19778
  • uiztu
    Helo!
    Nem tudjátok, hogy mikor fog a játék kijönni Pc-re is? Vagy, hogy egyáltalán lesz-e Pc-re?
  • rexsimus
    Amiket említettél azok a momentumok, nem annyira befolyásolják a történetet, tehát pl.: Ash ott van, akkor nem megy el a történet más fele, ez csak egy kis apróság a sztoriban amit nem nehéz megoldani(bár remélem nem csak skin eltérés lesz).
    Viszont a sztorimódosító döntéseket a 2. ba ígérik, így nem kell 2 játékon keresztül vinni.
  • Atkamon
    Nem tom, szerintem azért nem lesznek olyan nagyon különböző befejezések a 2-ben. De szerintem ez az 1-ben is jó volt így, hogy sok féleképpen el lehet jutni ugyanoda. Gondolom itt is nagyjából ugyanaz lesz a befejezés, csak kicsit fognak eltérni.
  • MrAndree
    Tegyük fel például, hogy én hagytam élni Wrexet, Ashley-t /vele románcoltam is/, megmentettem a tanácsot és Anderson-t javasoltam tagnak. Ha tényleg számít az összes döntésem akkor nálam az ME 2-ben fel kéne tűnnie Wrex-nek, Ash-nek /plusz a románcnak/, ugyanannak a Tanácsnak és Anderson lenne a negyedik tanácstag. Akkor ehhez még vegyük hozzá a második rész /állítólag egymástól nagyon különböző/ döntéseit majd és már az is megtörténhet, hogy lesz aki totál más karakterekkel/Tanáccsal stb. fut össze a harmadik részben mint én /mert másképp döntött/. Nem állítom, hogy nem megoldható de jó kis meló lesz az biztos.
  • MrAndree
    De épp ez a lényeg, hogy az én döntéseim befolyásolják a sztori kimenetelét. Te ha másképp döntöttél akkor azok már másképp befolyásolják a sztorit, és ha a döntési lehetőségek kellően különbözőek akkor két teljesen eltérő történetet/befejezést kapunk. Valaki pedig kap egy harmadikat, más egy negyediket stb. /feltéve, hogy minden igaz amit a második részről mondtak eddig/. Ami nem baj ha van egy játékod. De van egy folytatásod aminek az előző rész miatt van jó pár, egymástól teljesen különböző kiindulópontja aminek befolyásolnia kellene az új rész történetét is. Mint mondtam az ME 2 esetén ez még sima ügy mert nem voltak komoly döntések. De ha ebben a részben lesznek akkor kíváncsi leszek azt hogyan oldják meg a harmadikra. Az alapsztori nyilván nem módosulhat de az elágazások igen és a harmadik részre azért elég nehéz lesz már csak fejben tartani nemhogy leprogramozni minden egyes döntést és annak a következményeit.
  • rexsimus
    Te csak ezeket látod a döntések mögött, hogy mennyi munka van benne? Nem is gondolod, hogy a sztorit is befolyásolhatják a döntéseink?
    Egyébként pontosan az a tervük, hogy az első részbeli döntések a 3. ra is hassanak. Azért nyilvánvaló, hogy nem az alapsztori módosul.
  • MrAndree
    Attól függ milyen jellegű döntések lesznek. Az első rész játék végi döntéseit nem nehéz belevonni a kettőbe mert nem voltak olyan komolyak. A befejezés lényegében nem változott. A Tanács élete vagy halála semmi extra, a skinjüket kell cserélni ha meghaltak aztán kész. Udina/Anderson sem olyan komoly, annyit nem szerepelnek majd, hogy ne lehetne kétszer felvenni ugyanazt a szöveget a színészekkel, aztán ha én Anderson-t raktam a Tanácsba akkor ő legyen nálam. Az már komolyabb, hogy kit hagytál meghalni, de még az sem egy megoldhatatlan feladat. Viszont a második részre jóval komolyabb, nagyobb befolyással rendelkező döntéseket ígértek /többek között egymástól teljesen eltérő befejezeséket/. Ezek után nehéz elképzelni, hogy a harmadik részben mindezt figyelembe vegyék. Vagy kijönnek 6 DVD-n, 3 különböző történettel...
  • Atkamon
    Miért olyan nehéz elhinni? A mentésekből simán ki lehet venni a történetet, hogy hogy zajlott... a 2 után meg csak a 2 mentései kellenek, mert azok "tartalmazzák" majd az 1ét is egyben.
  • Prince23
    Én ezt a második részben is nehezem hiszem xD
  • MrAndree
    Tudom. Aztán persze kiderül, hogy ebből mennyi igaz mert őszintén szólva nehezen hiszem el, hogy a harmadik részben majd figyelembe veszi az előző kettő összes fontosabb döntését.
  • rexsimus
    A döntések ki fognak hatni, sőt a 3. részre is kihatnak majd az elsőben hozott döntéseid :D
  • MrAndree
    Lehetséges. Őszintén szólva nekem tökmindegy. Azt sokkal fontosabbnak tartom, hogy az első részben hozott döntéseim kihassanak a második részre. Ha mellette újra nulláról kell fejlesztenem a karaktert az nem zavar.
  • Prince23
    Sehol, csak gondolom ott is ennyi lesz
  • MrAndree
    Hol írták, hogy 60 a max szint a második részben?
  • Fenrir
    Szerintem csak a karakter kinézetét fogja használni...
  • Prince23
    Elmentett karakter

