17438
  • dronkZero
    ???

64bites XP-m van, helló! Tökéletesen működik.

Voltak az elején szívózások vele, pl a AutoCADből csak hiányos verziót sikerült 64biteset szerezni, úgy kellett kézzel összeollóznom egy 32bites telepítőjéből a hiányzó fájlokat, de azóta megy.

Mondjuk nem használom ki, meg a játékok sem igazán, ramom is csak 2G, úgyhogy hasznát nagyon nem veszem, de számítógép lett ez is, most hogy túl vagyok az átállásos szopáson, már nem raknék 32biteset.

Tehát hülyeségeket nem csinál, stabil, minden fut rajta. (Majdnem. 16bites programok nem. De gondolom azok Vista64-en sem...)

Miért, neked milyen gondjaid vannak vele?
  • [Jakuza]
    Biztos nincs gond ?
    Probald mar ki a 64-bites valtozatot,ha mar a processzoraink kb 4-5 eve tudjak ezt a funkciot.
  • dronkZero
    Szép eszmefuttatás, csak azon borul meg az egész, hogy van egy olyan dolog, hogy DirextX, ami másra nagyjából nem is jó, csak játékra.

Vista sem... Ja, a Dx10-zel is csak viccelődnek.

XPvel _MOST_MÁR_ nincs semmi gond. Csak mikor először telepítettem, _semmi_ nem futott rajta, mert nem volt driver ehhez-ahhoz. Na meg két magon, magonként 3 gigán és 2 giga rammal kicsit másképp fut, mint 300 megahertzen 128 mega rammal.
    Ha ilyen arányokkal számolok, akkor a Vista akkor lesz jó, ha már 24magos procim lesz meg 16 giga ramom.
  • [Jakuza]
    Sajnalnak is minket emiatt. :D
    Meg szerencse hogy olyan nevekkel ajandekozott meg minket a PC-s jatekipar, amik vilaghirnek orvendenek.
    Biztos ok is tevedesben eltek. :D
  • Istencsászár
    Nem kell kiforgatni... mindenki tudja hogy értendő.
  • rumkola
    :DDDDDDDDDDDD

Akkor én 93 óta nagyon nagy tévedésben élek...
    :DDD
  • TomDantes
    A PC nem játékra való? Basszus...én hülye meg vagy hat vagy hét éve PC-n játszom...,ki is hajítom mindjárt a p*csába elvégre nem játékra való
  • Istencsászár
    Pécé nem játékra való, ahogy a Vista sem. lehet szidni az MSt teljes gőzzel, de ezzel a lendülettel a hardwergyártókat is mellé kell állítani hiszen együttesen generálják a problémát... mindezeket a konzolok testesítik meg ahol e két súlyos tényező nem látezik.

Amúgy az Xpvel nincs semmi gond, nagyon korrekt oprendszer.

/ üssetek /
  • Istencsászár
    "de mióta a fos konzolos TOCA előtört a sztorimóddal"

A Toca az első rész óta multiplatofrm volt, jött mindenre ami létezik, amugy nekem nagyon tetszett benne a story vagyis a karrier mod, ahol lehetett fejlődni és kezdő pilótából a végére profi versenyzővé válni, ahogy először ez nagy ujdonság volt, utána már nem tudott újat mutatni.

Túlzás hogy elterjed volna mert pl a GT, Forza, PGR, Bornout, Flatout szériákban nincs ilyen, pedig ezek az autós játékok legjei.

• dronkZero
    Hát én nem ezt hallom... Ugyanazon gépen ugyanannál a játéknál 10-15% teljesítménykülönbségekről beszélnek az emberek, természetesen az XP javára... Miközben a minőség ugyanaz.

Aztán lehet, hogy csak hülyék, és ki lehet azt herélni ugyanúgy, mint az XP-t... XPnél is a háttérben futó, telepítésnél alapból belőtt szarságok felét le szoktam tiltani install után, gondolom Vistánál is ugyanez a helyzet, csak több a fölösleg...
  • dronkZero
    " Vicc, Ha a FRAPS nem megy, a legtöbb játék, (igaz, csak szemre) jobban fut."

