A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
alieneknél hagytam abba a c&c3-at ... mindennek van határa.

Forza.

arty
olvastad a cikket h mi is a gond ezekkel a kalózellenes megoldásokkal ? sztem az interjualany megfogta egy részét, h miért nem szalad a pc szekere ... pont az ilyenek terelik konzolra az embereket - szerinte. részben egyetértek, biztos létezik az a réteg, akit az ilyesmik kiboritanak, nekem elvileg nem lenne gond a netes aktiválás 😊

csak ez megint melyik felhasználot sujtja: aki megvette vagy aki lewarezolta?

Forza.

dronkZero
Mindegy, ez csak egy RedAlert. Én az eddigi elõzõ részeket összesen nem telepítettem fel még ötször... 😛 😄

Nem jön be. Rettentõ idétlen a világa szerintem, a C&C legalább eredeti ötlet... Bár már azt is elkefélték az élienekkel, úgyhogy felõlem az egész sorozat mehet a levesbe...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Valen
fõ gond inkább az 5 telepítés illetve a limitált telepítés dolog. Inkább ellenõrizzen minden telepítéskor, de ez a limitálás sztem értelmetlen.

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

az fix, h net nélkül nem játszhatsz a játékkal.

Csak elsõ alkalommal kell net - bár talán te is így értetted. Még ez a legkevesebb gond vele.
dronkZero
Bazdmeg, ha azzal vitatkoznátok, _AMIT_MONDTAM_, nem azzal, amit _GONDOLSZ_HOGY_MONDTAM_, akkor nem néznélek hülyének.

Sajnálom, hogy az nálam nem vita tárgya, hogy elõzõleg mit mondtam. Ez tény bazmeg, én emlékszem mit írtam le, meg a fórum is.

Te meg félreérted, lehülyézel, belelovallolod magad, és most még én vagyok a paraszt is, mert nem tisztelem más véleményét.

Tényleg utolsó:
"A Wolfenstein annak a motornak a 3. generációja volt... Elsõ változatban textúrázatlanok voltak a falak, aztán EGA grafika."

annak=wolf3d-motor (NEM is az a neve,mert annak még nem volt!)

Átírom neked ezt a mondatot hülyegyerekbe, utoljára.

A Wolfenstein3D címû számítógépes játékot hajtó grafikus motor már a harmadik változat, elõtte ugyanennek már volt két generációja, az elsõben még textúrázatlanok voltak a falak, a másodikban már textúra volt, de csak EGA grafika.

Lehet, hogy elsõre félreérthetõen fogalmaztam, de most magyarázom el _ÖTÖDSZÖR_.

Eddig nem tûntél ilyen faszkarikának itt a fórumon, de most kezd megváltozni a véleményem...

arty
gondolod van ilyen ember a földön? 😉

jakuza félreértette a társalgásunkat, ennyi. érdekes, h én megértettem, mire célzott dronkzero ...

mind1. térünk vissza a topik témájához: mit szoltok a Red Alert 3 másolásvédelméhez? 5 inetes aktiválás okés, akkor cd nélkül is játszhatsz ... utána EA ügyfélszolgálatot kell hivni, és innentõl ködös, h mi lesz ... az fix, h net nélkül nem játszhatsz a játékkal.

vicc? igen.

Forza.

[Jakuza]
Szerintem mar nincs mit magyaraznod, es szerintem azzal sem lesz igazad, ha baromsagokat allitottal, hogy mast elhajtasz a picsaba, aki nem ert veled egyet.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
JOGOS?! Menj már a picsába! Épp azon megy a szájkarate, hogy Jakuza _AZT_HISZI_, hogy szerintem a Wolf újabb, mikor én ilyet egy kibaszott
szóval nem mondtam...

