19778
  • Ryder62
    Hát most erre mit mondjak?

• Harbinger
    Mondtam, hogy szavakkal nem lehet leírni. Íme a kép.

Low health = véres kamer + flash bang. :P Awesome! =)
  • RAMyMamy
    valamiért baromira akad a játék bizonyos részeken a texmoddal (az alap me3 femshep arcának textúráját használom vele), pedig az első résznek semmi baja nem volt így

mit lehetne vele kezdeni?
  • Ryder62
    "A harcrendszerben azért egy bibi van, inkább művészeti kivitelezés. Nem tudom leírni, majd a Shadow Broker vagy Arrival részeken leszek csinálok képet. =)"

Nem tudom elképzelni mi lehet.

Már végigjátszottam párszor úgy hogy nem hallt meg senki. Csak legutóbb egy két squadmate elhullott.
  • Harbinger
    A harcrendszerben azért egy bibi van, inkább művészeti kivitelezés. Nem tudom leírni, majd a Shadow Broker vagy Arrival részeken leszek csinálok képet. =)

Hányadik végigjátszás, hogy eddig mindig elvesztetél valakit? Én elsőre ketttőt, meg volt minden upgrade és egyes ásványokból 1 millió feletti értékem. Ekkor meg is kérdeztem, hogy mennyi kell, elég-e vagy még gyűjtsek.
  • Ryder62
    A ME3 is jó csak helyén kell kezelni.

Most hogy leírtuk legalább tudod mire számíthatsz.
  • krisztajo
    Hűha, köszönöm a sok választ és az érdekes véleményeket.
    Ha elkészül a harmadik részhez a fordítás biztosan kifogom próbálni.
    Mert kíváncsi vagyok a trilógia végére.
    Aztán ha nem tetszik, akkor marad az első meg a második rész.
    Nekem a második rész most amúgy is nagy élmény, mert először csak minimális plusz tartalmakkal játszottam végig most viszont az összes DLC-vel.
    Így sok újdonsággal új és visszatérő szereplővel találkozom ami még élvezetesebbé teszi a játékot.
    Nem beszélve arról, hogy végre megtudom eddig mikről maradtam le (Árnyékbróker, Kasumi stb.).
  • Ryder62
    Itt egy negyedik vélemény:

A harcrendszer ebben a részben a legjobb. Ez tény! Dinamikus, pörgős, áll leejtős.

Viszont kb ennyi. Minden másban gyengébb mint az előző részek. Esetleg még annyi, hogy a fejlődés jobb mint a ME2-ben, de nem jobb mint az 1-ben.

A grafika gyengébb mint a ME2-ben. A textúrák ocsmányak helyenként, effekt hiányosak, mintha nem lenne normal map a textúrákon.

A mimika is mintha rosszabb lenne. Elég megnézni a ME2-es Joker arcmimikáját és a ME3-as Jokerét. Mintha a 3-ban valami droid lenne.

A párbeszéd rendszer lebutított. Sokszor van két választási lehetőség, jó vagy kevésbé jó válasz. Nincs olyan hogy most megmondom a frankót.
    Ugyan ez igaz az felbukkanó renegade/paragon cselekedetekre. Alig van de azok is inkább a full gyökér kategória. (főleg a renegade)

Mellékküldetések szinte nincsenek. 90%-ban szondázásos baromság van.

Nem lehet meg választani a köv. főküldetést mint az előző részekben. Van egy cső abban kell menned.

Zenei téren rengeteg régi zenét hoztak vissza ami egy mértékig jó de itt már túl sokszor hallani a ME1/ME2 zenéket.

A mini játékok eltűntek (zárfeltörés) és nem lehet lootolni sem. Nem lehet fejleszteni semmit. (max fegyvereket de azok modok nem végső fejlesztések) Sokan húzták a szájukat a ME2-es ásvány baromságán de szerintem ez így volt jó. Azzal tudtad fejleszteni a fegyvereket, a legénységet vagy Shepet (életerő, közelharc, pajzsok, medigel stb) vagy a hajót (páncél, pajzs, fegyverzet stb)

Nem volt a végén pajzs a hajón? Hát barátom akkor buktál egy két csapattagot landolás elött. Nem törődtél néhány társaddal? Akkor lehet nem élték túl a végét.

A történettel nincs különösebb bajom sztem az hozza az elvártat.

