127612
-
clio1616v #72300 nem abszurd... csak mindenki egy aljas mocsok és a saját boldogsága a fontos, nem érdekli, hogy a bennszülöttek szenvednek
sajnálkozásra telik csak és olyan barom kérdéseket tesznek fel, hogy karrier így pénz úgy... -
értem én hogy ez nem ilyen egyszerű.
de ha minden x-ik étel szállítmányt elküldenénk a 3. világba. minden x-ik túristákkal töltött géppel, az utasok helyett.
értem én hogy ez abszurd.
de ne mond hogy az nem abszurd hogy a Föld gabona termésének a 65%-át az állataink etetésére termesztjük. Miközben embertársaink kicsit egy féltekével alrébb megölik egymást egy kiló kenyérért...
:| -
clio1616v #72298 tehát összefoglalom, ha te autóval közlekedsz akkor a Föld levegőjét nem szennyezed? -
Fbn Lx #72297 Azáltal, hogy te ezt a fogyasztói magatartást végzed, nem a legszegényebb réteget nyúlod le, és nem az afrikai éhezőktől lopsz.
Csupán kihasználod a lehetőségeid, aminek hiányában ők még nem fognak jobban élni.
Tegyük fel, hogy a civilizált világ visszafogja a termelését és fogyasztását. Ennek következtében mi változik a harmadik világbeli országokban?
Semmi.
Itt a probléma az, hogy náluk az ellátás, a termelés nincs rendesen kiépítve, ami a mi fogyasztásunktól független, valamint hogy pont, hogy meggátolják őket ebben. Afrikában például a soha meg nem térülő megújuló erőforrásokat erőltetik a fosszilis tüzelőanyagok helyett, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az afrikaiak gazdasági meg ipari fejlődését.
Akkor lenne "energia - pénz - táplálék és minden nemű termék a 100% az egész Földre vonatkoztatva", hogyha a Földön a termelés kapacitását 100 százalékosan ki is használnánk, és ezt kellene a Föld lakói között arányosan szétosztani. De a fejlődésre és termelésre még mindig rengeteg új lehetőség áll fenn, ami tőlünk független, de sajnos a nemzetközi politikától függ. -
Blum #72296 Ez a kérdés már volt egyszer [vagy nem?]
Amúgy nem. Soha. -
értem én hogy picit kiforgattam a dolgokat.
de a karrier mire jó?
sok-sok pénz!
hírnévre?
az mire jó?
sok sok pénz!
...
fölösleges folytatni
a sok pénz meg mire jó?
hogy megtehessünk olyanokat amiket mások nem. ergó elnyomjuk őket a lentebb leírt gondolatmenetem alapján.
ha a sok milliárd nyomorban élő ember is autózna és netezne és pizzát rendelne.
fölösleges túlspirázni, összeomolna a föld.
de mi szeretjük az internetet, az ülésfűtést, a digitális klímát, a hádé adást, a külföldi utazást :)
és közben ugyan tudjuk (hiszen épp most vázolom) hogy mások szarul élnek, mégis leszarjuk őket, és élünk ugyan úgy tovább a jólétünkben (már aki úgy él) mosolyogva :) -
Nem. -
sztem ettől el lehet vonatkoztatni és csak a karrierre érteni a kérdést -
clio1616v #72292 a torta ugyan akkora mindig, csak a szeletek mérete más -
clio1616v #72291 a magyar állampolgárság arra jó, hogyha mész külföldre dolgozni akkor meg vagy bélyegezve, hogy figyelem!!! "olcsó munkaerő" :D
ezt a hátrányt jobb megosztani a szlovák magyarokkal is, had szenvedjenek -
clio1616v #72290 onnét vette, hogy megtehetnéd, hogyha nem lennél egy aljas köcsög, hogy te is bambusznáddal füts és nem széntüzelésű hőerőművel ellátott lakásodban laknál
vagy nem autóval közlekedsz ami szennyezi más levegőjét csak azért mert te törtetsz a ranglétrán a munkahelyeden és nem akarsz elkésni, hogy ne maradj le az előléptetésről vagy ne rúgjanak ki...
globálisan nézd különben saját magadat vezeted félre -
nem nő meg a fizetése.
képzeld el hogy az összes termelt energia - pénz - táplálék és minden nemű termék a 100% az egész Földre vonatkoztatva.
hogyha te autóval jársz, és klímázol, és plazmán nézel házimozval hádét, és laptopozol a nyaralóban a hintaszékben, és utazgatsz, és étteremben eszel néha, és bulizol, akkor többet "használsz" el a 100% teljes egészből mint más, aki naponta eszik 50kalóriát és haló.
