12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#1362 1:A BBs-eket nem feltétlenül a feladatok miatt olvastam, sőt lelombozónak tartom, hogy a képembe nyomják a küldiket olyan állomásokon, amik ettől világítanak. Hol marad az élvezet? Régen bedokkoltál és kicsit izgulni kellett minden alkalommal, hátha lesz valami - így ezüsttálcán kínálva nem túl élvezetes...
2: joyt használok, nem izgat különösen az egerészés de ennél az irányításnál rákényszerülök az egér halmozott használatára, a Reunionnál csak néha kellett hozzányúlnom - sajnos nincs elég kezem.
3: így vagyok kénytelen saccolgatni, és ez kényelmetlen. Leggyakrabban kapukat keresünk, ha a távolban megláttam duplaklikk, és az autopilóta odavitt, nem kellett kerülgetni meg manőverezgetni mindenfelé.
(mellesleg félrehúz a botkormányom, csak az autopilóta visz egyenesen, még be kell járatnom)
4: ha tudtam volna...hehe. Nem jutott eszembe, hogy elüssem
No egyre inkább igazolódni látszik a #1346-os véleményem, miszerint az Ego követi a mai trendeket, és erősen lebutított 1-2 dolgot. -
SaGa Jr #1361 Nagyon is jó gép az, csak fel kell szerelni teljesen. Én csak a jték elején használtam ezt a gépet, aztán mindig a kapott/kilőtt gépekkel mentem a továbbiakban. Végül egy Kea/Enchanced Kea mellett döntöttem. Marha nagy raktér, jó sebesség, kitűnő védelem, sokféle csúzli jól jött. Mindaddig míg hozzám nem vágtak egy M6-ot...
Kapsz majd folyamatosan, ingyen és bérmentve gépeket a terran plot során.
De a terran plot simán végignyomható egy Sabre-ben ülve is (időnként átszállva egy feladat miatt egy másik gépbe, ez nem éppen gyakran történik meg).
Lesz itt Vidar (ATF M6), Baldric (Terran TP vagy TP már keverem a dolgot), Rapier (Terran M5), Cutlass (Terran M3), Advanced Discovery (Argon M5) és még sok egyéb más hajó is amit megkapsz. -
#1360 Köszi a gyors választ.
2&3: a régi irányításnál egy duplaklikkel meg lehetett oldani, a mostani classic mode-ban nincs kurzor (!), így nem is igen tudok semmire ráklikkelni nekem ez fura.
1&4-et meg kipróbálom legközelebb.. -
SaGa Jr #1359 1. Mert nincs rá szükség. Feladatokat már közvetlenül az állomásokon tartózkodó személyek adják. Ha van feladat, akkor azt úgyis látod az állomás mellett/a térképen is jelzi neked a program. A típusára meg utal az ikon maga, így eldöntheted hogy érdekel vagy sem még azelőtt, hogy beszélnél a dologról.
2. Passz. De nem tudom miként oldanának meg jópár dolgot ami itt most újdonság/változás a régihez képest. Mellesleg meg tényleg könnyebb a kezelése a játéknak ezzel az új megoldással.
3. Térképre átmész, majd a numerikus billentyűzet nyilaival beállítod a kívánt koordinátákat (szép kis kereszt mászkál ezáltal), aztán klikk a kereszten és már megy is az automata pilótával a gép a megadott helyre. Gyakorlatilag ugyanaz mint anno volt.
4. Átmész rajtuk. Ha nincs elég hely a raktérben, akkor szétkenődik a gépeden (gyengébb hajók esetén a hajó is sérülhet). Utasok felvételéhez sok hely és természetesen cargo life support system kell. -
#1358 1. Külön Menüpontként szerepel, nem az állomásokhoz van kötve.
2. Classic mode a régi irányítás. Szerintem az új irányítás nagyon jó, Szerettem a Freelancer-ben is, de itt még annál is jobban let megoldva.
