Windows-mentes PC-ket akar az IBM
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek után habzó szájjal acsarogsz valami ellen, amit nem ismersz.
Jé, hát pont ezt csináljátok a windowssal. ^^
JBQA!
JBQA!
Remélem, tudod, hogy ez nem szakértelem.
Elmondásod alapján egy rendszert használsz egyetlen célra, játékra.
Linux-UNIX tapasztalataid hanyagolható mértékûek.
Ezek után habzó szájjal acsarogsz valami ellen, amit nem ismersz.
Nem vágom, hogy miért?
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Én ezért mondtam. De, értem én. Nincs mit mutatnod, ezért be sem mered vállalni.
#272: "A "szervert üzemeltetek" dumától..."
Nem mondtam ilyet. Úgyhogy légyszíves ne hivatkozz olyan dologra amit le sem írtam. Én ezt írtam: "... olyanokkal vitázol akik esetleg szervert is üzemeltetnek". Jelenleg éppen én nem üzemeltetek, de más lehet (mellékesen üzemeltettem).
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az xp-t is be lehet lõni úgy hogy mûködjön másfél két évet. Sõt, még utána is ment volna, csak már zavart hogy mennyire belassult (így se volt vészes az átlaghoz képest, csak nekem nem tetszett már).
Én nem mondom h szar a windows, csak azt, hogy van nála jobb is. Bár ez nagyban függ attól, hogy mit csinálsz. Én pl wowozok, audiót és videót vágok (hobbi+családi felvételek), képeket szerkesztek, rendezgetek. Néha meg beficcen egy kis office is. Ez nekem tökéletesen megy ubuntu alatt, olyan gyorsan mint egy friss xp telepítéskor. Csak ez nem lassul be. Mióta is? Másfél éve kb.
Nekem ez tökéletesen megfelel, ezért sem tökölök most már se xp-vel, se vistával. Ja, és persze mindezt tök ingyen, és jogosan. Ha hozzám bekopog a szoftverrendõrség, akkor nem vágnak meg, mert nincs illegál szoft a gépemen.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
JBQA!
JBQA!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
JBQA!
JBQA!
Ubuntu. Ez olyan disztro, amit mindenki aki hallott a linuxról, ismer. Sõt sokan még úgy is hallottak róla, hogy azt se tudják mi az alapja.
Telepítés abból áll, desktop lemezzel, hogy beteszed a bootdvd-t, elindítod a telepítõt, megkérdi melyik vinyót használja (vagy választhatsz manuális particionálás), és ok. Megvárod, és kész a használható rendszer.
Én inkább a minimal, netinstallost használom, ami annyi, hogy kiírod a kerneles bootcd-t (8 mega), bebootolod, megintcsak kiválasztod a particionálás módját, felhasználónév, jelszó, gépnév megadása, routernél nemkell netkonfig, dhcp-vel elintézi, és elkezdi letölteni a legfrissebb alapcsomagokat, a kiválaszott mirrorról (amibõl van minden országban vagy 2), ezután kapsz egy alap linuxot, gui nélkül alap programokkal, majd egy 10 perces munkával amibõl 8 a letöltésre várakozás, hopp fentvan az izlés szerinti gui(én fluxbox, gnome, kde-t próbáltam, semmi gond nem volt velük), aztán csomagkezelõ gui vagy terminál indít, én az utóbbit szeretem, mert gyorsabb minden egy helyen, sudo apt-get install vlc-player, firefox-3, flashnemtudomapontosnevét, vagy ami tetszik), megvárod míg letölti, telepíti, és kész a multimédiás gép, mert a hang driver valószínûleg ha nem extrém ritka high end kari, akkor már fentvan, alap videogyorsítás van, netezésre, videozásra zenehallgatásra tökéletes. Játékra még kell egy normális fullos 3d videodriver, ami nvidiánál, apt-get install nvidia-amilyencsomagbanvanakártyád, + egy nvconf(hajólemléxem) parancs és restartból, áll, ati-nál meg apt-get install xorg-xserver-flglx, dpkg xserver-xorg-config next next amíg meg nem kérdezi a videodrivert, kiválasztod a telepítettet, és már a játék is mehet full hardveres gyorsítással.
Semmivel se nehezebb mint bármelyik vindóz telepítése, sõt itt elég a szükséges csomag nevét tudni, mindent elintéz a csomagkezelõ, nemkell megkeresni külön, letölteni, indítani a telepítõt.
Ja és a leírt nem egybõl tudható parancsokra, a google, vagy az ubuntu.ország oldalak rögtön tudják a megoldást, csak azt kell tudni mit akarunk.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha drága az idõd, akkor miért nem tudtál anno összedobni egy XP-t, hogy azt ne kelljen folyton újrarángatni? Én nem vagyok szakember, de szerintem ez egyáltalán nem kivitelezhetetlen (saját tapasznyalat ugyebár).
JBQA!
JBQA!
JBQA!
De durva pofára esés 😄D miért kellett volna 3x újrainstallálni az xp-t? Mert olyan jó? Azt mondtad nagyon jó azis, akkor miért kell? 😄 Nálam a bug, meg a hibák nem merülnek ki olyanokban amik miatt újra kell telepíteni. Én azt is észreveszem, ami miatt még mûködik a rendszer, de akkor is hiba 😉
Te valami szakképesített rendszergazda vagy, ha ennyire érted a dolgod ugye?
JBQA!
Sztem március.
Talán azért kellett az xp-t reinstallálni, mert jól teleszemetelem minden szarral. Akárcsak a vistát, de azt mégse kell. Ez azért határozott javulás. Linuxra meg kb. egyik általam használt progi se menne fel (jó persze, emulátorral, 0.01 fps-sel, feltéve hogy kedvezõ a csillagok állása...). Meg gépet is állandóan fejlesztek, akkor is kell neki reinstall. Na nem egy hangkártyának.
