127612
  • 89
    pedig már reménykedtem
  • NEOreg3
    téged is
  • 89
    mit nem?
  • RS
    +1
  • NEOreg3
    leszarom
  • pista89
    Nem érdekel a téma.
  • chhaya #60180
    Nem érdekel a dolog.
    Elmélet viszont tuti több van, mint valódi összeesküvés.
  • GhostR1der
    Ha épeszű magyarázattal alátámasztják...- miért ne?
  • PesSim
    Nem tudom, nem szoktam ilyeneken gondolkodni.
  • DIESEL DOG #60177
    Alig pár olyan van, ami tényleg igaz lehet...
  • 89
    Hiszek...na nem az összesben, hanem amire van logikus magyarázat...
    "A történelmet a győztesek írják"
  • Lacee86
    Per pillanat nem igazán érdekel a téma.
  • Dick Riddick
    Szerintem az összeesküvés elméletekre szükség van. Nem árt ha az ember nem hisz el mindent a médiának, és megpróbál önállóan is gondolkodni egy kicsit.
    Az a baj hogy divat lett belőle, vagy az UFO-k hoz, vagy Bin Laden-hez kötnek mindent. Mint valami cirkusz.
    Ha azon elmélkedünk hogy hová tűnnek el a közpénzek, milyen érdekcsoportokhoz, az is összeesküvés-elmélet. És nincs köze az UFO-khoz sem.
  • Molnibalage
    A koneto.blog kapcsán írtam ezt. Pl. a MALÉV gép lelövése az nem konteo. Vagy valakinek érdekében áll és megtette, vagy valaki eltolta a dolgot, csak nem lehet ezt beismerni.

Tahát aza koneto. ami hihető, mert nem kell nááciufókat és zsidó összesküvést látni, az nem konetó. Így jött össze...
  • QuippeR
    egészen egyszerű szabályok egymásrahatásából elképesztően komplex dolgok születhetnek. például ha megnézünk egy hópelyhet, ez nagyon jól látszik.

na most, a civilizációval kialakult társadalmi és gazdasági szabályok is összeállnak néha ilyen "hópelyhekké", amikről nehéz elhinni, hogy nincs bennük tudatos törekvés. ezekből aztán vagy katasztrófa lesz (gazdasági válság vagy generációs válság például) vagy egy összeesküvés-elmélet alapja.
  • Dick Riddick
    Ami meg hihető? :)
    Az összeesküvés-elméletek /szerintem kell kötőjel/ az információhiány miatt alakulnak ki. Ha a hit bevonul a képbe az már régen rossz.
  • tigerbácsi
    Nincs konteó, csak az élet produkál furcsa dolgokat, illetve sok hiszékeny ember van.
  • kastil
    Alig pár olyan van, ami tényleg igaz lehet.
  • Molnibalage
    Jé, bekerült a kérdésem.

Nem, nem "hiszek" ezekben. Ami meg hihető, az nem konteó.
  • zsutyesz
    lehet köztük olyan, ami igaz lehet.
  • Dick Riddick
    Úgy az első kettő között.
  • Carlos
    Alig pár olyan van, ami tényleg igaz lehet.
    Amúgy REKLÁM, BAN.
  • immovable
    Ha logikusnak tűnik akkor el tudom hinni (főleg ha az emberi gyarlóság, kapzsiság, hatalomvágy az alapja), ha nem akkor értelemszerűen nem. De mivel az összeesküvés elméletek általában olyan "szinten játszódnak" amibe nem láthatunk bele, így mindenkinek az egyéni fantáziája határozza meg, hogy reálisnak tartja, elhiszi e vagy sem. Valójában teljesen mindegy, az életemen nem változtat. :)
  • redbull0304
    Nem érdekel a téma.

• OrioN the S
    Valaki mond erveket ami hiheto, de valaki mond ellenervet ami szinten hiheto. Tehat: Leszarom./Nem erdekel a tema.
  • Cat 02 #60161
    De ha megkérdeznek az utcán h mi volt 1956 március 15.én legalább nem mondod azt h forradalom :)
  • Dick Riddick
    :))
    Egyetlen egyszer olvassátok már végig az egész hozzászólást.
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy miért mondjátok ezt. Nagyon szar helyen tanulhattatok. Én igenis hasznos tudást kaptam. Használom.
  • wordsworth
    Hmm..

