A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
És ez a Te fejlesztõ ismerõsöd ezt mégis melyik játékról, melyik csapatról és melyik cég képviselete alatt mondta? Mert tudod kb. 100 módon lehet megírni egy játékot, 100 féle különbözõ hardverre optimalizálva. Mikor minden hardverbõl a maximálisat hozta ki egy programozó csapat lehet csak kijelenteni kb.-ra, hogy melyik gépen fut jobban. Máshogy nem nagyon.

A szakértõk egyébként ezt még anno 2005-06-ban mondták sokszor. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy hiába a PS3 erõfölénye, ha azt az Xbox 360 programozhatósága és fejlesztõbarát környezete megfelelõ kezek között ellensúlyozni tudja. Én csak a nyers, technikai erõrõl beszéltem. Ezt a PS3-ból még sok év lesz összeszedni.

Gaming is believing.

Petyus_
Mivan? Mindegyik verzióban "megatextúra" lesz, csak elvileg 360 verzió miatt viszont nem 5 kicsi wasteland lesz, hanem 2 nagy. Meg a boxos verzióban három pixellel kisebb textúrák lesznek, hogy ráférjen 2 DVD-re.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Bucser
".. tudom tudom az xbox miatt, hiszen kellett egy kifogás a nagy kamura, hogy egyenlõre nem tudják megoldani, "

Ekkora ordenáré nagyot nagyon régen hazudtál...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Petyus_
Nyugi, John Carmack is szidta a PS3-at. 😛

Ellenpélda: Insomniac, Polyphony, Naughty Dog.

Istencsászár
Karmak sok mindent mondott mostanában, ennek jórésze nem fog valóra válni, de sok szeretettel várjuk a Rage alkotást és hogy melyik platformon lesz jobb, ps3 vagy xbox, hiszen a megatextura nem került bele abba a formában mint amit beharangoztak... tudom tudom az xbox miatt, hiszen kellett egy kifogás a nagy kamura, hogy egyenlõre nem tudják megoldani, persze ettõl függetlenl a PS3 és Pc verzióba simán megcsinálhatnák a 360ast meg felejtsék el ki se adják rá, de nem igy lesz...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Petyus_
Jó duma! Egyébként is vazze, hogy szereli meg egy franciakulccsal a hajót? <#zavart1>

Egy fejlesztõ ismerõsöm azt mondta,hogy van olyan játék,ami boxon elmegy,de a ps3 kevés hozzá.Nem egy John Carmack,de én hiszek neki.😄

Petyus_
+ régiózár? <#ravasz1>

"*FIRE – Feel the heat of the most realistic fire ever seen in a video game!"

úúúúú

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Istencsászár
Két különbözõ oldalt mutatsz😊 amugy ahol a PS3as Fc2õt nézed ird be hogy mutassa a 360as verziót, az is annyi😊))

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Chocho
John Carmack is Sony arc, na persze. 😊 Õ is azt mondta, hogy a gép erõsebb valamivel, mindössze a programozhatósága és a környezete miatt választotta a 360-at.

Gaming is believing.

Petyus_

Istencsászár
Aha a Sony arcok...

Chocho
A szakértõk nyilatkozták ezt - egyöntetûen. De Te biztos jobban tudod náluk.

Gaming is believing.

Istencsászár
És te ezt mibõl következteted ki? köztudott hogy ez nem igaz, a PS3 el lett cseszve ( gyengébb gpu, túl misztifikált CELL ), s erõben nem jobb mint a 360...

Istencsászár
Még mindig majdnem dupla annyi a 360... valamit hozott rajta de nemsokat, ez a különbség óriási és behozhatatltan, fõleg h a 360 egyre olcsóbb, és ez a tél erõs lesz...

Mit kapsz olcsóbban? game.co.uk-n gyors megnéztem 3 aktuális címet, fillérre egy árban vannak.

Chocho
Ez nem igaz. Hardware szempontjából a PS3-ban sokkal több potenciál rejtezik, ennél fogva tovább is marad majd a piacon. A Sony-nak a PS2-nél is ez volt a politikája.

Gaming is believing.

Petyus_
"Több eladott gép"

Egy év elõnnyel. Bõven harmadik lehet az Xbox360 a generéció végére, majd meglátod - nem mintha ez a mai piaci viszonyok mellett bármennyire is befolyásolná azt, hogy melyik a "jobb" gép.

