127612
-
Nekem nincs diplomám, jártam főiskolára, de meguntam, mert hülyeségeket kellett tanulni. Szóval abbahagytam.
hja vagy nem tudtad elvégezni csak így szebben hangzik -
Tegyük fel, hogy lesz kvantumszámítógép és tegyük fel, hogy teljesen más nyelven fog működni, 0-ról kell kezdened. Hogyan megy gyorsabban? Úgy, hogy elmondják az alapokat és magadtól mész tovább, vagy leülsz és egydül szendvedsz 0-ról?
(Nem számít, hogy a feltételezés igaz vagy sem, csak egy példa.)
Ha most megkérnélek, hogy méretezz szilárdságilag felhőkarcolót meg tudnád csinálni 0 előzetes tudás nélkül? Nem. Hol tanítanak ilyet? Egyetemen. Az egyetemen nagyon sok ember tapasztalatát és kollektív tudását kapod meg gyorsan. Egyedül tanulásnál meg csak annyira jól tudsz tanulni, amennyire egy könyv vagy egy help jó...
A programozás meg nagyon speciális terület. (Ezt nem én találtam ki.) Mérnöki munkáról vannak tapasztalataid? -
Ez nem hozzáállás, hanem az én tapasztalatom. (programozás, script, teszt, design)
És nem értek egyet azzal, hogy nem lehet semmit megtanulni "egyetem" nélkül. Például mi kiröhögjük azokat a programozókat, akik hozzánk jöttek nagy arccal az egyetemről és amikor ottvoltak a mélyvízben, akkor csak keresgélték a könyvekben, hogy akkor most mivan.
Az egyetem arra jó, hogy megtanulj egy csomó fölösleges dolgot az mellé amiért odamentél. Viszont ahogy a közmondás is tartja: "gyakorlat teszi a mestert" Nem hiába van így és nem úgy, hogy: "felsőoktatás/egyetem/főiskola teszi a mestert" -
Nem értem ezt a fajta hozzáállást, hogy a gyakorlat "mindent üt".
A papírt az nem csak egy üres valami. Azt valamiért adják jobb helyeken. A BME olyan hely nagy átlagban.
A gépészkar egyik legdurvább szakirányán végeztem (egyesek szerint). Olyan emberek csinálták mellékmodulon, akik sokkal okosabbak voltak szerintem nálam és szorgalmasabbak is, de mégis otthagyták, mert nem feküdt nekik. Az egyik ilyen alkalmazott mechanikás (!) volt. Egyszer ránéztem, hogy ő mit tanul. Szinte semmit sem fogtam fel abból, amit a papíron láttam.
A gyakorlat szép dolog, de bizonyos dolgokat nem fogsz soha magatól megtanulni. Érdekes, hogy Kelly Johnson és más nagy elmék is jártak egyetemre. A semmire nem lehet építkezni. A tanszéken konkrétan olyan dolgokat is tanultam, ami sehol nem volt leírva magyar nyelven, de még angolul sem nagyon.
Pl. egy ilyenben is részt vehettem. -
Mákod volt szerintem.
Nekem nincs diplomám, jártam főiskolára, de meguntam, mert hülyeségeket kellett tanulni. Szóval abbahagytam.
A gyakorlati tapasztalatom (7 év) sokkal többet ér, mint egy papír. Az első munkahelyemet szerencsével találtam, és utána már folyamatosan lehetett épitkezni belőle. -
Renegade #60101 na de nem is azért jársz gimnáziumba, hogy onnan menjél dolgozni :-) -
ezzel egyetértek -
BME, gépész vagyok, áramlástechnikus. A szakmámban dolgozok. Nincs csókosom, se ismerősöm, se hátszelem Egyetlen állásinterjón voltam életemben. Ahol felvett a fejvadászcég. Az utána következő 'interjú' kb. 3 percig tartott. Akkor még hivatalosan diplomás sem voltam, mert nyelvvizsga nem volt. Angolomat megnézték egy beszélgetés. Sokkal roszabbra számítottak. Most vagy mákom volt, vagy esetleg tudják, hogy az ott szerzett tudásom ér is valamit.
