17438
  • DarkSector
    angol a billentyűd?
  • [Jakuza]
    Pedig nekunk meg Xbox gyarunk is volt Sarvaron
    Igaz nem sokaig. :D
  • Dante73
    A kis országok le vannak szarva...sbőrrel takarva. Nincs itt akkora pénz, hogy rá legyenek szorulva.
  • Bucser
    "Nincs lájv mert nem érné meg kiépíteni, ennek egyik oka a warez és a kevés játék eladás."

Már bocs de ezt a faszságot....

Ma már Magyarországon idestova majd 10 éve lehet az Microsoft messenger nevű rendszert használni.

Mond meg, hogy a magyar live mivel kerülne többe??

De ne a zsigeri idióta xbox válaszokat kérlek hanem normálisat...
  • DarkSector
    Persze hogy nincs köze, mert akkor nem lehetne egyeltalán regelni.
  • Dante73
    Hogy nem csinálnak magyar nyelvűt, megértem, hogy nem állítanak be magyar szervert, megértem. Hogy ennek ellenére, a pofámba tolnak, így egy multit, érthetetlen. Minek kell trükköznöm? miért nem írhatok be MAGYAR, VALÓS adatokat? Egy adatbázis kiegészítés, semmi több. Ennek a warezhez SEMMI köze...
    Újabb, DE JÓ NEKED! M$ parasztvakítás.
  • DarkSector
    Nem magyarországon nincs lájv, hanem magyar nyelvű lájv nincs.

• Chocho
    És ha újra regelek egyszer, akkor még használhatom ugyanannak a játéknak a serialját, amit eddig toltam?
  • Istencsászár
    Nem tudom honnan vetted hogy nem lehet lájvozni Mon, de megnyugtatlak hogy lehet, GTA4el is lehet majd. Nincs lájv mert nem érné meg kiépíteni, ennek egyik oka a warez és a kevés játék eladás.

Regelni meg simán lehet, csak lakhelynek, irányítószámonak UK vagy US adatokat kell megadni és mehetsz online gémelni.
  • Chocho
    Miért is?
  • DarkSector
    huh.
    várj elszámolok 10-ig...
  • Chocho
    Nekem a Gears of War is olyan. A legjobb, hogy nem tudok vele neten játszani, mert ugye nincs Mo.-on Live! Ellenben magyar a menü. Van ennek értelme?

Ja és hogy fogom regelni a GTA4-et, ha nincs Live!, ezt mondja meg nekem valaki...
  • Zóanagyvarázsló
    1.

Két éve létezik, már elég régóta, a legutóbbi vita során az egyik célzás során erre is gondoltam. Xbox Live Video Marketplace neve, így rátalálhatsz a részletekre. MS pontokkal lehet fizetni, egy friss film így 6 dollárra jön ki, ha az embernek kell 720p felbontás (14 napon belül kell elkezdeni nézni, onnantól 24 óráig lehet "használni"). De az Apple is beszállt ebbe az bizniszbe (náluk 30 az a 14).

A fogyasztónak alapvetően jó, ha elterjed az online kölcsönzés, ez is egy plusz, roppant kényelmes lehetőség, egy frissebb film esetében pedig sokkal-sokkal olcsóbban jöhet ki a mozinál egy társaság, ha megnézik a legjobb mozirendszerrel rendelketző havernál. A mozi nyilván más lesz mindig is, egy időben én is sokat jártam, de szintén vannak komoly hátrányai. (Például ha kulturálatlan egyedek is vannak a közönségben, netán én szeretném kommentálni a látottakat egy láda, a mozisnál jóval olcsóbb sörrel a kezem ügyében :))

Persze a hagyományos kölcsönzők biztosan nem járnak jól egy ilyen erős konkurenciával, nem tudom, hogy jelenleg még mennyire állják meg a helyüket, én életemben nem is jártam videotékában, bár olyan volt, hogy a haverok kivettek valamit közös filmnézésre ilyen helyről, de az én jelenlétemre csak az utóbbi művelethez volt "szükség".

2.

Az egyszeri eladásokból ugye kevesebb bevétel jön össze, mintha többször adják el, vagy arányosan drágábban kisebb adagokban a terméket. Próbálkoztak epizódosdival, a Guild Wars esetében a kiegészítőkre bízzák a profittermelést, a Simsnél dettó. De márt a HoMM III-ról is le akartak húzni minden bőrt (lásd Chronicles széria).