"megszereztt Ps exluzívok"

PS is szerzett Xbox-exkluzívokat. 😄

"jobb multi címek"

Azze, menjetek má' a két pixellel nagyobb textúrákkal meg az elméletben pontosabb AA-val. Egy hivatalos tesztelõ nem veszi ezeket észre, csak a B3D fórumban pár technfanatikus. Egyébként el lehet vitatkozni pl., hogy ha ugyanazt a játékot PS-re olcsóbban kapod, és ingyen multizol vele, hangyafasznyit szarabb grafika mellett, akkor melyik is a jobb vétel.

Istencsászár
Ok, akkor gondoljunk a nem is olyan régi GTA4re.. ami az év egyik nagy durranása, h miben szarabb PS3on.

Ezeknek sosem hiszek.😊

Istencsászár

Jobb multi címek? Volt olyan,amikor ez volt jellemzõ,de manapság ugyanolyanok,és csak pár FPS a különbség.

Istencsászár
Több eladott gép, megszereztt Ps exluzívok, jobb multi címek stb stb... vagy mondhattam volna ugy is, már nem a PS áll az élen...

Te ps fanboy vagy,nem értheted.😄
Ha a játékkínálatot nézzük,akkor sokkal jobb mint a pées.
Több akció,több RTS,több RPG,a pées exkluzív címek meg sorra vándorolnak át boxra.

A RROD meg már nagyon kevés esetben jön elõ,csak a chippelt gépeknél.

Petyus_
"ebben a generációban az Xbox jobb mint a Ps3"

WTF?

Ja, hogy néhány fotnosabb karater új kinézetet kapott, mint megint Carmen? Az megint más, az most eszembe sem jutott.
Dante73
Lapozz vissza egy kettõt a Witcher topikban, és megtalálod a különbséget.... Mert szemmel látható.
A többi persze, hogy csak szépítgetés, plusz küldi, (jelzem, 4-5 napja nyomatom a 2 új mellékküldit, nyugis tempóban, 8-10 óra már bennük van) de a sportjátékok sem változnak többet. Kis túlzással új mezek, új arcok, új menü, oszt kifújt.
De ne csépeljük errõl tovább a szót. Egyeseknek megéri, akkor hogy jövök én ahhoz, hogy kritizáljam? Én nem venném meg minden évben azt, amirõl a lapok, a haverok azt mondják, hogy ugyanaz, mint tavaly. De én nem vagyok se Isten, se császár, se konzol-fan. Egy mezei emberke vagyok, aki idõnként játszik, és erre bõven megfelel neki az a gány PC, ami mint kiderült, nem drágább a konzolnál.

NFS.
Ez pedig egyszerûen szomorú. Sok láma meg megveszi. Ugyanakkor egy TDU-t meg körbeszar a kiadó. Érthetetlen.

http://www.freetvmaci.info/

Istencsászár
Már nem fog semmi sem eldölni, ebben a generációban az Xbox jobb mint a Ps3, már csak az a kérdés h számodra mely gép exluzívai kellenek, a multik meg mind a kettõre jönnek, persze ha számít neked akkor xbox mert azon jobbak.

magus
Ha az a Project Gotham Racing 4, akkor mindegy, mert csak PC-m van.

megjegyzem nem sokáig, mert a pc-n vagy nagyon hosszú játékok vannak, amik ugyan jók, csak nincs idõm rájuk (nwn2), vagy olyan játékok amik casualok ugyan, de sok idõ megtanulni (blizzard játékok), úgyhogy konzol lesz. csak ez az xbox vs ps csata még nem dõlt el, és addig nem veszek semmit...

Chocho
Igen, nagyon ott van az alapján, amit láttam. Kár, hogy nincs PC-re. 😊 De van ám nekünk egy Evolution GT-nk is... kár, hogy nincs benne elég autó. :-/

Gaming is believing.

Istencsászár
PGR4 ( igaz vidéki tájak nincsenek, de minden másban büntet és hozza )

magus
ha visszatérnének ahhoz, hogy aston martinnal versenyezhetnék vidéki tájakon, vagy akár belvárosban NAPPAL, akkor tetszene az x. nfs is.

Új karakterek. Megkaptuk.
Változó külsõ

Mire gondolsz? A némely karaterre ceruzával festett bajuszra? Továbbra is ugyanolyan kevés modell van, mint eddig, csak az arcszõrzettel és a frizurával trükköztek alig láthatóan. Vagy új játék kezdésekor változatosabb karaktereket pakol le? Mert én a régi mentett állásaimról folytattam a játékot.

Új inventori

Az elõzõ elég gyalázatos is volt 2007-ben, így már rendesen áttekinthetõ, de nehezebb elférni. Persze nem kell minden lomot felszedni. Ez inkább hibajavítás, amelynek nagyon örülünk.

Uj mozgások.

