17438
-
#16468 Mi értek el vele? -
#16467 Igen ez tisztan latszott, amikor kijott a Crysis, marmint a kulonbseg. :S -
#16466 Hiába újul meg naponta a PC, ha ezt az iramot nem győzik a fejlesztők. Többek között ezért sincs akkora különbség a konzolos és PC-s címek között. -
#16465 Max konzolon nem fejlodik. -
#16464 Xbox 360-ra nagyon nagy siker volt, PC-re szerintem kb. 1-2 milla mehetett el... -
#16463 Nemtom, ki csinálta a bannert, de már kezd jó lenni... -
#16462 A hardver nem fejlődik az 5 év alatt, ellenben a játékok igen. -
#16461 Neten olvasgatva találtam sokféle bizonygatást!
Sokak szerint (szerintem igazuk van) amíg a konzolok 4-5 év után újulnak meg (hanem több [lásd PS2 és PS3 esete ami majdnem 6!! év!] ), ennek ellenére a PC-k naponta,havonta tudnak megújulni, újat felmutatni.Az már más kérdés, hogy a kalózkodás miatt nincs PC Exkluzív cím. -
#16460 Keves ez a tereles baratom.
Leirtam, hogy PS3 adatot egy azaz 1 hasonlithato konzolhoz kepest alias PS2, te meg jossz a fleos osszesitett adatokkal.
Raadasul GTA 4rol beszelunk, ami ket eves es nem GTA5-rol.
PS3:
Grand Theft Auto IV (2.73 million approximately: 1.89 million in US, 211,240 and 37.306 The Best in Japan,[600,000 in UK)
2010 junius
-
#16459 MGS4 meg átlépte az 5 milliót, na tovább nem is nézem, mert semmi értelme. Legalább ne hamis számokat írnál. -
#16458 GT5 meg most jelent meg 2 hónapja, még bőven van ideje elérni a 10 millát, már ha eléri. -
#16457 Mutasd honnan vetted hogy csak 2,7 ment el PS3ra, mert nehezen hiszem el hogy a 15 millióból a többi 360ra meg pécére. -
#16456 Ne gyere mar osszesitett adattal jo ?
KEzdj el ujra olvasni es megragni az elhangzottakat, aztan gondolkozni es ertelmezni a leirtakat. Hidd el nem nehez feladat, meg egy konzolosnak sem. Koszi. -
#16455 "On 3 March 2010, Take-Two Games announced that Grand Theft Auto IV has sold 15 million units globally.[176] On 9 June 2010, Take-Two announced that Grand Theft Auto IV had sold over 17 million copies."
2,7 millió max egy régióra vonatkozik pl USA, vagy Európa, ennek nézz utána... csak az első héten 5 millió ment el a két konzolra, fele fele arányban kb.
PS2 jóval nagyobb felhasználói bázissal rendelkezett, és nem volt ellenfele, a legsikeresebb konzol, persze hogy jobbak voltak rá a számok. Manapság ott a 360 és a Wii is mellette, ráadásul nem is a PS3 a piacvezető.
FF13 5-6 millió közt ment el a két konzolra, tehát hozza azt az eladást, csak nem egy gépen, mert a két gép hasonló táborral rendelkezik ezért az eladások megoszlanak.
Jrpg virágzásának vége az asztali konzolokon ( kézi konzolokon nem ), egyedül csak a FF széria létezik most nagy konzolon mint AAA fejlesztés a többi kisebb költségvetésű játékok, ami meg nagyobb projecteknek tünik azok Wiire vándolróltak át.
Miben volt alkalmatlan FPSezésben egy PS2 vagy xbox ? Halo 1 5 millió, Halo 2 8 millió.
Konzolon is változik a világ, változnak a prioritások, változnak az igények. Akik a PS2es időkben fillérekből elevickéltek azok most lehet hogy szenvednek vagy már azóta meg is szüntek, mert nagyon drága lett a játékkészítés és ez csak fokozódni fog a jövőben. -
#16454 Szep es jo, hogy tobbet adtak el, de hogyan ? Az ilyen osszehasonlitas az eleg nagy ferdites, ha a platformokra levetitve nezzuk.