3.Ha nincs a radaron, sem a Sector Map-n, akkor maximum becslés alapján tudsz a megfelelő irányba menni :D (X, Y, Z koordinátákat sűrűn nézve :)
4. Simán neki mész és ha van szabad helyed, felveszi, ha nincs felrobban/sérül a konténer :D
-
#1357 Most kezdtem a játékot pár órája terranként, és elsétáltam az alant említett szektorba nyilvánvaló okokból. Meglepően kevés ellenségeskedést tapasztaltam, pedig 27 szektoron vágtam át. Összeszedtem 3 talált hajót, most eldöntöm majd, hogy melyiket tartom meg, és melyiket szerelem fel teljesen... Viszont felmerült néhány láma kérdés:
1: miért nincs az állomásokon Bulletin Board?
2: hogyan lehet visszaállítani a régi irányítást teljesen, mert shift+n- re nem jeleníti meg a kurzort.
3: hogyan tudok kijelölni egy célpontot a nagy semmibe (odabökök, hajó meg odamegy)? Pl.egy távoli objektumra, ami még nincs a radaron.
4: hogyan tudok konténereket felszedni - a Sabre-n legalábbis nincs open freight opció. -
#1356 A terran M4-es, Sabre, egy kicsit kevésnek tűnik a plothoz, úgyhogy keresnem kellett egy másik hajót.:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ocracoke's Storm szektorban van egy gazdátlan hajó, egy továbbfejlesztett Eclips. Elhoztam, és tetszik. Azt hiszem ezzel már végigviszem, talán. :-) -
mrzed #1355 Köszönöm a tippet... volt egy kis időm, és körülnéztem jobban azon a fórumon... kettőt is találtam:
Színes
Fekete-fehér -
#1354 Az Ego angol nyelvű spoiler fórumában láttam egy angol nyelvűt is, de bajban vagyok vele. Csináltam egy térképet. Minden szektor, útvonal rajt van, de eddig ahány térkép, (legyen angol vagy német) máshová jelzi a shipyardokat, EQ Dock-okat, kalózbázisokat, sőt amiket én találtam a saját játékomban, is máshol vannak. Lehet hogy ezeket random rakja a gép? Ezeket így be se írtam rá, és a fajok színjelölését is kihagytam, így könnyebb nyomtatni. -
mrzed #1353 Csak a már korábban belinkelt német nyelvű térkép létezik?
Meglehetősen nehézkes megtalálni egy-egy szektort így, hogy a nevük németül van... -
#1352 Fakk.
Terran szektorban nincs elhagyott hajó?
Ezek a spoilerek olyan izgalmasak......mint a Kindertojás-meglepetés! -
sandros #1351 Valaki vasarolt mar Steamen keresztul? Hogy muxik? Kartyaval kifizetem es letoltom? -
#1350 De modified lesz azonnal... -
#1349 Pár gazdátlan hajó, és konténer.
Németül van, de ennyi keresést megér.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sektor Schiff X Position Y Position Z Position
Tkr's Enteignung Bussard Frachter -4,20 -0,06 62,71
Schatzkammer Buster Verteidiger -32,68 -5,40 -33,52
Akeelas Leuchtfeuer Buster Verteidiger 100,13 -10,00 77,24
Vorhof der Schöpfung Eklipse -7,00 -13,50 37,50
Gaias Stern Elite 66,00 0,00 -10,00
Grausamer Vorstoß Erweiterte Version Perikles 44,75 9,13 -28,06
Unbekannter Sektor Falke Verteidiger -20,00 3,00 2,00 (hinter Xenon 534)
Stahlkammer Harrier Verteidiger -18,00 -0,38 -51,63
Familie Whi Leguan Angreifer 38,00 0,00 35,50
Tiefen der Stille Mako Aufklärer 2,35 0,73 40,38
