17438
  • [NST]Cifu
    Inkabb ugy fogalmaznek, hogy a keszitok igenyei nem talalkozik a jatekosokeval igy aztan terelik szepen arra, ami a keszitoknek jo es kenyelmesebb.

Azért ha valami nagyon gyengére sikerül, akkor általában az a kasszáknál is elbukik. Nem vagyok a CoD-ok / MoH-ák nagy rajongója, de azért nem hiszem, hogy a készítők arányaiban kevesebbet dolgoztak vele, mint egy 10 évvel ezelőtti FPS-el. Sőt, sokkal több a munka vele, hiszen egyre részletesebb modellek kellenek, nagyobb textúrák, és így tovább. Ez pedig nagyobb fejlesztőbrigádot és több költséget jelent.

. Az RPGket el akcio konzolositjak, mikozben a regi jo RPGbol is tobb milliot tudtak eladni.

Adjuk meg az ördögnek ami jár: pont a Fallut-nál a 3-as lett a legtöbbet eladott változat. Igen, első sorban konzolokon. De a céget a bevétel érdekli...

Szó se róla, én sem örülök a trendnek, de ha a vásárlók ezt akarják, és a befektetők / cégtulajok meg az ő pénzükre hajtanak, akkor ezt a trendet kell követni.
  • Ry0K3N
    "eltűntek a point'n click játékok is" szerintem virágkorukat élik, rengeteg van belőle mostanság csak nincs rá igény
  • gazgoblin
    sajna ez van, a játékok pénzbe kerülnek és a kiadó/fejlesztő rámegy a tutira hogy a pénzét viszontlássa és minnél nagyobb profitra tegyen szert

pl. eltűntek a point'n click játékok is (persze hírmondó még van)
    a TBS-t elnyomta az RTS
    hol vannak ma már a zeus, rome, egypt játékok, sim cityk és managerek (valamennyi van azért, de pl. a köv settlers már facebook "ekszpériensz" lesz ugye)

instant élményre kihegyezett pörgős játékokban van a pénz...abból sokat és gyorsan betol a játékos, mint a mekisburgerből

• Jakuza001
    Pontosan, nem veletlenul volt annyi mellekszal benne, hogy fejlodni tudj.

Es megemlitettem mar a kulso palyat is hol boven lehetett fejlodni es a tulmisztifikalt 20x ellenfelek elol kiterni.

Ba de amugy is, eppen ez volt jo benne, hogy kihivas volt a jatekban, akar az eletben jon Muhamad Ali, hogy szetverje a fohos 60 kilos palcikatestet ???? Na akkor szegyen a futas, de hasznos es amig a habtestet a fohosnek nem gyurjuk ki nerobollal vagy egyeb serkentovel legalabb dijbirkozo mereture, addig nem allunk neki annak az Ali nevu ipsenek hadonaszni a kepe elott valami gyiklesovel. ;)
  • Totti5
    Aram rétegjáték, ráadásul messze nem AAA ( bugos, kiforratlan, optimalizálatlan ). Az igaz hogy a játékosok nagy részének nincs szüksége Arma szintű "szimulációra", nekik elég a BF bőven, ráadásul látványos pörgős moziszerű kampány, karrier is kell melyeket a szimulátorok nem nyujtanak.
  • Ry0K3N
    Az előző elder scrollokba nem fejlődtek veled a mobok ha jól tudom mert az mégis kicsit izé már hogy a legerősebb összehozható spelleddel magas szinten csak karcolgatod az ellent. Csak a weakness exploit stackel lehet utána bármit is elérni.
  • dronkZero
    Továbbra sem igaz, amit mondasz.

Ha a kijelölt úton mentél, és CSAK AZON, akkor meg túl gyengén értél a végére, a kijelölt út belevezetett az általad fetisizált 20x erősebb ellenfelekbe, és meggyalázták a testedet.