Szerintem nagyon kevés egyetemen, főiskolán tanítják meg azt a tudást, amit ténylegesen fogsz az adott munkahelyen végezni. A legtöbb tudást a munkahelyen szeded fel, a papír a tudás mellett egy belépő is kb...
  • Jimmyke
    Egyetemen a törin kívül szerzett tudásra (arra is alig) semmire sem támaszkodik az oktatás. - Politikatudomány szak
    Elég lett volna 12 évig híreket olvasnom, előbbre tartanék :D

Éljen az általános műveltség!
  • tigeroo
    ezis olyan mint a "büdös a munka" szöveg... kinek mi...

tesóm: kommunikáció és média szakon van BTK-n, 4-5ös zh-kat ír, nem sokat tanul (nah jó, azért tanulgat) szal elvan mint a befőtt...
    énmeg hajnalokig tanulok/rajzolok aztán mégis 4tárgyból MÁR MOST megtagadták az aláírást. (bár fogom is a fejem, mert végülis ebből 2 esetben csak határidők miatt buktam az egészet...)

vannak olyan csoporttársaim, aki szakközépből és 2 év technikus után jöttek ide...hát kb. ők számítanak a "májsztróknak", mégis vannak olyan (alap)tárgyak amik sokuknak nem lesz meg... elsőre.

szóval innen lehet következtetni hogy mekkorák is a követelmények egy műegyetemen...

ne a büfészakokból induljatok ki, persze hogy meglehet élni olyan diplomák nélkül (hisz szinte semmit sem érsz egyes fajtákkal)

szóval, csak arra akartam kilyukadni, hogy ez a "papírozós" duma eléggé közhely az utóbbi időben...
  • tigeroo
    figy, például egy műszaki karon nem fognak átrugdosni, nem elég az ha befizeted a csekket. igen, vannak olyan (limlom!!!!) szakok, ahol az is elég ha bejársz előadásra, a tanár megjegyzi az arcod és megvan a 2es vizsgán.
  • Lacee86
    Egy szó, mint száz, nem a papír számít igazán, hanem hogy mit tudsz. Más kérdés, h oskola nélkül valszeg nem tudsz megfelelő tudást szerezni, azonban legtöbb esetben az a 4-5 év nem elég. Hogy is van az a mondás a jó papról...
  • Fbn Lx
    ja vágom akkor, végülis így a logikus.
    Ne a kis szarságokkal foglalkozz akkor, hanem sztem első körben az üzenőfallal, hogy legyen hova írkálni.

kérdésre: mindenhol azt jelöltem, amit a többség. Nem mondom, hogy nem ezt az eredményt vártam :D
  • Ability
    Az ott nem globális maximum jelölhető, hanem a csoporton kívülieknek van fenntartva. Csoportokra hülyeség lenne ha kihatna, mert ha egy csoportban már többet lehet jelölni, akkor máris megbukik a kizáró tényező. Majd a csoportokhoz lesz ilyen kizárás opció, még mindig nagyon csok égető hiba van, de tegnap sem és ma sem volt időm. Jövőhéttől ez megváltozik.
  • Molnibalage
    Ne vedd sértésnek, de ez fordítva is igaz. Attól, hogy valaki x éve csinál valamit nem biztos, hogy ért is hozzá olyna szintem, mint aki x/4 éve csinálja, csak mivel magas szinten oktatták neki, már ennyi idő után is többet tud.
  • Lacee86
    Ez igaz, csakhogy akinek van diplomája, az még nem garancia, hogy ért is ahhoz, amihez kellene...
  • Molnibalage
    Csak vannak dolgok amihez diploma nélkül biztosan nem fogsz érteni. Pont. Innentől fogva meg le kéllne állni ezzel a "papírozós" dumával.
  • Molnibalage
    Ja.
  • I3andy
    Ez nem teljesen van így. Az államtól az egyetem több pénzt kap az államilag finanszírozott hallgatókért, mint a költségtérítésesekért. Éppen ezért, nem nagyon lehet olyat hallani, hogy valaki a rossz tanulmányi átlaga miatt került át a ktg-sek közé.

Az oktatás színvonal romlásának az oka szerintem az oktatók egyre nagyobb fásultsága, nemtörődömsége, nem megbecsültsége. Valakiknek nem érdekük az, hogy megfelelő oktatást kapjon mindenki. De ebbe nem szeretnék jobban belemenni.