ő ha akarna sem tudna többet megenni, hiszen a teljes egész fel van használva (majdnem).
szóval?
amíg te nem mondasz le más javára, addig neki sem lesz meg az adott "termék",
vagy ha mégis, azzal megint másokat nyom maga alá. -
kettős állampolgárság nem az átlag magyarnak számít, aki itt él, számunkra sokat nem jelent, főleg mivel (érthető okokból) jogok nem nagyon járnak ehhez (se szavazati, se egészségügyi), így tehát arra jó, hogy aki kinn él, de büszke a magyarságára (ezt azért lehet becsülni, főleg mert itthon meg sokan inkább leadnák a magyar állampolgárságot), az legalább papíron tartozhasson ide (is). -
Rundstedt17 #72287 Erről beszélek a nacionalizmus meg pont arról szól hogy a többi nép egy aljadék,aki meg magyar az testvér :D...... -
clio1616v #72286 én tuti nem adnék magyar állampolgárságot egy olyan embernek aki külföldön éli az életét, akár kik voltak a szülei...
viszont a fenti probléma nem érint csak ez a véleményem...
nem a magyar magyar viszonyra igaz amikről most szó van hanem ember és ember között...
csak azért nem fogok jótékonykodni a saját káromra, hogy valaki magyar...
bárkivel jótékonykodok akivel csak jólesik ha éppen ehhez van kedvem és ez független attól kinek milyen az állampolgársága -
Rundstedt17 #72285 egyszerű csak önigazolásként használja -
hát ez teljesen hülye példa.
ha nem használnám, azzal meg a másik felének ártanék, aki éppen az erőműben dolgozik, feltalálja az alternatív áramforrásokat, vagy akik épp az erőművekben használt alkatrészeket gyártják, erőművek alapanyagait bányásszák, sőt a fuvarosokat is, akik ezeket szállítják, de akkor már az üzemanyaggal kapcsolatba került munkásokat is szívatom. Bármeddig lehetne húzni, mindenki tudja, hogy a kérdés nem erre vonatkozik, de eddig azt hittem csak clio tudja kiforgatni a szavakat, mondatokat ennyire...
de hogy azt a párhuzamot honnan vetted, hogy én pazarlom az energiát, a világ másik felén élő ember meg csak három dollárt keres hetente, nem értem.Ha én leállok az áramfogyasztással, megnő a fizetés 3,5 dollárra? -
Rundstedt17 #72283 Érted a határontúli testvéreiknek jár a magyar állampolgárság még akkor is ha nem tesznek semmit,de itt magyar magyarnak a farkasa,meg egy kis pénzért még az anyjukat is eladnák.Az ilyeneknek nincs joguk ítéletett mondani és pofázni erkölcsi válságról,miközben ők maguk is velejéig romlottak. -
clio1616v #72282 miért is? -
Rundstedt17 #72281 Megint csak újabb ponton bukott meg a "magyar testvér" nacionalizmus ideája -
clio1616v #72280 de az mert megjátszhatnád a hülye idiótát is hogy előreengedj másokat :D -
az nem a másik eltaposása ha te teljesítesz a legjobban és ezáltal jutsz előre -
Rundstedt17 #72278 legalább őszinte vagy,mondjuk rólad lerít mindig is hogy bármit megtennél jobb helyzetért :D.
egyébként csak akkor ha lenne alapja és ellenszenves -
Leszarom. -
persze.
minden nap ezt tesszük...
de vannak felettünk is a "táplálékláncban" meg alattunk is... mi mások kárára és mások kárán élünk... (akiknek több a hatalma jobban bekorlátozza mások életét a saját javára - így ment ez mindig) -
extramagascsaj #72275 nem irigylek tőled semmit...de hidd csak ezt,ha ez örömöt okoz -
Lehet, hogy előfordulna, de semmiképp sem fizikailag. -
clio1616v #72273 tudom és ezért külön kiemelt figyelemmel olvasom a hozzászólásaidat -
Csak akkor, ha az illető egyébként is ellenszenves, vagy nem érdemli meg jó helyzetét. -
clio1616v #72271 a véleményemet nehogy már irigyeld :D
te is olyan véleményen lehetsz amilyenen csak akarsz -
ja.
azt ő is tudja hogy ugyan úgy egy szarnak nézem :D
-
extramagascsaj #72269 nem erre írtam...csak arra,h ne dicsérd, így is túl sokat képzel már magáról -
20évemet hagytam ott mások számláján.
elfáradtam. és hiszem, most már nekem is kéne hogy jusson egy kevés :/ -
extramagascsaj #72267 most is kár volt :D -
clio1616v #72266 :D -

soha többé nem kapsz ilyet tőlem. szóval printszkrín :D -
clio1616v #72264 véresdémon most egyetértünk -
clio1616v #72263 Igen. Akár ismeretlen akár ismert. Senki nem számít csak én. Mindenki oldja meg a problémáját maga.
Fizikailag soha nem bántanék senkit, nem csak testi sértést értek ez alatt, hanem fizikai tulajdonaival sem károsítanék meg soha senkit. Szellemileg viszont bármikor, ha muszáj. -
mennyi álszent.
ott ültök a gép előtt, a klímás szobában.
ezzel is ártasz.
elvégre pazarlod az energiát, valaki meg pár dollárért dolgozik egész hónapban.
de ahogy érzitek, ha a lelketeknek jobb így. :D
igen, vállalom, a saját előrejutásom érdekében megteszem ha kell.
közvetve vagy közvetlen de ti is megteszitek, bocsi. az igazság néha fáj :) -
Csak ha megérdemli hogy ártsak neki, persze nem fizikailag, meg esetleg nem készakarva. ilyen az élet.