A PCs adatokat kellene megnezni, az hogyan alakult, de a regi szamokra vonatkozoan nem talaltam semmi adatot.
A regi Falloutokat csak es kizarolag PCn forgalmaztak, most pedig 3 platformra.Ez olyan mintha osszevetnenk barmilyen regi eladasi adatot egy orszagra nezve es mondjuk 20 evvel kesobbi uj tipust egesz europara vetitve.
Persze hogy osszesitve tobb fogyott el most, mint regen, de ez nem jelenti azt, hogy masfajta konstrukcioval ne lehetett volna tobbet eladni, ha nem konzolositjak es egy akcio/FPS/RPG-t csinalnak belole.
Maradni kellett volna a gyokereknel, nem pedig egy hybridet csinalni belole.
Raadasul 20 evvel ezelotti viszonyok is megvaltoztak, sokkal tobb reklam a mediakban, interneten es meg valami ami a legfontosabb, egy olyan termek, ami egy etalon es kevesbe kell eladatni, mint egy uj termeket. Ilyenkor a nagy varakozasi ido, megtobb eladast szul.
Amugy pedig Hunfatalnak igaza van olyan szempontbol, hogy bar tobb jatekos van, mint regen, az eladasi mutatok az aranyokhoz merten csokkennek.
Nem csak a PCs piacon, hanem a konzolos piacon szinten.
Nezzuk csak a PS3-t.
Egy Grand Turismo 5 millios eladassal buszkelkedhet, mig PS2 joval 10 millio felett.
GTA 4 - PS3 2,7 millio felett , mig PS2-n nem volt olyan szeria, amit ne adtak volna el minimum 6 millios peldanyszamban, sot a San Andreas ami vezeti az eladasi listajat majdnem 18 millioval.
Hol van kerem ahhoz a 2,7 millio ? Erre meg azt sem lehet rafogni, hogy az egyik 5 ev alatt produkalta, mig a masik a teljes kifutasi ciklus alatt. Hova tovabb ott tartunk, hogy a PS3 is kifut meg 3 ev kornyeke es lehet jonni az uj vassal.
De nezzuk a jRPG legnagyobb nevét:
Ps3 Final Fantasy XIII 2,8 millio, PS2n a X. resz kozel 7 millio es a tobbi is mind 5 millio felett.
Sot a tendencia folytatodik ebben a kategoriaban. PS2n a legtobb jRPGt ellehetett adni 4-5 millios peldanyszamban, most meg a jobb kiadasok is legjobb eladasa is max 1 es 1,5 millios peldanyszamu.
Metal Gear Solid ?
Ps3 3 millio, PS2 ket es felszerese.
Es szepen sorolhatnam.
Egy azaz egy szegmensben novekedett az eladas a regi konzol tipusokhoz kepest a konzol FPS, de az is csak azert, mert a regi tipusok "szinte" alkalmatlanok voltak erre a jatekmodra.
-
#16453 Nem mondtam, hogy kevesebben vesznek. Azt mondtam, hogy a vásárlópiac "új" részét legnagyobb részt a konzolok teszik ki. Az eladások meg ezt alátámasztják.
Hogy a PC-s piac mekkora, azt a WoW mutatta meg leglátványosabban. -
#16452 Szerintem meg nem vesznek kevesebben játékot mint mondjuk 15 éve, sőt. Csak jólesik a rinya a kiadónak, semmivel nem nagyobb a warez most mint a 90es években csak akkor cd-n terjedtek egymás között a játékok, most meg gyorsabban a neten. -
#16451 Viszont ahogy a Fallout 3 eladások is mutatják, a játékosállomány "új" részének elsöprő hányadát a konzolok teszik ki. A Fallout 3 PC-s eladásai nem igazolják azt, hogy a PC-s potenciális vásárlótábor jelentősen nőtt volna. -
#16450 A játék két része között azért jónéhány év eltelt és sokkal többen játszanak ma már mint a második rész esetében. -
#16449 A "konzolhatás" pedig a pénzhatásnak. A kör bezárult. :)
A Fallout 3 mintegy több, mint 2x annyi példányban kellt el, mint a második része (fejből mondom, de a nagyságrend valami ilyesmi). Hiába lett volna sikeres egy Dragon Age grafikás, Fallout 2 vonalat követő rész, elég esélytelen, hogy ilyen eladást és nyereséget produkáljanak belőle.