Ha unjátok már a pofám, szóljatok nyugodtan, lelépek, nem kell ezért plafonra kúrni az idegeimet...

dronkZero
Igen, faszom, és a #4145-ben külön _a_te_kedvedért_ még el is magyaráztam, hogy mire tettem azt a megjegyzést. Arra, hogy "a legütõsebb a wolf3d volt a gyors 3D miatt, amilyenre azelõttrõl nem emlékszem (pedig biztos volt)." Én meg megemlítettem, hogy wolf elõtt is volt ilyen, sõt, a wolf is az engine-jének a harmadik generációja. És nem, nem az id Tech 1-nek a harmadik generációja. Nem annak. A Hovertank Tech 3 a Wolf3D.

Ennél szájbarágósabban nem tudom, ha felfogod, akkor felfogod, ha nem, nem.

UUUU
Jogos, teljesen nevetséges, ha valaki azzal nincs tisztában, hogy a Doom a Wolfenstein3D után jelent meg.

[Jakuza]
Hat olvass akkor vissza, mivel Arty es Chocho a Wolf3D es Doomrol beszelnek vegig, amire bebofogte, hogy a Wolf a 3. generacios engineje.

Csak olvasgasd el a #4125 #4129 #4131es hozzaszolast es rogton eszreveheto.
Szoval olvasgassatok figyelmesen es ne csak a szajkozast tegyetek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
Szövegértés: 1

Erre már nem tudok mit mondani...

arty
sztem Te nagyon benéztél vmit, dronkZero végig ugyan azt mondja, fogalmam sincs a doomot pl. miért keverted bele a 'történetébe' 😊

Forza.

arty
az általam idézett Driller azért jocskán az általad emlitett rpg-k elõtt jelent meg (és ahogy mondtam, nem az volt az elsõ) ...

Forza.

[Jakuza]
MAr megint miert akarod megmagyarazni a hulyeseged ?
Wolfeinstein = Wolf3d motor
Doom = id Tech I

Wolf 1992
Doom 1993

Ha mar hulyeseget beszeltel legalabb ne akard megmagyarazni a hulyeseget.

[Jakuza]
?????

Mar elotte kismilio jatekon hasznaltak texturakat.
A spriteok, a vector es raszter grafika abban az idoben mar reg lealdozoban voltak.

dronkZero
Írtak egy 3D-s motort. Hovertank. Fejlesztgették. Lett Catacomb3D, textúrázva, EGA. Fejlesztgették tovább, lett Wolf.

Ennek ellenére az ugyanannak a motornak a harmadik generációja. És ez _NEM_ az id Tech I., mert az a Doom motor.

De még mindig úgy osztod az észt, hogy _FEL SEM_FOGOD_ mirõl beszélek, bazdmeg! Nyisd már le kérlek azokat a kurva válasz-füleket, aztán olvasd már el! Kibaszott idegesítõ, fárasztó. Tényleg.

És tényleg egyszer leírom, kétszer szájbarágom. Rég láttatok már ennyi betût egy kupacban, aztán szokatlan, vagy mi a fasz van veletek?

arty
doom is mérföldkõ : mert multi-fps, de az, h bizonyos részei a pályának magasabban vannak, egyáltalán nem forradalmi (szigoruan látványszempontbol, hiszen technologiában persze oriási lépés az engine)

pláne nem a pécés játék korszak katalizátora...

Forza.

Bucser
Wolf 3d azért volt úttörõ, mert textúrázott felületeket használt az objecteken.

dinamikus megvilágítás elõször a quakeben volt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[Jakuza]
Ket teljesen kulonbozo motor.
Az egyik a Wolf3D a masik pedig az id Tech 1.
Attol hogy atemeltek beloluk otleteket, es ugyanaz a csapat csinalta,semmi koze nincs a Wolf3d 3. generacios motorjahoz.
Ha azt montad volna hogy Doom es Hexen igazad lenne, de igy elegge mellelottel.

Chocho
Így van. Végre valaki, aki "emlékszik". 😊

Gaming is believing.

