17438
  • Totti5
    Nem az eladásokról van itt szó már réges régen. Attól hogy Jakuza tegnap rátalált a wikire és rácsodálkozott az eladásokra, amit én hónapról hónapra régiókra lebontva láttam és követtem évek óta neki lehet ujdonság amit most körbehordhat és ferdíthet.

Wii egy más játékos réteget szolgál ki. Elég nyilvánvaló hogy a nem HC játékos alkotja a Wii egy jelentős részét hanem alkalmi játékosok. Wii a first partyn kívül halott, ott van a tábálázat, az elég szemléletes. Erről van szó, legalábbis én ebben a HC környzezetben mozgok így a Wii nekem semmilyen szempontból nem alternatíva és nektek sem, meg az álltalánosságban vett gémereknek sem, hiába adnak el belőle sokat, többet, egyszerűen más közeg mint a PS3 és 360 és a PC. A Wii sikere titka a mozgásérzékelő kontroller, ez repítette a HD konzolok elé, semmi más, nem véletlen ezek a játékok a legkelendőbbek rá.
  • Jakuza001
    Amugy ismet erdekes a teljesen koponyegforgato szemlelet a magyarazatokban.
    Totti miert van az, hogy amikor megjegyzi egy PC-s, hogy multiplatform, akkor jon a maszlag, hogy ez meg ez csak PS3-ra jelenik meg es az exclusive milyen szuper, most pedig jossz a fanok altal szerkesztett mondataiban "bullshit" keppel, ahol mar nem az exclusive ami szamit, hanem a multiplatform.

Nem gondolod, hogy egyszer vegre allandositani kellene a kifogas gyartasanak teteleit ?
    Vagy ez hogy van nalatok 31,-en a multiplatform a csaszarsag, 1.-en az exclusive ?

Most akkor a Wii nem jo mert annyi rajta az exclusive kiadas ?

Erdekes ha egy PCs megemlitti ezt, akkor egybol jon, hat az multiplatform azert nem jo, bezzeg a PS3.
    Ti aztan tenyleg nem veszitek eszre az ellentmondast sajat magatokkal.

amugy pedig senki nem emlitette, hogy a Wii olyan jo lenne az eladasain kivul, ami magasan veri a mezonyt, de ti most azt akarjatok, pontosabban te akarod azt bemagyarazni, mintha valaki ezt mondta volna.
    Nem csak egy valami lett megjegyezve, a Wii uralja a piacot eladasban bevetelben elszivva az erot a ket nagytol.

Valamint meg az, hogy itt latszodik a konzol piacon, hogy mennyire van a hypenek szerepe aminek te allandoan ellentettjet allitod, es hogyan lehet eladni mindent a konzol piacon meg a minosegileg kozepesnek mondhato termeket is, mert a piac tele van konzumidiotakkal, es az eladasok nem a minoseget tukrozik, mert az egy felpumpalt lufi telis teli nem csak jo es kimagaslo termekekkel, es latszolagos kivalo termekek is sokszor jo ha kozepes minoseguek,

Persze nem ez szamit, hanem csak es kizarolag ezeknek a cegeknek a profit, ebben pedig a wii ezen okokbnal fogva kimagaslik a mezonybol.

Lehet magyarazkodni.
  • [NST]Cifu
    Bocs, hogy belevaú, de ha már az utóbbi idők flamewarjai miatt sok dolgom volt a topiccal, akkor követtem kicsit.

Előre bocsátom, hogy Jakuza sok megnyilvánulásával nem értek egyett, de azért hogy eljátszam a villámhárító szerepét, itt alapvetően értelmezési vita van. Megpróbálom levezetni:

Azt állítottad, hogy:

-"Hiába van több Wii, first party fejlesztőkön kívül halott a gép, ez pedig azt jelenti hogy a PS3 és a 360 uralja a piacot torony magasan. "
    -Jakuza bemásolta az eladásokat.
    -A reakciód egy kicsit hibás, mert az mellékes, hogy a Wii sportot a játék mellé adják. Az XBox360 mellé adott Forza 2 vagy a PS3 mellé adott GT5 is beleszámít az eladásokba.

Ha tehát ezt nézzük, te azt írtad, hogy a halott a gép, te a jövőbeni eladásokat nézed (·16544-es táblázat). Viszont halottnak azért nem lehet mondani, még. A táblázat egyébként látványosan a HC játékokra hajaz, a "no casual bullshit" erre ékes példa. A "casual bullshit" is játék, és ha eladják, bevételt generál.

Itt azt kell tisztázni, hogy akkor most téged csak a HC játékok érdekelnek -> viszont ez esetben sok korábbi vitát is revizionálni lehetne, hiszen a PC-n is sok a "casual bullshit" szintű sikeres játék, lásd például Sims sorozat.

