17438
-
Zóanagyvarázsló #8221 Sok mindent meg lehet tudni a játékokról megelőzőleg, a tartós fogyasztás kivételével. Számomra a felsoroltak a gyakorlatban ugyanekkora zsákbamacskát képeznek, bár az tény, hogy művészeti termék vagy élelmiszer esetében még nagyobb a szubjektív faktor, míg mondjuk egy TV esetében a laikus beéri azzal, hogy működik. (Bár ehhez foghatóan az egyszeri casual játékosnak is majdnem mindegy lehet az eltérő stílus ellenére is, hogy éppen a MoH vagy a CoD volt az az FPS, mely éppen lekötötte néhány órára, hiszen II. világháborús lövölde mind a kettő.)
A házasság előtti "asszonypróbát" én mondjuk az irányítás kipróbálásához hasonlítanám, többnyire mindkettő megoldható, mindkettő lényeges kérdés, de az összhatás akár még hosszú idő múlva is borulhat.
Egyébkétn nekem ezzel az egésszel csak annyi bajom, hogy ilyenkor sokan úgy tesznek, mintha a két alternatíva az azonnali információ nélküli vásárlás lenne vagy a kötelező 0-day warez. Mindkettő szélsőség, egyikben sem hiszek. És valóban jó lenne, ha szélesebb körű kipróbálási lehetőségeket biztosítnaak (lásd lejjebb), mert a demók 90%-át bizony teli szájjal szoktam szidni, annyira nullák manapság. -
#8220 Pont gondolkoztam, hogy írok valami hasonlót :) megelőztél.
A legtöbb normális étteremben még akkor is következménye van/lehet ha a lasagne valójában jó de nekem nem ízlik. Egy elektronikai cikket, autót azért mégiscsak kipróbálsz megvétel előtt és ha látod, hogy hiányzik belőle a CD vagy nincsen kereke akkor az biza olyan gond lehet, ami miatt nem veszed meg a terméket. Bár teljes képet csak tartós felhasználás után kapsz a dolog nem hasonlítható a demokhoz, mert mégse mondják azt hogy igaz, hogy az autónak hátul nincsenek kerekei, de ha megveszi akkor adjuk hozzá azt is, vagy persze kapcsolja be a MiniHiFi –t. de hangfal csak megvétel után jár hozzá. Normális házasságnál is vállalod a kockázatot, hogy idővel unalmassá válhat az egész, de azért mégis csak benned van, hogy látni akarod az a mennyasszonyt, sőt ma már nem extra dolog az sem, ha előtte ki is akarod „próbálni”.
Tulajdonképp a világon alig van valami, ami olyan szar rendszerrel működik, mint a játékoknál. -
Zóanagyvarázsló #8219 Egyébként erre az egész problémakörre egy intézményes játékkölcsönzői rendszer, még inkább megerősített használtpiac lehetne a legális megoldás, ahogy az sok helyen meg is valósult. -
Zóanagyvarázsló #8218 Értem, de abban éppen célzás sem volt trélerelre, nyilván senki nem állít itt olyat, hogy azok segítenek egy játék megítélésben. Kedvcsinálónak persze.
Hogy egy játékról akkor kapjuk a legteljesebb a képet, ha magunk is játszunk vele, lehetőleg minél többet? Tény, nem ezt vitatom. De az alpvetés - ami miatt egyáltlaán belefolytam a vitába - mégiscsak az volt, hogy a legálisan hozzáférhető anyagok semmit nem érnek, a warez gyakorlatilag szükséges mindenki számára. Ezzel már nem tudok egyetérteni.
Lehet tudatosan vásárolni warez nélkül is. A legtöbb étteremben még kóstolót sem adnak, így nem tudhatod, hogy náluk a lasagne van olyan, mint otthon. Egy új elektronikai cikket sem tudsz úgy megvásárolni, hogy előtte már évekig tesztelted, kiismerted, kitapasztaltad mennyire megbízható - maradnak a tesztek, megfelelő fórumokon hozzáférhető vélemények, boltban a kép megnézése, a baráti/ismeretségi kör esetleges tapsztalatai. De ha kocsit veszel, akkor is csak sok kilométer után kapsz telejs képet, ahogy az emberi kapcsolatoknál sincs teljes kockázatmentesség, házasságnál sem borítékolt történéseket kapsz a következő 30-40 évre. Tulajdonképpen a világon semmi nem úgy működik, mit amit teljes természetességgel elvártok a játékok esetében. -
#8217 Szerintem mar ideje lenne errol a csusztatasos taktikarol valtanod, mert kezdd unalmassa valni nagyon.