Ez tényleg jól jött, bár eddig sem volt rossz. Viszont néha idegesítõen sok a mozgás, nem értem miért kell minden testrésszel ennyire kalimpálni beszéd közben, én nem vagyok ilyen durva IRL 😊

Hozzáteszem, ez eddig is ilyen volt, és ez zavart egy kissé a Gothic 3-ban is. Tehát most csak jobb lett, és még mindig jobb, mintha faarccal, mozdualtlanul állnának. Csak egy kicsit eltúlzott. (És miért vakarják a feneküket egyesek miközben hozzám beszélnek? 😊)

De ez midnenképpen pozitív, csak kajánkodom.

Az másik tészta, hogy így nem került budget kategóriába a játék, hiszen kiadták újra. Korrekt lépés.

Dehogynem, éppen nemrég csökkent idehaza is az alapjáték ára 4-5k boltban. És ehhez uyganúgy letölthetõ midnez. Csak most kapható egy igényes pakk az ingyenes tartalmakkal és néhány extrával 8k-ért. Igen, ez korrekt lépés.

De pl a Warhead szinkronja azért már jelzésértékû nekem... Mintha az irány körvonalazódna.

Szerintem az teljesen más eset. A lokalizáció világszerte paltfromfüggetlenül tendencia (és az EA eddig is híve volt), PC-n elõrébb jár felénk. Emellett nem tudhatjuk, hogy a magyar fejelsztõstúdiónak (Crytek Budapest) lehetett-e valamilyen ráhatása. (Nem, nem feltétlen konkrét lobbizásra gondolok.)

Én örülök, ha a sok ingyenes és olcsó tartalom lesz a tendencia, de ezt még nem merném kijelenteni. A Witcher a CD Projekt féltve dédelgetett gyermeke, a cég "arca", ezért ez nemcsak egy termék számukra, hanem reklámfelület.
Chocho
Igen, vissza lehetne, de nem teszik, mert ezt a kakit akarja a casual-gamerek nagy része. Ugye õk azok, akik nem értenek a játékokhoz és csak a reklámokból, hírekbõl tájékozódnak. Akár hiszitek akár nem, az ilyen emberek nagyon komoly vásrálóerõt képviselnek, s míg nem mutatják meg nekik, milyen egy JÓ játék, addig biz elhiszik majd, hogy az NFSU szériánál nincs klasszabb a világon. Ezért erõlteti az EA. Ne felejtsük el, hogy a világ legpénzéhesebb kiadóóriásáról van szó, így ha az embereknek más stílus kéne, akkor azt gyártanák - csak a profit számít nekik.

Gaming is believing.

Chocho
Na igen, lett egy ilyen hatása...

Gaming is believing.

Sanyix
Pedig rohadt könnyen vissza lehetne hozni a hangulatot. Hülye tuningverdák meg emszi izomautók helyett (persze a corvette-t kivéve), visszatérni az egzotikus, tényleg drága és ritka autókhoz, és persze a szép sokféle vidéki helyszínekhez, esetleg ilyen monte-carlo szerû helyszínekhez. De ez a mocskos retkes város, gagyi seggrakétákkal, meg benzines hõerõmûvekkel ez már fos, és unalmas...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

magus
na igen, ez az nfsu vonal jó volt egyszer, de most, hogy a legutolsó lakótelepi cigány is neont tesz a suzukiba, és nfs-ezik, betiltanám a faszba

Chocho
Szerintem a sportjátékok évenkénti frissülésével nincs semmi baj. Ha nem kell, nem vásárolod meg, ennyi. Én nem vagyok oda értük, de a Fifa '09 demo még engem is odaszögezett a monitor elé egy röpke órára. A patch-cseléssel fele ennyi pénzhez nem jutna a játékipar, ami bizony a PC-t is érinti. Adják csak ki õket és gyûjtse, aki szeretné!

NFS: Na, ezzel már másképp vagyok. Nem magukkal a játékokkal van bajom, mert azok egyénileg nem olyan rosszak, hanem a címmel. Az NFS egykoron nagyon magas színvonalat képviselt. NFS3-4, Prosche 2000... igazán jó játékok voltak, mai napig játszom õket. Aztán jött ez a Halálos iramban láz, amin nem képesek túllépni. Ezt bizonyította a Pro Street is. Az alapötlet jó volt (vissza a gyökerekhez, ugye), de a hangulatot nem sikerült elkapni egy év fejlesztés alatt. Ezért is jön vissza az NFSU vonal idén. Ez azonban a játékosok hibája. Ha nem lenne rá igény, akkor hagynák pihenni az NFS-t az EA-nál, hogy pár év kihagyás után újult erõvel térhessen vissza.