Viszont szabadjon megjegyeznem, hogy ha a topic szigorúan vett témáját akarjuk nézni, akkor azért sok, nagyon sok téren hibás ez a megközelítés. A PC exkluzívok közül miért maradt ki a Rift? A besorolás miatt kimaradt sok olyan játék, amely nagy játékostömeget mozgathat meg, és jelentős bevételt generálhat, ám nem fér bele a besorolásba, mint a World of Tanks például, és miért marad ki a WoW, amely a folyamatos bevételszerzés ékes példája. A konzolok terén én legalább ennyire kiváncsi lennék, hogy teljesítenek az Indie játékok. A PC "független" játékfejlesztőinek a konzolra való átcsalogatása ugyanis (szerintem) az egyik dolog, amit mind az M$, mind a Sony nagyon szeretne. Hiába kis pénz, de sok kicsi sokra megy, és számukra (ha kész a kereskedelmi modell és az online disztribuciós rendszer) kvázi alig kerül pénzbe, míg pénzt fialhat.
  • Jakuza001
    Mennyi PS3 cimet linkeljek be ami nem jelenik meg mas platformokon ?

Raadasul meg mindig nem az volt a kerdes mire, mit adnak ki, hanem ki produkalja a legtobb bevetelt, mert bedoltek a maszlagnak ?
    Az allitasod helytelensegere kellene meg mindig valaszolni.

De meg mindig nem latom a valaszt arra a szimpla kerdesre, ami elol nagyon kiakarsz terni totti, pedig kb egy vagy ket szoval lehet ra valaszolni.

"Ha ketszer annyi jatekot tud eladni a Nintendo azonos aron,mint az ellenlabasok akkor mennyivel lesz tobb a bevetele hozzajuk kepest?
    "
  • Totti5
    Erről van szó:

első táblázat 3. sor.
  • Totti5
    Soha senki nem vonta kétségbe a Wii sikereit, de nem is ez volt a lényeg amiről szó van, igaz amiről szó van az max megint Jakuza értetlenkedése és félrebeszélése.
  • [NST]Cifu
    Azt hiszem már két figyelmeztetés is volt a topicban a személyeskedés mellőzésére. Fogd vissza magad. Ez mindenkire vonatkozik...
  • Jakuza001
    Szerintem is vagy abban keresendo a hiba, hogy nincs alairasom, vagy pont azert van a bibi, mert a buntetopontok grafikaja bekavar a temanak.

Sajnos nem lehet tiltani a temat, esetleg AdBlock Plus FF kiegeszitovel eltudsz par objektumot, mint pl a hatter tuntetni.

Amugy hatteret leveve mar nem annyira bantja a szemet. Esetleg lehet valamelyik lap fejleszto kieget hasznalni mint a firebug FF-hez amivel a css sablont atlehet irni, de annyira en nem eroltettem a dolgot. :D
  • Jakuza001
    Aki itt frocsog az te vagy.

En tenyeket irtam le szamokkkal, te jossz a "csak frocsog ervekkel"
    Birom az ilyen mukikat akik oltjak a semmit es szemelyeskednek aztan felvannak haborodva, ha elkuldik oket valamelyik melegebb eghajlatra.

A szamok azt igazoljak, hogy Totti nem mond igazat. aki vezeti jelenleg a konzolos ipart a lesajnalt Wii.

Itt nevetunk az ervein, amikor egyik nap ha igy fuj a szel azt mondja, hogy nem a jatekok szamitanak, hanem a bevetel, ha megemlittik neki a Wii bevetlet vagy a WoW bevetelt, akkor jon a HC jatekok szamitanak nem mas.

Minden nap ellent mondtok sajat magatoknak.

Aztan leirjak a szamokat, hogy dupla annyi jatekeladast produkal a Wii, dupla annyi gepet ad el, ujra nem szamit a bevetel, hanem hogy a Ps3 igy meg a X360 ugy.

Ebben az a vicces, ha holnap ide beteved valaki es azt mondja, hogy egy PCs jatek mennyire kiemelkedik megvalositasaban, akkor az lesz a kifogas, hogy a bevetel a fontos ismet es hogy nem szamit egy retegjatek vagy HC jatek, csak hogy mennyit hoz a konyhara.

Az elfogultsagrol beszelsz, mikozben teljesen egyoldaluan probaljatok ti is beallitani a dolgokat, mint peldaul egyik nap tragyanak emlittiek meg a Wii-t mikozben a fele bevetelet a konzol piacnak az altalatok lesajnalt masina generalja a next gen konzolok kozott es ledegradaljatok a rajta eladott jatekokat, masnap ha PCrol van szo, jon a szamitsuk be a Wii masinat az osszesitesbe, mert az annyira nagyszeru.