Real-time fpsmérés mindig is csökkentette az fps-t. Már Quake-ben lehetett ezt látni, ha a demót hagytad futni, akkor láttál x számot a sarokban, ha meg timedemoval végigküldted, akkor néhány fpssel jobb átlagot adott ki.

Aztán lehet, hogy akkor is, most is pszichológiai alapja van csak...

Annyiból logikusnak tűnik, hogy egyrészt úgy tűnik, hogy képenként kiszámolja(tehát a módszer 1sec elosztva a frame rajzolásának idejével, nem pedig azt számolja, hogy 1sec alatt hány kép), másrészt ez nyilván több számolás, még ha csak egy kicsivel is. És a sok kis ezredmásodperces csúszás már meglátszik, főleg sok fpsnél.
  • Dante73
    Van egy jó hírem számodra. SP1 óta használható a Vista...
  • Dante73
    Oké. igaz. De 10 játékból ezt hány hozza? Elég kevés. Pláne az utóbbi időben. Most talán az egyetlen játék az Underworld a gépemen, ami mellett nyugodtan mehet 2-3 torrent, meg egy fájlcserélő. FC2 nem bírja, Sacred2 nem bírja, kipróbálás szinten fent volt a CoD5, nem bírta, és sorolhatnám.
    Nem mind akad(t), de láthatóan lassultak. Vicc, Ha a FRAPS nem megy, a legtöbb játék, (igaz, csak szemre) jobban fut.
  • dronkZero
    Ja, Viszlát nem használom egyébként, de az XP-t nem tudom kikerülni. De az most jó (értsd: már megszoktam a szarságait).

Viszont ha jön egy olyan cucc, ami már kizárólag Dx10, akkor kénytelen leszek. Igazából ez a gusztustalan, hogy rákényszerítenek az újra. Remélem mire eljön ez az idő, már használható lesz a Vista is, meg 10x erősebb a gépem.
  • dronkZero
    Igen, valmi kibaszottul gyűlölöm az M$-t ezért a parasztvakító oprendszer-"fejlesztés"-ért. Mikor már eltelt tíz év, és VÉGRE használhatóvá pofozták a szarjukat, kiforrtak a driverek, meg felnőtt a hardver a gépigényhez(tehát nem a RAM felét meg a prociidő harmadát eszi már az oprendszer), akkor kiadnak egy újat, ami effektíve újdonságot nem hoz, de cserébe megint egy kupac fos, nincsenek vagy szarok a driverek, iszonyatosan zabálja a gépet de legalább cserébe hányingermód csillivilli.

