Windows-mentes PC-ket akar az IBM

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te meg egy hülye faszkalap vagy.

JBQA!

ivjoe
Lehet, hogy csak szimplán idióta, mondjuk így jobban belegondolva ez több mint valószínû. 😞
Na megjöttek a pc-hez sem értõ konzolosok is...

JBQA!

Nekem már a 2. IBM notim van, soha semmi probléma nem volt vele, se hw, se sw. Természetesen vindózos.

JBQA!

A sz*r tápláló! Ennyi légy nem tévedhet!
Kérsz egy tányér barna linuxot? ^^

JBQA!

Aha, és a 8 általános mellé befért még a gimi meg a fõsuli/egyetem is ugyanabban a suliban? ^^

JBQA!

Nem csak a linuxosoknál nem mûködik
Ja igen, vannak még a konzolosok is. <#eplus2>

ha nekem nem akarod elhinni hogy teljesen rosszul látod
Miért is tenném, mikor nap mint nap az ellenkezõjét TAPASZTALOM?

JBQA!

Nem, a linuxosok simán csak nem értenek a windowshoz. Érdekes hogy nálam sosincs probléma. Lehet hogy túl profi vagyok? ^^

JBQA!

azért az már tényleg durva, hogy egy windowsos hír átment distro war-ba. inkább le se írom, hogy miert jó/nem jó a red hat.

Elvitettem mielõtt valaki belém köt 😄

Fuh... Jó ideig eltartott az összes hozzászólást elolvasni 😄

Nekem a Vistával egy gondom van: Nem fut a gépemen... Nem támogatja a videokártyáját a notinak (Linux alatt is ez a gond). XP alatt megy a videokártya, viszont rossz a rendszeridõ. Elvitetem szervizbe, azt mondták semmit nem tudnak vele kezdeni, feltoltam egy Ubuntut és megy 😄 Most már nem fagy le flash/javanál...

Nem is értem, miért szálltok vitába a sráccal, lerí róla, hogy egyáltalán nem ért a témához, nem használt és nem is fog életében használni Linuxot. Az érvei teljesen megalapozatlanok. Egyszerûen nem tudja felfogni...
1. A warez nem letöltési alternatíva
2. A Linuxot EGYSZERÛBB használni
3. Igenis vannak natív 3d-s játékok Linuxra...

Megfelelõ hardveren tökéletesen mûködik majdnem az összes "szemcukorka" meg játék... Egyszerûen tudatosan kell vásárolni, illetve ami gépet eddig Windowson játékra használtak rendelkezik a megfelelõ alappal. Akár elismerik, akár nem Windowson igenis létezik egyfajta "random hiba generátor" mely alapján egyszer mûködik, egyszer nem. Volt olyan, hogy nem ismerte fel az alaplapot, máskor meg tökéletesen mûködött, pedig mindig ugyanúgy lett telepítve. Linuxnál ez nem így van... Felrakod... használod az idõk végezetéig...

Windows-os játékokkal toltunk lan-party-t hálóban... (UT, CS, SC 😊...)
Egyszerûen megfelelõ hardver kell, melyhez létezik "driver". Hozzátenném, hogy ez sem a Linux hibája, mivel pl. a Via-nál már évek óta könyörgünk a Linux support-ért... (Azt írják, hogy van, de nincs)

sly007
Én ubuntu szervert is már sok helyen látok. :-)

Nmit :-) Szerintem célszoftverekre jó, amik kifejezetten az õ cuccaihoz készültek.
Normál szerver esetén (http,smtp,pop3,ftp) a rendszergazda tudásszintjétõl függõen két alternatívát javaslok:
1) egyszerûbb: debian, de még inkább ubuntu szerver (debian továbbfejlesztett változata), elõfordított csomagokat használ, ezért nem bonyi.
2) profi: gentoo. Ez forrásból telepít mindent, ami miatt a beállítás macerás, de a legapróbb részletekig konfolható, telepítés ideje 1-2 nap, viszont amit utánna kapsz, egy szörny :-D, amihez többszázezer csomag kiegészítõ található.
3) nem linuxos profi: netbsd vagy freebsd.