LooManckStrats Vermächtnis Mamba -12,06 1,16 -19,32
Menelaus' Oase Mobula Prototyp 38,50 1,00 32,50
Unbekannter Sektor Perikles Angreifer 13,75 17,30 -27,01 (hinter Unheilige Herkunft)
Xenon Sektor 101 Skorpion Aufklärer 20,13 0,00 61,63
Schleier des Irrglaubens Todesklaue Prototyp 47,60 3,50 -41,50
Menelaus' Grenze Tukan Frachter 43,00 -7,00 35,00
Hilas Freude Verbesserte Version Barrakuda -33,00 1,50 36,00
Ocracokes Sturm Verbesserte Version Eklipse 30,10 -1,50 -8,00
Zitadelle des Herzogs Verbesserte Version Perseus 42,25 -0,25 31,00
Sektor Ware Anzahl X Position Y Position Z Position
Wolken der Atreus Rapier-Rakete 10 40,63 0,00 16,25
Imperialer Grenzb. Banshee-Rakete 10 -51,00 -15,00 -14,50
Unbekannter Sektor Sturmbringer-Rakete 10 55,00 71,25 -40,00
Raumkrautplantage Raumkraut 25 -42,13 -1,00 56,00
Unbekannter Sektor Credits 75.000 21,15 5,00 -12,35 (hinter Menelaus' Oase)
Unbekannter Sektor Mantis-Rakete 10 -14,94 0,05 3,53 (zweiter hinter Mahlstrom)
Zuflucht des Patriarchen Mikrochips 10 -14,63 -12,38 52,88
Saturn 3 Poltergeist-Rakete 15 25,95 -10,37 22,57
Unbekannter Sektor Schatten-Rakete 10 -50,02 4,31 27,80 (vierter hinter Oortsche Wolke)
-
#1348 Sztem a kezelőfelület jó lett, azok a kis segéd ikonok meg külön hasznosak. Nem kell manuálisan végigbeszélni a rendszert, hogy találj egy küldetést :D
Igen, végre kiirja a fegyverek adatait, ennek nagyon örültem :D -
Micsu #1347 és milyen az új kezelőfelület, lehet egyszerre több hajódnak parancsot kiadni? -
#1346 Hello. Ha felrakom a Srop Map-et, nem lesz "modified" a játékom tőle?
A TC-ben óvakodni akarok a csalásoktól (ettől eltekintve, és attól, hogy elolvasom az összes spoilert).
Eddig csak fél órát játszottam a TC-vel, és nem vagyok elragadtatva az új kezelőfelülettől: nekem túl sembántóan színes lett az egész, de legjobban a figyelemfelkeltő ikonok zavarnak, mint a könyvecske, meg villanykörte ezek gayibbá teszik a játékot - úgy tűnik amerikanizálódott valamelyest, igazodik a topa amcsi felhasználók igényeihez. Szerintem nem leegyszerűsítve lett, hanem lebutítva.
Lehet, hogy változni fog a véleményem, de amint lesz időm játszani, megkeresem, hogyan lehet visszaállítani a régi kezelőfelületet (állítólag lehez{?}) -
SaGa Jr #1345 Időközben megoldottam a saját problémámat. Nem kicsit érdekes a dolog, mert az előre scriptelt küldetések kissé hülyén lettek megoldva, emiatt nem tudtam én sem haladni. Egy jótanács mindenkinek aki bármilyen plot-ra rámozdul (van egy pár). Ha egy küldetés megkezdése után szerzünk hajókat, spéci szállítmányt vagy utasokat, még véletlenül se adjunk el belőlük semmit. Vigyük biztonságos helyre és tárljuk ott, nehogy kipurcanjanak/elvesszenek. Az általam korábban beírt probléma megoldása is ennyi volt csupán. Eladtam egy hajót amit a küldetés megkezdése után szereztem és már nem volt rá szükségem, ámde a feladat csak akkor lett készként elkönyvelve, ha ez a gép megvolt. Még jó, hogy volt régebbi állásom amit visszatöltve fény derült erre a dologra.