A lényeg: A ME3 nem RPG! De még csak nem is akció-RPG! Ez szimplán egy akció játék némi fejlődéses, szintlépéses ficsőrrel. Ennyi.

Ezért szeretem a ME2-t. A legutóbbi végigjátszásban, majdnem mindent kimaxoltam de valamit kihagytam mert Kasumi elpárolgott a hajón. Úgyhogy ha perfekt végigjátszást akar az ember sok minden kell, nem pedig úgy mint a háromban hogy bármit csinálsz fix minden.
  • Harbinger
    akkor már írj a gyenge és helyenként kidolgozatlan grafikáról. Az arc mimik,a haj, a fény effektek elég jók. De a textúrák gyengék, a ruhák , a környezet. Sok helyen inkább az életelen jelző rá a legmegfelőbb.
  • Calver
    na akkor egy harmadik vélemény: sajnos fogsz. mármint csalódni, azok alapján amit leírtál.

a harmadik rész harcrendszere ki-bebaszottul jó. ez tény. a biotikusok a csillagokat is lerobbantják az égről, az infiltrator-ok láthatatlanul sunnyognak, a vanguardok bevágodnak az unszimpatikusok közé (ez a kettő nem sokat változott, de mindegyik "kifinomultabb" lett), a soldier-ek... lőnek. na jó, ők még mindig baromi unalmasak, de nem hiszem ez meglepett bárkit is. az egész pörög ahogy a csövön kifér, és a pusztítás gyönyörűséges szimfóniáját adja.

...és ennyit a pozitívumokról. minden másban alulmarad az előző két részhez képest - NAGYON. a történet ejjdeepikusnak akar tűnni, hatalmas érzelmi hullámvasútra küldve a játékost, helyette az egész "túlbillen", inkább üresnek és izzadtságszagúnak tűnik. a dialógusok jóval gyengébbek az előző részeknél, választási lehetőségeket megnyirbálták, gyakorlatilag a renegát opciót kivették, kap a kétlábú helyette militarista faszcibálást (erre nincs szebb kifejezés, sry). a karakterekből rágyúrtak a két jól megismert és kedveltre, a többieknek itt-ott van egy jó eresztése jobb esetben (Vega pl egy személyiség nélküli húskupac), és ennyi.

a befejezés már csak a pontot tette fel az i-re, az alap elképesztően ostoba és pocsék volt, az extended cut próbálta kicsit összefoltozni, de szarból nehéz várat építeni. egyszerűen... gáz egy ilyen összecsapott valamivel (mind befejezés, mind maga ME3) lezárni egy ilyen, eddig zseniális trilógiát.

szóval: harcrendszer fasza, karakterizáció, dialógusok, történet viszont gyenge. és a büdös életben nem hittem volna, h ezeket a szavakat valaha is le fogom így írni egy *BioWare játékkal kapcsolatban*.
  • Harbinger
    Inkább az 1 és 2 keveréke. A harcrenszer továbbfejlesztett és rendesen hazsnálhaó, kivétel a "magick button"-t. Nem olyan arcde-os, kell a medi-gel, mint az 1-ben. Van fegyver modolás.
    A cut-scene-ek inkább filmre hajaznak, mint interaktivitásra. De jó vannak rendezve és nagyon hangulatos, ahogy a cut-scene-ből hirtelen in-game lesz és bedob egy csata közepébe.
  • PiszkosFred
    A harmadik resz a masodik reszhez hasonlo, annyival tobb, hogy a harmadik resz mar inkabb egy interaktiv film, amely legtobbszor az erzelmeidre fog hatni, es nagyon sok vegso dontest kell hozni. Ebbol a szempontbol a legjobb a triologia reszei kozul, egyes jeleneteket tobbszor is visszanez az ember a "dzsatubén" :), es elszorul a torka.