Azért próbálkozásnak nem volt rossz, de továbbra sem hiszem, hogy valaha is játszottál volna vele.
  • Jakuza001
    "A játékosok tömege nem tart rá igényt, azért ezt is látni kell. "

Inkabb ugy fogalmaznek, hogy a keszitok igenyei nem talalkozik a jatekosokeval igy aztan terelik szepen arra, ami a keszitoknek jo es kenyelmesebb.

Erdekes modon regen pedig akkor is wolt warez, megtudtak oldani, hogy szinvonalas tartalmas anyagokat adjanak ki.
    Manapsag mar ez nem annyira mervado szamukra. Az RPGket el akcio konzolositjak, mikozben a regi jo RPGbol is tobb milliot tudtak eladni.
    Ma mit kapsz ? Akcio RPG-t akcio RPG hatan. Azert nem tudnak eladni beloluk nem a warez miatt, mert jo ha ilyenbol egy milliot ellehet adni, de ahhoz is mar csoda kell, lasd Witcher.

Aztan jon az FPS ami mar lassan csak arrol szol, milyen csili-vili.
    Kihivas nelkul indulhat utjara a jatekos mar ami az agyi tevekenyseget kivan, marad a relfex mikozben azt se tudod mi zajlik korulotted es hova, minek mesz. Beszukul a ter es csak mesz mesz mesz aztan jon egy atvezeto video aztan mar mehetsz is folytatni az agyatlan zuzdat.
    Tisztelet a kivetelnek, mert nem sok igazi unikum van koztuk.

Strategia ? Hat errol mondjuk kar beszelni mert konzolon nem igazan van, de itt rengeteg szinvonalas alkotas van, csak a nagy kiadok ne lennenek, mert a szinvonalas alkotasokat kepesek a surgetes miatt labilissa tenni a bevetel celjabol, mert hiszen ha bughalmazt kap a jatekos eloszor kezbe es nem kiforott peldanyt elmegy a kedve es bar lehet kesobb kijavitjak, mar keso es a jatekos ujra nem akarja elovenni sot a kornyezetet is befolyasolja a nem tetszesevel.

Autos jatekok ? Tobbseguk koveti azt az iranyvonalat, amit mar a megemlitettem az RPGnel, elkonzolosodtak, arcade jelleguve valtak, keves ami igazan szimulator jellegu, amik viszont vannak azok jo minoseguek, ezek tobbsege PCn leledzik, a konzolos autos jatekok nem funkcionalnak igazi szimulatorkent, pedig ezekre is lenne igeny.
    Persze ezt se veszik figyelembe a keszitok.
  • [NST]Cifu
    Mármint ki nem szereti? Csak mert vagy 20 éven keresztül ilyen megoldásúak voltak az RPG-k, és semmi gond nem volt ezzel.

A felhozott példa, az Elder Scroll: Oblivion. Ugye az Elder Scroll széria a Daggerfall (1996) óta ilyen "szintezős ellenfelekkel" bír, legalábbis ha jól tudom...

• dronkZero
    Ja, az ArmA2 tök jó lenne, ha nem lenne a játszhatatlanságig bugos. Szerintem nem az a baj vele, hogy ne lenne rá igény, hanem hogy még mindig 2001-es OFP színvonal egy az egyben, csak egy kicsit szebb a grafikája...

Lehet, hogy nekem nem volt szerencsém, de egyelőre az van, hogy nem tudunk koopban továbbmenni, mert megszűnt a savegame. Már az is tétel volt, hogy az 5. pálya végén lévő videó után beadja a 6.-at, de azt még vagy két órányi küszködéssel és próbálkozással megoldottuk, de ezt a savegame dolgot nem tudjuk.
  • kissssss
    Úgy tűnik talán mégis újra előveszem, az igazság az hogy sejtetem hogy előbb utóbb elfog készülni egy ilyen mod a játékhoz csak közben más játék is lekötötte a figyelmemet így elfelejtődőt az oblivion.
  • gazgoblin
    ", ez csak egy kitalacio egy olyan embertol, aki sose jatszott vele, vagy csak valami homalyos regi emleke van"

ezt egy olyan ember mondja akinek még mindig nem esett le hogy soha nem hívtam csőjátéknak

