12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Tomonor! Sikerült?!

Had gratuláljak hozzá!
    És had tegyem fel a kérdést: megjött már vkinek a TC?
  • tomonor
    ja, a kép még csak temp, vagyis még fogok csinálni egyet ami pont odapasszol, ezt nagyon lesarkítottam... meg egy Egosoft trademarkot a sarokba :P
  • tomonor
    na igen, kötözködőt próbáltam először és kicsit belegabalyodtam >.< :)
  • Amaro
    A köteködő-t javítod kötekedő-re, a pirossal írt szavak kezdetét kijavítod kisbetűre, és teljességgel elégedett és hálás leszek.
    Gratulálok, Tomonor, végre van bannere egy X témának!
  • Valen
    Újabb nap TC nélkül :(
  • SaGa
    Kis RAM kezelési ökölszabály...

A 32 bites oprendszerek (kivéve a w2k3 Enterprise verziót) 4 giga RAM-ot tudnak kezelni. Ebből levonják a videokártya RAM mennyiségét, mert azt a memóriába ágyazottan kezelik. Azaz, a 256 MB-s kártya mellett, 3.75, a 768MB-s kártya mellett 3.25 GB RAM-ot "lát" a rendszer. Azaz, ennyit ír ki a sajátgép tulajdonságok ablakban...

Ha jót akarsz, és használod a /3GB kapcsolót (ennek hatására a programok akár 3 GB RAM-ot is kaphatnak az oprendszertől, az alapértelmezett 2 GB helyett), meg kell adni a /userva kapcsolót is, aminek az értéke a 4GB - videokártya RAM - 1 GB legyen (azaz 2300-2800 közötti érték, megabyte-ban). 1 GB-t kell szabadon hagyni ugyanis a kernel számára, hogy minden driver rendesen tudjon működni...

Vigyázat, a sajátgépben kiírt adat töredék GB-ban (azaz 768 MB=0.75 GB, 256 mega =0.25 GB) van kiírva, a userva-ban megadott pedig megabyte-ban megadandó szám, ahol 1 GB = 1024 MB.
  • tomonor
    egészpontosan melyik?
  • r4pt0r
    Ezt plz ne borzalmasan zavar az ilyen írás alig lehet elolvasni.
  • tomonor
    Na dicsak ki van itt :P
  • BuriP
    TC Tutorial video
  • Valen
    8800-ast csak mint ismert kátryát említettem, és valóban az dx10-s, de a lényeg a GPU magjában lébő eltérő elemekben van.

az ok, hogy 4 gb ram jó dolog, csak sajna eddig a winxp és a vista csak 3,75Gb-t ismer fel.
  • SaGa
    A 8800-as is dx10-es, de mindegy. Inkább a ram és a proci számít. A 2gb 400-as DDR-nél a 400-as DDR lesz az igazán kevés. Be kell látnunk, hogy a számítás és képigényes programok esetében az egyik szűk keresztmetszet a ram sebesség lehet...

Manapság eleve jobban megéri venni egy olyan lapot, ami támogatja a 800-as vagy gyorsabb ddr2-es ramokat,mint venni még 2 GB 400-as DDR-t. Nagyon drágák a DDR RAM-ok a DDR2-hez képest...
  • Valen
    Ezt az egyik hardweres teszt oldalon fejtették ki részletesebben. Talán a ProHardware vagy a TomsHardware oldalán. A lényeg, hogy a DX 9-s kártyákban több olyan elem van ami a DX 9-t segíti, míg a DX 10-s kártyákban ezeket csökkentették, helyébe a DX 10-t támogató új elemeket építettek be.

De mindegy is. Remélem ma gejön és akkor kiderül, hogy fut egy régi x1950 XT-n :D