Bucser
carmack engine-t írt és kész. a design-t játékot nem õ csinálta. õt a matematikai kihívás érdekelte.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[Jakuza]
A PC csak egy lepcsofok volt, azert az emberek tobbsege nem ezeken a platformokon kezdtett el jatszani ebben az idoben, hanem kisebb gepeken, mint Spectrum,C16,C64,Amiga stb.
Azokon a geptipusokon meg azert nem volt jellemzo az FPS. First Person pespektivas jatekok voltak az alapjai, mint pl a korai RPG-k, csak azok meg nem mozogtak teljesen 3D-s kornyezetben, legalabbis az elsok, de mar pl az Ishar sorozat elkezdte probalgatni a 3d modelezest.
Aztan ott az Ultima Underworld, lenyegesen elobb jelent meg mint pl a Doom teljes 3D szimulacioval.
Szoval az FPS jelenlegi nezomodjat valojaban az RPG-kbol meritettek, de szakitottak annak a hagyomanyaival es egy akcio tipusu jatekot probaltak krealni.

Sanyix
többet mint egy bármilyen cpu mag 😊

vistán azt bonyoult megoldani, hogy ati vga-val, nvidia kártyát physix(nvidia) fizika számolásra használjunk. Ha nem nvidia logós fizikát kell használni, azonos márkájú kártyákkal, akkor nincs gond. A drágább alaplap meg annyi hogy kerül vagy 6k-val többe, és egyébként is jó, mert a régi kártyádat nem kell kidobni, hanem csak bevágod mellé az újat.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

dronkZero
"a legütõsebb a wolf3d volt a gyors 3D miatt, amilyenre azelõttrõl nem emlékszem (pedig biztos volt)."

Erre válaszoltam, hogy a Wolfenstein 3d c. játék a "Wolf-motor" 3. generíciója már.

Elõtte Hovertank 3D, meg Catacomb 3D.

"Halkan megjegyzem a Wolfenstein masfel evvel korabban jelent meg mint a Doom."

Tök jó lenne, ha nem kéne mindent egyszer leírnom, aztán kétszer megmagyaráznom, hogy amit mondtam, annak semmi köze ahhoz, amibe belekötöttetek. _NEM_ a Doomról beszéltem.

Chocho
A Crysis külön show volt, azt nagyon elcseszték. A koncepció dugába dõlt.

Amúgy meg épp ez az, hogy Te játszottál. Az egy dolog. Még nem elég bizonyíték az állításodra, miszerint ezek nem nevezhetõek mérföldköveknek.

Gaming is believing.

Akkor hol irkáltam hülyeséget, ha egyetértünk?

Direkt csak azokhoz a kérdésekhez szóltam hozzá, melyet a könyv elolvasása nélkül si tudni, részletekbe nem.

Carmack pedig nem vállalt dizájneri feladatott a Doom 3-nál, tehát nem is értem, hogy miért hoztad fel az általam leírtakkal szemben. Amit te írtál, az teljesen más, még csak ellent sem mond nekem.
arty
nem kell az ipari háttérrel tisztában lennem, csak visszaemlékezni h milyen sokan játszottak pécén: gyakorlatilag akinek volt pc-je, az játszott 😊 a doom és a wolf3d elõtt. ennyi.

"Egyszerûbb telepakolni a játékot reklámokkal, s abból pótolni azt a bevételi összeget, amit az amúgy kisebb géppel rendelkezõ játékosoktól folyna be."

http://www.shacknews.com/featuredarticle.x?id=994 - pont errõl folyik a beszélgetés/interju, h ez a modell mennyire nem mûködik, ld. crysis. tehát optimalizálni KELL, de az tény, hogy idõigényes és esetleg nem is éri meg a ráforditást 😊 mert azért a játék mamár üzlet, tehát optimalizálás elõtt osztani és szorozni kell, hogy ne haljon éhen a kedves programozó és az egész cég 😊

Forza.

Chocho
Nem volt mit cáfolni. Carmack saját maga is írt régen kisebb játékokat, de neki mindig a technika volt a szerelme. Ebbõl kifolyólag nem is igen ért közel a tûzhöz. Az Romero (na meg McGee-is, meg Petersen, meg még sokan mások) dolga volt. Meg is látszott, hogy a Quake 2-nél már nem volt a csapatban.

Gaming is believing.