"Odamentel azt csinaltal, amit akartal maximum rosszkor voltal rossz helyen, "

és meggyalázták a testedet a 20x erősebb ellenfelek

"ha eppen ugy volt kedved napokig bolyongtal a sivatagban, "

de ha nagyon eltávolodtál a kijelölt úttól akkor meggyalázták a testedet a 20x erősebb ellenfelek

"Vagy gazgoblinnak az a csojatek hogy egy jateknak van egy sztorija es a jatek lenyege, hogy eljuss a vegcelhoz ? :D"

Miért nem engem kérdezel :D

Szerintem a fallout nem csőjáték hanem a szabadság érzetébe burkolt és fejlődéssel szabályozott játék (már-már cső, hiszen az erős ellenfelektől határolt kényszerút közben szerzett szintek/társak/felszerelés teszi lehetővé a továbbjutást)

és mégegyszer mert látom a hsz-eimet nem olvastad, különben értenéd miről beszélek (ha el nem is tudnád esetleg fogadni):
    szerintem a készítőknek az volt a célja hogy az álltaluk kitalált úton (és az álltalad választott módon old meg a feladatokat közben*) juss el a geck-hez

az hogy van speedrun meg skill abuse nem az ő hibájuk (vagy nem gondoltak arra hogy valaki nem a játékkal akar játszani hanem végigrohanni rajta, vagy csak nem tesztelték eleget a játékot (volt is benne bug rendesen)), ők mindent megtesznek azért hogy a helyes úton tartsanak (GPS, Erős ellenfelek ott ahol még nincs keresnivalód)

*ahogy te is írtad:
    "Mellek kuldetesek a sztorihoz kapcsolodo kuldetesek, amiket tobbfelekeppen lehet vegigvinni, akar genny vagy angyali modon es azoknak a valtozatos formaiban."

Igencsak megnöveli ez is a szabadságérzetet!

"deus ex"

és fallout, bizony a két nagy kedvencem a mai napig
  • [NST]Cifu
    de az akcio jatekok tobbsege sajnos nem ad szabadsagot, foleg a konzolosoke sem, es sajnos ilyenek kezdenek emiatt beszivarogni a PC jatekok korebe is.

A játékosok tömege nem tart rá igényt, azért ezt is látni kell.

Ott van egy Armed Assault 2, ami hatalmas szabadságot ad, gyakorlatilag bár az is triger-elvűen működik, nem köti meg a kezed, hogy csak egy féle képpen érheted el a célod. Ha A-ból B-be el akarsz jutni, akkor mehetsz gyalog, egy civil udvaráról ellopott autóval, vagy egy féli kilőtt ellenséges teherautóval (ha még olyan állapotban maradt az összecsapás után). A szabadságfoka messze magasabb, mint akármelyik CoD-nak vagy MoH-nak, ráadásul sokkal reálisabb és odafigyeltek az olyan apróságokra, mint a hang terjedési sebessége (ha 300 méterre robban fel valami tőled, akkor egy másodperc múlva hallod meg).

Ettől függetlenül a játékosok nagy tömege nem ezt keresi, hanem az egyszerű, pörgős, élvezetes játékot. Azt meg a CoD / MoH sorozat adja meg. Nyilván egyszerűbb egy PC portot készíteni, mint a nulláról egy külön játékot (a design, modellek, hangok, stb. felhasználható mindegyik platformon általában, még akkor is, ha nincs multi-platform engine-re írva a játék, plusz ugye nincs külön marketingköltség). Ezért lettek népszerűek a multi-platform játékok.
  • Jakuza001
    Marmint a Wizardry 7-rol ? Ismereteim szerint (marpedig en sok cRPG-vel jatszottam, kozetuk vele is) a legbonyolultabb es legsokretubb cRPG a PCs jatekok torteneteben. Sajnalom, hogy nem csinalnak valami atiratot, hiszen nem mai gyerek jovore lesz 20 eves. A jatek ideje is emlitesre melto volt emiatt, nemelyek hosszu honapokig jatszottak, olyan csavarokban bovelkedett.
    Mindenkeppen toplistas a maga nemeben. Na ez mar a masterpiece kategoria, mint a Fallout, de sokkal kiterjettebb mu mereteben.
    A VI. reszhez kepest igen nagy valtozason ment keresztul, mar VGA megjelenitessel, atdolgozott skillrendszerrel, a tortenet pedig nem holmi kis gagyi otcentes darab, hanem komoly temakat is boncolgat.
  • kissssss
    (Az a probléma, hogy nehéz egy annyira szerteágazó játékban megoldani, hogy az X+1-edik quest kihívást jelentsen akkor is, ha a játék elején van, és akkor is, ha a játék vége előtt akarja megcsinálni a játékos.)