Tudom, ne használjam akkor. Persze.
  • Chocho
    Hát ez lenne az ideális, de mióta a fos konzolos TOCA előtört a sztorimóddal, azt hiszik a fejlesztők, hogy elengedhetetlen. Holott kell a ráknak. Pl. ezért is jó a Gran Turismo. 5. résznél tart a 3. platformon és nincs benne történet.
  • Chocho
    Nem, a hibák akkor jönnek elő, ha szar a kód. A játék nekem ne törődjön azzal, hogy mit csinálok a háttérben, amíg elég erős a gépem hozzá, hogy egyszerre több alkalmazást futtassak. Ma már a kétmagos procik idejét éljük, ideje lenne élni ezzel...
  • Chocho
    Tehát Dante vegye meg ezt a szart, mielőtt a porba fikázza? :D
  • Istencsászár
    EA Börnáut:) abba sincs fizika, de az legalább élvezetes ereszd el a hajam, legalábbis a Burnout Paradiset kivéve, mert az egy kicsit gyengus lett az előzőkhöz mérten.
  • Dante73
    Hogy van történet, nem gond. Hogy NINCSEN fizika, gond, (Évek óta "dobozra" számolja a fizikát az NFS. Talán, nem is tudok más játékot mondani, az utóbbi öt évből, ami szintén. Mindegyik a kerekekre számol. Régen, az NFS is arra számolt.) A grafika, nincsen jobb szó erre, moslék, nem ismeri fel a játékvezérlőket, (vicc, G25-öt felismerte, majd a Z tengelyre tette a gázt-féket. Egy a gond, olyan az enyémbe nincsen...) Nincsen menü, a szabad kószálásnak nincsen értelme, ugyanis csak térképről lehet versenyt indítani, a beállításoknál sosem ugyan azt jelenti ugyanaz a gomb, és napestig sorolhatnám.
    Aki BÁRMILYEN autós játékot szeret, az ezzel NEM TUD játszani. Az igénytelenség szobra lehetne a játék.
    Hogy vannak hibák a játékban? Biztos, hogy vannak, nincsen hibátlan játék. Én speciel egybe sem futottam bele, ugyanis rendben tartom a gépem.... Egy dll lecserélése, nem okozhat hibákat a játékban. Ez szimpla butaság. Akkor jönnek elő a hibák, ha játék közben töltögetsz, tele van szemetelve a gép, stb... User error.
  • Dante73
    Bőven jó az a proci....
  • Istencsászár
    Ebben az NFSbe egy rendőrt alakítasz aki beépül az illegális versenyzés világába.
  • dronkZero
    Autóbuzi játékokban történet? Mióta van ilyen? Aszittem azok csak arról szólnak, hogy recskázunk a verdákra, meg hogy mehetünk 140nél többel is... :P :D
  • Istencsászár
    Nemtudom mire vélni ezt az NFSt, ugye a pécés warez verzió tele van hibákkal, de érdekes módon 360as verzióban ilyeneket nem látni, leglábbis az eredetibe nem amit ismerős megvett. Ő sem mondja hogy jó lett, de nem lett anyira rossz, aki kedveli az NFSt és az előző részeket, ezzel is eltud sórakozni, hiszen a történetevezetés jó és hal jól tudom élő szereplősek az átvezetők ami ad naki egy kis plusz feelinget, persze nem védeni akarom a játékot, csak nem biztos hogy a warez verzióból kell kiindulni...
  • Zóanagyvarázsló
    A 25 feletti fps nekem még bőven kevés, versenyjátékoknál mondjuk 60-tól vagyok boldog, érződik rendesen a különbség. Egyébként egy Pentium D(ual-core) 2.66 MHz-es CPU fogja vissza a masinámat.
  • Dante73
    Igen, annak van, de mégsem....
    Én annó, egy 2600+ os AMD-n nyomtan, egy 7600Gt-vel. A 7600 bőven elég volt, és a proci is. Viszont, akkor, mikor egy USB-s FFB-s kormányt bedugtam, azonnal esett az FPS. Ezen a gépe így városban már szaggatott, mindenhol máshol jó volt. 25 feletti FPS-t produkált, folyamatosan.
    Ha megmondod, milyen procid van, megmondom pénzkidobás-e az a 2 ropi. (De le is töltheted, kipróbálási céllal.....)

Encore!

Valami ilyesmit akartam mondani én is, azt azért hozzáteszem, hogy én azért "örülök" hogy lekaptam az NFS-t. Ugyanis kicsit olyan a dolog, mint egy jó film. Lehet a dolgon nagyokat szörnyülködni....
    Amúgy, én sem igazán értem sokak hozzáállását a dologhoz. Miszerint, ha már leszedtem, végigjátszom. Már bocsi, de ha az ingyenkonyhán szart tesznek a tányérjukra, ezek megeszik, mert ingyen van?
    Na ez az, amit nem tudok tiszteletben tartani. Nem mondom, nekem is voltak (kezdetben) olyan időszakaim, mikor nem igazán volt pénzem, így megvenni nem tudtam a játékokat. De azért játszottam. De távolról sem mindennel, ami a szeme elé került! Ez már nem kockaság, szimpla idiotizmus. Pont most fogom kitolni az NFS-t, mikor 1; vannak (igaz régebbi) de jó autós játékok, 2; jönnek sorban a jobbnál jobb cuccok...
  • Encore
    Hozzászólok én is, nehogy az legyen hogy ugyanaz a négy-öt ember rója ugyanazokat a köröket. (Most eggyel többen leszünk, de ugyanazokat a körök rójuk). :)

Dante73-al szinte mindenben egyetértek, én is hasonlóan járok el, warezba kipróbálom, ha tetszik megrendelem ha nem akkor törlöm. Én
    lennék a legboldogabb ha kipróbálás nélkül tudnék tájékozódni de ez nem minden esetben lehetséges. Egy NFS-ről meg tudom mondani gameplay videó alapján, hogy kell-e, az új Gears of war-ról is tudom, hogy nem fog érdekelni így még ha ki is jön pécére még kipróbálni se fogom. Az első részt beharangozátk hogy milyen taktikai lesz meg minden, ehelyett fedezékről fedezékre rohangálok és darálok, nem az én műfajomm.

