A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Hm...
Közelítsük meg onnan a kérdést, hogy nem megjelenés pillanatában vesszük a hardvert.
Én úgy érzem, hogy hardver téren is jobban tartja az árát a konzol. Induljunk ki ebbõl.
Megjelenik a konzol, ára x.
Ugyanazon teljesítményû PC (amin a konzolátiratok és multiplatform játékok tökéletesen futnak) a konzol megjelenése napján x+y árú.
A PC hardver gyorsabban veszti az értékét.
Így lesz egy idõpont, amikor egy konzol pontosan ugyanannyiba kerül majd, mint egy ugyanolyan teljesítményû PC. Onnantól a PC hardvere olcsóbb.
Itt egyetlen kérdés az lehetne, hogy ez a metszõdés mennyi idõ után következik be, én úgy saccolom, hogy a konzol élettartamának kb harmadánál...

Én úgy érzem jól fejlesztettem, idén öltem a gépbe egy újonnan megjelent konzol árát, és azóta egyetlen játékkal sem volt gondom. A Crysis megizzasztotta, de a konzolos cuccok nemigen tudják.

A hat év élettartamot meg szerintem felejtsd el.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy konzol témában két és fél hardvergyártó van, PC-re meg másfél. Intel kicsit közelebb áll a monopol helyzethez, mint a Microsoft vagy a Sony.

Istencsászár
Bármilyen technika ( gyártótól függetlenül ) szarrá mehet, nekem is volt jópár ilyen esetem, gondolom neked is...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Bucser
Hagyjuk.. olyan veled vitázni mind zuzuval beszélgetni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
kivéve ha szarrá megy...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Istencsászár
Én nem akarom, aki akarja az megveheti, ha kellene nekem akkor megvenném... de ok vegyük meg akkor sem kell 6 évig egy dekát sem rákölteni ( persze utána se, de ez egy generáció ).

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Bucser
de ha használni AKAROD akkor FELESLEGESEN KELL KÖLTENI rá TÖBBET mint normálisan egy featureért kiadnál.

Szóval az "én és a haverok" féle levezetésed megint szart sem ért... De ez csak a szokásos érved, hogy amire neked nincs szükséged az FÖLÖSLEGES és tökéletesen rendben van, hogy EXTRA PÉNZT kérnek érte... ez BAROMSÁG.

Arról nem tehetek, hogy te élvezettel szopattatod magad egy monopóliumra törõ nagyvállalattal..

Istencsászár
Kormány van ilyen, ami szánalmas a PS3 tükrében, de csak akkor leszek gondba amikor kijön normális nekem megfelelõ szim... ami hamaorsan esedékes ( Race Pro ) meg majd a Forza 3.

Istencsászár
Csak egy kontrollerel van, ha haverokkal játszok akkor mindenki hozza a magájét...

Wifi nem izgat, de látom téged annál inkább, megvan rá a lehetõséged.

HDMI kábelt akkor se vennék hogyha lenne nekem HDMIm, mert VGA kábellel a legszebb a kép, amit vettem 4ért.

Minek kellene nekem fejhallagató, amikor van infrás fülesem, amit bedugok az 5.1be vagy a 2.1be és már szól is a fejemen? de én ugytudom hogy van egy kis átalakító amit rádugsz a kontrollerrel és utána sima fülest tudsz rá rakni, valami filléres cucc...

Ezek nem létszükségek, akinek kell ott van a lehetõség, akinek meg nem annak meg NEM.

bardocz
Második kontroller 6-10,az a wi-fi cucc meg nem tudom mi,így az árát sem tudom.Amúgy a zsinóros kontroller szerintem olcsóbb,és engem pont nem zavar,hogy nem merül le benne sose az elem :-)
Bucser
és a többi csak M$ kompatibilis kiegészítõ?

bardocz
"mennyiért vettél hdmi-dvi kábelt? mennyiért vettél fejhallgatót ami csak a M$ sazbvány gányságba megy bele?"