Gaming is believing.

Dante73
Szavakon lovagolsz.
NFS; Pont ez a lényeg. Többen játszanak azzal, ami fizetõs, mint azzal, ami ingyen van. Nézz be a két topikba. Egyikben csupa csalódott ember, másikban folyamatos talik, versenyek másfél éve.
Igenis, ami jó, megvesszük. Vannak hibái, de alapból jó. NFS MÁR INGYEN SEM KELL!!! TDU-ban egyedüli hiba az ugratások hossza, irányítási téren. A többi korrekt. Akár alap, akár HC irányítást nézzük. Nézetekbõl vagy 6 féle van, mind jó. 3 külsõ, motorház, kokpit... Mi a gond vele?

Sportjátékok.
A lényeg felett siklasz el.
Azt mondod, a 2007-2008 rossz példa. Jó. Akkor nézzük 2006-2007-et, vegy 2008-2009-et. Egy Patch. Nem több. Egy teljes játék áráért.
Tudod mit? ha neked ez A JÁTÉK, oké, nem vitázok tovább. Légy vele boldog. És fizess minden évben (majdnem) ugyanazért.
(Én csak azon csodálkozom, hogy neked szemet sem szúr a dolog, mikor Te szembesülsz vele. Rejtély marad számomra a dolog. Ugyanis a kiindulási alapom a szaklapok, és a kevés konzolos ismerõsöm, akik eddig évrõl évre felháborodtak a dolgon.) De erre na pazaroljunk több karaktert. Felesleges.

magus
2 évente mindig felrakom az eb/vb miatt az újabb fifat, játszom vele 1 hónapot, aztán amiért azonkivül, hogy van pár trükk, amit ugyse fogsz hasznalni, nincs semmi ujdonsag benne, mindig letorlom

Már a FIFA 98 és a WC 98 között is ég és föld volt a különbség játékmenetben, hangulatban. De biztos igazad lehet...
Istencsászár
Minek irkál hülyeségeket az akit totál hidegen hagya a téma?<#shakehead>

magus
fifa 98 és 2008 között talán egy icipici különbség van az irányítás között, de ennyi. egy 200 megás patch megoldaná tartalmilag

grafikailag meg nem mindegy?

Istencsászár
NFS
"Én valahogy kétlem, hogy tolnák annyian akármelyik NFS-t, mint a TDU-t. Pedig a TDU nem mûködik warezzal."

ha nem mûködödik akkor meg kell venni, ez sokak számára egy kényszer, bár akik megjelés óta TDUznak azokat vehetjük ugy hogy mindenkép megvették... jó játék, bár engem nem fogott meg mert sok benne a hiba ( irányítás, néezetek, fizika egyes részei stb... )

NFSt pont ezért nem vesz meg a többség, mert nincsenek rákényszerítve, pedig rengetegen játszák pécén... akármilyen szar, imádják...

Sportjátékok.
"Megértem, hogy van pár százezer fanatikus, akinek 12 ropi egy év játékért nem sok. SÕT!"

NFL 2009bõl amcsiba 1 milla ment el megjelnéskor, 360/ps3/ps2re azóta csak nõtt... és mondom ismét, hogy ez egy kiváló játék, bár engem hidegen hagy az amcsi fottball.

"Azzal van gondom, hogy 2-3 évig elég volna egy PATCHET kiadni, mert a változás nem több, mint ami egy frissítésben elfér. És valahogy jobban hangzik, 12ropi 3 évre elosztva."

Egy Fifa 2008 és Euro 2008 közt is rengeteg a különbség, szinte teljesen más a játék annyit fejlõdött jó irányba minden téren, pedig csak fél év különbség van a kettõ közt, szóval a fejlesztõk megállás nélkül dolgoztak rajta, hiszen a mostani EA Fifák a 2008kor bevezetett nextgen motorra épülnek amit tökéletesre kell csiszolni, és minden olyan dolgot megvalósítani vele amit lehet...

"Azokról a milliókról beszélek, akik nem veszik észre, hogy nincs, vagy minimális munka van mögötte, és ez nem zavarja õket."

Mostanában egy magyar játék fejlesztõcégen keressztül picit látom hogy mennyi munka áll egy játék mögött, akkor most ezt ha kivetítem a világ legjobb football játékára akkor sok sok meló áll mögötte évrõl évre...

"kiadják egy TELJES játék árát egy frissítésért. Ne is haragudj, de ez tényleg pancserság. "

Mivel szinte minden szegeltében jobb és több valamint javul, változik minden évben új játékként kell rá tekinteni...

