egy komolyabb médiakampánnyal és beruházásokkal (kerékpárutak építése, kresz reformok) komoly dolgokat el lehetne érni abban az országban kerékpározás terén, egy egysebességes, vagy agyváltós kerékpárral még törődni sem kell, sajna még a lopások magas száma is elrettenti a bringásokat a nagyvárosi tekeréstől... kényszeríteni? kit kelle kényszeríteni? Tököl angyalföld (37km) fél órával hamarabb megteszem mint BKV-val, ez napi szinten 1 óra(74km összesen napi 3 óra tekerés, ha jobb bringám lenne és jobban tekernék akkor még nyerhetnék napi 20 percet, ja meg ha nem lenne légszomjam a városban a szénszálas maszk hordása közben)!!! az egy órából plusz tíz perc elmegy a reggeli zuhanyra (ez persze nem minden munkahelyen megoldható, nekem szerencsém volt és nem is mondom, hogy ezt csinálja mindenki, csak mondom, hogy tudd milyen időveszteségről beszélsz), a villamosokat messze otthagyom, a metróval egy tempót nyomok, van ismerősöm aki a metrónál 5-10 percekkel jobb végállomás-végállomés viszonlyaton (igaz ma már komolyan küldi, csapatban) Én viszont egy elhízott 90 kilós ember vagyok szal eléggé átlagot képviselek kerékpár ügyében mégis 15perccel előzöm meg a 2-es villamost (végállomástól-végállomásig)...
emp válaszára: "qrvára bicajoznék..." igen ezért kéne szó nélkül több bringa utat létesíteni, a szentendre-ráckeve vonalat már 20 éve (HÚSZ éve) igérik... itt Dániában minden városok közti főút mellett ott a kerékpárút és rendszerint az autópályákat is bringautak kisérik...