A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dante73
Legalább olyan grafikával....

http://www.freetvmaci.info/

Chocho
Ezen én is csak nevetni tudok. 2010? Hol van az még? Én elhiszem, hogy szép és jó lesz a GT5, na de addigra nekünk is lesz vagy egymillió jobbnál jobb játékunk.

Gaming is believing.

Dante73
Ezért kellene, hogy a kiadók menjenek a tepsibe.
Mit "imádkoztam" nehogy az *R lefeküdjön az EA-nak. Mert akkor CSAK a profit számítana. Nem vagyok naiv, tudom, hogy a profit számít, de egy jó játékfejlesztõnek NEM csak az. Én például kétlem, hogy a megjelenéskori TDU-ra büszkék lettek volna az EDEN-es arcok. Pedig még 2 hét meló, és azok lehettek volna. De az ATARI, mivel csõdhelyzet esete forog fenn, átcsoportosította Õket. Így egy jó helyett kiadtak 2 szart, egy hónap elõnnyel, amit akkor mindenki a polcon hagyott. Rengeteg játékon érzõdik, hogy nem kellett volna sok, és ütött volna. Csak egy kissé hamar abbahagyták. (játékkiadás-prékox...) Például, ha az AitD irányítását befejezik, Én is a vevõk közt vagyok. Jó játék, amit az irányítás agyoncsap. 1 hónap meló. És tuti siker a játék.... Így, ebben a formában.... nem hinném. Ugyanaz van, mint a zenében. A Jó zene nagyjából kihalt. Itt van Britni Spírsz, és az egyéb, csinált sztárocskák. Közben a 3 csillagos Metaxa éhen hal, max fesztiválozni tud. De Kozsó megél.... Szánalom.

Chocho
Az id neked hol független? Az Activision a kiadójuk.

Gaming is believing.

arty
probáltam felhozni magam, 200 olvasatlan komment után ... 170 ostobaságra kellene reagálnom ... asszem megyek inkább játszani

-fav

viszlát hazug jakUUUUza! 😄
viszlát korrekt pécés topiktesok
pá Zóanagy, eszméletlenül nyomod 😄

---

1-re mégis, közel van: Chocho: motorlicensz nem ment ki a divatbol, csak unrealengine-n kivül semmi mást nem vásárolnak. csak vásárolgatnak, 1-1 játékért. minden más UE-re készül.

Forza.

Próbáltam egyszerûen és világosan utalni arra, hogy az utóbbi években mennyire megdrágult ez az ipar, és néhány százezres eladás már az alapvetõ költségeket is egyre kevésbé fedezheti. Egy portolást még igen. Nem hiszem el, hogy ebbõl ez nem világos.

Kiadó jutalma? Bukott játékok fejelsztõit nem fogják sokáig "jutalmazni", és egyébként is meghatározóak a bevételek. A Blizzard sem csak "jutalmak" segítéségével tud városállam lenni egy magy kiadó tulajdonlása árnyékában. (Egy Crytek, egy Valve, egy Epic, egy id pedig független, õk közvetlenül bevételbõl részesülnek). Ha úgy gondolják, hogy egy stúdió erõforrásait gazdaságosabban fel tudják használni, akkor akár nagyon szépen átcsoportosítják õket, lásd Ensemble Studios közeljövõbeli bezárása.
Ismétlem (neked és Jakuzának is), nem a Crysis volt a lényeg, és egy szóval nem írtam, hogy az engine és a Warhead nem hoz további pénzt, mindig én szoktam linkelni, hogy nem volt bukás, nyereséggel áll a Crytek is, és az EA is, és jön még bevétel (Warhead). Tehát fölsöleges nekem elmagyarázni azt, amit én is szoktam írni ebben a topikban. Példa volt.

Ebbõl többek között az látszik, hogy 5-10 millió dollárból fejlesztett átlagosabb FPS, licenszelt motorral mennyire nehezen hozna bevételt egy platformon.
Chocho
Más téma:

Ti is észrevettétek, hogy a motorliszensz mostanában hogy kiment a divatból? Hiába az UE 3.0, a CryEngine 2.0, vagy a Source... alig-alig liszenszelnek, alig van ugyanazon a motoron hajtott játék. Általában csak csapaton belül marad meg az engine újrafelhasználása. Bezzeg a Q3 motor... 😊

Gaming is believing.

Dante73
Ja, állandóan valami 2010-ben megjelenõ autós játékkal jönnek, aminek kint van a demója. (Gondolom, valami tömörítési eljáráson dolgoznak még LEGALÁBB 2 évet, hogy ráférjen a lemezre a játék. Mert egyébként nem értem, ha kész van, akkor már csak pár pályán, pár kocsin kívül mi kellene, mert az nem 2 év....)
De tudod, a Crysis, az nem ér....
Szánalmas.
És hozzá teszi Istencsászár, hogyy Õ tudja, mi addig egy autós játékot nem kapunk, nem hogy olyant, mint az.....
Komolyan mondom, gurulok a röhögéstõl, rajtuk....

