17438
-
#6741 Így igaz. Jó kis kari az a 3850. :) Viszont akkor ár érdemes elgondolkodni a 4670-en is. A mostani eredményei elég pozitívak és majdnem eléri a 3850-et. -
sirpalee #6740 Nyers erőben kb a 2szerese a 4850 teljesítménye mint a 8800 gtx-é, és az összes játékban oda is veri rendesen. -
#6739 A PC ugyan úgy való játékra mint konzol, és ez így is fog maradni. Remélhetőleg a játék készítők és kiadók nem sokáig próbálják még ennek az ellenkezőjét elhitetni, mert szinte csak ezen múlik. -
Ry0K3N #6738 Nem tud többet csak egy nyúlfarknyival jobb és egy nyúlfaknyival drágább is a HD 4850-nél. -
#6737 pedig de többet tud, teljesítményben, és tudásban is. -
#6736 És mi a helyzet a 29.900 Ft-os 8800GTX-el? Nehogy azt mond, hogy az ATI 4850 többet tud mint a 8800GTX? Másfél éve még 120 ezer volt és az volt a csúcs kártya. -
#6735 Amit leírtál, pont hogy a tolódást bizonyítja, téged idézlek; "HDD kell a telepítésre hiszen az optikai meghajtókat a játékok kinőtték" Ergó fejlődnek. A fejlődésnek pedig van egy kitaposott útja, amin a PC halad.
Az, hogy egyesek szégyenletesnek tartják, hogy valaki belátja, nem beszél eléggé angolul ahhoz, hogy MARADÉKTALANUL élvezzen egy játékot, én inkább kultúr-sznobságnak tartom.
Én rendszeresen járok ki Kanadába, és eladom magam. (mármint a nyelvet illetően) mégis, eszemben nincsen angolul játszani, ha megtehetem magyarul. Ott a warhead. Van benne hiba? van, én is találtam, halottam. Mégis, hatalmas feeling vele magyarul játszani. HATALMAS! Vagy Bishock. Második végigjátszás, immár magyar felirattal. Sokkal jobb volt, mint elsőre. Egyszerűen nem volt kedvem fordítgatni, szótárazni első alkalommal, (vagy játszok, vagy fordítgatok...) így a jegyzetek kimaradtak, és vele a játékélmény egy része is.
De modding kapcsán említhetném a GTA-sorozatot is. Anyagi okokból, nincsenek benne licenszelt járművek, viszont lehetőség adott. A JÁTÉK MEGÁLMODÓI ÁLTAL! Rengeteg jó járgány - pack van hozzá.
Vagy a Sandbox. (Crysis) Tudom, egy 360-on is megoldható volna, de akkor vinyó, megosztási lehetőség, stb kell hozzá pluszban....
Warez. Sajnos nagyon nem érted, amit írtam (vagy nem is akarod?...)
A Fifa 2009-hez pedig jó szórakozást! -
#6734 Mint írtam ez senkit ne érdekeljen jelenleg 20-30 év mulva nemhogy nemtudjuk mi lesz a konzollal, de azt sem hogy mi lesz a pécével...
"Külső vinyó, peccsek, telepítés, instabil hardver"
- HDD kell a letöltésekre => internet ( videó, film, zene, mentések, játékok )
- HDD kell a peccsekre => internet ( eddig nem volt elérhető, most van... de ennek nem sok közve a pécés peccsekhez, azért ott nem tart a dolog... 1-2 fejlesztői bakitól eltekintve inkább a játékon javít 1-2 bugot, a pécés peccsek jórésze pedig kompatibilitási, optimalizációs problémákra keresi a megoldást, ami sose lesz 100%os a millió hardwernek köszönhetően )
- HDD kell a telepítésre hiszen az optikai meghajtókat a játékok kinőtték, az Xbox meghajtója még felveszi a versenyt, de egyes játékoknál már ez is kevés... a blúréjről nem is beszélve... )
- HDD kell mert nincs más, esetleg 60, 120 Gbos memóriakártyákat használjanak?:)
- instabil hardwer... minél bonyolultabb egy szerkezet annál több a hibalehetőség, de ide ne vagyük a 360 alapvető tervezési bakiját... a hardwer megbízható, ahogy a legtöbb pécében, konzolban az...
