17438
-
Ja, régebben már irkáltam néhány dolgot, és hogy ne tűnjek hangembernek...
Egyrészt beszéltem arról, hogy nem fizetek játékért, kizárólag akkor, ha multis FPS, és kinézek belőle 500+ játékidőt.
Másrészt beszéltem arról is, hogy egész jónak találom az online értékesítést.
Na, Left 4 Dead-et megjelenés napján megvettem a Steamen, a demóval együtt van már benne 100 órám, az 500 simán meglesz, még nem unom, és még nincsenek pályák, modok sem.
Csak ajánlani tudom egyébként mindenkinek, szerintem instant klasszikus, akár korszakalkotó. Mint a Q1, vagy a CS. -
Zóanagyvarázsló #8540 Természetesen, de én még csak 6. szintű vagyok, csak múlt hét óta van meg. Nálam egyszerűen mindent visz a játék, igazi gyermeki lelkesedést tud belőlem kiváltani.
Chocho:
Postai utánvét? Arról inkább tényleg ne álmodj! :)
(És megértem őket, én belföldön sem vállalom, ha megválok valamitől. Nagyon macerás, és hetekbe is telhet, mire az eladó a pénzéhez jut, ráadásul kockázatos is a számára.)
Viszont a GAME gyorsan elküldi (és látos is náluk a rendelésed státuszát), és optimális esetben néhány napon belül megérkezik. Ha eltűnik, akkor küldenek másik példányt. Mármint mások szerint, nekem még nem volt velük gondom. -
Köszi! Ööö... lehet ezen postai utánvéttel vásárolni, vagy erről ne is álmodjak? :) -
Micsu #8538 off
zóna te tolod a kings bountyt?
fasza gém, már vagy 30 órát toltam bele de még kb a felénél tartok, 13. szint :D -
Zóanagyvarázsló #8537 Tessék. A postaköltség 2.95 GBP. Ha 100 játékot rendelsz, akkor is, tehát így szinte teljesen ki lehet spórolni. -
Zóanagyvarázsló #8536 Tiszteletben tartom, nyilván mindenkinek saját véleménye van az értékelési rendszerekről. Az más inkább zavar, amikor kevésbé hájpolt játékok esetében a "szaklapok" jóval kritikusabbak a legkisebb hibákkal is szemben. De ez már hájp és divat kérdése, talán nem most kellene ezzel is előhozakodni.
Egyébkáént idővel biztosan meg fogom venni én is, és személy szerint nekem jobban fáj, hogy PC-re nincs LE, így a széria rajongójaként kénytelen leszek konzolra is megvenni egyszer. -
Mi ennek GAME-nek a címe? -
Én viszont nem értek egyet. A játékélmény ugyanis mindenért kárpótol, és ezt vehetitek a szó legszorosabb értelmében. Úgyhogy ha magát a játékot pontozzuk, megérdemli a 9+-ot. -
Zóanagyvarázsló #8533 GAME-ről kijön 8.5-k alatt postaköltséggel együtt is, jelenleg onnan lenne érdemes megvásárolni.
Idehaza játékot vásárolni? Többnyire túl drága UK-hez képest. -
Zóanagyvarázsló #8532 Megnéztem 5-6 rivjút (köztük a kettő, a játékot 100%-ra értékelőt - több ilyen nincs a GR-en feltüntetve, magyar zuglapok nem érdekelnek), midnegyikben megemlítik a problémákat az összefoglaló jellegű részekben is, és természetesen többen kitérnek erre konkrétabban is a szövegben. Hogy emiatt le kellett volna pontozniuk? Egyetértek. Aki viszont a pontszámok miatt vette meg, az meg is érdemli, inkább olvasni kellett volna megtanulnia.
Egyébként is az egész internet a GTA IV PC-s portjának lázában él, tehát a problémákról szóló panaszáradatban minimális utánanézéssel - vagy akár anélkül - is fel lehet bukni.
Az persze szégyen, ami a port körül történt, de aki csak a warezzel tudja megvédeni a pénztárcáját, az nem tud/akar 10 percet sem rászánni az utánanézésre. -
Hunföldön biztosan nem... cdgalaxis, 576 10k felett, a leg olcsóbb ahol láttam az egy konzol bolt 9500 körül. -
még mindig csak 8500 huf és nem 12-13K... -
A Crysis összejött, csak elszállt a ló a fejlesztőkkel. Mondjuk röhej, hogy még a mostani kártyámon (3870) is be-belassul, ha Nagyon Magas beállításokkal játszom... -
rumkola #8528 miért, lewarezoltad vagy megvetted?