Chocho
Ha ez ilyen egyszerû lenne, minden megbukna. Rengeteg anyagi machináció van, s a fejlesztõk legtöbbször nem is a játékok bevételébõl, hanem a kiadó jutalmából élnek. Ergo nem írtál konkrétat megint. Csupán spekulálsz, ahogy én is.

Gaming is believing.

Chocho
Egyetértek. Ahogy legyõzzük az egyik hülyeséget, jön egy következõ. Ennek így nincs értelme. Aztán meg mikor kifogytak az ötletekbõl, elõvesznek egy régit, s ciklikusan kezdõdik a dolog elõröl. Már gyuri12 írta elõbb, hogy õ eredetiekkel játszik, nem warezol. A következõ lépés ismát a már ezerszer kitárgyalt "a kontrollerrel életszerûbb a mozgás" marhaság lesz, figyeld meg!

Gaming is believing.

Chocho
Errõl beszéltem. Nem techdemo, csak gép kell hozzá. Ezt nem értik az olyanok, mint gyuri12. Nekik ugye nincs erõs gépük és ezért azt hiszik, senkinek sincs.

Gaming is believing.

[Jakuza]
2010 ? Ezek a mokusok tan a Marsrol jottek ? Esetleg az okori Thebabol ?
Fogadom az osszes egy josno. <#hehe>

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
*közrl SEM annyiba került. Bocsi, reggel van.

Dante73
Oké. Eladták x helyre a motort, van második rész, ami közel annyiba nem került, mégis szerintem vinni fogják. (Tudom, ez csak vélemény, de a látottak alapján megalapozott) stb...
Megérte az nekik. Arról pedig felejtkezzünk el, hogy eleve hiba volt kiadni, akkor, és olyan formában. EA hibázott. Optimalizálatlan, gépigényes, és kissé befejezetlen is volt. Warhead már más tészta. Pörgõs, egész szépen optimalizált, hangulata isteni, (szingliben a CoD4 a fasorba sincs, a scripthegyeivel) a grafikáról meg ne is beszéljünk, mert az büntet. Igen, még a 2010-es csodajátékot is....

[Jakuza]
Azt az enginet, amit el is lehet adni es a licenszeert, kulon dollarmilliok vandorolnak a fejleszto zsebebe ? Egy jo motort 10-20szor eladnak mikozben dol be a le.
Nem tudom, lattad e mar a ID Software parkolojat ? Annyira szarul megy nekik, hogy szinte csak Ferrarit latsz. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Crysis téma:

Mikor elsõre megláttam ámultam a grafikán és lövöldöztem kb. 1 órát vele, majd uninstall. Nyilván benne volt, hogy akkoriban csak 8600GT volt a gépben, mediumon sem hasított. Beléptem a Crysis fikázók táborába, meg voltam gyõzõdve róla, hogy egy szar techdemo.

Tegnap újra elkezdtem, most már jóval erõsebb gépen (3.8Ghz C2D, 4850OC, stbstb.) Minden maxon simán játszható, 40 fps röhögve 1680-ban.

Most élvezem a JÁTÉKOT, totálisan mást érzek mint az elsõ kipróbáláskor. A játék szerintem nagyon jó, lehet lopakodva vagy quaker módjára mindenkit szétlõve. Nálam bõven kiemelkedik így az átlagból.

Nem is tudom miért írtam le ezt ide. 😊

fotográfik kolomp edisön :D

A Crysis esetében 1.5 milliós eladásról tudunk, a Pro Streetnél 4-5 milliósról. Persze ennél többet vártak, mert ez csökkenõ tendenciát jelent a szériánál.
Dante73
Igaz, nem figyeltem, reggel van.
De akkor gondolom egy szimpla portolásra gondolt. Az pedig közel sem annyi. Jó, ha a tizede.....

Ember, még direkt meg is melítettem zárójelben az engine-t! Mindössze arról van szó, hogy példával akartam levezetni, hogy egy drágább játék költségeinek megtérüléséhez mekkora eladáok kellenek. Az EA oldaláról való marketingköltségeket egyébként bele sem számoltuk, pedig ugye azoknak is meg kellett térülni.
[Jakuza]
Oh no, where is their fucking X360 ? 😄

EA jelentes"
"...PC with USD 86 million and Xbox 360 with USD 81 million.""

Riport

200 ezerrel példálózott Chocho.
Dante73
2 milliós eladásnál nem 10$ aza 100?

