480
  • sly007
    Szegény meglátja a pingvint egyből Cemotox esik neki a gépének. Nem fogja elolvasni szerintem. Nem is értem miért jár egyáltalán az SG-re? Hiszen ez is Linux alól fut: http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.sg.hu

:-D
  • Turdus
    Na jó, még egy legutolsó próbálkozás, nehogy azt mondhassa bárki, nem próbáltuk meg. Negatív válasz esetén részemről ban.

Kedves palm pilot!

Az érvelés az, amikor a mondanivalódat hivatkozásokkal erősíted meg, így aki kiváncsi rá, utánnanézhet, esetleg felhívhatja a figyelmet rá egy ellenpéldával, hogyha hibás. Ezt hívják vitának. Amikor a válasz csak annyiból áll, hogy a másikat próbálod lehúzni, mindenféle indoklás nélkül, na azt hívják flamenek, és bizony bünti jár érte.
    Mielőtt reagálsz erre a cikkre, kérlek olvasd végig az RFC1851-et, a hálózati etikettet, különös tekintettel az 1-több irányú kommunikációt taglaló fejezetre. Felhívnám a figyelmed arra, hogy ez az etikett nem tartalmaz semmilyen megkötést az operációs rendszerre, ezért minden netre csatlakozó felhasználónak illik betartania, így Neked is.
  • Turdus
    Jaj, könyörgök, hagyd abba, mert már nagyon fáj a hasfalam a röhögéstől...
  • mousee
    a #309-et te írtad, nem én...
  • palm pilot
    Azt csinálod, csak fordítva. Tőled nem is lehetne érvelést kivenni, mert neked olyan nincs.
  • Turdus
    ROTFL, ROTFL és ROTFL!!! Mondom én, kiveszi az érvelést, kicseréli a linuxot windowsra, és kész! Nagyon ügyes kis script!!!
  • palm pilot
  • mousee
    Mutass 1 mondatot, amiben fikáztam. De tényleg
  • sly007
    Nem is jövök. De légyszíves ad meg azoknak a hozászolásaimnak a számait, ahol éppen fikáztam a wint. Én nem tudok ilyenről. Ha te igen akkor kérlek szólj!
  • palm pilot
    Nekem csak az bassza a csőrömet, hogy ok nélkül fikázod a linuxot, nulla tapasztalattal
    Nekem meg az hogy te ugyanígy a windowst.
  • mousee
    Egyáltalán nem fikáztam, de ezt le is írtam már. Nekem csak az bassza a csőrömet, hogy ok nélkül fikázod a linuxot, nulla tapasztalattal.
    Ajánlom figyelmedbe a #273as hozzászólásomat, amit gondolom el se olvastál...
  • palm pilot
    Ne gyere nekem ezzel az "én nem mondtam, az a másik volt, én csak egyetértettem" című mosakodással.
  • sly007
    Hol is fikázom? Főleg érvek nélkül. Legalább annyit tegyél meg hogy hivatkozol a hozzászólásomra ember!
  • palm pilot
    Agyatlan bunkó vagy
    Anyád, az!

Hülye barom
    Mondom: anyád a hülye!

akkor mit keresel még itt?
    És te?

Sanyix, ugye ennek a baromnak akartál modit hívni?
  • palm pilot
    Milyen érdemi beszélgetést folytattál eddig? Az hogy fikázod a wint ész nélkül az minden csak nem az.
  • palm pilot
    Sztem meg ti az állandó "idióta" és "hazudozol" flémeléseitekkel.
  • mousee
    Te kajak nem tudsz olvasni. Olvasd már el mit írtam... Agyatlan bunkó vagy, aki érvek nélkül vitázik. Ennyire unatkozol?? Előbb még arról beszéltél hogy milyen drága a te időd...akkor mit keresel még itt?