Ez alap felszereltség.
kurva uncsi az önjelölt igehirdetõk nevetséges "vitáját" olvasni itt

Ki a faszomat érdekli, hogy a x360-hoz mennyi a játék? PC-seket biztosan nem.

fotográfik kolomp edisön :D

Bucser
Nem tûnt még fel, hogy mindig az számít csak a számokba ami náluk olcsóbb?? Õk cserélgethetik a játékokat a PC-s nem cserélgetheti a pécé alkatrészt (cserélheti be újra a régit)...

Totti: Menniért vettél második kontrollert? mennyiért vettél WI-Fi dongle-t? mennyiért vettél hdmi-dvi kábelt? mennyiért vettél fejhallgatót ami csak a M$ sazbvány gányságba megy bele?

Átlag konzolosról beszélj ne a "én és a haverok" típusú felmérésedrõl...

Dante73
A számok makacs dolgok....
Tételezzük fel, hogy Te és én ugyanannyi játékkal játszunk. Darabra. A beszerzési forrásunk ugyanolyan. (Amit Te boltban veszel, én is, amit használtan, azt én is, amit Te eladsz, én is.
Tételezzük fel mindezt egy konzol élettartamán keresztül. Innen puszta matek az egész.
Tény, hogy konzolnál drágább a PC-s hardwer. Tény hogy a konzolos játék drágább, mint a PC-s. TÉNY hogy hoszabb távon kiegyenlítik egymást. Feltételezve, hogy mindkét fél ésszel vásárol.

Más. Ha még nem kaptál baráti taslit, csak sajnálni tudlak. Nem pofánváglak-ot mondtam, szándékosan. Nem bántani, megbántani akartalak. Csak kinyitni a szemed. Vedd észre, hogy nem ellenségek, ellenfelek vaggyunk. Más a véleményünk. És úgy veszem észre, Te nem észérveket, hanem kibúvókat, kiskapukat keresel. Ennek szólt a tasli. Próbáld meg, nemcsak a saját (konzolos) szemeden át nézni a világnak ezt a részét.

Peace!

http://www.freetvmaci.info/

Istencsászár
Te gyüjtõ vagy én nem. Jelenleg 14 olyan játékom van ( Xbox ) amit megtartok, mert játszok velük, ezek fõként olyanok amiket haverokkal, vagy neten tudok játszani... nekem aban semmi örömöm nincs hogy egy Single játék ott áll a polcon amit sose fogok elõvenni és csak az értéke csökken, vagyis bukok rajta.

Dante73
Ezért bátorkodom azt mondani, hogy összehasonlítási alap kell. Aki konzolbuzi józsi, és Vér pistike. De erre mindig azzal jönnek, hogy Õk a fény az éjszakában, a többiek hülyék.... Ezért õket kell összehasonlítani (mily csoda!) Vér Pistikével...
Ha 200x leírom, hogy figyi, ez így nem kóser, akkor az a válasz, hogy bocs, de ez õket nem érdekli, mert jó a tudat, hogy Õ olcsóbban játszik Steve Blood-nál. Ezzel nem is érdemes vitázni, szóval tényleg; Én vagyok a hülye.

Istencsászár
Ilyen megnyilvánulást még a legjobb barátaimtól sem tûrök el ( sõt, értelmes emberben ilyen gondolatok meg sem fordulnak, ha ismerõs akkor fõleg, ha idegen akkor meg FÕLEG ).

Én semmit sem bizonygatok, a számok ott hevernek mindenki elõtt... a konzol olcsóbb, errõl többet nem lehet beszélni.

Miféle feltételek? megveszek egy gépet premierkor ( mondjuk X 360 2005 ) 120ért ( nemtudom pontosan mennyi volt ), és 6 évig kiszolgál ugy hogy egy dekát nem kell ráköltenem. ( A lájv az MS hülyesége, ami nem kötelezõ, de bele lehet venni... ) A játékok meg más kategória mint írtam hiszen van aki hónapokig 1-2 gémmel elvan, van aki hetente vásárolja a legújabb játékokat... mintha ez pécén vagy akármi más platformon nem így lenne!?.

