A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Nem jó a példa. A Crysis egy pályájába beleférne egy átlag U3 engine-es játék tokkal vonóval.

Külteres engine-t ne hasonlítgassunk már csõengine-hez, ha egy mód van rá! Ennyi erõvel repülõszimulátorral vagy stratégiával is hasonlítgathatnád...

Igen, tudom, hogy minden játékban lehet találni hibákat, de kérdés volt, hogy mi a bajom az UE3-mal. Ez. Nem tetszik a modellek fény/árnyék megoldása, nagyon mûanyag, a konkurenciához képest szerintem szar.
Pluszban még a pályák is baltával szabottak, tükörsima talajra be van kúrva néhány tereptárgy, azt' annyi.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Chris Redfield
Igaz ez hogy az unreal motornak vannak jellegzetes tünetei, mint ahogy más motornak is, engem nem zavart eddig még. Õszintén ezt a kékes világítást még nem is vettem észre eddig.

Ott van pl a Source engine azt is nemgyengén felismerni.
Abban az anyagok modellezése kicsit finoman mondva ótvar.

Totti5
Még mindig nem értem mire gondolsz. Érdekes lenne hogy korom sötétbe a cselekmény láthatalanul menne és nem lennének kiemelve a dolgok. Amúgy a krakterekkel mindig volt kis gond a Bioban, mert picit gyengébbek mint a környezet, de ez a fejlesztõk hibája, bár nem olyan drasztikus dolog.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Chris Redfield
Most jut eszembe a Crysis-ba nézted közelrõl a fákat a talajt vagy a bokrokat vagy egyébb dolgokat? Nézd majd meg.
A talaj UNDORÍTÓ. a növényzet szintúgy közelrõl, viszont ha ugrabugrálsz, nem fog nagyon feltûnni, mert ez a célja a fejlesztõknek.

Ebben nem látok nagy problémát, mert ha nagy meló lenne mindenbe évekig egy nagy cím se jönne, vagy ha sok pénz lenne, de nincs. Egyrészt megértem a fejéesztõket.

Másrészt mint játékos ezeket én is látom nem vagyok vak. De ez minden játékban minden motorban van. Aki keres talál.

dronkZero
Ja, csak ez nem csak a Bioshockban van így, hanem az összes U3 engine-t használó játékban, és nem szándékos, hanem mindig ilyen.
A másik amikor a töksötétben lévõ modellek mégis valami kékes fénnyel csillognak, az is U3 sajátosság, ami kurvára nem tetszik.

Valahogy nem oké a modellek és a fények viszonya.

Chris Redfield
Ez egy trükk amikor arra fordítják az energia nagy részét, ami a középpontban van és amire a játékos figyel. Most ha mindent miliméterre megnéznék akkor minden játékban tudnék találni oda nem illõ dolgokat ez biztos.
Azért jó tudni hogy nekem a Bioshock nem tetszik mint játék.

dronkZero
Amióta DirectX van, azóta ez csak egy szar kifogás lusta programozóknak.

dronkZero
Nem nagyon tudom, mert szubjektív. Nem tetszik.

Itt van mondjuk ez:
http://gallery.thatvideogameblog.com/bioshock-2/BioShock-2_16.jpg.html

Kiscsaj lába és a talaj közti éles különbség pl. Vagy hogy a kiscsaj _világít_, míg a környezet meg kevésbé fényes. Túl nagy a kontraszt.

CoDot csak azért említettem, mert talán azt mindenki ismeri.

Kongy
Most kurvanagy baromságot kérdeztél. A PC nem egy megadott hardver, hanem rengeteg féle kombináció van, és minden évben újabbnál újabb hardverek jönnek ki rá. Erre nehéz optimalizálni, és nem lehet úgy megcsinálni a játékokat, hogy minden PC jól fusson. De ha te megtudnád csinálni, akkor hajrá.

