17438
  • Balumann
    A fejlesztők minél egyszerűbben próbálnak megoldani mostanában mindent. A bárhol mentés bonyolult lenne a mai játékoknál, nyilván ezért alkalmaznak checkpointokat (pl. csata közben már elég nehéz lenne menteni). Mostanában egyébként vannak jó mentési ötletek, pl. kilépéskor menti el ott ahol vagy ,egyébként csak checkpointok vannak. Így ki is tudsz lépni bármikor, de nem is menthetsz akárhol. Nekem az állandó mentés kevésbé tetszett, pl. Crysisban, időnként állandóan nyomogatni a save-t, hogy minél kevesebbet kelljen visszamenni, ha meghalok...
  • Istencsászár
    "Pedig a jatekok hossza atlagosan jelentosen lecsokkent a regmulthoz kepest."

ez nem igaz, persze egy rpg a multban is hosszú volt, ahogy most is az

a játékok hossza pedig átlagosan 8-10+ óra egy cső fps és akciójáték terén, amihez multiplayer is jár, ez messze nem rövid, régen ennyi sem volt... persze ki lehet emelni cíemeket, ahogy mostanról is és a multból is. Mostanában sok NES/SNES játékkal játszok, és hamar vége van nekik, hol van az a nagy hosszúság? kár egy kalap alá venni mindent, kivételek akadnak, de az átlagot nézzük akkor nincs ok panaszra, azt meg ne felejtsük el hogy micsoda munka összehozni ezeket a játékok a mai technikai szinten.

A mentés nem arra szolgál hogy a játék hosszát megjnyújtsa. A játékok 90%ában a checkpoint rendszer olyan, hogy ha meghalsz akkor majden oda visszarak, nem kell fél órát szenvedni vele (**), max pár percet, de nem azért játszik az ember hogy magát szopassa, ettől nem fog hosszaban tünni, legalább is nekem nem.

** kivétel akad, mondjuk Dead Rising, vagy egy SO jrpg amivel most játszok, ott ey órán át sem szokott mentési pont lenni, pl most ahol jártam a "dungeon" felénél bedobtak egy minibosst, nem haltam meg, de mivan ha igen?... ez már szopatás és nem korrekt
  • [Jakuza]
    Ne felejtsd el azt a fontos tenyezot, hogy egy valamit el lehet erni ezzel a kis trukkel, hosszabbnak tunik a jatekorak szama.
    Termeszetesen, ha mar profi lett valaki a jatekban es kivulrol fujja a palyakat akkor mar nem szamit, de a kezdo jatekosoknal igen.
    Igy lehet megsokszorozni az amugy nehany oras semmitmondo jatekok idejet.
    Aztan a vegen ravaghatjak, micsoda nagy durranast csinaltunk.

De emellett mint mar megjegyeztem a konzolok fejlodesi tenyezok alakulasanak mikentje miatt is dolgoznak ezzel a mentesrendszerrel.
    Szerintem is hibas dontes a mai konzoloknal, ahol mar nem akadaly az allando mentesi lehetoseg, na de igy nem tunnek fel annyira a rovid jatekok a vasarlokozonsegnek.
    Pedig a jatekok hossza atlagosan jelentosen lecsokkent a regmulthoz kepest.
  • Rundstedt17
    ha jól emlékszem a legutóbbiban
    7
    3
    1
    0
    mindegy én végig toltam mindegyiken:DD
  • Cat 02 #11497
    Ám Hitmanban se számszerint volt, hanem csak kaptál 5 slotot nem ?
  • Encore
    Ezért írtam, hogy jó lenne a hitmanes megoldás, hogy egy pályán vagy az adott küldetésben x alkalommal menthetsz. Limitált, vagyis nem tudsz percenként menteni, de azt az x alkalmat akkor használod fel mentésre amikor akarod.
  • reaper4
    döntse el a játékos, h akar-e menteni közben vagy sem... volt olyan játék amiben 2 csekkpoint között volt 30perc játékidő. ha amúgy is nehéz a pálya és majdnem a végén vagy és elölről kezdi újra és újra, akkor az elég idegesítő. szerintem. felhasználó barát az a program ami széleskörűen ad lehetőséget. majd a felhaszáló eldönti, h él- e a lehetőséggel vagy sem. nem vagyunk 1formák. ami neked könnyű az másnak lehet, h nehéz.
  • reaper4
    nemtom. mondjuk ez lenne az alap... de itt is inkább csekkpointos a cucc...
  • Cat 02 #11493
    Ha azt nézed, azért pl egy Prototype-ban (azzal tologatom most), érdekes a mentés, összes egység pozíciója körülötted, életük, látnak-e vagy nem. Kinek az alakjában vagy, etc.
  • wedge31
    Rossz érv ,azért mert megtehetsz valamit azért még nem kötelezö azt meg is tenni.
    A lényeg hogyha akarod menthetsz ha nem akarsz nem menthetsz de ne a fejlesztök mondják már meg hogy nekem hol kell mentenem.
  • Rundstedt17
    a játék kinálja fel a lehetőséget:D
  • Cat 02 #11490
    Az magának rontja el a játékélményt...é
  • Rundstedt17
    lol a checkpointos rendszer szerintem a legjobb,ha menthetek bármikor az nem jó mert NULLA szintre viszi a játék nehézségét,például lelőttem pár csókát save.minden szar kis izé után save save save.....
  • [Jakuza]
    Megint buta vagy.
    Javaslom a hozzaszolas elolvasasat. "Meg az elozo generacios konzoloknal sem volt 100%-ig elterjedt a memoriakartya vagy merevlemez, vagy csak kis tarolokapacitassal rendelkeztek, eppen ezert minnel jobban minimalizalni kellett a menteseket."