A konzolos játékok sokáig megtartják az értéküket, ezen is kár csámcsogni mert ez tény. Az elsõ X360 játékok is 2-3-4 ezer forintért szerezhetõek be, szóval még mindig van áruk, egy fél-1 éves gém pedig igen jó áron mozog, illetve jó árakon el lehet adni minden gond nélkül ( olyan még nem volt velem h valami rajtam maradt volna ).

[Jakuza]
En is fillerekert tudom cserelgetni a jatekokat, de akkor hol marad az az orom, hogy egy tenyleg jo jatekot barmikor elovegyel, amikor kesobb radjon, hogy jatszanal ismet vele egy jot ?
Szoval ezt a cserelgetest eleg szanalmasnak tartom, hogy emoge akarnak bujni. Arrol nem beszelve, hogy akkor mindig lesz egy jatekja amit kapott a konzoljahoz. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
Az értelmiségi fogyatékosért tényleg bocs. Nem megsérteni, felrázni akartalak. (Ha szemtõl szemben állunk, egy taslit kaptál volna.... Legyél bármekkora.)
Értsd már meg, min vitázunk. Azonos játékmennyiség, azonos vásárlási szokások melletti árkülönbségeken. Ennyi.
Te folytonosan azt bizonygatod, hogy olcsóbb a konzol, bizonyos feltételek melett. Ugyanazokat a feltételeket pedig nem vagy hajlandó biztosítani nekünk PC-seknek.
Legjobb duma az, hogy használtan fillérekért lehet eladni a játékokat. Oké. Egy gond van ezzel, akkor ezek szerint fillérekért tudom megvenni. Vagy tévednék? Jöttök azzal, hogy te /ti x összegért veszed, 2 ezerért kijátsod, eladod, én csóró meg 2 ezerért tudom eladni... De akkor ennyiért tudom megvenni is!!!!! BM má tényleg...

Elmondom mirõl van szó. Létezik az olcsó konzol legendája amit M$ Sony sulykol. És egyesek, akik nem hajlandók gondolkodni (ala értelmiségi fogyatékos) beszopják, és kötik az ebet a karóhoz, hogy igaz. Pedig 27365x bebizonyítottam, hogy marhaság. Akárcsak a veszteségesen árult konzol.... Amit MINDEN ORSZÁGBAN tilt a gazdasági versenyhivatal, ergó szintén városi legenda.

Istencsászár
Ennyire nem lehettek "azért is belekötök a mocskos állatba..."

Minek irjam oda ÉN hogy költöttem játékra ha veszek mondjuk 10 gémet átlag 10 ezres áron akkor 100... és akkor mivan? helybõl tudok mutatni olyan embert aki 5ször ennyit vett meg adott idõ alatt, ez már csak attól függ hogy ki mennyit játszik... nekem havonta átlag 1 db új gém ( vagy 2 havonta ) de 1-1 olcsó ( 3-4-5 ) ezer fts gém bármikor becsúszhat.

A stílusod pedig remek...

Dante73
Uhh... Ez viszi a pálmát!
A gép árát nézzük, a játékok ára meg magánügy......
Ha ezt komolyan gondolod, akkor értelmes lehetsz, már bocsi. Nem szokásom személyeskedni, de sajnálom, hogy diplomás vagy / leszel... Egy rétegükre jellemzõ ez a típusú hozzáállás. Ezt hívom értelmiségi fogyatékosnak.
Ismétlem, bocsi a személyeskedésért, de ez a mondat kicsapta azt a bizonyos biztosítékot....

Istencsászár
A gép és a kijelzõ árát írtam le, majd odaírtam hogy játékra költött pénzt nem fogok írni, mert azt minden platformra ugyan úgy meg kell venni, azt hogy ki mit és mennyit vásárol magánügye... vagyis megtudod nézni azon a bizonyos oldalon.

Csavarhatod még, de felesleges.

[Jakuza]
Ne terelj, ne terelj.
Te csak "allitolag" annyit koltottel, ami nem fedi a valosdagot, majd Dantenak is mas szamokat irtal le. Nem kellene am itt kozmetikazni, hanem a valosagrol beszelni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
Ne verdõgj már ennyire látványosan, ha ilyen szépen tudsz idézni akkor olvasd is tovább, ne csak a neked tetszõ részeket olvasd...

