A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak ez megint melyik felhasználot sujtja: aki megvette vagy aki lewarezolta?
Forza.
Nem jön be. Rettentõ idétlen a világa szerintem, a C&C legalább eredeti ötlet... Bár már azt is elkefélték az élienekkel, úgyhogy felõlem az egész sorozat mehet a levesbe...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Csak elsõ alkalommal kell net - bár talán te is így értetted. Még ez a legkevesebb gond vele.
Sajnálom, hogy az nálam nem vita tárgya, hogy elõzõleg mit mondtam. Ez tény bazmeg, én emlékszem mit írtam le, meg a fórum is.
Te meg félreérted, lehülyézel, belelovallolod magad, és most még én vagyok a paraszt is, mert nem tisztelem más véleményét.
Tényleg utolsó:
"A Wolfenstein annak a motornak a 3. generációja volt... Elsõ változatban textúrázatlanok voltak a falak, aztán EGA grafika."
annak=wolf3d-motor (NEM is az a neve,mert annak még nem volt!)
Átírom neked ezt a mondatot hülyegyerekbe, utoljára.
A Wolfenstein3D címû számítógépes játékot hajtó grafikus motor már a harmadik változat, elõtte ugyanennek már volt két generációja, az elsõben még textúrázatlanok voltak a falak, a másodikban már textúra volt, de csak EGA grafika.
Lehet, hogy elsõre félreérthetõen fogalmaztam, de most magyarázom el _ÖTÖDSZÖR_.
Eddig nem tûntél ilyen faszkarikának itt a fórumon, de most kezd megváltozni a véleményem...
jakuza félreértette a társalgásunkat, ennyi. érdekes, h én megértettem, mire célzott dronkzero ...
mind1. térünk vissza a topik témájához: mit szoltok a Red Alert 3 másolásvédelméhez? 5 inetes aktiválás okés, akkor cd nélkül is játszhatsz ... utána EA ügyfélszolgálatot kell hivni, és innentõl ködös, h mi lesz ... az fix, h net nélkül nem játszhatsz a játékkal.
vicc? igen.
Forza.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
szóval nem mondtam...
Ha unjátok már a pofám, szóljatok nyugodtan, lelépek, nem kell ezért plafonra kúrni az idegeimet...
Ennél szájbarágósabban nem tudom, ha felfogod, akkor felfogod, ha nem, nem.
Csak olvasgasd el a #4125 #4129 #4131es hozzaszolast es rogton eszreveheto.
Szoval olvasgassatok figyelmesen es ne csak a szajkozast tegyetek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Forza.
Forza.
Wolfeinstein = Wolf3d motor
Doom = id Tech I
Wolf 1992
Doom 1993
Ha mar hulyeseget beszeltel legalabb ne akard megmagyarazni a hulyeseget.
Mar elotte kismilio jatekon hasznaltak texturakat.
A spriteok, a vector es raszter grafika abban az idoben mar reg lealdozoban voltak.
Ennek ellenére az ugyanannak a motornak a harmadik generációja. És ez _NEM_ az id Tech I., mert az a Doom motor.
De még mindig úgy osztod az észt, hogy _FEL SEM_FOGOD_ mirõl beszélek, bazdmeg! Nyisd már le kérlek azokat a kurva válasz-füleket, aztán olvasd már el! Kibaszott idegesítõ, fárasztó. Tényleg.
És tényleg egyszer leírom, kétszer szájbarágom. Rég láttatok már ennyi betût egy kupacban, aztán szokatlan, vagy mi a fasz van veletek?
pláne nem a pécés játék korszak katalizátora...
Forza.
dinamikus megvilágítás elõször a quakeben volt.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az egyik a Wolf3D a masik pedig az id Tech 1.
Attol hogy atemeltek beloluk otleteket, es ugyanaz a csapat csinalta,semmi koze nincs a Wolf3d 3. generacios motorjahoz.
Ha azt montad volna hogy Doom es Hexen igazad lenne, de igy elegge mellelottel.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azokon a geptipusokon meg azert nem volt jellemzo az FPS. First Person pespektivas jatekok voltak az alapjai, mint pl a korai RPG-k, csak azok meg nem mozogtak teljesen 3D-s kornyezetben, legalabbis az elsok, de mar pl az Ishar sorozat elkezdte probalgatni a 3d modelezest.
Aztan ott az Ultima Underworld, lenyegesen elobb jelent meg mint pl a Doom teljes 3D szimulacioval.
Szoval az FPS jelenlegi nezomodjat valojaban az RPG-kbol meritettek, de szakitottak annak a hagyomanyaival es egy akcio tipusu jatekot probaltak krealni.
vistán azt bonyoult megoldani, hogy ati vga-val, nvidia kártyát physix(nvidia) fizika számolásra használjunk. Ha nem nvidia logós fizikát kell használni, azonos márkájú kártyákkal, akkor nincs gond. A drágább alaplap meg annyi hogy kerül vagy 6k-val többe, és egyébként is jó, mert a régi kártyádat nem kell kidobni, hanem csak bevágod mellé az újat.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Erre válaszoltam, hogy a Wolfenstein 3d c. játék a "Wolf-motor" 3. generíciója már.
Elõtte Hovertank 3D, meg Catacomb 3D.
