17438
  • Zóanagyvarázsló
    Nem ezt mondtam.

Dante [#6824]: - Azt hiszem 2 millió fogy havonta belőle. Szorozd fel, vond ki, és lepődj meg....

Én [#6879]: - Rosszul hiszed, havi 2 millió egyetlen játékból sem fogy a világban, de talán még (játék)brandből sem.

Ebből szerintem egyértelmű, hogy rendszeres (átlagos) havi 2 milliós eladásra gondoltam, pláne hogy Dante is felsazorzást emlegetett. Tisztában vagyok a WoW: BC nyitóeladásával (tele volt vele a "szaksajtó", nehéz lett volna lemaradni róla), azóta viszont messze nem fogy havonta ennyi belőle, esetleg 100 ezer világszerte. Ez így is borzalmasan sok ennyi idő után. (Pista bácsi is kaphat karácsonyra dupla apanázst, attól még a havi keresetként nem azt emlegetjük. Persze egy játéknál a nyitó eladások naygon fontosak, és az ipar jellegéből adódóan meghatározhatják a későbbi sikert is.)

Máskor tényleg elolvashatnád az előzményeket, mert unalmas fölöslegesen mosakodni más felületessége miatt.
  • Istencsászár
    Igen a hangok szarok. A BMW egy fokkal jobb, de messze nem nevezném jónak.

"Na meg amit semmilyen játék nem tud überelni, a gumik suhogása(és !alakváltozása!)"

ez így van senki sem mondta h nem, nekem nem kell bemutatni a játékot...

"wtcc azért nem szimulátor, mert sokkal könnyebb mint az lfs"

szóval te bármikor megfutsz egy időt egy pályán amit a prók tudnak? bármikor be tudsz lőni egy túrakocsit egy adott pályára pöpecre... érdekes, neked ez túl könnyű az LFShez képest, ebbe nem lehet kicsúszni? vagy megpördülni? mitől nehezebb az LFS?

A csúnya gagyi WTCC

"Az rfactor meg csak simán egy vicc."

LFS imádó szerint... sőt még rondább is.

Én meg csapatom az FLSbe egérrel, és tök jól megy te is tudod hogy egyikkel sem lehet közel sem ugy menni mint kormánnyal...

Én nem mondtam hogy az első verzió... IL-2: Sturmovik: Birds of Prey amugy. A kontroller nem ál oly messze a joystiktól, jól lehet majd vele irányítni...
  • [Jakuza]
    Teljesen igazad van. Amugy ha megnezed a kulfoldi oldalakat ott is ugyanez a 20%-30% minimum kulonbseg van, tehat nem magyar talalmany, mert az csak magyarazat.
  • Zóanagyvarázsló
    Jelenlegi árfolyamok mellett, még EU is jóval olcsóbb nálunk (és akkor vám sincs, "csak" ÁFA, így 15k körül jönne ki egy játék), de ha megint 400 Ft környékére fog kerülni a font, akkor bizony UK-ben is alapból 16k lesz a standard ár. NA és Ázsia jóval olcsóbb, de ők tényleg az adó más jellege miatt, és onnan van ÁFA. Nem ismerjük ezeknek a boltoknaka konkrét beszerzési forrásai, módozatait, így nem tudok állást foglalni, Magyarországon minden lehet. De gondolom, számlát csak adnak. (Naív vagyok?)
  • RedRiot
    Említette valaki az Il2-t. Készül a folytatás, ami az angliai csatára fókuszál. A részletesség, kidolgozottság nem lesz gyenge:

Ju-87

88-as, Hanomag, Ford, SdKfz 250

Bf109 modell

Ameddig ilyenek jelennek meg PC-re, addig még van jövője a pécés játékoknak.
  • [Jakuza]
    Persze magyarazd meg.
    Magyarazd meg azt a tenyt, hogy szerinted egy honap alatt nem adnak el semmilyen jatekbol 2 millio darabot. Ez a te allitasod, ami alol most ugyesen kiakarsz terni.