JBQA!
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Szakember....
Vista SP1 mikor is jött ki? Február eleje? (javíts ki ha tévedek nyugodtan)
Február-március-április-május-június-július-augusztus...7 hónap... picivel több mint fél év. Ha neked fél évente kellett XP-t telepítened, akkor aztán tényleg meganagy windows "szakember" vagy.... püffneki XD
Én anno ubi elõtt XPt simán használtam (saját beállítással) másfél, de szerintem még két évig is. De én vagyok aki nem ért hozzá ugye?
Notimon is vista business van, simán felment rá az sp1. Kb. ok, ok, next. 😊
JBQA!
Bár az elvárásaim nem éppen a karakterek kezelése vagy, hogy szép legyen a felülete, mert 99%ban a tálcán csücsül.
Inkább az, hogy mennyi hang formátumot tud kezelni (mert sok félével van dolgom), és van-e benne equalizer, ha van akkor az mennyire használható.
Próbáltam bansheet, exaile-t, audacious, aqualungot (ebben nincs equalizer), xmms2-t, (xmms-t már régóta nem fejlesztik).
De egyik sem felelt meg, amelyik megfelelt volna annál nagyon torzult ahang equalizerrel.
Így maradt a wine + AIMP2 (némi megkötéssel), mert a wine + foobar2000-nél csak az equalizer címsorát nyitja meg némi grafikai hibával (tehát használhatatlan).
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Jajj anyám, mint az oviban... Tépitek itt egymást ahelyett, h normális ember módjára vitatkoznátok ALÁTÁMASZTOTT tényekkel ellátva.
Utálom az ilyen csõlátású emberkéket. Akik reflexbõl mondják, h fúj Win/linux.
Meg kell magyarázni, hogy miért nem jó az egyik, és miért nem jó a másik. Az hogy "szar" az nem elég...
ON
Felhasználói szinten használtam már linuxot - ubuntut. Tényleg könnyen kezelhetõ, semmi gond sincs vele, amíg csak egyszerû dolgokra kell használni.
Volt jó pár disztróval (Uhu,kubuntu) bajom: Nem akarták látni a SATA vinyóim... Kerestem google-n, de semmi értelmes nem volt, végülis az ubuntu tudta kezelni. Az a bajom a linux-szal, h nehezen lehet rá JÓ programot találni. Pl. annó kerestem WinAmp utánzatot, de valamiért mind kiesett. Egyik az ékezetes betûk miatt, másik a playlist miatt. Egyszerûen nem az hogy nincsenek, hanem h nehezen lehet rá tényleg jó programot találni. Egy átlag Usernak az lenne a legfontosabb, h könnyen lehessen rá telepíteni, ne kelljen szarakodni a sudo-val, ha valami nincs meg az adott programhoz. Egyszerûen egy átlag User utálja a DOS feelinget, a parancssort, a basht, szal tudjátok... Ebbõl a szempontból sokkal felhasználó barátabb egy Win. Viszont egy profibb, bevállalósabb felhasználó sokkal könnyebben tudja a spec beállításokat módosítani linuxban. Winen sokkal nehezebb dolgokat megváltoztatni. De az nem jelenti azt, h szar.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
JBQA!
Akkor nem beszélne olyan baromságokat mint amit szoktatok.
Már amit lehet, mert a gányolt forráskódba nem nyúlhat bele senki
A konnektorba se nyúlkálsz, csak használod. ^^
Kíndózon olyan hogy nincs probléma
Ez a kíndóz valami linux disztro lehet, ha ennyire bugos. ^^ Vistán viszont mióta fentvan a gépen (sp1-el került fel) semmi gond nem volt, ennyi idõ alatt az xp-t már 3x kellett volna reinstallálni. Linuxxal ennyi idõ alatt még csak a buherálásnál tartanál, használat sehol. ^^
JBQA!
Jó itt asszem be is fejezheted, ezzel le is írtad mennyire vagy naprakész a témában...
Az MS elsõsorban üzleti oldalról közelíti meg a szoftvergyártást. Egyszerüen korán adják ki, mert ki kéne már adniuk és nincs rendesen letesztelve. Most is hülyeséget csinál szerintem hogy kierõltette a Vista-t korán, az XP terjesztését be akarja szüntetni és közben meg már készül a következõ Win. Ahelyett hogy rendesen megcsinálta volna a Vistát a beigért újításokkal és késik pár évet. Az XP-t meg amúgy is megszokta a nép már.
A windows iq light embereknek készült, linux nem. Valószínû hogy aki a linuxhoz ért az a vindózhoz is. Már amit lehet, mert a gányolt forráskódba nem nyúlhat bele senki, fullos ismert buglist sincs, mert több ezer oldal lenne, csak néhány helyen lehet talán ismert bugokra akadni, mint pl az xp dhcp bugja.
Nálad is van probléma, csak hazudsz, azt mondod mintha nem lenne, mint akirõl beszéltem 😊 Kíndózon olyan hogy nincs probléma, olyan nincs, nálad sem, mert az egész rendszer alapjaiban rosz. Lehet túl kamus vagy? 😄
JBQA!
Legalább annyira Linuxos hír, mint Windows-os. Amúgy nyugodtan leírhatod a véleményed a RedHat-rõl, engem speciel érdekelne. Fõleg hogy a RedHat-rõl itt írtak rossz dolgokat is. Szóval ha rossz is és fizetni is kell érte, akkor hogy marad meg a többi disztro között?
JBQA!