Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
pisztoly, SMG, és collector hajó után amit akarsz. AR-t ajánlom Mattock miatt.
képességek itt. Warp baromi jó, Throw/Pull/Shockwave-t ismered, Singularity-tól én nem voltam elájulva. Sentinel szvsz viccesebb. bónusz erõnek mindkettõnek AP Ammo a nyerõ szvsz.
Samara-nak amúgy van ám még viccesebb felhasználása - Pull-al kombózás ha lehet (Miranda erre kiváló, Unstable Warp ugyanis cooldown-t is csökkenti nála), azon kívül Reave spam. egyetlen gondom vele mindig is a "bájos" személyisége volt...
"The trees move. Do you not see it?"
Most akarok egy full biotikus kaszttal menni majd. Az milyen fegyókat cipelhet magával? És milyen plusz képességek vannak egy vanguardhoz képest?
Soldier sztem rém unalmas, szürke lövölde. Ellenben a többi kasztnál lehet taktikázni, kombinálni a dolgokat + fun dolog így tarolni az ellent :D
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
btw nem érdemes mesterlövész puskát választani többi kaszttal, másoknak egyszer nem is olyan jó, másodszor meg ott van a Mattock, ami nagyon erõs.
és ja, Eviscerator ingyenes Cerberus-os cucc.
Elsõ végigjátszásra abba páncélba mentem. Mikor Shep táncolt meg ivott. XD Snipert amúgy melyik kaszttal is lehet használni Soldier-en kívül, amivel nem hiszem hogy az életbe játszok még egyszer. Eh, hülye kérdés a collector hajón lehet választani: shotgun, sniper, rifle.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
M-22 Eviscerator vicces, és szép nagyot csíp, Geth Plasma Shotgun-t nem vágom.
M-12 Locust legjobb SMG, nevetségesen pontos és kellõen nagyot csíp.
M-96 Mattock kb a játék legjobb fegyvere - baszottnagyot sebez, nagyon pontos, félautomata, iszonyatosan jó.
sniperek fosok, csapattársnál egyik pedig bugos, és halálosztóvá változtatja õket.
Mattock mindenkinek jó collector hajó után, Locust pedig miután elhagyod Freedom's Progress-t rögtön elérhetõ.
Ami kérdésem lenne, hogy azokat a fegyvereket milyen kaszttal tudom/lehet használni? Vagy lévén DLC-s cucc nem számít?
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Ha kerdezik, en is mindig interaktiv filmkent hivatkozok a harmadik reszre, talan a Still Life volt meg ilyen, amire azt mondtam, hogy ha kell, moziban is vegigulom a 30-40 oranyit vegigjatszast :)
Calver:
Ez fel sem tunt, igaz paragon karakterrel jatszottam vegig eloszor, most keszul a renegade femshep, ott majd megnezem.
Parbeszedre a legjobb pelda:
Mass Effect 1-2:
- Shep, meg kellene tamadnod a kalozo bazisat XXC-n, es elpusztitanod egyszer s mindenkorra.
- Hol talalom a XXC-t?
- A Kigyo rendszerben.
- Mit tudsz mondani a kalozokrol?
- Fokent emberek, inkabb technikai es katonai szemelyzet, biotikusok nincsenek a soraikban.
- Merre van a Kigyo rendszer?
- Jobbra ket utcaval.
Mass Effect 3:
- Shep, meg kellene tamadnod a kalozo bazisat!
- Oke, valami info?
- Keresd meg a bazisukat az XXC-n, pusztitsd el oket egyszer s mindenkorra. A Kigyo rendszerben talalod meg oket, innen ket utcaval jobbra. Fokent emberek a tagjaik, de inkabb technikai es katonai szemelyzet, mint sem biotikusok, akik vagy nincsenek a soraikban, vagy csak nagyon keves.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
értsd: elsõ két részben a kedves fõkarakterem mindent mindig jól csinált... és közben a galaxis egyik legnagyobb seggfeje volt, *mert megtehette*. kötekedés, gúnyolódás, fenyegetõzés, fél galaxis pofánverése, másik felének arcába pisztoly nyomása? mindre igen. és rohadtul szórakoztató volt.
na, harmadik részre ez sikeresen eltûnt... és helyette renegát válaszok mind inkább ilyen katonai faszcibálások. <#schmoll2>#schmoll2> (sry, erre nem tudok szebb kifejezést)
Mondjuk adott egy eset látod feléd tart az ellenség, választási lehetõségek: támadás; visszavonulás; ötletek? A harcedzett Shepard-höz nem igazán áll ez a bizonytalanság.
