A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Csak a fizikai megoldásokra volt példa.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
jah a "ronygybaba effect" az script-ek halmaza nem tudtam..<#miaz>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Chocho
Az emberek mozgása animáció.

Gaming is believing.

DarkSector
Meg hány játék van amit esetleg nem hype-oltak....

Chocho
... na meg az id software és a Rage. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Emlékszem arra a játékra, de hiába volt korszakalkotó, ha nem volt "jó játék". Nuku történet, zéró sebesség... A hajam kihullott tõle.

Gaming is believing.

Sanyix
simán megpróbálhat, hiszen ott az opengl...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

DarkSector
Mint észrevehetted a játékok fejlõdése során, rengeteg játék másképpen fejlõdõtt és más ütemben.

1990-ben egy játék grafika -hangok-fizika -játékélmény
monnuk 2000-ben egy játék.
és mostanában 1 játék 2008-ban.

A crysis-ban nem fog szebben eldõlni 1 fadarab, mint a HL2-ben.
De víz emberek mozgása, növényzet....stb....stb....
Ez is fizika, nem csak a tárnyak esése gurulása!!!!

dronkZero
Óóóó, de mennyire pont ezt akartam felhozni én is... 😊

Az más kérdés, hogy a Trespasserben ez hogy is jelent meg... A dobozok sarkai folyton a földbe- ,egymásba-, belémsüppedtek... De hát kevés volt akkor még a számítási teljesítmény...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Chocho
Akkor rosszak az emlékeid. A Half-Life volt az elsõ olyan történet-orientált FPS, amelyikben nem "csak úgy" ment az akció, s melynek a vége igazi sokként érte a játékost. A HL korszakalkotó volt továbbá az AI, a pályatervezés, a játékmenet beosztása (folyamatos történések) és a nagy külsõ és szûk belsõ terek ily gyors változtatása terén.

Gaming is believing.

DarkSector
Játékszoftverekrõl.

Milyen éveket számoljak? Mit értesz most félre?

A STALKER és a CoD4 között hogy lenne az utóbbi javára technikailag objektíve (több)generációnyi különbség?
DarkSector
GOW az valóban faxa, és a 2.rész még jobb lesz.

DarkSector
Igen amiket emlegettél azok nagyon tutiak..
Már várom Max Payne 3-at.<#vigyor3>

Chocho
Ebben igazad van. Ha már annyit példálóztunk vele, akkor a CoD4 ezeken a pontokon (történet, hangulat, újdonság) megbukna. Nagyon jó kis lövölde volt, szó se róla! De akkor sem korszakalkotó játék.

Ha nagyon eredetit akarok mondani tavalyról, akkor a Gears of War jut eszembe. A hangulata, a fedezékharc és a gótikus horrorokra emlékeztetõ design nagyon ott volt a szeren! Kár, hogy ebbõl is szappanopera készül.

Gaming is believing.

Te: - Meg crysis sem volt mentes újjításoktól. (#4011)
Én: - Mi benne a soha nem látott újítás? (#4023)
Te: - Nézd meg. kapásból a fizika (#4030)
DarkSector
HL1 sem volt mentes ilyenektõl emlékeim szerint.

dronkZero
Nekem játékplatform kell, a Linux nem az. De valóban, nem "megölte", csak kisajátította.

De csak próbálj meg ma DirectX nélkül játékot fejleszteni...

Chocho
Te mirõl beszélsz?

Gaming is believing.

DarkSector
"Fizika van másban is. Régóta. Nem igazán nagy újdonság."
nem mondtam hogy az <#vigyor2>

[Jakuza]
Ugy gondolom te rosszul ertelmezted amit leirtam.
A regi jatekokba a fejlesztok beleadtak apait anyait. Rengeteg jatek ora, jo sztori, es megprobaltak nem csak a vizualitasra szukiteni a jatekot.
Manapsag pedig a fokozott nyomas hatasara kapkodova osszecsapottakka valtak a jatekok nagy tobbsege.
Errol beszeltem eppen. Peldanak okakaent osszehasonlithato a mostani jatekokkal egy System Shock2 vagy egy Deux Ex, Max Payne.
Egyszeruen nem egy kategoria, mert hianyzik a mostaniakbol az a plusz, ami ezekben a jatekokban meg volt.
Eppen ezert rossz ha egy jatekkiado tulontul hamar akar hozzajutni a bevetelhez, mert akkor lesz egy atlag jatek, hibaktol tarkitva es rovid jatekmenettel.
Pont a lenyeg fog elsikkadni, mert a latvany nem minden es nem potolja a tobbi reszet az elmenynek amit egy jol megkomponalt es megirt jatek adhat.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Ez nem áll. Nézz csak utána a Trespassernek!
Chocho
Még mindig nem érted...

