127612
  • Lacee86
    Ne bánts, közben 4 millát örökölt. :)
  • Lacee86
    Hát nem kell párosítani, azért van a / hogy vagy itt vagy ott (esetleg mind2 helyen.) :D
  • Rundstedt17
    Hitelt felvenni a jelen körülmények között valóban öngyilkosság.Hitel nélkül viszont ha szerencsés az ember örülhet ha 35-40 éves korára összejön egy normális lakhelyre...
    Persze lehet ész nélkül is mint a romák,sehol semmi de már gyerek van....
  • autoszimulator
    igen, és ez a rossz az egészben, hogy dönteni kell, vagy fiatalon éled az életed, vagy időben elkezdesz félretenni, és akkor arra koncentrálsz... Lakás ugye nagyban függ az elhelyezkedéstől, pesten nagyon drága, abban mondjuk nem is gondolkodok, nem akarom ott leélni életem, csak ideiglenes állomása lehet legfeljebb. Vidéki városokban, azokban peremkerületein már jobb a helyzet, város közeli falukban pedig kifejezetten olcsók már a telkek. Csak innen meg a beutazásra elfizeted egy idő után azt a különbözetet. Jól sehogy sem jön ki ebből az ember, és akkor a hitelről nem is szóltunk, ami meg nagyon durva lehúzás, még ha kedvezményeket tudsz igénybe venni, akkor is. De sokszor nincs más lehetőség.
    Ha ebből indulunk ki, meg hogy bármikor megszűnhet a munkahely, akkor sajnos elindulni sem nagyon lehet az életből. Marad a bizakodás, hogy egyszer majd jobb lesz a helyzet.

#72170: jogos, gyorsan írtam és bele sem gondoltam, gyanúsan soknak tűnt mondjuk :)

#72172: nyugtass meg, hogy nem az SG újabb matektanárja vagy, aki sosem hibázott még.
  • Rundstedt17
  • Rundstedt17
    bölcsész :D
  • LordVenom
    Üres szavazás.

Nem volt olyan válasz,hogy nagyon ritkán. :)
  • Molnibalage
    4 év múlva 31 leszek. Más most húznék a búsba albérletbe, de egyedül egy pénzügyileg gigantikus hülyeség. BP-re amúgy sem költöznék be, ott ahol most lakom meg nincsenek 20-30 nm-es kiadó lakások egyáltalán vagy emberi áron.
  • QuippeR
    "két év alatt két millát el tudsz rakni" <> "hat év alatt kb 10 millát összeszedsz"

nyugtass meg, hogy bölcsész vagy.
  • tommygear
    nem szoktam
  • Fbn Lx
    két év alatt két millió az 6 év alatt csak 6 millió
    de a többiben igazad van amiről írsz
  • Molnibalage
    25-30% rátartást akartam írni.
  • Molnibalage
    nem tudom miért kellene azonnal egy családi házba költözni, két autóval?

Hol írtam én ezt? Sehol. Egy tetves 30 nm-es lakást nem lehet ebből venni még 70% hitelre sem. Ja, és minmium 25-30 rátartás kell. És ha engem is kirúgnak közben? A magyar viszonyok mellett albérletbe menni családdal = öngyilkosság.

Nekem elvileg senki nem fog segíteni. Az lesz meg amit én és remélhetőleg egyszer valakivel össze tudok rakni.

Az egyetem 7 év alatt lett meg, mert alatta is dolgoznom kellett és ez bizony a tanulmányi eredménye is rányomta a bélyegét...