félre ne érts nem akarok nyersnek tűnni de akkor az adott rpg játékot fejlesztő csapat inkább próbáljon meg fps vagy rts játékot csinálni, mert ez inkább hangzik egy gyenge kifogás dumának hogy ne keljen megtölteni valódi tartalommal egy játékot kemény munkával.
  • dronkZero
    ". Pl én elkalandoztam ( ok eltévedetem... ) "

Mentél a GPS nyila után ész nélkül, mi? :DDDD
  • dronkZero
    Erről a Wiz7ről mesélj már plíz!
    Részemről a Wizardry projectem füstbe ment, elvesztek a mentéseim, pedig a 6 megvolt, átvittem a partit a 7be, és már ott is haladtam valamennyit. :(
    Hallom, hogy jó, rengeteg helyről, de őszintén szólva amikor játszottam vele, nekem csak egy igen durván grindolós EoB klónnak tűnt. Ezt a végtelen szabadságot annyira nem éreztem, meg nem vágom, hogy miért mondod, hogy a Fallout ehhez képest gyengébb...
  • Ry0K3N
    "ezért nem veszem többet elő az ES: Obliviont kár érte." van erre megy mod amit sokan használnak és szeretik is Kobu ezzel tégy egy próbát mert csak jót hallottam róla
  • raepa
    A zart ajtok nem korlatoztak a szabadsagodat?

Ha azt latod a terkepen, hogy here be dragons, es odamesz egy szal gatyaban, akkor ne csodalkozz, ha a sarkany eloszor megsut, aztan lenyel egy falasra. A sarkanyolesnek az a modja, hogy elmesz gyurni, megoldasz kisseb-nagyobb feladatokat, szerzel pancelt, pajzsot meg sarkanyolo kardot, es ugy kopogtatsz a bestia ajtajan. Komolyan, ez egy ovodasnak is egyertelmu. Ti nem jutottatok el a 77 magyar nepmeseig?
  • dronkZero
    Mármint ki nem szereti? Csak mert vagy 20 éven keresztül ilyen megoldásúak voltak az RPG-k, és semmi gond nem volt ezzel.

Az Obli az 1.-est használja, ÉS szinteződnek veled az ellenfelek.

A 2.-es van a Mount&Blade-ben, és tökéletesen működik, plusz megadja a fejlődés élményét is. Hiába van 30-40 bandita, ha együtésesek, és nem tudnak lenyomni, csak ha ellepnek, mint a zombik. Tehát egyszerre nagyon könnyű, de veszélyes, odafigyelős is.

A kérdés az lenne leginkább, hogy ez a gyökeresen elbaszarintott szinteződős rendszer kinek hiányzott?
    Nekem az lenne a tippem, hogy hülyegyerek szintre süllyedés és játékfejlesztői lustaság kombinációja.
    Ugye ha egy ellenség "elavul", akkor újabbakat illene hozni helyette. De az újabb ellenfél újabb modell, hangok, textúrák, viselkedés. És hát erre nincs elszántság vagy idő, és marad ez a béna megoldás.
  • Jakuza001
    Teljesen korrekt a jatek korulirasa, tudom , mert tobbszor is vegigjatsziottam mind az eelso es masodikrol.
    Szo sincs semmilyen csojatekrol, ez csak egy kitalacio egy olyan embertol, aki sose jatszott vele, vagy csak valami homalyos regi emleke van es most bizonygatni akarja a nemletezo igazat.
    Latszik abbol a felrebeszelesbol, amit lerendez, hogy h"hat en nem ugy gondoltam a csojatekra". :D

Odamentel azt csinaltal, amit akartal maximum rosszkor voltal rossz helyen, ha eppen ugy volt kedved napokig bolyongtal a sivatagban, vagy visszamentel valamelyik menedekbe.

