17438
  • Istencsászár
    Nyolcmillió Assassin's Creed

Az Assassin's Creed második részének producere, Patrice Désilets nemrég elárulta, hogy a franchise 2007-ben megjelent nyitódarabja a mai napig nem kevesebb, mint 8 millió példányban fogyott világszinten.

nem gondoltam hogy ennyi elment belőle...
  • Istencsászár
    ez világi eladások vagy csak usa? eu? mert akkor harmatgyenge...
  • Zóanagyvarázsló
    Ez elég jó kritikának számít, nem sokkal marad el ebben az elődöktől. Nem a hazai "szaksajtó" hagyományaiból kell kiindulni, mely szerint 80% alatti pontszámot szinte csak a szemétre adtak. A mai gyakorlatukat "sajnos" nem ismerem.
  • Rundstedt17
    "A sorozatokkal nincs gond, HA jól csinálják. Lásd pl. Suikoden és még számtalan japó sorozat, ami sok részen (és hardveren) át meg tudta tartani a színvonalát. A név kötelez."
    Ebben egyetértünk.

Viszont ilyen szériák mint a:
    Halo,COD,Battlefields,stb ezeknek mi értelme van?mert elég gáz.és itt is elmondható:"Ami tömeghisztéria/hájp ekörül kialakult, az már ultragáz."
    akkor sem tudok már elmenni amelett hogy egyes címek köré legendákat teremtenek:pl wow és dio.....jók deh azért nem annyira...
  • Sir Quno Jedi
    Jah, mmo a másik. Nem mondom én is mmozgattam elég sokat is (sőt még magyra oldalt is csináltunk pl. az Archlord-nak), de ez már nagyon a periféria és nem sorolnám a játékfejlesztés csodái közé ezeket. Az mmo inkább virtuális drog, pont mint az online poker+játékfüggőség kombó.

Még a Sims 1 pl. nekem is tetszett, el lehetett vele ökörködni egy ideig, de kb. ennyi is. Ami tömeghisztéria/hájp ekörül kialakult, az már ultragáz.

A sorozatokkal nincs gond, HA jól csinálják. Lásd pl. Suikoden és még számtalan japó sorozat, ami sok részen (és hardveren) át meg tudta tartani a színvonalát. A név kötelez.
  • Rundstedt17
    Miért lenne szar?Mondjuk elismerem ez a 3-nagyon le lett butítva az előzőekhez képest.
    De miért talán fizetős mmorpg szarokat vársz,mert vannak olyan hülyék sajnos akik havidíjat fizetnek meg veszik sorba a kiegészítőket.....
    Szóval itt a Blizzard se különb pénzfejők...ugyanúgy mint a Valve.
    Már kezdem unni hogy új játék:
    XY cím 2,3,4,stb.......
    klónok max jobb grafika...
  • Sir Quno Jedi
    Mind1. Eladási statban az első 5-6 helyet megint vinni fogja a sok szimszar. Mi következik ebből?! Azt hiszik ez kell a népnek (sajnos tényleg) és ezt a szart kell gyártani, meg klónokat hozzá. Megértem őket, nekik ez "csak" üzlet.
  • Rundstedt17
    Azért a sims 3 sem kapott átlagban tökéletes kritikát 8.6 körülit
  • Sir Quno Jedi
    Ez inkább szomorú. Csak az ilyen felkapott tömegjátékokat lehet eladni manapság, meg a kismillió kiegjüket. Mivé lesz így a világ...

Ugyankkor egy hamisítatlan, klasszikus stílusban készült SO4-re meg 6/10-et adnak azon kedves profi értékelők, AKIK VÉGIG SEM JÁTSZHATTÁK MÉG. Dögöljenek meg szvsz.
  • [Jakuza]
    The Sims 3 Sells 1.4 Million Units In First Week

Eleg szar, miutan 3 hettel megjelenes elott mar warezolni lehetett. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Nme a forgalom annyi, hanme az "okozott kár". Ez csak azt mutatja, hogy ha vlakainek kell vlamai, vagy rendszeresen "elő szokott fizetni", akkor a rendelkezésre álló időn belül tölt le, amit csak tud.

Érdemes még nkét tényezőt figyelembe venni:
    1. Ha már nincs rá szükségük, sokan megosztják fórumokon vagy haverokkal a kapott hozzáférést, hogy minél jobben ki lehessen használni. (A 10 Ft/játék árakkal nyilván nem tudnak versenyeznia mocskos kiadók.)
    2. Az üzleti, fizetős felhasználói szoftverek csak kis hányadát teszik ki a letöltéseknek, de már alig néhány letöltésnél milliós nagyságrendekről beszélhetünk. Márpedig Photoshopot, Windowst, MS Office-t töltenek le egy páran.
  • Dante73
    IPON-on olvasható cikk szerint, több tíz milliárd az SMS webek, és a fizetős FTP-k forgalma. (Csak Magyarországon!) Én ezzel vitáznék ugyan, de ha mégis igaz a dolog, akkor nem a kiadók árképzésével, és forgalmazási szokásaival van gond? Mert ezek szerint egy eladott példányra, jut száz másik, amiért fizettek. Szánalmas a kiadói hozzáállás! Töredék ár, (TÖREDÉK!) Védelem nélküli, webes értékesítés, és a gond -ezek szerint- meg is van oldva... (Ha ez igaz, akkor ez egy logikus lépés lenne; kiút, az ördögi körből. Hogy nem lépik meg, mutatja, mekkora hazugság ez a warez hiszti.)