"Halkan megjegyzem a Wolfenstein masfel evvel korabban jelent meg mint a Doom."
Tök jó lenne, ha nem kéne mindent egyszer leírnom, aztán kétszer megmagyaráznom, hogy amit mondtam, annak semmi köze ahhoz, amibe belekötöttetek. _NEM_ a Doomról beszéltem.
Amúgy meg épp ez az, hogy Te játszottál. Az egy dolog. Még nem elég bizonyíték az állításodra, miszerint ezek nem nevezhetõek mérföldköveknek.
Gaming is believing.
Direkt csak azokhoz a kérdésekhez szóltam hozzá, melyet a könyv elolvasása nélkül si tudni, részletekbe nem.
Carmack pedig nem vállalt dizájneri feladatott a Doom 3-nál, tehát nem is értem, hogy miért hoztad fel az általam leírtakkal szemben. Amit te írtál, az teljesen más, még csak ellent sem mond nekem.
"Egyszerûbb telepakolni a játékot reklámokkal, s abból pótolni azt a bevételi összeget, amit az amúgy kisebb géppel rendelkezõ játékosoktól folyna be."
http://www.shacknews.com/featuredarticle.x?id=994 - pont errõl folyik a beszélgetés/interju, h ez a modell mennyire nem mûködik, ld. crysis. tehát optimalizálni KELL, de az tény, hogy idõigényes és esetleg nem is éri meg a ráforditást 😊 mert azért a játék mamár üzlet, tehát optimalizálás elõtt osztani és szorozni kell, hogy ne haljon éhen a kedves programozó és az egész cég 😊
Forza.
Gaming is believing.
Majd ha lesz egyszer egy játék, ahol mindkettõ mód használható és nem nvidia logoval indul ....
Forza.
Gaming is believing.
Halkan megjegyzem a Wolfenstein masfel evvel korabban jelent meg mint a Doom.
Gaming is believing.
El kellene olvasni már egyszer azt a Doom könyvet 😊
Gaming is believing.
Olvassak utána??? Átéltem bazz, 20+ éve játszok 😄
És ha az emlékeimben kitakodok, akkor a legütõsebb a wolf3d volt a gyors 3D miatt, amilyenre azelõttrõl nem emlékszem (pedig biztos volt).
Doomnak a multi miatt örültünk, meg mert 'véres' volt és ijesztgetõs 😊)
Forza.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként arról volt szó, hogy ha optimalizálnának, már nem lenne kihasználva az a gpu, és maradna a fizikára... talán még az a 2x az nem is 1,5 hanem még 1 is lehetne a mai optimalizálást elnézve...
Gaming is believing.
Nem, de Sanyix grafukából írta a szakdolgozatát. No comment.
"Lassabb volt, mivel erõsebb gép kellett alá. Doomnak semmi köze a pécé játékplatformá válásához, ezt egyetlen program nem is lett volna képes kiváltani: csilliónyi játék ment addigra pécén, doom csak csepp volt a tengerben, addigra az ösvényt az XT/286 gépeken joval korább alkotások taposták ki."
Nem volt csepp a tengerben. A 3D-s technika a PC-n nem volt elterjedve, mert mindenki lassú irodai gépnek tartotta. Mellesleg a Doom korának nemcsak a leglátványosabb, de legvéresebb és legegyedibb játéka is volt. Mondom, olvass utána...
Gaming is believing.
Ez is kiderült valahogy, nem? Akkor valamikor csak bele kellett szólnia, nem? 😄
(Tudom, én beszéltem úgy, hogy Carmack=id, és ez úgy nem igaz)
"inkább arra gondolt, mikor vált trenddé a mûfaj"
kicsit késõn kapcsolódtam be a témába, ezesetben jogos a doom(2) emlegetése 😊 hexen, heretic és még ezer másik klón, amire nem is emlékszem, az biztos h elindult a tömeggyártás.
rumkola,
"Abban talán, hogy egy Drillert nem ismert meg az egész világ és nem indított útjára egy lavinát.
De leszarom, akkor legyen a Driller az úttörõ, ha neked ez jó.
😊)"
anyám sose hallott a doom-ról sem, tehát az egész világ egyiket sem ismeri. a játékosok viszont mindkettõt ismerték - mellesleg a driller csak 1 példa volt, rengeteg ilyen 3d cucc volt 64-en is és biztosan nem a drillert kezdte 😛 és nem azt mondtam, hogy az az uttörõ, csak kérdeztem, hogy mitõl pont a doom lenne a gyökér 😉
chocho,
"Látszik, hogy nem értesz hozzá."
Gondolom a Te diplomamunkád volt a "Fizikaszámitás GPU-n a grafikus teljesitmény csökkenése nélkül, optimalizálási megoldásokkal". Nobel dij járt érte?
"Igen, gyorsabb volt, és abban az idõben komolyan hozzájárult ahhoz, hogy a PC, mint játékplatform is terjedni kezdjen."
Lassabb volt, mivel erõsebb gép kellett alá. Doomnak semmi köze a pécé játékplatformá válásához, ezt egyetlen program nem is lett volna képes kiváltani: csilliónyi játék ment addigra pécén, doom csak csepp volt a tengerben, addigra az ösvényt az XT/286 gépeken joval korább alkotások taposták ki.
Forza.
Gaming is believing.