17438
  • Dante73
    Blúr, és blúr közt azért van különbség. Assasinban pl kicsit már sok volt, Dirt, Grid egyszerűen rengeteg, stb.
  • Istencsászár
    Akkor nincs, kapcsold ki és kész.
  • Chocho
    Érdekes, de ez esetben igazat kell adnom. :) Korábban utáltam az elmosódást. Viszont a Gears of War, a Crysis, a MOH: Airborne, vagy épp a TDU igenis megszerettették velem.
  • Sanyix
    semmi köze a valósághoz az agyonblurozásnak...
  • Istencsászár
    Az elmosódás lényege a valóságon alapszik... TDUban, Forzában, PGR4ben is van elmosódás ha oldalra nézek, kiváló és élethű ahogy kell... nézz ki az autóból menet közben. Fpseknél is van kicsi hiszen ha fordulsz akkor is ilyen a hatása a való életben, jatákokban meg igy tudják visszaadni, nincs ezzel semmi baj.
  • Dante73
    Ezek közül assassin volt meg. Bár nem vitték (nagyon) túlzásba, ott a blúr, keményen. Többit nem tudom, nem láttam. De az alaptétel nem maga blúr, hanem a csili-vili kontra valósághűség felé való elmozdulás. De ez ne zavarjon.
    4-6-8 óra... Kane... MoH:A, (mekkora is volt az első MoH?) Hirtelen nem jut több eszembe, majd jön valaki, és mond párat. Nem véletlen hogy minden játéknál szinte, erről hallani, olvasni.
    Race07-ből nem is hiányoznak az effektek. Lehet, elavult, de úgy jó, ahogy van.
    TDU pedig pont a még elfogadható határon mozog. Ha lehetne, ott is levenném, de max kikapcsolni lehetne.
  • Istencsászár
    Kragadtad az atomvillanásos Kódmester játékokat... semmi köze a konzolhoz, az egy ilyen motor igy lett megcsinálva, nagyon tévúton játsz ezügyben, szerintem ne erőltesd, mert ennek semmi köze a konzolhoz, ez a fejlesztőkön múlik.

The Darkness, Condemned 2, Halo 3, PGR4, Too Human, Army of Two, Assassin's Creed, Battlefield: Bad Company és sorolhatnám napestig ( nem sorolom, inkább ugy mondom hogy a játékok 90%a ) hol blur? ha ennyire biztos vagy ebben az állításodban akkor sorolj címeket hogy miket láttál amiben ilyet tapasztaltál... komolyan nem értem, és értetlenül ezen állításod előtt.

"4-6-8 óra játékidő" ezzel sem tudok mit kezdeni, ez NEM igaz, kivételek akadhatnak, de pl a nem túl hosszú Alone 5 is van 10-11 óra, ha mindent megcsinálok benne akkor +2 óra.

Ezeket a vonalakat ne erőltesd mert gyenge lábakon állnak...

Race 07 elavult grafikai motort használ amihez ha blourt csapsz a felére esik az fps... ki lehet ptóbálni.

TDUban is van blour, hiszen ha oldalra nézel elmosódik a táj... ez szar lenne?
  • Dante73
    1; Nem értem, miért is szomorú, hogy két AAA címmel nem játszottam, bár szeretem az FPS-eket. Ugyanis Halo-t próbáltam, és NAGYON nem tetszett. Oké, effektek "szépek" voltak, de kb ennyi. (Ez persze izlés dolga. De elég sokan húzták le a környezetemben is, jóval többen, mint amennyien dícsérték) Valamint 2 a listádról ki sem jött. Én, napi 1-max 2 órát játszok. Nem volt időm, a maradék 2re. Ez valóban szomorú....
    Grid. és társai... +blur. Én, abból indulok ki, amit látok. Konzolról érkező gémeknél csili-vili effekteket, meg blúrt látok. Alig győzöm kikapcsolni őket, mert egyszerűen randák. Ugyanakkor nézz meg pár only PC játékot. Witcher. Hol a blúr? Crysis. Hol a blúr? Stalker. Hol a blúr? Race07. Hol a blúr? Sacred2. Hol a blúr? Folytassam?
    Club, Kane&Linch mindössze 2 példa. százával lehet mondani a rövidke játékokat konzolra, látom, sok jön belőlük PC-re is. 4-6-8 óra játékidő. Végén valami gyakhatatlan ellenel, hogy tovább tartson... (Nem boss-fight!)
    Emlékszem, anno egy Half-Life egy hónapig is kitartott az öcsémnek, HL2 szintén nem volt (annyira) rövid, STALKERT most szüneteltetem, nem tudom, mekkora a játékidő, Crysis rövidke, warhead kieg. És sajnos terjed PC-re is a rövid játékidő. Miattatok.
    Tartsd marhaságnak, nyugodtan, csak gondold végig elötte, mi lehet az oka. Vinyóhiány? Optikai meghajtók elavultak...(?!) a növekvő játékok? Ez PC-n nem gond. Sacred 2 gépigénye 25Giga szabad hely. Ezt konzolon hogy hidalják majd át? Nekem tippem sincs....
  • DarkSector
    ebben egyetértek.
    valszeg ezért szállt védelmére az alkotója. :P
  • dronkZero
    Fable egynek jó volt, de azt sem fejeztem be. Szerintem nagyobb volt a füstje, mint a lángja...
  • Istencsászár
    Ebből a szempontból a Fable 2őt várom ( hmmm már csak 2 hét! ), meg a Resi5öt és persze a Gears 2őt... a co op nagy móka lesz ezekben a játékokban, hiszen erre is komoly hangsúlyt fektettek a kezdetek óta.
  • Zóanagyvarázsló
    The Darkness - Box/PS3
    Condemned 2 - Box/PS3
    Halo 3 - Box
    Killzone 2 - PS3
    Resitance 2 - PS3