Más;
    Onlive játékok. Szerintem eleve halott ötlet!
    1; Sok helyütt korlátozzák az extrém forgalmat produkálókat. Márpedig, a küldött adat ugyan nem sok, viszont a fogadott, így rengeteg.
    2; A gépigény, szolgáltatói oldalon, horribilis. Nem hiszem, hogy emberi áron lehet kínálni a gépet, plusz játékot, plusz a haszon. Halott ötlet. Játékok gépigénye egyre nő, tehát a szolgáltatónak fejlesztenie is kell, vagy kiegyezni a haladás ütemének csökkentésében a kiadókkal, gyártókkal.... Elvileg jó ötlet, de hogy én nem fektetek bele egy fillért sem, az tuti.
  • Zóanagyvarázsló
    +Elven Legacy: Ranger

Pedig nem hogy az alapjátékot, de még a Fantasy Warst sem játszottam végig.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem senki nem akart meggyőzni, te tudod, hogy neked mi kell, de az elmúlt évekhez képest a "hardcore" felhozatal csak erősödött. Ez tény.
  • Sir Quno Jedi
    Nem győztetek meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintme az utóbbi évekhez mérten egyértelműen mostanában (2009/2010) jön a legtöbb ígéretes cím, ráadásul szint emindne műfajban.

Az én listám:

Alpha Protocol
    Batman: Arkham Asylum
    Blood Bowl
    Call of Juarez: Bound in Blood (mondjuk ha nem imádnám az első részt, nem lennék hanyattesve)
    Dragon Age: Origins
    Hearts of Iron III
    King's Bounty: Armored Princess
    StarCraft II: Wings of Liberty

+ Risen, Disciples III, Max Payne 3, ha tényleg megjelennek idén
    + az eddig csak konzolokra bejelentett Brütal Legend - esetleg FNR4
    + pár p&c is kinéz
    + PS3-ról érdekel a Ratcet: Crack in Time és az Uncharted 2
  • Micsu
    kb ezek, de még egy sc2 befér a listába
  • mila69en
    hát úgy ahogy mondod! egy két cím akad, de az sem idén jön
  • Cat 02 #11443
    Xbox meg Sony kontrollere nekem tetszett. Meg ha lenne Wii-m akkor évenkénti új Rabbids nekem bőven elég lenne :D

Ám idén itt az SC2 meg Aion nekem pl elég ez :)
  • High end PC #11442

Éljen a PC, ilyen cucc nekem is köll, majd nyáron lehet megnézek magamnak egyet, atomkirályul hangzik.
  • DarkSector
    Max Payne 3
    Deus Ex 3
    ezekről monnyuk még semmi pontos hír.

Forza 3
    Singularity
    Just Cause 2
    Castlevania
    Split/Second
    Saboteur
    Lost Planet 2
    MW2
    Wet
    Assassin Creed 2
    Final Fantasy XIII
    Borderlands
    Splinter Cell
    Alan Wake
    Alien Vs Predator 3

Nemsoká valszeg kijön pc-re:
    Prototype

És iszonyatnagy játéknak itélem meg az Avatar-t is...

én a jövöben ezekre figyelek majd oda....
  • Chocho
    Max Payne 3
    Forza 3
    Maffia 2

... és a következő teljes GTA.
  • wedge31
    Dragon Age
    Bioshock 2
    Max Payne 3
    Alpha Protocol

Ja és a Blood Bowl de az ugynézki még ebben a honapban jön.
  • Istencsászár
    Fight Night 4
    Halo ODTS
    Dirt 2
    Forza 3
    Overlord II
    FIFA 10
    Brutal Legend
    Army of Two: The 40th Day
    Max Payne 3
    Modern Warfare 2

idén ugyan nem lesznek már, de kötelezők:

Red Dead Redemption
    Maffia 2
    Alan Wake
    Aliens vs Predator 3
    Mass Effect 2