Kár, hogy az utóbbi kérdésben nem cáfoltál, azon kívül pedig mi ketten ugyanazt írtuk 😉
arty
Sajnos nemtudom egy 10k körüli VGA mennyi fizikát képes számolni, azt viszont tudom, h bonyolult a dolgot megoldani (vistán) és drágább alaplap is kell hozzá... mivel nem értek hozzá, nem tudom h VALÓBAN jobban megéri-e a GPU-s fizikát erõltetni, mint inkább a 3. és 4. magot kihasználni a prociban. H a VGA gyártók erõltetik, azt megértem ...

Majd ha lesz egyszer egy játék, ahol mindkettõ mód használható és nem nvidia logoval indul ....

Forza.

Chocho
A baj itt is a pénzhajhászásból adódik. Optimalizálni idõbe és energiába telik. Egyszerûbb telepakolni a játékot reklámokkal, s abból pótolni azt a bevételi összeget, amit az amúgy kisebb géppel rendelkezõ játékosoktól folyna be. A sok mamlasz úgyis bedõl a kampánynak és veszi a hi-tech szemetet orrba-szájba.

Gaming is believing.

Nem, ez szakmai értelemben akkor sem dizájneri kérdés. Attól pedig, hogy esetleg volt neki is egy elõzetes Doom 3-képe, nem vállalt ilyen szerepet annál a játéknál. Ez egy vezetõi döntés, állásfoglalás.
[Jakuza]
?????

Halkan megjegyzem a Wolfenstein masfel evvel korabban jelent meg mint a Doom.

Chocho
Hát el kéne. Fele ennyi hülyeséget nem írnátok.

Gaming is believing.

Chocho
Az, hogy átélted, nem jelenti, hogy az ipari háttérrel is tisztában vagy. Én is átéltem a NATO bombázást, mégis csak pár éve tudtam meg, mirõl is szólt.

Gaming is believing.

Számomra nem derült ki, de abból indulok ki, hogy olyan területen aligha tud nagyot alkotni, ami nem igazán érdekli. (Nem fog hátteret kidolgozni egy játékhoz, sem páylákat tervezni.) Persze 4 fõs korukban bitonyára jobban megbeszélhettek ilyen részleteket is, de aligha Carmack ambicionálta volna ilyen szempontból a többieket, az utóbbi sok évben pedig egészen biztosan nem.

El kellene olvasni már egyszer azt a Doom könyvet 😊
Chocho
Annyiból design kérdése, hogy csupán azért kardoskodott a Doom 3 mellett, mert úgy vélte, az új motorja képességeit csak egy új Doom tudná igazán kiaknázni. Ergo a motorhoz terveztetett játékot, ami már igencsak design dolga.

Gaming is believing.

dronkZero
A Wolfenstein annak a motornak a 3. generációja volt... Elsõ változatban textúrázatlanok voltak a falak, aztán EGA grafika.

Ez egyáltalán nem dizájn kérdése. Ezzel az erõvel az is dizájneri döntés, ha egy kiadó egy belsõs csapatra bízza egy játék fejlesztését. Arra pedig még véleltenül sem próbáltam célozni, hogy egyáltlaán nem törõdik, az id-vel, én a játékokban vállalt szerepvállalásáról bezséltem.
arty
Én is abból irtam. De ehez nem diploma kell, hanem belátás: egy tulterhelt komponensre nem bizhatsz extra munkát, mert mindkét feladat megszenvedi.

Olvassak utána??? Átéltem bazz, 20+ éve játszok 😄
És ha az emlékeimben kitakodok, akkor a legütõsebb a wolf3d volt a gyors 3D miatt, amilyenre azelõttrõl nem emlékszem (pedig biztos volt).
Doomnak a multi miatt örültünk, meg mert 'véres' volt és ijesztgetõs 😊)

Forza.