Bucser
Jahh és lehet, hogy játék tõzsde, de a híreket jól összegyûjti platform és kiadó és futures szinten is.

pl WARhammer Online 1,5 milla elküldve dobozban boltokba és félmillióan már regeltek is azaz elõerndeltek ugyanis mind az USA-ban mind EU-ban még csak a preorderes keyel rendelkezõk játszhatnak. hivatalos nyitás jövõhét.

Az oldal aljára tekerve több fontos hír linkje is megtalálható.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Dante73
Aha, 10 helyre licencelték a motort. Az persze nem bevétel....

Dante73
Van egy rossz hírem, nem az NFS vitte az egekbe az eladásait az EA-nak.... Ugyanis annyira szar, hogy irányt is váltottak a fejlesztésben....
De pl a "techdemo" Crysis, vagy sok, értelmes játék tehetett róla. Ugyanis, ma már megyeget, elég szép grafon a játék, és pár emberen kívül, sokan szeretik. Meg lehet nézni a fórumot. LaCoo örökké fikázza, 2 ember mellé áll, a többiek védik. Valószinü, azért is kaptunk egy 2. epizódot belõle, mert annyira szar, és annyira kevesen vették.

Mit hallgattuk a GTA4 megjelenésekor, hogy hülye PC-s.... Érdekes, már 2 hónap sincsen a PC-s megjelenésig.
Mit hallgattam, hogy a konzol olcsóbb. Kiderült, nem igaz.
Ugyanakkor beszélünk itt igényességrõl, egy olyan gép kapcsán, ami már most negyedeli a képpontokat. (marha nagy élmény lehet a full HD, mikor 4 képponton van ugyanaz....) Ellenpéldaként egy 2010-es játékot hoznak fel, és egy egy éve piacon lévõ játékot ignorálnának, aminek 2 része van, mert az "nem ér".

Csak én látom itt konzolról az örökös ellentmondásokat?

Mit írjak konkrétat? Egy játéknak a költségeket kell visszahonzi, arra pedig ez egyre kevésbé elég. De lemehetünk nagyon egyszerû józan paraszti ész és algebra kombinációjának a szintjére. A Crysis 20 millióba került (persze ebben az engine is benne lehet), egy hipotetikus 200 ezres eladásból ha minden pénzt a Crytek kapott volna, akkor is 100 dollárért kellett volna adni a nullszaldóért. Persze a Crysis drága játék, de manapság egy mainstream komolyabb címet nagyon nehéz (inkább esélytelen) akár egy platformra is kihozni 4-5 milliónál kevesebbõl, ergo 200 ezres eladás legfeljebb egy portolás vagy egy rétegjáték költségeit téríti meg.

És akkor gondoljunk bele, hogy egy MGS4-náél 70 milliót, egy GTA4-nél 100 milliót is emlegtnek a kiadási oldalon...
Bucser
játszani jó vele, ha valaki érti hogyan mûködnek a tõzsdei várakozások.😊

Nincs veszteség nincs nyereség csak virtuális fabatka.

Spekulációra jól használható😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Akármennyiszer is írod le, sajnos nem lesz attól még igaz.
Chocho
Egyetértek. BIZONYÍTÉKOT AKARUNK! Ha ti rászálhattatok Jakuzára a szaros képeiteket követelve, mi is megtehetjük ezt az eladási adatokkal. LINKET!!!

Gaming is believing.

Igen, azért mondtam, hogy hagyjuk.

Elõször örültem milyen jó kis oldalt találtam.. 😊)

gazgoblin
"Persze, ha leszarjak, akkor magyarazad mar el, hogy a csudaba lehetett tobb bevetele az EA-nak a PC-s jatekokbol 2007-ben, mint a dragalatos foxboxodra ? 😄"

ARÁNYAIBAN VISZONT JOBBAN TELJESÍTETT A BOX...

jólenne végre felfogni...inkább hazudozz minthogy faszságokat beszélsz...

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

Chocho
Akkor hogy mûködik? Ahogy észrevettem, minden hsz.-edben közlöd, hogy "ez biz nem így van", de aztán nem írsz semmi konkrétat. Akkor mennyi siker? Amúgy ezt az adatot régrõl, egy PC Guruból szedtem (kb. két éves adat). Szóval oké, nem mai. De akkor most mi a helyzet?

Gaming is believing.

Igen, régebben láttam NPD listát számokkal (október havit), az alapján a vezetõ pozíciót úgy 50-100 ezres eladásokkal birtokolták az aktuális WoW és Sims címek, a viszonylag friss (szept. 18.) World in Conflictból fogyott 30-40 ezer, a Bioshockból (aug. 21.) kb. 15 ezer.