"Sok éve nálunk a PC-n is lezajlott ez a folyamat, mi válaszul warezolni kezdtünk, a kiadók pedig átálltak a konzolokra."

Én ezt nem igy látom, de lényegtelen... aki pécén játszok sport játékokkal mindig a szarabbat kapja, amiért fizetni kell ( vagy letölti mint sokan )... konzolon pedig mindig a legújabb fejlesztsekért fizetsz etéren, melyik is a rosszabb?

"De tõletek már nincsen hová menniük, ha a sarkatokra állnátok, megkapnátok ingyen is a fejlesztéseket."

szóval ne vegye meg senki? illetve warezolja le? miért lenne ez jó bárkinek is?

"Mert 2-3-4 év múlva megvennétek az újat, amiben már tényleg van fejlesztés. Persze a kiadónak így jobb....."

Minden évben új év kezdõdik a való életben is, a játékok is erre építenek... új év, új játék, új lehetõségek, új izgalmak... a sport és verseny játékok errõl szolnak ezért vásárolják meg a liszenszeket amik által évrõl évre a legfirsebb dolgokat tudják a játékaikba bepakolni és nem mellesleg ez óriási reklám mind a két félnek.

Nem kötelezõ megvenni annak akit nem érdekel, nyugodtan kihagyhat pár évet... akit meg érdekel az minden évben megtalálja benne a számításait és ugye egy játékos normálisa esetben mindig a legjobb játékkal akar játszani, és a sport játékokba mivel évente jelennek meg bekerülnek a legújabb fejlesztések...

"Kiváncsi volnék, hogy mi lenne az eredménye annak, ha a megjelenéskori Witchert összehasonlítanánk a mostanival, mekkora eltérést"

nem tudom nem ismerem a Witchert és a most megjelenet verzióját...

"s ugyanezt a számot megnéznénk a 2008-2007-es FIFA-ban is. Kíváncsi vagyok, melyik volna nagyobb....."

2007-2008 közt 100% eltérés van hiszen a 07 prevgen a 08 pedig nextgen😊

Dante73
Mit is mondott Istencsászár?
Új karakterek. Megkaptuk.
Változó külsõ, Új inventori, stb...
Extra tartalmak. Megkaptuk
Uj mozgások. megkaptuk.
Tök ingyen. Az másik tészta, hogy így nem került budget kategóriába a játék, hiszen kiadták újra. Korrekt lépés. Ha megvan a Fifa 07, ingyen upgradeled 08-ra, miközben az üzletbe is megkapod. Ez korrekt.
Oké. aláírom, nem tendencia, remélem egyenlõre. De pl a Warhead szinkronja azért már jelzésértékû nekem... Mintha az irány körvonalazódna. Ezért is fogom megvenni, mert az iránnyal egyetértek, és ezt szándékomban áll jelezni!

Sanyix
jó játékokat nem fogunk 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

gazgoblin
na a witcheres srácokat nyugodtan átüldözhetitek konzol frontra!

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

Elkényeztetitek a kiadókat, mert amíg egy tapaszért kifizetitek egy teljes játék árát, csak a lehúzás fog menni ott is, abban biztos lehetsz.

PC-n is megy a "lehúzás", tapasz nélkül.

A Witcher pedig gyakorlatilag hibajavításokkal (és új hibákkal), szerkesztõvel és DLC-vel bõvült. Mondjuk a legális midnenféle hangsáv számomra fontos, de az nem új tartalom, az angol kibõvítése pedig inkább a hibajavítás kategória. Szó se róla, mindenképpen dicséretes, ahogy kezelik a játékot és a vásárlókat, de azért akkora észveszejtõ változás nincs, és még csak véletlenül sem tendenciáról szó - hanem egy szimpatikus és egyedülálló példáról. Remélem megéri nekik, és a továbbiakban is kitartanak emellett az üzletpolitika mellett.
Petyus_
A FIFÁn nem értem, mit kell lovagolni... ez egy ilyen mûfaj, a sportszergyártók is minden szezonra új mezeket dizájnolnak, hogy a focifanok megvegyék. Évente megveszik a játékot is.

Az, hogy nincs változás, az egyszerûen nem igaz. Nyilván nem lehet egy focijáték játékmenetét fundamentálisan megváltoztatni, de még a FIFA 08 meg az Euro 2008 között is elég lényeges változások vannak, amelyek a játék mély ismerete nélkül is észrevehetõek.

Az X360/PS3 verzióról beszélek természetesen. Az egy másik dolog, hogy az EA Sports a pécé-platformot a helyén kezeli - telibeszarja. =)

Dante73
Éspedig?