Nem attol rossz egy jatek, mert van benne egy vagy ket hiba, azt a jatekos boven elviseli, de Ry0ken nem is ezt mondta, hanem azt , hogy a puding probaja az eves, mert a latvanypekseg kirakata lehet, hogy ingert kelt benned a vasarlasra, amikor elmesz elotte, de hogy finom e a pekaru ize, csak akkor fogod tudni, ha beleharapsz. -
#8216 Nem külföldről volt szó. Onnan még olcsóbbak a konzolos gémek is. -
#8215 Azért van ebben logika... Ha nem cselekedne így, könnyen olyan lenne az élete, mint freddyD-nek. :D -
#8214 Tehát egy játék hiába tetszik, azt csak pár óra játszás után fogod megállapítani hogy jó e, vagyis ha találsz benne 1-2 hibát akkor már dobod is félre, vagy azért játszod tovább, de pénzt nem adnál érte? ha meg tetszik akkor le se rakja az ember, kitolja a singlét és kész ennyi volt, aztán meg sem fordul a fejében hogy megveszi, hiszen minek többet ugy sem fogja elővenni... akárhonnan is nézzük a warez rossz minden szempontból, sosem fog a játék megvételére ösztökélni senkit, ( 1-2 kivétaltől eltekintve, de a nagy többségnél nem ) -
Ry0K3N #8213 ajánlom elolvasásra a #8160-at mivel arra válaszoltam, és ezzel ezt a vitát lezártam
jöhet bármilyen rew, gameplay, trailer akármi semmelyik sem fog annyit mondani mint maga a játék kipróbálása -
Zóanagyvarázsló #8212 Te írtad, hogy a videókat a filmtrélerekhez tudod hasonlítani, nem trélereket írtál, melyek esetében fölösleges is lett volna, hiszen nyilvánvalóan ugyanaz a műfaj, ahogy egy ban és egy sampon reklámja is. A videó nem egy hivatalos kategória, abba minden mozgókép beletartozik ebben az esetben, tehát te fogalmaztál akkor eredetileg túl általánosan, és te hagytad ki a számításból a gameplay video kategóriát. Olvasd vissza magad, kérlek szépen! ;) (Hint: #8162)
Annyiban pedig tényleg rivjúkról bezséltem, a játék bolti megjelenésére már szokott lenni jó pár, példákat is írtam, a forrásnak pedig ott van a dátumokkal felszerelt Gamerankings (de a Google is megteszi erre a célra), és a hivatalos megjelenési dátumok. (Figyelem, ezek nem a torrentoldalakon keresendők!)
Másrészt ezt az azonnali végigjátszási/kipróbálási kényszert sem értem, ezen logika mentén a GTA4-nek is csak konzolon volt értelme, most már lerágott csont. És persze ezt is muszáj lesz kipróbálni, hiába ismerhetjük a játékementet már féléve kikockázva... -
Ry0K3N #8211 ja igen BF2 teljes collecton itthon 12k erre haver megrendeli angliából bontatlanul 4k ért. Pc-re is van olcsóbb csak keresni kell. És így is a Pc gamék az olcsóbbak akárhogyan nézzük. -
Ry0K3N #8210 veled meg kár beszélgetni addíg amíg a videót egybeveszed a review-al és a trailerrel, tudod nem ua a kettő -
Ry0K3N #8209 "megjelenés előtt 1-2-3 nappal" és akkor mi van? nem az én dolgom figyelni az enyveskezű alkalmazottakra, és pont te mondod, na melyik gamék is jöttek ki megjelenés előtt, ja hogy konzolgame-ek volta nem is kis címek. Én kérek elnézést.
"nem a fejlesztők videóit kell nézni, hanem az online ujságok videó bemutatóit..." mire kijön egy olyan kijátszom 2x, bár van legalább véleményösszehasonlítási alap valamivel a saját véleményedhez képest, gametrailers FTW bár csinálhatnák előbb is a reweket -
#8208 Azta!! Ennyit a PC-s árakról... Mondjuk a TRU még mindig olcsóbb. :) De a többiről meggyőztél. -
#8207 Beosztom a Tomb Raidert, Nem érek a végére 5.-é ig Viszont, a képfájl már nincs meg, mert nem kell, megveszem megjelenés napján. Nem hinném, hogy nagy kárt okozok így a kiadónak.... Ha GTA4 is kijön hamarabb, nagy valószínűséggel az is így jár....
