480
-
#40 "két rendszernek mi értelme van?"
nézd már meg mire reagáltam, vmiki88 játszani is szeretne ezért kell a 2 op rendszer.
"Amúgy érdekes módon a sok hülye kocka is csak a win-t meg a linuxot hozzák ki 'A Két Oprendszer'-nek, közben messze nem így van."
lehetne hosszabb is a felsorolás de minek?
"A win és a linux közül amúgy a Mac OSX a legjobb."
Mac os még nem láttam de legalább annyira szimpatikus mint a win... főleg a nagy alma miatt. nem fogok venni mac et feláron, support semmire sem jó ebben a térségben, nem fogok hardwareket összeválogatni azért hogy menjen egy olyan OS ami nem is szimpatikus, és igazából nem is használható annyi mindenre mint egy ubuntu, mindezek mellett biztos vagyok benne hogy a mac is jó választás, csak épp nem windows alternatívának. -
#39 Szerintem azt osszessegeben ellehet mondani, hogy ebbol a topikbol nem sokan lattak az utobbi ket-harom evben kiadott - vagy egyaltalan - GNU/Linux disztribuciot - tisztelet a kivetelnek. Ha netan megis 'naprakeszek' lennenek akkor az 'ismereteiket' MS tovabbkepzesen szereztek vagy hasonlo verszagu topikokban miutan az orbitalis hulyesegeiket megvillantottak.
Mindezekbol kifolyolag itt vitarol nem is igazan lehet beszelni. -
FlyingV #38 két rendszernek mi értelme van? elárulom: semmi. hacsak nem mérnök vagy és költségmegtakarításból a cégnél is linuxszal dolgozol :S
Amúgy érdekes módon a sok hülye kocka is csak a win-t meg a linuxot hozzák ki 'A Két Oprendszer'-nek, közben messze nem így van.
A win és a linux közül amúgy a Mac OSX a legjobb. -
#37 Persze, ez nagyon jó meglátás, nem a linux hibájára írod, hogy nem lehet rajta játszani. Csak ajánlani tudom, hogy oszd fel a hardod a 2 op rendszer között, windowson játszol linuxon minden mást, én így csinálom, és reméljük hamarosan tényleg váltás lesz, és akkor semmi akadája nem lesz annak hogy linuxon futtassuk a játékokat, mert ha elterjed a játék gyártók valószínűleg átállnak Open GL re, ami megy windowson is! Remélem a jövőben egyre több operációs rendszert fognak használni, ezzel együtt jön a prlatform függelen programok stb, nekem ez jobban teteszene mint az hogy sokaknak kényszerből kell használni a windowsot. -
vmiki88 #36 hehe én az Ubuntu live cd-ről is simám tudok netezni, anélkül hogy bármihez hozzányúlnék :D. -
vmiki88 #35 a linuxok nagyon jók mindenképp, de akik játszanak(pl.: én) nem tudjuk használni, mert csak windowsra fejlesztenek :..(.
Emulátort meg nem akarok használni, mert nagyon visszafogja a gépet. -
#34 Ubuntu előbb betölt mindent aztán indul el, xp, vista stb, gyorsabban elindul neked aztán pedig várhatsz még a sok szarját betölti és jó lassú gépet használhatsz.... Szerintem értelmesebb az ubuntu indulása -
tomcsa4 #33 Le kellene formázni NTFS-re mivel alapból Fat32-vel szállítják a kártyákat. Ezt XP alapból nem engedélyezi, be kell kapcsolni. Ha kész, kezeli rendesen, normálisan mind a 4 GB-ot. -
Aspirin #32 Ami azt illeti, nemrég vettem egy Fuji S5800-as gépet, mellé meg egy 4 gigás sd kártyát.
A fotókat kártyaolvasóból akartam felmásolni a vinyóra, hát az XP két gépen is formázni akarta a memóriakártyát, nem látott rajta semmit. Feltelepítem a fuji programjait. Hát, gyerekek, padlizsán. Semmiccsecsinált.
Volt egy laptomon Ubuntu 7.10. Megfő a marhahús mire feláll a rendszer, de az látta és másolta is a fotókat az sd kártyáról.
Lehet hogy megérett a dolog a Vistára? -
#31 * lyukadtam ki -
tomcsa4 #30 Jaj de menő vagy, itt trollozol ,csak már kurva unalmas. Le vagy maradva seggfej! -
turul16 #29 Itt Blendart magazin , es rengeteg tutorial erheto el blenderhez.
medusa CAD szoftver honlapjan is rengeteg bemutatot lathatsz. (Otthoni(hobby) hasznalatra ingyenes) -
#28 Ha a naprakesz es leforditott valtozat kell. De a korabbi verziok forrasa letoltheto es lefordithatod magadnak.