Az, hogy én ennyit raktam félre szerintem ez messze áltagon felüli. Egyszerűen nincsenek nagy igényeim. Nem viccelek, gyakorlatilag ha nem nőzök, akkor sörön, ruhán és kaján kívűl nem költök semmire. Az összes szabadidős tevékenységem minimálköltséges. A havi fizetésen kb. 75-80%-a (!) megmarad vagy befektetésbe megy. Ha kicsit jobban elengedem magam nőzés, akkor kb. 55-65%. Viszont ez akkor van, ha én fizetek mindent.
  • Fbn Lx
    elég érdekesen vontad le a párhuzamot, de ez is csak a logikádat minősíti
  • autoszimulator
    nem tudom miért kellene azonnal egy családi házba költözni, két autóval? számomra nem ezek jelentik a dolog lényegét ebben, mindettől függetlenül egyáltalán nem utópikus világ ez, a környezetemben kapásból tudok három családot (unokatestvéremék), akik ennyi idősen, egyikük igaz 30 évesen, de mindezt meg tudták oldani. Egyikük családi házzal is, de ott hozzátartozik, hogy természetesen hitel van rajt, s ezen kívül kaptak kedvezményt, amennyiben két gyereket bevállalnak 3 éven belül, ez meg is történt. De így is jól megvannak, mindketten diplomások, de nem fél millás-millás pozícióban vannak, szülők sem tolják alájuk a dolgokat.

És jobb esetben ilyenkor az ember nem önmagában gondolkodik, ott van a másik fél is, ha ő is két millát rakott félre már, az már akkor négy. Plusz azért néhol szülői segítségre is lehet számítani. Nem azt mondtam, hogy mindenkinek sikerülhet, de azért ez nem utópikus, és nem utolsó sorban ez kellene, hogy a normális legyen.

clio: most ha belegondolsz, elköltöztél, akkor ott albérlet/hitel alapból egy jó részt kivesz a fizudból, emellett azt tekintve, hogy autót, motort sikerült venned, akkor ez már jónak számít szerintem. Ha a párod is hasonló anyagi helyzetben van, akkor már jobb a helyzet, hisz a kiadások megoszlanak, ha pedig a viszony már olyan, hogy "közös kassza" is szóba jöhet, akkor már lehet tervezgetni, és akár megvalósítani is.

De ezt a 27-28-at nem kell véresen komolyan venni, mindenkinek magára vonatkoztatni, mert rengeteg dologtól függ, hány éves korodig tanulsz, milyen munkát találsz, alapból milyen anyagi háttérrel indulsz a szülőknek köszönhetően, stb. De nem utópikus azért, mondjuk akkor "mák"-nak, de nem annak tartom.

Molnibalage: akkor számoljuk azt, hogy két év alatt két millát el tudsz rakni, egyetem gondolom neked öt év volt még, akkor mondjuk 24 évesen kezdhetsz dolgozni, legyen 30 a családalapítási határidőd, hat év alatt kb 10 millát összeszedsz (közben azért élni is kell, ha nőd van, azért jobban megy a pénz, ezért nem 12), párod is kb egy nyolcat összeszed, akkor ne mondd, hogy ennyiből nem lehet elindulni? Aki pedig nem egyetemet végez, az kevesebbet keres, de előbb kezdi a gyűjtögetést, akkor ő meg ezért tud közelebb kerülni a dolgokhoz.
  • Broafka
    hát én szoktam énekelni, de a zuhany alatt, nem a WC-n! :-/

miért kell párosítani ezt a kettőt?
  • Lacee86
    Te vmi szép utópiát írsz itt le, nem a valóságot...
  • clio1616v
    hasonló a helyzet nálam is, 6 éves munkaviszonyom alatt egy autón és motoron kívül mást nem tudok felmutatni, a szülőktől viszont azonnal elköltöztem
  • Molnibalage
    27-28 évesen? Ezt viccnek szántad? Piszok nagy mák kell hozzá? Egyetem elvégzése után gyakorlatilag azonnal dolgozni kezdtem magyar szemmel jó fizteséssel. Szüleimmel élek, de még így is igen messze vagyok attól, hogy ilyesmihez kezdőtőkém legyen. Kb. 2 millát sikerült félrerakni 19 hónap alatt.
  • N o N a m e
    Igen, de inkább csak szolidabban dúdolok... (néha az első)
    @leho94 ötletéből kiindulva, mostanában mindig csak zenére szoktam fürödni :D
    El nem tudjátok képzelni, milyen jó Green Day - Know Your Enemy-re hajat mosni! xD
  • autoszimulator
    persze, hogy nem ezen kell vergődni, nem is szabad, mert aki erőlteti, annak úgysem sikerül, vagy épp rossz fába vágja a fejszéjét. Aki elítéli a társas kapcsolatot, az meg persze, hogy nem lesz kocsmalakó, de egyedülálló mindenképp, és bizony öregkorra azt látom, hogy ezek az emberek bizony gyakran fellelhetők a kocsmában. Mondjuk egy asszony sem zárja ki mindezt, szóval családapák is ülnek ott, sokszor részegebbek is, de annak is mind van oka.
    Szóval a szingli élet, agglegény élet persze, hogy nem jelent kocsmázást, és nem is feltétlenül szar életet. De nekem spec ez azt jelentené.