Ha a PC egy megadott hardvert használna, mondjuk P4-et és vmi noname VGA-t egységesen mindegyik, akk az már nem is pc lenne.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

[NST]Cifu
Van boxom, tudok róla, mérgelõdök is miatta... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Chris Redfield
Állj, fejlõdés az van csak a cod csalóka ám, mert nem egy cég keze munkája!

Chris Redfield
Akkor azt mind1. Csak a 2560 az jobban hangzik. 😊
A lécért meg bocs biztos rosszul jött le, szándékomban nincs megbántani az itteni embereket.

Totti5
Ezen generáció játékai közt keresni kell a natív FULL HD-t tudókat. 720p a standart a játékok 98%nál.

shaddam
Ja codban jó az összhang a sok nulla között.Szomorú hogy 0 a fejlõdés, de kétpofára zabálják a játékot.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

[NST]Cifu
Kicsit bekapcsolódva a témába...

Mond inkább azt hogy konzolon nem lehet 2560-ba játszani és ennyi.

Szabadjon megjegyeznem, hogy konzolokon a natív 1080p is egyre nehezebben megy. A játékok jó része 1920x1080-nál kisebb felbontásba renderel, azt skálázza fel 1080p-re, és ezt adja ki a TV-re...

Totti5
Én nem tudom mit használ. 2010es játék annyit tudok.

Totti5
Ezt prezentáld valamivel mert nekem így olvasva nem jön át és nem emlékszem ilyenre.

[NST]Cifu
@DronkZero: Értelmes flémrõl még nem hallottam, de legalábbis az én szótáramban ilyen nem szerepel... 😊

@Chris Redfield: Pár kijelentésnél már rezgett a léc... Plusz ha a stílust is ideveszem, ahogyan páran itt kifejezik magukat...

Chris Redfield
COD-ban megvan az összhang minden 2d-s lapokból áll. 😊

dronkZero
Egyébként meg épp most fikázom telibe a falloutot, hogy az is 5 éves hulladékot használt, úgyhogy ne ahhoz kelljen már viszonyítanom, ha kérhetném...

dronkZero
Alapvetõen nem is az a baj a modellekkel, hogy rondák, hanem hogy valahogy durván elütnek a háttértõl, az árnyékolásuk, a textúrázásuk, a fények rajtuk mûanyag hatást keltenek. Pl egy CoDban nincs ilyen probléma, ott megvan az összhang a modellek és a terep közt. U3 engine-ben nincs.

Chris Redfield
Jó azt még tudod, hogy ha neked vagy bárkinek igaza lenne, akkor nem mondanám hogy nem úgy van, független az elõzõ dolgoktól.
De ebben úgy gondolom nem látod jól át a dolgokat.

Mond inkább azt hogy konzolon nem lehet 2560-ba játszani és ennyi.
Ezzel nem lenne gond. És majd akkor leirom hogy igen igazad van.

Totti5
ÕÕÕ melyik Fallout vagy Obli vagy más RPG rendelkezik szebb modellekkel mint az ME?

Chris Redfield
Jogos személyeskedés nincs, reméljük mindenki megfontolja ezek szerint a mondandóját.
Ahogy olvasgattam nem is volt.

Chris Redfield
"Igen, pontosan. Ha ugyanazt a teljesítményt hozza ugyanaz a gép, akkor bizony objektíve nem szebb az új."
Ennyi. 😛

Ezt hívják optimalizálásnak, amit sokan nem ismernek.
Nekem ez elég volt hogy tõled halottam, már nincs mit magyarázni ezen.<#puszi>

dronkZero
Igen, amit utálok benne, az mindben ugyanolyan. A modellek szarok, meg a talaj. És az mindben.

dronkZero
Értelmes flém az mehet? 😛

[NST]Cifu
Megkérnék mindenkit, hogy az értelmetlen flamet és a személyeskedést kerülje a továbbiakban. Normális hangnemben folytassátok, ha kérhetem, és mellõzzük a jelzõs szerkezetek alkalmazását a másik félre.