Itt semmi masrol nincs szo, csak arrol, hogy irigykednek az olyan konzolos forumozok, akiknek en mar 6 eve megjosoltam, hogy a hype miatt a Wii alazni fogja a masik ket next gen masinat eladasban, mert sokkal jobb volt a kifele inditas a vasarlok fele es nem hazudoztak osszevissza, mint azt peldaul a PS-nel tettek.

Szar is am amikor az elvakult konzol fan nem latja a fatol az erdot. Felolem akar sargak is lehettek az irigysegtol, ha nem ismeritek fel mi tortenik es ha van egy kedvencetek amit ha megeloz valaki, azon hazugsagokkal irigyseggel es egyeb szanalmas kifogassal probaltok felulkerekedni.

Ez van, ettol az igazsag nem fog megvaltozni barhogy is probaljatok nem eszrevenni.
    Ha pedig leirjak szamokkal lehet probalkozni az ilyen frocsog dumakkal meg terelessel felrebeszelni.
    Persze hiaba, mert a szamokat ezzel nem fogjatok megvaltoztatni es tovabbra is csak azon nyomorotok marad, hogy melysegesen megbantva erzitek magatokat, akkor amikor kiderul, hogy egy lenyegesen gyengebb gep mint a ket nagy, megelozi a tieteket eladasban es leirja azon valosagot, hogy titeket konnyen beetetnek es igy megvasaroltok minden gagyit, amit ez a tetel is igazol es ezt akkor se tudjatok elfogadni, amikor ezt nem csak en hanem mar 247 ember leirta mar ide, aki persze ilyenkor mind elfogult, csak ti nem.
  • Chocho
    Szerintem kár vele vitatkozni. Nem érvel, csak fröcsög, igazi PC-náci, nem vitás.

Abban viszont, amit a Wii sikereiről írtál, nincs igazad. A gép egyszerűen hihetetlen sok pénzt hozott vissza már a kezdetektől, a gyártása sem volt veszteséges (ez nagyon ritka a konzoloknál), és a játékaiból is hatalmas összegek folynak be a Nintendónak, pont amiért first-party címekkel lehet rajta a legjobban kaszálni.
  • pxxl
    hmm tényleg, de nem vágom, mert meg van adva, hogy van egy min. magassága a hsz-eknek

kikapcsolni, max úgy tudod, hogy letiltod valahogy a css lefutását.
  • [NST]Cifu
    Off

Valószínűleg azért "bugos" a Jaku féle hozzászólások többsége, mert nincs "lábléce" a hsz.-nek, nincs se aláírása, se "válasz erre" link. Ahol ezek egyike adott (pl. #16530), ott rendben van...

Viszont valaki árulja el, hogy lehet ezt a design-ot kikapcsolni (ha ki lehet), mert már elnézést, de tényleg szörnyen szemkifolyatós...
  • pxxl
    jah jakuza valamiért bugos xD

"És szerintem jobb lenne, ha az avatarok helyett is szöveg látszódna"

jah úgy volt csinálva, csak múltkor is sírás volt h átláthatatlan :/

• [HUN]FaTaL
    Na most meg jó volt, érdekes :D Akkor javítom: Jakuza hszei körül nincs div.

És szerintem jobb lenne, ha az avatarok helyett is szöveg látszódna :)
  • [HUN]FaTaL
    Pirosvonal feletti hsz körül nem jelenik meg a fekete hátterű div. :)
  • Ry0K3N
    tetszik a design, szép munka
  • kissssss
    ez igen szép munka
  • pxxl
    nem feltétlenül, de jobban járunk :D
  • Jakuza001
    Miert lesz a forum topicrol futtathato AAA-s PCs cimek is ? :D
  • pxxl
    meg majd tiltsd le a scriptek futását
  • Jakuza001
    A szovegalap.pngt is letilthatom ? Mar csak a narancs betuket kellene atvarizni, :D
  • pxxl
    legalább a banner div-be rakd :D
  • High end PC #16526
    SG-és RSS-t tettem be, mert a legutóbbi PC Gurus miatt a modik balhéztak.
  • Jakuza001
    Hat en kenytelen voltam nalam kiszurni a sallangot, mert nekem a szemem nem birja. :D
  • pxxl
    közben állítottam még :)
  • [HUN]FaTaL
    Hm, mostmár jó.
  • [HUN]FaTaL
    FF4 szét van esve az egész topic amúgy jó lenne a design :)
  • Jakuza001
    Mert kiegne a szemem, ha ott is fekete lenne a hatter.
    Probaljatok mar ne monochrom kijelzore hasonlito designt krealni ha lehet. :D
    Megfajdul az ember szeme tole.
  • pxxl
    faszér' bugos nálad a cucc
  • Jakuza001
    Kerem kapcsolja ki!!!