Mindnek az élvezetéhez két konzolt kell venni. Mellesleg Crysisből és STALKER-ből is 2-2 jelent meg, persze ez alapon idevehetjük a majdani Halo 3 kieget is. Egy Condemned 2 pedig kissé más, hiszen igazán lövölde, inkább - mondjuk így - átmenet köztük, és a Penumbra között.
  • dronkZero
    De legalább fejlődik a dolog, elég sok játékba raknak újabban coop módot, sőt ezen az említett három játékon az látszik, hogy eleve erre fejlesztették. Nagyon helyes.
  • Zóanagyvarázsló
    Én pedig meg lennék lepve, ha nem hegesztenék nagyban a Crysis 2-t.

Én is kíváncsi lennék, hogy mit csinálnak, mert a felvásárolt Black Sea, és a német központ egyaránt nem adott magáról sok hírt az alapjáték óta. Az engine multiplatform, ha még el akarják adni valakinek, akkor nem árt konzolra kijönni valamivel. A lényeg az, hogy egy PC-only fejelsztő konzol felé húznak, de a megalománabb terveik csak a következő generáción lesznek megvalósíthatóak. Ennél többet nyilván nem tudunk, nem is akarok ennél többet állítani, de ez már önmagában jelzésértékű.

Oké, akkor homályosíts fel, mitől kényelmesebb a konzol. Tényleg nem tudom!

Pl. nem kell Windowszal, driverökkel szenvedni, elvétve akadnak kritikus bugok, nem kell. A "csak beteszem és játszom" elméletet abban a korban már nem írom, amikor az optikai meghajtók sebessége egyenes út a popup felé.

Ami a kiadókon, és a Sony-n kívül, max az M$-nek jó. Ez jó sok cég. Viszont rajtuk kívül kinek jó még mindez? A játékosoknak nem. Akár konzolt, akár PC-t nézem.

Tehát a játékosokat leszámítva mindenkinek jó. De miért nem jó a játékosoknak? (Mellesleg a kiadók adják ki a játékokat, nélkülük a méregdrága projektek el sem készülhetnek. Tehát ha nekik nem jó, nem elsz a jó játékosoknak sem. Hogy banálisan fejezzem ki magam.)

Gondold csak át, ha nem lenne annyi exkluzív, kinek kellene a konzol? Így Pistike kisírja anyucitól, mert elhiszi, hogy GTA4 nem lesz PC-n.

Magyarországból indulsz ki. A legfontosabb piacot képező országokban egy-egy exkluzív nem a PC-vel szemben előny, hanem a következő generációra való válátsra veszi rá az embereket, illetve a konzolháborúhoz kell, hogy minél több gép eladásával hozzanak létre egy nagyobb felhasználói bázist. Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy ezzel PC-s játékosokat is szipkáznak el.

Talán erre gondolsz mesterséges fenntartás alatt. De ez mind gazdasági törvényszerűségek alapján működik, ezen a piacon így kell bevezetni a célhardvert, de később behozza a befektettt milliárdokat. (Vagy nem, mert nyilván el is lehet bukni, ahogy más területeken is.)

Pontosan melyik hardware gyártóra gondolsz? Melyik nincsen bajban?

Én egyikre sem. Az egy kiszólás volt.
  • dronkZero
    Hát, mondjuk a K&L coopja éppen a "kenjétekahajatakra"-kategória PC-n. Osztott képernyős, _két_XBOX-kontrolleres_ megoldás, kétlem, hogy bárki a világon játszott azzal PC-n coopban.

