12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #1402 Várjunk csak, te nem is Legend vagy!!! MIT CSINÁLTÁL LEGENDEL?!?!! -
#1401 Kész vagyok! Ezzel az újfajta irányítással egyszerűen nem lehet harcolni. (Jó a gépem sem egy erőmű de attól még mennie kellene.) Egy Advanced Eclipse-el, nem bírok legyűrni egy M4-est és két M5-öst!
Valaki elmondaná hol kell visszaállítani az irányítást a menüben a régire? -
tomonor #1400 a gombok körül a bannerben -
#1399 ?? -
tomonor #1398 na most már idegesítő keretek sincsenek. -
#1397 Még jó, hogy nem adtam el...
Megjegyzem, meglehetősen kellemetlen nulláról kezdeni a játékot....annyi munka után, amit a Reunionba belefecceltem... De lega lább a régi szép időket idézi, amikor még csak 1 hajóm volt -
tomonor #1396 és még msot is vannak variációk mint vanguard, vagy sentinel, superfreighter, stb? -
SaGa Jr #1395 Javítom magam, az enhanced pericles ára -70% nem +70. -
SaGa Jr #1394 Az eredeti fejlettebb (Advanced) vagy módosított (enhanced) változata. Előbbi esetben mindig mindenben jobb, de legalábbis semmiben nem rosszabb a hajó mint az alapgép. Utóbbinál van amiben jobb, van amiben gyengébb a gép.
Advanced a következő típusokból van (aminél tudom a különbséget azt beírom, nem teljes az ismertető, mert nem tér ki a fegyerenergiára és a fordulékonyságra, a választható fegyverzetre sem):
Barracuda (+1x25MJ pajzs, +15% alap speed, +10% pajzsenergia, kisebb raktér, 1 millával drágább)
Discoverer (+1x1MJ pajzs, +30% alap speed, +50% pajzsenergia, +17% raktér)
Eclipse (ez a Pirate Eclipse fejlett változata, teljesítményben bőven alatta marad az alap, Argon Eclipsenek)
Express (+1x25MJ pajzs, +10% alap speed, +10% pajzsenergia, +200 raktér, Large cuccokat is vihet, 3x-os ár az alap Expresshez képest)
Kestrel (ilyennel nem találkoztam még)
Mamba (+1x25MJ pajzs, +20% alap speed, +10% pajzsenergia, +1 milla az ára)
Perseus (+1x25Mj pajzs, +25% alap speed, +1 milla az ára)
Enhanced hajók:
Chimera (+1x25MJ pajzs, -10% alap speed, +5% pajzsenergia, +10% ár)
Dolphin (+1x25MJ pajzs, +40% alap speed, +2% pajzsenergia, +10% raktér, tripla ár)
Elite (+20% alap speed, +2% pajzsenergia, -10 raktér és csak medium cuccokat vihet, ára +20%)
Jaguar (+30% alap speed, +15% pajzsenergia, +10 raktér, +50% ár)
Kea (+20% alap speed, +7% pajzsenergia, +80% raktér, +10% ár)
Mako (+1x5MJ pajzs, +30% alap speed, +10% pajzsenergia -5% raktér, +40% ár)
Mercury (+2x25MJ pajzs, +10% alap speed, +10% pajzsenergia, +5% raktér, majdnem négyszeres ár)
Pericles (+1x5MJ pajzs, +30% alap speed, +10% pajszenergia, -10% raktér, +70% ár)
Ahogy észrevettem az alap sebesség (speed) változása kihatással van a max sebességre is, de ez inkább csak az advanced hajókra igaz. Az enhanced hajók esetében ez nem mindig igaz. -
tomonor #1393 Aki szeretne FAQ-t készíteni az szívesen várom. Formátum lehet akármilyen (akár txt is) a lényeg hogy egy alap szintű eligazítást nyújtson. Esetleg valaki? (köhömkisvikuköhöm) :) -
tomonor #1392 valamivel jobb mint az eredeti -
#1391 Mit jelent az bizonyos hajóknál,hogy "advanced" ? Mármint játéktechnikailag.