A memória kártyát is figyelni kellett mikor lesz tele...
A modding mindig sarkalatos dolog... amit nem kell azt nem kell moddolni, persze pécén bárki buherálhat, szíve joga... ezt nem érzem előnynek... magyarosítás meg nem előny, egy opció azoknak akik nem tudnak angolul, ami manapság igencsak szégyenletes dolog egy középiskola elvégzése után.
A warezt kár túlragozni, két lehetőség van, igen ( lopás ) vagy nem.
Pár perce értem haza a kezembe egy 360 FIFA 2009el, egy db ezressel volt drágább mint a pécés verzió... -
#6733 20-30 éves távlat....
Ha megfigyeled a konzolok fejlődését, láthatod, hogy tolódik a PC felé. Ilyen ütemben 3-4 generáció, és LÉNYEGI különbség nem lesz! (Csak a PS1-et hasonlítsd össze a 360-al! Külső vinyó, peccsek, telepítés, instabil hardver...)
Ugyanazt kínálja.....
Semmi mással nem kell törődni? Dehogynem! Ma már neked is kell telepítgetni, peccselni, figyelni arra, hogy a vinyó ne legyen tele... PC ugyanez. Oké, ma még egy-két kényelmetlenséggel több van PC-n, de ha összehasonlítod, a konzolon is szaporodik....
Amit a PC már tud...
Ugyanannyira alkalmas. Mindenben. Sőt... talán jobban is. Itt tudok módosítani, (GTA addonok, magyarítások-warez nélkül, sorolhatnám!)
Mikor eljön az idő....
Ez egyfajta kiszólás volt. Nem kell 3 havonta videókarit venni. Még csak 2 évente sem. Ott van pl ax 1950. Ma is egy tűrhető kártya, és nem 2 napos.....
Ugyanakkor a gyártók egyre fejlesztenek, nagyon sok köztes kártya jön ki, amit marhaság megvenni, márpedig, ha nem fogy, egy-egy fejlesztés zsákutca, akkor le kell hogy álljanak a gyártók, arról nem beszélve, ha az egyik nyer, már megint nem három havonta jönnek majd a kártyák.
Másik az, hogy kezd PC-sedni...
Vinyó? ráadásul többféle? Pecs, telepítés, hibák? Ezek mik, ha nem a PC-felé tolódás jelei?
Ezek a dolgok is fejlődnek. a játékok is. Nem tartom elképzelhetetlennek azt, hogy a játékipar majd "kikényszeríti" a változást. Hogy is gondolom? A hardvergyártóknak pénz kell. Már ma is van együttműködés köztük.... (hardver és játékgyártók közt) Mi lesz, ha azt mondják, (megtehetik!) hogy csináljatok BŐVÍTHETŐ gépet? Mert van 3 címem, ami nem fog a gépeteken futni, csak a konkurenciáén? Rakjatok bele még egy slot-ot, hogy lehessen belerakni még egy x eszközt, és akkor már menni fog. Sőt a tieteken jobban....
Na ja, nem ilyen egyszerű, de ha megnézed, mi zajlott PC-nél, mi volt az a momentum ami a jelenlegi forma felé döntötte el a dolgot megérted.
Ugyanis lehet MAC-et kapni, de mégis, a moduláris PC lett népszerűbb....
Warez.
A wareznak van egy előnye. Nem az, hogy ingyenes. (nem csak) hanem az a szabadság, amit képvisel. Gondolj bele abba a világba, amiben nem csak tilos, de lehetetlen warezolni. A napokban az Tom Cruise film pont erről szólt. Akkor, ha hagyjuk, hogy hardweresen felügyeljenek minket, mi állítja meg azokat, akik a korlátokat felállítják?