Vagy gazgoblinnak az a csojatek hogy egy jateknak van egy sztorija es a jatek lenyege, hogy eljuss a vegcelhoz ? :D Ha igy nezzuk akkor mindegyik az, maximum a fo kuldetes utan hagyja a fejleszto, hogy meg maszkalj a terepen.
    De ez nem igaz igy, hiszen nem attol lesz csojatek valami, mert valami modon kell elerni a vegcelt, hanem attol, hogy mennyi szabadsagot ill korlatozast ad a jatek a jatekosnak.
    Mellek kuldetesek a sztorihoz kapcsolodo kuldetesek, amiket tobbfelekeppen lehet vegigvinni, akar genny vagy angyali modon es azoknak a valtozatos formaiban.
    Na a Falluot az adott olyan lehetosegeket, amiket nemelyik modern jatek meg hirbol se ismer. Pontosabban a jelenlegi jatekok tobbsege sem ismer a fallouthoz kepest.
    Persze nem egy Wizardry 7, de ettol meg valtozatos es rengeteg szabadsagot ad, ellenben peldaul olyan jatekkal, mint a mar altalam emlitett Phantasy Star, vagy a modernebbek kozul megemlitve peldaul a Halo, de az akcio jatekok tobbsege sajnos nem ad szabadsagot, foleg a konzolosoke sem, es sajnos ilyenek kezdenek emiatt beszivarogni a PC jatekok korebe is.

Megcsinaljak a multiplatformokat, valojaban konzolositva mikozben a minoseg rovasara megy. Peldaul ezert nem tetszett nekem az uj Fallout 3 sem, tul akcio/arcadositottak es az eredetiseget elvesztette.

Bezzeg a regi idokben a HL, System Shock, Deus Ex es hasonlo szinvonalas akcio jatekok tudtak a tortenetukkel es megvalositasukban is udito peldak lenni, pedig valojaban meg ezek kozott is volt tipikus csojatek ala Max Payne modra, de valahol meg az is elvezheto volt, mert volt benne valami uj megvalositas, most pedig legtobb egy sema, max mashogy hivjak oket es mas a kornyezet, de alapjaba veve alig akad amelyik igazabol a mezonybol kimagaslana valami miatt es johetnek a millios konzolos eladasokkal lasd Cod4, mikozben egy iparos munkanal tobbet nem kap a jatekos.
  • raepa
    Segitek, a szinthez igazitas nem meno. Bar nalam nem okoz lelki torest, ha ilyesmivel talalkozom, de mindenkepp a lustasag egy formaja.

Mindket jatekban ket-ket cel van: szerezz water chipet, ez latogass el a Masterhez, illetve szerezd meg a gecket es robbantsd fel a furotornyot. Hogy ezekhez hogyan jutsz el, az a te dolgod; kapsz utbaigazitast, ha nem koveted, akkor meglepo modon nehezebb dolgod lesz, es ha nem vagy felkeszulve, akkor bele is pusztulhatsz. Nyilvan a kudarcelmeny sokak szamara megrazo, de ezek 18+os jatekok, a felnottek elviekben kepesek az ilyesmit kezelni.
  • [NST]Cifu
    Az a probléma, hogy nehéz egy annyira szerteágazó játékban megoldani, hogy az X+1-edik quest kihívást jelentsen akkor is, ha a játék elején van, és akkor is, ha a játék vége előtt akarja megcsinálni a játékos.