Csak az a bokkeno ezzel, hogy nem egy honap alatt, hanem egyetlen egy nap alatt produkaltak ezt az eladast a maga kis 2.4 millios szereny szamocskaval.

A vitakulturarol pedig annyit, ha egyszer tevedsz, akkor nem felrebeszelni kell, mert ez nem a parlament.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem arról, amiről te. Én a rendszeres havi eladásokról beszélek, nem a nyitáskori robbantásról. Akkor nyilván szokott ennyi fogyni a nagy megjelenésekből.

Már nagyon sokadszor próbálsz olyat a számba adni, amit nem mondtam. Ezt vagy rosszinduakltból vagy értetlenségből teszed. Tisztelettel kérlek, ezt fejezd be, ez nálam mélységesen megvetendő vitakultúra! Nem muszáj hozzámszólnod, ha azt nem vagy képes tisztességes formában megtenni.
  • Chocho
    "wtcc azért nem szimulátor, mert sokkal könnyebb mint az lfs (mellesleg csúnya is...), és egyébként mert próbáltam az elődjét (ami motorban meg fizikában ugyanez, csak más autók és pályák) valami touring car-os volt, a nevére nem emléxem. Abban minden segítséget kikapcsolva, csöppet becsípve hajnal fél négy körül első próbálkozásra egész jó köröket mentem BILLENTYŰZETTEL... egy igazi szimulátorba tiszta állapotban, frissen se nagyon lehet billentyűzettel menni, egyáltalán... pláne nem jó kört.
    Az rfactor meg csak simán egy vicc."

Erre emlékszem, azt hittem, ott halok meg. :D Amúgy a GTR2 volt az. Jó kis játék, én szerettem, de az LFS után enyhén röhejesnek tűnt. :) Kezdő simeseknek viszont nem rossz beugró.
  • Dante73
    10 helyből 9 -ben 18 volt, és nem 15.
    Tehát, ez az alap ár. A magyar adózási rendszert ismerve, és a külföldi árakat is, teljesen reálisak az árak MM-ben, 576-ban, és társaiban.
    Ha azt mondom, elhiheted, nem az extraprofitról mondanak le a kisboltok, mikor 15-ért adják azt, ami máshol 18. Ez kb a vám, és egyéb adók összege. (csak az az érdekes, hogy így számolva ÁFA benne van. illetve lehet pont az nincs, csak akkor vámoltatni volt hülyeség.... Tehát pont, hogy ott az extraprofit...) Ugyanez folyik modellezésben. Sokan most abból élnek, hogy japánból rendelik a maketteket, és fórumokon, tesz-veszen árulják. A modellezőboltok meg tönkremennek, festékeket kiegészítőket meg lassan sehol nem kapsz, külföldről kell rendelned....)
    De erről nem nyitok vitát.
    Ha úgy tetszik, ez egy szakmában jártas ember véleménye, amivel nem kell egyetérteni.
  • Sanyix
    Ja meg az lfs-ben a csattogós váltó erőátvitel hangja is igen jó :)
  • Sanyix
    Totálisan elavult grafika? Gondolom kipróbáltad a 0.5p-t s3trio64-en, csakhogy az a gáz, hogy vannak modern kártyák, ráadásul 0.5y verziónál tart most kiszámolhatod a p és az y között hány betű van, na annyi kiadás volt a kettő között (+ 3 év).

A hangok húúú az nagyon jó, főleg a bmw sauber f1-nek(ami viszont ingyenlicenszes, tehát eredeti az egész, márkástul). Váltáskor tisztára úgy köhög a motor, mint az igaziban, úgy sivít max fordulatszám közelében. Sőt, a ferrari 550 maranellora hajazó kocsinak is igen szép hangja lett.

Singleben is használható...