Az MMO-k mellett most a DLC-ken a sor. Már csak azért is hatékony eszköz, mert így egy projekt multiplatformként való megtartása mellett húzhatnak a "kívánatos" irányba. Néhány DLC egyenesen a mikrotranzakció irányába hajlik (lásd Dead Space), személy szerint ezek taszítanak vissza engem a legjobban. Az "ingyenes" MMO-k nagy átverése a kedvezőbb feltételek biztosítása pénzért (ha nem fizetsz, senki maradsz), vagy mondjuk a magyar Project Torque-ban a licenszelt járművekre lehet így szert tenni.

Én régi vágású játékos vagyok (a coopról a Wizard of Wor és a Contra ugrik be), és legalább ennyire gyűjtő is. Nekem kell a papírdoboz, a kézikönyv és az egyebek, kellenek ahhoz, hogy érezzem a birtoklást. (És jogilag csak ekkor birtoklunk, hiszen legalább a halom papír/fém/műanyag a miénk, ellentétben az "örökbérelt" szoftverrel.) Szóval én inkább abban bizakodom, hogy a DLC-knek legalább egy részét - az engem érdeklő részét... - beszerezhetem idővel fizikai formában is, anélkül derogál nekem az egész.

A két felvetés viszont ott ér össze, hogy az időalapú játék (vagy filmezés ugyebár) már egyértelműen a kölcsönzéshez hasonlít. A játékiparnak pedig éppen erre lenne szüksége szerintem, a kölcsönzés lehetőségének széles körben való elterjedésére. Így nem csupán 5 perces demókat lehetne kipróbálni, vagy például jó lenne testközelből látni a demóval nem rendelkező Fallout 3-at, netán egyéb RPG-ket. Ebből a szempontból viszont jól hangzik, bár ez az ingyenes demók halálához vezethetne. (Érdekességként említem, némileg idetartozik, a LotRO esetében volt lehetőség arra, hogy egy jó drága pakkot megvásárolva megjelenéskor, egész életre ki lehetett váltani havidíjat. Kissé talán távoli példa, de valahogy így aránylik a kölcsönzés és a vásárlás.)

Szerintem mindenképpen erre haladunk, de azt még nem lehet átlátni, hogy pontosan mely lehetőségek fognak elterjedni (nem feltétlen perc- vagy havidíjasnak kell lennie). Egy biztos, én sokat fogok panaszkodni, hogy "bezzeg az én időmben!"
  • Sanyix
    sajnos... a fallout3-nak is kell valami szaros live izé... bár semmire sem jó, de kell neki.
  • Dante73
    A konzolból PC témában hasonló a véleményünk, szerintem bizonyos szavakat másként értelmezünk, magyarázunk.
    A másik téma pedig... Abban hajthatatlan vagyok. 20 év kereskedelmi tapasztalattal a hátam mögött, (hentes-tanulóként kezdtem, és Marketing-Managerként hagytam abba (Tetszetős cím volt, [olyan hosszú, hogy már alig emléxem rá] de sokat nem jelentett... Multicég...) nehéz lenne meggyőzni arról, hogy nincsen igazam. Talán, mondom TALÁN valaki 40 év tapasztalattal a területen...
  • Zóanagyvarázsló
    Tudom én, de bizonyos hangsúlybéli különbségek éppen ebben vannak a kettőnk kiindulópontjában, és bár ezek közel állnak egymáshoz, a belőlük levonható következtetések már nem. Ez van, sokat lehetne még elmélkedni, vitatkozni a múlton, de ugye a topik témája a jövő.