:))))) -
Amúgy a pc-vel tipikussan ez a helyzet.
tudnak kurvaszép játékokat csinálni, csak nem jön össze.
crysis pl akkoriban. -
Háát nemtuom ezzel csak az a gond, hogy olyan mint egy techdemo.
Ennyi erővel a Nvidia techdemo-ja a legszebb, az sem kész játék.
:P -
Nagyon sokan megveszik, többek közt én is. Csak legyen jó a patch. Most kölcsönben van nálam a játék, egyelőre elvagyok vele, mint a befőtt. Ha a javítás és a driver orvosolja a gondjaim, megvásárolom. -
Szebb LENNE, ha volna hozzá gép és kész lenne a játék. Bizonyíték. -
Warez csak konzolra rosz.
Mert ott vannak demo-k, vagyis nincs mentég arra, hogy nem tuod előtte kipróbálni.
És nem kell félni, hogy eltünedeznek a textúrák. -
Lesztorizom már énis a PCs GTA4es „élményeimet”
Ez a GTA4 PC dolog felvetette bennem ismét a warez kérdést.
Elhangzottak itt korábban olyanok, mint:
a warez mindenképp rossz
az után érdeklődünk ami érdekel minket
el lehet dönteni egy két cikkből képből, videóból, már előre, hogy jó e az adott játék és érdemes e a megvételre, és hasonló dolgok.
Ezek tükrében azért érdekes, hogy az előzetesek között a játék topikjában volt olyan beszúrt értékelés, amiben kb 7 helyből 5en 100%ra értékelték, a maradék 2ben is 80-90%ot kapott. Ezeknek a tesztelőknek gondolom elég komoly gépeik vannak, de egyiknek se tűnt fel a tesztpéldányból, hogy valami nem egészen kerek? Az előzetes irományok, képek, videók alapján se jött le semmi olyan, hogy ezzel a játékkal gondok lesznek/lehetnek. Mindig is nagyon kedveltem a GTAkat így kizárólag csak az óvatosság és ennek következtében a warez által nyújtott lehetőség volt, aminek köszönhetően nem rendeltem elő a játékot és nem rohantam első nap a boltba érte.
Még azt is nehezemre esik elképzelni, hogy a játék előtt kiszivárogtatott dolgokból akár egy elvakult konzolos is azt gondolta volna, hogy egy ilyen állapotú játékot sikerül majd kiadni.
Aztán, hogy ne csak szapuljak jöjjön az ellenpélda is:
Sokat olvastam mind2 PCs GTA topikot a teszt előtt, így már előre biztosra vettem, hogy ezt a játékot feltelepíteni se tudom majd, de ha véletlen ez sikerül, akkor biztos nem tudom majd elindítani, ha valami csoda folytán ez sikerülne, akkor meg majd eltűnnek a texturák és egyéb gondok lesznek.
Ettől függetlenül a játék gond nélkül települt, a mostanra már igencsak elhasznált redvás windozomra, elindításnál természetesen szólt, hogy az SP2m sux, kb 5kattintassal a regeditben ezis megoldódott. Elindulás után jött a következő meglepetésem: de hiszen ez működik. Az optimalizálás az trágya, ezen nincs mit szépíteni, nincs folyamatos FPSem, néha olyannyira nincs, hogy ez már-már a játékélmény rovására megy. Alapvetően nem szép a játék, de ezt tudtuk előre, hiszen hiába hajtogatták a konzolosok, hogy mindent überel, ha valaki megnézte a videókat a játékról az látta, hogy ez nem igaz. Mindez tök lényegtelen a GTAknál sosem volt kiemelkedő a graf és nem is emiatt szerették az emberek(köztük énse). A számomra komoly problémák az FPSen kívül: A legdurvább az ótvar kamerakezelés, ami bár szokható attól még szar marad, de nagyon. A gamepad támogatás mellőzése(nem érdekel, hogy támogatja az X360as gamepadot, mert ez egy PCs játék) bár állítólag ez orvosolva lesz az első pecsben, azért, túlzás, hogy nekem kell egy JoyToKey es beállítást csinálnom, hogy működjön a gamepadom. Valamint játékmenetben, azért be kell lássam, némileg igazuk volt a konzolos játékosoknak a küldetésekkel, ha végre jön valami változatosság, akkor imádkozok, hogy jaj ne kelljen abbahagyni az autókázást vagy akármit és a következő sarkon lelőni 9000embert…de sajna ez történik.
