17438
  • Jakuza001
    Ujra megkerdezem toled, de mar kezdesz lefarasztani a mű, eljatszott meg nem erteseddel.

Ha a kispistatol kapsz 20 forintot egy ugrokotelre az a bevetel ugyanugy a te zsebedbe vandorol, mint ha berelne toled az ugrokotelet, hogy jatszani tudj. Abbol fogsz fejleszteni, hogy tobb ugrokotelet tudjal eladni, vagy kiadni.
    Az MMO pedig igy mukodik, gyakorlatilag berled a jatekot a tulajdonostol.

Ha jol emlekszem a mai napig beleszamoljak amugy a konzolos bevetelekbe a berlemenyt is.

Amugy pedig az MS online szolgaltatasanak bevetele nem szimplan egy jatekra vetitve folyik be.
  • Ry0K3N
    Inkább mondj 5 konzol only kiadót mert a legtöbb kiadó multiplatform játékokat csinál.
  • Jakuza001
    Mintha lenne 20 olyan kiado aki csak console only es a top kategoriaban van, bevetel szempontjabol. :D
    Az EA es a tobbi kiado ugyanugy ad ki masik konzol tipusokra szinten.
  • Totti5
    Újra. Tehát mi köze van egy havidíjrendszernek és az abból befolyó összegnek ahhoz az adott kiadó más játékaihoz, melyek multiplatfomrok és a jelenetős pénzek a konzolokról folynak be? láthatóan semmi az ég világom. WoWból pedig 1 van és ez öngmagában max a Blizzárd 10 éves fejleszti idejeit fedezi, de hogy körbehordozandó véres kardként szolgál a pécés játékipart illetően az már viccesen hangzik.
  • gazgoblin
    Szóval mondjál még 10-20 pc only kiadót akiknek megéri a pécé és 2-3 évente csinálnak is valami játékot! (értsd nem csak a zavarosban halásztak pár címmel / vagy nem mentek még tönkre)

Megvizsgáljuk a játékaikat, azoknak a költségvetését, színvonalát grafikáját, eseteges butaparaszt akciógáma voltát!
  • gazgoblin
    ezek a dolgok nem csak konzolra jellemzőek manapság

ugyanúgy tettenérhető pécén is

talán azért (nemtom) mert ma már nem rétegdolog a játék hanem szórakoztatóipar lett. és ha valami atomnehéz/frusztráló/szar checkpoint rendszer az már nem olyan szórakoztató a többségnek

-a verekedős játékoknak igenis van mélysége
    -a quic-time event csak egy darabja (változatossági tényezője) a játékoknak és általában arra szolgál hogy az ingame videót tegye kissé interaktívabbá
    -AC ugribugri rendszere valóban prmitív és zéró ügyesség se kellett hozzá (harcról nem is beszélve), nem is próbálom megvédeni, de mégis szerettem a játékot ennek ellenére.
    -A CoD-ok, mohák mindig is agyonszkriptelt félcső fps-ek voltak
    -Az RPG térképeket én is élvezettel firkáltam fel kockásfüzetben annó c64-en, de pl a baldur'gate 1-2, fallout 1-2 is már-már csővilág volt...persze menjél bármerre legfeljebb agyonbasznak a 20 szintel magasabb ellenfelek.
    A neverwinter meg kikúrt cső volt (mehettél a főtérről négy irányba aztán csókolom) és ezek régi gamék és nincs közük a konzolhoz.
    Lehet hogy a világ nagy volt de az aktuálisan betöltött térképdarab nem volt olyan nagy hogy GPS kelljen (világtérkép meg akadt azért)

"Ma már az a ritka, ha egyáltalán látsz gameover feliratot az egész játék folyamán. Ügyesség, lófaszt, ne röhögtess."