A felvetett témák viszont nagyon is relevánsak, de most már nincs energiám kifejteni a véleményemet, de, majd valamikor napközben még benézek. (Bár nem utálom a WoW-ot, és nem vagyok "konzolos" sem, csak vissza fogok pofátlankodni :)
  • Dante73
    Már nem egészen. A GTA4 is már LIVE!-os lesz. PC-n... Games for Windows...
  • Cat 02 #8404
    Live az boxon van csak nem ? Ez meg pc fórum
  • Istencsászár
    Ugye volt ez az Epizódos őrület egy időben, amivel páran bepróbálkoztak, azóta nagy a csönd.. nincs erre szükség, rossz ötlet, mert csak. Boltba fizikailag megveszem a játékot és a polcra rakom, ha játszani akarok vele beteszem a gépbe, mert csak.
  • JaSoN HuNTeR #8402
    dugjátok egymás seggetekbe az újjatokat mert hülyeségen aminek sose lesz vége azon veszekedni hülyeség:)
  • Dante73
    Váltsunk témát...
    Véleményekre volnék kíváncsi, az alábbiakkal kapcsolatban.
    1; Már nem tudom, hol olvastam, egy szalagcímen futott át a szemem, de közben már a böngésző bezárására kattintottam... így az infó... kétséges. Valami olyasmi volt a cím, hogy online videótéka a Live! rendszerén.
    Kinek, mi (lenne) erről a véleménye, miért jó, miért rossz, fizetés hogy működhetne, egyebek.
    2; Egy fórumon, egy emberke azt vetette fel, hogy szerinte az időalapú hozzáférésé a jövő a játékok terén. (és persze a zene, mi több a filmek terén is) Erről, mi a vélemény? (Elsősorban a WoW utáló konzolosokat kérdezném...DD)
  • Dante73
    1; Nem. Nem a PC mint játékgépből multifunkciós eszközzé válását... Mint irodai, egyéb, nagy számítási kapacitást igénylő eszköz, MINDENNAPI elterjedését segítő opciót, hoztam fel a játékok PC-be kerülését. Hogy EZ UTÁN VÁLTAK A NAGYKÖZÖNSÉG SZÁMÁRA IGAZÁN KÍVÁNATOSSÁ. (és mellesleg, a technika fejlődésével, ezután váltak valóban használható multifunkcionális gépekké.) Mindenütt ezt írtam. Te valami egész mást olvashatsz.
    2; pont; megint kiragadás, ráadásul messze nem a legszerencsésebb mondatomé. Összefügg az előtte, utána olvasható szöveggel, az értelmét úgy nyeri el.
    3; Milyen mögöttes tényekkel kell tisztában lenni?
    100 vállalat vezetőjéből 1 áll fel, és hangoztat egy TERMÉSZETES tényt FOLYAMATOSAN. Ez a vállalat a Microsoft
    100 vállalat, cég, stb árképzésének vizsgálata után egynél áll fel a szakértő, hogy a cég veszteségére felhívja a nagyközönség figyelmét Ez a vizsgált cég a Microsoft.
    Ennél mélyebbre mászni a témában felesleges szőrszálhasogatás.
    Értelmes ember számára a dolog nyilvánvaló, minden összeesküvés teória nélkül is.

Igazság az, hogy nem is ezzel van bajom, hanem azokkal, akik megeszik a dumát, és különféle érvekkel támasztják alá, hogy igenis bukik. Jönnek jobbról, jönnek balról, és ugyanazokra forrásokra támaszkodva érvelnek, amik egyáltalán elindították az egész pletykát. Így a hitelessége, finoman szólva is megkérdőjelezhető.
    Ezért is nem veszem a fáradtságot, hogy elolvassam, amit írnak. Ugyanis nem LEHET más, mint marketing, és annak alátámasztása, kiragadott, tetszetős adatokkal.
    UGYANIS MÁS CÉGEKNÉL AKIK UGYANÍGY KÉPZIK AZ ÁRAIKAT, UGYANEZEK AZ EMBEREK NEM ÁLLNAK FEL, HOGY MEGMONDJÁK A FRANKÓT...
    Ezt kellene végre megérteni.

Pékeket belekeverni felesleges. Holnap nem esik a liszt ára. Csak emelkedik, miközben nem (teljesen) önmaguk szabályozzák az áraikat.
    Egész másik "tészta" a két történet.
  • Zóanagyvarázsló
    Te a PC történetét hoztad fel példaként, mint egy játékgép többfunkciós eszközzé válását. Ennek a történetnek fontos eleme az irodai elterjedése, és ez segített a játékgépként való elterjedésében is. Az, hogy otthoni használatra ezzel szemben kifejezetten játékgépként, egész egyszerűen valótlan állítás. A helyi lakótelepen persze így lehetett, ezt elhiszem, de őszintén szólva nem érdekel.

Ha senki nem fejlesztené, akkor miért is venné meg, eleve?

