17438
-
Ry0K3N #16589 Nem baj az az ekszbox kezd felzárkózni wííre, végre rájött miben van a pénz
XBOX 360
1. KINECT SPORTS
2. DANCE CENTRAL
3. FIFA 11
4. FORZA 2
5. HALO 3
úgy tudtam a box gamerkonzol de úgy néz ki az ugribugri menőbb :D -
#16588 Nezd mar Ryo mennyi, mennyi Wii exclusive :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wii-only_games
Biztos ezert veri kenterbe a Wii szoftver eladas a masik kettot. :DDDD -
#16587 A Wii-n. Nem tudtad ? :DDD -
Ry0K3N #16586 Ó meg ne sajnáljalak érte :D Mondok neked egy exluzívot. Kenerbe veri bevételben platformonként a konzolokat. Az eléggé gigahiperAAA++++exlu 8 milla játékossal? -
#16585 Örömmel elhinném ha nem lett volna alkalmam végigjátszani pár gigaexet. -
Ry0K3N #16584 Manapság a multiplatform a menő, nem tudtad? -
#16583 Király.És akkor hol vannak a gigaexkluzívok?Maga a szövetség egy szép dolog lenne, ha lennének ott azok a fránya logók az oldal alján.
-
#16582 Na azert ne legyunk olyan naivok, hogy nem tudjak, hogy nem csak retail eladasbol van bevetele egy jatekipari szereplonek. :D
Ok nem egyszer kerek-perec allitjak, hogy ennyi a PCs ipar bevetele.
Vicces. Persze minden szentnek maga fele hajlik a keze. :D -
Gyuszopapa #16581 Láttam felvetetted a WOT-ot is.Arról senki sem beszél hogy a mikrotranzakciós játékokból mennyi bevétel van PC-s fronton.Hallottam olyanról is aki például a BF Heroesba belevert 40000 ft.-ot.
Úgy gondolom ezek is beletartoznak a pc-s eladásokba. -
#16580 Szvsz itt nem az NPD-t kell bántani, ők felmérik a forgalmat úgy, ahogy arról a megrendelővel megállapodtak, és közzé teszik az adatokat...
Az NPD-nek is van digitális letöltési listája / információi, bár folyamatosan kritizálják őket, mert a monitorozás átláthatattlan a legfinomabb megfogalmazás szerint is.
NPD digitális letöltési monitor hír.
-
#16578 Igen itt a nagy megtevesztes, amivel az NDP altalaban beprobalkozik.
Kiirjak, hogy az a franya PCs ipar gagyi es csak a konzolos general nagy beveteleket.
Aztan kiirjak, hogy a PCs jatekokbol eladtunk 500 milliot es 18-19 milliardot generalt a konzolos piac.
Szep es jo, de akkora kamu, hogy az en arcom is pirul tole. :D
Ugyanis csak es kizarolag a dobozos kiadast szamitjak eladasnak, mikozben a konzoloshoz beirjak a kolcsonzott es azon eladasokat, amik valojaban nem is teljes eladasok, hanem amik a forgalmazokhoz kikerultek es kitettek oket a polcra. Ebben belefoglaltatik az utorendeles stb, de sohasem a valos szamokat latjuk nagy kulonbsegek lehetnek itt elteresben. Ezzel nem azt mondom, hogy nem adjak el az osszeset kesobb, de hogy nem annyi a valos eladas az ezerszazalek.
Sot, a profit se biztos se lesz annyi mint az elore kalkulalt, ha az eladon rajta marad mondjuk par szaz-ezer jatek es learazasra kenyszerul.
Mindenesetre az a teny, hogy ilyen manipulacio, mint hogy 500 millios bevetel 2011-ben a vicc kategoria, es csak az elfogult konzolosokat lehet vele etetni, hiszen csak a Blizzardnak eves szinte ha jol emlekszem tobb mint 2 milliard a bevetele a PCs jatekokbol.
Na most ezek utan mit mondhat egy olyan kulso szemlelo aki egyik oldalon sem erdekelt ? -
xxxpaulxxx #16577 Ok, már pont kezdtem unni:D -
#16576 A Jaku által bemásolt dolgokról...
1.: Ezek alapján a topic témafelvetése tárgytalan. Van jövője. Legfeljebb a hangsúly tolódott el az online és multiplayer játékok felé.