Van aki szórakozni akar, és van aki frusztrálódni. Ha nagyon érdekel tudok mmondani pár konzolcímet ahol vért is lehet hugyozni ha nagyon arra van kedved
  • Totti5
    3 pont
    3 pont
    2 pont

1 pont nagy ritka, az már tényleg a legalja szutyok amit még tesztelni sem érdemes.
  • Jakuza001
    Ember, a bevetel es bevetel kozott nincs kulonbseg, egy helyre folyik be, nem mashova, ezert felesleges megkerdojelezni.
    Jah es nem, az MS online gamingje nem hoz annyit mint a Wow.
    Lehet megnezni az eves revenue-t, le van irva benne szamszeruen.
    2009ben 800 millio 2010ben megkozelitoleg 1 milliard.
    Csokolom!
  • Ry0K3N
    PSN azméingyenes?
  • Ry0K3N
    Az internetér is fizetsz szolgáltatás gyanánt az most más tészta hogy a MS még egyszer lehúzza a vásárlókat a live miatt. És úgy vehető egy kalap alá hogy fizetsz x összeg díjat y játékidőért. Megveszel egy játékot konzolon képlet ugyanaz csak eltérőek a számok.
  • dronkZero
    Sok a "kérlek", tudom. :P
  • Totti5
    Lényegtelen.
  • dronkZero
    Mutass kérlek 1-2-3 pontos játékrivjúkat, kérlek!
  • Totti5
    MIIICSODA? 7es játék már bugos szar? 1-2-3 pont az ahol a játékmenet akadályozza valami technikai probléma, afölött ilyenről szó sincs sehol.
  • dronkZero
    Az Xbox Live minden multiplayer játékhoz kötelező, a wow havidíj meg azért annyira talán nem, szal tényleg: miről beszélünk?
  • dronkZero
    http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FourPointScale

(Vigyázat, tvtropes! :D)
  • Totti5
    Egy egyszeri eladott játék vs havidíjas szolgáltatás hogy a kurva életbe vehető egy kalap alá? Akkor az Xbox live online géming több pénzt hoz mint a WOW... Miről is beszélünk? nem a játékról van szó hanem egy havidíjról amit egy szolgáltatésrt fizetsz ( hogy ez mennyire jogos az már más kérdés, de amíg nagy tömegek teszik és csilliárdok folynak be addig jó dolog nekik ).
  • dronkZero
    Igen, rossz, tekintve hogy a 10-es skála gyakorlatilag 7-9 tartományban működik a legtöbb újságnál, és 7-et is már csak az kap, ami játékmenetet akadályozó bugokkal van tele. A 8 az csak szimplán szar.
  • dronkZero
    "mondjál már pár ilyen címet plíz? (persze biztos találunk ilyeneket a középszar kategóriában amik megbuktak és a készítő bezárta a boltot) "

Egyébként meg ezt kifejtheted, hogy mi a tökömre mondjak példát?
    Éppen az a baj, hogy a seggeteket veritek a földhöz örömötökben ezektől a végtelenül buta, de legalább szép játékoktól, amik elé engem erőszakkal kéne kényszeríteni. Miért is zárna be fejlesztő, ha ezekre az agyatlan hulladékokra van igény?

De már megint az van, hogy azt próbálod erőltetni, hogy ami népszerű az jó is, holott ez még mindig pont fordítva van.
  • Ry0K3N
    Igen egyetlenről de a Far Cry 2 es 8.2 IGN reader score sokatmondóbb.
  • Jakuza001
    Sot, annyira nem erdekli a konzolosokat a jatek, hogy rengeteg konzolos ott nyomul a WoWon.
    Sot biztos vagyok benne, ha nyitnak a konzolosok fele, akkor a sok kis mitugrasz ott fog konzolon tobzodni a WoWon, es akkor majd mar az o jatekuk lesz es peldakent fogjak emlegetni. Ismerve oket.
  • gazgoblin
    ez most egyetlen oldalról van?