Na de azert vergodjel meg egy kicsit. :D
  • Istencsászár
    nyugodj meg 1/1es... :D

nem vagyok konzolos, főleg nem volt konzolom sem az előző, sem az az előtti generációkban, szóval nem kell hogy tisztába legyek ezzel, hiszen nem használtam sosem, csak a jelenlegi helyzetről írtam, gondoltam nem a 10 évvel ezelőtti állpotra kiváncsi, amúgy az előző genbe sem volt technikai akadálya, és azért aki menteni akart annak kellett memkártya...

azért nice try
  • [Jakuza]
    En elmondom miert, de ennek a nagy okos konzol mukinak ne aruld mar el, ha nincsen tisztaban meg ezzel sem. :D
    A technologiai fejlodes miatt, 20 even keresztul nem volt mire menteni az allasokat es ez berogzodott a programozoknal.

Ugyebar regen cartridge vagy hasonlo adattarolokat hasznaltak csak amire nem lehetett irni, eppen ezert a jatekok menteset ugy taroltak, hogy pl beirtad a jatek vegen megadott tobb betubol es szambol allo kodot, amivel gyakorlatilag azt taroltak mennyi eleted van, hol tartozkodsz, mi van esetleg az inventorydban es sorolhatnam.

Meg az elozo generacios konzoloknal sem volt 100%-ig elterjedt a memoriakartya vagy merevlemez, vagy csak kis tarolokapacitassal rendelkeztek, eppen ezert minnel jobban minimalizalni kellett a menteseket.
    Majd idovel szerintem megvaltozik a regi beidegzodes es mivel nagymertekben fejlodik a tarolokapacitas es egyeb minden az iparagon belul igy valtozas is beallhat e teren.
  • Istencsászár
    nem látom hátrányát neki, meg kell szokni, ha jól van belőve akkor észre sem veszed, ha rosszúl akkor lehet anyázni, főleg ha meghalsz egy nehéz vagy hosszabb rész után, de ilyen esetekkel csak japó játékokban találkoztam eddig

• Encore
    Eddig szinte minden konzolportban chekpointos mentés volt (vannak kivételek persze) ebből következtettem arra, hogy van valami technikai akadálya a rendes mentésnek. Ha nincs, akkor viszont érthetetlen hogy miért ez az elterjedtebb?
  • Istencsászár
    "Konzoloknál technikai akadálya van az állandó mentés hiányának"

ezt honnan veszed?

az tény hogy konzolon a checkpoint rendszer a legelterjedtebb, de a japó játékokon kívül nem találkoztam olyannal aminél idegesítő és nehéz lenne, de ugyan úgy akad bárhol mentős játék ki
  • Encore
    Felhozok valami új témát:

A mentés a konzol és a konzolról portolt játékokban. Sokakat zavar (engem nagyon) a chekpoint-os mentésrendszer, mert gyakran túl ritkák és ha valamit elszúr az ember vagy abba kell hirtelen hagynia a játékot akkor ugrott az addigi játék. Például a pályánkénti chekpoint a legrosszabb mert a játék végefelé egy-egy küldetés akár egy órát is igénybe vehet és ha elrontod akkor kezdheted elölről.
    Azonban a régi PC-s rendszer se feltétlenül jó, mert ha akkor mentesz amikor csak akarsz akkor túl könnyűvé válik a játék. Konzoloknál technikai akadálya van az állandó mentés hiányának, bár pontosan nem tudom miért mert annyira nem konyítok a konzolokhoz, de talán lenne egy megoldás:

A régi Hitmanekben (nem tudom az újabbakban is így van-e) nehézségi szinttől függően lehetett menteni x alkalommal. A legkönnyebb nehézségnél pályánként (vagy küldetésenként) 7 alkalommal, és minél nehezebb szinten játszottad annál kevesebb alkalommal lehetett menteni. A legnehezbb szinten már egyáltalán nem is volt mentési lehetőség. Ez egy jó megoldás lenne a többi játékban is, mert végülis akkor mentesz, amikor akarsz bár korlátozott alkalommal teheted meg ezt. Ezáltal nem lesz túl könnyű a játék, és nem is kell idegeskedni ha elrontasz valamit, mert nem kell újrakezdened az adott küldetést.
  • [HUN]FaTaL
    Nem javította ki, amint látod. A magyar nyelvet sohasem fogja tudni a gép kijavítani rendesen.
  • noname023
    Ki javítja majd a gép
    Helyesírás nyelvtan pusztíthatatlan
    Kézírás óra
  • [HUN]FaTaL
    Vagy helyesírást tanulni..
  • noname023
    Pc játék van e jövője? egyben megkérdezhette volna magyarán az informatikának van-e még jó hogy ez a jövő.

És hogy miért gondoljatok bele míjen jó volna törit tanulni egy ójjan játékban ahol vagy csak nézőként vagy inkább maga a történelmi személyként kéne cselekedni ((természetesen ultra 3Ds szimulátorban szemüveggel érzékelőkkel stb mint a scifi filmekben)) pl Napóleonként, Kossuthként, vagy Móga ként a Schwechati csatában.

Lehet most kinevettek de kb.50év múlva amikor egy másik nemzedék felnő akik már ebben nőnek fel hát biztos másként gondolkoznak.
    (pl Pc gyakoribb használata a suliban konkrétan hf-et azon megoldani vagy a könyv felcserélése mert kb évi 10-20ezret fizetünk könyvekre fa irtásra amikor programban is megírhatnák)
  • noname023
    SH Silent hill Resident evil egy kevés logikai feladat azért akad bennük.

Max payne-t Magyarosítással ki vitte végig?
  • Cat 02 #11476
    Thief 3, mekkora game volt... Hitman 3 is akár, ezekben kell gondolkozni.
  • Rundstedt17
  • Balumann
    Vagyis gyakorlatilag minden jó, amiben nem kell gondolkodni :D
    Denied Ops, Stranglehold, Quantum of Solace, Wanted, Splinter Cell, Hitman összes, Call of Juarez (utóbbi háromban sajna gondolkodni is kell :D ), régebbiek közül Conflict Desert Storm 2

Egyébként Ghost Recon Advanced Warfighter 1-2 -nek története is van...
  • owen20
    és ezen kivül vannak még mert megnéztem de a rainbow six talán jo de nekem olyan kéne aminek van valami története pl max payne ?:
  • Balumann
    Nah hát ezekben aztán tényleg kurvasokat kell gondolkodni :DDD
    akkor pl.: Rainbow Six Vegas 1-2, Ghost Recon AW 1-2
  • owen20
    hasonlo mint a cod4 ott azért voltak jó dolgok
    és az azért is volt jo mert nem 2. világháborus jo fegyverekkel
    ilyen pl a crysis is
    ilyenekre gondoltam!
    igy pl?
  • Chocho
    "Tudtok ajánlani valami jo mászkálós lövöldözös játékot ahol azért gondolkodni is kell?"

Taktikai FPS?

Ajánlom az Armed Assault 2-t, a napokban jelenik meg. Nem is drága, érdemes rá beruházni.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha írsz egy példát, akkor világosabb lesz számunkra, hogy pontosan mely stílus jön be neked.
  • Balumann
    Mostanában sztem nem nagyon van ilyen. Régebbi pl. Dark Messiah, Splinter Cell (ebben kevésbé kell lőni, főleg a 2-3 -at ajánlom), és kevésbé lövöldözős, inkább ügyességi és gondolkodós a Portal (érdemes pályákat leszedni hozzá, alap pályák túl könnyűek ;) )
  • owen20
    hello!
    mert te tudsz valami jo gamet?
    hgy
  • Cat 02 #11466
    Abba aztán sokat kell gondolkozni :D [20percetjátszottvele]

Ám CoD-ot miért szidjátok már megint ? ): teljesen jó game.
  • Chocho
    Prototype.
  • owen20
    sziasztok!
    Tudtok ajánlani valami jo mászkálós lövöldözös játékot ahol azért gondolkodni is kell?mostanira gondoltam
    Sziasztok!
  • Micsu
    empire total warból mennyi ment el?
  • Micsu
    ez nem box hogy 2 hét alatt eladnak 5 milliót utána meg semmit, 1 év múlva nézzél majd rá

assassinos témához: nem olyan sok az főleg hogy tán még iphonera is megjelent