Gears of War-t toltuk végig haverral, de nagyjából a coop volt az egyetlen, ami igazán tetszett benne. A játék maga tökátlag agyatlan FPS, singleben másfél pálya után abbahagytam.
  • Balumann
    Megint csak példának mondom az Armed Assaultot (én taktikai/háborús FPS és arcade kedvelő vagyok főleg). Igaz csak többen jó, de már jóval több mint 30 órát játszottunk (4-en, max 8-an, TS-el) COOP-ban, rengeteg küldetést lehet letölteni (ugye küldetész szerkesztő alapban van benne, de külön progival még komolyabbakat lehet).

Vegas 2-vel is jóval többet játszottunk (szinte megjelenése óta játszunk, mostmár egyre ritkábban) mint 30-40 óra, és azthiszem már írtam, a játék telivan buggal és a bővíthetőség teljes mértékben kilőve, a jó társaság miatt jókat játszottunk.
  • Istencsászár
    Így van, ha jóltudom a Kane&Lynch Co Opba is használható? az plusz jóság... az Army OF Two direkt co opra kifejlesztett játék, amit haverral 3 nap alatt kitoltunk, ennyi vége? pedig nem volt az olyan rövid... tiszta átlagos, de annyira élveztük hogy hama vége lett:), no nembaj nekikezdtünk még nehezebb fokzaton.
  • dronkZero
    Ja, nem válasz ez senkinek konkrétan, véletlen maradt olyan...
  • dronkZero
    A Kane&Lynch-el mi volt a bajotok? Korrekt kis akció az. Nem több, de nem is akar több lenni. Bírtam a filmes utalásokat is, Pl Jackie Brown, Szemtől szemben...

Ja, egyébként arra felhívnám a figyelmet, hogy amiről úgy érezzük, hogy rövid volt, az igazából egy _jó_ játék. Beleéltük magunkat, érdekelt, sajnáljuk, hogy nincs tovább.
    Ezt el szoktátok felejteni, és lehúzni egy játékot, hogy rövid.

Na jó, van, hogy tényleg, objektíve rövid, de az a ritkább.
  • Istencsászár
    Ez van... amugy van választés, s lehet válogatni, mert vannak "normális" ( számodra ) jrpgk amik nem "emofejű kisgyerekekkel meg negyven méteres karddal" pl a Lost Odyssey, ami annyira emberi hogy egy-egy részén majdnem megkönnyeztem... de a hamrosan érkező Last Remant sem lesz annyira japós, sőt az FF13 sem.
  • Istencsászár
    Halo 3 pont nem csilli villi, hiszen nem a grafikára gyurtak hanem a belsőre... persze szépen néz ki, fényefektekben az egyik legjobb amit eddig láttam. A halo egy univerzum, van akinek tetszik, van akinek nem... millióknak tetszik, januárban érkezik ( elvileg ) a kiegészítő és még egy RTS is készül belőle.

Azt hogy a többi nem próbáltad elég szomoru, hiszen aki kedveli az FPSeket, azoknak eze a címek AAA+++, persze a Resitance 2 és a Killzone 2 még csak hamarosan érkezik, de majd ha lesz PS3am ezek mászthev címek, hiszen igényes FPSek, nagy hájp + sok pénz + húzócímnek lettek kitalálva, ezért a minőség garantált.

GRID konzolon nem AA autós játék, csak egy ujabb kódmester játék, kihagyott ziccerrel ergo szar a fizikája ( árkédhoz mérten persze pl PGR4, de másban viszont jobb pl törés ) )... lehetett volna sokkal jobb is. Az nem a konzol hibája hogy hogy néz ki, a Codemasters igy csinálta meg, erről csak ők tehetnek, nemhogy a konzol de még a pécé sem...

Bluort a népnek? miről beszélsz? ekkora marhaságot régen hallottam, méghogy a konzolok miatt...

"Club, Kane&Linch"

Demot megnéztem és láttam hogy ez nekem nem kell, így örökre elfelejtettem... messze vannak a jó játéktol konzolon is, a CLUB főleg mivel egy kisiklott fejlesztés a Bizarre ( PGR4 ) készítőitől, meg is bukott konzolon a pécéről nem is beszélve.

