Több a bioüzemanyag hátránya, mint elõnye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kitalálhatom?
Szuzuki 1000-es. <#ravasz1>#ravasz1>
Kara kánként folytatom tanításom.
Igazán komoly dolog lenne mondjuk Gyõr és a Pannonhalmi Apátság között kiépíteni a biciklis utat, már csak a turisták és a gyõri iskolások miatt is. Marha jó lenne, készült rá terv, ötlet van, de senkinek sem akarózik megcsinálni....
Addig, amig párommal együtt közösen fentartani egy kocsit szinte olcsóbb, mint a teljes árú tömegközlekedés, addig "sajnos" én is kocsiba fogok ülni... Természetesen nem városi buzikirakatviccterepjáróba, hanem normális kocsiba.
Itt egy megoldás van, mégpedig az autógyártóknak át kell állniuk más motorra. (üzemanyagcellás, hidrogénes) Azonnal, a többi mondjon le!
Áll a gyalogos a járdaszegélyen, bambán, mint borjú az új kapu elõtt, és hirtelen eszébe jut, hogy neki át kell menni. Féééék!
Vagy a bicsajos, amelyik az istenért nem húzódna le jobb szélre, neki az út kellõs közepe kell.
Vagy a hajléktalan bicsajos, amelyik este, sötétben a csömöri Osántól bekarikázik Butapestre, mindenféle láthatósági mellény, sõt, világítás, sõt, macskaszem nélkül. Hál' Istenek mûködik a természetes szelekció, de túl lassan.
Az urán is mérgezõ, de energiatermelésre attól még jó.
Ráadásul, a metanol nem sugároz.
A jogvedoknel szanalmasabb nincs ezen a vilagon. RIAA, MPAA, pfff
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Próbáltam kitalálni, hogy melyik vagy te a felsoroltak közül: "a millióner üzletember ...80éves mami ....tûsarkú plázapicsa ....szemellenzõs paraszt ésígytovábbésígytovább..."
Ahogy elnézlek, szerintem vagy a 3. vagy az 5. lehetsz. :-)
Na most ha a bioüzemanyag termelés politikai intervenció nélkül történik, mert az is egy olyan alkalmazása a nyersanyagoknak amit a piac követel akkor minden rendben lenne, még akkor is ha az élelmiszerárak ez miatt növekednének, mert ez csak azt jelentené, hogy a fogyasztók vagyis a társadalom többre értékeli a bioüzemanyagok alkalmazásának elõnyeit mint a megfizethetõbb élelmiszerárakat. De ha ez hatalom vagyis politikai erõ döntése és nem a vásárlóké vagyis az embereké a piacon akkor a kérdés ami megjelenik, hogy ki az aki elveszi az emberektõl ezt a különbséget még akkor is ha õk maguk ezt nem tartják jónak (ha jónak tartanák akkor nem kellene politikai erõ). És honnan meríti a politika azt a jogot, hogy elvegyen az emberektõl valamit azok beleegyezése nélkül, úgy, hogy még a végén veszteség legyen a vége. Általában majdnem minden politikai intervenció a gazdaságban éppen az ellenkezõjét eredményezi annak amit akartak elérni, ez történelmi tény. 90% probléma amiért a politiktól várjuk a megoldást nem más mint olyan probléma amit a politikusok, függetlenül attól, hogy a jelenlegi politikusok vagy elõdjeik hoztak a nyakonkra, és ez nem konstans 90% hanem közeledik a 100% felé.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mé há nem?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Vagy nem ilyen egyszerû?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ajánlott irodalom: Tóth György : Metanolgazdaság
Az említetteken kívül (tehát hogy más a károsanyag-kibocsátásuk, illetve hogy miattuk jelentõsen drágul az élelmiszer) kifelejtettek megint egy nagyon lényeges dolgot:
Egységnyi bioüzemanyag elõállításához nagyjából ugyanannyi más energiahordozót kell felhasználni (legalábbis itt Európában). Gondoljunk csak a traktorokra, kombájnokra (illetve azt nem is tudom utána hogy állítódik elõ belõle a bioetanol).
"Bioüzemanyagként kommunális hulladékot, mezõgazdasági hulladékot, algákat vagy éppen szén-dioxidot kellene alkalmazni, de ezek a technológiák ipari méretekben még nem kifizetõdõk."
És éppen ez az, hogy (megint legalábbis itt Európában) a bioüzemanyagok elõállítása nem éri meg. Csak úgy éri meg, hogy az Eu rohadtul támogatja. És így lehet hogy azok a módszerek is megérnék. Csak egy kicsit fejleszteni kéne. De sajnos amögött nincs olyan lobbi...<#shakehead>#shakehead>
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!