Nem lehet majd bombakészítésről beszélni?
Nem lehet majd Repülővezetésről?
Nem lehet Gyurcsányt szidni?
Furának hangzik, amit írok, tudom. De a történelemben soxor bebizonyosodott a demokrácia lényege. Nem hagyhatjuk magunkat megbilincselni, pláne nem tesszük bele önként a kezünket.... Nem vezetett sosem jóra. -
#6732 hát ha leragadsz a jelenben és csak annak élsz eléggé fostömlő jövőd lesz:) -
#6731 "de egy 20-30 éves távlatban nem biztos"
Csak a halál biztos, de 20-30 évvel ezelőtt hol volt az informatika?:) 20 év mulva hol lesz? kitudja mi lesz... minden esetre a jelennek kell élni, most a konzoloké a jövő, és ebben s következő generációban ez nem fog változni...
"Ugyanis, azt kínálja, ráadásul nem olcsóbban"
Nem kínál semmi mást csak a játszást ( meg egy kis multimédia ), de ebben a legjobb jelenleg... a júzernek semmi mással nem kell törődnie csak a játékkal, ami hatalmas előny, kényelem amit pécén nem kapsz meg "csak úgy"... ( mint alább lehetett olvasni 20 hsz mindenféle hardwerről vgaról szólt... hányok ettől )
"amit egy másik platform (PC) már tud"
A pécé mindenre való csak játékra nem, mondotta egy fejlesztő... tudja de rosszabbul. A pécé jó dolog de a világon minden dolgonak megvan a céleszköze, manapság a géminget nem a pécé testesíti meg.
"Márpedig, a PC "örök" hiszen elég sok mindenre használható, játékon kívül."
Valóban, de ez a géming szempontjából lényegtelen...
"Mikor eljön az az idő, hogy nem 3 havonta kell új videokarit venni"
20-30 év mulva? bár kétlem hiszen a konzolok lényege, erőssége pont ebben rejlik a pécével szemben, ilyen egyelőre nem lesz:) ez hibás állítás feltevés...
"Másik az, hogy a konzol is kezd "elpécésedni" lassan majd jönnek a 2 procival, 3 videókártyával szerelt, meg az alapgépek, aztán lehet majd módosítani, és akkor a PC-nél vagyunk."
Attól hogy 3 vga van benne miért is jó? ez pécén eladható, hogy köss egybe 3 vgat és milyen gyors lesz... a gépbe egy GPU kell de az legyen erős és sokoldalu ( persze a több magos GPU nincs kizárva... )
Prociból pedig hány mag van az 360ba? hány mag van a Ps3ba?
A warezmentes pécé nem nekem enne jó, hanem nektek, akik mindenáron ragaszkodnak ehhez az eszközhöz... legyen így, warezmentes konzolt és pécét! -
Ry0K3N #6730 Meg ott vannak a peccsek is. Aztán majd jönneka félkész konzol játékok amik csak egy 2 gigás pact-el működnek majd. PC is így kezdte. -
#6729 Pedig már elpécésedtek. Lehet linuxozni, vinyót, meg hűtést cserélni, majd jön a többi. -
#6728 Én is anussal szoptam, először úgy hogy az új alaplapomon a cpu hűtő leszorító keret 2 hónap után egyszerűen széttört. Ok sufnis homemade keret lett hozzá, az soha nem fog széttörni ;)
aztán vettem hozzá még 4gb ramot. Vista kékhalál acpi hiba, xp szerint rossz a memóriacímzés(mer az legalább ír is valamit, és megy nem csak pofánbasz egy kékhalállal, és semmitmondó üzenettel mint a pista). Kérdezgetés a fórumon meg a supporton (ott csak kombináljam a ramokat mindenhogy, ne használjak különböző méretű modulokat, mert nem ajánlják, ne használja csx ramot mert nincs benne a támogatottak között, ne használjak 2 gigás modult, mert azse annyira támogatott, ne használjak egyáltalán ramot, mert a körülötte lévő levegő inkompatibilis) azt se tudta miről beszél supportos, nyomta a ram problémákhoz lejegyzetelt sablont.