Megoldások lennének rá, csak annyira nem szeretik őket:

1.: Skill alapú fejlődés. A "papír" szerepjátékok lassan 30 éve ismerik. Nem "szint" van, ami miatt egy magas szintű karaktert / NPC-t nem tud egy egyszerű sarki koldus megölni akkor sem, ha amaz meztelenre vetkőzik, és lefekszik a földre, hanem képességek (skillek). A fejlődés abból áll, hogy a skilljeidet növeled, amelyből viszont jó sok van. Előnye, hogy a fejlődés nem annyit tesz, hogy fél-isteni szintre emeli a karaktert, hátránya, hogy jól kell felépíteni a skill-rendszert, ne legyenek "mindent ütő" skillek, amelyek látványosan agyonvághatják a játékot.

2.: Úgy programozzák le a questeket, hogy az idő előre haladttával a nehézség azányosan nőjjön. Például a küldetés az, hogy egy falut állandóan kifoszt pár haramia. Ha az elején veszed fel a questet, akkor 2 alig felszerelt haramiával kell megküzdened. Ha a játék felénél, akkor a haramiák az egyre nagyobb zsákmány miatt már kisebb bandába tömörültek, és 10 (nagyságrendileg azonos szinten maradt) haramiát kell leküzdenie. Ha a játék vége felé, akkor meg már egy egész galerit kell már megállítani, mondjuk 30 haramiával. A gond csak az ezzel, hogy általában a játékosok szeretik a látványos fejlődést (ezért nem lenne túl sikeres a skill alapú fejlődési rendszer), ők érezni akarják, hogy a játék vége felé már nincs mitől félniük - a főgonoszt leszámítva persze.

Legalábbis az én meglátásom ez.
  • High end PC #16405
    Szóval lesz demó PC-re a Crysis 2-ből? Hurrá! Ki sem próbálom majd, inkább nyomok egy pre ordert a teljesre, alap vétel...
  • dronkZero
    De komolyan, ez a szinteződés mégis kinek kell már? Épp a karakterfejlődés lényege veszik el, ha nincs viszonyítási alap, és mindig ugyanolyan nehezek az ellenfelek...

Meg úgy elképzelem, ahogy bemegyek éjszaka a nyóckerbe, és a 120 kilós kancigány a korlátozott utcaiharc ismereteimre való tekintettel visszafogja magát, és kisebbet szúr a késsel...
  • kissssss
    (A veled szinteződő ellenfelek a leggagyibb dolog, ami az RPG-kkel történt, )

ezért nem veszem többet elő az ES: Obliviont kár érte.

(és a játék mindent elkövet, hogy elvonja a figyelmed róla, éppen hogy nem terelget. )

nahát erről viszont órákat tudnék mesélni hányszor meg hányszor próbáltam újra nekiesni a fősztorinak aztán mindig jött egy másik fasza melléküldi
  • [NST]Cifu
    Kérek mindenkit, hogy akkor a személyes ellentéteket szépen eltenni a kis dobozba, szu-sza, és egyebek.

Köszönöm.
  • gazgoblin
    gyors pillantás a hsz-re

gondoltam a végére tartogatod a személyeskedést úgyhogy csak arra reagálok mert többet nem érdemelsz

azért mert te azt HISZED hogy én esetleg hülye vagyok, csak mert a vélemény/érveim neked felfoghatatlanok vagy elfogadhatatlanok még nem jogosít fel téged erre a személyeskedésre, de ha így érzed akkor nagyobb tapló vagy mint gondoltam!

találj valki hasonlót flémelhetsz/trollkodhatsz!

/ignore

• dronkZero
    Ez az, ami totálisan teljesen ellentmond a tényeknek.