Sorolhatod a példákat, naggyából minden 360re megjelent játékot kipróbáltam, legalább egy demo erejéig...
  • rumkola
    Nekem meg a jrpg-k nem jönnek be. Mindig megnézem őket, mert csak jókat ömlengenek róluk, de aztán valahogy mindig elmegy a kedvem attól, hogy emofejű kisgyerekekkel meg negyven méteres karddal rohangáljak összevissza az elém teleportáló mucsafejű monszták között.
    Lehet vannak más fajták is, de én eddig csak ilyenekkel találkoztam.
    Egyedül a Zelda jön be, de az inkább akció mint rpg.
  • Istencsászár
    Te lehet olyan kocka vagy hogy egy játékot 24 óra alatt letolsz, megállás nélkül, én pl nem. A legutolsó jrpg amivel játszottam a Lost ODyssey volt, minden DVD átlag 10 óra + 2-3 óra, utolsó Dvdn járok 33 óránál, szóval még van olyan 10 óra benne... ez nálam egy hónapig tartott mire ide eljutottam... már bocsánat, de akik egy játékot végigjátszanak egy nap alatt mert olyan rengeteg idejük és türelmük van azok NE sírjanak hogy kevés a játékidő.. de LOL te most egy 30 órás játékokat nevezel rövidnek... én elfogadom hogy neked ez nem pálya, de te is fogadd el hogy te ezzel a felfogással rettentően kicsit réteghez tartozol

"Baldurs Gate,NWN,The Temple of Elemental Evil"

Ez nem az én világom, igy ki se próbálom, sose próbáltam nem is akarom... láttam ismerősöknél hogy nekik baromira bejön, nekem nem, továbbá nem is fikázom ezeket hiszen fogalmam sincs róla, biztos nagyon jó játékot, klasszikusok.

Konzolos játékidőről beszélsz amikor rpgken kívül pécére is ugyan azok jönnek... only pécé címeket nézzük akkor ott sem több, sose volt több... te olyan rpgkhez hasonlítasz játékokat melyeknek sose volt, és sose lesz olyan hosszú játékideje. Crysis milyen hosszú? Stalker milyen hosszú? stb... rts sem hosszú, de ezek mellett ott van egy multi is ami persze évekig lekötheti az embert... mint pl a Halo3 engem ( nem szoktem játékokat végigvninni kétszer, de a Halo3at most nehezebb fokozaton szenvedve viszem mert az utóbbi évek legjobban balanszolt fpse, és itt most lényegtelen hogy scifi, kitalált kinek mi tetszik... )
  • Dante73
    Crysisről annyit, hogy még 2-3 év van a következő generációig. Fejlesztői környezet gondolom még nincsen rá. Én pedig meg lennék lepve, ha nem hegesztenék nagyban a Crysis 2-t. Tehát.... Crysis2 nem tűnik realitásnak konzolon. Hogy ez egy jó warez ellenes duma? Az, csak én nem látom a realitást benne.
    KÉnyelem.
    Oké, akkor homályosíts fel, mitől kényelmesebb a konzol. Tényleg nem tudom!
    Mobil, svájci bicska, PC....
    Kissé bonyolult kérdés ez így, kora reggel. (negyedórája vagyok ébren, még éppen a kávémat iszogatom.)
    Én egyetlen kompromisszumot érzékelek, az exkluzívokat. Ami a kiadókon, és a Sony-n kívül, max az M$-nek jó. Ez jó sok cég. Viszont rajtuk kívül kinek jó még mindez? A játékosoknak nem. Akár konzolt, akár PC-t nézem. Mások nincsenek a történetben.
    Tehát, akárhonnan nézem, van egy mesterségesen fenntartott piac, ami megyeget, elég szép bevételt hoz. Ettől még mesterségesen van fenntartva. Gondold csak át, ha nem lenne annyi exkluzív, kinek kellene a konzol? Így Pistike kisírja anyucitól, mert elhiszi, hogy GTA4 nem lesz PC-n. Aztán mégis van... (lesz)

Pontoan melyik hardware gyártóra gondolsz? Melyik nincsen bajban? Talán az Intel, egyedül. A többi már érzi a konzol jótékony hatását. Legjobb példa az AMD-ATI páros. Hatalmas gondban vannak, pedig a 360-at "ŐK RAKJÁK ÖSSZE" (proci, videókari beszállítók....)