"Játékokat pécén is kell venni..."

[Jakuza]
Vergõdhetsz nyugodtan, de warez játékot nálam nem fogsz találni... ( két játék volt hozzá, ami 5 ezerrel emelte a gép árát, ha külön vettem volna meg õket akkor 4 ezerrel drágábbak lettek volna... )

amúgy...

"Gyûjteményemet, eladó játékaimat megnézheted a www.jatekaim.hu oldalon."

Akkor viszont mar most nem mondtal igazat, mert akkor nem annyit koltottel a X360-ra hanem a jatekok miatt lenyegesen tobbet.
Ha osszeadnad akkor tuti nem 105-nel hanem 501nel jarnal legalabb 😄

Istencsászár
Vergõdhetsz nyugodtan, de warez játékot nálam nem fogsz találni... ( két játék volt hozzá, ami 5 ezerrel emelte a gép árát, ha külön vettem volna meg õket akkor 4 ezerrel drágábbak lettek volna... )

amúgy...

"Gyûjteményemet, eladó játékaimat megnézheted a www.jatekaim.hu oldalon."

"Mint a masfel evvel ezelott vettem 26" HD Ready Samsungot 120k-ert hozzaszolasa, amikor ma kerul annyiba es masfel evvel ezelott duplaja volt. 😄"

??

[Jakuza]
Persze akkor meg azt mondta, most hogy szebbnek hasson mast mond.
Mint a masfel evvel ezelott vettem 26" HD Ready Samsungot 120k-ert hozzaszolasa, amikor ma kerul annyiba es masfel evvel ezelott duplaja volt. 😄
De ez is jo : "Én két évre rá vettem 360at. 2007 elején ez 92 ezer volt 2 játékkal. Azóta mit is vettem hozzá? egy 5 ezer fts 3 hónapos Live kártyát itthon... és most nemrég 8ért! 12+1est, természtesen külföldi áron... eddig ez 105 ezer..."

Akkor most van ket jatekja ? Vagy warezol ? 😄

koschwarz
nemrég, amikor gépet cseréltem, egyben kipucoltam egy csomó régi és "eladhatatlan" alkatrészt. és összesen csak a ph-n hirdettetem, mindent eladtam. MINDENT el lehet adni.

még a használt PC játékokat is.

ahogy írtam korábban, átlag csak minden 5. játékom bolti, a többi használt, DE eredeti. csak NE szólna szinte minden hirdetés kibaxxott wow account-ról meg 70.000-ért árult tápos karakterrõl<#mf1> szánalmas

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

dronkZero
Szerintem most se éri a felét se... 😛 😄

Istencsászár
El lehet passzolni, de nincs sok értlme... vannak akik gyüjtik a konzolokat, azoknak ott áll, vannak kik nem, azok eladják vagy elajándékozzák hiszen ennyi év távlatában már nem nagy összegekrõl beszélünk. Manapság egy 60 gbos 360 csak 51 ezer... nem nagy összeg, 3 év mulva ennek a felét sem fogja érni.

Dante73
Zó!
Az alaptétel a konzolosok azon állítása miszerint "konzolon játszani olcsóbb mint PC-n" Ebben a mondatban szó nincs arról, hogy olcsóbban megoldható, vagy hogy Én olcsóbban játszok a konzolomon, mint Te a PC-den. Az alaptétel általánosít. Ha úgy tetszik, az átlagról beszél. Ennek alapján veszem a bátorságot, hogy egy átlagos játékost vegyek alapul.
Nekem kereskedelmi végzettségem van. Ismerem a multik, a "nagy" boltok filozófiáját. Ismerem a kis boltokét is. Nekem az, hogy egy kis bolt 3 ezer forinttal tudja olcsóbban adni a cuccot a megjelenés napján, árulkodik. Arról, hogy szó nincs extraprofitról az MM-ben, vagy 576-ban. Mindössze szeretnének fennmaradni.... Ha extraprofitról lenne szó, a különbség vagy nagyobb, vagy kevesebb lenne...
Így, egyrészt az említett boltok ismertsége, valamint az a tény, hogy a kisboltok valahol umbuldáznak, (ergó nincsen nagy jövõjük) arra enged következtetni, hogy ez az általánosan elfogadott ár. Hozzáértõ számára nem vitaalap.

