A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát a legalacsonyabbat nézzük itt, a legdrágábbat ott. Ezért mondom azt, hogy igen, sok pc-t ott adnak el, viszont sok konzolos játékot szintén. Tehát azt hasonlítsuk össze, amit lehet, és érdemes.
És mindig hangsúlyozom, hogy ha valaki azt állítja olcsóbb, az nem egyenlõ azzal, mintha azt állítaná, NEKI olcsóbb. Mikor arról beszélünk, mi olcsóbb, akkor az átlagot érdemes nézni.
De ha a lehetséges minimum árakat nézzük, akkor is hasonló a helyzet, igaz, akkor az eltérés nem ugyanaz.
Szerintem vitánál senki ne magából induljon ki, hiszen ÉN mindig okosabb vagyok. Viszont ha hozzám hasonlókat nézzük, azok már nem...
(Természetesen az ÉN MINDIG elsõ szám elsõ személy....)
http://www.freetvmaci.info/
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A hardveres rendelésnél azért hivatkoztam magamra, mint "példára", mert nincs ezzel tapasztalatom, de azt bárki beláthatja, hogy hardvert távvásárolni macerásabb.
Azt próbáld végiggondolni, hogy ha PC-s lennél, hogyan úsznád meg olcsóbban. Hidd el, megoldható ugyanúgy, mint konzolon.
Remélem, érthetõ, mi a gondom a szemléletetekkel!
Nem szeretem a matricákat, így magamat "pécésnek" vagy "konzolosnak" beállítani, de tény, én hosszú évek óta kizárólag PC-n játszom, többségében exkluzív címekkel, és nem is költök sokat hardverre. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne érdekelnének a konzolos játékok is, de én még karácsonyra, jövõre tervezek venni PS2-t. (Persze az örök kérdés és visszatartó erõ a "minek", hiszen tele vagyok végigjátszatlan játékokkal. Nincs kapacitásom több paltformra, de a változatosság azért kell.) Egész egyszerûen én a platformszimpátiával szemben a tényekben hiszek.
Megjegyzem, korábban korrigáltalak Téged is lefele a PC-s árakkal, szóval igazán nem lehet azt mondani, hogy én nem fair módon nézem az árakat. A PC-s játékok olcsóbb mivoltát szinte mindenki el is ismeri, de a 15-18k-t muszáj költeni játékonként szöveg nem a valóságon alapszik, hanem egy valóságban is létezhetõ, de könnyen megkerülhetõ jelenségen.
mindketõ kijelzõ, mindkettõre lehet kötni konzolt is és pécét is. teljesen lényegtelen egy olyan összehasonlitásban, amikor játékplatformok árait vetjük össze ... a kijelzõ nem a játékplatform része, egy pécés játék is jobb egy 40" plazmán, mint egy 19" es tft-n (és ez a konzolra ugyan ugy igaz).
Forza.
Gaming is believing.
Amúgy meg a HDTV nagyon nem = monitor.
Gaming is believing.
😞
fotográfik kolomp edisön :D
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hát pont ennyi cím van, de kevesebb a casual játékok aránya...
A
Pont a PC-s jatekok amik hasznalhatok benne, de mar azokat is lopkodjak konzolra al'a Fallout 3.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A
😊
A
😄DDDDDDDDDDDDD
azért mert neked nagyságos úr , nem tetszik valamelyik, az nem jelenti azt, hogy a pc-s játékoknak nincs jövõje
😊))
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Ezek után mond, hogy az emberek nagy többsége nem seggfej. Mert dehogynem. 10 emberbõl 9 így járt volna, ahogy 10-9 ember leveszi a tuskóban a polcról, és nagy ívben letolja, hogy 20 perc sétával spórolna x ezer forintot. Nem is tud róla.
De úgy látom, még mindig nem érted, mit mondok. Énnekem azzal van gondom, hogy az összehasonlítási alapok nem ugyanazok. Te, mikor a PC árakról beszélsz, nem a PH-s, nem az osztrák, hanem az általános (tesco-s) árakat hasonlítod a nem általános, kisbolti, (amik vagy a közterheken, vagy a fizetéseken spórolnak, másként nem tudnák olcsóbban adni. Mivel a kereskedelem a szakmám, így tudom...) kinti, vagy kéz alatti játékok áraihoz, mi több, még azt is levonod, hogy eladod. Tehát az összehasonlítási alapod (mondjuk így) nem fair. De ez még nem is volna gond. Az a gond, hogy az átlagot tekintve nem is állja meg a helyét.
http://pc.ign.com/index/release.html
Ja, meg a 8 éve mûködõ a PC-s játékoknak leáldozott címû totyikban.