Legalább amit írtam, arra válaszolj. Nem flémelni kell, hanem értelmesen vitatkozni, de látom ez neked nem esik le. Azt írtam le, amit mondtál, és még azt is letagadod. Hülye barom.
  • sly007
    Már nem kell. Meguntam, hogy nem lehet itt érdemi dolgokról beszélni egyes emberek miatt.
  • Sanyix
    Hívjak egy modit? Szerintem te lennél aki repülnél :)
  • palm pilot
    Húzzál haza, és addig vissza se gyere amíg legalább a 8 általánost el nem végzed! ^^
  • Turdus
    Azt hiszem rájöttem. Ez a palm nem is ember, hanem egy nagyon buta kis szkript, ami a következőt csinálja:
    Megismétli, amit mondunk, de előtte eltávolítja az érveléseket, és a kicseréli a "linux" stringet "windows"-ra
  • palm pilot
    Hát akkor kussolj! Itt csak te meg a fanboy haverjaid égettétek be magatokat. És igen, jöhetne egy modi kitakarítani a folyamatos személyeskedéseiteket.
  • Turdus
    Légy szíves dugulj el. Ha nem vetted volna észre, már így is rettenetesen lejárattad magad. Végigfutottam a fórumot, eddig egyetlen hozzászólásod sem támaszottad alá. Csak szuperlatívuszokban beszélsz a tehetségedről, de ugyanakkor semmit sem tudsz felmutatni.

Fel sem tűnt, hogy egy ideje nem reagálok a beírásaidra? De most már elég. Azt hiszem, nemcsak a magam nevében beszélek, ha azt mondom, hogy kedves moderátor, kérnénk egy fekete pontot palm pilotnak.
  • palm pilot
    Hazudozó vagy, igen.

Igazi szakértő lehetsz ám windows téren.
    Veled ellentétben - igen.

Én is leírtam miért nem alternatíva. Hobbi szinten elmegy a gányolás, barkácsolás, de azon túl nem. Ezért nincs esélye a linuxnak. Az ECDL a valós életre készíti fel a tanulókat, nem az alig használt hobbioprendszerek tákolgatására. A linuxfanság engem leginkább a világbéke mozgalomra emlékeztet...
  • Turdus
    Bocs, ha férdeérthető voltam, nem lehúzni akartam a Rodhadt-at, csak arról van szó, hogy akkor érdemes használni, ha kifejezetten arra fejlesztették a szoftvert (pl banki rendszerek stb.). Átlag Józsinak inkáb Ubuntu.

A sokfajta disztró meg nem baj, mert választhatsz. Pont azért vannak a szabványok, hogy a kompatibilitás megmaradjon (én ezért haragszom a RH-ra, mert nem tartja be). Az egyik legfontosabb, hogy a fileok a helyükön legyenek fhs, meg hogy az alapvető parancsok rendelkezésre álljanak, a többi (pl hogy az adott parancs egy script vagy egy elf bináris) már nem lényeges.
  • floatr

Ez az ember (ti. pp) önmaga a hiba az oktatási rendszerben. Ennyit tud, anyázik, provokál, folyik az arcán a gennyhab a sok fröcsögéstől, gondolom még élvezi is, mert a traveszti édesanyja farkán nevelkedett. Szakmailag/technikailag egy nulla, és itt a legtöbben még próbálnak válaszolni is neki, miközben leginkább egy örök bant érdemelne.

• mousee
    #281 "Mindenki magából indul ki. ^^"

#266 "Jó, én is be tudnék írni ilyen kamukat hogy 30 éve használok dost, és még sose szart be... "

Saját magadat idézve: Hazudozó vagy, aki nem bír egy két hónapnál tovább működő XP-t se megcsinálni. A vistád pedig működik ugyebár. Igazi szakértő lehetsz ám windows téren.

#290 "Mondtam: unom már a "használj linuxot" dumát, mikor egyszerűen nem alternatíva"

Én pl nem csak irodai szinten használom (#273-ba leírtam mikre), és mégis megfelelő alternatíva. Irodákba ennél jóval kevesebbre van szükség. Jó, természetesen itt nem arra gondolok, ahol direkt specifikus programokat használnak, hanem olyanokra, ahol tényleg csak office, e-mail, és net kell. Nem utolsó szempont az se (saját tapasztalat alapján), hogy nem lassul be a rendszer X idő után, mint winnél.

Ami nagy hiba a mai oktatási rendszerbe, hogy az embereket nem szöveget szerkeszteni tanítják meg, hanem wordozni, nem táblázatkezelni, hanem excelezni, és nem prezentációt készíteni, hanem powerpointozni. Ezért hülyeség per pill az ECDL ott ahol van. Az ECDL elvileg "jogosítvány" a pc-hez, mert van benne ugyebár OPrendszerek modul is. Jah.
    Nagy gány a mai oktatás. Nem a számítógép használatot tanítják, hanem a windows használatot (hozzátenném, hogy még azt is szarul). Plusz szép magyar nemzetünk csak úgy dobálja ki az ablakon a 25 milliárdokat. Miért is? Hogy akinek idáig volt legál XP-je, annak most lehessen legál vistája. Pénzkidobás. Akinek kell, úgyis megveszi pénzért, vagy lewarezolja, de átlagfelhasználásra az XP is több mint elég. Nem is beszélve arról, amivel elkezdtem a hozzászólásomat, hogy sok helyen egyáltalán nem is szükséges windows.