Lockheed:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy Caiman szállítóval. Maxra gyúrt sebesség, max pajzsmennyiség. Mondjuk egy gyorsabb szállítóval könnyebb lett volna, de ez volt akkor ami rendelkezésemre állt, meg egy Vulture Super Freighter. A reputációm meg nem esett, ugyanis a saját hajóim az én védelmemre voltak beállítva, nem támadásra. Azután reagáltak hogy engem támadás ért. Ha esett is valamicskét a reputációm, az nem volt jelentős. Igaz a rendőr engedélyem az ugrott azonnal.
Zombye:
Minden fegyver esetében nyugodtan meg lehet nézni az infóját. Abban benne van milyen energiafogyasztása van, milyen messzire lő, milyen a tűzgyorsasága, mekkora kárt okoz pajzsoknak illetve burkolatnak. Ja meg a leírásban benne van ha skuló kell a fegyverhez (most már van egy pár ilyen csúzli, nem csak a mass driver az egyetlen).
Rakétáknál még a vezérlőrendszer típusa és az esetleges különlegességek is fel vannak tüntetve.
M3 hajóból eddig nekem az enchanced Kea ami nagyon bejött, bár nem rossz a Terran M3 sem. -
Zombye #1344 Azt nem tudom, hogy fizikailag hol és mikor lehet megvenni kis hazánkban a játékot, mi itt minnyájan az EgoSoft WebShopjából rendeltük, és 1 kivétellel eddig mind meg is érkezett. Légipostával küldték.
-
Zombye #1343 Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön.
Barangolásaim során belebotlottam egy magányosan ácsorgó Boron Scate (m3+) Prototipusba.
3x25 MJ pajzs
Main, Front, Back lövegtornyok. HEPT, meg valami pulsar repeat canon van rajta az még nem tudom mit tud, mingyá kipróbálom.
-
sandros #1342 Mikor jelenik meg Mo.-n a jatek? Errol lehet valamit tudni? -
#1341 Régiek ugyanott... :) -
#1340 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igy néz ki mikor a guidance a kapura mutat amin menned kell:
http://img6.tar.hu/jammer/img/36568695.jpg#3
Itt a képernyő közepén látszik a kis sárga nyíl ami mutatja, hogy merre kell menned:
http://img6.tar.hu/jammer/img/36568697.jpg#3
Itt pedig látszik, hogy ki van jelölve egy kapu de nem erre mutat az útjelző. Azért, hogy látszódjon a különbség a kettő között:
http://img6.tar.hu/jammer/img/36568698.jpg#3 -
Zombye #1339 Mindíg a sárga úton...
OK, megvannak, de asszem most kicsit letérek a storyline-ról, mert ez a Terran M4 kezd kevés lenni. hiába van 4 Electro Plasma Canon, meg 25 MJ pajzs. Kéne egy nagyob M3, vagy esetleg M3+ hajócska.
Apropó! Talált már valaki üres, elhagyatottan álló hajót? Én még sajnos nem. -
tomonor #1338 X3 TC intro
http://www.youtube.com/watch?v=01f5MaYs5gE -
#1337 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Milyen hajóval vitted a Teladinumot, és nem esett le a mélybe a repud, mikor elkezdted lövetni a defence groupot ? -
tomonor #1336 érdekesek ezek a pirate centaurok. Mondjuk ezt a gépem tuti nem bírná ki:
http://i34.tinypic.com/29wstn4.jpg :S -
#1335 Vazz, ilyen tuning kellene az új NFS-be -
#1334 Kösz a válaszokat skacok
Levonom a következtetést a jelenlegi ismeretek alapján: csak a könyves verzió késik vagy (ne adj Isten) kallódott el.
No, nem sajnáltatom magam, csak ennyit akartam egy kis megnyugtatásként. Így még van (egy kis) remény -
SaGa Jr #1333 Én már előrébb járok. Az egy nehéz, de nem megoldhatatlan része a játéknak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az az igazság, hogy én Federation Marshall-ként mentem oda, de akkor is nekem estek a srácok, hiába jött a szöveg, hogy legálisan lehet a helyszínen, mert nálam a kért cucc. Mint az őrült rombolni kell a célállomásra és manuálisan bedokkolni. Ha az automatára hagyja az ember, az életben nem ér oda.