• wedge31
    Hát hirtelen én is csak négy játékot tudok mondani amire kimondotan várok.
  • Istencsászár
    Idén is olyan játékdömping van hogy csak na, szeptember október nagyon húzós lesz, azt se tudom mit vegyek majd és mit hagyjak későbbre... E3on rengeteg jó játékot láttunk, persze aki annyira válogatós mint te az sosem talál semmit:)
  • wedge31
    Látom te se tudod mit jelent a szmájli...
  • Chocho
    Én a Crysis első részéhez viszonyítva értettem, hogy szebb lesz... /facepalm
  • wedge31
    Az IGN-nek adott interjújában Cevat ismét megnyugtatta a rajongókat, hogy semmilyen befolyással nem lesz a konzolos fejlesztés a játékok PC-s változataira, és hogy nem kell félni, a PC-s verzió sokkal jobban fog kinézni, míg a konzolos verziók, a maguk piacához igazodva ott lesznek a legszebbek:

"Nem kell lebutítanunk a játékot; a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy egy ütős Xbox 360-as és Playstation 3-as játékot csináljunk, és hogy egyben a PC-s mércét is magasabbra helyezzük. A PC-s verzió jobban fog kinézni, arra a tényre támaszkodva, hogy a PC többet tud. De a konzolokon konzolos játékokkal vetekedsz, a lényeg az, hogy a legjobb Xbox 360-as és a legjobb PS3-as játék legyen a piacon..." - gamekapocs .

Nesze neked Chocho ,méghogy szebb lesz konzolon
  • Chocho
    A jövőt nem az egyre látványosabb és kiforrottabb játékok uralják majd, hanem a különböző családbarát szolgáltatások. A Natal is egy ilyen, ahogy maga a teljes Wii is. Ez egyébként előre látható volt.
  • Sir Quno Jedi
    Őszintén szólva nemhogy a pécés gammáknak áldozott le, de lassan a konzolosoknak is. Amit a mostani E3-mon produkáltak az már tényleg nevetséges, de valahogy senkinek sem támad kedve nevetni.
  • helliSh
    Hogy a picsába ne lenne :D Fps játékok terén a konzol sosem fogja leverni a pc-t. Nameg stratégiákban. Többiben már most is leverte (Lásd pc: Prince of Persia Konzol: God of War) de Fps ben és stratégiában sosem fogja.
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig az tényleg erősen fanboiszagú elszólásra sikeredett, ilyen szintű szubjektivitást kár volt belevinnie. Mégha az ipon.hu egy konzolos blog lenen, megérteném, de így csak fikáztatja magát a szerző. Meg is érdemli.
  • Zóanagyvarázsló
    Maga a mondat fogalmazásilag és helyesírásilag is béna, de a "konzol-exklúzív" alatt valószínűleg azt érti az ügyes szerző, hogy konzolok közül egyelőre csak PS3-ra van bejelentve.

Egyébként ez tényleg így szokás, a Microsoft is betette az exkluzív felhozatába az Alan Wake-et és az új Splinter Cellt, de azóta már tisztázták a hivatalos fórumokon (is), hogy persze PC-re jönnek. Szóval meglepődni fölsöleges, ahogy egyből aggódni sem érdemes ilyen helyzetben a PC-s verzió sorsa miatt.
  • [Jakuza]
    Erzitek azert ezt a magyarazatat Istencsaszarnak ?

"Nem jön Xboxra ezért ex, a pécés nem érdekes"

Szerinte ezt takarja az exluziv :DDDDDD
  • Istencsászár
    Erre nem tudok érdemben reagálni:I senki nem mondja hogy neked pécén egér nélkül kellene játszanod.
  • Dante73
    Ez pont ugyan az, mint az FPS, sőt, talán még inkább olyan. Egyszerűen, egérre van kitalálva. Én példának okáért nem is nyúlok a billentyűzethez, "félkézzel" játszok. Ennek a kényelmét, hogy lehet kinőni? Másikkal kávézok, cigizek, vakarózok, ami épp jön. Kontrollerrel cigizni elég érdekes lenne...
    Mert ha azt írja a srác, hogy az irányítás jól sikerült, el fogom hinni, holott korábban nem hittem, hogy kontrollerre portolható, de oké, elhiszem. Viszont a cikkben említett gyerekbetegség nagyon, nagyon erős kifejezés, egy olyan játékstílus esetében, amit arra találtak ki, hogy egeréssz...
    Ez a mondat, egy hozzá nem értő, konzolfan mondat. és ez egy "elfogulatlan cikkben" nem megengedhető.
  • Micsu
    a látottak alapján inkább dio3 mint gow3
  • wedge31
    Én arra reagáltam hogy biztosra veszed hogy olyan jó lesz mind az elsö kettö erre ne vegyél még mérget ,egyébként nálam is biztos vétel csak egyenlöre nem vagyok elájulva töle.
  • Istencsászár
    nem elég darkos?:) biztosan jó lesz, miért lenne rossz? Blizzard nem szokta elszúrni a dolgokat, persze megy a fanyalgás mindig ha valami újat akarnak belevinni, meg nem ugyan az mint az előző rész, de hát fejlődni kell, ezt is meg fogja mindenki szokni, ahogy a Starcraft 2őt is.