(Nem is értették, hogy miért nem mentem el nyelvvizsgázni addig. Így utólag én sem...)
(+ az irányban van esély továbbképezni magam ami érdekel.) -
azért nem árt, ha megtanulnak az emberek általánosban írni, fogalmazni, alap dolgokat.
Egyetemeken kellene több gyakorlat, mert azt, hogy elolvasol 50 kötelező szart még nem leszel semmisem, max egy lexikon a következő vizsgáig. -
Azt mondjátok, hogy pocsék az általános műveltség, de mégis legyen több szakirányú oktatás és több gyakorlat??
Valahogy a kettő nem igazán fér össze szerintem. -
Egyetemi diplomával pedig a burgerkinben vagy a mekiben van esélyed elhelyezkedni. Kivéve, ha van ismerős vagy hátszél és felvesznek értelmes helyre. -
a gimnáziumban tanultak 80% egyszerűen nem piacképes tudás, érettségivel elmehetsz kb. árut feltölteni 400ért -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Inkább több gyakorlat. -
Akár. -
Ok, akkor most toljak be egy cikket a bármiről ami eszembe jut, mert mind visszavezethető az emberek droidságára?
Mongyuk egy második VH-sat? Vagy mondjuk egy környezetvédelmiset? -
Az általános műveltség és oktatás hiányát támasztottam alá egy pár napos példákkal. Vehettem volna más súlyosat is. Ezek éppen kéznél voltak. Az egyik meg az országot érintő probléma és a sok droid miatt van gáz, az oktatás miatt. Ha ez neked off... -
Mert nem én OFF-olok.
Az oktatási rendszerről/fiatalság általános műveltséfről van szó és nem a kerozinról és a radarról. Aki nem tud ebben érdemben hozzászólni az OFF-ol.
Szerintem. -
Akkor a te véleményedhez meg lentebb, akkor miért na rakjuk oda a képedet?
-
A tényleg érdekel, akkor adok linket és magyarázatot is. -
És az minek a következménye, hogy nem tudod felfogni a #60078-ban található kép lényegét? -
DIESEL DOG #60086 A fiatalok általános műveltsége: Hát bizony borzalmasan pocsék, ez nagyon szomorú...
Az oktatás minősége: Érezhetően csökkent, és attól félek hogy még ettől is van lejjebb...
Szakirányú oktatást illetően: Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására...
Elmélet vagy gyakorlat: Inkább a több gyakorlat tenne jót, mert hiába tud az illető sokat elméletben, ha azt nem tudja használni, és sajnos egyre több az ilyen példa... -
Nem arról van szó. Arról, hogy láthatólag aki elolvasta és kitette a hírt nem képes felmérni az a józan eszével, hogy mi az a 1,5 millió tonna. Ennyit mindenkinek fel kellene tudni mérni. Ez pedig az oktatás sara, hogy valaki ennyire súlyosan hülye marad. -
Nem mindegy nekünk az a radar? A védelmi képességeink így is úgy is nulla.
-
na ez OFF lesz xD a Tubeshez/Zengőhöz....mindenkinek megvan a saját véleménye, legyen az tudományosan megalapozott vagy csak sima benyomás/világnézet..például én sem örülnék ha egy kibaszott natoradar épülne a felettünk lévő hegyre, mert egyszerűen nem...ronda, építkezéssel jár egy természetes környezetben...ugyanígy valaki hivatkozhat a természetes állatvilág, növényvilág védelmére, ami pusztulhat az építkezés közben, nem beszélve a szállítójárművekről. Akár arra, hogy a hely szakrális vagy fontos kirándulóhely és nem illik a képbe egy radar...ezt is el kell fogadni -
Nem igazán érdekel szerintem itt sokmindenkit, hogy ki mennyi kerozint lopott a cseheknél. Akit meg érdekel az megbeszéli máshol. -
-
Milyen OFF? -
votma -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására.