• Ninju
    -köze

Picit reggel van.
    :D
  • Ninju
    Nincs köze a kártya hardveres DX támogatásának köze a futtatási sebességhez. Ráadásul azok is DX10-es karik.
  • Micsu
    nekem a sima 8800gtxel simán elfutott, sztem ezzel sem lesz gond
  • Valen
    Nem vagyok egy HW guru, de mivel mind a 2 kártya DX 10-s, mig az X3 TC csak DX 9-t használ, igy lehet hogy egy 8800GT-vel vagy egy Ati 2900-sal jobban jársz, mivel azok direkt DX 9-s kártyák.
  • Defrag
    Sajnos procit és ramot csak karácsonykor fogok venni alaplappal, addig marad az x2 4200+@2750Mhz és a 2Gb ddr400.
  • tomonor
    Pontosan. Leginkább a memória és a proci számít.
  • Ninju
    Nekem 1280X1024-ben teljesen jól ment 4850-el, de nagyon zabálja a memóriát.
    Írták a minap a hírlevélben, hogy régi az engine, szóval szinte mind1, h milyen grafkártyád van. (főleg azok közül)
  • tomonor
    Őőő, tán a játék az Nvidia-t támogatja lelkiekben. Legalább is az X2 azt tette...
  • Defrag
    Szerintetek melyik videokártyán megy jobban a gama: 9800gtx vagy hd4850 ?
  • Vitez77
    Nem akadtam fenn, csak meglepődtem
  • Amaro
    Tomonor admin a freewebes portálon is, és rendszeresen válaszolgat a kérdésekre, tehát mondhatjuk, hogy van olyan lapja, ami tényleg évek óta létezik Apróságokon ne akadj fenn.
  • tomonor
    Továbbá akinek nincs fantáziája, az valóban igen el lesz veszve ebben a játéksorozatban...
  • tomonor
    1 év, nem több.
  • BuriP
    Az X2 és az X3-reunion között eltelt pár év, ezalatt fejlődtek a hajók, a technika, és odalett (a Kha'akok miatt) Julian vagyona. Ezért kezdtük az X3-at a nulláról, egy száll busterral (illetve egy merkurral).
    Ezzel magyarázták a grafika (Hajók, állomások) változását annak idején.
    President End pusztulásakor még a régi argon hajók voltak, és szerintem ad egy hangulatot a játéknak azok számára az a roncs, akik játszottak az X2-vel. Ha eljutok a szektorba biztos körberepülöm párszor.
    A reunionban csak állomásroncsok voltak a szektorban azok is új tipusúak.
  • Vitez77
    a "Makróknál" ott van, szmájlik mellett
  • tomonor
    Csak én az oldalammal megtörtem a tér-idő continuumot >:P
  • tomonor
    csináld ezt szóköz nélkül a [] között:
    [ spoiler ] ide irj valamit [ /spoiler ]
  • Vitez77
    Csak mert meglepődtem
    Én abban a hitben éltem hogy kb egyszerre kezdtük
  • Vitez77
    itt.
  • tomonor
    ja várj megvan.... őőő izé, hát már énsem tudom
  • tomonor
    ezt hol olvastad? o_O
  • Vitez77
    Amúgy: Tomonor, a lapod már évek óta létezik? Most vagy sokat aludtam, vagy csak úgy lemaradtam vmiről.....
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Üdvözlöm Tomonort. Néhány éve rendszeresen látogattam az oldalát mikor az X3-mal ismerkedtem."
  • tomonor
    már elküldtem a levelet még tegnap ám nem válaszolnak. :/
  • Vitez77
    Köszönjük Emese. Speciel én egy olyan (idézem) f@sz vagyok, akit a sztorija is érdekel. Ha nem lenne jó sztorija, akkor kb annyit érne, mint egy Starshatter.
    Nagyon kéne már az a szabályzat, mert kezdünk átmenni anarchiába.

Amúgy nekem viszonylag tetszik az X2 roncs. Mutatja, hogy van fejlődés az univerzumban. Viszont ott tényleg nem passzol, hogy túl kevés idő telt el a 2 rész között ahhoz, hogy lecseréljék az egész flottát. node mire való a fantázia?
  • tomonor
    az ötletük jó volt, csak nem volt elég idő a helyes megvalósításhoz.
  • Spazz Maticus
    Bocsánat módosítok, ez az én, és néhány baráti körömbe tartozó X-fan véleménye.
    Ettől függetlenül, a Reunion történeti szálának küldetései szerintem katasztófálisan rosszak voltak.
    Attól ez a játék még az ELITE 2- óta messze a legjobb űrhajószimulátor.
    Erőteljesebb véleménynyilvánításomért elnézést...
  • tomonor
    Én speciel a sztoriát szeretem az X univerzumnak -.-' ezexerint fax vagyok