Ez a sotet design is borzaszto.
  • pxxl
    Jakuza-nál néha bebuggol xD (lejjebb...)
  • Jakuza001
    Nem latom a valaszt csak a terelest.
  • Totti5
    Milyen minőségbeli különbségről beszélsz? az exluzív címek az adott gépen vannak csak, nincs összehasonlítási alap. A Wii sports és a többi csak Wiin van, nyilván a HD mozgásérzékelős játékok köröket vernek arra grafikában, lehetőségekben, teknóban és minden téren, de ez a Wii vonzó ereje, ettől Wii a Wii, ettől volt sikeres a kezdetek óta és ez nem fog változni. Az lesz az érdekes ha jön a következő generáció, bár már megy a pletyi hogy idén bejelentik a Wii utódát.

Fogd fel hogy pl egy Crysis 2 nincs Wiire, és ha lenne is akkor sem adnának el rá még csak közel annyit sem, mert a Crysis nem a Wii vásárlói rétegének szól, és ki az a hülye aki SD prevgen grafikával játszaná a HD helyett. Na most képzeld el ezt a szintációt a többi 100 multiplatform játékra, és talán megérted miről beszélek neked ( de ebben nem is reményeked, mert nem is akarod ).

Az biztos hogy az új márió ugyan úgy 5-10 milliós eladásokat fog hozni, már ahogy nézem a többi márió is brutális amit művel, de ez exluzív nincstendó frencsájz.
  • pxxl
  • High end PC #16514
    pixxel new design
  • RYO21
    Dizájn
  • Jakuza001
    Latom tovabbra is handabandazol. A beveteleket nem a HC jatekok hozzak, hanem a jatekok.

Ilyenkor csak tereltek, ha egy PCs megemlit ilyet, egybol jon az nem szamit fleo. Most bezzeg szamit.

Nem tudom, de ugy tunik fel voltal mentve matekbol. A Nintendo ugyanaozn az aron ketszer annyi jatekot adott el a sok buta konzolosnak, akik meg a minosegi kulonbseget se kepesek felfogni.

Csak hogy leellenorizuk a matek tuydasok a felrebeszeles helyet csak egy valaszt varok.

Ha ketszer annyi jatekot tud eladni a Nintendo azonos aron,mint az ellenlabasok akkor mennyivel lesz tobb a bevetele hozzajuk kepest?

Nem kell a tereles csak a valasz.
  • Totti5
    De értsd már meg nem a pénzről van szó, legalábbis én neked nem erről beszélek, ha végre felfognád. a Kiadók JÁTÉKOKAT HC játékokat PS3 360 és PC platformokra adnak ki, ezek Wiire nem jelennek meg. Kitörölhetjük vele a valagunkat hogy eközben a Nincsendó kamionokkal gyüjti be a pénzt hónapról hónapra, ha a Wii nem a HC játékosok platformja, mert nincs támogatottsága a first party fejlesztőket kivéve ( meg pár másokét, de jelentéktelen, igaz van pár játék ami fájó szívvel csak Wiire jelenik meg, pl a Last Story ami a generáció egyik legjobb JRPG készítőinek az új játéka, de immáron nem 360ra hanem Wiire ).

Csavarj rajta még 1et.
  • Jakuza001
    Since November 2006, when the PS3 and Wii were launched, Nintendo leads the market with an overall share of 47.7%, followed by Microsoft with 32.45% and Sony with 19.86%.
  • Jakuza001
    En nem akarok semmit kihozni, csak leirtam hogy kamuzol, amikor azt allitottad, hogy jelenleg nem a Wii az n.1

"a PS3 és a 360 uralja a piacot torony magasan."

Meg a loturot uralja, meg a csokkeno tendenciaval is a Nintendo jelenleg majdnem dupla annyit ad el, mint a masik platform kozul valamelyik nagy, tobb mint ketszazezer keszulekkel tobbet adnak el havonta.

Nintendo, Microsoft and Nintendo were able to shift 1.21 million consoles in March 2010, up from 1.15 million in March 2009. Responsible for the growth is the Playstation 3, which grew its performance from 218,000 units last year to 313,900 this year. Microsoft’s Xbox 360 was virtually flat (330,000 units in March 2009 versus 338,400 in March 2010), Nintendo’s Wii continues to drop year over year (601,000 versus 557,500 units).