Na meg amit semmilyen játék nem tud überelni, a gumik suhogása(és !alakváltozása!) terheléskor, és a menetszél hangja, és a rázkódás látványa. Azon ritka játékok egyike, ahol tényleg érezhető a sebesség.

wtcc azért nem szimulátor, mert sokkal könnyebb mint az lfs (mellesleg csúnya is...), és egyébként mert próbáltam az elődjét (ami motorban meg fizikában ugyanez, csak más autók és pályák) valami touring car-os volt, a nevére nem emléxem. Abban minden segítséget kikapcsolva, csöppet becsípve hajnal fél négy körül első próbálkozásra egész jó köröket mentem BILLENTYŰZETTEL... egy igazi szimulátorba tiszta állapotban, frissen se nagyon lehet billentyűzettel menni, egyáltalán... pláne nem jó kört.
    Az rfactor meg csak simán egy vicc.

il2 sturmovik olyan 2001 körül jelent meg pc-re. És most jön konzolra? :D és kötelező hozzá a joystick? Ha nem akkor mennyire lesz lebutítva a fizikája. Egyébként az il2-vol fizikában mindig az über, főleg a lock on doboz fizikájához hasonlítva (bár azt mondják, a fizetős kiegészítőben repülhető su-25t sokkal jobb fizikai motort használ).
    ja mellesleg a il2 sorozatból már jö ideje kijött a forgotten battles, hozzá az ace expansion, és a pacific fighters, így 4.08-as verziónál tart, szóval a sima sturmovik már egy csöppet régi :)
  • [Jakuza]
    Te megint mirol beszelsz ? :D

"World of Warcraft: The Burning Crusade is the first expansion pack for the American MMORPG World of Warcraft. It was released on January 16, 2007 at midnight in Europe and North America, and sold nearly 2.4 million copies that day, making it the fastest-selling PC game in those regions.[1] It was released on January 17, 2007 in Australia and New Zealand;[1] in total, approximately 3.53 million copies were sold across these territories in the first month of release, including 1.9 million in North America over 100,000 copies in Australasia, and nearly 1.6 million in Europe.[4] It was also released in Singapore, Thailand, and Malaysia on January 16, 2007.[1] It was later released in South Korea on February 1, 2007; in Taiwan, Hong Kong, and Macau on April 30, 2007.[5][6] The game was released in China on September 6, 2007."
  • Zóanagyvarázsló
    Nem, egész egyszerűen egyes régiókban teljesen más az árképzés, ebből fakad a különbség. Na meg az 576, MM még a hazai verzióhoz képest is plusz hasznot tesz rá. (Idehaza nem prörög még annyira a konzolbiznisz.)

GTA IV: 10 790 Ft egész pontosan. A 10% kedvezmény miatt, ami a konzolos megjelenéskot nem votl, de most bonatkozik konzolos címekre is. De ettől még áll, amit mondtam, a GTA IV-et ennél olcsóbban PC-re nem kapsz boltban, konzolra viszont kaphattál.

Ha már kereskedelemmel foglalkozol, akkor érezned kell, hogy kissé manipulatív az áérak maximumát úgy nézni (és csak azt), hogy az egyik szegmensben szinte fix árak vannak, a másikban pedig elég nagy különbségek.
  • Dante73
    Nekem sem kell AA. Valószínűleg jól választottunk monitort....
  • Dante73
    WoW előfizura gondoltam, és érzékeltetni kívántam, (bár tény, hogy nem tudom, és rosszul fogalmaztam) hogyha 2 milliót adnak el havonta, akkor sem több, mint az összeladás 10%-a.
  • Istencsászár
    10 éve szimlátorozok, nekem aztán ne magyarázd meg... LFSel nagyon sok órát eltöltöttem, ahogy minden létező szimmel... a grafika nem másodlagos, de még az nem is lenne baj, a hányáson túljutok egy idő után, akkor ott lesznek a hangok amik annyira idegesítően gagyik hogy megfájdul az ember feje...
  • Zóanagyvarázsló
    A Sacred 2 német fejlesztés, és az első résznek nagy hagyománya van PC-n. Jelen állás szerint a PC-s CE kap egy plusz korongon high-end PC-re szánt textúrapakkot. (Nyilván a felbontás, AA, AF alapból felcsavarható lesz, de ezeknek viszonylag kis jelentősége van, nekem 1280*1024-nél már AA sem szokott kelleni.)
  • Harry Seldon
    2009 év végi PC megjelenések:

