19778
  • MrAndree
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kicsit belekeveredtél ebbe most. :) Hogy csinálsz-e küldit az IFF-es "események" után vagy nem annak semmi köze ahhoz, hogy a csapatból ki hal meg. Az a végén lévő döntéseken múlik. Ha nekiállsz az IFF után küldizni akkor a legénységed fog meghalni (Chakwas, Kelly, egyebek) mert nem mentél őket rögtön megmenteni.
    Tulajdon képpen akkor ettől függ hogy ki hal meg? Csak mert most irták azt is hogyha az IFF-es küldi és a főküldi között csinálsz mellékküldit akkor mindenki meghal. Ha nem csinálom akkor most van free-ride? mert én ugy tudom hogy van, de akkor többieknek a feladatait is be tudom fejezni vagy ráér előtte? Csak mert inkább letudnám mindenki baját, meg a mellék küldiket és akkor garrust meg a többieket választanám ki majd a küldikhez. Mert lényegesen reálisabb is lenne, ha csak azon múlna a dolog, hogy kit válosztok meg az adott posztra és nem azon, hogy most mennyit játszottam még a végküldi előtt.
  • Calver
    Mordin az ADHD-jével szerintem csillagszórónak nézi a Collectorok fegyvereinek villanásait... de mindenesetre a végén imádja kinyíratni magát, érdemes visszakergetni a hajóhoz amíg az unszimpatikusokkal végzel.
  • Pares
    Öcsém... Kellyből ki nem nézném, hogy ilyenre képes!
  • MrAndree
    Hogy meghal-e valaki a csőben (illetve kap-e utána fejest) az attól függ kit raksz be 2. csapatban leadernek. Én elsőre Legiont küldtem és Samara vezette a 2. teamet. Aztán loadoltam, Tali ment és Garrus volt a team leader és megúszta mindenki. Azt hittem Legion volt a rossz döntés, de aztán kiderült hogy valakinek meg ő ment és túlélte szóval igazából azon múlik ott minden, hogy ki vezeti a 2. csapatot. Garrus tuti jó, Samara nem. A 2. döntésnél Jacobot jelöltem ki vezetőnek, Samara meg csinálta a védőpajzsot és bementünk mind. A végén viszont megszivatott a game, Miranda meg Grunt jött velem a Terminator ellen, többiek maradta védeni és az a hülye salarian kinyiratta magát. Majd valamikor megnézem ott mit kellett volna másként. Mondjuk annyira nem érdekel, igazából 3 társ volt akinek a halála zavart volna, Miranda, Samara és Tali de ők megúszták. :)
  • Nagylaci
    Igen, én dettó ezeket a karaktereket választottam az adott feladatokra mint amit te is írsz és mindenki túl is élte a küldetést. Mondjuk én Mirandában és Jacob -ban nem igazán bíztam meg már alapjáraton ugyanis én a játék végéig meg voltam róla győződve, hogy lehetnek titkos parancsaik a Cerberus -tól (főleg Miranda -nak...) amikről én nem tudok. Ez aztán végül is nem jött be, de az első végigjátszás alkalmával még ezt nem tudhattam. Tech. Spec. -nek nyilván Tali tűnik az ideálisnak elvégre őt mérnök zseninek írja le a játék. A másilk csapat vezetője pedig szerintem evidens, hogy Garrus mivel oda tényleg vezetési tapasztalat kell az meg csak neki van meg Miranda -nak. Na és persze az sem volt mellékes, hogy őket már az első rész óta ismeri Shepard szóval kicsi az esély arra, hogy valami váratlan meglepetést okozzanak. Biotic -nak szintén Samara a legjobb szerintem elvégre arról amit megtudtunk játék közben róla kiderült, hogy nagyon erős Biotic képességei vannak, a feladatát akár az élete árán is teljesíti és elkötelezett a jó ügy érdekében illetve tűzön-vízen át követi Shepard -öt. A többiekre akik szóba jöhetnek ez így nem igaz. Aztán a két karakter aki minket kísér én úgy voltam vele, hogy legyen Legion és Jack. Elvégre nekik van elég komoly ellensége a többi csapattárs között ezért úgy voltam vele, hogy ha őket kiveszem a többiek közös akcióiból akkor kisebb a balhé esélye ergo egységesebb a másik csapat.
    Egyébként zseniális ebből a szempontból az utolsó küldetés, hogy ilyen döntéseket kell hoznunk és még hatással is vannak a játék kimenetelére! Több ilyen jellegű kellene a játékba szerintem
  • simon7108
    na ahogy olvasom itt ezeket inkább csinálok a támadás elott 1 másik mentést ha valaki meghalna:Dmert azt akarom,hogy mindenki tulélje!
  • SaGa Jr

Akik nálam beváltak (most már 3 végigjátszás után mondhatom, plusz pár kisérletezés hogy lássam tényleg jól választottam):
    Tech spec - Tali, semmi baja nem lett
    Team Leader - Garrus
    Biotic spec - Samara
    Team Leader - Garrus
    Csapat kísérő - Bárki
    Mindenki túlélte

Tech spec-nek még Legion vált be, a többiek később meghaltak. Szóval ő és Tali a két csúcs erre a feladatra. Mondjuk nem árt ha Tali nem nagyon gyengül le a csőben, szóval figyelni kell az állapotára és kcisit előtte haladni a nyitogatásban, nem leállni gyilkolászni, mert a végén elhalódik szegény.