és a 8,5 olyan rossz?
  • Ry0K3N
    Szerinted a Blizz törődik fikarcnyit is Kutik bácsival hogy hogy megy neki? És a Cod azért nyit konzol felé mert ott még nem wowoznak és kell a multi xp grind ami megfogja az embereket csak nem epixet kapsz érte hanem szép távcsövet ruhafestést avatart meg aranyozott ákát és mindenféle haszontalan dolgot.
  • Jakuza001
    Nem lenyeges hat. :D Nem is mondok ekkora fullentesre mar semmit.
    Megegyszer leirom, hogy megertsd annyia lenyegtelen, hogy tobb penzt termel mint a legnepszerubb konzolos jatek es kikeresheted az osszes egy halmazba csooportositott konzolod kozul a neked szimpatikusabbat is es nem fogsz talalni egyet se.
    Vagy mi szamit ha a jatekiparrol beszelunk ? Elobb meg a bevetelrol papoltatok, de most mar nem szamit. Vicces.
  • Jakuza001
    Mi az a lenyeg ? Elobb meg a lenyeg az volt, hogy egy idoben jelent meg. :DDD
    Oh wait, nem. Nem egy idoben jelent meg.

Csak halkan megjegyzem neked, meg volt errol egy interju is anno a keszitokkel, keress jo erosen ra a neten, hogy kijelentettek , hogy amikor lattak a PCn hirtelen milyen gyorsan nagy nepszeruseget okozott, akkor gyorsan megcsinaltak a PS2 verziot.

De csak neked egy masik osszefoglalo.

"Az első játék 1996 október 30-án jelent meg a Core Design fejlesztőstúdió jóvoltából. A kornak megfelelően eredetileg férfi főhős állt a középpontban, azonban Toby Gard a figurát egy női kalandorra cserélte. A tervezett Laura Cruz nevet megváltoztatva lett Lara Croft a főhős. 1996 őszén látott napvilágot és megjelenését szinte azonnal siker koronázta. A feszülő pólós, rövidnadrágos, mindkét kezében pisztolyt tartó Lara hamar népszerű lett a PC-s játékosok körében, azonban Gard még ebben az évben távozott a csapattól, mivel nem volt hajlandó a főhősből szexszimbólumot csinálni. Azonban a jogok ott maradtak az Eidos Interactive & Core Design páros kezében.

Lara alakja mellett a másik ok, ami hozzájárult a sikerhez, hogy ebben az időben ez volt az egyetlen 3D-s külső nézetes kalandjáték.

A játék nagy sikert ért el s több millió példányban kelt el világszerte. Így PC mellett megjelent Sony Playstation játék konzolán is. Évekkel később pedig az első rész a Nokia Ngage - főleg játékra tervezett - mobilján is elérhetővé vált."
  • Totti5
    Akkor erről legyen szó. Nekem sem tetszett az FC2, abba is hagytam 1 óra után és búcsút vettem tőle örökre.
  • Totti5
    Te még mindig nem érted hogy nem lényeges a WOW és havidíja?

Pl ott a COD, ami szerinted miért a konzolok felé nyit minden téren, miért a konzolokat helyezi első helyre? azért mert konzolra lényegesen, sokkal több megy el mint pécére. Hiába a termel a WOW elképesztő összeget folyamatosan a havidíjakkal, az egy fikarcnyit sem fogja előre vinni a többi Activision játék szekerét és továbbra is tolodnak a konzol felé.
  • dronkZero
    Mélysége nem nagyon volt, tényleg a legegyszerűbb FPS-ek közé tartozik, de legalább az nem volt gyökeresen elkúrva, mint a 2-ben.
  • dronkZero
    Primitív alatt azt értem, hogy primitív. Kezdetleges. Játékmenet az abszolút minimumra szorítva.
    A CoD játékmenete kb a Wolfenstein3D-vel vetekszik, az akciójátékok harcrendszere kimerül a "lenyomva tartom az egyik gombot, aztán megnyomok egy másikat" rendszerben (AC), az RPGk hatalmas, felfedezésre váró világán átvezet a beépített GPS(mind), az autós játékokból kihal a fizika... Arcade és verekedős játékok meg stílusukból adódóan mindig is primitívek voltak, de mondjuk azzal nincs baj, annak az a célja.