Istencsászár!
    1; A listádról egyedül a HALO3-hoz volt szerencsém. Ne sértődj meg, de amikor azt mondtam a konzolos FPS-re, hogy vicc, pont ez a game járt a fejemben. PC-n, tuti bukás. Csak figyeld meg a trendet. Pc-n egy kinézet a realítás felé próbál haladni, konzolon meg csili-vili felé.
    Nézd meg az autóversenyeket, vagy bármit. Grid. Nem annyira rossz játék, de hogy nézett már ki szerencsétlen? vagy Dirt. (ugyanaz) Halo3 is a maga lila növényeivel, és magyarázhatnám. Mass Effektben nem láttam lila növényeket, pedig mindkettő Ssi-fi. Csak utóbbi fejlesztésénél figyelembe vették a PC-s igényeket is. Sajnos a konzolos grafika elindult a parasztvakítás irányába. Jó sok blurt a népnek, meg effekteket, dögivel.... Felesleges. Haladjunk a realitás felé, ami engem illet.
    Nekiálhatom sorolni a 4-6-8 órás játékokat? Oké, ezek vannak PC-n is, de nálatok TREND, nálunk konzolport. Club, Kane&Linch, mittudom én. Akad egy pár. Kapsz egy bugyuta történetet, (minden platformon!) amit aztán fel kell turbózni. Az a gond, hogy van egy szinvonal-gyorsaság (kiadási idő) páros, ami konzolnál nagy általánosságban rövidebbnek tűnik. A gyorsaság a színvonal rovására megy. És erre rengeteg példát látunk főként konzolon. Sajnos mondjuk, ez gyűrűzik befelé a PC-re is, de ezen a téren egyelőre Ti vezettek.
  • [Jakuza]
    Orakrol beszelsz egy RPGnel ? LOL
    Talan ki kellene probalnod az olyan RPG-ket, mint a Baldurs Gate,NWN,The Temple of Elemental Evil es sorolhatnam. Na ezeket nem lehet vegigtolni egy napon belul.
    Kar eroltetni ezt a vonalat, mert eleg lehangolo lett a konzolos jatekido is. Regen egy jatekot sok-sok ido volt vegigtolni. Emlekszem egy Wonderboy III hetekig tartott, ma egy jatek a konzolon kijatszhato max 60 oran belul.
  • dronkZero
    "JrpgKbe 20-30 órám bent van darabonként"

Uhh, én ezt nem nevezném igazán pozitívumnak. FF7 volt az utolsó ilyesmi, akkor még tetszett is. Csak amikor már 4. órája csak kóválygok a térképen, hogy belémköthessenek, és felgrindolhassam magam x. szintre, ami meg azért kell, hogy vért vizelvevalahogy meg tudjam ölni a következő sztoriellenséget... Na ott feladtam. Pedig az FF egy nagy név, a sztori valóban nem volt rossz, de egyszerűen olyan kurvára unalmassá vált, hogy még a jó sztorija sem volt képes rávenni, hogy befejezzem. Hozzátéve, hogy már a vége felé jártam, fórumokon 100. szintekről beszéltek, hogy még úgy is nehéz, én meg alig 60-nál. Várt rám még jó 10-12 óra grind, kösz, inkább nem.

Milyen lehet egy noname kevésbé jó jrpg? Belegondolni sem merek...

Mindegy, ízlések és pofonok. Bennem ha felmerül a gondolat, hogy "bazdmeg, ez már nem játék, ez _munka_", akkor abban a pillanatban hagyom abba, uninstall del.
  • Istencsászár
    "Előbb-utóbb a konzolosoknak is elegük lesz a 4 óra alatt végigtolható játékokból, a sok silány termékből."

JrpgKbe 20-30 órám bent van darabonként, Mass Effect is volt 23 óra, GTA4et 23 óra után untam halálra stb... 4 órás játékról nemtudok, max az orange box Episode 2 volt ennyi. Attól hogy egy játék 13-15 óra még messze nem rossz, a pénzedért nagyon jó élményt kapsz... nem lehet minden játék örökké valóság, és aki igy áll hozzá a géminghez az elég elszomorító.
  • Istencsászár
    "FPS, mint konzolgém, vicc."

Pécén a Crysis és Stalker pároson kívül milyen minőségi FPS jelent meg az elmult időszakban?

mert konzolra elég igényes fpsek jöttek/jönnek

The Darkness
    Condemned 2
    Halo 3
    Killzone 2
    Resitance 2

Orange box is szépen fogyott konzolra... meg a többi.
  • Zóanagyvarázsló
    Crysis van konzolon? Nincsen. Warhead? Bejelentették mikor jön? Lehet, én nem tudok róla. Hogy a kinézete megközelíteni sem TUDJA a PC-st, az erősen gyanítható. Így eléggé cink volna kiadni, úgyhogy a Next-nextgen konzolokig én ebben valahogy nem hiszek....

Így van, ezért céloztam a trilógia következő epizódjaira és a majdani nextgen konzolokra. Nem a Crysis első részéről beszéltem. Ha pedig a CryTek beváltja ígéretét akkor maga is csatlakozik a trendhez.

Hogy miért példálózom azzal, ami csak a jövőben történik meg? Mert a klasszikus PC-s műfaj multiplatformmá válása mellett a néhány rangos exkluzív cím fejelsztője is efelé kacsintgat. Így könnyen megeshet az a szégyen, hogy éppen PC-n fog legritkábban komoly exkluzív FPS megjelenni.