Második csapat élére Garrus kell (az ő specialitása a gerilla támadások és nagyon jó a nyomasztó túlerővel szemben, gyakorltott és piszok tapasztalt), vagy Miranda (ő taktikus, kiegyensúlyozott, nem annyira kiváló mint Garrus de azért elvégzi a feladatot). A többiek nem vezető típusok, emiatt tuti lesz veszteség.

Biotic karakternek lényegében Jack, Samara/Morinth, Miranda és még Thane is teljesen megfelelt amennyiben jó vezető mellett voltak korábban. Jack-et eléggé megviseli a dolog de kibírja, Samara lazán megoldja a problémát ahogy Thane is. Miranda sem rossz.

Kísérőnek meg azt rendelsz ki akit akarsz. Célszerű mondjuk a legsérülékenyebb delikvensek közül választani (Tali vagy a salarian tudós), így ők garantáltan túlélik a bevetést. A legjobb harcosokat inkább ne vonjuk ki a gyilkolásból, had élvezzék ki az öldöklést. :)
  • wedge31
    Esetleg a gallérián...
  • Seth
    A klubban menj fel a lépcsőn
  • Totti5
    Azt írja hogy beszéljek Aria-val az Afterlife klubban, de nem találom, pedig már 10szer körbementem mindenfele... ?
  • wedge31
    Vagy Morinth de annak nem lesz jó vége.
  • beteg
    hát ez elég gagyi,de úgy látom Talival is ugyan ez lesz csak skint cserélnek. Akkor marad Jack vagy Miranda:S
  • SaGa Jr
    Értelek, szóval akkor te egyáltalán nem használsz mentéseket.

Nekem ez nem CRPG (csak egy sztorival és diskurzusokkal bővített TPS, számomra mást takar az CRPG), de amúgy is ki akarom még próbálni milyen mikor a Cerberus javára döntök, így jó lesz a korábbi mentés.
    Lényegi történés és akció úgyis onnan kezdődik, addig sajna a játék elég nehézkesen vánszorog előre (nekem nem szimpatikus a játékidő ilyentén nyújtása ahelyett hogy érdemi tartalamt tettek volna bele de ez van, így is hozott pár nap kikapcsolódást míg végigtoltam néhányszor).
  • Dante73
    2x végjátékoztam, első alkalom;

Tali; a csőben, ajtócsukásnál fejest kapott.
    Jack; vitte a 2. csapatot.
    3, nem ugrik be...
    2 alkalom;
    Legion; a csóben, ugyan úgy.
    Zhaane; (vagy ki, a bosszóálló zsoldos,) vitte a 2. csapatot,
    Jack; Ö velem volt, Miranda "buborékja" ezúttal hamarabb omlott össze, Jacket elkapta a sok kis fekete genya.
  • wedge31
  • Richardix
    egy rpg-nél (és IGEN, ez annak számít, akármit mondotok) SZERINTEM a legnagyobb tabuszó a "mentés korábbról"... illetve.. 2 tabuszó.. illetve... na érted neM?
  • SaGa Jr
    Összevissza nem csinálgattam csak leszállítottam egy cuccost a rendeltetési helyére, de ezek szerint ez volt a gebasz. Még jó hogy van mentésem korábbról. :)
  • SaGa Jr
    Csóri lányzó, hogy az élete ilyen hülyeséghez legyen kötve. :(
  • Richardix
    őőő... igen? O.o
  • Calver
    nem attól függ h kivel jössz össze. attól, h mikor mész át Omega 4 Relay-en.
    ha azonnal, amint lenyúlják a legénységet, a legénység összes tagja - köztük Kelly - is túléli, ha viszont mellékküldetéseket csinálgatsz össze-vissza, csak a doki marad életben.
  • Richardix
    konkrétan: a normandia fejlesztésektől és a döntésektől. Más tudtommal nem játszik.
  • wedge31
    Kellyvel is összetudsz jönni söt vele a legkönyebb.
  • Richardix
    az h kivel fekszel össze nem oszt, nem szoroz... az számít h az IFF berakása, és a végső harc között csinálsz-e még mellékküldiket. Ha igen,akkor Kellyből pörkölt lesz.
  • SaGa Jr
    Menj el a bárba, az is a piac része. Ott megatalálod a szórakozók között aki neked kell.