Jatek szempontjabol minimalis a valtozas, azok is inkabb csak tovabb egyszerusodtek, es az interaktiv tortenetmeseles nemi akcioval-ba csapott at, mint sem tert volna vissza az elso resz rpg elemeihez.
  • krisztajo
    Tagadhatatlan hogy sokat butítottak rajta.
    Nekem az abszolút kedvenc még ennyi idő távlatából is az első rész.
    Annak a története nagyon jó volt, persze az öngyilkos küldetés ebben is jó, de az első rész valahogy nekem jobban tetszett.
    A zenéje is örök kedvenc marad, míg a másodiké a nyomába sem ér.
    Na és persze a fejlődési rendszer, tudom, hogy az ME közel sem rpg, de azért voltak benne olyan elemek.
    Nagyon sajnáltam, hogy ami ott jól működött azt ebből kivették.
    Hála az égnek azért teljesen nem csináltak akciójátékot belőle, így azért még fogyasztható maradt.
    Remélem, a harmadik részben sem fogok csalódni, mert azért arra is nagyon kíváncsi vagyok (a végétől függetlenül).
  • Harbinger
    Sajnos ez az a pár hely, ahol az ME2 elvérzik, pedig jó játék. A vcces páncélok egyes karakterknél - vagy a rendes páncél ihánya - , Shep állandó fej sisakja, a totál arcade-os harcrendszer, fejlesztések.
  • krisztajo
    Belenyúlni, isten ments!
    Még valamit úgy elcsesznék, hogy a játékot is hazavágnám.
    Jó lesz nekem így is, ha elsőre is jó volt.
    Pusztán az ostoba megvalósítást és így a kimaradt lehetőséget sajnálom.
    Egy ilyen volumenű játéktól nem ilyen bugyuta megoldást várna az ember.
    De ez legyen a legkisebb gondom, hiszen más hibája nem nagyon van.
  • Calver
    ...vagy belenyúl a kétlábú coalesced.ini-be (vigyázat, nem elég csak szerkeszteni), akkor úgy cserélgethető páncélok külseje, ahogy nem sajnálod.
  • Ryder62
    Az egydarabos páncélokat max a bolygóra leszállós kis küldiknél lehet használni. Ott nincsenek párbeszédek.
  • krisztajo
    Hát ezek után úgy tűnik, maradok az eredeti M7-es páncélnál és azt fogom fejlesztgetni.
    Még szerencse hogy lehet.
    De bármilyen jó is a többi páncél, ha valamit látni is szeretnék a kariból, ami azért beleélés szempontjából szerintem elég fontos, nincs más alternatíva.
    Egyébként kár hogy fegyver pack-okban nincs egy darab combosabb SMG sem.
    Én az Élharcos karimmal nagyon tudtam volna neki örülni.
  • AdamBast
    lemezes és origin-es telepítésnél is.
    csak a trilogy edition csinálja állítólag, nekem csak trilogy van, szóval mást még nem próbáltam
  • Ryder62
    Igen vicc hogy míg Shep fullos páncélban van addig a többiek pizsamában rohangálnak.

Főleg Jacob és Miranda párosra igaz ez.

Enyala be is oltja Mirandát XD

• Harbinger
    Igen, ez zavaró a 2-ben és az egy részes sisakokkal.
    Az 1-ben volt toggle helmet on/off, ami levette a sisakot, kivétel ha olyan volt a környezeti tényező. A 3-ban már beállítható mikor legyen rajta, mikor ne.
    Sajnos a 2-ben ha sisak van, z mindig Shep arcát takarja az egyrészes páncélnál főleg. Collector és Blood Dragon teljesen fedi, míg az Inferno és Cerberus átlátszó helmettel rendelkezik, ám mind torzítja Shep hangját.

És épp emiatt zavaró számomra a ME2 csapattagok ruhái. miranda a mély dekoltázsú rucijában, a Hannibal Lecteres maszkkal, ha épp kilépünk egy veszélyes bolygóra vagy az űrbe.
  • krisztajo
    Hát most megnéztem a páncélokat és tényleg klasszak, ahogy a Kerstel sisak is.
    Csak egy bajom van velük.
    Az egy darabos páncéloknál, ha felveszem a beszélgetéseknél nem látszik Shepard arca ami azért eléggé gáz.
    Most már emlékszem, hogy először sem használtam ezeket, pont ezért.
    De ez így van akkor is, ha választok magamnak sisakot vagy akkor nem?
  • Harbinger
    Ez a bug a lemezes telepítésnél vagy Originen keresztül is él?
    Gyanítom a 2 ugyanaz, mint a retail kiadás, max patchelve az 1.02 verzióra.Így teleípthewtő és használható lemezről vagy aktiválható Originről. Utóbbi szerintem egyszerűbb. Bár a 3 játék cirka 30-33 GB nyom.
  • AdamBast
    az importot meg lehet kézzel csinálni, a grafikai beállításokból viszont valóban elvesztesz jópárat.