Na várj, elmagyarázom.

Igen, a fizika technikai oldal. DE! A Half-Life 2-ben elõször alkalmazták úgy a Havoc motort, hogy az a játékmenet szerves részét alkossa. Nem tettek ugyan bele sok fejtörõt, de amit igen, az mindaddig példa nélküli volt. Ebben a tekintetben tehát a fizikát játékmenetbeli fejlesztésnek kell tekinteni. Nem szól le senki, ez egy fórum. Érvelj és gyõzz meg, ez a lényeg.

Gaming is believing.

DarkSector
De volt akkora eltérés.
Számold ki az éveket.

4.dimenzióba még nem léptek át a játékok, de 3.dimenzióban vannak rendessen eltérések.

Fizika van másban is. Régóta. Nem igazán nagy újdonság.

Legfeljebb a kivitelezés mikéntjérõl lehetne beszélni (ami nem rossz, de nem esem tõle hanyatt), de nem jelentõs újításról. Arról lemaradt.
Lehet fejlõdni, de itt most konkrét címekrõl volt szó.

Általános érvényû megfogalmazásra reagáltam.

Erre:

"Na ha ezeket félreteszem, akkor megintcsak visszajutok a supernintendóhoz.

Doom 1-2, wolfenstein......stb."

Ez az általad felsorolt elemek fontosságáról szól, ugyanakkor mások mellõzésérõl.

ezt kb 5x olvastam el, és nem értem, hogy ebbõl mit akarsz kihozni.

Arról van szó, hogy nem arról volt szó, hogy nem kellenek ezek az audiovizuális pluszok (kellenek, de nem elsõdlegesek), de az elmúlt néhány éve komolyabb címei között azért nincsen akkora különbség, hogy a többséget elborzassza a kivitelezés.

Ha így sem értetted meg a mondanivalómat, kérlek, ne reagálj!
DarkSector
Jah és nem cseszegetésképpen.
De pont most mentél te is át , és eddig is voltál/voltatok technikai területen...amiért engem leszóltatok!
a fizika, az technikai oldal.

DarkSector
Akkor ppontosítsunk te a HL 1-re gondolsz.....

DarkSector
Igaz, de ugyanez a HL2-vel is.

Akkor most a te oldalatok személyes elfogultsága nagyobb érvnek számít????

Chocho
Nem, mert komoly fizikán alapuló játékmenetet korábban egy FPS sem hozott. Még csak gyenge próbálkozások sem voltak erre nézve! Ott még új volt a technika felhasználásának oldala. A Crysis-nál már nem.

Gaming is believing.

DarkSector
Ezzel egyetértünk.
A doom sok játék alapja lett.

Chocho
"Fílinget"? Milyen "fílinget"? A Crysis "fílingje" nem volt sokkal jobb a Far Cry-énál, ami meg ugye több, mint négy éve jelent meg. Ez nem érv, hogy "fíling kell". Ez szubjektív meghatározása a Te ízlésednek. Mi erre nem vagyunk kíváncsiak. Tények ellen nem való a szélmalomharc, Don Quijote!

Gaming is believing.

DarkSector
Igen ezaz.
És ugyanez igaz a HL2-re is.

DarkSector
Bungie fejlesztõ, Halo a játék címe.....ez a "csomagolás" felszíneskedés.

Chocho
Igen, de míg a CoD4 nincs egy éves, addig a Doom 2 már a 14.-et tapossa. Szó sincs nosztalgiáról és szentimentalizmusról! A stílus tekintetében a Doom széria olyan elemeket jelentetett meg, amik a mai napig megtalálhatók az FPS-ek 90%-ban.

Gaming is believing.

DarkSector
Nem technikailag. az csak az eszköze, hogy élvezhetõbb játszhatóbb, hitelessebb játékot, játékmenetet ....fílinget kreáljanak.

Chocho
Fizika miért újítás? Ugyanezt a HL2 már rég bevezette. A Crysis csak technikai alapon nyújtott többet. Ez nem játékmenetbeli fejlesztés. Ez motori.

Gaming is believing.

DarkSector
Az hogy elgépeltem 1 szót, az nem jelent semmit.
Érveket mondtam, csak be vagy tokosodva, és nem tudod megérteni, vagy elolvasni ezekszerint.

dronkZero
"Az FPS-ek nagyresze audio ill vizualis teren rengeteget fejodtek, viszont erdekes modon jatekelvezhetoseg szintjen ugyanez a fejlodes nem mondhato el."

Ne viccelj már!