2.: Most realizálódott bennem is, hogy már lassan két éve nem vettem dobozos játékot én sem PC-hez. O.o
Pedig hajdan hogy lesajnáltuk a Steam-et... -
#16575 xxxPaulxxx és kissssss a következő smiley-párbajért büntipontot adok... -
xxxpaulxxx #16574 -
#16573 PC gaming software revenue was up 3%, to $13.1 billion, in 2009 over 2008. Despite certain aspects of the industry slumping, such as “high-end” subscription revenues (where the fee is $10 or more a month), which they say is due to fewer major releases using the high-end subscription model, and more players cancelling their accounts to older games.
The biggest hit came in the retail PC sector from games that you’d buy at a brick-and-mortar store (I presume). This traditional distribution method might now be considered officially the dinosaur way of doing things, as revenues in that sector accounted for less than 20% of total PC game software revenue, making digital downloads EIGHTY PERCENT of the current market! That is quite a high number, although it should surprise absolutely no one. When was the last time YOU walked into a store and bought a PC game off the shelf? It’s happening less and less nowadays.
Additionally, retail sales of PC games were down 10-15% for the year over the year before, in Europe and America.
To that end, they also surveyed people about how they buy PC games, and the number of people who are comfortable buying PC games digitally has, naturally, only grown. 70% of North American and European players surveyed say they have purchased a PC game digitally, whereas 50% have purchased a virtual item in a PC game using real cash.
The PC Gaming Alliance is made up of some major key players in the PC games industry, including Microsoft, Intel, AMD, Nvidia, Epic Games, and Capcom. The group was kept busy last year, as Activision Blizzard departed whereas eight others joined, including Gas Powered Games and GameStop.
Via GameSpot -
#16572 Oh megtalaltam : http://www.pcgamingalliance.org/imwp/download.asp?ContentID=15559
Igaz egy evvel kesobbi adatnak jobban orulnenk, mert csak olyan forrasnelkuli hivatkozast talaltam, ahol a 11 milliardrol, 13 milliardra torteno novekedest irnak le es azt hogy az online distibuciok eladasa ketszeresere novekedett az elozo evhez kepest.
Majd megemlittik, hogy az egesz game industry beleszamitva a konzolost is kb 5-8%-os csokkenessel jart az elozo evhez kepest.
NPD -5%-rol szamol be, de mas forrasok szerint ez az ertek valojaban 8%-os csokkenest mutatnak.
• The PC is the largest single platform for games with annual worldwide revenue of about $11 billion. This is more than any of the console and portable systems from Sony, Microsoft and Nintendo.
• In emerging markets such as Asia and Eastern Europe the PC has become the de facto platform of choice for games as console systems have not had major penetration in most countries.
• Even in North America and Western Europe the PC is the leading single platform for games with over $6 billion in combined revenue from those markets.
• Broadband penetration has been a key driver of growth and revenue growth for PC games, and is directly tied to growth in broadband penetration.
• The three biggest trends in 2008 were 1) the growth of online digital distribution via services like Valve’s Steam; 2) the growth of free games with a virtual item purchase model and 3) the growing presence of game cards at major retailers like 7-Eleven.
• Top PC games regularly generate over $50 million at retail revenue but can generate substantially more in subscription and/or add-on revenue.
• Massively Multiplayer Online Games (MMOGs) are the leading products for both revenue and profi ts. Several Asian MMOGs are generating over $100 million in annual revenue after 5+ years on the market. World of Warcraft is generating over $1 billion in annual revenue. The Lich King expansion to World of Warcraft outsold its predecessor. In 2008, two major new subscription MMOGs (Warhammer Online and Age of Conan) sold over 1 million units at retail.
• Digital distribution, free-to-play models and retail game cards are well-established in Asia, but just starting to emerge in North America and Europe.
• Leading emerging markets for PC games include Russia/Eastern Europe, India, Brazil and Southeast Asia. These markets generally have very low (often less than 5%) broadband penetration, but are expected to grow substantially as the infrastructure improves.
• Low-cost PCs often have trouble playing high-end games, but they are helping drive growth in the mass market and emerging markets that can not yet afford high-end systems. These PCs are helping drive the casual game market.
• The trend in Western markets is toward portability and connectivity, with laptops outselling desktops, In addition, the major growth segment in laptops is under-$500 netbooks that are better suited for online casual games.