A mini játékok hiánya viszont engem lehet zavarni fog. Bár az 1-é ritka együgyû volt, én mostanában elkezdtem élvezni. A 2-é értelmesebb, de 100x-ra fárasztó.
De amíg ezen hibák nem mennek a sztori és a karakterek rovására nem érdekel. A kicsit gyengébb grafika se zavaró, ha olyan mint a demóban.
Hja, es megfelelo reputacio illetve renegade/paragon pont mellett van valasztasi lehetoseg, szinte minden szitut megoldhatsz 3 ill 4 fele keppen. De ehhez tenyleg importalt savegame kell.
K*rva sok mellekkuldi van, csak meg kell oket talalni. Neha vissza kell menni egy-egy helyre, mert ha csak a fo sztorira figyel az ember, akkor elsiklik egy par felett. Meg kell allni hallgatozni, figyelni az NPC-ket, vegighallgatni az egymas kozotti beszelgeteseiket, akkor elcsipsz infokat.
A minijatekok viszont igaz, az szinte teljesen eltunt, ami maradt, annak sem sok ertelme van. De hat ez legyen a legnagyobb baj, nekem nem hianyzik az elso resz elektronika/kodfejtes minijateka, az oruletbe kergetett, ahogy a masodik resz bolygoszkenneleses f*szsaga.
Az utolso 15 percet hagyjuk, az mar tenyleg nem ebbe a topikba tartozik :) Csak arra figyeljen a tisztelt jatekos, hogy eret ne vagjon miatta, mert legkevesbe sem hianyzik, hogy a bulvarsajto a ME-re fogja egy idiota halalat, ahogy azt szokta a CS/GTA/BF stb jatekosok eseteben.
Például humor van bõven a játékban. Egyszer egyszer hangosan felnevettem :D
És mindenképp importált karival érdemes elkezdeni a ME3-t.
Plusz ott van, hogy nõi vagy férfi Shepardel, a 2-ben meg hogy kivel alakítasz románcot.
Valaki be tudja linkelni õket?
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Nem tudom más hogy játszik, de nálam itt még sose volt gond.
viszont ME3-ban meglehet h meghal.
SOS segítségre lenne szükségem.
Röviden a szitu: Még nem játszottam a 3-al mert elõtte végigviszem megint az elsõ és második részt. Paragonként szeretném befejezni a 2-t úgy hogy mindenki lojális és életben maradjon. Na mármost az a bajom hogy Mirandának megszereztem a lojalitását, meg már a romance jelenettõl se sok választ el vele viszont a bibi a következõ: Jacknek van a lojalitás missziója Pragián. Mikor onnan visszatérek mindig bejátsza a Jack és Miranda közti veszekedõs jelenetet.
Itt két lehetõségem van csak. Vagy Mirandának adok igazat és Jack nem lesz lojális vagy Jacknak adok igazat viszont ilyenkor hiába a románc és Miranda már megszerzett lojalitása mindkettõt elvesztem. Nem akarom hogy a játék végén bárki is meghaljon szóval légyszi segítsetek ezzel mit lehet kezdeni? Elõre is köszi.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
gyakorlatilag mindent megöl egy lövésbõl - Praetoriant is simán, IFF küldi végénél is egy gombnyomással befejezed a nagy harcot, nem kell Huskokkal játszadozni - és amit nem, azt is közel kivégzi... "fõellenséget" persze nem öli meg azonnal, de felezi armorját simán.
Cain táp. nagyon.
Egyszer próbáltam ki. Achievementhez.
Parasite Eve 2, best game EVER!
A Cain hogy mûködik? Mert ammonál valami százalékot mutat, de nem nálam még sose volt 100 és ha használni akartam YMIR mech ellen meghaltam. Ergo egy heavy pistollal jobb vagyok ellene, mint a Cainnel.