- Brothers in Arms: Hells Highway

- Call of Duty: World at War

- Dead Space

- Fallout 3

- Far Cry 2

- Grand Theft Auto 4

- Mirrors Edge

- Need for Speed Undercover

És ezek csak azok, amik engem személy szerint valamennyire vagy nagyon érdekelnek. Ennyit a haldoklásról.
  • Istencsászár
    Mondom hogy nem ismerem... nem is fikázom, de akkor a Too Human vs Sacred grafikai összhasonlítás kiváló volt hiszen mind a kettő egy stílus képvisel.
  • Dante73
    Zó!
    Mint kereskedelemben jártas emberke, leírtam.
    Ott, ahol 15-ért kapod, valami nem stimmel. Vagy az adók, vagy a vámok, (esetleg mind2) nincsen kifizetve. Ha így veszed a PC-st is, annyi, amennyit mondtam.
    Más kérdés, hogy nem foglalkoztat a dolog. Így nem mászkálok utána. Nem sajnálom azt a 2 ropit, de ha igen, várok két hetet, és féláron veszem meg.
    Példa. Netes rendelés, GTA4. Pc-n 10 ropi, ugyanott a konzolos verzió 18 volt megjelenéskor.
    Miről beszélünk?
  • Zóanagyvarázsló
    Sacred 2 hack'n'slash, mint a Diablo, de nem RPG.
  • [Jakuza]
    Sacred fele akcio RPG-ket es a JRPG-ket pedig osszehasonlitani az igazi RPGkkel egyenesen dilettantizmus. Nem mangabuziknak valo a JRPG ? Na akkor nezd meg a noi karaktereket, a 95%-a harisnyakotoszeru elsonemuben szaladgal. Raadasul egyenesen iritalo a legtobb jatekmenete, minden sarkon jon az enemy spawn.

Jon hamarosan repulogepszimulator is. Ezek am az ervek. A majd jon != van.
    Meg jon majd a xbox 98762 is, de lehet hogy majd Xbox csilivili lesz a neve ki tudja.
    Na de terjunk vissza a szimulatorokra. Mennyi urhajos jatek van pl ?
    1-2 db ? Ugyebar az oldalra scrollozos R-Type tipusu jatekoknak mar lealdozott.
    LFS garazsproject elavult grafikaval ? Ez ismet egy lol szagu hozzaszolas :D
  • Zóanagyvarázsló
    Rosszul hiszed, havi 2 millió egyetlen játékból sem fogy a világban, de talán még (játék)brandből sem. Ettől persze még extrém jól fogy, de ez töredéke annaka bevételnek, amit az előfizetések generálnak.
  • Chocho
    "LFS egy garázsproject... totálisan elavult grafika, meg minden egyéb... idétlen hangok meg minden más... szinte csak multiban használható. Fizika jó, minden másban harmat gyenge."