Bocsi ha hosszúra sikerült.
  • palm pilot
    Fizetős, de 2 rongyért szereztem dobozosat havertól, annyit megér. ^^
  • palm pilot
    Sztem nem. Max annyira mint a "nem találom az install gombot" konzolosok. ^^
  • palm pilot
    Otthon én vagyok a főnök. ^^
  • palm pilot
    Magadnak otthon persze tényleg tök jó.
    Otthoni pc-ről beszéltünk eddig is. Céges szervernél nyilván más lenne a helyzet, de ott meg nem rak fel minden szart az ember, amit aztán "hát ez inkább mégse kell" felkiáltással letöröl, ott meg van tervezve mi fog futni, és nem adhoc jelleggel jönnek-mennek az alkalmazások. Otthon viszont igen. Ráadásul otthon nem baj ha elszáll a játékprogram mentése, max újrakezdem elölről (ha esetleg nem menteném el időnként), céges szinten viszont igencsak gáz ha adatvesztés van. Ezért otthonra nem is érdemes időrabló hibakergetéssel foglalkozni, mikor egyszerűbb megkerülni a problémát.

Szóval akkor: mi bajod a Linux-szal, hogy látatlanban ennyire kikelsz ellene?
    Mondtam: unom már a "használj linuxot" dumát, mikor egyszerűen nem alternatíva. Nem webszerverekről beszélünk, otthoni pc-ből indult ki az egész.
  • sly007
    Én azt hiszem azért nem használtam. Partimage-el meg azt csináltam hogy volt 23 db ugyan olyan gép, de csak egyet állítottam be tuti jóra. Felnyomtam a szerverre az image-t és vissza másolgattam a többi gépre. 10 perc volt konfigolással együtt a gép beállítása.
  • Garga Pitic #288
    Passz...
    Win98 időkben kézzel mentettem mindent nagy kazal CD-re, ha sok volt az új fénykép és zene.
    Egyszer volt szükség a mentésekre: mikor a FAT32 vinyót beáldoztam a mindenféle linuxos filerendszernek :)
  • sly007
    Ghost amúgy nem fizetős? Én Partimage-t használtam.
  • sly007
    De te úgysem hinnéd el. :-D
  • Sanyix
    Aki a linuxot ismeri az a vindózt is hidd el. De te sem ismered, még mielőtt belekezdenél, mert ghostolgatnod kell, hogy működjön a kedvenced :D

mondom, én 12 éve vinfosolok, kezdettől fogva utáltam, és folyamatosan erősödött ez a véleményem az összes év alatt. Szerinted nem ismerem? :D
  • Garga Pitic #284
    Pontosan. Mert Ghost-tal játszani a főnök és egy nem csak mellben jó szöszi titkárnő is tud, és ha tud, nem fizet érte másnak.
    Hát ezért nem igazi szakértelem rövidnél hosszabb távon.
  • Palinko
    Igen és majd a való világban ahol kisseb probléma miatt ezerszer újrahúzod a windowst, majd mondja a főnököd, hogy többet nem számít szolgálataidra, így majd mint palm pilot vándorolsz majd munkahelyről munkahelyre.

"Aztán jöttek a vándorévek, egyik munkahelyről a másikra, de sebaj,"
  • Garga Pitic #282
    Egész addig jól működik az újrahúzós trükk, míg van rendszeres mentésed.
    Ha az ügyfél/kolléga/barát rábasz a kezedre egy nagyot, mert valami fontos nincs meg az újrahúzós trükk után, mindjárt nem legolcsóbb.
    Magadnak otthon persze tényleg tök jó.

"Nem egyetlen célra, hanem arra IS. Tudod mi az az is?"
    Eddig ugyan csak homepc-n való játszást említettél, de OK, legyen IS.

> Ezek után habzó szájjal acsarogsz valami ellen, amit nem ismersz.
    Jé, hát pont ezt csináljátok a windowssal. ^^

Leszel szíves ezt annak válaszolni, aki szarozta a wint. Köszi.

Szóval akkor: mi bajod a Linux-szal, hogy látatlanban ennyire kikelsz ellene?
  • palm pilot
    Mindenki magából indul ki. ^^