Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Steames kulcs, aktiváltam Originen. 1 éve ott tolom az ME-t.
de most mintha jobb lett volna atöltési idõ - eddig se volt valami gyors a 3 játék közül. BSN-n azt írták hagyjam 1 magot használni a játékot. Némileg ez is segít. De akkor is fura.

Ryder62
Ez a Digital Deluxe edition steames?

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Még jobb, 3 perc elsõ indításnál a töltés. 😛 Plusz a Citadella- nem tudok menn isehova csak vissza aNormady-ra vagy új tagot kérni, más opció szürke. 😮

Ryder62
Ha nincs fönt service pack akkor tedd fel.

Csak azért kérdezem, mert a legutóbbi végigjátszásom óta sok minden változott agépemen, de... a játék töltési ideje nevetségesen hosszú, a menüben, mint a fegyverválasztás vagy a private console való böngészés is iszonyat lassú!
Ami változott:
- Win7 Home 32 bit op (Xp után)
- GT440 videókáttya
- Digital Deluxe edition, ami régi módi telepítést használt, de feltettem az 1.02 patchet és a DLC-ket

Bárki tapasztalt hasonlót?

Szedd le innen, elvileg sok bugot javít. Itt meg a min sysreq-et is írja, X1600-al is megy!

zoliii
1.02 patch hiányzik asszem! Én azt hittem, hogy ez a játék csak Nvidia kártyával megy, azért lép ki nekem!

genndy
Biztos hogy nem gyenge, én HD2600-al toltam és simán ment.
Driverfrissítés megvolt?
Videónézéshez nem raktál föl valami codec(pakk)ot? Azt szedd le, mert csak bekavarnak.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Próbáld meg, hogy lebutítod a grafikát teljesen. Esetleg ablakban futtatni. A HD5000-es széria elég kell, hogy legyen. Nekem 8600 GT-vel simán ment. 1.02 patch fennt van?

zoliii
Ilyen videokártyám van: ATI Radeon HD 5450. Szerintem gyenge a játékhoz, mert odáig megy a játék, hogy bejön a Mass Effect 2 felirat, meg most már betudtam állítani a karakterem, majd kilép a játékból! 😞
Mafia2 játék simán ment, csak sajnos ez nem akar menni! 😞

Lehet hogy kell PhysX, mert sok Unreal3-as játék kéri, ha nem is használ hardveres PhysX-et.

genndy
Na ez biztosan nem kell.
Jó, akkor úgy mondom hogy amit a játékhoz adtak progikat, tedd fel (lehet hogy abban éppen nincs physx, csak mostanság már mindenhez fel kell rakni).
Szerintem egyébként akkor lép ki amikor megkapnád az irányítást (bár adhattál volna bõevebb infót is). Nézd meg akkor hogy a billentyûzet/egér/kontroller nem kavar-e be egymásnak.

zoliii
FluidMark 1.4.0 PhysX Benchmark Released Ezt találtam! Remélem, hogy jó lesz 😄

zoliii
physx nem nvidia kártyához van csak? drivrek, directx fent van!
El is indul a játék, csak mikor lángol az ûrhajó, és ki kell menteni a fickót, akkor kilép! 😞

genndy
Természetesen megy vele, nekem is ATI-m van.
Driver, directx, physx check, legfrissebb telepítése.

zoliii
ATI Radeon videókártyával nem megy ez a játék? Egy darabig elindul a videó a játék elején, majd kilép! 😞

genndy
Aha. Akkor nem tudom miért van kint a kép.
Az biztos, hogy csak akkor fordul le, ha megcsalod.

Nem egészen: az elsõ végigjátszásomnál volt vele kapcsolatom (egy katona karakterrel). Most már egy másodikat játszom adept karakterrel; természetesen az legelejétõl kezdve.

genndy
A kép addig ott lesz, amíg nem románcolsz valaki mással a 2-bõl. Ha megcsalod azt, akinek a képe az asztalodon van, akkor lesz lefordítva.
(van némi ellentmondás a hsz-eidben, mert elõször azt írtad, nem volt kapcsolatod senkivel, legutoljára meg azt, hogy megvolt Ash. Akkor ezek szerint azzal a mentéssel játszol tovább, ahol megvolt Ash, különben nem lenne ott a kép (ha nem volt románc, nincs kép))

Elsõ végigjátszásnál megvolt Ash, ezért szeretnék kipróbálni mást is a 2-bõl (eleve így indultam neki a végigjátszásnak). Max legközelebb Ash kapja a bombát. Csak a végén ne Liara képe legyen ott.