nekem (és még sok embernek) el se indult az me2, miután a kis gyári progival importáltuk a mentést.

ea fórumon utánanézhetsz, azóta se csináltak semmit a kijavítására.

csak a trilogy csinálja. és nem mindenkinél, csak azért mondtam hogy vigyázz vele. ha neked elindul a játék akkor nem szóltam.
  • Harbinger
    Miért? Anélkül nem is lehet beállítani a grafikát és az importot.
  • AdamBast
    ha trilogy edition-öd van akkor ne használd a konfig utility-t
  • krisztajo
    Na lassan mindenben kiokítasz, köszi. :-)
    És a páncél itt is az Inferno?
  • Harbinger
    A Vanguard-dal már rég játszottam, de azt hiszem a heavy pistol, SMG és shotgun alap. Pistolból a Phalanx-nak nagyobb tára, de a Carnifex erősebb, de kevesebb a kapacitása. SMG-ből a Locust a legjobb, shotgun-ból a Geth féle.
  • krisztajo
    Én Vanguard voltam és most is az szeretnék lenni, nekem az jött be a legjobban.
    Így is az Inferno-t ajánlanád? És fegyver, van valami kiemelkedő pisztoly is hiszen ezzel az osztállyal mást nem használhatok?
  • Harbinger
    Ez class függő. Az Inferno armor főleg Engineer-Snetinel-Adept classnak jó, míg a Kestrel armor vagy a Cerberus armor Soldier vagy Infiltrator classnak fekszik.
    Nekem legutóbb Infiltratorként a Kesrtel armor, Incisor sniper, Mattock és Phalanx jött be. Még insanity-n se volt esélye az ellenfélnek.
  • krisztajo
    Így már minden világos, köszi.
    És melyik a legjobb páncél és fegyver a DLC-kben lévők közül?
  • Harbinger
    Igen, a fegyverek az Armory-ban érhetők el és használhatók. A páncélok pedig fennt a kapitány kabinjában.
    A Collector, Cerberus, Inferno és Blood Dragon Armor "egy darabos" páncél, míg a többi variálható az alap N7 páncéllal.
  • gerey
    Ált. kapsz róluk emailt, és bekerülnek az armoryba.
  • krisztajo
    Köszönöm szépen a válaszokat.
    Már csak egy kérdésem van.
    Azt tudom, hogy a történettel rendelkező DLC-k megjelennek a naplóban és a galaxis térképen, de az úgy nevezett pakk-ok tartalmát hol keressem?
  • genndy
    +A játék elején majd lesz némi kérdezősködés, ott pl. a tanácstagos kérdés is beállítható.
  • Harbinger
    Az utolsó mentés a Presidiumon van, mikor - függően hogy választasz - ott áll a Tanács, anderson, Udina És Shepard. Azt hogy kit választ Shepard már nem menti.
    A mentést az Config-gal tudod, Saved Games menü meg kell keresni vele a BioWare\Mass Effect\Save mappát és kijelölni. Ez a Documents mappában van.
  • krisztajo
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Hogyan kell az első részből átrakni a mentéseimet?
    Illetve valaki felhívta rá a figyelmemet, hogy vigyázzak, hogy olyan mentést rakjak át amikor vége a játéknak.
    Csakhogy a legutolsó mentés akkor van amikor Saren-nel harcolunk utána már csak videók vannak.
    Azok viszont fontosak hiszen ott dől el ki lesz a tanácstag.
    Szóval akkor jó az az utolsó autómentés vagy nem? Help!
  • Calver
    vagy még jobb, program ami automatikusan megcsinálja ezt neked
  • Harbinger
    Kicsit utána néztem már ennek a problémának és a gond akövetkező: ez egy ismert hiba, ami CSAK Vista/Win7 és dual-core konfig esetén jön elő! Ergo XP alatt nem gond a dual-core vagy single/quad-core Win7-en.
    Taksmanagerrel kell játszani az affinity beállításnál, valaho lazt írják, hogy csak egy magot hazsnáljon. Valahol azt olvastam oda-vissza kell jelölni, végül hagyni mindkét miután és a töltési normális lesz.
  • genndy
    Lődd ki az átvezető videókat. Akármilyen gyorsan töltene be, azokat mindig teljes hosszukban lejátssza.
    Ha nem csak itt lassú, akkor nincs ötletem.