De sajnos sok olyan játék van, amiről nem lehet sem re-pre-viewek alapján dönteni. Sokszor olyan dolgok vannak a videókban, ami a játékban nincs is. Most hirtelen a fuel of war jutott eszembe, ahol a gameplay videókban olyanokat mutattak, amik egyszerűen nem voltak benne a játékban. Vagy ott van a CoD széria, amiből hiába tetszett anno az első rész, a második már nem jött be, aztán an egyedik megint tetszett, most az ötödik húsz perc után került törlésre. Persze ez már egyéni ízlés kérdése is, de még a híresebb sorozatokban sem lehet megbízni. A Tomb Raider egyet imádtam anno, aztán mikor kijött a 2. rész azonnal beszereztem és csalódtam mert inkább az akció felé billent a mérleg, a 3.nak már csak a demóját próbáltam. A negyedik jó lett mert nagyjából visszatértek az alapokhoz, majd jöttek az újak, amik megint nem tetszettek, aztán nemrég volt az anniversary, ami megint jó lett. A legújabbat még nem láttam.

Szerintem ma már luxus úgy játékot venni, hogy az ember előtte nem próbálja ki a warez verziót. Nem magyarázom be magamnak hogy a warez jó, mert tudjuk hogy nem az, egy szükséges rossz. Erkölcstelen és törvénytelen (mindegy hogy a törvény mit mond ki erről, hogy 24 óráig a gépeden lehet vagy sem), a lopás az lopás. Bár ne lenne szükség rá, de sajnos van. Viszont ha egy játék jó, akkor megrendelem. Igaz sokszor mire ideér addigra végigjátszom a warez verziót, de ha már fizettem az eredetiért és ott van a polcon akkor már legyen mindegy hogy az eredetit játszom végig vagy warezt.

Egyetértek Istencsászárral abban (lehet hogy nem is ő mondta, de végülis mindegy), hogy aki végigjátszik egy játékot az vegye is meg. Ha valaki végigjátsza, akkor valamilyen szinte élvezte, vagyis szórakozást nyújtott neki. Ha valami nem tetszik, azt nem játszom végig, ez ilyen egyszerű.
  • [Jakuza]
    Nem mi a valos tenyekbol indulunk ki, hogy a jatekosok joval kisebbik resze csak a kocka, a nagyobbik reszuk kevesbe.
    Raadasul az a szomoru az egeszben, hogy nem csak oket lehet manipulalni, hanem a kockak nagy reszet is, akik az elfogulsaguk miatt mashogy ertekelnek egy adott termeket.

Nagyon szomoru ez a tedencia, mint a filmeknel vagy mas fogyasztoi retegek megnyilvanulasanal.
    Nem olyan regen lattam par promo bemutatot filmekbol,jatekokbol es elszornyedtem azon, hogy a sok kocka mennyire idiota.
    Ott sikoltoznak a vetitovaszon elott, mikozben nem is mutattak meg nekik semmit.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem a TDU-nak van legendásan nagy CPU-igénye? 2k-ért már igencsak csábítónak tűnik.
  • Istencsászár
    NFSt én nem tudom túlmisztifikálni, sosem rajongtam, ájudolztam a sorozatért, de persze voltak jó részei, amik tele voltak hibákkal gyagyiságokkal, de jók voltak ( főleg a Porsche de ezzel mindenki egyetért:) ). Felőlem jöhetnek itt az NFSek, Kódmester Gridek, amikor a PGR4 számomra az etalon, nekem max az fáj hogy a fejlesztő szélnek lettek ersztve, szóval nem lesz következő rész, bár a PGR frencsájz az MSnél maradt. De megemlíthetjük a Midnight Club LA-t, ami NFS babérokra törve jelenleg a legjobb "klón", és elég jó lett, habár annak is vannak hibái.

Persze mindenkinek az izlésén múlik a dolog, de azért szép számba jönnek a jó gémek....