😊)))))))))))))
Viszont míg a konzolokra van kb. 10 ilyen cím, addig PC-re több száz. (multi és társai ugyebár)
😛
"az USA egyik legnagyobb és 158 éves múltra visszatekintõ befektetési bankja, a Lehman Brothers ugyanis hétfõn hajnalban csõdvédelemért folyamodott."
klikk
elemzõk szerint a forint gyengülése is könnyen jósolhato ilyen világpiaci helyzet mellett 😞 és lám, már 300 felett jár a font 😞
Forza.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Pl 10 méterre van az ablakomtól a Konzol Studio, pont rá néz a lakás... mégse veszem meg ott a gémet ezrekkel drágábban, inkább sétálok 20 percet egy olcsóbb helyig.
Miért ha nem warezolsz, akkor ingyen adják a tartozékokat? 😊
Nekem ezért NAGY gondom az, hogy veszitek a 150 ropis 9800Gx2-t (Ha így hívják 1általán) aztán ahhoz hasonlítjátok a honkongi cuccost. Olxsõbban is lehet kapni jó videókártyát, Sokkal! és drágábban is lehet játékot.) Tehát az általánost hasonlítjuk, a NEM általánoshoz.
Ez az, ami szúrja a szemem. Ha az általánost az általánossal hasonlítjuk, már el is tünt a különbség.
Zóó!
Hogy Te mit mersz külföldrõl rendelni szerintem irreleváns a témában. Sokan konzolosok közül nem is hallottak a külföldi rendelésrõl, nem hogy meg is mernék tenni!
Azt próbáld végiggondolni, hogy ha PC-s lennél, hogyan úsznád meg olcsóbban. Hidd el, megoldható ugyanúgy, mint konzolon.
Remélem, érthetõ, mi a gondom a szemléletetekkel!
Egyébként a forintot nem a hitelválság mozgatta eddig sem.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
viszont, ha te megjelenéskor megveszed a FarCry2-t, 1 honappal késõbb szted el tudod adni? 😊 (eladni: értelmes áron, persze ez is relativ)
mert a konzolos FC-t minusz 1-2 ezerrel olcsobban BIZTOSAN...
---
egyébként a kinti rendelés lehetõsége egyre rosszabb, a forint várhatoan (most h bedõlt a legnagyobb kinti hitelintézet és esetleg az AIG is befog) durván fog vesziteni az értékébõl
Forza.
Ha egy játék tetszik olyan szinten hogy foglalkozni kívánok vele akkor azt beszerzem, ha van demo, ha nincs. Elolvasok róla mindent, nézegetek videókat, keresek véleményeket, esetleg utánakérdezek itt-ott. Rossz játékot még nem vettem. Az egy dolog hogy egyes játékokat eladok miután kijátszottam õket, mivel én nem gyüjtöm õket... miért álljon ott a polcon feleslegesen? játszani nem fogok vele, az értéke meg folyamaotsan csökken... de ha nagyon kell akkor majd késõbb fele annyiért beszezrem. Persze ez nálam csak az uj játékoknál van, amiket megveszek megjelenés napján, mert több játékom is van amit pár ezerért vettem, azt már nem fogom eladni, mert nem éri meg.
"Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos"
mi számít átlagnak? én itt Budapesten nézem a boltokat, és nálam az átlagos az 12-13... ép ezért írtam hogy ne a multikból és az egyéb boltokból induljunk ki akik 4-5 ezer haszonnal dolgoznak... persze hogy ha nem vennék ott akkor nem adná ennyiért, de sajnos veszik és lüke vevõ berobban az 576ba játékért és megveszi ott 17ért ( 16ért akciósan! -,- ) ahelyett hogy elsétálna egy 10-15 percnyire levõ boltba ahol ugyan azt, ugyan ugy a megjelelnés napján megkapja 12-3ért!
2fejcserén van túl a PS2m(természetesen mindig kicsit garin túl), és most is messze van a tökéletestõl, a PS1ben is volt 1 fejcserém annakidején és amikor eladtam, akkor már érezhetõen nem ártott volna neki ismét egy új. Azt meg se kell említenem, hogy ezek a konzol gyártok annyira tündibündik, hogy természetesen ingyen adták a PS2be a 40esHDD+interfacet is, azért meg külön könyörögnöm kellett a kereskedõnél, hogy naaaaa had fizessem ki a memóriakártyákat vagy akár a gamepadot. Említettem van most is konzolom(ócska de most ez van majd 1x lesz jobb) és volt korábban is, etessük ezzel a nem kell rá költeni azokat, akiknek nincs vagy nem volt.