Na már most, ha én végigvittem 60-as szinttel, akkor hogy a fenébe fogok én fejlődni tovább, amikor a ME2-ben is biztosan 60 lesz a max szint, HM??
  • MrAndree
    Már bemásoltam erről tegnap egy szöveget. Amúgy meg szerintem az az újság értett félre valamit. Meg van egy ilyen is:

Recently Now Gamer posted an article after interviewing Casey at E3.
    In this article they say something about Mass Effect 1 NPCs not being in Mass Effect 2. This was incorrect, but a lot of forum readers got very upset over this as they did not know it was not correct.
  • rexsimus
    Lassan már ők sem tudják,hogy mit nyilatkoznak
  • rexsimus
    Ki tudja, bármi lehet belőle :D
  • MrAndree
    De a románc sztorinak nem igazán volt része. :)
  • rexsimus
    Az aszári úrnőt ne felejsd ki, őt is meg lehetett fektetni.
  • MrAndree
    Hey, everyone,

To build on what Preston and Chris have said:

- We have not forgotten about the squad members from ME1. Whatever role surviving ME1 squad members play in ME2, they will be treated with respect. We want people to look at where those followers are now and say, "Yep, that's what they'd do."

- In some cases, it is possible that squad members from ME1 could end up in your ME2 squad. Again, we're trying to approach this with respect for the characters. Nobody is being clumsily shoehorned in or casually written out. All surviving squad members are at least present as NPCs with important story roles.

- BioWare is not currently giving details about which squad members may possibly join up with Shepard. We hope that part of the joy of ME2 for people who played the first game is seeing what has happened to people you cared about over the last two years, and we don't want to spoil that.
  • MrAndree
    Már miért ne lehetnének? Mivel ott a mentés az első részből így még nyamvadt dialóg se kell hozzá mint anno a Kotorban. A játék majd látja, hogy én Kaidan-t nyírtam ki, hát akkor lesz Ashley. Mivel mindegyik humán és mivel karakter-specifikus párbeszédek csak a Normandy-n zajlottak /és volt belőlük max fél órányi szöveg/ így aztán marha egyszerű beletenni őket. A Kotor 2ben is ott volt Carth és Bastila ha a jó oldalt választottad az első részben. Nem túl sokáig voltak, de a lényeg hogy megoldható a dolog. Főleg mivel az egyértelműen ki lett jelentve Bio fórumon, hogy az első rész románcai /igen, így többes számban szóval nem csak Liara/ valamilyen formában folytathatók lesznek. Ash/Kaidan is románc.
  • Prince23
    Ashley meg Kaiden alapból nem lehet benne a második részben, mivel egyikőjüket hálálán kell hagyjuk. És mint tudjuk két játékos van, két választással. Ő mindenképpen odavesztek:(( Kár értük, jó karakter volt minda kettó, s szinkronjaik faszák voltak. Garrus, Liara nyugodtan ott lehetnek a második részben, bár Wrex kétséges, hiszen őt is le lehetett lőni, de az már mellék küldetésként fogható fel.
  • MrAndree
    Na de kérem, hosszú órákat öltem abba, hogy a Shepardom megdöntse Ashley-t és a második részben ugyanez volt a tervem. Nem kell nekem új románc opció minden részben, nem vagyok én James Bond. :)
  • rexsimus
    neeeeee, ezt neeeee, miért Garrust és Wrexet?? :(
    Amúgy én emlékszem rosszul, hogy Garrus visszament a "fantom kiképzőbe", így nem is lehetett velünk.
  • MrAndree
    No igen. Inkább legyen fele ennyi bolygó de azok rendesen megcsinálva, igazi kolóniákkal, városokkal, esetleg valami növényzettel és ne ugyanarra a dombos-hegyes alapra felhúzva egy zöld vagy vörös textúra...
  • Prince23
    Meg jó lenne, ha a kisbolygókon, bolygórendszereken több értelmes küldetés is lenne... nemcsak abból állna, hogy derítsd fel az ásványokat meg ilyenek
  • Fenrir
    Jó játék lesz ez ha megoldják valahogyan azt az idióta bolygófelderítős játékot benne. Nem is lenne ez rossz ha a játék jelezné valahogyan még a csillagtérképen, hogy voltam-e már azon a bolygón, aszteroidaövön mert azért az vicc, hogy papírra kell írnom, hogy miket jártam be :)

Sajna a lövöldözés is monotonná és (pl soldier-rel?) rendkívül egyszerűvé is válik magas szinten, nem nagyon van kihívás.

Ha ezeket megoldják és mellétesznek egy legalább olyan jó történetet mint ami az 1-ben volt akkor ezt is meg fogom venni.
  • Prince23
    Elindult a hivatalos honlap!
  • MrAndree
    Érdekes, hogy az Assault Rifle-t újratölti amikor a kódexben olyan szépen le volt vezetve, hogy miért nem kell újratöltögetni a fegyvereket. Viszont tetszik az új fegyverhang
  • Prince23
    Pár új videó
  • Prince23
    Ingame!
  • Briarius
    Akkor sorry az "off" ért
  • wedge31
    Egy kicsit eltévedtél ez nem az elsö rész topicja.
  • Briarius
    Akkor így csak így url-ből
    Battlemaster
  • Briarius
    Szóval a kép kintről itt nem műkszik. hmm

• Briarius
    Most játszom másodszorra. Kibajó. Korábban ezt nem találtam meg de most igen és sztem elég jól áll ez a gönc Wrex-en.

• wedge31
    Bövitett E3 trailer egy pár ismerösel.
  • Prince23
    E3 előtt kiadtak egy ME emlék trailert