Boron Shipyardon el akartam adni egy Pericles-t és egy Mamba-t, csak a Mamba kellett nekik, a Pericles meg sem jelent a listán WTF? -
tomonor #1390 Nos, ez a dolog valahogy a lehetetlennél kering. Ugyanis a játék motorja csak egy külső hajót, aka astronaut hajót kezel (ugyanis az is egy hajó) és ezt külön fajoknak nem lehet beállítani, mert a fajokat tulajdonságokként kezeli az engine. -
SaGa #1389 Csak, hogy egy kis "lehúzás" is legyen már: ha már csináltak javítólézert az űrruhába, igazán megtehették volna, hogy a nem emberi fajoknak valami saját űrruhát is kreálnak. A 3 szemű fanatikuson érdekesen mutat az emberi űrruha... -
SaGa #1388 Egyelőre erőst béta állapotú, a fejlesztők se nagyon javallják a használatát... -
SaGa #1387 Lehet. Wing-ekbe kell őket szervezni és a wingnek adsz parancsot. Ebből lehet több...
Vigyázat!!! A saját hajódat (amiben ülsz) ne tedd egy wingbe se, mert ha annak a wingnek adsz parancsot, amelyikben van, azt kezdi végrehajtani... -
raider27 #1386 Hát sejtettem.. megnéztem a TC térképét és látok "pár" eltérést. -
r4pt0r #1385 Elvileg van valami konverter, de nagyon nem ajánlom. -
raider27 #1384 Bár gyanítom hogy felesleges a kérdés de azért megkérdezem: Jó a régi X3 mentés a Terran-hoz? Esetleg át lehet konvertálni? -
Micsu #1383 egyszerre több hajónak lehet parancsot kiadni, mert ha lesz flottám akkor elég gáz lesz mind a 10 hajót egyenként irányítgatni mint a sima x3ban -
tomonor #1382 nagyszerű amugy hogy márciusban nyílt topik és máris 1000-en felül vannak a kommentek -
r4pt0r #1381 Szerintem csakis map. -
tomonor #1380 ööö na b@zz >.<
Akkor ezt most hogy tegyem be a gombok közé a bannerben? Térképként vagy a Ships alá? >.< -
#1379 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://valen.uw.hu/X3TCships.jpg
A Koordináták : X / Y / Z és km-ben, 500m-s pontossággal -
#1378 Jaja, ha valami árucikket keresek akkor mindig lefuttatom újra és az alapján indulok el. Ha vmi objectet pl kaput vagy stationt akkor jó a régi... :) -
#1377 Earth tuti. -
SaGa #1376 Vigyázat. Az állapot az a pillanat, amikor indítod a keresést. Egy óra múlva már nem egészen pontos. Néha l jelez olyan hajókat, is, amiből kiugrott a pilóta, de lehet, hogy mire odaérsz, valaki elvitte...
Más: kipróbáltam az egyetlen olyan kezdést, amiben ki van kapcsolva a story (Aldren valami). Nem túl szórakoztató, szerintem nincs kidolgozva. Hatalmas a szektor, nincsenek kapui, a fladatokat kijelző állomásra mire odaérek (200-500 km), elvész a feladat...
A Poisoned Paranid kezdés meg keményebb, mint az XTM Yaki Turncoat-ja. Ellenséges paranid hajókkal teli szektor közepén indul egy félig lemortizált Demeter-rel... -
Borg18754 #1375 Hi!
jumpdrive-ot hol lehet kapni?
terrannal kezdtem de a környéken még a nyomát sem láttam
thx -
#1374 A Controls->Interface menüben beállítasz egy billentyűt a "Search of Object" funkciónak ami akkor jelenik meg, ha az általad linkelt scripted bemásolod a megfelelő helyre. A gombot megnyomva ha be van kapcsolva a subtitles akkor látod, hogy alul megy egy számláló de ha nincs akkor is mindegy mert pár sec alatt végez és csinál egy log filet. X3ban a telepített mappába, TCben a dokumentumokba ahol a mentések is vannak. ( log00001.txt ) Ekkor ha elindítod a térkép progit megnyomod az F2-t és alul kiválasztod a log file helyét és ekkor megjelenik. F3-al tudsz keresni és mindent mutat. Az összes gyárban benn lévő árucikket, elhagyott hajókat, aszteroidák méretét mindent. -
tomonor #1373 jöhet :P -
#1372 Csináltam egy új spoileres térképet (az elhagyott hajókkal kiegészítve).