Mellesleg 22-23 évesen már el lehet gondolkodni egy megfelelő partnerrel az úgymond családalapításon - persze nem a gyereken, meg házasságon sem kell még, csak az élet apró dolgait úgy rendezni, hogy mindezt már előkészítve. 4-5 év együttélés után már a megfelelő partnerrel bele lehet vágni egy gyerekbe, 27-28 évesen anyagilag már tud úgy állni valaki, hogy ezt megtehesse. Persze ehhez sok minden kell, nem utolsó sorban egy jó, megbízható partner, amit viszont nehéz találni. Szerinte ha te most találnál egy lányt, akivel 100% biztosan leélheted az életed, nem csal meg, nem okoz bánatot, nem hagy el, és persze jól érzed magad vele, akkor te is mellette döntenél. Csak ugye a szerelem pont ezeket adja meg, minden lány esetében, ezért a sok csalódás, mert mindent megszépít - ezért is utálják a reál felfogású emberek, mert minden logikát mellőz. De aki nem kockáztat, nem is nyer, igaz ez erre is. Persze, már akinek nyeremény a család :)
  • Molnibalage
    Igen, szoktam.

Na jó, valójában nem. Régen mosogatás alatt fütyörésztem vagy dúdoltam, de mióta van mosogatógép...
  • NEOreg3
    nem
  • chhaya #72157
    Jah szoktam néha, a lakás többi pontján is, ha nincs senki otthon vagy nincsenek hallóközelben.
  • Rundstedt17
    "A szex és a szerelem a húzóerő a világ történéseiben"

Jah a forint árfolyamának esése is a rossz szexre vezethető vissza,minek ide bármiféle elemzés fbnlx megmondta a frankót
  • Rundstedt17
    nálad férfi volt de nem jelenti azt hogy mindenkinél az lesz :D
  • Rundstedt17
    jó persze de fiatalon még nem a család alapításon kellene vergődni,az ráér később.Mert te kb úgy írtad le hogy jaj aki nem keress az kocsmában végzi egyedül XD....
  • Rundstedt17
    nem fosok.Csak megállapítottam hogy kellemetlen állapot.
  • kastil
    Versetmondok :DDDDD

_Am semmi.
  • Narxis
    Remélem megment.
  • Dean Winchester
    dudólászás ,éneklés fütyölészés :D vegyes mikor mit
  • Kicsikiraly
    Igen, de inkább csak szolidabban dúdolok.

ha egy szám nagyon a fejemben van, akkor nem tudom megállni hogy fürdés közben ne énekelgessem :D
  • autoszimulator
    jó, mivel kiemelted a lényeget, úgy érzem, erről tényleg kár "vitázni"...
  • clio1616v
    nem hiszem, headseten használom a telóm
  • Fbn Lx
    szokta hallani ahogy a kuladarabok belepotyognak a vécébe?
  • Fbn Lx
    amúgy allah mentsen meg titeket attól, hogy elkezdjek énekelni
  • Fbn Lx
    miért lenne borzalmas az öregedés? mitől fosol?
    ha a haláltól, akkor ahhoz már most is közeledsz. most nem szar?
  • tigeroo
    hát alapjáraton mindíg verem az ütemet, ha "úton vagyok" tehát nem ülök akkor dallamokat "sípolok/sziszegek" vagy beatboxolok (nemtudok fütyülni)
  • Fbn Lx
    gondolod, hogy lány lesz? :0
  • Fbn Lx
    A természet erősebb mindenkinél. A szex és a szerelem a húzóerő a világ történéseiben, és az egészség mindehhez elsődlegesen fontos.
    Úgyhogy az egészséggel egyetértek, ezután jön a fenti két dolog közvetlenül.