Istencsászár!
Megjelenéskor még 15-öt mondtál, de tökmindegy. Vagy Te, vagy én rosszul emlékszünk....

herczeg
feltételezem értetted mire utaltam (nem is olyan drága a géfejlesztés ha a régi cuccost elpasszolod, és hogy ez a lehetõség konzolnál nem jellemzõ. ott porosodik hat ps a gardróbba) csak egyszerûbb hülyének tettened magad ha az ellenkezõ oldal egy jó ellenérvet hoz fel, mert akkor ignorálhatod amit mondott.

a násik verzió az hogy nem tetteted...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Istencsászár
Mit kéne kezdeni egy 13 éves géppel? vagy egy 7 évessel?

herczeg
"...Viszont van LÉTEZÕ használtjáték piac és a 13 ezerért megvett cuccot 1 hónappal késõbb eladhatod 9-10 ért, vagy becseréled egy másikra, a Pc-s verziót meg feldughatod a seggedbe, a kutya nem foglalkozik vele."

lehet de PC-seknél van LÉTEZÕ használtgép piac viszont a ps1-ed/xboxodat feldughatod a seggedbe, a kutya nem foglalkozik vele (nekem az új gépem fele kijött abból amit a régiért kaptam és igencsak olcsón adtam haveri alapon)

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

dronkZero
Hát, akinek van ennyi helye... 😛

Én örülök, hogy egy polcnál nem foglal többet a hardvertemetõm, bár most kicsit megáradt, kiöntött a medrébõl, és elfoglalt egy sarkot egy ház... 😛 De mindenféle dobozokat, kontrollereket transzportálni a szekrény teteje és a tévé közt... hát ahhoz nem lenne türelmem...

DosBOX valahogy még nem 100%, nekem gondjaim voltak pl a VESA kezeléssel, rettenetesen lassú volt az emulációja. Aztán lehet, hogy azóta javították persze... De nincsenek nagy kedvenceim a 320x200-640x480 "átmeneti" idõszakból, úgyhogy nem is nagyon izgat...

Részemrõl emulátorokat és romokat gyûjtök, az fizikailag sem, meg egyébként sem foglal sok helyet, és bármikor két klikk alatt elõjön.

arty
"Viszont a PC-s nem is akarja eladni, De ha mégis, vevõ mindig akad...."

Jah, 2 ezerért. A 8-10 ezres játékodra pár honap után 😞
példa - SCDA 1500ft, 2 hete a kutyát nem érdekli. Szerencsével 1 honap alatt elmegy egy ezresért.

Én a boxos SCDA-mat 6 ezerért adtam el anno pár nap hirdetgetés után, elõtte 8 ezerért hozattam be kintrõl... kétezerért végignyomtam, de soha az életben nem venném elõ ujra. (és nem azért mert gyak. játszhatatlan boxon, annyira szaggat az a szar, és pécén is végigrohantam rajta még1x pár ora alatt, rendes frémréttel immár 😄 )

Forza.

Ettõl függetlenül konzolon retrózni, prevgenezni mégis drágább, mint PC-n, szóval relatív, hogy mennyire megy ki a divatból. Egy igazán sikeres konzol (NES, SNES, PS1-2) továbbhúzza, késõbb pedig marad retróra (ha nem megy tönkre). De ebbõl mi a tanulság? Aki tényleg gyûjteni akar, annak fontos hardver is. Amiga, C64 is jó pár gyûjtõnél ott figyel a padláson, játszani pedig marad a PC és az emulátor, de olyanokat is ismerek, akik külön 486-ost tartanak fenn DOSBox helyett.