Az életben maradás nem függ a fegyverzettől, csak a döntéseidtől, hogy hová kit küldesz, milyen szónoklatokat nyomatsz és hogy mennyire vagy jóban a delikvnesekkel.
  • Dante73
    Köszi, meglesem.
  • Richardix
    Jack, Miranda, Tali... ők a választék, és közülük is csak 1 lehet meg.
    Kellyvel akárhogy flörtölsz, sose lesz semmi (bár, van egy sejtésem a 3. részre :P)
  • SötétBarom
    Gondolom ugyan az a szisztéma mint az egyben. A végső kiruccanás előtt kerül sor rá, függetlenül attól, hogy kivel kavar az ember..

Én most agyalok rajt, hogy Mirandának megmondom, hogy felejtsen el, mert Tali szimpibb lett közben :) Jack az annyira be van pöccenve, hogy hozzám se szól :DD
  • SaGa Jr
    Haladni a sztoriban. A nagy romantika (nem kell olyasmire számítani mint az első részben, itt nem lesz meztelenség, legalábbis nem több annál, mint amit Jack amúgy is mutat) majd akkor következik be, ha az ember elindul a végső összecsapásra. Pont ahogy az előző részben is volt.

Amúgy azt észrevette más is, hogy attól függően melyik csajjal jön össze a hajón Shepard (eddig csak férfi karakterrel játszottam végig a játékot) mások lesznek a játék végén megmenthető személyek? Néztem nagyot mikor újra végigjátszva nem Miranda hanem Tali került a romantika középpontjába és a megmentendők közül csak 1 ismerős volt, míg a többi delikvens sima kolonista. Miranda esetében minden megmentett delikvenst ismertem. Az orrunk előtt igen csúnya véget érő személy is más volt (sajnálatomra pont az akit szívesen láttam volna viszont).
  • beteg
    nem tudjátok melyik csajokkal lehet összejönni? Jack már megvolt, de elég volt egyszer. Gondolom Mirandával is össze lehet jönni, de olyan atomranda feje van hogy az hihetetlen:S. Nekem Kelly kéne, vele vacsoráztam is de nincs túl sok beszédtémánk azóta. Meglehet őt szerezni majd?
  • Richardix
    hát, ha megmondod kik haltak meg és hol, akkor meg tudjuk mondani hol hibáztál
  • szapor
    Bárba lesz az illető a falnál áll, méghozzá egy turián
  • Dante73
    Citadell, Kroganok dumálnak valami halakról. (Krogan sushi azt hiszem a küldetés neve) Feladat; beszéljek valakivel a piacon a halakról. Nos, én senkit sem találok, akivel lehetne beszélgetni. Leg ésszerűbbnek a halárus csaj tűnik, de nála nincs ilyen opció. Aki tudja, a szint számát elárulná?

Egyébként a végére értem, 34 óra alatt, (+apró) 3-an meghaltak a csapatból, nem tudom, miért; minden fejlesztés megvan, talán rossz fegyvereket raktam a kezükbe? nem tudom...
    Véleményem nagyon röviden annyi, hogy bár igazán remek játék, azért számos sebből vérzik, és lehet, kifacsarodott az ízlésem, de szerintem ott változtattak 1-hez képest, ahol nem kellett volna, ahol meg kellett volna, ott nem... Fe, összességében nagyon jól összetákolt valami, akkor is, ha történet gyakorlatilag nuku.
    Remélem 3 nem úgy kezdődik, mint ez, hogy Shepard meghal, mert akkor zabos leszek... Nagyon elcsépelt már, akárcsak az amnézia. Inkább azoknak, akiknek nincs mentésük régebbről, legyen egy kis minijáték az elején, ami alapján megkapják a rangokat, csapattársakat, egyebeket.
  • simon7108
    Tali val már osszejottem de még nem engedi amig nincs biztonságban:D
    ez majd magátol megoldodik vagy majd kell valamit csinálnom?
  • USAMEN POWER
    3 ha jól tudom.
  • Bircsike
    Sziasztok! A második részben is csak 1 csajjal feküdhetek le összesen? Már Jack az ágynak vágott, illetve Kelly-t a galaxis térkép melletti csajt is elvittem vacsorázni. De Miranda fejét nagyon kell fűznöm, már majdnem megvolt ő akarta de aztán mégse. Viszont utánna meg Jack elküldött a picsába hogy csak szórakozok vele....
  • MerlinW
    A thread over on Biowares official Mass Effect 2 forum points towards the positive as a thread called “Kasumi – New DLC Character? Possibly with picture proof,” where Bioware moderator Christina Norman locked the thread after posting the message:
    “spoiler (whether this is true or false).”

• Mr Spock
    Sziasztok!

Most járok ott, hogy teszteli a hajó MI-je a kaszás IFF-et és csak komppal utazhatok. Miranda közli, hogy a kompnál vár engem a csapat. Leokézom, egy pillanatra felbukkan a töltő képernyő, majd fekete kép meg hangok. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
  • Knabb
    Másik dlc-s pasi... valami zaaeda vagy ki a tűz
  • wedge31
    Zaeed.