Ha netezni akarok, szöveget szerkeszteni, nyomtatni, vennem kell egy PC-t, de mondjuk egy - egyébként bőven megfizethető - HD4850 már nem kell hozzá. Ezek tényleg elsősorban játékra vannak. Persze egyéb dolgokra is be lehet fogni az újabb VGA-kat, de a többség szeme előtt nem ez lebeg a bővítés előtt. (Az én VGA-m is besegít 1080p-s videókat lejátszni, de nyilván nem azért a havi egy trélerért vettem, az 500 Ft-ot nem érne nekem önmagában. Ezzel nem azt mondom, hogy magamból indulok ki, csak ez a személyes vetülete.)

Elterjedt téma, meg foglalkoztatja az embereket, és szakértőket... Bocs, de ez zöldség, és félrebeszélés.

Még a mögötte álló tényekkel sem voltál tisztában. Ez nem baj, nem kell mindenkinek mindent tudni, mindenki tévedhet. De azok után, hogy utánanézés nélkül kerekperec tagadtad a tényeket, kár most csapásirányt váltani, és csípőből leszólni mindenkit, összeesküvést emlegetni. Rendben van, nem tetszik, nincs ezzel semmi baj, de alátámaszthatatlan összeesküvés-elméleteket szőni fölösleges. Abban természetesen igazad van, hogy annyiban bele lehet magyaráznia marketinget, hogy egy vezetőnek ilyen szempontokat is fogyelembe kell venni, ha nyilatkozik. De talán ez az, amit igazán fölösleges hangsúlyoznunk, mindenki tisztában van vele.

(A szemét pékek is mindig emlegetik a liszt árát a költségeiket, hogy mennyibe van nekik egy kiló kenyér, az MS-től lopták e taktikát...)

Egyébként számomra az alja marketing az ez. Ezen nem könnyű túltenni.
  • Dante73
    Már bocsi, de az irodai használatot felesleges felhozni!
    Arról beszélünk, mi volt a SZÉLESKÖRŰ azaz otthoni elterjedés oka, mozgató rugója! Mert ha így nézzük, akkor ide tartozik az 50-es évektől kezdve minden, még az Apollo programban használt masina is. Csak annak semmi köze ahhoz, hogy hogyan, és miért terjedt el a hétköznapokban.

Tetszik, vagy sem, hiába, hogy alapvetően egy adatfeldolgozó gépről beszélünk, ezért önmagában nem terjedt volna ennyire el. Hiszen egy elég szűk réteg használná ezért otthon a gépet. Más kérdés, hogy erre IS használjuk, és ez elősegítette az elterjedést.

Kicsit ez arra a néhány napos vitára emlékeztet, mikor az volt a téma, mi mibe kerül. Akkor bukkant fel érvként, hogy SENKI nem fejlesztené a gépét, ha nem kellene a játékok miatt. És ezt Te hoztad fel, Zoo! Ha senki nem fejlesztené, akkor miért is venné meg, eleve?
    Ma már. hogy a net elterjedt, volna rá oka, de az elterjedés kezdetén, erre még nem volt más, ennyire nyomós oka.

ÓCÓ...
    Elterjedt téma, meg foglalkoztatja az embereket, és szakértőket... Bocs, de ez zöldség, és félrebeszélés.
    Azért foglalkoztatja a "szakértőket" mert meg vannak fizetve.
    Téged ez nem zavar annyira, mint engem, viszont a végzettségünk is más. Én kereskedelmi végzettséggel rendelkezem, és ha ilyet hallok, az én fülem bántja, mert szakmai kötelességem, hogy értsem, ne csak halljam. Gyanítom, Te is annyiszor hallod, mint én, csak neked fel sem tűnik a "háttérzajban" amit ma marketingnek, reklámnak hívnak.
    Nekem pedig bántja a fülem, mert látom, hány idióta dől be ennek a baromságnak. Ugyanannyira bánt, mint pár éve, mikor az egyik ismerősöm a TV-Shpoból rendel VOK-ot, 10 ropiért. Le idiótáztam. Mire azzal jött, hogy mennyi mindent kapott hozzá. Elrángattam egy Vas-edénybe, mindent a kosárba raktunk, és 4500-ból kijött.... És ennek is millió idióta dől be.
    Annak is. Ezen nem érdemes vitázni. Reklám, és sok barom bedől neki.
  • dronkZero
    Tökmindegy, milyen arányban vannak elosztva a programozók és a csak játékosok. A C64 népszerűségét a játékok hozták meg. AMI EGYENES KÖVETKEZMÉNYE annak, hogy a gép multifunkciós, és a felhasználók megírhatják a saját játékaikat. Az már teljesen más kérdés, hogy mikor felismerték ebben a gazdasági lehetőséget, akkor játékgyártó cégek is alakultak, de az már jóval később történt. Jóval azután, hogy néhány garázsprojekt százezres/milliós érdeklődést generált.