Az eltévelyedõknek büntipont jutalmat tudok felajánlani...

dronkZero
"Ha most betolom a Witcher 1-et és játszok, utána betolom a Witcher 2-õt és nyomom nem változik a gép akkor ez a játékra nézve azt jelenti hogy mindkettõ 1 szinten van látványra?"

Igen, pontosan. Ha ugyanazt a teljesítményt hozza ugyanaz a gép, akkor bizony objektíve nem szebb az új.
Csak ugye a pszichológia... hogy ami új az biztos jobb is. Meg ugye a kedvenc platform... Aztán jól átbasszátok saját magatokat is.

("Szépség" = grafikai részletesség: textúrák mérete és változatossága, modellek részletessége, felbontás, effektek stb.)

Totti5
GeoW, Batman, Mirrors Edge, BioShock, Lost Odyssey, Enslaved, Mortal Kombat, Silent Hill: Downpour, Mass Effect ugyan úgy néz ki, vagy csak a szokásos szarozós közhely?

dronkZero
Jó példa az U3 engine, mert pl attól már hányok. Ronda is, és az összes játék, ami használja, ugyanúgy néz ki. De említhetném a Gamebryo engine-t is, a Fallout New Vegas szvsz még rondább is, mint az Obli volt. Vagy pl a Call of Juarez 2 blurjétõl majdnem megvakultam, pedig az elsõ rész szép.

Bulletstorm meg ezekkel a sablon romjaival minden, csak nem meggyõzõ.

Totti5
"Nézd meg a Bulletstorm, a legjobb példa a videója. Nem sok pixelbõl áll néhány háttér elem, de összhang van ahogy látom, a fontos kiemelt dolgokat jobban hangsúlyozzák, a távolabbikat meg kevessebb energiából csinálják."

Jól néz ki a Bulett hozza a nagy átlag ( AAA ) szintet, de az igazi fejlõdés és kibontakozás Unreal motor terén valszeg az ezen generáció utolsó EPIC játékval lesz az pedig a GeoW3 aminél mindent ki fognak facsarni a motorból és a gépbõl amit bírnak látvány terén.

Chris Redfield
Talán mert PC-n ha én nekiállok játszani egy játékkal, a következõ része ha szebb lesz valszeg az is el fog futni ezt mivel magyarázod?
Ha most betolom a Witcher 1-et és játszok, utána betolom a Witcher 2-õt és nyomom nem változik a gép akkor ez a játékra nézve azt jelenti hogy mindkettõ 1 szinten van látványra?

Totti5
Ákéd vonalon a legjobb.

Chris Redfield
Még jobban kiismerik a gépet, még jobban kihasználják, még jobban optimalizálnak, és utána jönnek a fifikáns trükközések, mikor elhitetik a látvány által hogy nah igen.

Egy idõ után pixelszámban nem fog tudni többet kipakolni a gép az biztos.
De mindig valamit hozzátesznek, ezért van hogy a gép öreg korára ismerik ki, akkor jönnek a nagy játékok.
Nézd meg a Bulletstorm, a legjobb példa a videója. Nem sok pixelbõl áll néhány háttér elem, de összhang van ahogy látom, a fontos kiemelt dolgokat jobban hangsúlyozzák, a távolabbikat meg kevessebb energiából csinálják.

És a hatás megvan ahogy látom. Mond azt hogy unreal motorból van még egy ilyen cucc.
Ott van a Bioshock 1-2, meg a Singularity meg egyébb, kezdetekben az Unreal 2007.
Most nézd össze. És látod hogy ha kiaknázzák a gépet a látványra a fantasy környezettel szerintem szebb képet mutat mint az eddigiek.