Ryder: hányszoros AA-t használtál és milyen VGA? Megpróbálom már én is. Minden maxon van, cinematic lights 2 értékéne, de az anizotróp kikacsolva. Néhol így is laggol ,de fõleg cinmeatic részeknél. Viszont észrevettem, hogy a 'Use Spherical Harmonic Lighing' sokat dob a grafikán. Fõleg a szemek lesznek élethûbbek, meg a tükrözõdések. Példa: Collector hajó fémes részei!
Shredder fos, 10%-al ad csak nagyobb sebzést mint AP, viszont nem hat páncélra. Casual-on még lehet h használható, afelett kuka.
nagy dög ellen meg Cain az igazi <#vigyor1>#vigyor1>
Egy kérdés!
Nem régiben sikerült beszereznem egy 5.1-es hangcuccot, meg lehet valahogy oldani, hogy a játék is 5.1-es hangokat adjon ki?:D
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, elég noob vagyok ilyen téren!
A kérdés hogy ez wtf? Nem szereti a gépem a recés ME2-t vagy mi? <#vigyor>#vigyor>
Harbinger-nek kiszúrtam egy újabb vicces monológját: "Stop it, Shepard!" XD
A kedvenc válasz opcióm az Illusive Man-nek a vége felé
Nem baj, így nagyobb a kihívás.
utána aktiválódik a megszerzett IFF, azután kell rögtön menni.
#19289: egy nem lojális csapattag nem akadály, csak ne küldd sehova, és lehetõleg ne vidd magaddal a végén/küldd el legénységgel az erõs pofozóidat (Grunt, Garrus, Thane), és rendben leszel. bõvebben itt.
még akkor vagy szarban, ha elõtte nem kérdezted meg hajó tápolásokról, mert akkor nyekkeni fog valaki.
Emellett nem igazán lehet felismerni, h mi dlc tartalom és mi nem :) Nem akarok lespoilerezni neked dolgokat, mivel csak úgy tudnám elmondani, h mik vannak a dlc-kben :)
Valamint dlc-bõl származó felszerelésekrõl kapsz levelet a játékban, h xy innen-onnan szerezte be és így került a hajóra.
Mivel nekem is angol verzióm van elmondom hogy is van a dolog. Felraktam a játékot, aztán felraktam a magyarítást. A dlc-kben alapból benne van a magyar nyelv (azokban, amik magyarul jelentek meg), szal nem kell külön letöltened hozzájuk magyarítást. Magyarul települnek, ha magyar játékod van. Azokhoz a dlc-khez, amik nem magyarul jelentek meg le tudod tölteni a magyarítást innen.
Szóval játék felrak, magyarítás felrak, magyar nyelvet tartalmazó dlc-ket felrak, csak angol nyelvû dlc-ket felrak, angol nyelvû dlc-khez magyarítást felrak.
Ráadásul mivel alapból angol volt a játék, nem is kell trükközni úgy az angol nyelvû dlc-k felrakásánál, mint azoknak, akiknek alapból magyar a játéka.
Most értem a végére a Mass Effect-1 nek és természetes, hogy akartam folytatni a 2-vel. Angol verzióm van, de találtam hozzá magyarítást, tehát ezzel nem is lenne probléymám (az angol tudásom nem túl magas szintû). Megvannak a DLC-k is, és sorban fel is tettem õket, a sztorit kiegészítõ DLC-khez pedig találtam magyarítást is. A magyarításhoz manuálisan át kellett írni a configban az INT-ez HUN-ra, azyaz ezentúl a játék a magyar textfájlokat fogja keresni (amiket be kellett másolni), a DLC-k (és az alapjáték) magyarításai is xy_HUN.tlk formátumúak voltak, és mint kiderült a Genesis esetében, ezek mûködnek is, azaz valószínûleg a többi magyarított DLC is mûködni fog. De egyes DLC-knél, ahol nincs magyarítás, nem tudom hogy be fognak-e integrálódni a játékba, mert xy_INT.tlk textformátum myiatt nem vagyok benne biztos hogy összeegyeztethetõek ezek a DLC-k a magyar nyelvû verzióval. Szerintetek nem fognak mûködni, vagy mûködni fognak csak eredeti nyelven? Ha tudtok megoldást mia z?