Az NFS-ből már egy bit nincsen a gépemen. kipucoltam utána.... Nem tudom, jó-e, vagy rossz, hogy kevés hozzám hasonló ember van, de én hű vagyok az elveimhez. Warezolok, de szigorúan kipróbálási céllal. Azaz, lehet, hogy a warezt végigviszem, de olyan még nem volt, hogy azt, ami megérdemli, ne vegyem meg. A dinnyét se veszem meg kóstoló nélkül, max ott vásárolok, ahol még adnak kóstolót. -
#8206 Konzol boltokba kell vásárolni...
http://www.platinumshop.hu/index.php?data[mid]=2&data[cat_id]=11
-
#8205 Szal 13k-t nekem nem ér meg az a szar, akkor inkább bekonfigolom a joy-t. Bár azzal azért még szarabb FPsezni, mint kontrollerrel... :P De azt a split screen L4D-t ki kell próbálnom. :D -
#8204 Vazze, azt nem mondtátok hogy már nem is lehet kapni "drótos" XBOX-kontroller... Legalábbis a Hülyéknél azt mondta nekem a droid, hogy olyan már nincs is. -
METESTO #8203 Trikóba lehet fáznék....hűvösvan itten.Nyitva az ablakD.Azt lustavagyok becsukni,inkább játszom kicsit Grid-el. -
#8202 ha a san andreasban nem untatott a kocsikázás akkor a négyben sem fog, baleset nélkül a gta-ban én még nem értem oda sehova. -
#8201 Azért koránt sem. A GTA4-et még nem próbáltam, de már az olvasottak alapján is többet lehet szórakozni vele, mint a Far Cry 2-vel. A GTA-val jó hülyülni. A Far Cry-al dög unalom. -
#8200 Far Cry 2nek az a baja mint a GTA4nek, "hosszú" és monoton, de emelett remek játékok, jó öteletekkel, igényesen kivitelezve, ezért kapták a magas pontokat... -
Zóanagyvarázsló #8199 Nem is rólad volt szó, szóval otthagyhatod ezt az inget a vállfán. -
Zóanagyvarázsló #8198 Személy szerint én is túlértékeltnek tartom az összegyűjtött információk alapján a Far Cry 2-t, de normális rivjúkban azért ki is térnek ezekre a hibákra, a magas pontszánok mellett is. A demó kiadásának mellőzése pedig mindenképpen dühítő.
Más: Research Group: Gaming PC Market is Huge
Nem túl magvas, de ebbe a topikba való. -
METESTO #8197 Divatfogyasztás?DDDDDDDugyanmár.Ha nem jön be egy játék tőlem aztán reklámozhatják beleszarok.Csak az a gáz hogy amilyen gépek mostmár vannak lehetne játékokat gyártani nem ezt a sok trágyát ami kijön javarészt.1-2kivétel.Majd a RESIDENT5ddd -
#8196 Újságból voltak a képek, millió pro érv stb. Leszedtem, autóztam vagy fél órát, 5 percet akcióztam, az sem volt felhőtlen, mediumon az ellenfelek fele háttal állt. Egy ilyen szemétdombszarért adjak ki akár egy ezrest is? Ha nem mondtam volna le a rendelést akkor most fenyegető leveleket írnék az ubinak. -
Zóanagyvarázsló #8195 Most már látom, hogy tényleg csak konkrétan arra hozzászólásra reagáltál (mert egyébként éppen a warez függyvényben merült fel), amelyhez címezted is a választ. Sorry.
Mondjuk arra végképp nincsne ötletem sem, hogy az élet bármely területén hogyan lehetne a reklámokat felülírni, a tudatos fogyasztást a "divatfogyasztás" elé helyezni, avagy legyőzni az emberi hülyeséget. -
#8194 Resistance 2 PS3 88.0% - PS3 exluzív FPS, jó FPS.