Próbálj meg egy NES-t, vagy egy PONG konzolt programozni otthon! Na ugye...
  • [Jakuza]
    Nem toudom vagod e mirol irtam, az otthoni felhasznalokhoz kerult gepekrol.
    Persze volt ezek kozott programozo is aki jatekokat gyarttot, 0.00001%.
    Na de kerem az atlagos fogyasztorol beszelunk nem a szelsosegekrol.
  • Zóanagyvarázsló
    Szövegszerkesztésről, nyomtatásról ne is beszéljünk.

BASIC-ben én is próbálgattam a szárnyaimat ("fiktív" játék GUI-jához írtam motort), talán nem is kevesebbet töltöttem ezzel, mint amennyit játszottam. Persze nyilván nem ez az általános.
  • dronkZero
    "y C64-en orak hosszu munkajaval, bepotyoghettel matematikai muveleteket es ebben ki is merultek a dolgok."

Mekkora faszság már ez? A C64-es játékok nagy többsége 2-3 ember munkája, gyakorlatilag "otthon bepötyögött" munkák. Csak a '80-as évek második felére/végére lettek cégek, meg ipari játékgyártás.
  • Balumann
    Érdekes módon az Amíga nálam teljes mértékben kimaradt. Először egy ilyenem volt, aztán C64, aztán már PC (286-os (vagy valami ilyesmi)).
    C64 -el próbáltam én is számolni, de olyan bonyolult volt. A játékok elindításához szükséges kódra viszont még most is emlékszem :D
  • Zóanagyvarázsló
    Azért indulok ki az IBM PC-kből, mert ma ezt rendszerint értjük PC alatt, ez maradt fenn, elpécésedni is az ehhez való hasonulást jelenti.

A gyerek nyilván játékra használta otthon a PC-t, ha miatta vették, de az az igazság, hogy a ygakorlatban bizony apu és anyu is használta otthon, és nem a háztartások 10%-ról van szó (bár ezt nyilván az Amigára értetted). A munkahelyeken is PC-k voltak (és ez, miért ne számítana? ez volt a PC egyik fő felhasználási területe és elterjedésének fő oka), ezekről a gépekről kellett haza vinni a munkát, ezeket ismerték az emberek, ezért emuláltak DOS-t akár még Amigán is.

Tehát azt állítotd, hogy a PC elsősorban játékgép volt a kezdetektől. Én ezt nem fogadom el, sőt blődségnek tartom. Kérlek, próbáld kézzelfogható tényekkel igazolni, mert egy állítás ismételegetése nem tesz igazzá egy állítást! (És ne azt nézzük, hogy a 10-14 korcsoportban milyen aráynban használták mire a PC-t...)

Az Amigát, C64-et pedig még mindig necces a PS3-hoz mérni, ezt tudjuk mindketten.
  • [Jakuza]
    Mit akarok kihozni belole ? Hat ezt mar leirtam, hogy az elmeleted hibas.
    Ezek a szamitogepek nem igazan a multifunkciolitasukrol voltak hiresek, talan a 90%/10% volt rajuk jellemzo, mint ahogy a mostani konzoloknal is ugyanez a helyzet, jatek es reszfeladatok.

Nem veletlenul volt a megjelolesben a C64 sem, eppen ezert volt Dantenak igaza az altala felvazolt hova halad a konzol es milyen valtozasokat nem akarsz szemellenzosen eszrevenni.

Persze lehet jonni olyan frazisokkal, vagy dezinformacioval amik a tenyeket elferditik, hogy lyukkartyas osszamitogep nem volt alkalmas jatekra es sorolhatnam, de ezek mar annyira extrem fals magyarazatok, hogy beleborsozik a hata a hallgatonak.

Mindenki tudja hogy az elso szemelyi szamitogepek amik otthon elterjedtek, mivel errol beszeltunk nem a tobb tonnas szekreny meretu kezdetleges gepekrol, a szorakoztatast celoztak meg azaz a jatekot.