Fél éve olvasgattam ebben a témában aztán arra jukadtam ki. Hogy ha hazsnálni akarod, akkor fizetni kell. Hiáb a cvs ha nincs meg a támogatott játékok adatbázisa. Amit azthiszem azért nem tesznek közzé mert az már nem tartozik gpl licence alá. -
gkalcso #27 A lenovoban kisebbségi tulajdonos maradt(~40%), a kutatásai, annak licencelése és a támogatás/oktatás adja a bevételeinek többi részét. Még ott vannak a szerverek, szuperszámítógépes rendszerek, szoftverek is. És ne felejtsük el a cell procit is amit a gyógyászati rendszerekbe, ps3ba szállítanak. -
homeless #26 troll -
#25 Netet nehéz belőni? Melyik dimenzióban? Cable alapból megy, adsl-nél meg konzolba bepöttyinted, hogy pppoeconf. Kér egy felhasználónevet, egy jelszót, meg megkérdezi h automatán rendszerinduláskor csatlakoztassa-e neked. Észre se veszed, az egész olyan mintha cable lenne. De még grafikus alkalmazás is van a beállításra, ha valaki hozzánőtt az egeréhez. -
#24 Milyen netet? Mert eddig nekem mindig minden ment magától. Na jó, Active directoy-hoz kellet régebben pár varázs szó. Mondjuk az már rendszergazdai feladat volt. -
#23 Hát ha azt nézzük, hogy a Cedega wine fork akkor gyakorlatilag emulálja a wint, Amiből meg az jön ki, hogy wint bérelsz. -
Midas #22 Winen konyebb elindulni minden iranyban ha vkit a grafika erdekel, modelezes vagy programozas rengeteg segitseget talal. Raadasul senki nem akar egy adott listabol jatekokat valogatni vagy wine-vel killodni es sztem ps3 at sem fognak venni. Tenyleg sokat fejlodott a linux mostanaban kezelo felulet stb de meg mindig rohadt korulmenyes pl beloni a netet alatta stb. -
#21 Nem oprendszert "bérelsz" így, hanem egy programot, egy emulátort.
Winre is vannak "bérelt progik", lásd pl wow, vagy az a legtöbb antivirus progi. -
#20 Miért hiszi mindenki azt, hogy a Linux ingyen van?!? Hol olvastátok ti ezt?!?
Idézet a GPL licenszből: "When we speak of free software, we are referring to freedom, not price."
De jóreggelt, linux ingyen letölthető, ha "értesz" hozzá hogy kell feltelepíteni és beállítnai. Ha nem akkor meg lehet venni, kapsz hozzá supportot díszdobozt meg miegymást. (És igazából erről szól amit édéztél.)
Cedegara visszatérve, nemtudom te hogy vagy vele, de xpt én egyszer veszek meg (XP Prof 27k). Nem csak fél évre, évre. -
#19 MS mentes világ szar lenne. Nem lenne konkurencia... az lenne a legjobb, ha kb 50%-os elterjedtsége lenne mind a winnek, mind a linuxnak. Így fejleszteni megéri mindkettőre, és megvan az egészséges verseny is, hála az erős konkurenciának. Ha ma már minden progi futni linuxon is (profi videószerkesztők, játékok, meg amúgy minden, amiért az ember kénytelen wint használni), az ms már rég buktában lenne. Csak ugyebár szoftverfejlesztők nem mernek kockáztatni, és pénzt kidobni egy 1-2% elterjedtségű rendszerre.
-
archkoven #18 Az már látható, hogy az ingyenes linux nem tud ellenfele lenni a fizetős windowsnak, ugyanis ahhoz a linux nem elég jó. Fizetni kellene a felhasználóknak, hogy linuxot használjanak, az adhatna némi reménysugarat az elterjedésének, egyébként halott ügy. Csak sztk keretes szemüvegű megszállottaknak való. -
tomcsa4 #17 Ha asztali környezetben szeretne alkotni valamit, akkor illik egységesíteni és nem szarni a kompatibilitásra. Nem jó a Linux helyzete most, nem is csodálom hogy nem terjedt el. -
Turdus #16 "Azt még hozzá tenném, hogy a cedega nem ingyenes."