Sanyix
Ja és melyik a praktikusabb? Venni egy 10k ft-s videokártyát a meglévõ mellé fizikára, vagy venni többért egy 23434 magos procit, ami úgyis lassabb lesz, mert nem arra való?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"Gondolom a Te diplomamunkád volt a "Fizikaszámitás GPU-n a grafikus teljesitmény csökkenése nélkül, optimalizálási megoldásokkal". Nobel dij járt érte?"

Egyébként arról volt szó, hogy ha optimalizálnának, már nem lenne kihasználva az a gpu, és maradna a fizikára... talán még az a 2x az nem is 1,5 hanem még 1 is lehetne a mai optimalizálást elnézve...

Chocho
Bele is szólt. De õt fõként a csapat irányítása kötötte le a késõbbi idõkben.

Gaming is believing.

Chocho
"Gondolom a Te diplomamunkád volt a "Fizikaszámitás GPU-n a grafikus teljesitmény csökkenése nélkül, optimalizálási megoldásokkal". Nobel dij járt érte?"

Nem, de Sanyix grafukából írta a szakdolgozatát. No comment.

"Lassabb volt, mivel erõsebb gép kellett alá. Doomnak semmi köze a pécé játékplatformá válásához, ezt egyetlen program nem is lett volna képes kiváltani: csilliónyi játék ment addigra pécén, doom csak csepp volt a tengerben, addigra az ösvényt az XT/286 gépeken joval korább alkotások taposták ki."

Nem volt csepp a tengerben. A 3D-s technika a PC-n nem volt elterjedve, mert mindenki lassú irodai gépnek tartotta. Mellesleg a Doom korának nemcsak a leglátványosabb, de legvéresebb és legegyedibb játéka is volt. Mondom, olvass utána...

Gaming is believing.

dronkZero
"Carmacknak a a dizájnhoz lövése nincsen, ha beleszól, az csak rossz."

Ez is kiderült valahogy, nem? Akkor valamikor csak bele kellett szólnia, nem? 😄

(Tudom, én beszéltem úgy, hogy Carmack=id, és ez úgy nem igaz)

arty
Zóanagyvarázsló,
"inkább arra gondolt, mikor vált trenddé a mûfaj"

kicsit késõn kapcsolódtam be a témába, ezesetben jogos a doom(2) emlegetése 😊 hexen, heretic és még ezer másik klón, amire nem is emlékszem, az biztos h elindult a tömeggyártás.

rumkola,
"Abban talán, hogy egy Drillert nem ismert meg az egész világ és nem indított útjára egy lavinát.
De leszarom, akkor legyen a Driller az úttörõ, ha neked ez jó.
😊)"

anyám sose hallott a doom-ról sem, tehát az egész világ egyiket sem ismeri. a játékosok viszont mindkettõt ismerték - mellesleg a driller csak 1 példa volt, rengeteg ilyen 3d cucc volt 64-en is és biztosan nem a drillert kezdte 😛 és nem azt mondtam, hogy az az uttörõ, csak kérdeztem, hogy mitõl pont a doom lenne a gyökér 😉

chocho,
"Látszik, hogy nem értesz hozzá."

Gondolom a Te diplomamunkád volt a "Fizikaszámitás GPU-n a grafikus teljesitmény csökkenése nélkül, optimalizálási megoldásokkal". Nobel dij járt érte?

"Igen, gyorsabb volt, és abban az idõben komolyan hozzájárult ahhoz, hogy a PC, mint játékplatform is terjedni kezdjen."

Lassabb volt, mivel erõsebb gép kellett alá. Doomnak semmi köze a pécé játékplatformá válásához, ezt egyetlen program nem is lett volna képes kiváltani: csilliónyi játék ment addigra pécén, doom csak csepp volt a tengerben, addigra az ösvényt az XT/286 gépeken joval korább alkotások taposták ki.

Forza.

Chocho
Ja, a térbeli grafikát még nem fejlesztették ki. Illetve folynak rá kísérletek, de az még korai stádium. Vagy miféle térbeliségrõl beszélsz?

Gaming is believing.

Chocho
Ez sem teljesen igaz, mert mikor a többi tulajdonos nem akart Doom 3-at, õ azt mondtam, kilép.

Gaming is believing.