Próbáltam mindkettõt, de a cedega nem volt annyival jobb h megérje a pénzét. Mellesleg a wine, mivel általánosabb, úgy tûnik több dologra jó, ráadásul az a néhány játék amit lecsekkeltem, pont wine-al ment jobban.
Palinko
Köszi a kérdezõ nevében is hogy helyére raktad a dolgokat 😊 Biztos jó valamire a red hat is, talán tûzfalnak 😊 debian tényleg az egyik, ha nem A legkivállóbb web szervernek.
Most nézem az általad linkelt statisztikákat. Ezek szerint full felbontáson a wine átlagos háromszögelésben is 1,6%-ot ráver az XP-re <#nyes>
OpenGL Triangles
Minimum K Triangles
1027.43
1093.98
+6.5%

Maximum K Triangles
6582.69
6949.10
+5.5%

Average K Triangles
4121.92
4187.01
+1.6%

Persze, messze van a tökéletestõl, nem is vitás, de pont azért van a tagsági díj, hogy tesztelõket és programozókat fizethessenek belõle. A cedega és a wine egyébként nem összekeverendõ, bár egy tõrõl fakadnak, van egy roppant fontos különbség: a wine-ba azokat az elemeket teszik bele, amik a normál mûködéshez kellenek, míg a cedegába a fullextrás DirectX 100-as legújabb cuccai kerülnek. Ez pont azért van, hogy aki gamer, az fizessen. Aki meg csak használni akarja, annak elég az ingyenes, szerényebb változat.

Túlzó lenne azt állítani h a cedega/wine tökéletes. Egyrészt a windózos játékokat windózon tesztelik, nem wine-on. Másrészt ezen két engine azért a legtöbb esetben inkább elvesz a teljesítménybõl, mint hozzáad wine benchmark

Mindettõl függetlenül amikor egyáltalán jut idõm játszani még a pécén, akkor Ubuntu alól teszem, mert az X11 képernyõkezelése sokkal jobb, mint az XP/vista párosnak.
Én nem javaslom a RoHadtat. Használtam sokféle linuxot éles szerver környezetben (Debian, Ubuntu, Gentoo, Sose, RoHadt), és messze ezzel volt a legtöbb gond:
1) lassú. Pl egy apache restart 2x, 3x annyi idõ, mint debianon a sok script miatt
2) inkompatibilis. Szabvány UNIX parancsok helyett Yast van, ami miatt ki lehet dobni az összes management scriptet, amit írtam, pedig gond nélkül mûködtek az összes többin.
3) túl van bonyolítva. Ha tunningolni szeretnél, órákig keresheted a konfigokat, mert nem ott vannak, mint amit az FHS elõír.

Ez elég komoly hitvita, meg kell hagyni. Annyit nem értek csak h miért álltok le vitázni ezzel az emberrel, aki szemmel láthatóan híján van minden szakmai érvnek, és csak kötekedni tud.

Aki annyira játszani akar az nyugodtan vegyen magának windózt, kellenek a zombik, kevés még a viagrás marketing. Sok win exkluzív fejlesztõ cég termékéhez is kell persze, ha már gyenge valaki az alternatívák felkutatásában. Aki warezol, az tud magának cedegát is warezolni. Egyébként meg játékra a konzol való, bár ehhez is kell pár év, mire megunja az ember az állandó szívást a pécén.

Egyébként nagyjából ezt próbálja az IBM is kihasználni.
"Mellesleg megy sok, csak néhány nem megfelelelõ sebességgel (d3d emulálás)."

Ezt nem mondanám, a legújabb verziókban nagyon elegánsan egyszerûen lefordítják a DirectX hívásokat OpenGL-re, és semmi sebességveszteség sincs. Ha meg direkt olyan megoldást választasz, ami wrappert használ, akkor kifejezetten gyorsabb ugyanaz a 3d-s program linuxon (lásd sdl). Érdemes megnézegetni, elég sokat tud (oprendszerfüggetlen 3d, képkezelés (gif, png, jpg), hang (ogg, mp3 beolvasó), hálózatkezelés stb.)

Pénzes Linuxra: így van, a jó support mindig is pénzbe kerül, függetlenül az oprendszertõl.