2 hónap szopás után véletlenül nyomtam egy bios beállítás resetet. Hát b+ eltűnt a hiba. Egyenként beállítgattam, indítottam wint, állítottam, indítottam wint, és megtaláltam mi okozta a memóriacímzési problémát. Ekkor majdnem lefejeltem a falat, mivel annyi volt a baja, hogy kikapcsoltam a sata vezérlőt, mivel nincs satás cuccom. Bekapcsoltam, semmi gond. És ezt senki sem tudta, bár lehet hogy csak én vagyok olyan hogy biosból kilövöm a nem használt eszközöket. Mindez a nagyon sokadik kiadású biossal, ami ugye még mindig bugos. A korai biosairól a lapnak szerencsére én lemaradtam, de olvasva még borzalmasabbak voltak. Egyébként a lapnak semmi baja elektronikailag, tiszta jó, csak ilyen kiba anyag, meg szoftverhibákkal basszák el. -
#6727 Szerintem a legjobb az lenne, ha PC-re és konzolra is kiadnák a játékokat, PC-re is rendesen optimalizálva (régebbi géppel is normálisan futtathatóan). Akinek elég egy régebbi PC is (tehát max játékok miatt bővítene), annak tényleg jobban megéri a konzol. De jó lenne, ha nem késleltetnék szándékosan (a konzolok javára) a játékok kiadását, és nem úgy adnák ki őket, hogy bebizonyítsa milyen gyenge is a gépünk és mennyivel egyszerűbb lenne egy konzol...
A warez mentesség szerintem nem lenne jó a PC-nek, főleg hardver gyártóknak sem. Mert addig oké, hogy időnként 1-1 játék megvétele nem halálos (olcsóbb játék), de azért nem éri meg gépet fejleszteni. Ha programoknál is ez történne, akkor meg pláne.
A konzolok szerintem nem fognak PC-sedni, mármint nem lesznek cserélhető hardverek bennük. Az már a konzol halála lenne :) -
#6726 Némi igazság van benne...
No nem azt mondom, hogy holnaptól, mert erről szó sincs! de egy 20-30 éves távlatban nem biztos, hogy marhaság. Ugyanis, azt kínálja, ráadásul nem olcsóbban, amit egy másik platform (PC) már tud. Márpedig, a PC "örök" hiszen elég sok mindenre használható, játékon kívül.
Mikor eljön az az idő, hogy nem 3 havonta kell új videokarit venni, (ami közeledik lévén a gyártók harca egyre élesebb, ezt sokáig nem lehet tartani.) akkor egyre érezhetőbbé válik majd a konzol "drágasága", és akkor sokan rájönnek majd a dologra.
Másik az, hogy a konzol is kezd "elpécésedni" lassan majd jönnek a 2 procival, 3 videókártyával szerelt, meg az alapgépek, aztán lehet majd módosítani, és akkor a PC-nél vagyunk.