-Nagyjából az, hogy bejelöli a térképen Klamathot, az egyetlen segítség, amit kapsz. Nem igaz, hogy ez GPS lenne. Soha többet nem mutatja meg a program, hogy merre kéne menned. Én speciel első végigjátszásra olyan szinten felejtettem el, hogy mit "kéne" csinálni, hogy amikor jött a videó, hogy "siessémá bazdmeg", akkor rendesen meg is lepődtem.
    -Vannak kemény környékek, meg vannak biztonságosabbak. A veled szinteződő ellenfelek a leggagyibb dolog, ami az RPG-kkel történt, homlokegyenest megy szembe a józan ésszel, és már megint csak azt támasztja alá, ami az én álláspontom veled szemben: hogy a játékok agyatlanabbak lettek, hogy a hülyéknek is megfeleljenek. Nem az a teljes szabadság, hogy kinyalják a segged és pátyolgatnak, hanem hogy azt csinálsz, amit mersz. Egyébként meg csak gyakorlott játékos kell hozzá, tehát ténylegesen szabad a világ.
    -A játék kevesebb, mint tíz százaléka a fősztori, és a játék mindent elkövet, hogy elvonja a figyelmed róla, éppen hogy nem terelget. A sztori, amit el akartak mesélni az az, hogy mi történt a világgal az atomháború után, és ez a fő téma, nem az, hogy szerezd meg a GECK-et, meg hogy irtsd ki az Enklávét.

Szerintem te soha nem játszottál ezzel a játékkal. Ennyi hülyeséget nem lehet róla úgy összehozni, hogy ismered, játszottál vele. Minden egyes kijelentésed az ellentéte a valóságnak.

Vagy a másik tippem, hogy direkt csinálod, és nem goblin vagy, hanem egy troll.

Amíg meg ilyen ostobaságokat beszélsz, addig arcméret marad. Ha őszinte a hülyeséged, akkor azért mert jogos, ha trollkodás, akkor meg azért mert szarul csinálod, szaladsz bele a pofonokba sorban.
  • gazgoblin
    "Akarhanyszor elismetelheted, akkor sem lesz igaz."

attól én még így látom, ha kijössz aroyoból két dolgod van:
    -find the geck
    -find vic the trader who might knows where is the vault 13 , maybe they got a geck

vagy mész klamathba vagy az első rablóbanda szarráaláz (hacsak nem ismered már annyira a játékot hogy tudjad a kiskapukat a speedrunhoz)

szerintem a készítőknek az volt a célja hogy az álltaluk kitalált úton (és az álltalad választott módon old meg a feladatokat közben) juss el a geck-hez

az hogy van speedrun meg skill abuse nem az ő hibájuk (vagy nem gondoltak arra hogy valaki nem a játékkal akar játszani hanem végigrohanni rajta, vagy csak nem tesztelték eleget a játékot (volt is benne bug rendesen)), ők mindent megtesznek azért hogy a helyes úton tartsanak (GPS, Erős ellenfelek ott ahol még nincs keresnivalód)

a szabadság érzése nagy volt de leginkább csak arra szorítkozzott ez hogy viszamenj oda ahol már jártál és ott királykodj a táposabb cuccaiddal
  • Totti5
    Szerintem érthető amit leír. Pl én elkalandoztam ( ok eltévedetem... ) a Fallout 3ba átkommandóztam, átvergődtem sok sok helyen, abban a reményben hogy egyre közelebb kerülök a célhoz és csak levágom az utat, erre egyre jobban belementem a sűrűjébe ahol már a mutáns csak rámfingott és meghaltam és mindegy hogy mit csináltám az volt megírva előre hogy ha azon a területen harcolok és mozgolódok akkor halál van.

Az csak látszólagos szabadságot ad hogy olyan helyekre is elmehetsz ami amúgy jeleneg még csak a képességeid miatt is kivitelezhetetlen s storylájn sem megy ott, mert az előzőeket nem csináltad meg, tehát nincs érteme, csak A=>Bbe menni emi ki van jelölve.
  • gazgoblin
    "A csojatek az a mass effect"

látod ott a szintedhez igazította az ellenfeleket

kolbászoltam a bolygókon amilyen sorrendben akartam és soha nem futottam bele erősebb ellenbe mint ami én voltam

viszont tény hogy a sztori befejezéséhez triggerelni kellett eseményeket..
  • raepa
    "már-már cső (harmadszor írom)"

Akarhanyszor elismetelheted, akkor sem lesz igaz. A csojatek az a mass effect, a fallout nem csojatek. Mar-mar sem.