Ezt azért szerintem nem kellene elvitatni. Ettől még egyetértek azzal, hogy károsan befolyásolja a játékok fejlesztésével kapcsolatos döntéseket. De hogy anyagilag jobban megéri nekik, az biztos, látható...
Ne felejtsük el, hogy a Bethesda nem tapasztalatlan. A Morrowind már X-Box-os / PC multiplatform volt, az Oblivion meg X-Box 360 / PC. Tehát látták a felvevőpiacot. -
#16448 "Raadasul az allitasodtol meg ez a par cim is ellent mond, miszerint eltuntek teljesen."
k. fárasztó kezd lenni ez a baromkodás...idézd már vissza hol állítottam ilyet?
mégjobb: kattanj le te is rólam a kispajtásoddal együtt -
#16447 Regen miert volt tobb ? Egyaltalan nem volt tobb, csak szamoztak oket, hogy Ceasar 1-2-3 stb. De azok se negyed evente jottek ki.
Most detto ugyanaz a helyzet, mert nem veletlenul nem soroltam ezek koze a mondjuk Ages of Empires tipusu jatekokat, mert az teljesen mas kategoria.
Raadasul pedig, nem gondolod, hogy az osszeset befogom irni neked, ami megjelent ? Ez csak a lista egy kis resze es egytol eltekintve egy even belul adtak ki.
Raadasul az allitasodtol meg ez a par cim is ellent mond, miszerint eltuntek teljesen.
-
#16446 mitvanmittenni?
én is vegyem és egyem? -
#16445 most mondtál stílusonkáént 1-2 címet...régen azért több volt és ömlöttek a bőrlehúzások ami generálta a versenyt és a minőséget
"Nem tuntek el,"
nem mondtam hogy eltűntek, csak azt hogy alíg van már ilyen
" te nagyon eltevedhettel a konzolosok vilagaban."
Teljesen megváltoztak már az igények és az ilyen játékokba már korántsem öntenek akkora pénzeket/reklámot -
#16444 Ezzel az a baj, hogy nem fedi a valosagot.
Ha teszem azt olyan jatekkent adtak volna ki a Falloutot mint mondjuk a ketto volt, olyan mostani modern kontosben, mint a Dragon Age akkor is nyereseges lett volna.
A hype es a nev hozta a bevetelt, maga a jatek az eppen hogy jo kategoriaba, ha bekerul, semmi tobb. Meg sem kozelitti az eredeti osok szinvonalat. Ez pedig az elkonzolositasanak koszonheto. -
#16443 Hova tubntek a Sim cityk es managerek ? Nem tuntek el, rengeteg van beloluk, te nagyon eltevedhettel a konzolosok vilagaban.
Anno sorozat, Patrician IV, Civ legujabb tagja nem is olyan regen jelent meg. Farming Simulatortol kezdve mindenfele hulyeseg,Commander: Conquest of the Americas, Settlers 7,The Guild 2: Renaissance, Grand Ages: Rome,Imperium Romanum: Gold Edition (na jo ez csak 2009-es) stb.
Managerekre nem terek ki, de meg akar lovi managert is talalni , a sok foci es egyeb kozott.