Az persze nem kérdés, hogy emulációra, múltban élésre a PC a legkézenfekvõbb.
dronkZero
*...5-6 év alatt elavul, teljesen "kimegy a divatból", és kihal a játékosai 99.9%-a.

dronkZero
Ja, mert a PC-s stuffot még 10 év múlva is el tudod indítani PC-n, míg egy konzol 5-6 év alatt... Másik fele, hogy egy konzolos gyûjtõ gyûjtheti a hardvert is.

*
ha két haver vitatkozik XY...
Nem tudom a választ, sõt az arányokat sem. Ahogy - bizonyos feltétlezések mentén elindulva - te is csak tippelni tudsz.

A kettõnk megközelítésében az a különbség, hogy más kérdést teszünk fel.

Te ezt:

A(z) - warezt leszámítva - átlagos magyarországi játékos mennyit költ hobbijára, ha konzollal, illetve ha PC-n játszik?

Én ezt (és ez már sokszor le volt írva, de úgy érzem, jobb tisztázni ezt a hajszálnyinak tûnõ, de lényeget megváltoztató, újra és újra elõkerülõ félreértést):

Az egyszeri játékosnak Magyarországon mennyibõl hozható ki a hobbija, mind hardvert és szoftvert tekintve, különösebb fáradozás nélkül?

Az elsõ kérdéssel az a gond, amivel kezdtem a hozzászólást: ez empirikus kutatásokat igényelne, nem fórumokon való kitárgyalást, mert adatok nélkül csak sötétben tapogatózunk. Nem elég, hogy megválaszolni nem tudjuk a kérdést, de közvetlen gyakorlati haszna sincsen számunkra az ezirányú "kutatásnak".

Ellenben az utóbbi kérdére adott feleletbõl tényleg azt tudjuk meg, hogy mit és mennyiért érdemes vásárolni, és lehetséges azt gyakorlatilag bármely tájékozott játékosnak. Maga az árvita is az utóbb leírtak függvényében bír relevanciával.

De megpróbálom még inkább egyértelmûsíteni a helyzetet, így egy mondatodra külön is felelek:

Vitánál pedig nem a kiragadott példát, hanem az átlagot vesszük alapul.

Ez egy általános megállapításnak elsõ hallásra akár jól is hangozhatna, de valójában nagyon is keveset mond. Ez attól függ, hogy mirõl szól a vita. Már taglaltam, hogy nem piackutatunk, tehát éppen az átlag irreleváns. Lehet konkrét esetekrõl vitatkozni, amikor az átlagnak semmi jelentõsége nincsen (szándékosan nagyon távoli, és nehezen megfeleltethetõ példával élve, kifejezetten az átlag vitabeli irrelevanciájára célozva: ha XY kolléganõje csinosságáról, e téren való ízlésrõl vitaktozik két haver - ilyenkor sem az "átlagos" nõ fantomképét kell összehozni).

Azt hiszem ennél kimerítõbben ezt már tényleg fölösleges lenne kitárgyalni.

:

Viszont ezzel azt is elerik, hogy a jatekok mennyisege ami a birtokukban van az nem novekedik,illetve ha elovennek ujra a jatekot nehany honap mulva, akkor mar nem tudjak, mert elcsereltek vagy olcsobban eladtak.

Én gyûjtõ vagyok, tehát abszolút a felhalmozás, "harácsolás" oldalán állok. De attól még nyilván megértem, ha valakinek ez nem lényeg, tiszteletben kell tartani. Tény, hogy ezáltal a végén nem marad meg tulajdonukban a termék, de ha nem a birtoklás, hanem a legális végigjátszás a céljuk, akkor ez aligha keseríti el õket, bár a kedvenceket (pláne gyûjtõi kiadásokat) szerintem az õ többségük is a polcra teszi, tehát esetükben kevésbé mûködhet ez a modell. Egyébként ez nem feltétlen a preferált platformtól függ, igenis sokan válnak a PC-s játékuktól is végigjátszás után - számos játékot vettem így, a hazai aukciós oldalakon pedig a használt PC-s játékok vannak többségben.

A masik amiben nincs igaza, hogy azt gondolja csak a konzolos jatek valik olcsobba, ez nem igaz sot, a PC-s jatekokat kesobb sokkal olcsobban lehet megvenni, mint barmelyik konzolos platformra kiadottakat.