Javítócsomagra: értem én, de bakker, asszem jogosan várhatnám el, hogy a Sony laptopra gyárilag telepített intel driverek ne dobjanak fél nap használat után hátast... azt megértem, hogy nem elérhetõ minden feature, meg kell javítócsomag, de hát hogy lehet így kiadni valamit a kezük közül? És nem a Sony a ludas, mert linuxon semmi driver gondom nem volt, szabvány intel chipsetes minden.

Sanyix
De a legnagyobb win védõk visszatértek linuxról, miután nem találták a sajátgépet 😄 és ez egyben egy trauma is volt, ezért védik azt a tákolmányt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Palinko
Az én szemszögembõl az említett linux disztribúciók.
Ubuntu - felhasználó barát, otthoni, céges, oktatás ezekre alkalmas leginkább, szóval desktop gépnek, munka állomásnak, hasonló felhasználási kör mint a SuSe esetében.

Red Hat - Inkább szerver környezetben érzi jól magát, desktopra én nem használnám, arra ott az elõzõ 2 rendszer, Red Hat "vetélytársa" nem az ubuntu hanem a debian (nem lõttél nagyon mellé az ubuntu debian alapú 😊 ) most hogy melyik a jobb? õszintén tapasztalatom errõl nincs, de mint legtöbb kérdésnél, ugye a milyen célra csak egy a fontos tényezõk közül...

Red Hat, fejleszti már a Fedora rendszert is ami inkább felhasználó barát desktop változat.

Szóval utánna sem néztem hogy kell e a red hatért fizetni, mert ezzel szerintem válaszoltam a kérdésre, attól függ mit értünk komolyabb cél alatt, desktop, kaptár pár tippet és még lenne pár említésre méltó, ugye kinek mi a kedvence,
szerver, red hatról nem kerestem hogy fizetõs e vagy sem, de ha fizetõs az érthetõ lenne egy vállalati környezetben ahol sok tényezõ játszik ott el is várható hogy fizessenek mivel a vállalat valszeg pénzt keres a szerver által, nem hobbiból tartja...

A debian is legendás szerver környezetben, megjegyzem ingyenes.

Ne haragudj most nem biztos hogy összeszedett vagyok, bizonyos tényezõk zavarnak a koncentrálásban, de remélem minden érthetõ volt, ha nem kérdezz csak bátran!
Sanyix
Én minden vagyok, csak laikus nem. Egyszerûen szar oprendszert kell használnom. Rendessel nincs gond 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hány wines tért már át linuxra? Vitázhatnánk ezen is de nincs értelme... sokan!
Hány linux felhasználó tért vissza winre? <#nemtudom> Ilyenrõl még nem hallottam.
"ha kell díszdobozos cd, supportal akkor igen máskülömben NEM!"

De ez disztribúciótol is függ. Red Hat pl nem ingyenes, ráadásul nem is olcsó igazán. Igaz szupport néven kérnek pénzt, de ha csak pénzért adják, akkor nincs ingyen. Meg kédés hogy milyen különbség van a fizetõs Red Hat szerver között és mondjuk az Ubuntu szerver között? Mert ha vannak komolyabb dolgok, amire csak a Red Hat jó, akkor megint ott vagyunk hogy fizethetünk rendesen ha komolyabb célra akarja valaki használni. Ehez kénen valaki aki ismeri eléggé mondjuk a Red Hat és Ubuntu szervereket, hogy össze tudja hasonlítani.
NessieGraf
Örülök. Nekem a 8 általánost az elsõ iskolában sikerült teljesítenem. A többi már különbözõ témákban fejlõdést hozott...

Mellesleg: "az emberek 90%-a Windowst használ" - A sz*r tápláló! Ennyi légy nem tévedhet!

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

"Egyik sem vagyok, vistát használok"...

Szóval laikus vagy.
Palinko
Nem csak a linuxosoknál nem mûködik, és ezután állítasz olyat hogy strucc módra látom a világot? Hmm ismét érdekes gondolatok. Van nekem is windows fan ismerõsöm, panaszkodik hogy jaj de lassú a gépe,pedig 2 magos minden fene szóval kéne vigye a vistát. Aztán mikor mondtam neki esetleg kipróbálhatna mást is, mondja minek mikor neki tökéletesen megfelel a vista. Én nem kötök kompromisszumokat azért hogy vistának hívják az op rendszerem, nekem a legjobb kell, szerencsére már nem kell tovább keresnem mert az ubuntuban megtaláltam a legjobbat.