Valkyria Chronicles PS3 87.1% - Sega féle PS3 exluzív, "a hagyományos taktikai szerepjátékok elemei keverednek a valósidejű akcióval", elég igényes, egyedi alkotás
SmackDown vs. Raw 2009 X360 83.1% - pankráció, only konzol
Banjo-Kazooie X360 78.1% - Banjo-Kazooie is a platform and action-adventure hybrid video game developed by Rare and published by Nintendo in 1998 for the Nintendo 64, ennek az újragondolása, x360 exluzív.
járj nyitott szemmel a világban... -
Zóanagyvarázsló #8193 A harcrendszer viszont jó példa, ha nem a megszokott, akkor azt tényleg nehezebb megítélni videók alapján, ahogy az irányítást is. Ha van demó, az viszont ebben legalább teljeskörű képet ad, legalábbis kevés játék ezen elemei válnak az első kellemes 20 perc után horrorrá.
Egyébként azon lehet vitatkozni, hogy a 60% mennyire sok az Undercoverre, de fölösleges. Ugyanis ez az értékelés már elriasztja azt, aki számok alapján ítél, mert ez már szokás szerint lehúzást jelent, a játékosok ahhoz van szokva, hogy a jó játék 8/10-nél, az igazán jók 9/10-nél kezdődnek, nem egy olyan szigorúbb skálához, amit mondjuk mi alkalmaznánk. (És egy olyan komoly lap, mint az Edge megadta rá szépen a 3 pontot.)
Nem mellékesen pedig tényleg a rivjúk tartalma lenne a lényeg, nem a végső a pontszám, már pedig itt alább FlyHigh is elment a "pontszámok mindenhatósága" (értsd: mintha a rivjúknak az lenne a lényege, csak az alapján kellene ítélni) felé. -
#8192 5-6 pont amiket az NFS kapott azt jelenti hogy nem jó, ezt persze lelehet fordítani ugyis hogy rossz, szar, trágya stb... de ennek ellenére pörög az SG topik "letőtötte, mekkora szar, de ezért végigjátszom" emberek tömege játszik a warez verzióval, mert nekik tetszik a hibái ellenére, csak nem merik bevallani a többiek előtt.
9 pont - kiváló
8 pont - jó
7 pont - a határ
6 és alatt - szar
ha a pontozást nézzük ez így működik, és az már teljesen lényegtelen hogy 6 vagy 3 pont... rossz az rossz
Látom hogy játsz pl a Tomb Raiderrel, megvetted? vagy kijátszod mielőtt megjelenik? ( pécére dec 5 galaxis szerint ), demóbó igen jól megmutatta a játékot, szóval nem értem miért nem tudsz várni a megjelenés napjáig. -
#8191 Ki beszel warezrol ?
Ertelmezitek is amit leirok, vagy annelkul nyomatjatok a valaszokat ?
Eloszor amit leirtam reklamok a TV-nben, vagy mozikban a film elott.
Ezeknek sokkal nagyobb szerepe van mint a netes vagy mas sajtoreklamnak.
S mivel azt is leirtam, hogy a vasarlok jo resze foleg amerikaban es azokban a fejlett regiokban, ahol ezek a reklamok futnak nem igazan latjak magat a jatekot demokon vagy mas anyagokban megveszik a reklam hatasara. Ezekbol van a tobbseg, nem azokbol akkik kockakent a netet bongeszik nap-mint nap az uj demok utan kutatva.
Valamint ne higyjuk azt, hogy csak az uberkocka jatekosoknak es internetfuggoknek adnak el jatekokat, mert ez nem igaz.
Peldanak okoert akar szulok/nagyszulok veszik ajandekoknak kisracoknak.
Annak se se doljunk be, hogy milyen szazalekokat adnak jatekoldalakon a termeknek, mert nem egyszer lattunk felpontozott vagy lepontozott jatekokat, foleg miutan nem fuggetlenek ezeknek a tobbsege.
Valamint lassuk istencsaszar listajat a hyperol.
Resistance 2 PS3 88.0%
Valkyria Chronicles PS3 87.1%
SmackDown vs. Raw 2009 X360 83.1%
Banjo-Kazooie X360 78.1%
Kerdezzetek majd meg tole, hogy mi a szarok ezek. :D -
#8190 Én sok módszerrel szokta pontozni. Az NFS Most Wantedet anno 5.7 pontra büntettem, okkal. Az Undercoverre azt mondom, olyan hatos... mert már nem él bennem olyan mélyen a klasszikus NFS-ek emléke. Már rég voltak, ma pedig - sajnos - az ilyen szarkupac az elvárás. Aztán tudja fene, lehet ha nekiesnék komolyabban, 10 óra után üvölteném a 3 pontot. :D Ami a megkenéseket illeti, netes körökben Mo.-on nem divat. Offline lapokról nincsenek információim, de gyanítom, hogy elő- előfordulhat ilyesmi. Na persze erre lehet mondani, hogy hol nem, amikor a kiadók nélkül ma már az offline sajtó nem tudna életben maradni. -
#8189 Nem tudom, Te, szakmai szemmel hogyan pontozol egy játékot. Nem vagyok képben, ezt illetően. Viszont, ha egy újság 60%-ot ad erre a játékra, az annyira eltér az én véleményemtől, annyira túlpontozza, hogy persze, azt gondolom, zsebretette az EA.