KÉnyelem?
    Szék kérdése az egész.

Ennél azért több összetevője is van a kényelemnek...

Viszont egy dologban hibázol. Egy svájci bicska kompromisszum. A Pc, nem.

Nem a PC-re írtam példának, hanem a mobilra, de magad is rájöttél a példa nem helytállóságára. A PC-re annyiból áll a csorbulás, hogy nem célhardver, ennek pedig akadnak hátrányai, némi előny mellett.

(Annyit még a témától függeltenül hozzáfűznék a mobiltelefon kérdéséhez, hogy nagyon sokan nem használják ki az elérhető extra funkciókat, s nem is azok miatt veszik.)

Játékfelhozatal első helyen? Értem, és igaz. De ez csak az álláspontom erősíti. Kiadók, mint a konzol életben tartói....

Ezt sokszor leírtad, de nekem valami hiányzik a gondolatmenetből, mitnha kissé átmenet nélkül jutottál volna erre a következtetésre. A Microsoft vagy a Sony nyilván nyomja a saját platformját, de a kiadóknak/fejlesztőknek bejön a konzolbiznisz, nagyot szakítanak, ezt pedig már piac, a fogyasztók keltik. Ha a modell kevésbé működne, nem erőltetnék saját érdekeikkel szemben. Egyébként pedig kevés kiadóról mondható el, hogy kifejezetten erőlteti a konzol-exkluzivitást.

(Bezzeg amikor előkerül a legenda, mely szerint a PC-s hardvergyártók majd szépen pénzelik a fejelsztőket, akkor szó nincsen mesterséges beavatkozásról...)
  • Dante73
    Mivel még ébren vagyok...
    Crysis van konzolon? Nincsen. Warhead? Bejelentették mikor jön? Lehet, én nem tudok róla. Hogy a kinézete megközelíteni sem TUDJA a PC-st, az erősen gyanítható. Így eléggé cink volna kiadni, úgyhogy a Next-nextgen konzolokig én ebben valahogy nem hiszek....
    FPS konzolon...
    Én próbáltam. Vicc. Sokan mondják, hogy lehet, mi több, élvezik, de az őszintét megvallva, ha nem is kétlem, (miért tenném) gyanítom, hogy sok millióan, akárcsak én, viccnek tartják.
    KÉnyelem?
    Szék kérdése az egész. Én rohadt kényelmesen ülök a PC elött. Mi több, ha kedvem van, hátrébb gurulok, felteszem a lábam, bedugom az ötezres joypadot a gépbe, és FPS-ezek..... De ha játszani van kedvem, kattintok kettőt, és nem állok fel, hogy elővegyem a játékot a polcról....
    Játékfelhozatal első helyen? Értem, és igaz. De ez csak az álláspontom erősíti. Kiadók, mint a konzol életben tartói....
    Multifunkcionalitás.....
    Természetesen nem a svájci bicskám használom. Viszont egy dologban hibázol. Egy svájci bicska kompromisszum. A Pc, nem. Ahogy a játékok bonyolódnak, úgy eléri a patch, telepítési hullám a konzolt is. Ezek egyetlen irányba mutatnak.... A PC kényelmetlenségei lassan, de átgyűrűznek konzolra is. Tehát ugyanannyira használható játék céljára mindkettő. Márpedig, ha svájci bicskámon ugyanolyan a körömvágó, mint amilyet venni tudnék, hülye lennék venni még egy ollót, arra a célra, amit ugyanazon a színvonalon meg tudok oldani másként.
    Tehát, ha a minőség nem csorbul, akkor a célszerszám.... FELESLEGES!!!!
    Márpedig, én nem látom a csorbulást, leszámítva azt, AMIT MESTERSÉGESEN KELTENEK A KIADÓK! Mobil tényleg nem jó példa. Igaz mélezni lehet vele, videó-telefonálni, filofaxnak használni, szükség esetén fényképezni, játszani, és sorolhatnám. Viszont a mobil a mérete miatt kompromisszumra van kényszerítve sok tekintetben. A PC nincsen....

Tudod, mi a gond? (és még az okát is megértem) hogy a kiadók bepánikoltak a warez miatt, és keresik a kiutat. Rossz felé mennek, ami az alkalmatlanságukat bizonyítja. Ugyanis a kiút, nem a konzol. Hanem a minőség. Előbb-utóbb a konzolosoknak is elegük lesz a 4 óra alatt végigtolható játékokból, a sok silány termékből. Na akkor a kiadók pofára esnek, de keményen.
    Azért nem véletlen, hogy 10 multiplatform játékból 9-et nemhogy megvenni, de kiírni sem jut eszembe. Továbbmegyek. Az utóbbi 1 évben KIZÁRÓLAG azokat a játékokat vettem meg amik (legalábbis egyenlőre) csak PC-n érhetők el. Azért ez, elég sokat mond.... És hidd el, most, hogy végignéztem a polcon, tudatosult bennem a dolog. Tehát, nem szándékos volt.
  • Zóanagyvarázsló
    Lucas arts témába nem folyok bele, nem igazán izgattak a játékai sosem. Pedig Sci-fi rajongónak vallom magam.