Resistance 2
    Alone in the Dark: Inferno
    Mirror's Edge
    Call of Duty: World at War
    Saint's Row 2
    GoW2
    Mortal Kombat vs DC Universe
    Tomb Raider Underworld
    Naruto The Broken Bond
    Prince of Persia
    F.E.A.R 2 Project Origin

stb... még tripla ennyit irhatnék ide ami ebben ami okt-decemberig jött/jön
  • Dante73
    Rossz irányból közelítesz a dologhoz.
    Hogy egy árkád játék reális fizikával rendelkezzen, felesleges. De azért legyen benne valami a valósághoz közelítő. TDU például egy rendkívül barátságos irányítással rendelkezik, hiába árkád.

Ugyanakkor Te azon az elven vagy, hogy van elég jó játék... Nem számít, ha egy valaha jó név a sülyesztőbe kerül Nem. Nincsen elég jó játék, és számít, ha egy NFS-t így adnak ki. Ezzel ugyanis Téged, és engem szarnak pofán.
    Én minden olyan játékot megveszek, ami megérdemli, amit végigvittem. Tavaly 3, azaz három játékot, idén eddig 4 nél tartok.

Mi a jó játék?
    Nehéz kérdés. Mindenkinek egy kicsit más a véleménye. A legáltalánosabb az, hogy amivel szívesen játszok.
    Az én elvárásaim, általánosságban;
    Legyen egy egységes kezelőfelület, amiben könnyű eligazodni, ugyanaz a gomb, mindig ugyanazt a funkciót hordozza. (1 játékon belül)
    Érezhető legyen a fejlesztői koncepció, a játék világán. Ez akár az is lehet, hogy egy kicsi ez, egy kicsi az. Vagy bármi, de ne egy ad-hoc jellegű, összetákolt valami legyen.
    Kidolgozott irányítás. Ami megfelelően könnyű, mégis összetett, a játék stílusán belül.
    Fantázia. Ne monoton legyen a játék, illetve csak annyira, amennyire a téma megkívánja. (FC2 jó példa, monoton, de a témából többet felesleges is lenne kihozni)
    Grafika ne agyon effektezett legyen, hanem pusztán szép, ránézésre kellemes. Optimalizáció.
    Játékmenet egységes, stb....

Mondom, ez nagyon nehéz kérdés, és mindenki más választ adna rá. Az a jó játék, amelyik a rengeteg választ közös nevezőre tudja hozni. Rengeteg példa van rá. TDU, Bioshock, GTA-k, TR-ek nagy része, Mass Effect, Witcher, Sacred2, stb...
  • Istencsászár
    Abból indultok ki hogy a vásárlók idióta barmok, és meg véletenül sem tudatosan vásárolnak, ez igaz egy részére, nade ha nincs neki elképzelése, kritériumai arra hogy mit vesz, akkor teljesen mindegy mit vásárolt meg, az neki jó... ha pedig tudja mit vesz, akkor nincs miről beszélni hiszen tudatosan utánajárva döntött így. E kettő közt nincs átmenet, csak ez a két véglet.
  • CS@
    Nem gondolod, hogy ez a minden áron való „warez mindenképp káros” bizonygatás már nagyon, de nagyon sántít? Már a #8214 –ben írtaknál is kegyetlen kilóg az a lóláb:
    „akárhonnan is nézzük a warez rossz minden szempontból, sosem fog a játék megvételére ösztökélni senkit, ( 1-2 kivétaltől eltekintve, de a nagy többségnél nem )” – Ha már 1-2 kivétel akad, akkor se az „akárhonnan is nézzük” se a „minden szempontból” se a „senkit” – részek nem helytállóak ebben a mondatban.