Egyébként, mint warez ellenes össze-esküvés-elmélet is működhet a dolog, (Mindig csodálkoztam M$-en... konkurál a saját oprendszerével, XP-360, majd a saját konzoljával, 360-Vista-dx10) Ugyanis, Ha a konzolokról sikeresen száműzik a warezt, majd "észrevétlen" pc-sítik, akkor ki tiltakozhat vajon, hogy a hardwerek csak eredeti cuccokkal működnek? A mostani PC-re meg nem fejlesztenek tovább, megtiltják a dx használatát... Kész is a warez mentes PC.... -
#6725 Csak a flame miatt :P (viccelek) -
#6724 Rengeteg rosszat hallottam én is az Asus felől. Nekem LG íróm van, azzal nem volt ilyen baj, noha elvileg 8x-os, s egy darab lemezt nem tudott még megírni ilyen sebességen. Sebaj, azért megvan már négy éve, probléma nélkül. :)
Nekem a Samsung volt ilyen para... a vinyó, ahogy lejárt a gari, a másvilágra költözött. Azóta nem vagyok hajlandó ilyen márkát venni. 250 giga adatom szállt el. A vicces az egészben az, hogy a másik vinyóm, ami már szintén négy éves is Samsung. Egy 40-es. Most - ideiglenesen - csak ez van és semmi baja. Ki érti ezt? :-/ -
#6723 Oké. És köszi. De ehhez a "vitához" még. Ill majdnem ehhez, inkább előítélethez.
Haver megkért, írjak ki neki egy filmet, Sajnos, csak DL-re fér fel, DVD formátumban. 3 lemezt tett tönkre az alig egy éves asus íróm. Pedig mindenki mondja, hogy az ASUS, az jó. Nekem eddig akárhány ASUS cuccom volt, az a garancia lejártával azonnal meghalt. Végül a régi gépemen írtam meg a lemezt, amibe az író van vagy 5 éves.
Szóval azért sokszor működnek az előítéletek is. -
rumkola #6722 Az a két gyártó már egy gyártó...
:DDD -
#6721 Ezért imádlak Sanyix. Mindig megmondod a tutit. XD
Dante:
Én is ATI és AMD használó vagyok, de nem a márka, hanem az ár/teljesítmény aránya miatt. Régen én is ódzkodtam tőle, de mára már stabil, jó gyártó lett mindkettő. Ha egyszer vásárolsz, gondold meg. :) -
#6720 Csak a kíváncsiság miatt kérdem. (majdnem, bujkál bennem a kisördög, hogy lecseréljem a jó öreg 8800GTS-em, mert csak 320 memó van benne)
A Crysis, a Warhead, a S.T.A.L.K.E.R.-ek, hogyan futnak, és milyen felbontáson nálad? Ja a memó mennyi benne? Giga, vagy 512-es verzsön? -
#6719 Hát talán normális kábelt kellett volna használni, és nem rosszul bekötött svideot, mert annak a tipikus hibája a fekete fehér kép, és nem csak ati-n...
azok a szakértők idióta baromfaszok, annyira szakértők mint józsinéni a sarki bordélyházból :D
igen a fagyásnál a useren múlik sok minden. Lefagyasztok meg kékhalálozok neked vistát is, simán :D -
#6718 Nem tudom, nekem az érdekes volt, hogy MINDIG 1 óra után dobta a hibaüzit. Mértem. Kikapcsoltam, nem fagyott, nem dobált semmilyen ablakot, ment.
TV-re nem lehetett kikötni. Míg ki nem jött egy driver, kapcsolgattam amit akartam. Tv-n max FF kép volt, míg újra nem indítottam a gépet. Akkor az sem. Majd egy évig szenvedtem vele. Hozzáteszem, ezt a két apróságot leszámítva, tényleg egy jó kártya volt!
Az AMD-ATI, Nv-Intel párosról meg annyit, hogy tényleg nem tudom. Időnként mondják egyesek, "szakértők" időnként azt mondják hogy van benne valami, időnként azt hogy baromság...
Mezei USER meg igazodjon ki....
Fagyás; Na ott useren múlik sok minden, és oprendszeren. Nekem PL míg XP volt a gépemen, előfordult, ha kezdett öregedni a rendszer, azaz sok volt már neki a telepít-töröl.... (Drivereket természetesen nem telepít-töröl módszerrel, hanem ahogyan kell) Unokatesómék gépe rendszeresen borul, de azt 3 havonta húzom nekik újra, sok-sok csodálkozás mellett. (jesszom, ilyen is van?) Viszont mióta Vista van a gépemen, ez nem hajlandó megadni magát. Pedig már egy éves lassan a rendszer, de atomstabil. Volt telepít-töröl közben rendesen....