Bár nem ismerlek személyesen nem is volt vitám veled sose, de ettõl függetlenül sok hozzászólásodat olvastam.
Ha nem tévedek pont tõled olvashattuk nem is olyan nagyon régen, amikor a fejedhez vágták, hogy elvakult PCs voltál és akkor fikáztad itt az SGn a konzolt a következõt(pontosan nemtom de a lényegy) : Ez a konzol már nem az a lowpolly szar, amit korábban fikáztál.
Majd úgy jó 4év múlva visszatérünk arra, hogy szolgál a 360ad és tényleg 6év e az a 6év...
Hardvert behozatni enyhén szólva is más kategória. Legalábbis én az elõbbit még nem mertem, és a nagyobb postaköltség vagy az esetleges vám miatt arányaiban elmehet a spórolás egy tekintélyes része is. Ráaádsul worldwide garancia nélkül tényleg kell ehhez bátorság is. Tehát az én konkrét esetemben: hardver itthonról, szoftver külföldrõl (többnyire). Miért kellene eltérnem ettõl? (Mellesleg a konzolok is olcsóbbak odakinn, szóval az arányok sem sokat változnának.)
Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos,<...>
Továbbra sem értem, miért a boltok ismertsége számít, ha arról van szó, hogy mennyibõl lehet - minden különösebb bonyolítás nélkül - kihozni a hobbinkat. De ez továbbra is csak akkor fair, ha - éppena te logikádat követve - hardvernél is a teszkós bevásárlókocsizgatás vennénk alapul.
és ez az új gép eddig a crysis-on és az armed assault-on kívül minden játékomat vitte maxon. de az elõbbi két gamma sem nézett ki rosszul.
mellesleg minden 5 játékból 1-et veszek boltban, az össze többit használtan, különösen a bundle gammákat keresem, mert az max 2-3000 ft-ért megkapható. helyhiány miatt nem feltétlenül ragaszkodom a dobozhoz, csak egy-két különlegesebben kedves játék esetén.
a játékfelhozatal-béli különbséghez meg még annyit, hogy az általam ismert konzolexkluzívakból eddig egyetlen egy volt, amit sajnálok (condamned 2). egyébként meg pc-s játékból évekre el vagyok látva elõre....
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Azt már kértem Tõled is, hogy vagy magyar, vagy külföldi árakat hasonlítsunk össze. Mind hardwer, mind softwer terén. Az valahogy vegyes érzéseket kelt, hogy vesszük a legdrágább közterhekkel alaposan felturbózott magyar videókártya árat, aztán összehasonlítjuk a vám nélküli hongkongi játékárakkal....
Ma Magyarországon átlagban 15-18 ezer egy konzolos, 8-12 egy PC-s játék. 2 ezerért megkapod PC-re az 1-2-3 éves játékokat, konzolra ugyanez 4-8 ropi. Ugyanakkor állandóan a mostani legdrágább, legújabb hardwert hasonlítjátok össze az alaposan lecsökkent áru konzollal.
Értem én, hogy meg lehet úszni viszonylag olcsón, kompromisszumokkal, de ez igaz mindkét platformra.
Én nem folyok bele, hogy öcsém mit, hogyan, mennyiért vesz a konzoljára, Õ sem tudja pontosan, mit költök én a PC-m re. De látom, hogy egy év alatt cirka ugyanott vagyunk. Kb ugyanannyi játékot vettünk, kapott tõlem, én tõle, stb...
Lehet érvelni, lehet számháborúzni. De elõttem itt a gyakorlati példa. TUDOM, hogy nincsen hatalmas különbség egyik irányba sem.... A játék drága. De ha valaki nem eladogat, kéz alatt vásárol, (mint gyanítom a csendes többség) nem jár jobban, bármelyik platformot is válassza.
Arty!
Nem egy játékot VETTEM kéz alatt. PC-re! Erõs túlzás azt állítani, hogy nem létezik másodpiac PC-n. Eladni csak azért nem adtam el, mert amit megvettem, azzal szeretnék késõbb is játszani. Ha eladnám, 2-4 ropinál nem lenne többe egy játék. Nézd meg az árakat akárhol. PH, Tesz-vesz, Gamer365, stb....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Játékokat pécén is kell venni... megjelenés napján a konzol játék kb annyi mint pécén 1-2 ezer eltérés van max ( ide-oda, pl a Spore drága... ) ), és itt nem az átiratokból kell kiindulni ami fél évre rá megjelenik pécére 7 ezers áron... és persze nem is a magyar árakból kell kiindulni mert ami konzol játék konkrétan 10-11 ezer az itthon egyes üzletekben 15-17, a multikról nem is beszélve...