Aláírom, PC-s piacon, most még ilyen autós game sincsen. De attól ez még messze nem lesz jobb.
Egyébként, kiváncsi volnék, hogyan, miért mondod, (kell mondanod) azt a 60%-ot. Mert tényleg kíváncsi vagyok! (Már csak a megközelítés módjára is, amit mind [ujságírónak?] alkalmaznod kell, persze, ha nem titok.)
Zoo
Nem tudtam, nem néztem utána. Mindenesetre annyi helyről hallottam, fel sem merült bennem a városi legenda dolog.... Akkor ezt beszoptam. Nem gond, emiatt nyugodtan töltögetek. Én eddig mindig beszoptam volna, ha a netes infók alapján vásároltam volna. Nemcsak felesleges pénzkidobástól kíméltem így meg magam, de nemegyszer a fordítottja is megesett. Pl ott a Witcher. Mit szidták a harcrendszert! Pedig nem rossz. Nagyon nem.... -
#8188 Jaja, vagy ott van a far cry 2, megjelenés előtti teszt, jóval 90% feletti értékelés, nem volt megkenve áááá. Megjelenés után meg kapta a 80%-ot. Majdnem megvettem bazze, szerencse, hogy volt warez, azzal az 1 óra játékkal nem tettem tönkre ubiékat remélem. -
Zóanagyvarázsló #8187 Az is hülye, aki bedől ennek. Éppen erről volt szó, hogy az "átverést" ki lehet küszöbölni máshogy is. Nem az a megoldás, hogy az a 80%, aki szerinted demót is lusta letölteni, - ugyancsak zombi módra - egyből a warezverzióra veti rá magát.
Konkrétan a Hellgate-től nekem a már a hivatalos videók is elvették a kedvem (pedig vártam), a demó pedig még inkább. -
#8186 Így van. -
#8185 TE személy szerint nem. De attól még nem gondolhatod komolyan, hogy a sajtó, aminek képviselői (köztük én is) millió oldalról kell, hogy megnézzenek egy játékot, majd 20% alatti értékelést ad. Ez nem így megy. Egyénileg lehet ilyet gondolni. De szakmai szemmel nézve muszáj azt mondanom, hogy ez a játék kb. 50-60%-ot ér a jelenlegi piacon. -
#8184 Miért, hogy haragozzák be, ha pénzt akarnak? Naná, hogy ezt. De most nincs ehhez joguk? Nevetséges dolgokat állítotok. A stúdióknak kell a pénz. Ahhoz pedig a jó marketing. Ráadásul honnan tudod, hogy nekik speciel nem ez a legjobb játék a világon? Akkor pedig csak nézőpont kérdése, hogy hazudnak-e vagy sem. Ahogy egy nagyon kedves ismerősöm fogalmazott egykor az egyetemen: "Nem kell minden hülyeséget elhinni." -
#8183 Minden fejlesztő dicséri a játékát, mert ez a dolga, még ha nem is egetverő akkor is dicséri, hiszen sokat dolgoztak rajta, jó hogy nem azt várod el tőlük hogy szarozzák le a terméküket. Amíg a sajtó nem kapja meg a teszt példányát, vagy nem próbálhatják ki egy show keretében, addig a játékról annyit lehet tudni amit a fejlesztől elmondanak, és mindig a jó dolgokat mondják el, amire büszkék amitől jó, amitől fel tudják kelteni az érdeklődést, aztán ugyis minden kiderül amint pontozzák a játékot, amint kijön a demo. -
Zóanagyvarázsló #8182 1; Mivel (elméletileg) BÁRMI a gépeden lehet 24 órán keresztül, kipróbálási céllal, így valóban jó érv a warez mellett a dolog....
Azt ugye tudod, hogy ez egy warezosok által kitalált urban legend?