A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha most sem világos a mondandóm, feladom.
http://www.freetvmaci.info/
Adva volt az egy ami szerintem nagyon jol sikerult es jo alapja lett volna a kovetkezo reszeknek, viszont a kovetkezo reszeit olyan szintu igenytelenseg jellemezte, hogy egyertelmuen latszott a munkan, hogy csak a penzhajhaszas miatt keszitettek.
A 3. reszrol pedig jobb nem is beszelni, az mar nem csak igenytelen hanem egy osszecsapott fercmunka volt rengeteg idegesito buggal es hibaval.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A Halo 3 esetében nem hallottam ilyen szlogenrõl (attól még létezhet), csak Totti megemlítette. Persze ha õ intézte mindnefelé a reklámot, és erre alapozta, akkor nem szóltam.
Ugye erzed a kulonbseget ?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ki reklámozta a Halo-t Master Chief rejtélyességével?
Nem a harmadik részt, mert addigra már beszélhetünk egy kialakult imázsról (valmiért, mindegy miért, kialakult egy komoly rajongói bázisa), és egy csakazértsem fellebentett fátyolról. De ha volt a PC-only Gothic 3 szlogenjéhez hasonló ("A nameless hero becomes a legend"), az tényleg gáz. Ez a reklámokkal gyakran megesik, ilyen a popkultúra, ez platformtól független. Ha már ilyesmibe akartok kapaszkodni, akkor ajánlanám a "real driving simulator" megnevezét. Az tényleg röhej.
Mellesleg a Crysis nanoruhája sem túl nagy újdonság, például minden képesség szerepelt a Deus Exben, egy halom másik mellett. Ettõl viszont még fontos feature, és valóban változatosabbá teszi a játékot.
Szerinted Halo vagy Halo3 van a mondatban ? 😄
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Meselj mennyi HD rev volt az elso reszbol ? Meselj mennyi demo volt anno a konzolokra ? A reklamokban lattad a retusalt anyagot es kb kepeken mindenfele ujsagban.
Gaming is believing.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
De az még nevetségesebb hogy a Halo-t ami ugyanolyan rétegjáték mint az mmo, itt ajnározza 1 konzolos.
Kifejezetten szeretni szoktam azt, amikor ugy mutatnak be egy jatekot, amikor a fejlesztogarda a sajat maga ajnarozasaval van vegig elfoglalva, hogy mi csinaltuk ezt meg eloszor es stb.
Amikor meg a jatek a kezedbe kerul akkor meg csak kamillazol, hogy nem is ezt igertek, ezt mar mashol is lattam es sorolhatnam.
GTA4 és a fizika, mint kiemelendõ, fontos újítás? Hát sok minden a fizika, csak épp reálisnak nem nevezhetõ. Az annyira szidott Crysisban is meg volt említve, és valljuk meg, a hibái ellenére kb ezerszer reálisabb, mint GTA4 ben. Ha már reklámozok, legyen alapja. Ez az én véleményem. GTA4-nél a fizikát, mint reálisat reklámozni, legalábbis csúsztatás.
Persze, jól néz ki. De realítással, én nem vádolnám ezt a játékot. Viszont, nem lenne annyira "fájó pont", ha VALAKI, BÁRKI megemlítené BÁRHOL, hogy ez bizony jó-jó, de messze áll az ígérttõl!
Mert egy PC játéknál, általában meg van említve. (Mennyire szidja mindenki, mindenütt azt a részét a CRYSIS-nak, ami ebbõl a szempontból nem jött össze, míg ilyen hangok GTA4-nél nincsenek. GTA!-nél agyon van dicsérve. És nekem ez furcsa.
Az eredeti hozzászólásommal, a konzolos vs PC-s gondolkodásmód közti különbséget szerettem volna kiemelni, mert az ilyen apróságok, mint egy sajátosság, ficsõrként való bemutatása, vagy egy fizika reálisnak való beállítása, aminek köze nincs a valósághoz, de legalábbis szarvashibákkal van tele, mutatják a különbséget. Ami, bizony létezik. A dolog nem csípi a szemem, nem leszek miatta öngyilkos, csak érdekesnek érzem, és IGEN, ad egy csekély felsõbbrendûségi érzést, konzolosokkal szemben. Alappal.