Te meg jossz azzal, hogy dehogy ez multifunkcios volt. Csakhogy az kimerult par resz feladatbol, ami valljuk be szinte semmire nem volt jo, lasd Spectrumon vagy C64-en orak hosszu munkajaval, bepotyoghettel matematikai muveleteket es ebben ki is merultek a dolgok.

Az mas kerdes, hogy te IBM PCrol indulsz ki, de meg ez is hibas, mert ilyen nezopontbol a konzolokhoz tartoznak az ezer eves Pong! keszulekek is, mint ahogy szemelyi szamitogep kezdeti megfeleloi nem az elso XT-k voltak, azok mar egy atmenet volt a kezdeti tipusokbol.

Szoval a kezdetekkor mind a ket tipus a szorakoztatasra es jatekra szakosodott es meg mindig a haztartasokba kerult gepekrol beszelgetunk.
  • Zóanagyvarázsló
    Jogos, a sok milliónyi karakter között nem láttam, hogy konkrétan az Amiga 500-ról van szó, én le voltam ragadva általánosságban az Amigánál. Igen, valóban különböző célokr a céloztak meg ezekkel a modelleket.

De ebből mi a tanulság, mit akarsz belőle kihozni? Az Amiga 500 nem egy "elpécésedett" konzol volt (ellenben a CD32 egy "elamigásodott" konzol volt), hanem a Commodore cég elsősorban játékra szánt home computere (hívjuk így, de hívhatjuk PC-nek is, csak akkor már keveredés van). Nem az A500 miatt dőlt be a cég.
  • Zóanagyvarázsló
    A hardver konzol esetében többek között azért tud olcsóbb lenni, mert szándékosan nyomott áraik vannak, nem azon van a haszon. Szemben a PC-vel. vs A Microsoft/Sony tök jó fej, mert darabon bukva adja a konzolját, ezért váltottam én is!

Ugye érzékelhető a különbség a két mondat között? Én nem tudhatom, hogy mikor és hogyan hangzik el ez a témában, de végletes és buta megfogalmazásban nem szoktam belefutni. Ellenben kérdésként gyakran felmerül, hogy miért is lehet olyan olcsó a konzol, mint hardver. Ez nem végső érv az árkérdésben, hanem az árcédula legfőbb magyarázata. Biztos van, aki ezt ésszel említi meg, és aki nélkül.

Ugyanis, hasonló árképzésű termékeknél, ugyanezek a "független" szakértők nem emlegetik a ráfizetéses előállítást.
    Vajon miért? Azon vállalat vezetői nem érzik kötelességüknek, hogy minden rendezvényen felálljanak, és elmondják... Elmondják a közgyűlésen, mert oda való.

Mennyi oldal, mekkora közösség foglalkozik a konzolháborúval, és mekkora az uszályok árképzésével? Még mi is belefolytunk a konzolháborúba, mely erről is szól, ez megkerülhetetlen kérdés, egy elemzőnek elemeznie kell, muszáj, kötelező (akkár függelten, akár nem), ha prognózist akar felállítani erről az iparág várható bevételeiről. A téma publicitása miatt van felkapva, és ezért foglalkozunk vele mi is - vagy inkább főleg mi? - a kelleténél többet. Gazdasági rovatban, lapban azért bele lehet futni más termékek kapcsán is elemzésekbe az előállítási költségről és az eladási árról.

Röviden: személy szerint ezt a konzolipar természetes velejárójaként kezelem, és érdekel is. Olyan, mintha azt mondjak, az ég kék, erősödik az euró. Nem tud belőlem érzelmeket kiváltani, nyilván kevesebbet hallom, mint te, esetleg kevésbé veszem magamra.
  • [Jakuza]
    Eloszor is nem csak maga az Amiga 500 volt, hanem volt 1200 bar ez is inkabb jatek gep volt , a munkaallomasok az amigan az A1000,A2000,A3000,A4000 sorozat volt, tehat te eleve kevered a szezont a fazonnal. A jatek vonal pedig inkabb abban az idoben az 500,600,1200,CD32.
    Igen voltak rajta szoftverek ezt mindenki tudja, de akarhogy kevered-kavarod, csurod-csavarod, az A500 tipikus jatekgep volt a maga koraban.
    Le is volt egyszerusitve a jatek vele rendesen, beledugtad oldalt a lemezt es mar jatszottal is.

