480
  • floatr
    "Azt azért hozzá kell tenni legtöbbnek a minősége tényleg leáldozott. " -- ha finoman akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám h a játékélményről a grafikára helyezték a hangsúlyt. Bár az inkább helytálló h a sok barommal valahogy meg kell vetetni a legújabb hardvert, ezért pénzeli a fejlesztőket a gyártó. Nyilvánvaló consumer-idiotizmus
  • palm pilot
    Távolról se. Csak míg régen szinte mindegyik eredeti és jó volt, addig ma sok a szemét, felhígult a kínálat, ezzel arányaiban kevesebbnek látszik a jó játékok száma. De darabra nem kevesebb. Főleg ha az alternatívának kikiáltott konzolokat nézzük, na ott aztán szinte csak hulladék van.
  • palm pilot
    Már 16 vagy? 13-nak néztelek.
  • Palinko
    Nem mondta senki hogy leáldozott, nem is fog.
    Azt azért hozzá kell tenni legtöbbnek a minősége tényleg leáldozott.
  • palm pilot
    Na mégis miért? Eddig hol voltál?
  • palm pilot
    Így van, nincs más választásod. Mert a linux nem alternatíva. Tehát ezzel végülis elismered hogy igazam van. Helyes. ~~
  • palm pilot
    Azért van ennyi baromság az sg-n, mert terjesztitek.
  • palm pilot
    Mondom olyan ez a linuxfanság mint a konzolosok: hány éve is szajkózzák hogy a pc-s játékoknak leáldozott?
  • mousee
    Amúgy a srác valószínűleg egy 16 év körüli gyerkőc, aki le tudott warezolni magának egy vistát, és azzal keménykedik. Nekem tipikus szomszéd pistikés feelingje van.
  • ivjoe
    Nem értem, h már megint miért a játék. :(
    Én dolgozok a gépemen, nem legózok. :(
  • mousee
    Ja, és persze nehogy gyere azzal, hogy a youtube-on van pár reklámszerűség. Mert az messze nem MS szintű reklámkampány.
  • floatr
    A "zseniális" a bírói végzése szerint inkább "illegális".
  • Palinko
    ha ennyire ragaszkodsz a játékokhoz, akkor miért nem mész játszani, az amúgy is "nagyon fontos" idődből tényleg nem kéne hozzáhülyéskedésre elpazarolnod itt a sg-n így minnél többet tudnál elleni magadban, ezáltal kevesebb baromság keringene a sg-n.
  • mousee
    Írásomat alátámasztandó:

"A Windows 95 alapította meg a Microsoft cég „waporware” (magyarul „porhintés”) hagyományait: bár 1993-ban bejelentették olyan hírveréssel, ami nagy tömegeket befolyásolt abban, hogy a termékre várjanak, csak 1995-re készült el. Megjelentetését aggresszív reklámkampány kísérte melyben a Rolling Stones együttes is szerepelt Start Me Up c. számával. Állítólag voltak akik a nagy felhajtás miatt vásárolták meg a szoftvert, és később jöttek rá hogy nincs rá szükségük (mert például nincs számítógépük)."

Wikipedia
  • Turdus
    "...Ezzel gyakorlatilag megerősítették a rivális panaszainak létjogosultságát, alátámasztva azt a megfigyelést, miszerint a Vista pazarlóan bánik az erőforrásokkal..."
    teljes cikk

"...Alain Andreoli, a Sun Microsystems regionális vezetője, aki cégével együtt a nyílt forráskód kiütéses győzelméért dolgozik."
    teljes cikk

"Az ABI Research piackutató intézet előrejelzése szerint a következő öt évben komolyan előretörhet a mobilkészülékek piacán a Linux."
    teljes cikk

+ ez a cikk.
    Kiváncsi vagyok, mihez kezd majd drága jó barátunk 5 év múlva
  • mousee
    Nem. Azért nem használnak sok helyen linuxot, mert azt sem tudják mi az. Emiatt terjedt el a windows mint állat: MARKETING. Bill Gates iszonyat jó üzletember, és zseniális módon terjesztette el a windowst. Lásd még régen win95: marketingre jóval többet költöttek, mint magára a fejlesztésre. Még olyanok is megvették, akiknek nem volt számítógépük, mert olyan trendi dolognak számított. A marketing rész ma sem állt meg. Kb 1 éve még Windows Vista feliratú 4-6os villamosok járkáltak a Nagykörúton. És mivel ez terjedt el, ezért ez lett az alap platform. Semmi köze nincs ennek ahhoz, hogy jó-e, vagy sem, egyszerűen ez van és kész. Választás nuku. Ha legálisan akarsz dolgozni mondjuk egy Photoshoppal, akkor a Photoshop mellé muszály vagy megvenni egy legális windowst is. Nincs más választásod. Szépen benyaltad a kapitalizmus szépségét, de ebbe most ne menjünk bele.