-
#6717 immáron lassan 2,5 éve ugyanazt a 4200+AMd X2-t használom. egyszer sem fagyott kékre csakis egy szaros hangchipdriver miatt. -
#6716 tudsz bármit is a tőzsdéről??
az 52 wks range és nem change. Az pedig azt jelenti, hogy milyen árak között volt minimum és maximum értéken eladási és vételi ajánlat. nem jelent semmit.
Ez csak a részvény volatilitására egy jellemző érték..
mindkét részvény ugyanolyan mozgékony.
Egyébként a medvepiac miatt minden esik mint az állat. -
#6715 az semmi. Nekem nem rég, amd procim volt, nforce(nvidia chipsettel), ati és nvidia vga-val is, és hihetetlen módon, akkor fagyott, mikor egy bugos kiadásu hangkártyadriverrel hardveres gyorsítást kellett nyomnom (letölt friss driver, felrak, megy örülés), meg amikor húztam a procit és még meg kellett találni a 100% stabil feszt az órajelhez. Ejha. -
rumkola #6714 Nekem is, nekem se. -
#6713 igen a vpu recoverynek az a dolga, hogy fagyás, kékhalál helyett alapra állítson mindent.
A tv-re való képen nem tudom mi neked a bonyolult, igazából 1 kattintás.
a 2600+ 2006-ban sem volt harmatgyenge, nemhogy 2004-ben de nyugodtan mondhatsz olyan procit ami olyan sokkal erősebb volt, abban az évjáratban, bár az az érzésem, nem fog menni.
"meg ugye most hallani olyan hamgokat, (nem tudom mennyire igaz, gondolom, nem nagyon) hogy az ATI kártyák AMD-s gépen, míg az nV kártyák Intel gépen muzsikálnak jobban."
hallani ja, a faszláma hozzánemértőkét, azok mondanak csak ekkora marhaságokat, mint ahogy régen hallható volt a "azé ne vegyél amd-t mer fagy, és ezért vegyél pénégyet, meg annak úgyis több a megaherce" azt ott vannak akik értenek is hozzá(értsd nem telepítenek mindenféle szar driver), és éveken keresztül egyszer sem fagy le az áemdéje :D. Fura mi? -
#6712 Miert is ? C2D procim van 4850-el, es semmi gondom nincs. -
rumkola #6711 Aki azt bizonygatja, hogy jobban áll az AMD anyagilag mint az NV, az miért teszi?
Nem jutott eszembe más indok... -
#6710 Jólvan. Persze biztos azért kapálódzik az nvidia, meg leépít, mert annyira dúskálnak a pénzben. Egyébként gondolod hogy ha az nvidia úgy támogatná a játékfejlesztőket mint eddig akkor beindultak volna az igazi dx10 fejlesztések? Mert elindultak, és ez az nvidiának csak rossz. Vajon miért indultak meg ezek a fejlesztések amikor hirtelen az nvidia hátrányba került?
Nem kell ehhez tőzsdei index, elég megnézni a gtx-es szerencsétlenkedést, meg ahogy megint ócsárolják a konkurencia fejlesztéseit, mert ők nem képesek lépést tartani. "nem tartjuk ésszerűnek a 2 gpu-s megoldásokat" ugye :)
Csak gondolkodni kell, ennyi az egész. -
#6709 Pont a vpu recovery állította alaphelyzetbe másodpercre egy óra után. Minden játéknál. Valamennyire user error volt a dolog, mert elég volt kikapcsolni, és utána ment, rendesen, de ugye, mint nV-s arc, nem is gondoltam, ilyen "hibára". Persze az is jó volt, hogy a TV-re kikötni a képet sem volt egyszerű....