Talána képet lementettem valahova, de így jobb híján csak az emlékeimre tudok hagyatkozni. Figyelem, ez egy havi lista, nem heti! (Viszont nem volt benne semmi komoly októberi megjelenés, aminek benne lehettek volna a nyitóeladásai.)
Ja, néztem, Diablo 3 szintén...

Bucser
Te várjál ez egy virtuális stockmarket játékokra alapozva.

olyan mint a celebtõzsde az indexen --> semmi köze nincs az elõrendeléshez eladáshoz...

Bucser
Boxon általában úgy mûködik a játékeladás, hogy az eladások nagy része az elsõ 3-4 hétre tehetõ. utána csereberélgetik a drága tulajok egymás között a játékokat. míg pc-n folyamatosak az eladások. akár 36 hétig is.

úgyhogy kb leszarom, hogy elsõ 4 hétben mennyi ment el konzolra és PC-re. arra vagyok kíváncsi, hogy to date mennyi ment el mindkét platformra... crysis eladások mechanikáját ismerve lehet meglepõdne itt mindenki az eladásokon.

Tudod, hogy ha egy játékból több, mint 200 000 megy el, már sikerként könyvelhetõ el?

Ez nem egészen így mûködik, a mai költségek mellett így számos játék megbukna. És egy igényesebb port (plusz fél év fizetett munkája sok embernek) sem feltétlen hozna elég pénz a konyhára, annyit biztos nem, hogy ne lehetne hasznosabb munkára fogni az adott munkatársakat.

Mindenesetre én a CoD4 estében a 2 milliót tartom reálisnak PC-re, az viszont önmagában fedezte volna az összes költséget. De az extraprofit akkor sem innen van.
Bucser
"Pont a pécé gémerek szarták pofán a fejlesztõket a COD4 kapcsán... Mennyi ment el a pécé gémerek vagyunk egér, COD rulez pécére? mennyi ment el mondjuk 360?"

Az a baj veled, hogy egy nem ismert összeladásból és nem ismert pécé eladásból meg egy ismert x360 eladásból kihozod hogy az X-re többet adtak el.

hol itt alogika meg a pofánszarás?? NEM TUDOD mennyit adtak el PC-re. Ha tudod linkeld ha nem tudod akkor csak fosod a szart a szádból.

Mennyivel több 360 van a világon mint gamer pc ? 360 hol van túlsúlyban ? Amerikában, ahol 2-3szor annyi az éves fizu mint kelet eu-ban, szted ha itt 2-3 szor olcsóbb lett volna mennyi ment volna el ?

Költõ kérdések rulez

off: hídfutásra mész ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Találtam egy hírt, ami idén januári, s arról számol be, hogy PC-n alig félmillió darab talált gazdára,

Nme tudom, hogy milyen íhr lehet az, mert az NPD (csak retail-Wal-Mart) szerint is elment a tengerentúlon az elsõ két hét alatt 300-400 ezer. Ettõl függeltenül a Boxon való eladások nyilván sokkal nagyobbak.
Exluzívokra értettem, bár a kb minden az még mindig ott van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

á faszom ezt nem is frissítik, hagyjuk
😊)

10 éve játszom PC-n, a multiplatform játékokat(ha tehetem) mindegyik platformon kiszoktam próbálni,ne magyarázd be nekem,hogy nincs rálátásom.😉

😊)))

tényleg ezt nem is néztem

Akkor így talán....

lehet keresgélni eladásokat, és arra verni a grafika mellet
😊

Chocho
Na már megint jön a "mi jó konzolosok nem warezolunk" duma.

Nem értettem félre semmit. A PC-t fikázod, amikor neked csupán annyi a bajod, hogy nem játszol rajta. Ergo rálátásod sincs. Senki sem bántja a boxot, de vedd már észre, hogy csak azért, mert Te jobban szereted, az nem fog elvenni a PC, mint játékplatform érdemeibõl.

Gaming is believing.

Akkor Forza2-zünk már egyet multiba PC-n,ok? Halo3? Lost Odyssey? PGR4? Force Unleashed? Hadd ne soroljam...

Chocho
Hmmm, és akkor nem azok alapján kell megítélni a masinát? Már bocs, de irtó nagy marha vagy, ha azt hiszed, hogy a multiplatformok között van különbség. Azok ugyanis MINDEN gépen ugyanolyanok. 😄

Gaming is believing.

A lényeg az,hogy a PC-re és boxra is kijövõ játékokat nem PC-n,ingyen játszom,hanem megveszem/kölcsönkérem boxra,és ott játszom. Értek én a PC-hez,és hol osztom az észt? Valamit félreértettél...

Mellesleg Diablo 3-ból már 13Milla van ELÕRENDELVE.
😊

Nem tudom mennyire hiteles ez az oldal...