Tudom, hogy csak személyesen egyszer lehet vele beszélni, ott próbáltam elõször beszélni vele, de amikor már másodszorra bunkó válaszokat adtam és mondtam TIM-nek, hogy lezártam a kapcsolataimat, akkor is ott volt a kép.

Ez lehet csak bug. De tényleg fura azért. Én többfélekép vittem végig és ilyen nem volt.
PS3-nál van ugye az alapból - más ugye nem volt eddig - hogy Liara van a képen és az eején a mentõkabinnál - ha jól tudom.

Ha még szakítani is tudsz vele majd a 3. részben, akkor az fõleg érdekes lesz. Fõleg, h össze se jöttél vele 😄
Csak nem világos, hogy ha az elsõ részben nem volt kapcsolatod senkivel, akkor miért szerepel Ashley képe az asztalon. <#wow2>
Ash nem játszik csak cameo szerepet a 2-ben, majd a 3-ban lesz téma.
De spoilermentesen és röviden válaszolva: bárkivel szakíthatsz, fojtathatsz vagy kezdhetsz új kapcsolatot. Semmi sincs kõbe vésve. ezért hívják néhol az ME-t dating-simnek is.

Helló,
lenne egy kérdésem/problémám:
Az 1-bõl áthozott mentéssel játszok, ahol nem volt kapcsolatom senkivel, viszont a kabinban látom Ashley képét az asztalon a Horizont küldetés után. Elvileg tudok vele valahogy vele szakítani (akár a Horizont küldetés alatt)?

Megvettem Steamen a Deluxe Editiont és fura dolgot tapasztaltam. Regisztráltam és a játék adatlpaján ugyanúgy feltûntek a DLC-k, mint a 3-nál! Letölthetõ vagy megvehetõ.

Köszönöm nagyon gyors válaszotokat! Akkor kezdem a gamet!
genndy
Akkor is megéri importálni, mert az Õ SAJÁT döntéseit látja majd viszont a 2-ben (még ha azok esetleg ugyanazok is, mintha a 2-ben új játékot kezdene).

Attól függ, hogy szerepel az 1-ben. Lehet ugyan olyan importtal is a 2, mintha új játékot kezdene.

Szerintem az elsõ rész lett a legjobb. Egyértelmû, hogy igen. Sõt, azt ajánlom, hogy játszd végig az elsõ részt, majd importált mentéssel a másodikat. Sok új élménnyel leszel gazdagabb úgy.
genndy
Egyértelmûen igen.

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy csak a 2.-ik részével játszottam még, és a harmadikat akkor szeretném kijátszani ha lesz hozzá magyarítás.
Megéri a 2.-ik rész után kijátszani az elsõ részt?
Letöltöttem és hibátlanul megy. 😄 Röhej.
Hülye kérdés, de kapcsolatba léptél a support-tal? Van live chat-es segítség.
genndy
Nincs semmi extra könyvtár, ahonnan valami segédprogramokat fel lehetne/kellene tenni? Directx, PhysX, mittomén.
Ne törd azért össze, használtan biztos el tudod adni valakinek. Ha nem a játék, legalább az extrák miatt 😊

Nagyon jó! Kihagytam a DVD-t, letöltöttem originnel és igy sem indul el. Azt hiszem apró darabokra tördelem a lemezt. Sajnos nincs más választás. Warez powa lesz és úgy még az összes dlc-t is megkapom ingyen. :S Dugják fel maguknak a trilogy-t.
Hm, ez már nem az elsõ eset, hogy nagy szolgáltatól online (múltkor pl. Cloud) szolgáltatása akadozott.

Nagyon nagy mázlid volt, vagy inkább peched. Pont abban az idõben próbáltad amikor valami nagy gáz volt valahol, amirõl leállt vagy akadozott a google, facebook, xbox live is, gondolom Origin is ebbe esett bele. Én sem tudtam belépni tegnap este-éjjel, vagy csak nagyon nehezen xbox live-ra(érdekesen a multi-s játék móka ment jól). Itt írnak róla bár csak gmail és facebook-ról írnak.
Az online aktivációs és digitális disztribúciók egyetlen hátránya: net kapcsolat kell. :S
A mai világban tényleg fura, ha nincs, de ez lehet bármitõl. Szolgáltató váltás, távoli áramszünet, vihar és már nincs is net. A kiadók rendszeres és random maintence-jeirõl már ne is beszéljünk.