Zó, nagyon jóindulatú, és kompromisszum kész ember vagy, de a dolgok sokszor magyarázat nélkül nem állnak meg. és ha megmagyarázod õket, rájössz, mekkora marhaságok. Szerintem rád férne egy kis kritikai szellem, mert úgy látom, kissé hajlamos vagy elfogadni dolgokat. (Ezt a foglalkozásodban is hasznosíthatnád, hiszen ha megfigyeled, bizonyos kérdések SOSEM hangoznak el, kerüljük a konfliktust. Pedig, sokszor kellenének, hogy haladjunk is elõre, ne csak vissza, ahogyan most! Ha gondolod, priviben elmagyarázom konkrétabban is.)
Egyébként MaxPayne is sokat ugrabugrál, tehát szerintem is indokolt a TPS nézet.
Volt már anno a Requiem: Avenging Angel-ben is idõlassítás, de FPS nézetben valahogy béna. (Tényleg, Req milyen jó kis játék volt!)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
GTA4nek jó a fizikája ennyi, látványos és kellemesen játszható, kell több? persze kell de ebbõl a szempontbõl nincs vele gond.
Azt h nem látni az arcát lényegében a 3. részben érdekes amikor VÉGE az egésznek... van egy stílusa, azt h nem látni az csak érdkessé teszi, de én ezt a ficsõrt nem szoktam látni olvasni sehol, de te igen mert neked ez nem tetszik, engem meg túlzottan nem érdekel, nem ezért játszom vele.
Dante:
A GTA szérián belül az egyik látványos változás a fizika az felvonásban. Marketingbõl elégtelent kaptak volna, ha ezt nem hangsúlyozzák ki, az Euphoria rendszer még amúgy sem szerepelt annyi játékban, kell annak is a hype.
Több fórumon is láttam, hogy platformtól függeltenül többen szórakoznak csak ennek a kihasználásával, tehát vevõ rá a nép. Videók alapján nekem is tetszett a tökéletes realisztikusság hiánya ellenére, a hogy Max Payne 2-ben is imádtam, amikor egy komolyabb tûzharc során röpködnek tûrgyak, összeroskadnak a testek.
A Halo ugyanez, botorság azt kijelenti, hogy csaka sisakkal adták el a szériát, ilyet senki nem állított, inkább idõvel vált a "misztikum" részéve. És részemrõl körülbelül ennyi közöm is van a frencsájzhoz (persze a PC-s demót végigjátszottam, túl mély nyomot nem hagyott bennem), szóval nem kívánom sem védeni, sem fikázni.
Ó, így már világos. Nem látni az arcát! Mekkora ötlet!
Ha nekem jut eszembe, most milliomos lehetnék. Nem látni az arcát.... Ember! Ez hatalmas ötlet....
MERT NEM LATNI BENNE AZ ARCAT!!!!! Es ez egy feature. 😄
GTA4-nél mi volt a reklámduma? Micsoda élethû fizika, ragdoll effekt, stb. A fizika nem rossz, nem errõl van szó, hanem az a lényeg, hogy egy ezerszer eladott dologgal reklámozták, mint újdonságot, és még TE is dícsérted, anno, mikor konzolon kijött a játék. Pedig, marhára nem élethû a dolog.
Másik, nem ismerem annyira a HALO univerzumot, hogy meg tudjam ítélni. Amit láttam belõle, nem tetszett. De mi volt a reklámduma? Nem látni MasterChief arcát. Ember! Ez mûfaji sajátosság, nem ficsõr! Ezzel reklámozni egy játékot? Ezt nagy dolognak beálítani? Nekem, furcsa.
Még egyszer hangsúlyozom, ez engem, mint PC-st taszítana a vásárlástól. Hogy miért? Mert EZEK SZERINT nincsen más, amivel reklámozni lehetne. Hiszen ha volna, nem ezzel reklámoznák. Vagy mégis? Hiszen úgy tudom, a története jó, azt mondod változatos, stb. De könyörgöm, akkor miért az a reklámduma, hogy nem látni az arcát? (Hacsak az átlagkonzolos (NE VEDD MAGADRA!) nem ennyire bugyuta... Mert ez bugyutaság, nem más....
Mondjuk a TPS nézetre van elképzelésem, hogy miért is szeretik: elég egyetlen jól kinézõ játékosmodellt kreálni, a pléjernek úgyis a játék teljes hosszán át a képernyõ 1/3-án ez a karakter látszik. Utána már a játék többi része lehet kissé, vagy akár sokkal is szarabb, mert megvezeti az egész látványt egy szép fõszereplõ.
Én szeretem, ha egy ilyen könnyedebb akciójátékban (mert nem régi RS-rõl van szó) átütõbb karakterek vannak. és nem "realisztikus - hogyne... - kuss". Ezért a kedvenceim a Duke Nukem 3D (Duke Nukem), a Blood (Caleb), a Redneck Rampage (Leonard, Bubba és a többi redneck 😊 vagy éppen a Call of Juarez (fõleg Reverend Ray McCall, de Tommy is egy élõ-lélegzõ karakter).