Aztán az mit számít, hogy kell hozzá ügyesség? A Tetris 10. fokozatához is kell, és? Egyébként meg nem kell hozzájuk, egy félvak down-kóros jobb oldalára béna elmebeteg is végigjátszik egy-egy ilyen játékot, semmi nem kell hozzá, csak elhatározás.
    Ellenpélda, nemrég előszedtem a Jedi Knight 2-t, nagy arccal felraktam hardra, mert mostanában még az is borzalmasan könnyű, aztán csak pislogtam, amikor az első pálya közepén kisimult a karakterem EKG-ja. Ma már az a ritka, ha egyáltalán látsz gameover feliratot az egész játék folyamán. Ügyesség, lófaszt, ne röhögtess.

Azt nem mondta senki, hogy nem lehet látványos, inkább pont azzal van a baj, hogy semmi mást nem tudnak ezek az ipari hulladékok, mint látványt. Ráadásul azt is csak másodvonal szinten, az 5 éves hardver, ugye.

Sztori is lehet jó, de ha annyi az interaktivitása a játéknak, mint egy könyvnek, akkor inkább olvasok könyvet.
  • Jakuza001
    Hat persze almodozz csak tovabb. :DD
    Maga az altalad konzolnak titulalt kezi konzolok, alias kvarcjatekok teszi ki a konzolos bevetelek egy negyedet legalabb a maguk igenytelensegevel.

Hat persze ez beszamithato azonban az MMO az internetes es egyeb bevetelek a PCs-be nem. :DDD
    Ugyan mar, ne nevettesetek ki magatokat, most a PCs jatekokrol beszelunk vagy csak egy mufajrol azon belul. Jah ertem ilyenkor az nem az, ellenben ha konzolos MMO lenne, akkor mar szamitana.

En azt hittem eddig, hogy ha a bevetelrol beszelunk akkor az szamit mit termel ki a PCs jatek ipar, gyozzetek meg pls, hogy azok a dollar milliardok, nem a PCs beveteli oldalon jelentkeznek, mert AZOK IS KONZOLOS BEVETELEK !!!! Vagy esetleg talaljatok egy kulon kategoriat neki. Azt meg ertem, hogy a masfajta PCs szoftverek nem tartoznak ide, ami szinten bevetel, de nem a jatek kategoria, de hogy amugy a jatekokat ti milyen merleg elven meritek erthetetlen.
    illetve ertem melyseges banatot okoz nektek, hogy nem konzolos jatek vezeti az eladasi es beveteli listat, es ez olyan frusztralsagot okoz nektek, hogy egybol atemeltetek azt a bevetelt kulon kategoriaba.
    mondju ha igy sem megy legkozelebb a hajszarito eladast is beszamoljatok a konzolos eladasba, ugyis mindegy ha mar egy osszesitett fogalomrol beszeltek altalanossagban.
  • Ry0K3N
    Game: Far Cry (PC)
    Review Score: 9.2
    Game: Far Cry 2 (PC)
    Review Score: 8.5
  • Ry0K3N
    Annak nem mélysége volt hanem kihívása és épp ettől volt jó. Nemvoltál belekényszerítve Codos csőbe.
  • Totti5
    Vagy a Crysishoz mérten, mert az is nyitott.
  • Ry0K3N
    Hűha akkor most a Halo 2 sem exklu mert késett 2 évet?
  • gazgoblin
    farcry 1 is volt konzolra

farcry kettőt meg más csapat csinálta

színvonalban nincs túl nagy különbség a szakma szerint:
    FC1: metacritics 89/100 (72 review)
    FC2: metacritics 85/100 (75 review)
  • shaddam
    Előre látom a fujjkonzolos crysis 2 fikát.
  • Totti5
    FC2 csak egyszerűen rém unalom lett, mert meglovagolta a sandbox mániát. Amúgy az FC1 milyen hihetetlen mélységgel rendelkezett, mert én nem emlékszek rá?!
  • Totti5
    Nem kell. Elment a WOWból nem tudom 10 millió mondjuk ez rendben van, de a pénz nagy részét a havidíj generálja.
  • Ry0K3N
    Far Cry 2 tipikus iskolapéldája az elkonzolosított leegyszerűsített faék játékoknak ahol az arcodba vágnak mindent mit csinálj mit nyomj, egyetlen pozitívuma hogy szép a szavanna
  • shaddam
    Ellenben az új részek jóval előbb jelentek meg konzolra.