• Casual games have developed into an entire sub-segment led by large industry portals such as Electronic Arts’ Pogo, Yahoo, MSN, Big Fish, Real Networks and others. These top portals can now generate well over $100 million in annual revenue from casual PC games. -
#16571 A hardverpiaccal a konzolosok nem igen foglalkoznak. Sosem értették, hogy a PC jobban megy ilyen szempontból, sőt, egyszerűen ignorálják az efféle érveket. :)
Ja és még mielőtt valaki személyeskedéssel vádolna, közlöm, hogy csak az igazat írom ezúttal is.
Ami a Wiit illeti totti, egyszerűen kár vagdalkozni ellene. Egy nagyon sikeres gépről van szó, tele jobbnál jobb játékokkal. Az emulációról meg annyit, hogy igen, van rá mód, de szar, kezdetleges és olyan gép kell hozzá, aminek az árán öt Wiit is megvehet az ember. -
#16570 Érdekesnek. :) Igazából az ilyesmi annyira elenyésző számban fordul elő, hogy nem érdemes foglalkozni vele. -
#16569 Akkor olvasgass kicsit. Itt talalhato a hardware es valahol a linkjukon a gaming is.
PC Gaming Alliance - Kétszer akkora a PC-s hardverpiac, mint a konzolos
A tobbit megkeresgeted magad a PCGA linken ott irnak a jjatek ipar beveteleirol is, de ha jol emlexem itt is volt mar a forumon 2gy 2009-es osszesitett beveteli lista, ahol kiderult, hogy kb a haromnegyedet produkalja egyedul a PCs game ipar bevetelben, mint az osszesitett konzol piac.
Persze ezzel a konzolosok vitatkoznak, ugyanis ok csak a dobozos keadvanyokat szamoltak eddig, hogy a magyarazatuk helyesseget igazolni tudjak, mikozben az online retail kb ketszerese csak a dobozzal kiadott kiadvanyok nagysaganak es nincs semmi beleszamolva sem digitalis kiadasok, sem casual reteg, sem az egyeb online es shareware kategoria.
Mondjuk azzal nehez vitatkozni, hogy az ilyen kategoriakat nehez szamontartani, de viszont elhallgatni, hogy nem letezik es nem beveteliforras egyszeruen hazugsag. -
RYO21 #16568 Ha most én megveszem a New Super Mario Bros.-t, de nincs Wii-m, hanem emulálom PC-n a játékot akkor az milyen eladásnak számít? -
RYO21 #16567 De akkor azt a másikat is zárni lehetne.
Egyébként azt veszem észre a számítástechnika fejlődését figyelve, hogy egyre butábbak az emberek. -
#16566 Az összes casual mindennel. -
#16565 Az osszeset casuallal mindennel ? Mert akkor lehet megrazo lenne szamotokra, mert az annelkuli listan is egyedul a platformokra lebontva a PC vezet, nem pedig osszesitett konzol lista ellen ahol a harmat egyutt merik.
A PC eladasrol meg nem lehetne irni, mert abbol havi szinten adnak el ennyit, igaz ebbol csak a fele ami jatekra alkalmas, igaz az meg mindig tobb mint amennyi mondjuk PS3-bol kelt el.
De a kerdes nem erre vonatkozik. Az majd egy masik temaban lesz megemlitve. -
#16564 Csapd hozzá a pc játék eladásokat és akkor kitárgyaltuk azt is hogy halott és lehet zárni a topikot. -
#16563 Akkor felteszem a kerdest a PCseknek, ok talan, egy ilyen szimpla kerdesre tudnak valaszolni.
"Ha ketszer annyi jatekot tud eladni a Nintendo azonos aron,mint az ellenlabasok akkor mennyivel lesz tobb a bevetele hozzajuk kepest?"
Es megegyszer a mar emlitett adatok.
Worldwide sales figures
1. Wii – 84.64 million as of 31 December 2010 (2010 -12-31)
2. Xbox 360 – 50 million as of 6 January 2011 (2011 -01-06)
3. PlayStation 3 – 41.6 million as of 30 September 2010
(Jelenleg is havonta a Nintendo 200k-val tobb keszuleket ad el, mint a masodik PS3. Valamint nincs "EGY" olyan regio, ahol tobb masik konzol fogyna mint a Wii-bol, tehat nem csak Japanra vonatkoztatva vezet a Wii)
softwares sales:
Total Wii games sold as of December 31, 2010: 695.37 million.
Total PlayStation 3 games sold as of June 30, 2010: 315.3 million.
Total Xbox 360 games sold as of December 2009: 353.8 million.
(Jelenleg is tobb jatekot ad el a Wii-vel a Nintendo, mint a masik barmelyik platform)
A masodik kerdes pedig arra vonatkozik, ha valaki dupla annyit ertekesi azonos aron valamibol, akkor vajon o lesz a piacvezeto bevetel alapjan ?