Megemlited a paint, igen volt ilyen mint ahogy volt a sokak szamara ismert Lightwave amit peldaul a Babylon 5 sorozat renderjeihez hasznaltak,vagy Maya de nem A500-on keszitettek nem veletlenul ezeket. Nem veletelenul vannak a nagyobb geptipusaikon PPC (PowerPC) kiegeszitok, ami ugye A500-nal nem lehetseges.

Idezek is neked, hogy tisztaban legyen mindenki azzal, hogy amiket leirtal eleg nagy csusztatas. Ugyanis az A500-n hasznaltak legkevesbe ezeket a szoftvereket, az kizarolag egy celiranyban fejlesztett otthoni szorakoztato/jatekgep volt a Commodore reszerol. Nem veletlenul adtak hozza az europai megjelenskor a Batman packet.

"A készítõk kezdetben kizárólag Amiga 4000 típusú gépeket használtak erre a célra, kiegészítve a NewTek cég VideoToaster - Screamer célhardwarével. Ez egy 24 bites képdigitalízálót (videó mozgókép bevitelére), egy genlockot (vidójelek keverésére, feliratozásra), beépített effekt generátort (tv trükkök valós idejû létrehozására, pl.: áttûnés, stb) valamint 4 db egyenként 150Mhz-es MIPS R4400 RISC processzort tartalmazott. (a MIPS a Silicon Graphic leányvállalata, a RISC processzorok gyártásának úttörõje). Ilyen gépekbõl álló hálózat alkotta az effekt stúdiót. A trükkök elkészítéséhez a NewTek cég LightWave programja futtot a gépeken, amely egy Ray-Tracing (fénysugárkövetés) eljárást használó 3D modellezõprogram."

Volt akar protracker is amiben hangmintakat lehetett szerkeszteni es sorolhatnam tovabb, de ilyen volt akar C64-en is, meg se ez a jellemzo ra, ezt mindenki tudja, csak te akarod a tenyeket elferditeni.

Lehet hasra utni vagy sem, a felhasznalok legnagyobb resze eppen ezert jatekra hasznaltak az A500-t, es csak nagyon kis szazalekban masra.
  • Encore
    Ha egyik napról a másikra leállna a játékipar se akkor se lenne azért nagy gáz. Milliónyi játék jelent meg az elmúlt évtizedekben és ezeknek csak egy kis részét láttuk, játszanánk a régi cuccokkal, persze a grafika bu*ik (én csak szegényes fantáziájúaknak hívom őket) megszívnák.
  • vasziszdasz
    Hogy van-e jövője? Sztem mindent elárul a GTA4 pc és konzol verziójának különbsége: link. ^^
  • Purga
    PC-s játékok mindörökké, mindhalálig, kész-passz-slussszzz!

Ha egyik naprol a másikra, ugy gondolnák az "okosok", hogy PC-re nem gyártanak le több játékot, akkor se váltanék konzolra, inkább játszanék a fü***mmel! ...de inkább lemennék hogolyozni
  • DarkSector
    A fenti kérdésre válaszolva meg ... IGEN!
    ... amíg portolnak át játékokat.
  • DarkSector
    Csak tudnám, hogy miről beszéltek!!!???
    :P
    Mi köze ennek a témához?
  • Dante73
    Egyszer, magam is a hibába estem, és "berontottam téríteni". Kaptam hideget, meleget, és nem mellesleg ezt az érvet. Sok-sok szájból, illetve billentyűzetből.
    Nagyon úgy tűnk, hogy 1; Észre sem veszed, ha egy konzolos ezt hozza fel példának, (mormogsz egy olyasmit a bajszod alatt, -hogy van benne valami...) 2; Nem ugyanolyanok a topikok, ahová általában járunk, és a konzollal rendelkező ismerőseink is különböznek.

Itt valaki belinkelt egy akármit, miszerint FÜGGETLEN szakértők hangoztatják a dolgot. Ez egy orbitális baromság. Szebben írni nem tudom, nem lehet. Ugyanis, hasonló árképzésű termékeknél, ugyanezek a "független" szakértők nem emlegetik a ráfizetéses előállítást.
    Vajon miért? Azon vállalat vezetői nem érzik kötelességüknek, hogy minden rendezvényen felálljanak, és elmondják... Elmondják a közgyűlésen, mert oda való.

Tetszik, vagy sem, MARKETINGFOGÁS.
    És sikeresen bekerült a köztudatba, hiszen mi, akiknek konzolja sincsen, ezen vitázunk....