Igen a cd galaxistól rendeltem, ott irták. Ami az origint illeti, most egy darabig nem volt netem és miután végigjátszottam az elsõt, a másodikat nem tudtam feltelepiteni mert nem volt net és az origin nem tudott felcsatlakozni... -.-.
Elhiszem, hogy az internet már majdnem minden háztartásba jelen van, de könyörgöm ha éppen nincs net pl egy hétig vagy tovább akkor az ember már ne is játszon.
Lassan már a wchez is felhasználó név kell meg jelszó, hogy el tudj tárolni benne "valamit" 😄.
Ma még egy utolsó próba és dobom ki az egészet az ablakon, aztán letöltöm torrentoldalról azzal nem lesz gond. :S
A dobozon is magyar felirat van az 1-nél? A CDgalaxisnál én is láttam, talán a rendszerük hibája, hisz az 1 magyar feliratos nálunk. ÁMde a trilógiát az EA adta ki, míg az 1-et anno a CDProjekt.
Egyébként az ME 1-2hötz nem kell az Origin, kizárlóag a 3-hoz kell futnia. egyébként csak az overlay, Cloud és játék idõ mérés elõnyt add az Origin.

genndy
Nem zavaró, hanem sajnos teljesen jogos hogy ideges vagy. Pár hozzászólással alattad pont a Trilogy ugyanezen problémája miatt panaszkodott más is.
Nekem ebbõl egy dolog jött le: bármilyen csábító, de nem szabad megvenni a Trilogyt. Szomorú <#shakehead> Pedig olyan jó mindhárom játék...

Lacoka12
más se tud csatlakozni a originre most nekem csak ofline módba fút

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Bocsi, ha esetleg zavaró az idegsokkom, csak ha az ember fizet valamiért, azért elvárja a megfelelõ szolgáltatást. Nemhogy még szarakodni kelljen. Szóval olyankor mi van, ha nem tudom az origin fiókomat online módba váltani? (net van 😊)
Hejhó!
Helpet kérnék a Mass Effect 2-vel. Megvettem a ME Trilogyt, mondom tök jó lesz végre mindhárom meglesz. Elõször is úgy volt irva, hogy 1-2 magyar felirat, ehelyett az 1-hez úgy kellett magyaritást vadásznom. pfff. Azt meg is oldottam nem is annyira gáz. Na aztán nagy vigyorral végigvittem 1-et, végre jöhet a 2! Feltelepitem faszán, ahogy kell aztán nem indul, nem csinál semmit. Mondom anyukátokat... Aztán elolvastam Harbinger kommentjét és mondom megér egy próbát, letöltöm az originnel. Persze miért is ne, nem tudok online módba váltani originben. Na ez már a takarodj kategória. Végén le kell töltenem torrentrõl, hogy játszani tudjak. 3ra már gondolni se merek.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az origines fiúk eltakarodhatnak melegebb éghajlatra, hogy az ember megveszi az eredetit (ha warez lenne akkor nem háborgok, elfogadom) és egy nagy lószart kap érte csak mert ilyen origines b*ziság kell hozzá, ami nélkül már semmit nem lehet. Warezzal nincs ennyi probléma és az még ingyen is van... -.-
Ryder62
Nem. Egyik DLC-vel végre normális rucit kapott.

Én õrült megvettem a Genesis kivételével az összes ME2-es DLC-t. Akárhogyis, ez a kedvenc részem. Egy kérdés, mert épp nincs fennt HDD csere végett a játék: Garrus új rucija ugye nem battle damaged?

Ne tedd fel DVD-rõl. Csak aktiváld Originen és úgy töltsd le. Máskép lehetnek hibák. Plusz az Origin menti magának a mentett fájlokat Cloudba.

genndy
Mi van, ha átnevezed a beállításos mappát, és hagyod, hogy az ME2 újra legenerálja a fájlokat, aztán ebbe visszamásolod a mentést? Erre a mappára gondolok: Dokumentumok\BioWare\Mass Effect 2
Mi jelent hogy 'el sem akar indulni'? Hibaüzenetet dob, vagy nem történik semmi? Feladatkezelõben megjelenik, ki tudod-e lõni onnan? A játék mappájából .exe-vel próbáltad indítani?