Na, itt látszik, hogy hozzá se szagolsz a játékokhoz! Az LFS egy SZIMULÁTOR. A szimulátorokban a grafika MÁSODLAGOS. De Te ugye csak arra vered a nyálad, hogy hogy néz ki egy játék (pl. a Too Human ugye). Szánalom, komolyan mondom. Nevetségessé teszed magad és még csak észre sem veszed. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Nem egészen így működik. Ha PC-re egy EA játék 12k, az mindenhol annyi itthon, nem kapod meg 10k-ért újonnan.
  • Chocho
    Erre a Too Human-re gondolsz, ami 5,5 a GameSpot szerint? No comment. :D
  • Chocho
    De nekem van fogalmam a JRPG-kről. Nem egy cikket írtam a témában. Nem rosszak (a Breath of Fire 4 pl. nekem is nagy favorit), de KÖZÜK SINCS a komoly RPG-khez (Wizardry, ugye...). Amúgy a Sacred 2 soha nem volt RPG. Sima Hack 'n Slash, mint a Diablo. Látszik, mennyire értesz a játékokhoz, rinyacézár. :)
  • Chocho
    Most nem tudom, ezt mire írtad, ugyanis én szakasztott ugyanezt mondtam. A PC az PC, míg az ellenlábasai ugye hárman vannak (PS3, Xbox 360, Wii).
  • Dante73
    Nekem a 9. alsó tetszett a legjobban.....
  • Istencsászár
    Jó képek, csak kár hogy a Hdtévémen a fekete fekete a piros piros... ezeken a képeken meg felvan tolva a brájtnessz és lám máris sötétebb a pécés.
  • Istencsászár
    Biztos igy van, nem ismerem a Sacred egyik részét sem. Tott Humánnál biztos jobb mint RPG hiszen ez nem az inkább hekk end szless némi rpg beütéssel.
  • Balumann
    Mass Effect PC vs Xbox360 1 , 2 , 3 , 4 , (stb... kattintsatok a 9, 10, 11-re ott a továbbiakhoz).
  • Istencsászár
    Utálom a mangát, semmi köze a Jrpghez... fogalmad sincs mi az.

LFS egy garázsproject... totálisan elavult grafika, meg minden egyéb... idétlen hangok meg minden más... szinte csak multiban használható. Fizika jó, minden másban harmat gyenge.

Repülő szim? IL2 Sturmovik jön 360ra hamaorsan... tudom az szar, Lock On meg az FSX az igazi szim... biztos igy van, nem az én világom s ezek is rétegjátékok.

Gt, Forza egy jó autós játék, szinte minden megvan benne ami kell egy jó gémhez mellé jár még szimes fizika ( nem LFS ) de az átlagból kiemeli őket... a Wtcc meg miért is nem szim?
  • greyfox
    Igaz, a too human jobban néz ki, de a sacred 2 imho egy jobb játék :)
  • Dante73
    Figyi, én részemről abbahagytam, most nincs időm erre.
    Olvass vissza. Le van írva jópár.
    Csomó dologban jobb a PC, és akad olyan is, amiben a konzol. El kellene fogadnod, és nem belemenned rengetegszer ugyanabba a vitába, amit rendre elbuksz.
    Ez is él, és az is. Arra, hogy leáldozzon, mindkettőnek egyforma az esélye.

Csaó.
  • Sanyix
    kit érdekel hogy a sacred jön konzolra, eddig is volt egy rakás rpg rajta. a jrpg meg a beteg japánokat, meg a majmoló mangamániásokat érdekli.

szimulátor NINCS konzolon a gt forza, és a wtcc annyira szimulátor mint amennyire én a pápa vagyok. Ki kéne próbálni egy igazi szimulátort, persze pc-n is 1 van, az LFS a többi mind gyengébb. Tökmindegy hogy az autó nem pont úgy néz ki mint a valóságos (csak majdnem pont úgy), és kamumárka van rajta, attól még nem lesz rosszabb a játék. Viszont jobb lesz, mivel sokkal valósághűbb szimuláció minden más autószimulátornál.

Mellesleg a szimulátor nem csak az autósat jelenti, hol vannak a repülőszimulátorok konzolról? Sehol.
  • Istencsászár
    Ez kurvára nem rendelt ez ingém..., nyugodtan átjöhetsz, mert ép ezzel játszom és megmutatom neked szívesen.
  • Istencsászár
    Akad pécére... mik? exluzívot mutass, ami "büntet"... nincsen ilyen... ami autós játék van az a Simbintől származik ( és szimulátor, tehát nem is népjáték ) az rfactor elavult motorra épülve...
  • Dante73
    Abban a pillanatban megbeszéltük, ahogy nem renderelt képekkel jössz, konzolról, addig....
    Egyébként nézz be a topikjába, most lett egy kép belinkelve.
  • Istencsászár
    Egy sotot mutass... mert google elég haloványakat talál..

Sacred 2 ( PC )

Too Human ( 360 )

azt hiszem ezt megbeszéltük...