A végkövetkeztetés azért nálam az lett, hogy ha sikerül ebből egy elfogadható FPSt kihozni, lehetőleg peccsel és nem a „jövő gépein”, akkor azért megveszem eredetiben, de így ebben a formában ez nekem nem ér meg 12-13k HUFot.
Sry a hosszúságért. -
Szebb???
Én nem vettem észre.
-
Ez eddig oké, de vajon így ki veszi meg? Ezzel anyagilag hatalmasat buktak. Legalábbis szerintem. Csinálják még 3 hónapot, és akkor 2x annyit adnak el....
De nem. Optimalizálni nem is akarnak, 1-2 bugot fognak kijavítani.
De ez látszik is a hozzáálláson. Sacred2, Kissé félkészen adták ki, de mikor arany lett, tovább dolgoztak, és a megjelenés napján tölthető volt az első patch. GTAIV-é az M$-nél van. (Érdekes, ilyet még nem hallottam eddig, de legyen,) Magyarán, késznek gondolták a játékot.
Nyilatkozat; csak a nem rendben tartott, össze vissza tuningolt stb gépeken van panasz. Nos a gépem alkatrészei egymáshoz valók, kiegyensúlyozott a konfigom. Rendben tartom, nem tuningolom. Mégis csak gebasz van. R* csinált egy egész jó játékot, csak nem a Take2-nek adta, hanem a Rockstar Torontónak portolásra. Olyan is lett...
Mind1, hagyjuk, csak húzom az agyam... -
Nem a r* hibája, hanem a T2-é. Sietni akartak vele, mert fosnak az EA felvásárlásától. Így kiadták félkészen. A R*-on látszik az igyekezet, pl. a PC-s port SOKKAL szebben néz ki a konzolosnál, csak szimplán nincs kész... :( -
Ha az embernek kellene vennie mondjuk memóriát hozzá, VAGY procit, VAGY videókártyát, azt mondom, elcseszték, istenem, előfordult már a történelemben. Mérgelődök, és megveszem. De ehhez minden kell! A legújabb, legdrágább, és akkor sem megy maximum beállításokon. És, aki figyeli a cég válaszait, esetleg egy hangyapöcsnyit konyít is a dologhoz, annak még a haja is égnek áll, annyira hülyének nézik a népet, és annyira szarnak bele... Vegyé konzolt... Mintha erre menne ki a játék. Tudod mit? Ingyen sem kellene... Egyszerűen, annyira nem az én világom, hogy ... nagyon. De csak próbálják letolni az ember torkán.
Mikor arról beszélünk, hogy van e jövője a PC-nek, akkor is mindig ez jön elő. hogy vajon miért merülhet fel egyáltalán a kérdés? Mert egy arra alkalmas terméknél, valahol nem logikus, amit csinálnak. Én tudom, hogy fejleszteni olcsóbb, könnyebb, valamint eladni is drágábban lehet rá, de rengeteg hátulütője van a dolognak.
A hardwerek fejlesztése nagyon nagy vonalakban a következő; Katonai igények, -> a megfelelő cuccok leszivárognak a PC-re -> 6 évente kiválasztanak egy cuccot a konzolhoz. (Sokkal bonyolultabb, több szereplős a történet, egyszerűsítettem!) Ha kimarad a PC a sorból, (márpedig játék híján ki fog maradni) egyszerűen megreked a fejlődés. Nem fogja senki finanszírozni a leszivárgást. Sehol nem tartana a PC ipar, ha nem volnának játékok. És a konzolok is 10-15 évvel ezelőtti szinten lennének, nagy valószínűséggel. (Remek példa erre a szocializmus. Aki nem érti a párhuzamot, annak vagy hiába magyarázom, [30 alatt] vagy nem értette a lényegét) Úgyhogy, hosszabb távon maguk alatt vágják a fát. Két új ficsőr kedvéért ki fog új generációs konzolt venni?
Nagyon be vagyok keskenyedve, hogy így ki merték adni a GTAIV-t. De nagyon... -
Az ellenfeleknek van jovoje ?