Ha igény van rá feltöltöm valahova :D
-
tomonor #1371 új gombok lettek <elég ratyik> ám már mind1 >.< -
#1370 Scorps map. Kérdések:
1. Hogyan exportálok adatot X3 TC-ből a térkép számára.
2. Hova menti
3. Scorp map-t elindítva a sima X3 térképet tölti be, nem a TC-set. Hogyan lehet lecserélni a térkép részét?
Köszi -
#1369 Ááá most tűnt föl, hogy van egy SaGa és egy SaGa Jr. Nem vagyok az a nagy ForumWarrior ezért nem nagyon írkálok csak időnként viszont végigolvastam az X2-X3 topicot elejétől a végéig. Vagyis kb fél éve volt kinn a 3 amikor ezt megtettem és azóta követem rendszeresen de ez eddig föl sem tűnt. Viszont most, hogy 1más után van a 2 post már szembeötlő a különbség... Na mindegy ezt jól elforogtam. :) -
#1368 A gamestar észrevette a játékot:link -
SaGa #1367 könyv plusz játék, és ideért szerdán... -
SaGa Jr #1366 A BBS szerepe megszűnt ez igaz, de talán nem gond (tudom van akinek az ám jelenleg nem katasztrófa). Az alap hírek az X3-ban nem voltak valami fontosak, feladatokat meg úgyis célirányos scriptek felpakolása után vállaltam a guildokban. Lottózást kihagytam pár próba után, így a BBS nem nagyon jelentett semmit számomra. Talán ezért is nem hiányolom.
Szerintem azért van bajod jelenleg a kezelőfelülettel mert az más mint a korábbi. Nem a megszokott és emiatt látod butítottabbnak. Pedig nem feltétlenül az. Egyszerűbb, átláthatóbb, könnyebben kezelhető. Az is tuti belejátszott a dologba, hogy növelni kell az eladásokat és így jobb ha minden infó gyorsan megnézhető, nem különféle kezelőfelületekben elmerülve kell elővadászgatni azokat (mintegy mellesleg működik ez is ha valaki ezt szokta meg és ezt preferálja) és így az eddigi kis közösség kibővíthető újoncokkal akiket elriasztott a játék bonyolultsága (ami persze továbbra is megmaradt).
Több infót kaphatsz, nem kell feleslegesen mászkálgatnod ha nem akarsz és még jópár hasznos újítás is van (több gép irányítása, bonyolultabb feladatkiosztási lehetőség, jobb parancskiadási felület, stb.).
Nekem sem ment egyszerűen az átállás, pedig már hónapok óta nem volt a gépemen az X3, ám bennem voltak a régi billenytűparancsok. Viszont játék közben nagyon gyorsan ráálltam és a régi verzióval összehasonlítva sem látom butítottnak csak egyszerűbbnek. Kissé színesebb is, de ez is csak azután tűnt fel, hogy itt szóvá tetted. :)
Irányításnál használhatsz egeret is. Egész jól megy ezzel a módszerrel is a vezérlés.
Amúgy meg nem talált. :) Saját magam nevén vagyok bejelentkezve (más nem tud bejelentkezni a nevemmel és mindketten kommentelünk itt) és FFZ-n nem leszek. -
#1365 Okkkkéééé.....szólni akartam, de kösz az ingyen reklámot :P -
RyuuX77 #1364 Megvannak angolul is az elhagyott shippek:
-
#1363 Off/
Apropó, megint a fiad nevén vagy bejelentkezve... Remélem, holnap ő is ott lesz Tatán az FFZ-n...
/ON