A 2,6+ os AMD pedig nem 2008-ban, hanem 2004-2006 közt volt a gépemben. És bár addigra valóban elavult volt, attól még harmatgyenge.
Arra kívántam kilukadni, hogy sokakban él, egy negatív előítélet, okkal, ok nélkül. És ezt elég nehéz legyőzni. Hiába a legjobb kari most a 4850, ha cserélnék, akkor 9600-ra váltanék inkább, mert valahogy a bizalmam nincsen meg az ATI kártyáiban. meg ugye most hallani olyan hamgokat, (nem tudom mennyire igaz, gondolom, nem nagyon) hogy az ATI kártyák AMD-s gépen, míg az nV kártyák Intel gépen muzsikálnak jobban. Mivel nekem ez utóbbi van, így eleve hátrányból indul az ATI, mert mi van, ha mégis igaz....
Nem tudom, mennyire érthető ez így.... -
rumkola #6708 Természetesen nem gond, ha versenyhelyzet van.
De sem a pénzük nem fogyott el, sem a játéktámogatás nem szűnik meg.
-
#6707 "meghatározod melyik az amd/ati fanatikus perec?"
Amelyik nem Nvidia/Intelt hasznal ? Legalabbis ez jon le a mondandojabol. ;) -
#6706 Minden szavamból kitűnik hogy ati/amd fanatikus vagyok? Ejha, ezt fejtsd ki bővebben. Idehívom a kollégámat hogy beírja perec, én is beírom, meghatározod melyik az amd/ati fanatikus perec? :D
Eléggé fanatikus soha sem vagyok, mert mindig azt veszem ami a legjobb ár/teljesítményű. Viszont tény hogy az nvidiát megutáltam (pedig nemrég még nvidia kártyám volt) a fejlődés hátráltatása (ac, dx10.1 ügy), sunyi ügyeskedések (pcie órajel tuning), csalás (3dmark téma), úgyhogy járt már nekik ez az alapos szopás :) -
rumkola #6705 OKé-oké, "na meg az nvidia beszopta, elfogyott a pénze, a játékok nvidia támogatása is lassan megszűnik."
Ezt biztosan valamilyen tőzsdei indexbvől szedted.
Hagyjukmááár...
Ez egyértelműen egy tini kitalációja.
-
#6704 hát igen egy 2003-mas proci 2008-ban nem valami erős... de az idejében rommá verte a p4-eket, árban főleg. a 9600-osnál meg 1. nem kéne tuningolni ha nem tudod mit csinálsz 2. nem kéne leszedni a hűtőt 3. nem kéne instabil rendszert használni. Ezeknek az "elsszállásoknak" 99,9%-a user error... főleg egy olyan népszerű, és bestbuy gpu esetén mint a 9600. Egyébként ez a hiba nvidia kártyánál meg egyszerű kékhalál vagy fagyással végződött volna, mert ott ugye vpu recovery sincs. -
sirpalee #6703 Egy apró hozzászólás az NVidia vs AMD vitához... Jelengleg az ATI módszerei hatékonyabbak, jobb a gpu megközelítése (sok kicsi egység stb). De nekik is eltartott egy ideig míg átálltak. Mire az nvidia ezt megteszi az legalább 2 generáció, vagy több.
A másik nagy hátránya, hogy nincsen x86 liszensze, és gondlom mindenki sejti miért van erőltetve az intel és amd hibrid megoldásai, mert a mainstream piac jövője abban leledzik, főleg a notiké, és az kezd egyre jelentősebb lenni. -
#6702 Azert mert annyival nem erosebb, hogy huszezret rafizess.
Tehat feleslege a +8% teljesitmenykulonbsegert annyit fizetni.
Amugy eleg a sima is, nem kell a golden sample. ;)
GAINWARD 9566-BLISS HD4850 512MB PCIE - 3 ev garancia 32.962Ft