"A Sony 8000 dolgozót rúg ki a jövőben
(HW Insider) 2010 áprilisáig a Sony 8000 dolgozóját rúgja ki, hogy azok ballisztikus lövedékekre emlékeztető széles pályaívben röpüljenek új célpontjaik felé. A gazdasági válság elérte Japánt, ezért történik eme 5%-os leépítés. 2010 márciusig 30%-al csökkenti gyártási befektetéseit a Sony az elektronikai szektorban. Gyárait máshová telepíti, dolgozóival együtt az óriáscég. Még a Timbuktuban kuruttyoló és turisztikailag igen sikeres BékaFarmot is felszámolják 2009-ben.További kirúgások a kiírt idők alatt nem kizártak és elemzőik feltételezik, hogy a Playstation bizniszt is megtépi majd a változások szele." -
Hát a vacak GTA4 port miatt tuti nem. :D -
Kellene?:) -
NFS 3 és 4... na meg ja, a HP2 PS2-re. -
Irigykedsz? :D -
Mihez kell látni a billt?:) -
Cat 02 #8511 Hát eddig 1 éve van meg a bill, ez alatt nem mentek el sehova a betűk és sztem nem is terveznek arrébb vándorolni, szal megtalálom őket xP -
Ha te látsz a sötétben, szójjál! :D -
Cat 02 #8509 Anélkül nem látod ? :) -
Nekem is világító billem van, jó az félhomályban, avagy sötétben. -
Nagyon bölcs vagy. Viszont nekem is van spéci zeiss lencsés moncsinéző szemüvegem (kisebb vagyon volt), de jobb szeretek saját szemmel nézni, mivel a szemüveg csak tovább rontaná a szemem. Ergó vezetéshez hordom, esetleg moziban. -
High end PC #8506 Nekem is rossz a szemem, rövidlátó vagyok, de én ezt úgy kompenzáltam, hogy elmentem a szemészhez, és vettem egy pontosan az én szememhez korrigáló szemüveget. Hát nem oltári? :D
Másrészt a képméret számomra másodlagos, a képminőségre hajtok, UGYANIS: az érzékelt kép mérete szerintem nem függ mástól, mint a képernyő látótérben való elhelyezésétől, ergó szerintem/nekem hót mindegy, hogy 30 inch-et nézek 1.2 méterről, vagy 50 inch-et 3 méterről... Az agyban szerintem a látott tárgyak nagysága a képernyőn a távolság függvényében sem képeződik le másképp a hétköznapi dolgaink során.
Ezért sem az Epson projektoromon játszok 1920x1080-ban, mert hiába nagyobb a kép mérete, a képmérethez képest jóval távolabb van, az érzékelt kép mérete pedig ugyanakkora a látótérben, de LCD monitoron mégis csak jobb minőségű a kép. Ergó ezt sötétben lehet jól demonstrálni teljesen üres teremben, főleg azért, mert a látótérben nem helyezkednének el tárgyak amik viszonyításként szolgálnának a távolságra és a képméretre. -
Cat 02 #8505 Váááá világító bil. vááá. Én még a num lockot is kikapcsolom mert zavar, nehogymá' bill is világítson :D -
305T-ben én is gondolkodtam anno, de egyrészt ma már kicsit elavult model, másrészt meg kicsi (nekem meg rossz a szemem így minden inch számít, pláne ha kicsi a pixelméret). -
omg... -
High end PC #8502 Wáhhááá, megjött az:
- ATI Radeon HD 4870 X2 videókarim (gondolom nem kell bemutatni)
- az ASUS Xonar HDAV1.3 Deluxe hangkarim (7.1 Dolby True HD, 7.1 DTS HD Master Audio)
- a Logitech G15 billentyűzetem (háttérvilágításos billentyűk, játékadatokat megjelenítő LCD panel) és Logitech Logitech G9 egerem (állítható súlyeloszlás, precíziós görgetés, 3200 dpi felbontású lézerletapogatás s az érzékenység játék közben állítható)
Azt hiszem a konzoloknak nagyon rondán leáldozott mind kép, mind hangzás, mind irányítás területén
Nah megyek, megnézem mit művel a Crysis Warhead és S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky (DX 10.1)a konfigon a Samsung SyncMaster 305T-és Extrem HD-és (2560x1600) megjelenítőn, és a Marantz SR8002-es 7.1 Dolby True HD, 7.1 DTS HD Master Audio-s erősítőn Jamo C800 7.1-es szett hangsugárzókkal.
Szerintem a konzolokat most már biztos elrakom a padlásra.wááháháháááá elmebeteg vagyok