Ez max a készítők oldaláról nézve igaz, mert nekik talán minden oldalról rossz a dolog. Ha a warez nem lenne, akkor is valószínűleg elnyomó többségben lenne az az oldal, aki megveszi a szart, mint mostanság az az oldal, aki letölti a játékot és azért veszi meg utólag, mert tetszik neki.
    Nem kéne elfelejteni, hogy van ám még egy oldal a készítőkön kívül is a felhasználók/játékosok.
  • Istencsászár
    Nézzük. A MW vagy Carbon részben mutogatták hogy igazi Porsche adatokkal dolgoznak és az az autó valós fizikai paraméterekkel fog rendelkezni, már a prezentációban is látszott hogy a nagy l@faszt, és ugyan olyan rossz, full árkéd, ehhez még ki sem kelle próbálni, nemhogy letölteni és idegesíteni magam rajta... skipp egyből ahogy az összes rész az UG1 óta, kivétel a Pro Street ami 360on játszottam pár órát amig nem kezdett el ugy akadni az egyik pályán hogy játszhatatlanná vált. Egy hónapja ujra előkerült a szuper Porsche fizika demonstráció az Undercoverben, egy fejlesztői videóban ahol mutogatta hogy milyen jó, mondanom sem kell hogy a jótól fényévekre volt, onnantól kezdve a játék skipp, mint ha nem is létezne...

"De annyira szar játékok jönnek ki"

több jó játék jön ki mint szar... bár nemtudom neked mi a szar, ez eddig nem derült ki
  • [Jakuza]
    Upsz ez istencsaszar #8223 es #8222 uzenetere ment valaszkent.
  • [Jakuza]
    1.
    Ismet zoldsegeket beszelsz.
    Miert kellett volna varnia, ha ez a vasarloi szokasa ? Megnezi letorli kiprobalas utan es ha vsaloban azt kapja amit a kiadot a hangzatos reklamaiban igert es tetszik neki, akkor megveszi.
    Semmi kar nem eri a kiadot, se a vasarlot igy.

2. A #8222 hozzaszolasra. Az lehet hogy nincs warez PS3-re,ezert jol at is tudja vagni a kiado a fejed. Bemesz megveszel egy agyon hypolt jatekot, es utana szived szerint a kukaba vagnad ugy ahogy van, amikor rajossz, hogy nem azt kaptad amit vartal es igertek.
    Valamint biza sirnak a juzerek, nem ugy van ahogy te gondolod.
    Ezek meg nem kibuvok, hanem tenyek, amiket teveszmeid alapjan probalsz elutasitani.
  • Dante73
    Nézd, én (a magam részéről) örömmel megyek majd a boltba, (ill várom a futárt) és boldog leszek, hogy itt a polcon a TRU. Jó játék, igaz, a kamerakezelése még mindig nem az igazi.
    Másik feltevésed, hogy bizonytalan vagyok, akit befolyásolni lehet.... Sajnálom, ha ez jön, ez jött le. Abszolúte nem vagyok bizonytalan, és abszolúte nem lehet befolyásolni. (Én pont rajtad érzem a befolyásolhatóságot, lásd konzol, és a véleményem róla) Nézzük csak a legújabb NFS-t.
    Az utolsó rész, ami JÁTÉK volt, az a Porsche. Aztán, az MW-ig játék. Azóta mélyrepülés. Én, személy szerint, nem vártam semmit az új résztől. Titkon ugyan reméltem, hogy javul valamit a színvonal, de tudtam, hogy rosszabb lesz, mint az előző. Ennek ellenére MEGDÖBBENTETT a játék színvonala. (Bocs, hogy erre kérlek, de akár érdekel, akár nem, szedd le valahonnan, és próbáld ki!) Egyszerűen nem találok szavakat erre a teljesítményre. Tudom, nem kötelező megvenni. De az, aki ilyen munkát kiad a kezéből, pénzt vár érte, TŐLEM is, mint az autós játékok rajongójától, semmit, de semmit nem érdemel tőlem. De nemcsak tőlem, senkitől. Ezeket nem kirúgni, kivégezni kellene!!! Ezektől lopni nem bűn. Ezek megint elloptak tőlem valamit, egy jobb sorsra érdemes, valaha nagy nevet.

Magyarán, én meglopva érzem magam, mikor egy ilyen valami kijön.

Lehet, nincsen igazam. De annyira szar játékok jönnek ki, és ezzel párhuzamosan annyira süllyed a JÁTÉKOSOK színvonala is, hogy valami fegyelmező eszköz kell, a kiadók, fejlesztők ellen. Mert én és a hozzám hasonlók miattuk tudnak egy évben 2 játékkal játszani. Miattuk nyúzom 2 éve a TDU-t, mert nincsen alternatívám.... Lassan piros betűvel írom a naptárba, ha kijön egy TR.... Ez vicc.
    És tévedés ne essék, nem a warez miatt csökken a színvonal. Egyszerűen ezt is el lehet adni, így dolgozni felesleges.