Csak azt írtam, ha nekem nem akarod elhinni hogy teljesen rosszul látod, akkor nézd mások is azt mondják, de neeem te apukáddal erõsebb ügyesebb okosabb sõt még szebb is vagy valószínûleg a kis rózsaszín világotokban, ott is kéne maradni nem itt mindenkit cáfolva terjeszteni téveszméid.
Sanyix
"Érdekes hogy a windows mindig csak a linuxosoknál "nem mûködik"..."

Nem, csak õk megmondják az igazságot. A win fanboyok, meg kamuznak, össze vissza. Egy már pofára esett elõttem. "háténnekem soha semmi gondom a vindózzal" egyszer voltam nála valamiért, éppen láttam ahogy faszkodik a kedvence a videomódokkal (milyen ismerõs) 😄

Sanyix
Ettõl még marad a vindóz dzsunka szar, nem lesz jobb tõle 😊

Mellesleg megy sok, csak néhány nem megfelelelõ sebességgel (d3d emulálás).

De nem mennek.

JBQA!

Sanyix
És? Elgondolkoztál már azon ki miért használ? Én és az ismerõseim 90%-a csak játék miatt, ha máson is mennének, örömmel nyomnák a formatc-t a kíndózra 😄

Sanyix
Egyik sem vagyok, vistát használok, ellenben ahogy látom te tényleg nem vagy hozzáértõ.

Érdekes hogy a windows mindig csak a linuxosoknál "nem mûködik"...

mondandódban eddig nem sok igazságot lehetett felfedezni
Strucc módra, homokba dugott fejjel nehéz is látni...

rád pedig többen is mondták
Az én apukám meg erõsebb... ^^

JBQA!

Palinko
Miért esik nehezemre, csupán olyan kis gondom volt vele hogy nem mûködött rendesen, egyik sem, csinálhattam amit akartam, nem érdekel már, programok is szimpatikusabbak linuxon, és szerintem neked hihetetlen amit most mondok nekem személy szerint kényelmesebb az ubuntu.
a fizetni kéne dumát nállam tényleg figyelmen kívül hagyhatod, továbbra is körbe fognak röhögni ha a windowst ingyenesnek minõsíted, fõleg cégeknek nem alternatíva a warez.

"😄DDD Persze, persze... 😄DDD"
elõbb fizetnék egy linuxért mint winért, még szerencse hogy nem kell és nem is fog kelleni perkálni a linuxért.

"Neked is."
szemedben biztos idióta a véleményem, de eddig más nem mondta itt, és máshol sem, hogy az enyém az lenne, rád pedig többen is mondták szóval ebben is hátrányban vagy.

"Ha egyszer rád igaz, akkor rád igaz. Tökmindegy kire lett mondva.."
mondandódban eddig nem sok igazságot lehetett felfedezni pedig nagyon kereste mindenki, és ezzel nem burkolhatod azt el hogy nincs véleményed csak a lényeg, hogy másnak ne adj igazat.

"Azt már te lefoglaltad magadnak. "
nem foglalhattam le, mivel be kell lássam nem hazudtam neked itt semmirõl.
Ha már annyi mindent warezolsz, a windowst miért esik nehezedre? ^^ Ilyen esetben a "fizetni kéne" dumát figyelmen kívül hagyhatjuk...

A winnel ellentétben a linuxért legalább megéri fizetni
😄DDD Persze, persze... 😄DDD

van egy idióta véleményed
Neked is.

másnak visszaszólni amit rád mondtak
Ha egyszer rád igaz, akkor rád igaz. Tökmindegy kire lett mondva...

és mellé egy hónap hazudozója címet
Azt már te lefoglaltad magadnak.

JBQA!