Nem árt ha kis kíséretet is visz magával az ember, hogy lekösse a támadókat. Nekem volt 6 M4-es hajóm amit ráküldtem a támadókra. Elfogócskáztak velük én meg addig bedokkoltam.
Megvártam míg a Terran pilóta is bedokkol, aztán jött a folytatás.
Na az tényleg szívás lesz. Az a túszmentés egy igazi szivatás. A megmentendő célpontok ugyanis astronaut formájában kiugranak az állomásból, az embernek meg gyorsan össze kell szednie őket majd menekülhet a megadott állomásra. Nem árt ha van ekkorra már egy jófajta jumpdrive a gépünkben.
Nekem is lenne egy kérdésem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jelenleg ott vagyok, hogy menni kéne egy unknown szektorba seggberúgni valakit. Ez a spliteknél van a Zyarths Dominion mellett. Igen ám de hiába lépek be a célterületre nincs ott senki. Valami felett elsiklottam? Valakit be kéne várni? -
#1332 Figy, Sárga nyil és négyzet jelöli, hogy merre kell menni. Igen el kell meni Tears of Greed-be (Teladi rendszer), ott a DreamFarm -hoz közel mész <2000 méter. Ekkor kicsit vársz, míg az Argon Elite odaér, vársz, dumálnak, utánna következő rendszerbe kell átmenni.
Kövesd a fehér nyulat.
Ja nem, az másik film, itt a sárga nyilat :D
Mission Guidance a neve, kapcsold be a My Mission alatt a gyorsmenüben. -
Zombye #1331 Háát akkor én nagyon béna vagyok, mert a my missions menüben ugye most csak ez az egy (Tears of greed)van, és ott ugye 2 menüpont van, vagy a brífinget olvashatom el, vagy be/ki kapcsolgatom ezt a nyomkövetőt. Ha be van kapcsolva hova írja ki, mer nekem sehova (lehet, hogy a show subtitlest kéne bekapcsolni?) a mission brífingben meg csak röviden monnya el mit is kell csinálni, azon kívül csak a nehézségi szint és a hátralévő időt írja ki. meg van egy OK gomb, oszt jóvan.
Azé próbálkozom még.
-
tomonor #1330 Egyik sem. o.o -
#1329 Detto, csak game. -
#1328 Én csak gamet rendeltem. -
Zombye #1327 Köszöntem szépen a segítséget!
Még szerencse, hogy tudom merre vannak ezek a szektorok Veteránként majd az egész X-térkép a fejemben van már. -
#1326 Nekem postán jött csak a game de megvettem steamen is egyik rokonomnak és mivel külföldön van addig azzal toltam, míg (tegnap) meg nem jött... -
#1325 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor megnyitod a missions ablakot akkor balklikk a mission nevére és előugrik egy menü ahol el tudod olvasni részletesen. Egyébként Grand Exchangeben van. De követned kellene az Elitet azthiszem. Szintén ebben a menüben tudod aktiválni a guidance systemet ami mutatja mindig merre kell menned. Bár nekem ez Always on Top mert állandóan előjön ha akarom ha nem és mutatja a Storylinet... :) -
Zombye #1324 Én csak a játékot rendeltem, nem a könyvel megtoldott vörzsönt. Tudom, a kérdés arra vonatkozott, hogy a könyveset ki rendelte meg. Lehet hogy senki, és valamiért ezért jön késve? Bár ez nem túl logikus, de ki tudja.
Más:
Ottan tartok, hogy valami Perlt kéne kiszabadítani, és ezért egy DrímFarm M bétába kéne dokkolni. OK, de mellik szektorban? Mer ugye DrímFarm M bétából van egy pár az X-univerzumban. Én őszintén szólva nem láttam kiírva a célszektort. Csak a gyárat, ahova el kéne mennem.
-
#1323 ja, és ne csak az válaszoljon, aki könyv+játékot rendelt, hanem az is, aki CSAK játékot. hogy teljes körképet kapjak. De most komoylan.
Kösz.