A helyes megfejtok kapnak egy az ertelmi szinvonalad meguti a mercet kituzot.
A valaszok kizarolag tereles nelkul fogadhatoak el.
A valaszok pedig az elso es masodik kerdesekre lehetnek:
Elso kerdes:
1, Azonos bevetele lesz
2. Ketszer akkora bevetele lesz
3. Haromszor akkora bevetele lesz
Masodik kerdes:
1. Igen
2. Nem
3. Passz -
#16562 Nincs erdemi kerdes.
Megegyszer felteszem neked ezt az egyszeru kerdest, ami elol kiakarsz terni.
"Ha ketszer annyi jatekot tud eladni a Nintendo azonos aron,mint az ellenlabasok akkor mennyivel lesz tobb a bevetele hozzajuk kepest?" -
#16561 Ez a követelőzés nem megy neked. Nincs válasz mert nincs érdemi kérdés, tények vannak amivel nem lehet vitatkozni, de te terelsz meg mást akarsz kihozni az egészből. -
#16560 Valaszt kerek, vagy felvoltal mentve matekbol ? -
RYO21 #16559 -
#16558 Még mindig erről zagyválsz? Wii egyetlen ütőkártyája a mozgásérzékelés volt ez tartja életben most is ( kérdés hogy meddig most hogy már a HD konzolok is rendelkeznek vele, bár ez a köv generációban lesz érdekes, mert most már nem lesz lényeges fordulat ), ettől volt sikeres, ha nem lett volna, akkor ugyan olyan halál várt volna rá mint a GCre anno. Wiire továbbra is csak first partyk fejlesztenek szinte, az ipar 90%a meg tudomást sem vesz róla.
Csavard még! -
#16557 Pár hét után jött a peccs és belekerült az animáció, de ha ettől lesz valami más akkor az LFSnél mi a helyzet?:D -
#16556 Megint felrebeszelsz.
Az elso tema amibol ez kipattant, hogy valaki megemlitette, hogy o nala lehet Wii-t emulalni.
Valasz:
"de azert meg mindig a Wii rendelkezik a legnagyobb felhasznaloi reteggel. Vicces, es akkor most mondja az ember, hogy a konzolosok komplettek, hogy meg akkor is megvettek a Wii-t amikor a X360 olcsobb volt. :DDD"
A te irasod mar ez utan jon es leirod, hogy wii nem a N.1
Mit is irtam le ? Talan ertelmezned kellene a mondatokat, ki rendelkezik a legnagyobb felhasznaloi reteggel.
Belinkeltem a szamokat, erre jossza fals szoveggel, hogy nem a Wii az N.1 :D
Azert te nem vagy egyszeru, ahogy probalsz vergodni es mar a sajat szavaidat is probalod kiforgatni.
Igaz a kerdesre meg mindig nem kaptam valaszt Totti, ilyen nehez ez a kerdes szamodra ?
"Ha ketszer annyi jatekot tud eladni a Nintendo azonos aron,mint az ellenlabasok akkor mennyivel lesz tobb a bevetele hozzajuk kepest?" -
#16555 Jaj hát csak pc ex lehet hc -
RYO21 #16554 Nemúgyértem. Hanem egy ArmA II-höz képest a COD, vagy a Halo egy ugribugri játék 10 éveseknek. Vagy iRacing vs Forza. Utóbbiból kifelejtették a váltás animációját. -
#16553 "Hiába van több Wii, first party fejlesztőkön kívül halott a gép, ez pedig azt jelenti hogy a PS3 és a 360 uralja a piacot torony magasan. Egyszerűen hardwerileg és online területén a gép ócska, így szinte az összes multiplat fejlesztő, összes lényeges és meghatározó játéka Wiire nem jelenik meg. Akkor most mi alapján nézzük? sehogy sem jön ki nálam hogy a Wii lenne a n1."
Még mindig nem értem hogy jön ide az eladás és a kavarás, amikor nem arrol volt szó, de cáfold már ezt a szöveget tényekkel és ne eladással gyere, mert annak ehhez semmi köze. Ennyi erővel a PS2 még a Wiinél is jobb, mert most is a piacon van és szerepel az eladási listákon egész korrekt módon. -
#16552 Miért lenne más közeg? PC-n mik a legsikeresebb játékok? Hát én azért látok ott olyanokat, mint a Sims...