Ezzel ellentéteset senki nem állított. Sõt, éppen ez a gyors és nagy ütemû olcsósodás gyengíti bizonyos mértékben a használtpiacot - 0-day vásárlói és végigjátszás után továbbadói szempontból, nem pedig 1-2 éves játékokra vádászás tekintetében. Ergo: az alapvetõ szoftverköltségeket nézve a PC-s lehetõségek a gyûjtõknek kedveznek (mint én), a konzolosok a cserélgetésnek.
Istencsászár
megjelenés napján reggel 9kor vettem meg, 14ért...

[Jakuza]
Pontosan errol beszelek.
A konzolgyartok a bort a vasarlokrol a jatekokon es a kiegeszitoken huzzak le.

DanielT meg amirol beszel az igaz, egyik reszeben a mondandoban masikban viszont nem.
Igen cserelgetik egymas kozott a jatekokat a konzolosok olcsobban hozzajutnak neha hasznalthoz is.
Viszont ezzel azt is elerik, hogy a jatekok mennyisege ami a birtokukban van az nem novekedik,illetve ha elovennek ujra a jatekot nehany honap mulva, akkor mar nem tudjak, mert elcsereltek vagy olcsobban eladtak.

A masik amiben nincs igaza, hogy azt gondolja csak a konzolos jatek valik olcsobba, ez nem igaz sot, a PC-s jatekokat kesobb sokkal olcsobban lehet megvenni, mint barmelyik konzolos platformra kiadottakat.

Na igen, ennyire "minõségiek" a konzol játékok hogy végigjátszás után eladja az ember ami számomra mindent elmond az egész konzol gamingrõl. Ha megveszek egy játékot azt egy életre teszem és 100 hogy nem fogom eladni a továbbiakban.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Dante73
Akkor csak 1 dologra válaszolj. Hányan vették meg MO-n a GTA4-et, és ebbõl hány vette 18-ért. Lehet, hogy mind hülye, de ez az átlag. Vitánál pedig nem a kiragadott példát, hanem az átlagot vesszük alapul. Ha erre nem vagy képes / hajlandó, nincs mirõl vitáznunk....

És mindig hangsúlyozom, hogy ha valaki azt állítja olcsóbb, az nem egyenlõ azzal, mintha azt állítaná, NEKI olcsóbb.

Errõl szó nincsen. Nem NEKEM vagy NEKED van lehetõségem jó áron beszerezni a játékot, hanem mindenkinek. Ez nem sör, hogy egyszer lehet venni 50 Ft-tal (vagy többel) drágábban is. Súlyos pénzekrõl van szó, és racionális költekezésbõl kell kiindulni, legyen szó akár egy PC bõvítésérõl, akár konzolos játék vásárlásáról. Nem az irreális költekezést kell alapul venni. Mindegy, nem írom le többször, de a 18k-s konzoljátékokkal induló felvetés nálam máris minden, csak nem ésszerû vitaalap.

: Igen, pont arról van szó, hogy 25-30% a különbség. De ha nagy és ismert magyar szoftverboltokat nézed, akkor máris 50-125%. Premier teljes árú játékokról beszélek, mert a használt és budget cuccok terén bõven megvan arányaiban ez a különbség is, más kérdés, hogy ez bizonyos szempontból (értékvesztés) vissza is üthet.
Dante73
Viszont a PC-s nem is akarja eladni, De ha mégis, vevõ mindig akad....

DanielT
Igen, ennyivel drágább a konzolos játék. Viszont van LÉTEZÕ használtjáték piac és a 13 ezerért megvett cuccot 1 hónappal késõbb eladhatod 9-10 ért, vagy becseréled egy másikra, a Pc-s verziót meg feldughatod a seggedbe, a kutya nem foglalkozik vele.
[Jakuza]
Lenyegtelen az osszehasonlitas, mert ha mindket jatekos kulfodrol hozatja, vagy itthon Tescoban veszi a jatekokat, akkor is 25-30% kulonbseg van a ket platform kozott, annyival dragabb egy konzolos jatek.