Hasonlítsuk össze _objektíven_ a naaaaaaaaagy klasszikusnak számító Doom2-t egy "primitív lövölde" COD4-gyel.

Grafika: csak vicceltem. 😛
Játékmenet:
Doom - agyatlan lövölde, menj A-ból B-be, illetve menj A-ból kék kulccsal kék ajtón, piros kulccsal piros ajtón, sárga kulccsal sárga ajtón át B-be.
COD4 - agyatlan lövölde, mozifilm fíling, sznájperes-sunnyogós közjáték, hajó, város, atom.
Sztori:
Doom - Valami gebasz van a marson, és jönnek a szörnyek 30 pályán keresztül.
COD4 - közel-keleti állam atombombához jut, NATO megtámadja, mozifilm fíling drámával, fordulatokkal.

És akkor a Doom tényleg egy korszakalkotó klasszikus, a COD4 meg csak egy jó minõségû rókabõr a témában.

Nem kéne azért nosztalgiából faszságokat beszélni, ez pont olyan szánalmas, mint a nyuggerek "ezek a mai fiatalok"-hülyesége...

Chocho
Te technikailag akartad összehasonlítani õket. Ez az, ami baj. Én elhiszem, hogy a HL2 ma mér nem olyan ütõs látvány terén, mint anno 2004-ben volt. Viszont akkor ne nevezd csúnyának. A maga korában remekül festett.

Gaming is believing.

DarkSector
Nézd meg. kapásból a fizika.

DarkSector
Igen veled ellentétben én elolvastam.

"Azt mondtad, hogy audiovizuális dolgokat félretéve Doom 1-2t, Wolfenstein 3D-t kapnánk"
Ilyet nem mondtam.

Lehet fejlõdni, de itt most konkrét címekrõl volt szó.

"Másrészt pedig megint más, hogyha egy játék technikailag nem egy csúcs, de még hoz egy elvárható szintet, mint 15 éves színvonalhoz hasonlítani õket. Azt gondolnám, hogy csak retorikai eszköznek szántad ezt a túlzást, de a hozzászólásaidat olvasva már errõl sem vagyok meggyõzõdve, ezért fûztem hozzá ezt a bekezdést is."
ezt kb 5x olvastam el, és nem értem, hogy ebbõl mit akarsz kihozni.

Ha valaki fix hasongat 1 2000-es gémet monnyuk egy 1990-eshez, akkor én meg miért ne monnyam erre, hogy akkor jó nézzük 2007-est 2000-eshez????
Mi ebben a logikátlan.
Én nem nézem így, csak mivel az egyik tag hasongatta, ezért én ezt dobtam rá.

Mert a csoki-játék hasonlat sokkal jobb volt,igaz-e?😄

Chocho
Hát igen, ha valaki még nem látott poweruppot korábban, az újdonságként értékeli a nanoruhát.

Gaming is believing.

Aki azt állítja,hogy jobb kontrolleren játszani FPS-t az hülye,nem elvakult.😉

Chocho
Ha valaki szerint a CoD4 a világ legjobb játékai között van, biz nem sokat fogott fel ebbõl a bizonyos fejlõdésbõl.

Retorika? Még egy mondatot sem tud tisztán megfogalmazni!

Gaming is believing.

Sanyix
megölni nem ölte meg, csak a saját szarjára korlátozta, másképp már rég elbukott volna.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Meg crysis sem volt mentes újjításoktól.

Mi benne a soha nem látott újítás?
Chocho
Megértem, de amíg még írni és fogalmazni sem tudsz rendesen, addig mit akarsz velünk vitába szállni? Semmilyen érvet nem vagy képes felhozni a véleményed mellett, csak vered a melled, hogy majd Te megmondod a frankót. Ugyanazt csinálod, mint korábban a konzolmániás istencsászár tette. Nevetséges vagy.

Gaming is believing.

Elolvastad, amit írtam?

Azt mondtad, hogy audiovizuális dolgokat félretéve Doom 1-2t, Wolfenstein 3D-t kapnánk. Én erre reagáltam, hogy más téren is lehet fejlõdni (és sokaknak inkább az a fontos), de te errõl megfeledkeztél. Egyébként volt is fejlõdés, bár szerintem nem elég.

Másrészt pedig megint más, hogyha egy játék technikailag nem egy csúcs, de még hoz egy elvárható szintet, mint 15 éves színvonalhoz hasonlítani õket. Azt gondolnám, hogy csak retorikai eszköznek szántad ezt a túlzást, de a hozzászólásaidat olvasva már errõl sem vagyok meggyõzõdve, ezért fûztem hozzá ezt a bekezdést is.