A régi kalandjátékaik sem? Majdnem mind a zseniális szóval illethető.

Na meg a régi SW játékok között is akadtak gyöngyszemek, ahogy a KotOR sem éppen egy halovány darab. Nekem jobban bejön némelyik, mint a filmek - ez az elődtrilógiához képest "természetes", de nekem talán még az eredetihez képest is :)
  • Zóanagyvarázsló
    Gondolom - nem kis - részben nekem szántad, így gyorsan reagálok.

Crysis trilogiának készült, tartják magukat hozzá, oké. Miért következik ebből a konzolos megjelenés? Nem értem.

Mert azt is nyilatkozták, hogy nem lesz több PC-only projektjük, és ezt a Warheadnél is külön kiemelték. Persze Yerli sem csupa okos dolgot mond, de a cégük irányát tekintve ez igencsak kézzelfogható reakció. Emellett már most dicsérikik a PS4-et(!), vicc ez az előremenekülés.

FPS, mint konzolgém, vicc.

Én ebben nem kívánok állást foglalni, sosem játsuottam kontrolerrel FPS-t, és megfelel nekem az egér. Viszont az tény, hogy tonnaszámra érkeznek az FPS-ek konzolokra - és veszik őket. Régen főleg nagyobb nevek kaptam kétes minőségű portokat, illetve értek el jó esetben közepes eladásokat - többnyire.

Tudom, ez meredeknek hangzik, de mondj egy érvet konzol mellett az exklúzivokon kívül! Nincsen!

A kényelem? Persze ez is relatív, én például szeretem az kényelmet, hogy még lemezekhez sem kell hozzányúlnom, csak egyszer. De van egy tagadhatatlan kényelme a konzoloknak, melyek nem feltétlen csak a hozzánemértőket elégítik ki. "Ritkábbak" a driverproblémák és a kritikus bugok is.

De aminek első helyen kell lenni, az a játék felhozatal, így az exkluzívok igenis fontosak. És esetemben éppen a PC mellett döntenek, de nem éppen mainstream ízléssel áldottak vagy vertek meg.

Ma minden a multifunkcionalitás felé halad. Nézd meg a mobilod.

Szerintem rossz példa, hiszen a mobiltelefon kisméretű hordozható eszközök tulajdonságait ötvözi. Ha viszont valaki igazán jó képeket akar csinálni, akkor még mindig nem feltétlenül a mobilt választja, ahogy egyéb tevékenységekre is ott a PDA vagy játékra az extrém sikeres handheld piac. Nem mintha ez utóbbiban nem tarolnának mobilon is.

De nézzünk további példákat! Például az ún. svájcibicskákat. Ezzel kened otthon a kenyeret, vágod a húst, pucolod a krumplit, vágod a körmöd, bontod a sört és a konzervet. Lehet, de a többség aligha. De még a mosógép és a tűzhely öszvér gyermeke is elég ritka... Sokan - köztük mi is - pedig a hűtőt és a fagyasztót is külön formában tartják a lakásban, és nem rajonganak a kombinált hűtőért.