Inkább több gyakorlat. -
A kérdések túl általánosak és nehéz rájuk válaszolni. Alsó tagozatban? Felső tagozat? Gimnázium, felsőoktatás?
Mert gimiban pl. több elémleti reál tárgy kellene talán.
Az általános műveltség is érdekes kérdés. Az én osztálytársaim anno nem érdeklődtek különösen a világ dolgai iránt egy-két kivételtől eltekintve. Ma sem érzem ezt nagy általánossában. Ennek ellenére találkoztam már nagyon is képben levő - korához képest - 18-19 évessel is. Egyszerűen nincs mintám, ahhoz hogy valamit kis magabiztosságal is mondjak. Úgy tűnik, hogy nagy átlagban vagy nem változott semmit a helyzet 10 év alatt, vagy talán romolott is
Egyébként nem vagyok az a nagyon általános műveltség párti. Ki mit tart annak? Én pl. azt, hogy legyen annyi természettudományos ismerete, hogy nem tiltakozzon egy légtérfigyelő radar ellen hülye érvekkel és tudatlanul és ne legyen megvezetehő mindenféle hülyeséggel az ember.
pl. ne írjon le senki ilyen baromságot.
A 28 millió korona is érdekes lenne. Ez 280 millió forint. Ebből, aki 1,5 milló tonna kerót vesz, az zseni. Egy liter benzin 280 forint tája. Tehát ebbő lehetne venni 1 millió litert. Ez kb. 760 tonna. Ha a keró ára kb. ennyi, akkor kerót is ennyit lophattak. Ez már egy fokkal reálisabbnak tűnik.
1,5 millió tonna? Csak egy nagyon egyszerű elcsépelt Natgeós példa. Egy Nimizt hordozó 100'000 tonna feltöltve.
Csak minimális arányérzék kell hozzá, vagy 30 sec. Google. Egyikhez sem volt ész. Ilyen ordító baromásog le lehet írni és nem tűnik fel. Akkor ezek után el lehet képzelni, hogy milyen hülyeséggel lehet megvezetni az áltagpolgárt.
Másnka az, hogy a klassszikus művészetek iránt mutasson affinitást az ember. Nagyon szép dolog, csak ez a fajta általános műveltség nem rendelkezik gyakorlati haszonnal.
A kettő közti helyes arány a lényeg szerintem.
Az elmélet / gyakorlat is ilyen gond. Aki mászaki szakközépbe jár ott a több gyakorlat lehet jó, egy szakmához. Viszont onnan is mennek egyetemre emberek. Oda meg elméleti tudás kell. Egyetemen is kell elmélet, mert az egyetemi szintű gyakorlathoz nem árt némi kemény elméleti háttér is. Szintén az arányok fontosak. -
Pocsék.
Érezhetően csökkent.
Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására.
Inkább több gyakorlat. -
A fiatalok általános műveltsége...Pocsék
Az oktatás minősége...Érezhetően csökkent
Szakirányú oktatás? Több szakirányú oktatás, a szaktól eltérő tárgyak rovására.
Elmélet vagy gyakorlat? Inkább több gyakorlat. -
Fbn Lx #60073 dzsani: ha a kérdés mellett maxnak 1 van bejelölve, miért lehetett mindkét csoportból jelölni egyet-egyet?
a holnapinál megadtam 4-et maximumnak, fog működni? :D -
mééér most mibajod?
Amúgymeg ezt azért írtam, aki nem értené, hogy nagyon sok mindent meg akarok valósítani :D -
GYERMETEG -
szintén. -
még gyermek vagyok...
-
extramagascsaj #60068 van még sok más tervem is!
-
igen, valóra tudtam váltani egy nagy álmomat amire előtte nem is hittem hogy most fogom.(sajna nem írhatom le, köt a szerződés.) -
nagy álmaim sosem voltak, a kicsikkel meg nem foglalkozok