Palinko
Persze warezolok én is filmet, sõt zenét, régen programot stb. de ne állítsd már ingyenesnek a wint, hogy le lehet warezolni attól még a win nem lesz ingyenes csak a warezoló szemszögébõl. A winnel ellentétben a linuxért legalább megéri fizetni, ha úgy gondolod szükséged van a hivatalos supportra.

"Valóban szánalmas az önámító hazugságod."
látszik más tölteted nincs van egy idióta véleményed, és másnak visszaszólni amit rád mondtak, nem állok neki bemásolgatni miben hazudtál egyszerûen, minek tálaltad csak felét és miben magyaráztál félre, sajnos túl sok dolog lenne és ennyi idõm nincs rád, remélem azért a nagy hittérítésért kapsz egy win logót a homlokodra, és mellé egy hónap hazudozója címet.
Szemedben is, hiszen lopást követsz el amikor linuxon a védelmet megkerülve nézel filmet. <#eplus2> Valóban szánalmas az önámító hazugságod.

JBQA!

Palinko
szemedben a lopás jó alternatívának számít, gratulálok 😄

"Ja, és ha még gépe sincs, akkor linuxos, mi? ^^ "

ismét csak ilyen szánalmasan próbálod saját hazugságod ellenem fordítani?
sajnos ilyen béna próbálkozásokkal eddig sem mentél semmire,ismét bizonyítást nyert, hogy az értelmi szint nem csupán iskola kérdése, élõ példáján röhöghetek. köszönöm a megtiszteltetést.
ha kell díszdobozos cd, supportal akkor igen máskülömben NEM!
Úgy a windows se kerül pénzbe. ^^

Ja, és ha még gépe sincs, akkor linuxos, mi? ^^

JBQA!

Palinko
#183"Ahogy elnézem rendes Linux pénzbe kerül"
ha kell díszdobozos cd, supportal akkor igen máskülömben NEM!

a föld lakosságát nézve még mindég nem használ 10 bõl 9 ember számítógépet, ezért képtelenség hogy az emberiség 90% windows felhasználó legyen, csa a te kis álmodban van ez így.
Képzelt? Az emberiség 90%-a windost használ. ^^

JBQA!

Nekem igen, de neked még nem, ha csak 1 suliba jártál.

JBQA!

"Néztem Vistát. Gyárilag telepített, gyári driverekkel. A szerinted "nemlétezõ" problémák meg nagyon is elõjöttek. "

MS oprendszereknél ökölszabály, hogy majd a javítócsomagok után válik igazán használhatóvá. Lásd Windows 98 SE, Windows XP SP2 stb. Szégyen ez az MS számára, hogy befejezetlen oprendszereket dob piacra, de ez az õ hibájuk.
"Vindóznál imádkozhatok, hogy mûködjön a driver(ami estleg már mûködött, de a vindóz nagyon változatos bugokban, soha nem lehet tudni) ahogy kelljen, ne találjon ki semmi marhaságot, stb. Röviden összefoglalva így hogy 12 éve használok vindózt (nem mert ezt szeretem, csak a játékok miatt), most vista-nál tartok, csak a 2000-ret hagytam ki. Sorrendben ezek jutnak eszembe a winrõl: bugos, idegesítõ, igénytelen, szar. "

Ha XP-t használsz, akkor valószínûleg ritka nagy lúzer vagy. Ha Vistát, akkor meg hozzá nem értõ. Bár nem szégyen az ha laikus vagy.
"De ehhez kell venni egy kiegészítõt. Erre anyáztok, hogy nincs ingyen. Bocs, de a Windowst is meg kell venni, ráadásul sokkal drágább,"

Mondjuk kezd egyre drágább lenni így a Linux. Ahogy elnézem rendes Linux pénzbe kerül, plusz ha játékot akarsz akkor még plusz pénz. Nem számoltam utána, de már kezd az az érzésem lenni, hogyha ugyanarra akarod használni, mint Wint, akkor nem olcsóbb különösen. Ami nem lenne meglepõ, elvégre ki rakna össze egy komolyabb oprendszert ingyen.
Sanyix
Skizo vagy? Ki az a nekünk? Te és a képzelt barátaid? 😄

Sanyix
Én meg nem vagyok mazochista, szóval nem látok rajta semmi jót :\