Ettől függetlenül... láttál te már linux feliratú villamost? Hatalmas linuxnak szóló reklámkampányokat? Nem. Ezért nem terjedt el. De ettől még mindig remek alternatíva, csak nagyon kevesen ismerik.
  • palm pilot
    Akkor bizonyára linuxot használnánk. De nem úgy van.
  • mousee
    Amúgy bármilyen furcsa is, egy operációs rendszer nem attól jó, mert az az elterjedtebb. Erre jöhet a legyes szaros példa ugyebár. Ha a linux lenne elterjedtebb, akkor arra írnák a játékokat, és más programokat.
  • mousee
    Mert nem az az elterjedtebb. De még mindig nem válaszoltál.
  • palm pilot
    De nem arra írják.
  • mousee
    Amúgy ha linuxra írnák a játékokat, és nem windowsra, akkor meg a win lenne alkalmatlan játékra. Ez nem a rendszertől függ, hanem a játékok készítőitől.
  • mousee
    Erre írtam azt, hogy attól függ, hogy mire használod. Értelemszerűen ha gamer vagy, akkor nem fogod ezt választani, mert hülyeség. A játékokat windowsra írják. De ez olyan, mintha konzoljátékokkal akarnál számítógépen játszani (persze nem átirattal, hanem eredeti konzolra írt game-el). Vagy esetleg próbálj meg egy linux natív játékot windowson futtatni. Hülyeség. Ez így van, de ezt már leírtam. És erre írtam azt, hogy az irodákba nem kell crysis, ott tök jól elrohangászik ez a rendszer is, jóval kisebb vason, mint egy vista. És mondjuk nem rágják szét a vírusok. Azért ez nem árt.

Két kérdés:
    #1 Idézz tőlem már légyszi egyetlen olyan hozzászólást, amiben fikázom a windowst.
    #2 Szerinted egy operációs rendszer attól jó, hogy alkalmas játékra?
  • palm pilot
    Alaptalanul? Mikor ti is elismertétek hogy pl. játékra alkalmatlan? Miről beszélsz te?
  • mousee
    Én nem meggyőzni akarom arról, hogy használjon linuxot. Akarja a halál. Csak azt akarom valahogy megértetni vele, hogy alaptalanul és tapasztalatok nélkül szidja a rendszert. #290-ben írta: "Mondtam: unom már a "használj linuxot" dumát, mikor egyszerűen nem alternatíva"

Erre pedig válaszoltam, hogy igenis alternatíva, nagyban függ attól, hogy mire használják. Idézem magam #273ból:

"Én nem mondom h szar a windows, csak azt, hogy van nála jobb is. Bár ez nagyban függ attól, hogy mit csinálsz. Én pl wowozok, audiót és videót vágok (hobbi+családi felvételek), képeket szerkesztek, rendezgetek. Néha meg beficcen egy kis office is. Ez nekem tökéletesen megy ubuntu alatt, olyan gyorsan mint egy friss xp telepítéskor. Csak ez nem lassul be. Mióta is? Másfél éve kb."

#294ben írtam:
    "Én pl nem csak irodai szinten használom (#273-ba leírtam mikre), és mégis megfelelő alternatíva. Irodákba ennél jóval kevesebbre van szükség. Jó, természetesen itt nem arra gondolok, ahol direkt specifikus programokat használnak, hanem olyanokra, ahol tényleg csak office, e-mail, és net kell. Nem utolsó szempont az se (saját tapasztalat alapján), hogy nem lassul be a rendszer X idő után, mint winnél."

Szóval én egy szóval sem fikáztam a windowst, csak az nem tetszik, hogy alap nélkül állítja, hogy nem alternatíva, pedig rengeteg helyen remek alternatíva.

csótányos példa picit átfordítva:

Attól, hogy te nem tudsz megtanulni olvasni, attól még alap nélkül nem állíthatod azt, hogy az olvasás rossz dolog.
  • palm pilot
    Hát igen, nehéz a fajtádbelieket felvilágosítani.
  • ivjoe
    Nem értem én ezt, napok óta megy a flém, kicsit olyannak érzem, mikor valaki pl. egy csótányt próbál meg megtanítani olvasni. Az olvasás nem egy nehéz feladat, de a csótány pl. nem képes rá, itt ugyanígy, egyszerűen nincs értelme, meggyőzni nem fogjátok, sőt még azt sem fogjátok elérni nála, hogy egyáltalán elgondolkozzon rajtuk. :(
  • mousee
    Jó hogy válaszolsz...
  • palm pilot
    Ki beszélt itt otthoni gépről?
    Ja, hogy azt se tudod miről folyik itt a vita... Akkor mit keresel te itt?

Meg különben sem hozzád szóltam.
    Hanem? Magadhoz?
    "Szegény meglátja a pingvint egyből Cemotox esik neki a gépének. Nem fogja elolvasni szerintem. Nem is értem miért jár egyáltalán az SG-re?"
  • mousee
    Akkor mutasd meg melyik pls... egyszer válaszoltál, hogy #309, de azt te írtad...
  • sly007
    Ki beszélt itt otthoni gépről? Meg különben sem hozzád szóltam.
  • palm pilot
    Nem etetünk.
  • palm pilot
    De, csak azóta se sikerült elolvasnod.
  • ivjoe
    NE ETESD!
  • mousee
    MÉg mindig nem válaszoltál...
  • palm pilot
    Inkább te.
  • palm pilot
    Az sg.hu mióta otthoni számítógép? ^^
  • mousee
    Válaszolnál arra a kérdésre, hogy melyik hozzászólásban szaroztam a wint?

Mer idáig nem sikerült... Talán lehet, hogy egyedül te flamelsz?
  • palm pilot
    Amikor a válasz csak annyiból áll, hogy a másikat próbálod lehúzni, mindenféle indoklás nélkül, na azt hívják flamenek, és bizony bünti jár érte.
    Így van, a sok "idióta", "hazuodozol", "hülye barom", stb. mocskolódásaitokért valóban bünti járna.

Nevetséges hogy a legmocskosabb szájú flémer hivatkozik itt etikettre...
  • palm pilot
    Akkor ne nézz tükörbe! ^^
  • sly007
    http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.sg.hu

Amúgy a php 4.x-nek lejárt a támogatása. Már rég kellet volna váltani 5-re.