Hosszú történet ez.

Visszatérve a lényeghez. Nem az itt felsorolt okokból warezolok, ezzel csak erkölcsi alapomat bizonyítom, (?) talán magamnak is. Az ok egyszerű. Lusta vagyok, minek fussak tiszteletköröket, mikor egy éjszaka alatt bármi lejön, és meg tudom nézni, a saját szememmel a dolgot? Így ki van zárva a lukrafutás lehetősége. És egy egy ilyen "játék" mint az NFS, után még az a jóleső érzésem is megvan, hogy beléjük rúgtam...
  • Istencsászár
    Nekem az az érzésem egyesekkel kapcsolatban, pl veled is hogy bizonytalan vagy, beveszed a maszlagokat és próbálod ugy belőni magad mint aki befolyásolható, és ezt a fejlesztőkre, kiadókra kenni... nem tudom hogy ez így van e, de ez jön le, vagy csak ez az érv a warez mellett még ha nem is úgy warezolsz hanem csak kipróbálás szinten, bár pl a Tomb Raider esetén már játszol vele, ahelyett hogy megejelenést megvártad volna és örömmel mész a boltba megvenni, majd szépen kibontod és behelyezet a Pécébe... ezt valahogy ma már nemtudom megérteni hogy miért nem lehet ez az utat választani, miért kell kijátszani egy játékot mielőtt megjelenik, mert annak az értéke a júzer szemében lehet hogy csökken, eztán meg sem veszi, vagy ráböki hoigy majd ha fele annyi lesz mert annyira nemjó stb... nem azért mondom mert te ezt csinálod ( ezt csak te tudod ), de alapjában a warez egy kibúvó akárhogy csinálja valaki, káros.
  • Dante73
    Bocs, hogy megint belepofa.
    Értem amit írsz, és való igaz. Valóban lehet tájékozódni, és ha megfelelő időt fordítasz rá, valóban ritkán érhet csalódás.
    De.
    Nekem úgy tűnik, hogy ezzel az erővel, energiaráfordítással, simán lejön a warez egyrészt, másrészt él bennem, (és sokakban) egy akkora csalódás a játékiparral, játékkal foglalkozó médiával szemben, hogy úgy érzem, ez "jár" nekem. Természetesen tudom, hogy nem jár, tudom, hogy amit csinálok, nem csak jogilag, de erkölcsileg is megkérdőjelezhető, ugyanakkor él bennem a kép, miszerint a jog nem engem véd, (pedig az lenne a dolga) és velem szemben is erkölcstelenül viselkednek a fejlesztők, kiadók.

Ez nem ment fel engem, és tudom, hogy ettől még tisztességtelen a viselkedésem, de az, hogy mindenáron kényszeríteni próbálnak a konzol felé, hogy olyan szarokkal szúrják ki a szemem, mint az új NFS, ZAVAR. NAGYON ZAVAR.
    Így nem csoda, hogy sokan valami védekezési formát keresnek, valamit, amivel egy tisztességét vesztett iparággal szemben "igazságot szolgáltatnak"! Én ezért is alakítottam ki a magam rendszerét. Próba, vásárlás. Vagy nem vásárlás. Így egyrészt, kissé beléjük rugok, és mégis, tisztességes maradok azokkal a szereplőkkel szemben, akik megérdemlik.

Azt tudom mondani, hogy a warez bűn. De valamilyen szinten, (elvonatkoztatva minden mástól) mégsem érzem annak.... Ugyanis, annyiszor nem kaptam meg a hátsó kereket a kocsihoz, hogy az erkölcsi alapokat érzem veszélyben.
  • Istencsászár
    PS3ra nincs warez vagyis az a gép ha másban nem is de ebben megtestesíti azt amiről a fejlesztők, kiadók álmodnak, és a júzerek mégse sírnak, verik magukat a földhöz, hanem szépen megnézik mi érdekli őket megveszik és játszanak, kibúvókat mindig lehet találni mindenre, de az sosem vezet jóra.