Cross Racing Championship, bár már a grafikai motor elavult, de nem rossz és GRID, Dirt jelenleg a legjobb ezen a táren, magasan.
GTA4et nekem mondhatod, soha többé nem akarom látni és tudni arról h létezik az a játék a világon.
A Crysisban is KURVÁRA UGYANEZ a szitu. Nem látod a fõszereplõ arcát. A nanuroha a játék védjegye.
Viszont pl szerintem übergáz a Riddick beütésû "széééééjjelkúrom az egész világot, mert annyira kemény vagyok", meg hogy "éééééééén szarom a legkeményebbet a világon, annyira, hogy hibernálva kell tárolni" Master Chief, míg a Crysisban egy viszonylag realisztikus specops kommandó, csak a felszerelésük überhightech.
De nincs benne az idióta félisten beütés.
Mikor errõl beszéltünk, neked ez volt a legfõbb érved, hogy nem látjuk az arcát, és erre épülnek a trélerek, meg hasonlókat mondtál. (Bocsi, ha nem vagyok pontos, elég rég volt) Történet, irányítás, "univerzum" kevés szerepet kapott mellette. Pedig, ezek akár jók is lehetnek, nem tudom. De a "konzolra" jellemzõ, ez a látásmód. El lehet adni grafikával, vagy egy ekkora (már megbocsáss!) marhasággal egy játékot, ugyanakkor, a többi, ami valóban fontos egy játékban, a háttérbe szorul. Sokszor, természetesen nem mindig!
És nekem, ez a legfõbb bajom. GTA4-nél is mi a duma? ragdoll... és az élethûsége. Most komolyan, a pilóta ELÕRE kiesik a kocsiból, és ez élethû? Ezzel lett reklámozva, megjelenéskor ez volt a durranás. Ugyanakkor, tényleg nem rossz a játék, és ez a dolog is jópofa, de messze túl van misztifikálva a dolog.
Vagy autós játékoknál a törés... Normálisat én még nem láttam, (És amíg a procik kb 50x erõsebbek nem lesznek, nem is fogok) mégis, hány játékban volt duma, hogy mennyire élethû, meg ilyenek?
Ezek nálam mind mind csalódások utána, mert messze nem hozzák azt, amit a reklám ígér.
Nem tudom, világos -é a gondolatmenetem, még kissé reggel van nekem...
Mondjuk en nem vagyok annak a stilusnak a rajongoja, annak ellenere, hogy az elso hatban voltam a Q3 T-Arena legjobb jatekosai kozott.
En az osszetettebb jatekokra eskuszom, ami nem a reflexek kihivasat celozza meg, ilyen pedig PC-n sokkal tobb van, sot azt kell mondjam inkabb csak a PC-n van ilyen jatek, a konzolon ez nem altalanos, meg a TR-eket is lebutitjak az amerikai szinvonalra.
Szerintem akkor, ha megoldast talalnanak a warezre, a PC-n sokkal tobb bevetelt szereznenek a gyartok, hiszen lenyegesen tobb van beloluk, mint a konzolbol.
Nekem, a rövid véleményem a konzolról;
Külcsín, csili-vili, (Másfél évig, azóta a PC ebben veri) belbecs meg ablakba. 2 elõnye van. Mindkettõ mesterséges, és ha nem lenne, a konzolos eladások a béka segge alatt lennének. 1; exkluzívok, 2; PC-s portolások késleltetése. Ha mindkét platformon ugyanazok a játékok, ugyanakkor lennének jelen, kíváncsi volnék a konzolos eladásokra. (Most a warezes marhaságokat ne számoljuk ide!)
Amugy megneztem az FF sorozat eladasait a VII ota.
Siman csokkeno tendenciat mutat. 10 milliorol, az utolso resz eladasi mutatoja leredukalodott 5 milliora.
Elobb utobb a verpistikek a Halot is megfogjak unni szerintem.
Legjobb példa: Johnny Mnemonic. Annál szarabbat még nem láttam. A legdurvább a verekedõs jelenet volt, mindenféle tipp nélkül, hogy melyik századmásodpercben nyomott space lesz jó...
Hallottam mindenféle Phantasmagoria-ról, hogy az jó ebben a kategóriában, de maga ilyen JM-ek után már nem volt hozzá gyomrom...
Vagy a Wings Commander 3 ?