Szép volt kezdetekben az Unreal 2007, de azért a környezet látványban közel sem ilyen.
Ott is ez van idõvel megtanulják kezelni a motort, meg a gépeket is.
Van benne logika nem? 😊

Nem õrjöng a topik. Csak egy 15 éves hülyegyerek spammeli tele a topikot a baromságaival, mert anyuci-apuci vett neki PS3, 4-es átlag miatt. <#taps>

[HUN]FaTaL
Ti ezt az árkád fostaligát nevezitek szintnek?😄

http://goo.gl/gd6Zi5

A PC demó hiánya, illetve konzolos volta szerintem más okokra is visszavezethetõ. PC-és játékosok, akik megvették az elsõ részt, potenciális vásárlói réteget képviselnek már, nem fogyott rosszul. Konzol-only fanboyok elõtt viszont még bizonyítania kell a kiadónak, hogy "megéri" megvenni a tákolmányukat, így demózzák elõttük.
Részben legalábbis ez is ok lehet. Ezt csak azért írom, mert a saját példámból indultam ki. Ha kijött volna a PC demó, akkor is ugyanúgy megvenném PC-re, mint most, ahogy nem jött ki. Hardverbuzi PC-és körökben alapmû, és ma már egy közepes erejû hardver is bitang erõs, a pár évvel ezelõtti szinthez képest.

dronkZero
Ugyan mitõl? Kamatozott a RAM, vagy kigyúrta magát a proci?

1. 15 percet bõven elég is volt
2. ha nem tünt volna fel hawknak a pc verziójáról beszéltem, valszeg igaz a 30fps meg a blur is, modellek meg a talaj is kb ugyanaz a szinvonal
3. ismered azt a szöveget ha látod a "jobb" verziót utána csak félmosollyal tudod élvezni a játékot hiszen tõled származik 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Chocho
Azért butaságokat nem kéne beszélni, nyilván szebb lesz ennyi év után a felhozatal.

Gaming is believing.

Chocho
Szerintem itt nem errõl van szó, a Crysis PC-n elég jól fogyott. 😊 Sokkal inkább az MS keze lehet a dologban, erre mutat, hogy PS3-ra sem jött demó egyelõre.

Egyébként tény, hogy külföldön a konzolos demóknak komoly jelentõsége van, pl. a Vanquish demóletöltéseit több helyen kiemelte annak idején a sajtó. De ez minket, ebben a pici topicban nem biztos, hogy érdekel.

Gaming is believing.

Totti5
Mennyit ACE 6oztál?

Totti5
Ez nem gyõzködés kérdése. Tudod a fix hardwer elõnye hogy a benne rejlõ teljesítmény valóban ki tudják használni és optimalizálni rá. Igen ez fura dolog, manapság pécén ezt egy VGA cseréval éri el a júzer, igaz ott a fejlesztõ sem töri magát hogy a 300 féle kombinációra optimalizálja. Ez nem trollkodás, ez tény. Meg lehet nézni...

DanielT
Na ebbõl a hozzánemértõ hozzáállásból élnek meg a pc hardvergyártók.
már megint mit flesselsz Totti?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

dronkZero
Gyõzködd csak magad fizikai képtelenségekkel, az menõ mostanában úgyis.

DanielT
Nem hiszem, TUDOM, hogy õrjöng a nép, amikor egy nagyobb név demója kijön. TOMBOLNAK, minden topik száguld ilyenkor.

Arról nem beszélve, hogy a demó kiadása is egy jelzés a játékosoknak, jelen esetben a pécéseknek, hogy ennyire köszöni szépen az elsõ rész warezolását a Crytek.
Totti5
Én ilyet nem gondolok. TUDOM. Gyere át, 20 játékkal bizonyítom neked hogy leteszed az állad az eltérésektõl.

Chris Redfield
Nem akarok megint geci lenni, de ezt a baromságot megint ellövitek.
Mond már meg hogy te hány gombot használsz egyszerre a billentyûzeten meg az egereden ba+

Megmondom neked. Van 2 shift 2 alt meg 2 enter meg 2 ctrl.
Ennyi, de te se nyomsz több gombot szóval ez baromság.
Kb annyira baromság, mint hogy a GOW3-ban 2 gombot nyomogatsz.

Ebben kurvára benne van a vergõdés most, úgy érzem.