Szóval én nem látom egyértelműnek ezt a trendet, inkább az szembetűnő, hogy bizonyos funkciókat egyes eszközökbe összevonnak (és sok esetben ilyenkor a különböző funkciók egyenként minőségben csorbulnak), ha létezik racionalizálható igény rá. A "célhardverek" viszont ettől nem szűnnek meg. És erre a játékiparban sem mutat jel, hiszen a kiadók "erőltetése" nyomán évről évre bővül piac, rekordbevételeket kaszálnak.
  • Dante73
    Lucas arts témába nem folyok bele, nem igazán izgattak a játékai sosem. Pedig Sci-fi rajongónak vallom magam. KOnzolon sem venném meg. Nekem nem jön be. Nem kapom azt a hangulatot, érzést, amit a filmtől. Márpedig, én azt várnám.
    Crysis trilogiának készült, tartják magukat hozzá, oké. Miért következik ebből a konzolos megjelenés? Nem értem. Tegyük hozzá, kb annyi köze lesz az EREDETI Crysis-hoz, ha lesz is, mint a PS2-es, és Xbox 360 TDU-nak egymáshoz. Azaz, nem sok.
    A kiadók hozzáértéséről már sokat vitáztunk, de sajnos, folytatom. FPS, mint konzolgém, vicc. Lehet, meg élvezni is lehet. Ettől még egy vicc. Hogy ki, mire, miért ad ki, és mit, egy dolog. Játékosként látom, hogy a kiadók erőltetik a konzolt, (meg lehet érteni) de én, a magam részéről hamvába holt dolognak érzem.
    Ma minden a multifunkcionalitás felé halad. Nézd meg a mobilod. hosszú távon életképesnek megtartani egy olyan dolgot, ami csak egyetlen célra alkalmas, úgy, hogy van alternatívája, részemről, kétségesnek tartom.
    Tudom, ez meredeknek hangzik, de mondj egy érvet konzol mellett az exklúzivokon kívül! Nincsen! Sőt... FPS vicc, Szim kétséges irányítási szempontból, megjelenésekor méregdrága, játékok drágák, mikor már nem méregdrága, akkor egy PC-hez képest elavult, telepíteni ugyanúgy kell lassan, (optikai olvasók elavultak, Istencsászár szerint) egyre több a patch, és akkor az egyszeri, nem warezmentes userről nem beszéltünk. (példa; ma rendeltem meg a Sacred2-t. Ha nem lenne warez, nem hiszem, hogy a polcomon landolna...) (ha Istencsászár visszaállna PC-re (only) kíváncsi vagyok, mennyi ideig maradna warez ellenes, de ez nem tartozik szorosan ide)
    Szóval, akárhonnan nézem, mesterségesen tartják életben a kiadók a dolgot. Márpedig, aki lélegeztetőgépen van, annak nem jósolok sok időt!

Tudom. Első olvasásra marhaság, így kérek mindenkit, gondolja át. Sok helyen túlzok, sok evidenciát kihagyok. De az alapgondolatban, ha más nem is, van valami.
    Ahogy kicsit elkezdenek gondolkodni az Istencsászár féle emberek (bocsi, nem személyes, csak Te vagy a legfanatikusabb ebben a témában az összes személyes, és netes ismerősöm közül) elkezdik átgondolni a dolgot, bajban lesz a konzolos iparág.

Tessék, lehet nekem esni. Válaszolni, majd csak délután fogok, mostmár tényleg. Addig ne írjátok teli a fórumot!))
  • Balumann
    Inkább TPS, nem is szükséges egyszer sem fegyverrel (FPS nézetben) menni.
  • Balumann
    De az a baj, hogy a jó sztorialapu single-k nem nyújtanak olyan sokáig kikapcsolódást, pár óra átvinni és kész. Nagyon tetszett pl. a Kane & Lynch, de 3-4 óra alatt végigvittem és kész. Nagyon tetszett a coop alapú játékmenet és a story, de ha valamire pénzt adok ki, akkor az több ideig tartson. Ezt biztosítja a módolhatóság és a multiplayer lehetőség.
    Ha mostanában tudnék játékra költeni, akkor az az Armed Assault lenne (vagy a Splinter Cell CT, csak már nem nagyon játszanak versusban neten :( ), nem nagyon tudok most bármi mást mondani, amivel hosszabb ideig játszanék.
  • Balumann
    Nekem nagyon tetszett a Jedi academy is (és a Jedi Knight 2 is). Történetben is jó (végén lehet választani, hogy sötét oldalra állsz, vagy jedi maradsz). Nekem a Jedi Academy a fav Star Wars játék.
  • [Jakuza]
    Semmi extra tipikus csihipuhi SW FPS, az elso uj kontosben es ezzel ki is fujt.
  • Zóanagyvarázsló
    Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast? Ez még egész jónak tűnt.

A Jedi Academy-vel nem találkoztam, de az olvasottak alapján nem is törtem magam.
  • [Jakuza]
    Hat nem tudom a Star Wars: X-Wing Alliance es a KOTOR kozott nem is igazan volt turheto SW jatek.
    Az Unleashedet is jol lehuzzak az osszes konzolsiteon is az ertekeleseknel.
  • Zóanagyvarázsló
    Jó dolog a moddolhatóság, de egy jó sztorialapú single játéknak azért platformtól függetlenül kellene helyének lennie. Szomorúan látom, hogy fórumokon sokan a multi lehetőségéhez, esetleg moddolhatósághoz kötik a vásárlást.

(Megértem, ha ezeket elvárják, ez egyéni preferencia kérdése, de az már kevésbé szimpatikus, ha egyes játékokat kifejezetten leszólnak emiatt, és ingyen élvezik úgy, hogy elvcből nem fizetnének érte.)