"ha a játék teljes freedom-ot adott volna akkor a szintedhez igazítja az ellenfeleket mindenhol"

Medve anyam...
  • Totti5
    Pécén 50, konzolon 60 dodó volt.
  • gazgoblin
    "Ha ez egy cső"

már-már cső (harmadszor írom)

te ragadsz le félmondtatokon, kifejtettem, de megteszem megint: a sztori által irányít téged a játék végig a fő sztorivonalon (speedrun-t senki nem fog tolni első végigjátszásra, ne gyere már ezzel)
    Ha nagyon letérsz a kijelölt útról akkor:
    -gagyi monszterek, gagyi xp
    -atomerős monszterek agyonvernek

ez szépen visszaterel a sztorivonal medrébe

ha a játék teljes freedom-ot adott volna akkor a szintedhez igazítja az ellenfeleket mindenhol, viszont így csorbulhatott volna a sztori amit el akartak mesélni

"Egy "oké, bocs, hülyeséget beszéltem" elég lesz."

Vegyél vissza az arcodból! Az nekem elég lesz! Ha a továbbiakban beszélgetni óhajtasz velem és reagálást is vársz akkor kezdjél legalább annyira normális hangnemet megütni mint én!

• dronkZero
    És Klamathban történt bármi a fősztorival, ott volt a GECK? (Ugye az egyetlen feladat, amit kapsz, az az, hogy "find the GECK".) Nem? Hoppá.
    Az az apróság kerülte el a figyelmed, hogy NEM ARRA KELL MENNI.
    "lolmár". De tényleg.

Illetve arra az "érvedre", hogy ha nem a cső szerint haladsz, megdöglesz, arra mondtam, hogy a speedrun egyből a powerarmorért megy, aztán záros határidőn belül befejezi onnantól a játékot. Ha ez egy cső, akkor a CoD mi? Ott át lehet ugrani csít nélkül az első pályáról az utolsó előttire? Ha igen, akkor én kérek elnézést.

Egy "oké, bocs, hülyeséget beszéltem" elég lesz.
  • [NST]Cifu
    Először is megkérnék (ismét) mindenkit, hogy a személyeskedést mellőzze, ha egymást akarjátok anyázni, ott a privi...

Másodszor:

Portal, TF konkrétan sosem volt teljes árú játék és járt a HL2 mellé vagy ilyen olyan csomagban, vagy ( később ) külön olcsón

A Team Fortress 2 Standalone konkrétan 29,99 USD volt kijövetelekor, az Orange Box megjelenésekor már egyből meg lehetett külön venni, konkrétan az Orange Box alapból úgy volt hírdetve, hogy a bele tartozó, standalone játékok (köztük a TF2 is) árát összeadták, és valami 100 dollár körüli összeg volt áthúzva, és az Orange Box (ha jól emlékszem) 59,99 USD ára volt alá rakva...
  • gazgoblin
    "De akkor dörgölök még egy hülyeséged az orrod alá"

ejj, te tényleg nem tudsz beszélgetni csak flémelni. tudnám hogy mikor nyomattam neked ezt a stílust?! nemtom

"hogy a Fallout2ben van GPS?"

mutatta a nagytérképen a város helyét ahová menned kell, vagy te véletlen akadtál rá mondjuk klamath-ra?
  • gazgoblin
    "aztán stratégiai kussolás volt rá a válasz"

ha esetleg nem reagáltam az azt is jelenthette hogy nincs semmi kivetni valóm az érveiden és elfogadtam azt mint a véleményedet

de ha nagyon vársz valamire választ, dobj meg a hsz számával és reagálok neked, vagy szólj ha csak flémelni meg trollkodni akarsz és hagylak a picsbe, np, csak tudjam

stratigéai kussolás...lolmár vazz
  • dronkZero
    Ez már csak az érvek hiánya. Nagyon jól tudod te, hogy mire nem válaszolsz szándékosan.

De akkor dörgölök még egy hülyeséged az orrod alá nagyon szívesen, ha ez az igény:
    Hogy is volt az a dolog, hogy a Fallout2ben van GPS? Ami elvileg egy "érv" volt arra, hogy régen is ilyen agyatlanok voltak a játékok mint most.