Ha innen nézed, akkor nem PC vs. konzol, hanem PC vs. PS3/XBox360. De mi alapján?
Engem nem érdekelne a casual game? Én tök jól elszórakoztam az olyanokkal mint a Plants vs. Zombies vagy a Bejewelled 3, ha kellett egy húsz perces kikapcsolódás, tökéletes. Ettől még ott vannak a gépemen olyan játékok, mint az Orbital, Armed Assault 2, Rift (illetve ez csak béta, volt) vagy BFBC2.
Sőt, most belegondolva pont az ilyen kikapcsolódós játékoknál váltotta nálam a konzolt le a casual játék. Régen erre a Dead or Alive 4, Soul Calibur 4 vagy az Ace Combat 6 volt való.
De ez mondjuk egyéni szocproblem. :D -
#16551 Tehát aki most Dead Space 2őzik az pécén HC, konzolon casual, aki jövőhéten a TDU2őt Pécén tolja az HC aki 360o az casuel. LOL:)) Mindezt Wiin is tudod, ja NEM tudod. -
RYO21 #16550 Azmeg a másik, hogy kinek mi számít casualnek. Egy PC-snek a x360 és a ps3 számít casualnek, míg azoknak a Wii. -
#16549 Megint csak terelessel es kamuzassal probalkozol.
Elakarod hitetni, hogy en mit miert csinalok, mint ha te tudnad en mit mikor hogyan es miert csinalok.
Nem te nem tudod, te csak terelsz.
Valaszoltam egyszeruen valotlan allitasodra, hogy a piacon nem a wii a N.1
Belinkeltem emiatt az osszes adatot, ami alatamasztja, hogy beszelsz zoldsegeket.
En nem azt feltetelezem veled ellentetben, hogy te mit tudsz es es megmagyarazom, hogy amit te gondolsz es en mit miert teszek es azt en jobban tudom.
Ez a vicces, hogy te mar jobban tudod, hogy en mit csinalok magamnal. LOL
Tenyekre meg maszatolsz es felrebeszelsz, egy ketszavas valaszra nem tudsz valaszolni, mert abbol egyszeruen kivilaglik, hogy amit allitottal, az a kamu kategoria.
A wii sikere pedig nem a mozgaserzekelos kontroller, az csak mese habbal, mert majd jol meglatod, semmivel sem az fogja feldobni a ket masik platformon a kiadasokat csak ket dolog, ha a konkurens eladasai jocskan csokkennek es ha a warez megjelenik a PS3 konzolon is.
Igen jol hallottad ez tudja megmozgatni a PS3 allovizet semmi mas.
A hiba es a vereseg a rossz kommunikacioban keresendo, amit a Nintendo sikeresen csinalt kifogva a szelet a Ms es Sony vitorlaibol, mikozben a PS3 igergetett es hazudozott es a megjeleneskor is silany jatekokkal es fasl igeretekkel akart vasarlokzho jutni es magyarazataiban csak tobb mint egy evig csak arra volt kepes, hogy olyanokkal dobalozzon, mint "azert jo a PS3 mert olcso BD lejatszo", addig a Wii rengeteg termekkel es nagyon magas szintu promoval csalogatta a jatekosokat.
Semmi koze nincs itt az olcsosagnak es masnak, mert mint mar emlitettem nem egyszer volt dragabb pl az X360-nal es ugy is kenterbe verte eladasilag.
Akar tetszik ez neked akar sem ez a tortenet nyitja. Csak egy baj van , a kifutasi ido tobb mint fele alatt kellene potolni az indulasnal elvesztegetett mutatokat, ez pedig egy ilyen kielezett piacon sohasem sikerul mar.
Ha megfelelo uzletpolitikaval es nem kenyelmeskedve indult volna a Sony neki a megmerettetesnek siman olyan sikereket erhetett volna el mint a PS2-vel, sot amondo vagyok, hogy az asztali konzolok piacarol kisoporte volna a Nintendot, mint anak idejen a Segat, es a MS tovabbra se tudott volna versenyre kelni vele. Csakhogy ezt albaltaztak es azt mondom, mar sose lesz olyan elonyuk amilyen volt a piacon ennek koszonhetoen, sot bar konnyelmu kijelentes, de konnyen lehet, hogy soha tobbe nem fogjak utolerni a PS2 sikereit, foleg akkor nem ha a PCs piacon is a trend folytatodik, hogy egyre sikeresebbek az online distribuciok es az uj eladasi modellek.