesz.

Tehát hiába a tavalyi üzleti év viszonylagos negatív kiértékelése, ha most a verseny erősen az AMD-ATI oldalára billenti a mérleg nyelvét.
  • Chocho
    Nekem a GTA:SA gyűjtői kiadás csomagolása ütött be... Jópofa volt az a könyvecske, de a DVD tartó (egy ilyen szivacs izé, amire rá kellet erőszakolni a lemezt a könyv belső borítóján) nem volt túl bizalomgerjesztő. Így most papírtokban van, a könyv belsejében. :D
  • Chocho
    DanielT, hagyjuk a képeket és a számlákat, már túlléptünk a falme-en. Most pont arról szól a topic, ami a címe. Te is tartsd Magad ehhez, ha megkérhetlek. Köszönöm a többiek nevében is.
  • DanielT
    Nem a csomaggal van a gond, azt széttépem rutinosan. A FÓLIA a dobozon. Az hihetetlen kemény ellenfél, most is anyáztam. :D
  • Skyline
    Legközelebb egy videót is kérünk azzal a dühhel ahogy széttépted azt a k*rva értelmesen kinyithatatlan csomagborítékot:D
  • UUUU
    Dehogy nem. Gyorsan vett is egy játékot, hogy higyjenek neki. Igazi idióta, mert azt hiszi, hogy ezzel a múltat vétózni tudja.
  • DanielT
    Természetesen nem.

Azok a hazug senkiházi pöcsök követelték akik SEMMIT tudtak felmutatni.
  • rumkola
    Köszi, de nem érdekel.
    Nem vagyok az a rejszolós típus.
    :DD
  • Sanyix
    Nem te követelted először a számlákat?
  • Dante73
    Ezen egy ideje túlléptünk már....
    Ne kezdjük újra ezt a kinek a warezpöcse nagyobb dolgot. Számlát pedig illik elrakni. Még akár szükség is lehet rá.
    Rumkola!
    Keress rá, érdemes. Bár Google nem igazán dob róla találatot. Ha nem találsz, és érdekel, adok linket.... És mivel itthon nem futottam össze még filmjével, kénytelen vagyok magam megcsinálni. De legalább megtudom....
  • Sir Quno Jedi
    NEM TARTOD MEG ÖTVEN ÉVIG LEFŰZVE ÉS IKTATVA A SZÁMLÁTOT!!! TEEEEE! TE FEKETEGAZDASÁGOS!

Ragassszad szépen össze és szórjál kóser hamut a fejedre!
  • DanielT
    Utoljára még a számlakövetelő idióta baromállatoknak:

Megjött a csomag amit mondtam:

És a számla a következő 5 másodpercben megy oda ahová való:

• rumkola
    Nem :DDD
  • rumkola
    Ezt írtad:

"na meg az nvidia beszopta, elfogyott a pénze a játékok nvidia támogatása is lassan megszűnik."

Ezt tudom értelmezni és szerintem nem igaz, az NV-nek nem fogyott el a pénze és továbbra is rengeteget tol a játékfejlesztők/kiadók zsebébe. 300dolgozó elbocsájtása meg egyátalán nem jeleni egy dollármilliárdos cég végét, pusztán leépítenek egy nem annyira jövedelmező, esetleg veszteséges "osztályt".
  • Dante73
    Láttad má a csajt.... DD
  • Sanyix
    Jó látom nem sikerült értelmezni, mind1.
  • rumkola
    Idézet a "NESZÉ"-ből:

NV:
    "A váratlan kiadások megtörték az amerikai vállalat korábban tapasztalt sikerszériáját, ugyanis az elmúlt hat évben ez az első veszteséggel zárt negyedéve az 1993-ban alapított cégnek."

Hat éve az első veszteséges negyedév. 300 alkalmazott elbocsájtása. HŰHA

ATI/AMD:

" A vállalat piaci kapitalizációja ezzel 3 milliárd dollár alá esett vissza, idén több mint 35 százalékot, az elmúlt egy évben pedig 68 százalékot vesztett értékéből"
    "Az AMD pénzügyi forrásainak apadását jól jelzi, hogy az idei 1,1 milliárd dolláros tőkeberuházási kerete szintén ötéves mélypontot ért el"
    "Az AMD pénzügyi helyzetén némileg javíthat, hogy a grafikus chipekért felelős részleg számára a Radeon HD 4800-as termékvonal piacra kerülésével minden adott, hogy részesedését nyereségesen növelje, így az ATI felvásárlása kapcsán felmerült kiadások legalább egy részét megkezdheti visszatermelni. Bármilyen jól is teljesítsen azonban a jövőben az eddig veszteséges GPU-üzletág, a vállalati forgalom és nyereség derekát továbbra is processzoroknak kell hoznia"
    "A strukturális reform kapcsán alkalmazottainak mintegy 10 százalékától válik meg az év során a cég, ugyanakkor számos kulcspozíciót betöltő felsővezetőt is elvesztett. Az idei év első három hónapja során mindössze 1,5 milliárd dollár árbevételt ért el az AMD, vesztesége pedig 358 millió dollárra rúgott, melyből 50 millió dollárt az ATI felvásárlása kapcsán könyvelt el"

Összehasonlíthatatlan a két cég pénzügyi helyzete, 4800 ide vagy oda.

• rumkola
    #6664-es linket nézd meg légyszíves

Ebből nem 2 hónap alatt lábal ki valaki.
  • Sanyix
    Hagydmár, jó hogy tavalyi cikket nem találsz. Tudod a második üzleti negyedévben még a hd4xxx eredményeinek nyoma sem volt. egyébként más nézőpont ugyanerről a negyedévről nesze.

Ki beszélt az eladósodásról? Mindig másról beszélsz, remélem ismered a fogalmak közti külömbséget. ATI (amd)-nek egyre kevesebb az adóssága, ugyanis a hd4xxx-óta rendesen jut pénz a törlesztésre. És hát nem úgy tűnik mintha padlón lennének.
    Legjobb videochipet ők gyártják, ráadásul olcsón, legjobb chipseteket is, és processzorban is ott vannak ha nem a tuningbuzi 3dmark huszárkodásra kell, és mostanában jön a 45nm-es generáció, ami szintén elég jónak ígérkezik.

Vagy gondolod nvidiáék funból kapálódznak ilyen gtx-es izékkel, meg bocsájtgatnak el többszáz embert, meg hangoztatják hogy a dx10.1 szar fúj? :D

Mellesleg az intelnek mégnagyobb a piaci részesedése. Ejha. :D
  • rumkola
    LINK
  • rumkola
    Az AMD sajnos évek óta most az utóbbi pár negyedévben volt nyereséges először, de az ATI felvásárlása miatt horribilis hitelbe verték magukat.
  • Chocho
    Szerintem még mindkettő nagyon messze van a csődtől, de mindegy.