-
#16442 Ezzel az a gond, hogy hiába, ha sokmilliónyi másik ember, akinek viszont ez jön be, megveszi. -
#16441 Senki, de nem azokról volt szó hanem ezekről a pécés berkere szánt rpg, akció rpg játékokról, melyeknek mindegyik portja ( 4et próbáltam ) egy trágya szemét 360on ( játszhatatlan bugos, akadós, ronda, elvi hibás ). -
#16440 "Pécén a konzol portok 60fpsel mennek full hdban, és a GTA4 is szebb meg jobb nem? "
Már amelyik, a normális munka igen. De kimondta, hogy nincsenek ordenáré szar portok? -
#16439 Lehet, hogy rosszul emlékszem, nagyon régen volt. A Google találat szerint:
"as far as I know non-human monsters have fixed stats, while human enemies are always the same level as you." -
kissssss #16438 (es amig a habtestet a fohosnek nem gyurjuk ki)
sniper és akciókapitány perkekel kitömve ajjaj Frank Horrigan bácsi nagyon díjazta mikor 2x lőttem a szeme közé kritikust 1 kör alatt.
-
#16437 Akkor ez már a te nyomorod marad, nyugodtan lekattanhatsz rólam! -
#16436 Az biztos, viszont ezeknek a játékoknak a steamon, PSN és XBLA rendszereken lenne esélyük, csak hát nem ártana egy egy nagyobb kiadóval bereklámozni és normális költségekkel elékszíteni s terjeszteni. Majmok szigete HD biztos sikeres volt, nekem sok ismerősöm megvette XBLAn, köztük én is, mert jó és ha még több ilyen jönne akkor még jobb lenne. -
#16435 Pécén a konzol portok 60fpsel mennek full hdban, és a GTA4 is szebb meg jobb nem?
Amíg nem játszottál a Two Worlds és a többi játék portjaival addig hanyagoljuk hogy mi a szar port... a GTA4 ezek mellett jó volt. -
#16434 Hát igen, a reklámozás/hájpolás is kemény befektetendő pénzeke kíván
Ha meg csak fórumokon terjed az emberek közt akkor max azok figyelnek fel rá akik nosztalgiára vágynak
próbálj ma eladni egy 14 éves srácnak egy day of the tentacle-t vagy monkey island-et...nem értené mi ez a flash gagyi -
#16433 "max kaptak egy ordenáré konzolos portot ami játszhatatlan és értelmetlen."
Persze ilyenkor a fejlesztők a hibásak, de amikor pcre jön egy ordenáré port (pl. gta4) akkor rohadt játékosok csak warezolnak. :)))) -
#16432 Csak nincsenek szemelőtt, ami akárhogy is instant halál rövid távon... -
#16431 "Szó se róla, én sem örülök a trendnek, de ha a vásárlók ezt akarják, és a befektetők / cégtulajok meg az ő pénzükre hajtanak, akkor ezt a trendet kell követni."
vagy szavazok a pénztárcámmal és nem veszem meg!
tudom-tudom a sok hülye konzolos úgyis megveszi, akkor meg mit számít hogy én nem tettem? ööö...nem nyomtam le a szarjukat a torkomon? F3 meg az NV a mai napig nincs meg (még warezban se), bottal se piszkálom meg -
#16430 Witcher azért lett sikeres mert igényes, ez a többi hasonló eresztésről nem mondható el, ami a fejlesztők ibája hogy csak közepes cuccra futotta, pedig ezek pécés játékok és max kaptak egy ordenáré konzolos portot ami játszhatatlan és értelmetlen.
FPSből elég sok jön és lehet válogatni. Lehet hogy pécén csak a CODvan és abból indulsz ki, de ne tedd, mert a világegyetem tágasabb ám...
Autós játékok és azokból is az AAA fajta konzolon van: Forza 3 és GT5 ami olyan tartalommal és minőséggel rendelkezik hogy a bokád lefosnád, persze fikázni könnyű és sóvárogni értük. Játszani kell velük! amúgy lesz TDU 2, Shift 2, Dirt 3, F1 2011 melyek egyike sem agyatlan baromság szóval kár vergődni mert az autós felhozatal igazán kellemes és igényes, és ebből már az NFS sem lóg ki hála az égnek. -
#16429 akkor az tiszavirág élet lesz :S