Miért a játékok Windowsra ingyenesek? Maga Windows ingyenes?
Miért hiszi mindenki azt, hogy a Linux ingyen van?!? Hol olvastátok ti ezt?!?
Idézet a GPL licenszből: "When we speak of free software, we are referring to freedom, not price." -
#15 Gondolom akkor is ilyen véleménnyel voltál, amikor a Microsoftot támogatta az IBM: http://hu.wikipedia.org/wiki/Microsoft#T.C3.B6rt.C3.A9nete -
#14 Ha a naprakesz es leforditott valtozat kell. De a korabbi verziok forrasa letoltheto es lefordithatod magadnak.
Mellesleg a wine/cedega a jatekplatformon sokszor jobb kompatibilitast nyujt mint maga a Windows. Lasd: Max Payne, Carmageddon, stb. -
Amcir #13 asszem van wine is -
floatr #12 Cedega, wine (doors/POL), natív miegymás... ez azért még nem túl fényes valljuk be, és még mindig komplikáltabb. De egyetértek rigidussal:
"- Csokolom, jatekok futnak rajta?
- Nem. Vegyél konzolt az árából"
De ez se rossz: PS3 Ubuntuval -
#11 Azt még hozzá tenném, hogy a cedega nem ingyenes.
Fél évre $25 (3 932 Ft), egy évre $45 (7 075 Ft). -
floatr #10 1. Meg kéne nézni hogy hol tart mostanában, aztán nem beszélnél balgaságokat
2. Mer ki nem vár hasznot egy üzleti tevékenységből??? Soha nem ezzel volt a baj... -
#9 Te mirol beszelsz? Szo nem volt otthoni felhasznalokrol. Asztali gepekrol volt szo - ami egy eleg tag szegmens - nem gamerpistikek mikrovilagarol. Nekik ott vannak a konzolok es egyre inkabb arra fele huz a jatekipar. -
Turdus #8 "- Csokolom, jatekok futnak rajta?
- Nem
-Akko olyat kerek amin fut."
Csókolom, teccik tudni olvasni? Akkor olvasnivaló: Linuxon futó játékok listája -
Alfa Of NS #7 Hát önmagában elég gáz, hogy a Windosnak nincs konurencája. Az egészséges verseny előnyeit így nem tapasztalhatjuk. Viszont két dolgot megjegyeznék:
1. A Linux is erősen kritizálhaó műszaki szempontból, lévén elég gyenge az ergonómiai szempontból. Értsd: bonyolultabb használni, mint amennyire egy oprendszert kéne használni. Persze sokat javult mostanra a helyzet, de aért még komoly gondok vannak.
2. Kicsit úgy tűnik, hogy az IBM anyagi hasznot is vár a dologtól a Lotus kapcsán, nem csak a jólélek szól belőle. -
floatr #6 Ravkin: nem lesz egyszerű, de vszeg ezt ők is tudják
MuldR: vannak persze akik így mennek bevásárolni, de mondjuk az általuk megálmodott szegmensben inkább annak örülnek, ha játékra ritkábban használják a gépet
tomcsa4: egyik cég sem a balfaszságáról híres, "egységes linux"-ot meg én nem olvastam sehol. Az várható, hogy egy közös disztribúciót raknak össze egy-két változatban, de hogy ezzel mitől "tartunk ott mint a Windows-zal"...
"És a Win is kiváló!" :) -
Kingfisher #5 Notes+Sametime szép páros. Kávészünet belefér míg elindulnak, és egy munakanapból legalább 1 órát elvesz a ST működni-nem-akarása. Arról nem is beszélve a Notes 8 2 GB alatt szóba se áll veled. -
Mikeux #4 Én drukkolok hogy összejöjjön, és akkor támogatotsága is jobb lesz a linuxoknak. -
tomcsa4 #3 Egységes Linux? Akkro a körülötte lévő balfaszság, amiért nem terjedt el, remélhetőleg oldódni fog. Csak egy bibi van. Ha egységes Linux lesz, akkor ott tartunk, mint a Windows-zal. Hopp! És a Win is kiváló! -
MuldR #2 - Csokolom, jatekok futnak rajta?
- Nem
-Akko olyat kerek amin fut.
Megegy halott probalkozas. Nem a disztributoroknal kell puncsolni, hanem a jatekfejlesztoknel. Valaki szoljon mar oda a nagy keknek! :) -
#1 azt hiszem az ibm nek befellegzett